Skip to main content
Spotify for Podcasters
The Road To Angela

The Road To Angela

By Patrick Van den Broeck - Bart Couwels

Een unieke podcastserie die jonge professionals en managers helpt op de weg naar succes en geluk door het brengen van authentieke en herkenbare verhalen van inspirerende leiders. Het uniek aan ons concept is dat we ons de weg laten wijzen door onze gesprekspartners. De enige gesprekspartner die we zelf kiezen is Patrick Leysen. Elke volgende gesprekspartner wordt genomineerd door de vorige, als een soort van menselijke kettingbrief. Een opwindende reis naar het onbekende. En wie weet ontmoeten we op een dag Mevr. Merkel en kunnen we haar tegen dan ook aanspreken met haar voornaam.
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

019 - TRTA Short - Veroniek De Mulder

The Road To AngelaJun 06, 2023

00:00
16:31
019 - TRTA Short - Veroniek De Mulder

019 - TRTA Short - Veroniek De Mulder

In deze korte versie van The Road to Angela, opgenomen in de dirigentenloge van het Antwerp Symphony Orchestra, spreken we met Veroniek De Mulder - CEO van Dimples.
In dit gesprek zoomen we in op de 3 rollen die elke leidinggevende zou moeten hebben: coach, manager en leider. Het hoe en waarom ontdek je in deze aflevering.
Jun 06, 202316:31
018 - Serge De Gheldere

018 - Serge De Gheldere

Serg De Gheldere is evangelist voor het klimaat, mede-oprichter van de Klimaatzaak en CEO van Futureproofed en klimaatambassadeur (Al Gore).
May 16, 202301:04:20
017 - TRTA Short - Serge de Gheldere

017 - TRTA Short - Serge de Gheldere

In deze korte versie van The Road to Angela, spreken we met Serge de Gheldere. We zoomen in op hoe bedrijven gemotiveerd kunnen worden voor duurzaamheid en wat mogelijk 4 soorten climate return on investment zijn.

We gaan ook even dieper in op Patagonia en waarom dat zo'n mooi voorbeeld is.

Serge is een 🌍 Climate Advocate en in die rol ook CEO van Futureproofed (Sweco) en bovendien één van de eerste Climate Ambassadors van Al Gore en oprichter en voorzitter van Klimaatzaak.

May 02, 202317:04
016 - Françoise Chombar (Melexis, STEM platform)

016 - Françoise Chombar (Melexis, STEM platform)

Op de derde dinsdag van de maand lanceren we steevast een nieuwe aflevering. Deze keer brengt de route via Ismael ben-al-lal ons tot bij Françoise Chombar. In onze ogen moet ze al vast niet onderdoen voor een zekere Angela.


In dit inspirerend gesprek gaan we oa. dieper in op 

STEM, gendergelijkheid en wat Françoise daar nog wil in bereiken voor ze 100 is Paradoxaal leiderschap en de Chinese oudheid Dromen en verwezenlijkingen, hoe je je energie op peil houdt en hoe je je doelen echt kan bereiken Een gezin combineren met de opstart van hi-tech bedrijf en hoe je daar zelf vat op kan hebben Werken in het buitenland en hoe dat je begripvol maakt De momenten waarop je het diepst zit en dat het je meest verrijkende momenten zullen zijn

Een geweldig gesprek met een enorm sympathieke en energieke dame. Dank je wel Françoise om deel uit te maken van onze Road to Angela. 🙏


Françoise Chombar voorstellen in één paragraaf is onmogelijk. Ze is mede-oprichter van de beursgenteerde chipproducent Melexis. Na een tijd als CEO is ze nu nog verbonden als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Ze noemt zichzelf een steminist. Ze is dan ook voorzitter van het STEM-platform en pleit in die rol voor meer aandacht en gendergelijkheid in wetenschappen, technologie en techniek.

Ze won tal van awards voor haar inzet en verwezenlijkingen. Wij waren voornamelijk onder de indruk van de no-nonsense aanpak van Françoise. Een zeer open en inspirerend gesprek met één van de meest succesvolle Belgische CEO's van de laatste jaren.Apr 17, 202351:53
015 - TRTA Short - Françoise Chombar (Melexis, STEM-platform)

015 - TRTA Short - Françoise Chombar (Melexis, STEM-platform)

In deze korte aflevering van The Road to Angela spreken met we met Françoise Chombar (Melexis) over STEM, het stem-platform en waarom ze zich een steminist noemt. Diversiteit heef grote voordelen in het bedrijfsleven. Het hoe en waarom verneem je hier.
Apr 04, 202313:06
014 - Peter Bernaerts (Veilinghuis Bernaerts)

014 - Peter Bernaerts (Veilinghuis Bernaerts)

Peter Bernaerts leidt samen met zijn broer Christophe veilinghuis Bernaerts op het Antwerpse Zuid. Hij is ondermeer ook gekend van televisie in de programma's Schatten op Zolder (vier) en Het Hoogste Bod op Canvas. Het familiebedrijf, ooit gestart door vader Mon, is ondertussen uitgegroeid tot de Europese top in de veilingsector. Zoals dat gaat in ondernemerschap ging het hier ook niet altijd over een leien dakje. Een faillissement loerde zelfs ooit om de hoek. En ook in een familiebedrijf is er is niets dat een goed gesprek niet kan oplossen.


Deze aflevering geeft uiteraard ook een inkijk in de bijzondere wereld van kunstveilingen: "un jeu de l’amour et du hasard" zoal Peter het zelf noemt. Hoe muziek en kunst een rode draad vormen in zijn leven en wat hij ooit zou meenemen naar een onbewoond eiland, kom je allemaal te weten in deze aflevering.

Mar 21, 202301:13:48
013 - TRTA Short - Peter Bernaerts

013 - TRTA Short - Peter Bernaerts

In deze korte aflevering van The Road to Angela spreken we met Peter Bernaerts van veilinghuis Bernaerts over de impact van digitalisering op veilingen, veilinghuizen en de kunstwereld in het algemeen. Bedreiging of opportuniteit? Je verneemt het bij een druk op de 'playknop'.

Mar 07, 202323:57
012 - Tom Willemen (Teamleader x Corporate Dreamer - Willemen Group)

012 - Tom Willemen (Teamleader x Corporate Dreamer - Willemen Group)

Een bijzonder gesprek, want we ontmoeten Tom net nadat hij stopt als CEO en midden in een kantelpunt in zijn carrièrre en zijn leven zit.

Tom Willemen begon als jonge ingenieur bij de studiedienst van het familiale bouwbedrijf Willemen als werf- en projectleider. Hij groeide hij uit tot directeur van het bouwbedrijf om daarna als CEO het wegenbouwbedrijf Aswebo te leiden.

In 2016 werd hij CEO van de Willemen Group als op volger van zijn vander Johan Willemen. Het bedrijf is met 2.200 medewerkers en een jaarlijkse omzet van om en bij de 800 miljoen euro één van de grotere familiale bouwgroepen in België. In 2011 werd het Onderneming van het Jaar.


Feb 21, 202357:49
011 - TRTA SHORT - Tom Willemen (Group Willemen)

011 - TRTA SHORT - Tom Willemen (Group Willemen)

In dit kort format van onze podcast spreken we Tom over actuele thema's in de bouwsector: inclusiviteit, duurzaamheid en innovatie. Laat je in een kwartiertje inspireren!

Feb 07, 202317:36
010 - Kris Martin (kunstenaar)

010 - Kris Martin (kunstenaar)

Kris Martin (Lede) is een Belgische conceptuele beeldende kunstenaar. Terugkerende thema's in zijn werk zijn de notie van tijd, geschiedenis en de vergankelijkheid van de menselijke bestaan. Zijn kunstwerken verkennen ook de relatie tussen de makers en de consumenten van kunst en combineren elementen van contemplatie met humor en speelsheid.

Onder zijn bekendste werken zijn 'Mandi XVIII', een gipsafgietsel van de groep Laocoön zonder slangen, en '100 years', een sculptuur die over 100 jaar zal exploderen vanaf zijn conceptie. Hij heeft samengewerkt met curatoren Jan Hoet en Jens Hoffmann. Martin hield zijn eerste solotentoonstelling in 2000. Hij was ook de eerste Belg met een solo in het New Yorkse MOMA.

In 2020 werd een retrospectief van Martins werk gehouden in S.M.A.K Gent getiteld EXIT. De tentoonstelling verzamelde veel bekende werken, waaronder het iconische Altar (2004), met recente toevoegingen zoals Water (2020), een verzameling vaten met het levensonderhoudende vocht.

Jan 16, 202357:01
009 - TRTA Short - Patrick Leysen (CEO, Xylos)

009 - TRTA Short - Patrick Leysen (CEO, Xylos)

In deze short gaan we dieper in op enkele prangende vragen. Patrick Leysen is sinds 2020 CEO van Xylos, alvast een zeer uitdagende tijd om aan het hoofd te komen van één van de groten in de IT-sector. 

Jan 02, 202313:27
008 - Patrick Leysen (CEO Xylos)

008 - Patrick Leysen (CEO Xylos)

Patrick Leysen is CEO van Xylos en een persoonlijke inspiratiebron voor Patrick. In die zin is hij ook het startpunt van The Road To Angela. Eerder was hij de jongste supermarktdirecteur ooit bij Delhaize. Daarna richtte hij Parcify op, een start-up die hij verkocht aan bPost. Sinds 2020 CEO van Xylos, alvast een zeer uitdagende tijd om aan het hoofd te komen van één van de groten in de IT-sector.

Dec 19, 202252:13
007 - Ismaël Ben-Al-Lal (CEO Futech, iLumen, U2P, Belgium's 40 under 40, Voka,...)

007 - Ismaël Ben-Al-Lal (CEO Futech, iLumen, U2P, Belgium's 40 under 40, Voka,...)

Ismaël Ben-Al-Lal is een gedreven multi-ondernemer met een ongetemde passie voor alles wat hernieuwbare energie en innovatie aangaat. Eén van zijn inspiratiebronnen is Elon Musk. We hebben getracht hem te contacteren, maar het is ons op heden nog niet gelukt 😁.

De U2P Group in Tessenderlo huisvest zijn 2 bedrijven: Futech en iLumen. Waarbij het eerste voornamelijk een leverancier en installateur is ban zonnenpanelen en iLumen innovatiepoot betreft die een constante zoektocht levert naar een efficiënter energiegebruik.

Verder zet Ismaël zich in voor het STEM-platform, is hij lid van Belgium's 40 under 40 en  bestuurder bij VOKA. Op privégebied is hij naast een trotse papa en echtgenoot ook een succesvol triatleet, met onder andere winst in de Iron Man van Taïwan en 2 deelnames in Hawaï.

Nov 14, 202201:07:42
006 - Inge Geerdens (CvWarehouse-

006 - Inge Geerdens (CvWarehouse-

Inge Geerdens is de CEO van CVWarehouse, een online rekruteringsplatform. Eerder richtte ze Executive Research op, een selectie- en rekruteringsbureau, dat nu deel uitmaakt van de Acerta-groep. In 2005 ontving Inge de Womed Award, de prijs voor beste onderneemster van het jaar.

Oct 17, 202259:21
005 - Raymond Vanstraelen (founder & innovator Bioracer)

005 - Raymond Vanstraelen (founder & innovator Bioracer)

Raymond Vanstraelen is de oprichter van Bioracer, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in wieler -en schaatskledij. In het professionele wielrennen is het onder meer partner van de topploeg Ineos én van de Belgische, Nederlandse en Duitse nationale mannenteams.

Meer dan een ondernemer voelt Raymond zich een innovator. Zoals de naam ook aangeeft, ontstond Bioracer in 1985 vanuit Raymonds passie voor wielrennen en biomechanica. En zijn eindeloos verlangen om sporters sneller te maken.
Sep 20, 202201:00:45
004 - Lode Uytterschaut (Start It X, Start It KBC)

004 - Lode Uytterschaut (Start It X, Start It KBC)

Lode Uytterschaut, founder & CEO Start it @KBC en Start it X

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes.

Aug 16, 202201:05:24
003 - Bernard Moerman (TED speaker, Coach, Flandrien Hotel)

003 - Bernard Moerman (TED speaker, Coach, Flandrien Hotel)

“Talent, dat is een bepaalde liefde die je hebt, om alle obstakels die op uw weg zullen komen, te overwinnen. Dat is de grond van je talent.” Ontdek in deze podcast onder meer de bijzondere kijk van Bernard op talent versus competenties. Zijn tips om je talent te vinden, krijg je er gratis en voor niets bij!

Jul 18, 202201:16:58
002 - Dewi Van De Vyver (CEO - Flow Pilots, Inspiring Fifty Europe 2022 award winner, ICT Woman of the Year 2020, Tech45 podcast)
Jun 20, 202201:05:45
001 - Jamie Anderson (Flandrien Hotel, AMS, Insead)

001 - Jamie Anderson (Flandrien Hotel, AMS, Insead)

Jamie Anderson is een Australische Flandrien en als professor Strategisch Management verbonden aan de Antwerp Management School en INSEAD. Hij was al vier keer TED-spreker en het tijdschrift Business Strategy Review nam hem op in een lijst van 's werelds "top 25 management denkers". Jamie is ook een wielerkampioen die onder meer goud behaalde op de European Masters Games van 2019 in de tijdrit bij de masters (45+). Met het Flandrien Hotel realiseert hij momenteel een levensdroom waarbinnen hij mensen helpt floreren binnen de drie onderling verbonden domeinen van werk, leven en wielrennen.


Volg al onze verhalen via www.theroadtoangela.be

May 16, 202201:19:59