Skip to main content
Spotify for Podcasters
TechWomen Talks

TechWomen Talks

By Tech Women

TechWomen Talks is designed to inspire and motivate women to develop and choose a career in information technology. Is a podcast with interesting personalities from which we learn together what a successful career means.
Available on
Google Podcasts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

TechWomen Talks cu Marina Tabaran

TechWomen TalksMay 04, 2022

00:00
20:34
TechWomen Talks cu Marina Zasmenco

TechWomen Talks cu Marina Zasmenco

Marina, Business Analyst la compania Amdaris, e o tânără ambițioasă, perseverentă, pozitivă, perfecționistă, care te cucerește cu profesionalismul său. Ea are o carieră foarte frumoasă și interesantă în spate, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, care a început cu altceva, decât business analisys.

Despre studii peste hotare, despre hobbies, valori și un mediu sănătos; de ce domeniul Tech, ce înseamnă să fii BA și care e specificul; despre provocări și ce sfaturi are pentru începători v-om afla în acest podcast.

Jun 02, 202215:56
Tech Women Talks cu Natalia Bizgan - Cerga

Tech Women Talks cu Natalia Bizgan - Cerga

Natalia Bizgan - Cerga, Regional Cyber Manager la Digital Shadows, este o tânără curajoasă, ambițioasă și pasionată de fotografie și în cadrul acestui episod discutăm despre domeniul securității cibernetice, leadership feminin și ce sfaturi ar oferi specialiștilor din experiența profesională pe care a reușit să o acumuleze. Află recomandările despre cum trebuie să îți începi cariera în domeniul securității cibernetice din prima sursă. 


May 27, 202246:06
TechWomen Talks cu Marina Tabaran

TechWomen Talks cu Marina Tabaran

Maria Tabaran activează la compania Crunchyroll Moldova în calitate de Technical Program Manager și vine sa ne vorbească despre succesele și provocarile prin care a trecut pînă acum dar și cum a ajuns sa aleagă o carieră în IT. Iar la final vine cu o serie de sfaturi și recomandări pentru cei ce își doresc sa aleagă o carieră în IT.

May 04, 202220:34
Tech Women Talks cu Maria Afanasiev

Tech Women Talks cu Maria Afanasiev

Maria Afanasiev este Quality Assurance Engineer și o tânără foarte ambițioasă, pozitivă,  pasionată de acest domeniu. În acest episod descoperim cum și-a început cariera în tech, ce provocări a întîlnit în parcursul său profesionist, cum îi reușește să mențină un work-life balance sănătos și echilibrat. Tot în această discuție aflăm cu ce a cucerit-o domeniul testării dar și care sunt recomandările Mariei pentru cei care doresc să se inițieze în această direcție. 

Feb 02, 202228:34
Tech Women Talks with Polina Ceastuhina

Tech Women Talks with Polina Ceastuhina

Polina Ceastuhina is Head of Marketing at Pixieset, and Brand Owner at Squaremuse. She has more that 10+ years of management experience in a Digital Creative Agency, in both product and service. She has traveled the world for work & studies, including the USA, China, the United Kingdom - and has lots of stories & advice to share! Podcast hosted by Elena Putina, TechWomen Ambassador 2021.

Dec 29, 202151:16
Tech Women Talks cu Larisa Cepoi

Tech Women Talks cu Larisa Cepoi

Larisa este Life&Business Coach acreditată internațional, Director Regional al școlii de coaching Noble Manhattan. În acest interviu venim cu multe mesaje și informații practice despre cum să ai curaj și să capeți încredere să îmbrățișezi așa domeniu ca IT-ul, despre cum poți să-ți crești performanțele tale și performanțele echipei din care faci parte. La fel în acest interviu vei afla  despre cum să depășești fricile tale, cum să îmbrățișezi schimbările și să înțelegi ce este important pentru tine. 

Dec 01, 202137:35
Tech Women Talks cu Vero Hajdeu

Tech Women Talks cu Vero Hajdeu

Vero Hajdeu este DevOps Engineer la Endava şi Tech Women Ambassador 2022. În acest interviu cunoaştem experienţa ei şi calea parcursă până a ajunge DevOps engineer. Discutăm despre provocări, steriotipuri şi decizia de a îmbrăţişa un rol tehnic în IT. Tot aici vorbim despre specificul unei cariere în DevOps, ce reprezintă aceasta şi care ar fi calităţile necesare pentru un specialist bun. 

Oct 28, 202123:42
Tech Women Talks cu Svetlana Demciucova

Tech Women Talks cu Svetlana Demciucova

Svetlana Demciucova este Product/Project Manager la OceanCredit / Volt, dar și Tech Women Ambassador 2021. În interviul cu ea discutăm despre anii de colegiu și studenție, cum a ajuns să facă carieră în Fintech, despre proiectele de mentorare în care este implicată și multe altele.

Sep 07, 202135:04
Tech Women Talks cu Elena Putina

Tech Women Talks cu Elena Putina

Elena Putina este UX/ UI Designer la Enspire Creative precum și Tech Women Ambassador pentru anul 2021.  În acest podcast veți cunoaște cum și-a început cariera în UX/UI, cum experiențele sale anterioare în alte domenii au ajutat-o sa devină un specialist atât de bun în UX/UI, care este motivul pentru care a ales Moldova învățând și activând mai mulți ani în Anglia, Lituania, Coreea de Sud, cum e să-ți construiești o afacere în Republica Moldova dar și cu ce sfaturi vine pentru toți doritorii de a se iniția în acest domeniu.

Aug 06, 202140:49
TechWomen Talks cu Krista Andronic

TechWomen Talks cu Krista Andronic

Krista Andronic este Senior Software Engineer / Team Leader (Aarobs), antreprenoare (Krista's Buns și BooGeek), Ambasadoare TW 2021. Ea ne povestește despre cum a învățat să programeze începând cu clasa a V-a, marele ei vis să devină Chirurg, dar și cum a ajuns totuși să facă studiile la UTM. Vom afla cum e să fii Software Engineer și antreprenoare, care au fost succesele și provocările ei pe parcursul a celor 12 ani de experiență si cum le-a depășit.

Jul 05, 202133:10
TechWomen Talks cu Ana-Maria Brinza

TechWomen Talks cu Ana-Maria Brinza

Ana-Maria Brinza este Project Manager la Orange și Tech Women Ambassador 2021.  În interviul cu ea discutăm despre visele pe care le-a avut din copilărie, cum le-a realizat, și unul din sfaturile de milioane primite de la mama. Tot aici vorbim despre cum e să fii studentă IT în SUA și despre cum a ajuns Ana-Maria la o carieră anume în Project Management.

Jun 01, 202127:57
TechWomen Talks cu Alina Scutaru

TechWomen Talks cu Alina Scutaru

Alina Scutaru ne povesteşte cum a ajuns de la jurnalism şi dans - după 20+ interviuri - la poziţia ei de IT Recruiter și Employer Branding Manager. Tot cu Alina discutăm despre ce înseamnă culture fit în IT, cât de importante sunt soft skills, cum înveţi din mers şi cum se integrează o fire creativă în lumea tech. 

May 05, 202132:53
TechWomen Talks cu Cristina Sotnic

TechWomen Talks cu Cristina Sotnic

Cristina Sotnic - Project Manager la MAIB, ne povestește despre drumul parcurs în cariera ei de până acum, despre avantajele și provocările unei cariere în IT, și proiectele de suflet în care este implicată.

Mar 30, 202129:52
TechWomen Talks with Sara Hoy

TechWomen Talks with Sara Hoy

A Podcast with Sara Hoy, Chief of People & Ops at Enspire Creative.

Sara is sharing about her contribution to the IT community in Moldova, from her times as a Peace Corps volunteer, to leading programs like Technovation, Hour of Code and many others. We're also talking about her studies in Sweden, digital nomad-ing in South Korea, and returning to the USA.

Feb 18, 202139:42
TechWomen Talks cu Elena Ivanova

TechWomen Talks cu Elena Ivanova

Elena, director general la compania Crunchyroll Moldova, ne vorbește despre încrederea în sine, despre rolul eșecurilor în formarea unui profesionist.

Nov 27, 202018:57
TechWomen Talks cu Cristina Gupca

TechWomen Talks cu Cristina Gupca

Cristina Gupca, conducatot tehnic in cadrul companiei Aspira Software, relatează experiența proprie referitor la studii, stagii, tehnologii, blog de specialitate.

Oct 27, 202006:23
TechWomen Talks with Karolin Siebert

TechWomen Talks with Karolin Siebert

Karolin Siebert is originally from Germany, currently living in Barcelona, mother, and software engineer, shares her successful IT path career.

Oct 12, 202024:15