Skip to main content
Spotify for Podcasters
The Daily Indie Podcast

The Daily Indie Podcast

By The Daily Indie

The Daily Indie is het Nederlandse platform voor nieuwe en vernieuwende muziek. Geen snelle hypes, maar artiesten, festivals, poppodia, boekers en labels die in onze ogen meer aandacht verdienen. Check voor meer info: www.thedailyindie.nl
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

The Black Panther Party for Self-Defense (Aflevering 3: 'The long, hot summer' en de oprichting van een eigen partijkrant)

The Daily Indie PodcastJul 15, 2022

00:00
13:08
The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 10): Het einde van een nieuw begin

The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 10): Het einde van een nieuw begin

In tien afleveringen lichten we The Black Panther Party for Self-Defense uit. De politieke organisatie die  de Verenigde Staten in de jaren zestig en zeventig op hun kop zetten.  Veertig jaar geleden kwam er een einde aan de partij, maar haar  gedachtegoed en invloed hebben hun sporen achtergelaten in de  maatschappij. De Zwarte Panters gingen de wereld over, meerdere leden  werden in koelen bloede vermoord door de Amerikaanse overheid en de FBI  benoemde de partij (die handelde uit zelfverdediging) tot de grootste  bedreiging voor de binnenlandse veiligheid. Met alle bizarre gevolgen  nadien.

Even berucht zijn de community services van de partij, zoals  gratis ontbijtprogramma’s, hun gewapende opstand tegen racistische  politieagenten en verzet tegen het bevooroordeelde juridische systeem in  Amerika. En nog altijd relevant is het ideologische tienpuntenprogramma  van de partij, met thema’s die nog steeds spelen. Het verhaal van deze  partij is er een vol helden, boeven, schoonheid, geweld, tranen, liefde,  moorden, trots, moed, onrecht, racisme, strijd, community en revolutie.  Bovenal is het een verhaal dat, eigenlijk, niet te geloven is.

Sep 02, 202214:40
The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 9): Newton eindelijk op vrije voeten en onenigheid in de partijleiding

The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 9): Newton eindelijk op vrije voeten en onenigheid in de partijleiding

Na jarenlang gesteggel in de rechtszaal, is er eindelijk een uitspraak in de zaak van partijleider Huey Newton, die ervan wordt verdacht een agent dood te hebben geschoten. Newton wordt niet schuldig bevonden en de oprichter van de partij is terug op straat. Maar het zint hem niets wat er allemaal binnen de partij speelt. Binnen de partijleiding is er al snel onenigheid, met aan de ene kant een groep die de wapens op wilt pakken en de strijd aan wilt gaan, en aan de andere kant gematigde partijleiders die zich liever inzetten voor zaken als de populaire community services.

Van deze situatie is de FBI binnen de kortste keren op de hoogte en de organisatie begint de leiders tegen elkaar uit te spelen. En dat werkt. Tussen Newton en Cleaver, die zich nog in Algiers bevindt, loopt het uit de hand en Newton gooit hem uit de partij. Het wordt tijd om The Black Panther Party weer op de rit te krijgen, want door het hele land ziet Newton dat de lokale chapters hun eigen plan trekken en niet de lijn aanhouden zoals die door het hoofdkwartier in Californië is uitgezet. Maar ja, hij snapt het ook wel weer. Als je aan alle kanten wordt tegengewerkt door de politie en de lokale autoriteiten, dan kom je met je gedachte niet verder dan de dag van vandaag. De partij zit in een spagaat.

Aug 26, 202210:52
The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 8): De koelbloedige moord op Fred Hampton, door de overheid van de Verenigde Staten

The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 8): De koelbloedige moord op Fred Hampton, door de overheid van de Verenigde Staten

In de achtste aflevering van deze podcastserie zien we de Panters hun vleugels uitslaan over de oceaan en een heuse ambassade openen in Algerije. Ze worden ontvangen over de hele wereld, waaronder door de Chinese premier Zhou Enlai. Al staat deze aflevering vooral in het teken van de ongelooflijk natuurlijke en charismatische leider Fred Hampton. De man uit Chicago die grote groepen mensen op de been weet te krijgen en de lokale chapter van The Black Panther Party aan alle kanten laat groeien.

Tot de FBI daar uiteraard hoogte van krijgt en de organisatie snuivend en grommend achter Hampton aan begint te rennen. Een campagne die leidt tot de moord op de 21-jarige partijleider, die 's nachts in koelen bloede dood wordt geschoten door een groep agenten. Maar Fred Hampton is niet zijn dood, luister naar de podcast om meer te weten te komen over deze vooruitstrevende aanvoerder.

Aug 19, 202216:53
The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 7): 'Survival programs' en de vastketening van Bobby Seale in de rechtszaal

The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 7): 'Survival programs' en de vastketening van Bobby Seale in de rechtszaal

In deze aflevering zien we The Black Panther Party bewegen richting een nieuwe en zeer praktische strategie: survival programs. Met onder meer gratis ontbijtprogramma’s voor kinderen, kleding, juridische bijstand en medische zorg. De geweren, rechtszaken en schietpartijen worden minder belangrijk en de nieuwe zet werkt: het verovert de harten en geesten van brede lagen binnen de bevolking. Ook van de mensen die niet zo radicaal zijn, maar zich toch in willen zetten voor de idealen van de partij.

Daarnaast zien we hoe de FBI de druk verder opvoert, want ook deze populaire stap zint ze maar niets. En gaan we naar de rechtszaal, waar een van de meest bizarre rechtszaken van de twintigste eeuw wordt voltrokken. Partijleider Bobby Seale is voor de zoveelste keer (onterecht) aangeklaagd en wordt naar zijn idee ongrondwettelijk behandeld. Hij protesteert en de rechter laat hem dagenlang vastgeketend aan zijn stoel - en zijn mond letterlijk gesnoerd - zijn zaak volgen tot er eindelijk ingegrepen wordt. Zoals we vaker zeggen: het verhaal van The Black Panther Party is eigenlijk niet te geloven.

Aug 12, 202216:59
The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 6): De FBI verklaart (in het geheim) de oorlog

The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 6): De FBI verklaart (in het geheim) de oorlog

In de rechtszaal gaat de strijd door en zet de partij zich bedoeld en onbedoeld stevig op de kaart met de ‘Huey Newton Defense Committee’. Naast financiële steun, media-aandacht en nieuwe leden, scanderen er dagelijks grote groepen voor het gerechtshuis: ‘Free Huey! Roast the pigs! Free Huey! Off the pigs! Free Huey!’ 

Ondanks het rammelende bewijs wordt Newton schuldig bevonden aan 'vrijwillige doodslag' op de agent tijdens zijn aanhouding. En niemand is het met de straf eens. Twee agenten zijn zo boos dat ze lukraak op het kantoor van de partij schieten. Een veel helderder voorbeeld van waar de Panters tegen strijden is haast niet denkbaar en het wordt alleen maar erger wanneer Nixon tot president verkozen wordt.

De FBI duikt met man en macht op de partij en Hoover noemt The Black Panther Party in 1969 zelfs de ‘grootste bedreiging voor de binnenlandse veiligheid’. In deze podcast zien we een aantal van de vuile en illegale tactieken die de FBI gebruikt en waarbij al snel slachtoffers vallen. Er is een oorlog ontketend tegen de partij  en de gevolgen hebben serieuze consequenties.

Aug 05, 202214:31
The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 5): Moord, brand en demonstraties

The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 5): Moord, brand en demonstraties

In aflevering vijf draait het onder meer om de rechtszaak tegen partijleider Huey Newton, die ervan wordt beschuldigd een agent dood te hebben geschoten. De rechtszaak van Newton begint half juli 1968, verandert met de dag meer en meer in een soap en rammelt aan alle kanten. En niet lang nadat de rechtszaak van start is gegaan, staat het land in de fik als het ongelofelijke gebeurt. Of misschien ook wel niet. Op 4 april 1968 ontploffen er door het hele land ontploffen steden als zelfs de vredesprediker Martin Luther King wordt doodgeschoten. 

Er lijkt maar geen eind aan te komen,want twee dagen later worden de Panters in hun hart geraakt als hun allereerste rekruut, Lil’ Bobby Hutton, neer wordt geschoten. Op 17-jarige leeftijd, door de politie van Oakland. Het jaar 1968 is zo explosief dat de vernietigende vlammen overslaan naar de ‘witte ghetto’s’ zoals Stokely Carmicheal ze noemt: de campussen. Ondertussen beginnen New Journalism-schrijvers als Joan Didion en Tom Wolfe zich in de kringen van de Zwarte revolutionairen te bewegen en blijft de strijd op straat ondertussen doorgaan. Met nog meer doden tot gevolg.

Jul 29, 202211:21
The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 4): De schietpartij in oktober 1967 die alles verandert

The Black Panther Party for Self-Defense (aflevering 4): De schietpartij in oktober 1967 die alles verandert

In de vierde aflevering van de podcastserie over The Black Panther Party for Self-Defense zien we de autoriteiten dichterbij komen en de FBI zijn neus in de groep steken. Want wat er ook gebeurt: de opkomst van een Zwarte Messias willen ze koste wat het kost voorkomen. Daarnaast hebben we het over de sensationele schrijver, speecher en journalist Eldridge Cleaver, die zich bij The Black Panther Party voegt als woordvoerder en Minister van Informatie. Cleaver kijkt zijn ogen uit wanneer hij Huey Newton in actie ziet tijdens een opstootje met de politie. Terwijl de agenten afdruipen denkt hij over Newton: dit is de hardste motherfucker die ik ooit heb gezien. En Cleaver weet direct dat dit dé partij is waar hij al die tijd naar op zoek was.

En we nemen je mee naar de nacht van 27 op 28 oktober 1967, de nacht die alles verandert voor de partij en met name Huey Newton. De partijleider belandt gewond in het ziekenhuis en een politieagent blijft dood achter.

Jul 22, 202209:57
The Black Panther Party for Self-Defense (Aflevering 3: 'The long, hot summer' en de oprichting van een eigen partijkrant)

The Black Panther Party for Self-Defense (Aflevering 3: 'The long, hot summer' en de oprichting van een eigen partijkrant)

In tien afleveringen licht The Daily Indie het verhaal van The Black Panther Party for Self-Defense uit, de politieke organisatie die de Verenigde Staten in de jaren zestig en zeventig op hun kop zetten. Veertig jaar geleden kwam er een einde aan de partij, maar haar gedachtegoed en invloed hebben hun sporen achtergelaten in de maatschappij.

In deze aflevering belanden we in 'the long, hot summer' van 1967 en de oprichting van misschien wel het belangrijkste wapen in de strijd van de Panters: een eigen partijkrant. Want de Verenigde Staten piepen en kraken. Het vuur van de burgerrechtenbeweging brandt nog in de harten, de roep om Black Power vanuit de jeugd, antikoloniale overwinningen in Afrika, de woede om vermoorde activisten, de opstand tegen het extreme politiegeweld dat door het hele land woekert en de 159 rellen tijdens die zomer in 1967 die in sommige gevallen kleine oorlogen zijn.

Er zijn alleen maar weinig partijen die deze bol van woede, frustratie en kracht weten te kneden in een beweging die vooruit gaat. Newton en Seale hebben daarentegen alles in huis om mensen te mobiliseren en de strijd nieuw leven in te blazen. Van hun retoriek en praktische aanpak tot hun uitstraling en ideeën die ze bundelen in hun programma. Waarin ze niet om iets onredelijks vragen; ze willen leven in vrijheid, een menswaardig bestaan leiden en hun eigen lot bepalen. Gelijk behandeld worden, goed en eerlijk onderwijs genieten, betere huisvesting, gerechtigheid, werk, vrede, geen militaire dienst, een einde aan het politiegeweld, niet uitgebuit worden door kapitalisten en simpelweg in staat worden gesteld om hun potentieel waar te maken.

Jul 15, 202213:08
The Black Panther Party for Self-Defense (Aflevering 2: Zwarte Panters in het Capitool van Sacramento)

The Black Panther Party for Self-Defense (Aflevering 2: Zwarte Panters in het Capitool van Sacramento)

In tien afleveringen licht The Daily Indie het verhaal van The Black Panther Party for Self-Defense uit, de politieke organisatie die de Verenigde Staten in de jaren zestig en zeventig op hun kop zetten. Veertig jaar geleden kwam er een einde aan de partij, maar haar gedachtegoed en invloed hebben hun sporen achtergelaten in de maatschappij.

In de tweede aflevering trekken de Zwarte Panters naar het Capitool in Sacramento, aangezien de wapenwet 'ineens' aangepast lijkt te gaan worden sinds de Panters met hun geweren in opkomst zijn. Zoals wel vaker blijkt het recht in de Verenigde Staten een spelletje te zijn. Het is echter de eerste keer dat de partij zich op het nationale podium laat zien, want de pers duikt erbovenop wanneer ze dertig Zwarte jonge mannen en vrouwen door de roomwitte hallen van het gebouw zien trekken. Volledig bewapend en van boven tot onder in het zwart gekleed. Daarnaast hebben we het over de 'framing' van de Zwarte bevolking in de Verenigde Staten en het imperialisme van het land. En hoe Newton en Seale als geen ander de boodschap over weten te brengen en mensen bij elkaar weten te brengen. Een van de grootste vrezen van de overheid. 

Jul 08, 202213:35
The Black Panther Party for Self-Defense (Aflevering 1: 'Policing the police')

The Black Panther Party for Self-Defense (Aflevering 1: 'Policing the police')

In tien afleveringen licht The Daily Indie het verhaal van The Black Panther Party for Self-Defense uit, de politieke organisatie die de Verenigde Staten in de jaren zestig en zeventig op hun kop zetten. Veertig jaar geleden kwam er een einde aan de partij, maar haar gedachtegoed en invloed hebben hun sporen achtergelaten in de maatschappij. 

De Panters gingen de wereld over, haar leden werden in koelen bloede vermoord door de Amerikaanse overheid en de FBI benoemde de partij (die handelde uit zelfverdediging) tot de grootste bedreiging voor de binnenlandse veiligheid. Met alle bizarre gevolgen nadien. Het verhaal van deze partij is er een vol helden, schoonheid, geweld, tranen, liefde, moorden, trots, moed, onrecht, strijd, community en revolutie. Bovenal is het een verhaal dat eigenlijk niet te geloven is.

Jul 01, 202217:20
The Monthly #7: we springen achterop de rug van het gierende Popronde-beest

The Monthly #7: we springen achterop de rug van het gierende Popronde-beest

Aflevering zeven van The Monthly. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat Rian Moonen aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

Dit keer krijg je van ons een Popronde Audiotour. Talentvolle Nederlandse acts presenteren zich in dit rondreizend festival dat al vele steden heeft aangedaan.

Luister naar GINGEJUANJUANRoos Meijer en Cashmyra. Zij vertellen hun Popronde-ervaringen, geven je tips over welke acts je écht niet mag missen en laten je meegenieten van hun nieuwe muziek.

In november kun je nog een paar Popronde-avonden bezoeken in verschillende steden dus check even wanneer het festival bij jou in de buurt is: www.popronde.nl.

Met dank aan Camiel Rodigas.

Nov 04, 202156:42
The Monthly #6: Mental Health Day, over muziek en je gezondheid

The Monthly #6: Mental Health Day, over muziek en je gezondheid

Aflevering zes van The Monthly. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat Rian Moonen aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

Onze gloednieuwe aflevering gaat over muziek en je stemming. Welke invloed hebben die twee op elkaar? Muziektherapeut Sander van Goor vertelt hoe hij te werk gaat in zijn sessies. Hij werkt met mensen van allerlei verschillende achtergronden, zowel jong als oud. Muziekagoog Maurice de Lange maakt muziekstukken op maat voor verstandelijk gehandicapten. Als het een slechte dag is, kunnen zijn liedjes een positieve invloed hebben.

Daarnaast openen we officieel de playlist 'Winter Is Coming'. Een openbare, gezamenlijke playlist waar iedereen zijn/haar/hen favoriete indietracks kan delen voor de komende donkere dagen. Deze muziek (en hopelijk het festivalnajaar) sleept je er doorheen! Rian praat erover met Illés Plompen, muziekwetenschapper, werkzaam bij poppodium EKKO in Utrecht en mede-oprichter van het YouTube kanaal Utrecht Reviews. Hij trapt de lijst af en bespreekt een paar van zijn keuzes. De hele lijst kun je vinden onder 'Winter Is Coming' van The Daily Indie op Spotify.

Oct 07, 202147:30
The Monthly #5: over de liefde voor én het tekort aan vinyl

The Monthly #5: over de liefde voor én het tekort aan vinyl

In aflevering #5 van onze podcast The Monthly hebben we het over de liefde voor vinyl én tegelijkertijd het tekort van het product zelf. Want de populariteit is zijn grenzen aan het bereiken. Zo kopen muziekliefhebbers meer vinyl dan ooit, maar tegelijkertijd is er een enorm tekort aan capaciteit om al die platen te produceren.

Onze presentatrice Rian Moonen praat in deze aflevering onder meer met Madelief van de Bor van FlipIt. Met haar initiatief wil ze jongeren overtuigen dat de digitale wereld niet alles is. Hoe krijgen ze die twaalfjarige via Instagram en TikTok aan een platenspeler?

Laurie Zantinge van de Paradiso Vinyl Club vertelt over haar eigen ervaringen met het vinyltekort én over hoe ze toch een paar keer per jaar bij bijna vijfhonderd mensen een EP in de brievenbus krijgt. Aan het begin van het gesprek moet Rian haar meteen excuses aanbieden, maar waarom?

Afsluitend praat redactrice Jasmine Wouwenaar met DJ, podcasthost en labelbaas Nina de Koning. Een duizendpoot die eindelijk vinyl mee naar de club durft te nemen en bij haar podcast De Platencast meteen niemand minder dan Leo Blokhuis aan het werk heeft gezet.

Sep 07, 202156:15
The Monthly #4: over talentontwikkeling

The Monthly #4: over talentontwikkeling

Aflevering vier van The Monthly. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

The Monthly #4 gaat over talentontwikkeling en vooral over de plek van talentontwikkeling in de muzieksector als die weer gaat ontploffen in het najaar. Hoe zorg je als band of podium dat je niet ondersneeuwt in het geweld van alle festivals en opstartende tours van internationale artiesten later dit jaar?

Dirk Baart van poppodium EKKO in Utrecht vertelt over zijn programmering in het najaar, over hoe opkomende bands nog een plekje in die programmering kunnen veroveren, zijn kijk op talentontwikkeling in Nederland en hoe het 35-jarig bestaan van het poppodium gevierd gaat worden.

Jasmine Wouwenaar van The Daily Indie spreekt met de mannen achter de podcast Wat Nou Als Het Lukt. Jan Paul Grootentraast en Daniel van Haren spreken tweewekelijks met nieuw muziektalent uit Nederland met grote dromen en ambities.

En in Noord-Limburg: de enige 'popmuziek-proeftuin' van Nederland. Waarom juist die plek? En wat betekent dit voor jonge bands en artiesten? Kwartiermaker Thijs Schrijnemakers legt het uit - en vertelt meteen waarom hij kotsmisselijk wordt van het woord 'talentontwikkeling'.

Jul 08, 202101:01:58
Podcast: blockchain, wat is het en hoe kan het muzikanten helpen?

Podcast: blockchain, wat is het en hoe kan het muzikanten helpen?

Onlangs stond onze podcast The Monthly in het teken van crypto en NFT's en daarvoor schreven we al over Audius, de eventuele potentiële Spotify-killer. Eigenlijk gaat het bij al die verhalen vooral over het onderliggende systeem: de blockchain. Jasmine Wouwenaar zocht uit wat artiesten hiermee kunnen doen.

Jun 29, 202103:60
The Monthly #3 - Mei 2021

The Monthly #3 - Mei 2021

Sinds twee maanden hebben we een gloednieuwe podcast bij The Daily Indie, gemaakt door onze kersverse host: Rian Moonen. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

Aflevering 3 van The Monthly duikt in de wereld van crypto. Als je daar  niets vanaf weet, dan is dit je introductie! Wat kunnen de Nederlandse  muzieksector en NFT’s voor elkaar betekenen? Een gesprek op de redactie van The Daily Indie in Rotterdam (eindelijk niet via Zoom!) met deze keer: Maarten Walraven-Freeling, Joris Postulart en Ricardo Jupijn.

Jun 02, 202149:36
Om De Tafel #02: Internationale Vrouwendag 2018

Om De Tafel #02: Internationale Vrouwendag 2018

In Om De Tafel worden enkele gasten verzameld om met elkaar over een relevant onderwerp te praten. In het kader van Internationale Vrouwendag 2018 wordt onder leiding van Lisa Gritter de balans over gemaakt hoe vrouwen er nu voor staan in de Nederlandse muziekindustrie. Lisa Gritter (PR & Marketing voor bands en zalen, schrijfster voor o.a. The Daily Indie) Lisa Moree (tourmanager Jett Rebel en Dakota, muzikante in Bells of Youth) Eva van Netten (programmeur Welcome To The Village, muzikant BlackBoxRed) Mandy Woelkens (reporter en dj bij 3FM en Qmusic) Kevin Heller (hoofdportier bij vele clubs, columnist Vileine, geeft zelfverdedigingscursussen) Productie: Lisa Gritter, Ricardo Jupijn, Wessel van Hulssen Montage: Wessel van Hulssen
May 07, 202136:38
The Monthly #2 - April 2021

The Monthly #2 - April 2021

Sinds vorige maand hebben we  een gloednieuwe podcast bij The Daily Indie, gemaakt door onze kersverse host: Rian Moonen. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept. 

In deze tweede aflevering praten we daarom met Erik Hitters en Arno van der Hoeven van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het project 'Poplive' laten zij zien welke impact livemuziek heeft op een stad. Daarna vertelt Berend van der Schans van VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) over de pilot-evenementen die er deze maand nog aankomen, over cultuur in de politiek en hoe de pandemie onze kijk op cultuur misschien wel heeft veranderd.

En april is labelmaand bij The Daily Indie en dus krijg je nog een muzikale tip mee van Marieke McKenna, de oprichtster van Mink Records

Apr 07, 202101:06:44
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, 5 maart 2021

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, 5 maart 2021

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van  The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze  tijden van isolatie. Waarin hij met Lars Kroon van gedachten wisselt, over het leven. Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the  Magic  Mountain.

Mar 09, 202103:54
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, 18 december 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, 18 december 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze  tijden van isolatie. Waarin hij met Lars Kroon van gedachten wisselt, over het leven. Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain. Dit is de laatste aflevering in hun zestiendelige briefwisseling. 

Mar 09, 202104:05
The Monthly #1 - Maart 2021

The Monthly #1 - Maart 2021

We hebben een gloednieuwe podcast bij The Daily Indie, gemaakt door onze kersverse host: Rian Moonen en in samenwerking met Pinguin Radio. Iedere maand duikt zij in een onderwerp dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept. Deze maand is onze centrale vraag: '2021, wat nu?' Daarvoor spreken we onder meer met Eurosonic Noorderslag, EUT en Valkhof Festival.

Foto artwork: Sanja Marusic

Mar 04, 202101:04:54
Shooting hoops met Blood Orange

Shooting hoops met Blood Orange

In de longread 'Shooting hoops met Blood Orange' duiken we dieper in de carrière van de popvernieuwer van de jaren tien: Devonté Hynes. Dit verhaal over Blood Orange is oorspronkelijk gepubliceerd in de laatste editie van The Daily Indie Magazine issue #25: https://bit.ly/36wUb6I.

Dec 03, 202016:22
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, 7 oktober 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, 7 oktober 2020

Voor  de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur  van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van  isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven  en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een  briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To  The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic  Mountain.

Oct 19, 202004:19
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 25 september 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 25 september 2020

Voor  de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur  van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van  isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven  en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een  briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To  The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic  Mountain.

Oct 19, 202005:49
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 11 september 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 11 september 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Sep 15, 202002:27
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 4 augustus 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 4 augustus 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Sep 15, 202006:32
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 16 juli 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 16 juli 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Jul 21, 202003:39
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 8 juli 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 8 juli 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Jul 21, 202005:36
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 1 juli 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 1 juli 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Jul 04, 202004:29
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 12 juni 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 12 juni 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Jul 04, 202008:00
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 6 juni 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 6 juni 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Jun 08, 202002:16
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 29 mei 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 29 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Jun 08, 202009:05
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 28 mei 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 28 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 29, 202008:58
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 26 mei 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 26 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 29, 202012:28
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 22 mei 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 22 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 22, 202006:19
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 18 mei 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 18 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 22, 202010:02
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 16 mei 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 16 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 16, 202006:06
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 10 mei 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 10 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 16, 202015:57
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 07 mei 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 07 mei 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 08, 202006:38
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 30 april 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 30 april 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

May 08, 202010:05
 Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 27 april 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 27 april 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 30, 202004:28
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 22 april 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 22 april 2020

Voor de podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 30, 202007:18
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 20 april 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 20 april 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 23, 202008:58
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 15 april 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 15 april 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 23, 202007:33
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 12 april 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 12 april 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 16, 202005:20
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 10 april 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 10 april 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 16, 202003:53
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 5 april 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 5 april 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 09, 202005:37
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 1 april 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 1 april 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 09, 202006:20
Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 29 maart 2020

Quarantaine-brieven: Lars schrijft Ricardo, op 29 maart 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 02, 202006:39
Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 25 maart 2020

Quarantaine-brieven: Ricardo schrijft Lars, op 25 maart 2020

Voor de nieuwe podcastserie Quarantaine-brieven gaat Ricardo Jupijn, hoofdredacteur van The Daily Indie, op zoek naar penvrienden in deze tijden van isolatie. Waarin hij met muzikanten van gedachten wisselt over het leven en hoe zij deze periode ervaren. De serie wordt geopend door een briefwisseling met Lars Kroon, die je mogelijk wel kent van Go Back To The Zoo, St. Tropez en zijn nieuwe soloproject Lars and the Magic Mountain.

Apr 02, 202007:44