Skip to main content
Spotify for Podcasters
Miben segíthetek?

Miben segíthetek?

By Timea Juhasz

Tudtad, hogy légzéssel akár traumákat is feloldhatsz a tudatalattidból?

Vajon mi fán terem a családállítás, mit csinál egy Coach..?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz a „Miben segíthetek" című podcastemben, melynek során én, Dr. Juhász Tímea holisztikus Coach, ráktúlélő, számomra hiteles világi és spirituális segítőkkel beszélgetek az életútjukról és a szakterületeikről.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen segítő módszerek közül választhatsz, hallgasd minden héten megjelenő adásaimat, melyekben első kézből kaphatsz pontos információkat, hogy rátalálhass a Te saját utadra.
Currently playing episode

28 - Szücs Gábor - Gauranga Das - Jóga és sámán

Miben segíthetek?Jun 02, 2023

00:00
46:43
37 - Dr. Juhász Éva - Mediátor (Közvetítő), Coach

37 - Dr. Juhász Éva - Mediátor (Közvetítő), Coach

Miben segíthetek? - 37.rész Dr. Juhász Éva-Mediátor A Miben segíthetek 37. részében végre én ülhetek a kérdező székében, hiszen vendégem a Szegedi Tudományegyetemről volt szakdolgozat konzulensem/oktatóm, Dr. Juhász Éva Mediátor, Coach aki egyébként szintén” zenész”, azaz jogász, de egyébként egy mediátornak, - azaz közvetítőnek - nem előfeltétel a jogi diploma megléte. Mivel most májusban végeztem általános-és igazságügyi mediátorként, és a diplomamunkám a Coaching és a Mediáció összehasonlításából írtam, ezért ez a rész is különösen közel áll a szívemhez. Kiderül Évának hogyan lett a Mediáció a küldetése, úgy, hogy jogászként az ország egyik legjobb ügyvédi irodájában kezdte a pályafutását, de egy válóperes ügyben egy kisfiú szemei teljesen megváltoztatták az élete irányát. Megtudjuk hogyan jutott el a katedráig, miért és hogyan jött be a Coaching is ”repertoárba”, és mi az oka annak, hogy a mai napig ennyire fontos eszköznek tartja a mediációt. Nagyon sokan nem tudják mit jelent a mediáció, meg szokták tőlem kérdezni, hogy mediTációról beszélek? Illetve sokan azt hiszik, hogy közvetíteni csak peres eljárásban, főleg büntetőperekben szoktak, ez ért be a köztudatba mint ” elterelés ”. Évával eloszlatjuk ezeket az előfeltevéseket, és letisztázzuk, hogy mediációnak valójában milyen funkciója és szerepe van , hiszen ez a kettő vagy több fél közötti konfliktus kezelési módszer, ami ideális esetben mindkét fél számára elég jó megoldást hozhat, a magánéletben, peres eljárásokon kívül is igénybevehető, tehát például szomszédvitákban, családi konfliktusokban, kamasz-szülő konfliktusban stb. úgy, hogy a mediátor nem dönt, hanem segíti a kommunikációt elsődlegesen. Beszélgetünk arról, hogy peres eljárások esetén is segíthet lerövidíteni a folyamatokat, például házassági bontóperek, gyermekelhelyezés és vagyonmegosztás esetén is rengeteget tud segíteni ha a szülők már megegyeznek a kardinális pontokban közvetítői eljárásban. Mindezt úgy, hogy nem csak a bíróságon kötelező jogi részekben egyeznek meg, hanem a szükségleteiket is figyelembe veszi ez az eljárás, és plusz megegyezési pontok is bekerülhetnek a mediációs megállapodásokba. Illetve lerövidítheti a bírósági részeket is, és költségkímélőbb sokkal, mint egy elhúzódó peres eljárás. Ugyanígy céges konfliktusok esetén is nagyon sokat segíthet. Minderről és még plusz mediációról szóló információkról beszélgetünk Évával ebben a részben. Dr Juhász Éva elérhetőség:evajuhaszdr30@gmail.com Timi elérhetőség: Timi elérhetőségei: e-mail: ensoulcoach@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/ Youtube csatorna: / @ensoulcoach-dr.juhasztimea Bankszámlaszám ha támogatnád a Podcastet: Dr. Juhász Tímea e.v.- ( HU77) 10700574-74350782-51100005 Producer: https://www.facebook.com/ttstudioteam Borító: Göschl Károly

Sep 22, 202350:45
36 - Varga Viktória - az év divattervezője 2022-ben

36 - Varga Viktória - az év divattervezője 2022-ben

A Miben segíthetek? - 36. részében Varga Viktória divattervezővel beszélgetek, aki 2022-ben a Glamour of the Year év divattervezője is lett, és színekbe öltözteti az életet.Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ebben a Podcastben mit is keres Viki divattervezőként, de a Podcast maga magyarázatot fog adni. Maradjunk abban, hogy nekem rengeteget segített a rák alatt, hogy hogyan, erre is fény derül a mai részben.Ma már mindenhol találkozhatunk Viki egyedi ruhakölteményeivel és kiegészítőivel, de elmondhatjuk, hogy az út, amit Viki eddig bejárt önmagában motiváló és példaértékű. Kitartása, precizitása, maximalizmusa és szorgalma szerintem elképesztő, és engem nagyon is motivál akár a saját vállalkozásom építése kapcsán is. Beszélgetünk arról, hogy a visszahúzódó, introvertált győri kislány (aki sosem szeretett szerepelni) útja hogyan vezetett a matematika versenyeken, közgazdasági, pénzügyi, informatikai képzettségen át a hírnévig.Kiderül miből inspirálódik, milyen anyagokat használ, mit adnak a Varga Viktória ruhák és kiegészítők pluszban a viselőiknek, hogyan adhat egy ruha hitelességet és járulhat hozzá az egységhez, mitől olyan különlegesek Viki ruhái.Beszélgetünk még arról milyen üzletasszonynak és főnöknek lenni, mi a kulcs ahhoz, hogy mindezt jól lehessen működtetni.Kiderül Viki hogyan vált át a kreatív művészi, üzletasszonyi és főnöki szerepei között, és hogyan néz ki a magánélet- munka (vagy ahogyan ő mondja hivatás) egyensúlya, illetve nőként milyen vállalkozást vezetni.Beszélgetünk arról is, hogy a szerencsén kívül még mi szükséges ahhoz, hogy valaki országos hírnévvel rendelkező márkát építsen, és miért érdemes nagyot álmodni, illetve érintjük a jövőbeli és nemzetközi terveket is.Viki elérhetőségei:Webshop: https://viktoriavarga.hu/hu/shopShowroom: Budapest, Steindl Imre u. 9, hétköznap 10- 18:00-ig -bejelentkezés szükségesInstagram: https://www.instagram.com/viktoriavargabudapest/Facebook: https://www.facebook.com/viktoriavargabudapestTimi elérhetőségei:e-mail: ensoulcoach@gmail.comFacebook: https://www.facebook.com/ensoulcoachInstagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimeaBankszámlaszám ha támogatnád a Podcastet: Dr. Juhász Tímea e.v.- ( HU77) 10700574-74350782-51100005Producer: https://www.facebook.com/ttstudioteamBorító: Göschl Károly

Sep 08, 202352:40
35 - Komáromi Alexandra - kathak - és fúziós táncos, tűzartista

35 - Komáromi Alexandra - kathak - és fúziós táncos, tűzartista

A „Miben segíthetek?” 35. részében Komáromi Alexandrával, Alival találkozhattok, aki fúziós táncos (többek között a kathak és tűztánc amiről beszélgetünk vele).


Kiderül, hogy Ali, aki amúgy a Jászságból származik, már a kiságyban táncolt különböző reklámdalokra, és a nagy táncos filmeken felnőve a magyar néptánc hogyan adta meg neki a nagyon stabil alapokat.
Beszélgetünk arról, hogy a Budapestre költözés és egy szabadtéri fesztivál hogyan nyitotta ki neki még jobban a tánc, különösen az indiai táncok világát, hogyan kötött ki Indiában az indiai tánctanára esküvőjén és maradt végül 4 hónapig először, majd hogyan változtatta meg ez a tapasztalás szinte teljesen az addigi életét.


Szóba kerül, hogy végül hogy vezetett az út Indián keresztül, Párizsba a szerelmet követve (mindezt a COVID időszak alatt), ahol jelenleg éppen él, dolgozik és tanul, természetesen mindezt a tánc fókuszában.


Kérdezem még arról, hogy hogyan koreografál, kiderül mit jelent neki az itthon, mik a jövőbeli tervei, hogy miben segíthet a tánc, és hogyan jött a képbe a tűztánc -tűzzsonglőrködés is.


Beszélgetünk még arról is, hogy a tánc mire tanít, hogyan jelennek meg a női-férfi energiák mind a táncban, mind az életünkben, és hogyan kapcsolódik a spiritualitás a tánchoz, illetve Alihoz.


Megismerhetjük az Egyed Brigitta, Gyulai Julcsi -val közösen létrehozott Nőikörbe hívó dal történetét, hallhatunk a klipforgatásáról, és hogy egyáltalán hogyan született meg ez a ko-operáció.


Ali elérhetőségei:
e-mail: alidance@gmail.com
Facebook: https://web.facebook.com/alexandra.komaromi.52
Instagram: https://www.instagram.com/alifusiondance/
Youtube: https://www.youtube.com/@alexandrakomaromi3067
Nőikörbe hívó dal videó klipje: https://web.facebook.com/juliagyulaimusic/videos/6401212336595386
Csak audió: https://www.youtube.com/watch?v=eB8C9kirazM


Timi elérhetőségei:
e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Facebook: https://web.facebook.com/ensoulcoach
Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/
Youtube: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea
Bankszámlaszám, ha a Podcastet támogatnád: (HU77) 10700574-74350782-51100005
név: Dr. Juhász Tímea e.v., közlemény: Podcast támogatás


Producer: https://web.facebook.com/ttstudioteam
https://web.facebook.com/eventomivideo


Borító: Göschl Károly

Aug 25, 202347:02
34 - Góg Anikó- olimpikon, személyi edző, a BISA alapítója, "Krézi"

34 - Góg Anikó- olimpikon, személyi edző, a BISA alapítója, "Krézi"

#mibensegíthetekpodcast #BISA #Góganikó #olimpikon #triatlon #egészségmegőrzés Vendégem Góg Anikó- olimpikon, triatlonista, személyi edző, a Back in Shape Again alapítója, ”Krézi”. Anikónak azt mondtam, hogy csak 1 éve követem, de találtam 2 éves megosztásokat is a közösségi média oldalamon is Tőle, és nem vagyok egyedül ezzel úgy gondolom. Beszélgetünk orosházi gyermekkoráról, arról, hogy már 10 évesen eldöntötte, hogy Ő olimpikon lesz, pedig akkor még a triatlon nem is volt olimpiai sportág. Beszélgetünk még a kamasz évekről , amikben mindenki természetesnek vette, hogy Anikó ment haza aludni a dorbézolós , italozós bulik helyett, hogy másnap , az év felében egyébként egyedül készülhessen ( hiszen edzője az év egy részét külföldön töltötte) , hogy elérje az álmait. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 2000-es Sydney-i Olimpiára kvalifikálta is magát. Anikó szerint mindenkinek önmagához képest kell a fejlődést megünnepelnie, kiderítjük, hogy Ő mennyit és mit sportol. Kiderül, hogyan született meg a BISA ( Back in Shape Again) a második gyermeke születése után, olyan tartalmakkal ,amelyek segítettek újra formába kerülni szülés után az anyukáknak, aztán Covid alatt hogyan nőtt meg az online jelenléte , majd ”Krézi” megérkezéséről is beszélünk, akinek az az elsődleges funkciója, hogy megmosolyogtatja embereket. Beszélgetünk arról, hogy milyen a jó edző, hogyan lehet a gyermekeket a sport szeretetére nevelni, hogyan lenne ideális gyermekáldás után újra mozogni kezdeni, hogy a sport miért nem csak öncélú dolog, hogyan ad egy belső tartást, ami az élet bármely területén érvényesül. Anikóval beszélgetünk arról is, hogy nem kell mindenkinek úgy kinézni, mint ahogyan ő néz ki, sőt , az idolok kergetésének negatív hatásait is érintjük. Arról is, hogy a sport valójában nem arról szól, hogy kerek-e a popsi, hanem, hogy belehalunk az életbe , ha nem foglalkozunk az egészségmegőrzéssel ,aminek az egyik eszköze a sport. Ezekről, és még sok minden más fontos kérdésről is beszélgetünk Anikóval a mai részben, nézzétek, hallgassátok szeretettel! Anikó elérhetőségei: Facebook BISA: https://www.facebook.com/backinshapeagain Anikó weboldala: https://goganiko.hu/ Youtube-BISA: https://www.youtube.com/@bisa-backinshapeagain BISA komplex előfizetés: https://beyondthemotion.com/bisa-back-in-shape-again Anikó Instagram: https://www.instagram.com/aniko.gog/?hl=hu Timi elérhetőségei: e-mail: ensoulcoach@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/ Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea Producer: https://www.facebook.com/ttstudioteam Böröcz Tomi-https://www.facebook.com/eventomivideo Borítót készítette: Göschl Károly Bankszámlaszám, ha támogatnátok ilyen és hasonló Podcastek elkészülését: CIB Bank- Dr Juhász Tímea e.v.- ( HU-77) 10700574-74350782-511-00005, a megjegyzésbe írd be kérlek, hogy Podcast támogatás

Aug 11, 202345:32
33 - Szeder Szabó Krisztina - énekesnő, hanggal gyógyító

33 - Szeder Szabó Krisztina - énekesnő, hanggal gyógyító

A mai részben Szederrel és Salanával beszélgetek, aki Szabó- Szeder Szeder Krisztina mind egy személyben, csak Szeder eddig a” világi” énekesnő művészneve és része volt Krisztinek, majd megszületett Salana, a zenével spirituálisan foglalkozó énje is, és beszélgetünk arról is, hogy hogyan integrálja ezt a két oldalát, vagy ”én”-jét a jelenben. Előbb viszont kitérünk oda, hogy a nyugodt kislányból hogyan lett lázadó rocker kamasz, hogyan vezetett innen az út a francia szakig és a sanzonokig, és hogyan jelent meg immáron már 10 éve közösségi finanszírozásból a Hab a tetején című 7 dalos lemeze, mely a rádiókon és a tehetség kutatókon rengeteget játszott Reggeli dalt is tartalmazta. Beszélgetünk még Feri fenekéről, az első francia nyelvű Budapest című dalának megszületéséről, majd arról is, hogy Salana hogyan jelent meg, miközben Szeder elkezdett kiégni a világi zeneiparban. Kiderül hogyan jött felszínre benne a spirituális énekesnő/gyógyító énje is egy mélyebb kapcsolódási folyamat révén önmagához.   Érintjük még a női-férfi energiák egyensúlyát Krisztivel is (ahogyan a korábbi epizódokban is) , és beszélgetünk vele is női körök erejéről és fontosságáról, valamint jelenlegi munkásságáról, terveiről és a KözösÉg fesztiválról , valamint annak jövőbeli utódjával kapcsolatos terveiről is.   Kriszti elérhetőségei: Facebook Salana: https://www.facebook.com/Salana.music Facebook Szeder: https://www.facebook.com/krisztina.szederszabo Instagram Salana: https://www.instagram.com/salana.music/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D&fbclid=IwAR3dX9FaflBQmAkIWG0OUDISbWQgQgyhpJkjm-LcnUYMVhNM2X_Qz60_FjA Instagram Szeder: https://www.instagram.com/szederzene/ Youtube: https://www.youtube.com/@zeneszeder6811 Timi elérhetőségei: E-mail: ensoulcoach@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=ensoulcoach Podcast Producer: https://www.facebook.com/eventomivideo Bankszámlaszám: Ha támogatni szeretnéd az ilyen és ehhez hasonló Podcast részek felvételét, akkor a podcast támogatás közleménnyel a következő bankszámlaszámon tudod megtenni: (HU77) 10700574-74350782-51100005

Jul 28, 202348:05
32 - Tongori-Farkas Rita, Gőrgényi Mea - Nalini Spirit

32 - Tongori-Farkas Rita, Gőrgényi Mea - Nalini Spirit

A Miben segíthetek Podcast 32. részében a Nalini Spirit megalkotóival, Tongori-Farkas Ritával és Gőrgényi Tímea - Meával beszélgetünk arról, hogy hogyan lehet ilyen fiatalon nőként vállalkozást üzemeltetni barátnőként és üzlettársként is, hogyan olvadt egybe a Nalini Home és a Nalini Spirit, és gyártanak lélekkel rendelkező ékszereket és lakáskiegészítőket.
Érintjük, hogy egyáltalán miért kerül be egy ilyen jellegű tevékenység a Podcastembe, azaz hogyan tudnak a lányok segíteni termékeikkel és egyéb segítő tevékenységeikkel.
Kiderül, hogy Mea esetében a visszahúzódó kislányt hogyan találta meg már a homokozóban a művészet és alkotás szelleme, és hogyan csatornázódott mindez le kerativitás által.
Kiderül miért ad szabadságot egy Waldorf szellemiségű iskolarendszer, és hogyan került közelebb Mea a saját tálentumához miközben odajárt.
Kiderül hogyan szívta magába Rita a geometriai formák szeretetét már a mózeskosárban édesapja festményei által, mi vezette a szociális munkás képzettségtől egészen a jóga oktató ,és segítő csoportvezető képzésekig, beszélgetünk a női körökről is.
Megtudjuk Mea és Rita mikor, hol és hogyan találkoztak és kezdték el működtetni a vállalkozásukat,mit jelent a Nalíni szó, hogyan alkotnak intuitív csatornákon keresztül, hogyan érkeznek meg hozzájuk a szimbólumok is.
Mea beszél az integrál pszichológiai tanulmányairól, illetve érintjük, hogy mi az a bodywork, ami non-verbális csoportos segítő módszer.
Kiderül az ásványok és kristályok miért és miben különlegesek, hogyan lehet őket tisztítani és programozni is.
Beszélgetünk a női körök fontosságáról, a nők és vállalkozás kettősségéről a mai világban, és hogy miért fontos a nőknek , hogy kapcsolódjanak a szépséggel akár ékszerek formájában.


Nalini Home elérhetőségei:
Facebook: https://www.facebook.com/spiritofnalini
Instagram: https://www.instagram.com/nalinihome/?hl=hu
https://www.instagram.com/nalinispirit/
Weboldal: https://www.nalinispirit.com/
Timi elérhetőségei:
e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach
Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea


Podcast producer: https://www.facebook.com/ttstudioteam


Ha támogatnád a Podcastet a következő bankszámlaszámon tudod megtenni:
Dr. Juhász Tímea e.v. – (HU77) 10700574-74350782-51100005

Jul 14, 202350:22
31 - Dr. Diriczi Tekla - holisztikus női Coach a ciklustudatosságról

31 - Dr. Diriczi Tekla - holisztikus női Coach a ciklustudatosságról

A mai részben Dr Diriczi Tekla- holisztikus női coach-csal, női jógaoktatóval beszélgetek, aki egyébként eredetileg állatorvosként végzett, a mai részt nemcsak nőknek ajánlom, ha férfiként szeretnéd megérteni a női lelket és testet, akkor is nagyon hasznos lehet.
” A Lélek az mindig a gyógyulás útját keresi.”


Teklának többször is mondtam, és így is gondolom, hogy ha az általa elmondott információkhoz a huszas éveimben hozzáfértem volna, akkor teljesen máshol tartanék a nőiességemmel az életben.
Kiderül, hogy zárkózott, teljesítményszorongásos kislányból, aki 26 éves koráig nem menstruált, hogyan került rá a mostani útjára.
Hogyan jött rá egy női elvonuláson 24 évesen, hogy sehol nincs benne a saját életében, és hogyan változtatta meg teljesen a magához való viszonyt Nádas Anna jógaoktatóképzése.
Rájött, hogy a ciklustudatossággal gyakorolt jóga összekapcsol a természettel, és a nevezett oktatói kurzust követő másfél éven belül hogyan érkezett meg végre a menstruációja egy akkor már gyógyító párkapcsolatban.
Megtudjuk mit jelent, hogy nőként ciklikus lények vagyunk, akár órákon belül is többször változhat a hormon működésünk, és ez hogyan befolyásolja a létezésünket. Kiderül nőként a kiteljesedés mit jelent, miért érdemes például máshogy sportolni menstruáció alatt, mint az egyéb szakaszaiban a ciklusnak.
Beszélgetünk a női és férfi részeink kiegyensúlyozásának kérdéséről a mai férfias világban, beszélünk arról, hogy mi a tokszikus maszkulinitás a női működésekben, beszélgetünk női libidóról, annak változásairól, és az örömgyönyör folyamatok is említésre kerülnek.
Érintjük a női archetípusokat, a ciklus fényében különösen a belső kislányt, az amazont,a szeretőt és az anyát, valamint a bölcs asszonyt. Említésre kerül a belső kislány munka, az anya - és apasebekkel történt munka fontossága, és még rengeteg női ciklikussággal kapcsolatos kérdést boncolgatunk még.
Tekla elérhetőségei:
Tekla Facebook URL: https://www.facebook.com/nokentszabadon
Tekla Instagram URL: https://www.instagram.com/diriczitekla/


Timi elérhetőségei:
Timi Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/
Timi Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Timi Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea
Timi e-mail cím: ensoulcoach@gmail.com


Podcast Producer: https://www.facebook.com/eventomivideo
Támogatás: Ha támogatni szeretnéd , hogy hasonló Podcast részek jöjjenek létre, azt az alábbi bankszámlaszámon megteheted, kérlek írd bele a közleménybe, hogy Podcast támogatás:
Dr. Juhász Tímea e.v.- (HU77)-10700574-74350782-51100005

Jun 30, 202350:08
30 - Kovács Ágnes Anna - onkopszichológus, klinikai szakpszichológus

30 - Kovács Ágnes Anna - onkopszichológus, klinikai szakpszichológus

A Miben segíthetek Podcast 30. részében Kovács Ágnes Anna klinikai szakpszichológussal, onkopszichológussal beszélgetek.
Beszélgetünk arról, hogy mi vezetett oda, hogy ezt a szakmát válassza, és hogy már 12 évesen ”megfertőzte” a pszichológia, és hogy hogyan tudta ezt a szakterületet nem traumaválaszként, hanem valódi választásként hivatásává tenni.
Kiderül ő milyen, - főleg jungi analitikus képi – módszerekkel dolgozik, beszélgetünk arról, hogy az onkopszichológia hogyan támogatja a daganatos betegeket és hozzátartozóikat, hogy -e folyamatok során nem kötelező a mai világban annyit hangoztatott traumafejlődés.
Beszélgetünk még arról hogyan dolgozik egyrészt az itt és mostban, másrészt pedig azzal, hogy maga a betegség milyen korábbi érzésvilágba repíti vissza a pácienst, hogy miért fontos, hogy az akut folyamatok során ”csak egyik lépésről a másikra haladjunk” és ne 8 hónappal előre fókuszáljunk.
Érintjük, hogy mi az EMDR módszer, ami egy traumaválasz újraélése nélküli traumafeloldómódszer, hogy miért extrém fontos, hogy figyeljen magára a segítő, hogy ő is jól tudjon lenni, és hogy a segítőknek miért van szüksége segítőkre (neki is heti 3x 45 percben), valamint miért fontos az is, hogy tudjunk segítséget kérni.
Előkerül, hogy mindig a szépítés nélküli valósággal való munkában hisz, hisz az tud segíteni igazán a páciensnek, és hogy legalább annyira szükséges dolgozni a szociális, spirituális és lelki fájdalmakkal, mint a fizikaival is.
Kiderül mik azok az erőforrások, hogy a családtagok miért másodlagos traumatizáltak, és nekik egyébként hogyan érdemes viszonyulniuk a betegekhez, miért fontos az ő pszichodeukációjuk is, és miért lenne fontos a pre-habilitáció.
Említjük mik azok a tabuk, kitérünk a daganatos betegek szexualitásának témakörére, hogy miért jelenne meg a férfiak kevésbé a terápiás térben, és mi történik a daganatos beteggel, ha véget érnek a kezelései, és bekerül egy légüres térbe, és miért lehet kiemelten fontos a kezelések utáni pszichológiai kísérés is.
Mindezekről és más daganatos betegséggel kapcsolatos pszichológiai folyamatról beszélgetünk ebben a Podcastben.
Külön köszönöm a László Kórháznak, hogy ehhez a Podcasthez az engedélyüket adták.


Elérhetőségek:
Ha onkopszichológust keresel: Magyar Pszichoonkológiai Társaság


Timi:
e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/
Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea


Podcast Producer: https://www.facebook.com/eventomivideo
Ha támogatni szeretnéd ezt a Podcastet , akkor a CIB Bank, Dr. Juhász Tímea e.v. névre szóló ( HU77) 10700574- 74350782- 51100005 -ös bankszámlaszámon tudod megtenni.

Jun 23, 202355:18
29 - Lakatos Péter - Életminőség tanácsadó, Erőnléti szakértő-Kortalanul Project

29 - Lakatos Péter - Életminőség tanácsadó, Erőnléti szakértő-Kortalanul Project

A mai Miben segíthetek? - Podcast 29. részében Lakatos Péter életminőség tanácsadóval, erőnléti szakemberrel beszélgetek a Tatabányán, sport riporter édesapa mellett eltöltött gyermekévekről, arról, hogy hogyan határozhatja meg a genetika a sportolói pályafutást, hogyan hozta be többek között a kettlebellt és annak képzésrendszerét Magyarországra, honnan indult a karrierje.
Kiderül hogyan dolgozta fel magát például az HBO stúdió igazgatói székébe részmunkaidős videókönyvtáros pozícióból, és hogy mindenben a lehető legjobbra törekszik, de azzal, hogy nem kell tökéletesnek lenni, csak mindig egy kicsivel jobb.
Megtudjuk mik az életminőség fogaskerekei, hogy a szakember feladata az, hogy megtalálja melyik fogaskeréknél van elakadás, és azokat hogyan lehet kijavítani.
Elmondja mit jelent az, hogy” Nekem nem kell mindent tudnom, hanem eleget”! Miért fontos , hogy jól lélegezzünk, mi a légzés 3 fő területe, és ezeket a területeket miért kell összekötni.
Meghallgathatjuk mi a véleménye a mai ”táplálkozásizmus”-sal kapcsolatban, hogy miért lenne fontos, hogy különböző táplálkozási szakértők találjanak közös megegyezési pontokat, mit tesz, ha egy sportoló azt mondja neki, hogy ő vegán táplálkozású.
Kiderül szerinte miért nem működnek az azonnali, 180 fokos fordulatokkal kikényszerített életmódváltások, többek között stresszor hatás miatt, mi az ideális tápanyagban gazdag táplálkozás, hogyan táplálkoznak például a nők sokszor kalóriadeficitben, ami épphogy nem segít, hanem akadályoz az egészséges működésben, mi az az ”időszakos böjt” és milyen élettani hatásai vannak.
Beszélünk róla, hogy miért nem működik a kritikákkal, elfogadásmentesen kivitelezett edzői taktika, és helyette hogyan lehet kis lépésenként lassan változtatni az ügyfelek szokásain, azzal , hogy afolyamatban a valós választ kell megkeresni a miértekre elsőként, és azzal is , hogy a valódi elakadásokat kell kideríteni első körben.
Kiderül hogyan tudunk új identitást kialakítani magunknak, és beszélgetünk még Péter családi hátteréről is.
Péter elérhetőségei:
Facebook link: https://www.facebook.com/lakatospeter1970
Weboldal: https://peterlakatos.hu/


Timi elérhetőségei:
e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Facebook link: https://www.facebook.com/ensoulcoach/
Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea


BANKSZÁMLASZÁM ha a Podcastet támogatni szeretnéd:
Dr. Juhász Tímea e.v.-CIB Bank
(HU77) 10700574-74350782-51100005


Podcast Producer: https://www.facebook.com/eventomivideo

Jun 16, 202355:53
28 - Szücs Gábor - Gauranga Das - Jóga és sámán

28 - Szücs Gábor - Gauranga Das - Jóga és sámán

Szücs Gábor hangteraputa, jógaoktatóval, jógasámánnal beszélgetünk az életútjáról, arról, hogy hogyan határozta meg az életét, hogy diplomata szülők gyermekeként nőtt fel, részben Moszkvában részben Magyarországon, melynek része volt édesanyja daganatos betegsége is.
Kiderül hogyan vezette a gyökértelen élet, a gyerekkori magányosság érzése, kicsiként megélt szeretethiány egy hosszabb lázadó időszak után a segítő szakma felé.
Megtudjuk hogyan ébredt fel benne a spiritualitás utáni vonzalom már 18 évesen, és olvasta el az összes vallás minden szent könyvét, hogyan ismerkedett meg az asztrológiával, természetgyógyászattal, energiagyógyászattal már a 2000 -es években, majd hogyan vált jógaoktatóvá.
Beszélgetünk arról, hogy hova vezethet a teljesítménycentrikus gyermeknevelés és világ, neki miért telt az első 40 éve a gyerekkora démonjaitól való meneküléssel, és az utóbbi 10 évben hogyan kezdett el ezekkel a démonokkal szembe nézni, és ez miben segített neki. Kiderül az ő szemszögéből mik a traumák, és hogyan lehet dolgozni velük.
Előkerül a szokásos kérdésem és téma, hogy mitől jó egy segítő, és hogy ne legyen pótcselekvés egy segítő munkája, és neki mit jelent a spiritualitás, valamint, hogy a sámánizmus az nem egy” ördögtől való szó”, gyakorlatilag segítőt jelent ősi hagyományok alapján bizonyos népek nyelvén.
Beszélgetünk arról, hogy Ő miben tud segíteni az arra nyitott embereknek egyéni folyamatokban, illetve elvonulásokon, miért fontos megélni az érzelmeinket, és felengedni az elfojtásainkat kontrollált, segítő környezetben.


Szücs Gábor elérhetőségei:
Blog: https://www.jogasaman.com/
Facebook URL: https://www.facebook.com/jogasaman
Instagram URL: https://www.instagram.com/jogasaman/?hl=hu


Timi elérhetőségei:
e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/
Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea


Böröcz Tomi Podcast producer: https://www.facebook.com/eventomivideo
Podcast támogatás tekintetében kérlek keressetek az ensoulcoach@gmail.com-on.

Jun 02, 202346:43
27 - Eperjesi Amina - Business & Executive Coach, Tréner, Tolmács

27 - Eperjesi Amina - Business & Executive Coach, Tréner, Tolmács

A Miben segíthetek? – Podcast 27. részében Eperjesi Amina Executive -és Business Coach-csal, trénerrel, tolmáccsal a Gordon TA oktatójával beszélgetek.
Kiderül Amina életútjára hogyan hatott az, hogy Nigériában született és nőtt fel 8 éves koráig, mivel magyar orvos édesapját a munka odaszólította, hogyan lett majdnem belőle is orvos, és végül miért döntött úgy, hogy nem ezt a pályát választja nőként.
Miért érzi többnyire úgy, hogy mindenhol otthon van a világban, és néha úgy, hogy sehol sem. Kiderül, hogy az üzleti nyelviskola, angol -német tolmácskodás az intenzíves ápolónői majd lakberendezői utak után hogyan hozta be az életébe a felsővezetői, azaz Executive Coachingot.
Kiderül mi a különbség a Coaching és Tréning között, miért nem ugyanaz a csoportos és csapat Coaching, és neki személy szerint miben segített és segített a Coaching terület.
Beszélgetünk vele is arról milyen a jó Coach.
Beszélünk még arról, hogy az ügyfél sosem egyedül ül oda az egyéni Coachingba sem, hogy a nemtudással dolgozunk, nem a tudással, és ez pontosan mit jelent, miért különösen fontos az önismeret és szupervízió bármilyen segítő szakmában, és hogy egy nap alatt miért nem lehet megváltani a világot.
Kiderül miért helyez különös hangsúlyt például arra, hogy hol, milyen helyszínen végzi a munkáját, és miért nem baj az, hogy nem mindenki lesz mindenki ügyfele.
Kifejti mit ért az alatt, hogy ha két ember leül egymással beszélgetni, ott már megjelenik az interkulturalitás, hogyan szövik át a mindennapjait Coaching területen is nemzetközi/ interkultúrális szálak, és hogy ugyanazok az emberek/ Coach-ok vagyunk -e különböző nyelveken.


Amina elérhetőségei:
Weblap URL: https://aminaeperjesi.com/
Gordon TA URL: https://gordonta.hu/team/eperjesi-amina/
LInkedin URL: https://www.linkedin.com/in/mystyleconsulting/


Timi elérhetőségei:
E-mail: ensoulcoach@gmail.com
Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach
Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Youtube csatorna URL: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea

May 19, 202351:14
26 - Varga Balázs - vegán táplálkozási-és népegészségügyi szakértő

26 - Varga Balázs - vegán táplálkozási-és népegészségügyi szakértő

#teljesértékűnövényitáplálkozás #vargabalázs #vegántáplálkozás #vegánmorzsák #vegánonlineakadémia #ensoulcoach #mibensegíthetekpodcast #egészségesvsegészségtelennövényitáplálkozás #vegánéletmód


A Miben segíthetek? – Podcast 26. epizódjában Varga Balázs vegán táplálkozási és népegészségügyi szakértővel, a Vegán Morzsák Podcast ”host” -jával beszélgetek, akinek a nevéhez fűződik - többek között, a Fehérjemítosz című könyv megírása, illetve számos - a teljes értékű növényi étrendhez kapcsolódó -szakácskönyv, receptkönyv , szakmai cikk is.
Tudtátok, hogy az egészségtelen, tehát nem megfelelően összeállított növényi alapú étrend akár károsabb is lehet, mint a kevésbé tudatosan összeállított vegyes táplálkozás?
Pont ezért Balázs egészségfejlesztői egyéni mentor programok keretében támogatja a klienseit az egészséges életmód kialakításában, melynek csupán csak egyik pillére a teljes értékű, tudatosan megtervezett növényi táplálkozás.
Beszélgetünk arról milyen egypetéjű ikertestvérrel létezni, hogy hogyan és miért érkezett meg az ő életébe a vegánság, a spiritualitás számára mit takar, illetve a multis létből hogyan zsilipelt át a vállalkozói formába. Kiderül szerinte hol van az a pont, ahol érdemes elgondolkodni azon, hogy az egészségünk érdekében ideálisabb lenne munkahelyet váltani, de miért nem olyan egyszerű mindig ez a váltás, ahogyan egyesek hangoztatják.
Megtudhatjuk milyen evidenciák állnak a teljes értékű növényi táplálkozás pozitív élettani hatásai mellett, hogy milyen az egészségtelen növényi táplálkozás vs. egészséges, és például mennyi az a minimum rost mennyiség, amit mindenképpen szükséges bevinni ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működhessen akkor is, ha nem vegyes étrenden vagyunk.
Kiderül, hogy a táplálkozás csupán csak az egyik pillére az egészségnek, melynek jóval több dimenziója van, mik ezek a pillérek, és mi történik, ha a lélek nincsen rendben függetlenül a táplálkozástól. Érintjük azt is, hogy az életmódváltás hogyan segíthet a krónikus betegségek kezelésében, mit csináljunk, ha a gyermekünk nem hajlandó húst enni?
Beszélgetünk a nyáron debütáló, elsősorban szakembereknek szóló, nemzetközileg akkreditált online Akadémiai képzésről is, mely egyedülálló lesz magyarországi viszonylatban, és számba veszi a táplálkozáson túli egészségpilléreket is.


Linkek:
Balázs:
Instagram:https://www.instagram.com/balazsvegansport/
Facebook:https://www.facebook.com/balazsvegansport
Weboldal:
https://balazsvegansport.hu/
Timi:
e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach
Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea
Böröcz Tomi (producer) : https://www.facebook.com/eventomivideo

May 05, 202351:35
25 - Vágyi Petra - séma terapeuta, klinikai szakpszichológus

25 - Vágyi Petra - séma terapeuta, klinikai szakpszichológus

A Miben segíthetek ? - Podcast 25. részében Vágyi Petra, séma terapeuta, klinikai szakpszichológussal, a Sémáink fogságában című könyv szerzőjével beszélgetünk .
Petra Vankó Tündétől tanult, aki pedig közvetlenül J.E. Young-tól sajátította el a séma terápiát.
Petra mindemellett végzett családterápiát, integratív pszichoterápiás iskolát, és pszichológus tanár is, de kiderül majd a Podcastből, hogy mégis miért a séma terápia irányába kanyarodott el elsődlegesen.
Az- Eventomi szerint-, cinematrix stílusban készült részt 2 hónapja, Veszprémben, a Hangvillában forgattuk, mivel Petrát újdonsült édesanyaként nem szerettem volna elszakítani hosszú időre a kisbabájától.
Beszélgetünk arról, hogy mikor és miért döntött úgy, hogy egy -egyébként középiskola után hajón végzett munka közben – felvételizzen pszichológia szakra, majd a szervezeti pszichológia helyett miért esett választása inkább arra, hogy az egyetem után klinikai/ osztályos pszichológusként induljon el ezen a területen.
Megkérdezem arról, hogy a pszichológus otthon is pszichológus -e, és ha igen miért nem? Illetve érintjük miért fontos az önmunka, és miért van tizenév terápia mögötte is.
Beszél nekünk arról, hogy hogyan érkezett meg az életébe a sématerápia a Münchenben , terapeutaként töltött 6 éve alatt / következményeként az ott szerzett felismerései által.
Szóba kerül Petrának magának milyen sémái, séma módjai és megküzdési stratégiái voltak, és hogyan segített neki a módszer rávilágítani a saját vakfoltjaira is, akár az ügyfeleivel végzett munka tekintetében is.
Kiderül mit jelent az, hogy a magyarok jó nagy része csökkent értékűség/ szégyen sémákat futtat, mi a Young-i 18 séma, mik a gyermeki, szülői-és egészséges felnőtti sémamódok, és hogyan lehet ezeket a jellemzően (de nem csak) gyerekkorban beépült automatizmusokat felismerni és megváltoztatni, ha már nem szolgálnak minket többé.
Megtudhatjuk honnan ered például a hiperkritikusság séma, amit különösen például szigorú szülő módban futtatunk sokszor a csökkent értékűség gyermek mód mellett, mindezt egyszerre.
Kiderül mi az a séma kémia, vagy ahogyan én hívom: szerelem első látásra, miért lehet az, hogy valakik 1 nap után összeköltöznek , vagy 1 hét után összeházasodnak, és a séma kémiában működő párok hogyan tanulhatják meg ezen működéseiket önismerettel és tudatossággal egészséges felnőtt módban átírni, és új tapasztalásokat szerezni.
#sématerápia #ensoulcoach #sémainkfogságában #sémakémia


Petra elérhetőségei:
Petra Facebook URL: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063849090893
Petra Weboldal URL: https://www.vagyipetra.hu/
Petra Instagram URL: https://www.instagram.com/sematerapeuta/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D&fbclid=IwAR3QCHRDrGY-fzQs-iDgeWLtbsBe3ltwEmOjUUY3PLD_17pz3t7-LDFWOJA
Petra Youtube csatorna URL: https://www.youtube.com/@vagyipetra-sematerapeuta3613
Sémáink fogságában többek között kapható a Nyitott Akadémián: https://nyitottakademia.hu/webshop/konyv/vagyi-petra_semaink-fogsagaban-5169?gad=1&gclid=Cj0KCQjwxYOiBhC9ARIsANiEIfZHoHHNpgs5J21GmQf2rA2Zvl5j-h2CkuN1m9_lIBwihgWJsf6KiakaAnqHEALw_wcB
Timi elérhetőségei:
Timi Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/
Timi Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh
Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Timi Youtube csatorna URL: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea
Böröcz Tamás- Podcast Producer Facebook URL: https://www.facebook.com/eventomivideo
Helyszín: https://www.hangvilla.com/

Apr 21, 202351:23
24 - Tamás Iván - animációs festőművész, filmrendező, tanár

24 - Tamás Iván - animációs festőművész, filmrendező, tanár

A mai Miben segíthetek? Podcast 24. része bizonyos szempontból rendhagyó rész, mivel animációs rajzokat/festményeket is elemzünk a végén, így érdemes lehet nemcsak hallgatni, hanem ha lehetőség van rá, megnézni ezt a részt. Akinek viszont erre nincsen módja, az sem veszít sokat az élményből, mivel pontosan végig megyünk rajta, hogy éppen mit látunk magunk előtt Iván művein. Ivánnal beszélgetek tehát ez alkalommal, aki - többek között - animációs illusztrátor, rajztanár és művész, animációs -és rajzfilm rendező. Felmerül a kérdés, hogy Iván miben segíthet, egyáltalán mit keres ebben a Podcastben? A válaszom egyszerű: Számomra a képei gyógyítóak, és pont ezért beszélgetünk arról, hogy hogyan jutott el az alkotásig, és maga a folyamat mennyire kapcsolódik egyébként a Podcastjeim korábbi témáihoz is. Iván egy nagyon nehéz gyerekkor folyományaként már óvodás korban a fejében teremtett képi világhoz fordult megnyugvásért, és már akkor elképzelte, hogy egy óvodás híradót például hogyan animálna a háttérben. A túlélési stratégiaként a láthatatlanságát választó kisfiú jó tanuló volt, nem lázadt, voltak barátai, és látszólag minden rendben volt az életében, miközben minden nap gyomorgörccsel ment haza, nagyon nehéz körülmények közé. Beszélgetünk róla, hogy az eredetileg matekszakra készülő, jófiú mikor fordult mégis a rajzolás felé, amit először rettentően unalmasnak élt meg, most pedig már ugyanott tanítja a diákokat, ahol Ő tanult, illetve hogyan került közel az animációs filmek világához filmrendezőként. Kiderül, hogy a COVID időszak alatt hogyan érkezett meg hozzá egy teljesen más minőségű figyelem és látásmód, hogyan kezdte el érezni a vizualitásban az anyagszerűséget is, mely behatásoknak köszönhetően több mint egy éve elkezdte ontani magából az új típusú műveit. Kiderül még mi kell ahhoz, hogy az alkotó tudatállapot megérkezzen hozzá, ahol gyakorlatilag ő megszűnik létezni és csatornaként funkcionál, hogy aztán elkészülhessenek a képei, amik az Ő elmondása alapján mesélnek... Mesélnek az életéről, a benyomásiról és arról, hogy mi zajlik legbelül. Sokszor a képek segítenek Ivánnak megfejteni a saját működéseit és érzelmi állapotait is. Beszélgetünk a fantázia - méltatlanul ki nem emelt - fontosságáról, arról, hogy Iván hogyan tud a traumák és nehézségek ellenére is tökéletesen elégedett lenni az életútjával, és ebben hogyan segít a művészet. Iván önálló kiállítása még szervezés alatt, addig is májusban egy csoportos kiállításon lesznek megtekinthetőek a képei a Telep Galériában. TELEP GALÉRIA : EXHALE 2023. május 11. – június 6. Megnyitó: 2023. május 11., 20 óra https://www.facebook.com/TelepGaleria Iván elérhetőségei: Facebook oldal: Tamás Iván artworks URL: https://www.facebook.com/profile.php/?id=100088104327568 Instagram - provisionalpenguin URL: https://www.instagram.com/provisionalpenguin/ Saját Webshop: tamasivan.bigcartel.com Artbridge webshop: https://www.artbridge.shop/hu/muvesz/tamasivan/ Society6 webshop: https://society6.com/tamasivan Linktree: https://linktr.ee/tamasivan Timi elérhetőségei: E-mail: ensoulcoach@gmail.com Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?igsh Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea Podcast Producer- Böröcz Tamás Facebook URL: https://www.facebook.com/eventomivideo Újrahasznosított anyagokból készült pulcsim pedig a PopartBox-ból van, URL: https://www.facebook.com/popartbox

Apr 07, 202352:47
23 - Bocsi Viki-táplálkozási tanácsadó - BocsiViki Konyhája

23 - Bocsi Viki-táplálkozási tanácsadó - BocsiViki Konyhája

A” Miben segíthetek?” Podcast következő, 23. részében Bocsi Viki táplálkozási tanácsadóval, a BocsiViki Konyhája” főnökasszonyával” beszélgetek.


Viki hihetetlen közvetlen és őszinte módon, minden mellébeszélés és sallang nélkül beszél a gyermekkoráról, arról hogyan esett ő is bele a divatdiéták csapdáiba korábban, és hogyan jött rá, hogy számára mi az ideális táplálkozás, illetve meg tudunk részleteket a jelenlegi életéről és az üzletről is.


Beszélgetünk arról, hogy minden egyes szervezetnek más igényei lehetnek, és ami egyik embernek ideális például étkezés terén, az más embernek lehet nem megfelelő, illetve különböző időszakok is vannak az emberek életében más szervezeti igényekkel, így nagyon fontos, hogy hallgassunk a testünk által küldött üzenetekre.
Mindezt pedig úgy érdemes tenni, hogy nincs jelen a kényszer, hiszen a kényszer sok mindent meg tud bénítani, ahelyett, hogy ösztönözne.


Kiderül, hogy a Podcast felvételének a pillanatában Viki éppen egy jó ideje nem edzett, és ennek mik voltak az okai, illetve beszélgetünk a gyermekek iskolai táplálási nehézségeiről is.


Megtudjuk hogyan nyert a BocsiViki Konyha 2022 -ben Érték & Minőség Nagydíjat, mi kell ahhoz, hogy valaki idáig jusson ebben a szakmában, és hogyan javítana a jelenlegi étkezési irányelveken.


Kiderül, hogy Viki nem ismer lehetetlent, ahol nincs út, ott ő épít egyet, és mi lehet a kiindulója ennek a hozzáállásnak, illetve előkerül a vesszőparipám, ami Viki alapelve is, hogy FELELŐSEK vagyunk az életünkért és a cselekedeteinkért, viszont NEM HIBÁSAK, és a felelősségvállalás hogyan változtathatja meg a mindennapjaink működését.


Viki nekem nagyon üdítő volt egyenességével, azzal, hogy semmilyen ”sztárallűrjei” nincsenek, remélem Nektek is átjön a Podcastban majd az a hatalmas őszinte energia, ami belőle árad!
Elérhetőségek:
Viki Facebook URL: https://www.facebook.com/bocsiviki.hu
BocsiViki Konyhája URL: https://bocsiviki.hu/hu/konyha
Viki Instagram URL: https://www.instagram.com/bocsiviki/?hl=hu
Viki Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@BocsiVikiOfficial
Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com
Timi Facebook oldal URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach
Timi Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu
Timi Youtube csatorna URL: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea
Böröcz Tomi – Podcast Producer Facebook URL: https://www.facebook.com/eventomivideo

Mar 24, 202349:34
22 - Bokor Krisztián - költő, slammer, teaszertartás vezető, fotós, "hiperművész"

22 - Bokor Krisztián - költő, slammer, teaszertartás vezető, fotós, "hiperművész"

A mai napon Bokor Krisztiánnal beszélgetek, aki -hasonlóan az eddigi interjúalanyaimhoz- nehezen címkézhető és behatárolható, hiszen annyira kreatív és szerteágazó személyiség.  

Krisztián a szerzője -többek között- a #folyamatosjelen című verses kötetnek, mely tavaly jelent meg, hét éve pedig még a Slam Poetry országos bajnokság döntős színpadán is láthattunk, hallhattunk Őt.  

Beszélgetünk a korábbi slammer karrierjéről, az életútjáról, arról, hogy a létezést néha nehezebben élte/éli meg, de most szilveszterkor úgy érzi újjászületett, arról, hogy mit ad neki a jóga és a meditáció, és hogyan keveredett ki ezek segítségével a tudatmódosító szerek hatásai alól.  

Megtudjuk mit is takarnak a teaszertartások, hogyan kötődik Krisz a japán és kínai kultúrához, hogyan lett belőle végül olyan fotós, aki emberekről is készít képeket (habár nem így indult ennek a szakmának neki), és hogyan folytatódik tovább az útja az újjászületett létezésében. 

Krisz elérhetőségei: 

Krisz weboldal URL: https://www.bokorkrisztian.com/

NirvanArt Photo URL: https://www.facebook.com/nirvanartphotoKrisz 

Facebook oldal URL: https://www.facebook.com/krisztian.bokor.bp

Krisz Instagram oldal URL: https://www.instagram.com/krisztianbokor_soulography/?hl=hu 

Timi elérhetőségei: 

Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com 

Timi EnsoulCoach Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea

Timi szakmai Facbook oldal URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/

Timi Instagram oldal URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu 

Podcast Producer: https://www.facebook.com/eventomivideo

Mar 10, 202347:41
21 - Kriston Andrea - Kriston Intim Torna - nemcsak nőknek

21 - Kriston Andrea - Kriston Intim Torna - nemcsak nőknek

A "Miben segíthetek?"- Podcast 21.részében Kriston Andreával a Kriston Intim Torna létrehozójával beszélgetek megosztó és kevésbé megosztó témákról, úgy mint a menopauza és szülés kapcsán felmerülő női testi változásokról, a torna hatásáról mindezekkel kapcsolatban, a férfiak prosztata és merevedési zavarairól, a náluk is felmerülő változókori tünetekről, arról, hogy a gyermekek szexuális és saját testi működésükkel kapcsolatos felvilágosítását és nevelését már gyerekkorban kellene elkezdeni (nyilván a jelenlegi jogszabályi körülmények között nem az iskolákban), és Andi saját útjáról is az életben.                                                                                    Megtudjuk az Alaptréningen túl mi az a Géza tréning, a Gésa tréning, hogy tanítja már a fiatalokat is a testükkel való tudatos kapcsolódásra.

Andi elérhetőségei:

Andi hivatalos Facebook URL:  https://www.facebook.com/kristonmodszer

Andi weboldala URL:https://www.intimtorna.hu/

Timi elérhetőségei:

Timi Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach

Timi Instagram URL:  https://instagram.com/ensoulcoach?igshid=YmMyMTA2M2Y=

EnsoulCoach Youtube csatorna:https://youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea

Eventomi videó:  https://www.facebook.com/eventomivideo

Feb 24, 202345:52
20 - Ölvedi Gábor - Karma Pema Dorje - világzenész

20 - Ölvedi Gábor - Karma Pema Dorje - világzenész

A” Miben segíthetek?” Podcast 20. részében Ölvedi Gáborral- Karma Pema Dorje-val , spirituális világzenésszel, többek között torokénekessel beszélgetek.

Megtudhatjuk miként szívta magába a zenét és tanult meg több mint 20 hangszeren játszani egész pici kora óta, annak ellenére, hogy a szülei nem szerették volna, hogy folytassa a családi zenész hagyományokat, hisz sokkal földeltebb pályára szánták.

Beszélgetünk arról, hogy hogyan tud magyar lenni egy mantra, vagy egy tibeti torokének is, hogyan hatnak a magyar népzenei elemek, és egyéb világi irányzatok is a zenéjére, hogy a zene maga hogyan gyúrja az ő testében össze azt az egyveleget, amit mi hallgatók végül megtapasztalunk.

Elmeséli mikortól került be az életébe a tudatosan élt lelki út, és hogyan ébredt rá mér gyerekkorában, hogy ez a világi működés ebben a formában biztos, hogy hosszú távon nem fenntartható.
Beszélünk szélsőséges működésekről és megtapasztalásokról, majd végül a középút megtalálásáról, arról, hogy volt idő amikor egyszerre 12 zenekarban zenélt.

Szóba kerül még a halál, és az azt követő 49 nap funkciója, hogy a férfi -női energiákat hogyan lehet tudatosabban egyensúlyban megélni, és hogy valójában mit jelent a Karma Pema Dorje név.

Kiderül a buddhizmus melyik ágának útján jár éppen, mindamellett, hogy olvas Eckhart Tolle-tól kezdve bármit, gyakorlatilag mindent, ami érdekli, és ez ugyanígy van a zenei irányzatokkal is.
Hallunk arról, hogy egy Zöld Tara mantra például hogyan tud segíteni a megakadt szüléseknél az erdélyi bábák/szülőnők elmondásai alapján.

..ahogyan Gábor is vallja : ”Az a baj, hogy azt hisszük van időnk”- pedig az időnk nagyon értékes, hamar elfogy ebben a testben és inkarnációban, így nagyon fontos kivel és mivel töltjük.

Találkozzunk a 2023. március 26-i nagykoncerten Veletek is!

Gábor elérhetőségei:
Gábor weblap URL: https://www.karmapemadorje.com/
Gábor Facebook URL:  https://www.facebook.com/karmapemadorje
Gábor Youtube csatorna: https://youtube.com/KarmaPemaDorje
Gábor Instagram URL: https://www.instagram.com/karmapemadorjemusic/?hl=hu

Timi elérhetőségei:
Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/
Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu
EnsoulCoach Youtube csatorna URL: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea
e-mail: ensoulcoach@gmail.com

Böröcz Tomi elérhetősége:
Facebook URL: https://www.facebook.com/eventomivideo

Feb 10, 202352:53
19 - Édelmann Eszter - rendszerszemléletű tanácsadó, Gestalt Coach, Team Coach

19 - Édelmann Eszter - rendszerszemléletű tanácsadó, Gestalt Coach, Team Coach

A Miben segíthetek Podcast 19. részében Édelmann Eszter Gestalt Coach, Team coach, rendszerszemléletű tanácsadó-val beszélgetek, aki egyébként nagyon hasonló utat járt ás jár be mint én, ugyanúgy BRCA 1 -es mellrák túlélőként.  

Nincsenek véletlenek , mindig mondom, Eszterrel is a betegség kapcsolt össze minket, és váltunk barátokká.  

Megtudhatjuk, hogy a félig zsidó, Holokauszttal is érintett családból, szárnyaló gyerekkor után, Eszternek hogyan kellett 14 évesen felnőnie többek között a szülei válása, a húga és az apukája külföldre költözése, iskolaváltás és Budapestre költözés folyamányaként.  Beszél arról, hogy már amikor megszületett nagyon picike volt, állandóan vizsgálgatták, és ez a” kicsi vagyok, és nem lehetek látható érzés” miért és hogyan kísérte végig az életét, majd ez hogyan oldódott és oldódik folyamatosan.  

Kiderül milyen felismeréseket adtak az önmaga szerint stréber, 3 nyelven már igenkorán beszélő lánynak  az Izraelben , majd Új-Zélandon töltött idők.  Meghallgathatjuk miért fontos az ELISMERÉS a családi rendszerekben és önmagunkban is, hogy a gyerekként felnőtt üzemmódban működést felnőttként a rendszer hogyan próbálja bepótolni, kompenzálni, hogy hogyan érkezett meg az életébe a Coaching, és Családállítás a Rendszerakadémán keresztül, ami a Covid idők alatt felfedezett mellrákjának megoldásában is központi szerepet töltött be.  

Kiderül mit takar a megoldásorientált családállítás, hogy ennek az ágazatnak az elvei alapján nem szükséges hatodíziglen vizsgálni a transzgenerációs örökségeket, miért lehet elég, ha” csak” a szüleinkkel kapcsolatos elakadásokon dolgozunk, kiderül az is, hogy mi például az” áldozathozatal hierarchiája”, vagy mi a” kitagadás a lélekből”, és valójában ez miért nem lehetséges.  

A legfontosabb üzenete talán ennek a résznek az, hogy ha szülőkhöz tisztán tudunk kapcsolódni, akkor nem feltétlen kell megtapasztalnunk a transzgenerációs örökségek továbbvitelét.  

Eszter szerint NEM ÖRÖKÖLJÜK A SORSUNKAT, felnőttként szabadokká válhatunk, és egyik transzgenerációs minta sem kötelez, és mindebben hogyan segít a Családállítás általa képviselt módszertana.   

Beszélünk még arról, hogy mi az a Gestalt Coaching, hogyan érkezett az életébe, és hogyan tudja őt , és az ügyfeleket a jelenben tartani.  

Megemlítjük mi is az a BRCA génhiba, és hogyan érkezett meg a rákkal az életünkbe, illetve mindez hogyan kötődik a családállításhoz és a családunkkal való viszonyunkhoz.  

Eszter elérhetőségei:  

Facebook: Jóban Magammal Műhely, URL: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089342010916

Weblap URL : https://www.edelmanneszter.hu/

Timi elérhetőségei: 

Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/

Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu

Youtube, EnsoulCoach csatorna URL: https://www.youtube.com/@ensoulcoach-dr.juhasztimea

e-mail: ensoulcoach@gmail.com

Feb 03, 202346:57
18 - Hoffmann Kata - klinikai szakpszichológus, Alkoholbetegség-Láthatatlan Árvák című könyv írója

18 - Hoffmann Kata - klinikai szakpszichológus, Alkoholbetegség-Láthatatlan Árvák című könyv írója

A Miben segíthetek? - Podcast 18. részében, a  mai részben Hoffman Kata klinikai szakpszichológussal, képződő családterapeutával, krízisintervenciós tanácsadóval beszélgetek a 20 éves addiktológiai (függőségekkel foglalkozó)  területeken szerzett tapasztalata és az általa életre hívott Láthatatlan Árvák című könyv kapcsán, mely alkoholista szülők gyermekeiről szól, novellás formában írták meg az érintett szerzők  (Elekes Dóra, Fábián Gábor, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kovács András Péter, Mattik Dora, Hoffman Kata) és Kata pedig a szakmai részét is hozzárendelte ezekhez a részekhez.  

Tudtátok? A WHO adatai alapján a mai magyar felnőtt lakosság 20%-a problémás alkoholfogyasztó (ebben világszinten az elsők között vagyunk, tehát Magyarország kb 2 millió alkoholista hazája), és ez a szám nem tartalmazza az egyéb függőségeket, illetve a látenciát sem?  

Az alkoholbeteg szülők gyerekeinek 1/3-a bizonyítottan szintén függővé válik, 40-60% pedig függéseken kívül egyéb pszichés/fizikai betegségekkel küzd, valamint kötődési -és párkapcsolati problémákkal, és egyéb diszfunkcionális működésekkel néz szembe?  

Megtudhatjuk, hogyan nőtt fel Kata , önmaga is alkoholbeteg édesapa és társfüggő édesanya mellett egy diszfunkcionális családban, hogy mi jellemzi az ilyen diszfunkcionális családok működését, ez milyen hatással van a gyerekekre, és miből vehetjük észre ha otthon baj van?   

Mik a problémás alkoholhasználat lépcsőfokai, mi az az ACE pontszám, és miért hajlamosít  annak 4 feletti értéke szintén diszfunkcionális működésre , mi segíthet az alkoholbeteg családokban felnőtt gyerekeknek, hogy ők ne ismételjék meg e transzgenerációs működést, és beszélgetünk a színházterápiáról is.  Eljött az a pont , ahol már egyszerűen nem seperhetjük a szőnyeg alá, hogy az alkoholbetegség, és alkoholista családokban való növekedés hosszútávú hatásaival összefüggő problémák egy rendszerszintű társadalmi probléma részei, mely ellen muszáj tennünk, hogy a jövő gyermekei már ne így nőjenek fel! 

A LÁTHATATLAN ÁRVÁK BEVÉTELE KIZÁRÓLAG AZ ALKOHOLBETEG CSALÁDOKBAN NÖVEKVŐ GYERMEKEK GYÓGYÍTÁSÁRA FORDÍTÓDIK, ANYAGILAG AZ ÍRÓK NEM RÉSZESÜLNEK BELŐLE JUTTATÁSBAN!  

LINKEK: Tizenkét Lépést és Tizenkét Hagyományt követő anonim önsegítő közösségek: https://sites.google.com/site/12lepes12hagyomany/?pli=1AA: http://www.magadert.hu/

https://www.anonimalkoholistak.hu/ 

http://kimondhato.hu/fogado/ 

http://kimondhato.hu/lathatatlanarvak/ 

http://kimondhato.hu/apa-anya-pia/ 

http://kimondhato.hu/ 

Kata e-mail címe: hoffmannkata.aap@gmail.com  

Könyvek melyek több kiadótól is rendelhetők: -Láthatatlan Árvák (Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022)  - Apa, anya, pia - Hogyan találhatják meg a szenvedélybeteg szülők gyermekei MÉGIS a boldogságot (Waltraut Barnowski-Geiser-Magyar Máltai Szeretetszolgálat)   

Timi elérhetőségei: e-mail: ensoulcoach@gmail.com 

Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach

Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu

Jan 27, 202352:12
17 - Biacsics Boglárka Mária - Zen szellemiségű mentálhigiénés szakember és családállító

17 - Biacsics Boglárka Mária - Zen szellemiségű mentálhigiénés szakember és családállító

A Miben segíthetek Podcast 17. részében Biacsics Boglárka Mária zen szellemiségű (képződő) mentálhigiénés szakember és családállító, aki nemrég vette fel az öt fogadalmat és kapta meg a  Dzsin Mjó dharma nevet a mesterétől, ami egy korai zen buddhista hagyomány, mindemellett utolsó mentálhigiénés szigorlataival pont tegnap végzett a Károli Gáspár Egyetemen, így már csak a szakdolgozat választja el a diplomájától.  

Beszélünk arról, hogy  

- Hogyan találkozik a mentálhigiénés szemléletmód, a zen buddhizmus és a Hellinger-i családállítás  

- hogyan lehet mindezeknek egy és ugyanaz a forrása.  

Elmondja, hogy  - hogy a mentálhigiéné valójában egy szemléletmód, - mit takar pontosan a Carl Rogers féle non-direktív, személyközpontú módszer, - hogy példával szemléltetve hogyan néz ki, amikor tükrözési módszerekkel kíséri a szakember a Klienst, - hogyan lehet az "itt és most”-ban, a Kliens belső erősforrásait előhívva, a folyamatot egyáltalán nem manipulálva gyógyítani.  

Beszélgetünk még a Családállítással kapcsolatban arról, hogy  - a Zen szemlélet szerint hogyan határozza meg az előző életes karma a gyerekkori traumákat és az életutat,hogy - hogyan lehet ezeket a karmikus összefüggéseket feltárva a transzgenerációs mintákat oldani.  

Megtudhatjuk : - Mit takar pontosan a Zen Buddhizmusban a Zen meditáció, és hogyan támogatja meg az intuitív működést, - mi a különbség a Zen meditáció és az egyéb, nyugaton ismert meditációk között, - mit jelent a tantien-fókusz, s hogyan segít abban, hogy ne azonosulj a gondolataiddal és az érzelmeiddel sem, - mit takar pontosan, hogy a zen gyakorlása egyenlő igazi, természetes Önvalód megtapasztalásával, - milyen elemekből/egységekből áll a Zen gyakorlat, - hogyan vezethet a szigorú szabályokkal teli zen buddhizmus ösvénye mégis a legnagyobb szabadság felé.  

Bogi elérhetőségei: Facebook URL: https://www.facebook.com/biacsicsboglarka

Instagram URL: https://instagram.com/uton_a_lelkedhez?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Timi elérhetőségei: e-mail: ensoulcoach@gmail.com 

Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach

Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu

Jan 20, 202346:53
16 - Szántó Brigitta - asztrozófus / asztrológus

16 - Szántó Brigitta - asztrozófus / asztrológus

A” Miben segíthetek?” -Podcast 16. részében Szántó Brigittával asztrozófussal /asztrológussal beszélgetek, aki mindemellett okleveles közgazdász, bölcsész, művelődésszervezői és irodalom tanári képzettséggel is rendelkezik, dolgozott a bankszektorban és PR területen is, gyártott saját készítésű minőségi bon-bonokat, nem mellesleg pedig ”A kiteljesedés útján- Szántó Brigitta” -oldal megálmodója és gyakorlatilag minden érdekli a világon.  

Őszinte leszek, mikor Brignek írtam, hogy van-e kedve eljönni hozzám, az esélytelen nyugalmával küldtem el az üzenetet, és voltam a legjobban meglepve amikor igent mondott nekem. Csak a beszélgetésünk végén, amikor azt mondta nem bánta meg, hogy eljött hozzám esett le, hogy ez az interjú elsülhetett volna rosszul is, és nem tudom azt hogyan tudtam volna kezelni, de szerencsére nem így lett.  

Beszélgetünk az életútjáról, hogy a már gyermekként is csak futni tudó kislány hogyan szívta magába a rengeteg tudást, hiszen minden életterület, a reál-és a humán világ is érdekelte, hobbija az olvasás volt, és már egész korán a női lélek, a kapcsolatok és a sorsterületek kiemelkedően foglalkoztatták. 

 Megtudjuk, hogy a kommunikáció és írás központi terület volt mindig is számára, és pont ezért ment bölcsésznek, mert úgy gondolta, hogy újságíró lesz. Kiderül mit jelent az, hogy mindig is rendszeren kívül állónak érezte magát, hogy ő sosem volt útkereső valójában, mert mindig is azt csinálta, amit igazán szeretett volna, és ebben a szülei sem akadályozták sosem.  

Beszél még arról, hogy egy munkahelye kapcsán hogyan találkozott már 24 évesen az asztrológiával, hogyan lökte a lelke az önálló munka felé, hogy milyen” beavatások” vezettek a felismeréseihez, például 39 évesen egy, az élete minden területére kiterjedő krízis, ami után egy évig a lakásából sem nagyon lépett ki, és ebből hogyan gyógyította ki magát a bon-bon gyártással, amely összekapcsolta a fókusszal és az összes érzékszervével.   

Közös véleményen vagyunk abban is, hogy senki nem több senkinél, csak esetleg éppen még különböző tudatszinteken vagyunk, hogy az emberi testben valójában nincs tiszta mesteri minőség, vagyis inkább mindenkiben ott van a belső mester és segítő….. ..hogy mindenki különleges, nincsenek alá-fölé rendeltségi viszonyban állók, csak a lelkek más állomásokon vannak épp a tudatban, hogy a hierarchikus, patriarchális berendezkedések hogyan betegítették meg a társadalmat, és hogy a különbözőségből igazából mind az egységbe tartunk.  

Kiderül bővebben, hogy véleménye szerint egy tanító addig hiszi magát tantónak, ameddig rá nem jön, hogy nála is vannak magasabb rezgésű lelkek, és azok mindig vannak, így a tanító-tanítvány elkülönülése csak illúzió...  

Megtudjuk, hogy szerinte miért nem véletlen, ha valakinek nem születik gyermeke, vagy éppen sok gyermeke születik, és ennek mi köze van a felelősségvállaláshoz. Kiderül, hogy mit jelenet az asztrozófia, miért fontos, hogy percre pontosan ki mikor született, hogyan tudja ez meghatározni a sorsfeladatunkat, hogy nem kell mindig jól lenni, a spiritualitás számára mit jelent, és egyáltalán létezik -e olyan, hogy segítő?  

Mindezekről, és még sok másról beszélgetünk ebben a részben, a második évad második részében.  

Brigi elérhetőségei: Facebook oldal URL: https://www.facebook.com/szantocygnus

Weboldal URL: https://www.szantobrigitta.hu/

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@akiteljesedesutjan-szantobrigi 

Timi elérhetőségei: E-mail: ensoulcoach@gmail.com 

Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoachInstagramm 

URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu

Jan 13, 202349:26
15 - Böröcz Tamás - könyvíró, fotós, a Podcast producere

15 - Böröcz Tamás - könyvíró, fotós, a Podcast producere

"A” Miben segíthetek?” Podcast második évadját e Podcast producerével, fotóssal, videokészítővel és kreatív szakemberrel: Böröcz Tomival nyitjuk meg, amiben egyébként Ő az első, de semmiképpen sem utolsó férfi a fotelben. 

Addig rágtam Tomi fülét, hogy számomra nagyon megtisztelő és meglepő módon novemberi felvételeink alatt igent mondott nekem arra, hogy Őt is faggathassam egy picit a kamerák előtt, így már ennek a Podcastnek a néző és hallgató közönsége is láthatja, hogy ki valójában a” Man behind the scenes”, azaz a férfi a színfalak mögött. ” Ki gondolta volna, hogy manapság Podcast hallgatásból is meg lehet élni?” -teszi fel a kérdést ebben a részben, de azért Tomi ennél sokkal többet csinál és dolgozik.  

Kiderül, hogy korábban jogásznak készülő, majd mégis inkább tudatosan pénzügyi -és közgazdász irányba tovább tanuló, önmaga elmondása alapján kudarckerülő fiú hogyan kezdte el meghallani a belső hangját a gondolatok és racionális tervek mögött huszonéves kora környékén, és kezdett valójában önmagával foglalkozni. 

Mesél arról hogyan érkezett az életébe a kreativitás többek között a sakkon, a táncon, a fotózáson és a zenén keresztül is.  Beszélünk róla, hogyan pattant ki a fejéből egy multi liftjében a 31. szülinapján megjelent Szellemi Prostitúció című könyve, ami kezdetben terápiás jelleggel még elsődlegesen az Ő lelkének könyvespolcára íródott, de mindemellett útkeresés, egy kis szellemi provokáció és rendszerkritika is a mai felgyorsult világunkban. 

Megtudjuk mi okból lépett ki a legutolsó, mások által irányított munkahelye ajtaján egy pénteki napon, és kezdett el rögtön vállalkozóként dolgozni az azt követő hétfőn, milyen érzés ekkorát váltani, és hogyan lehet ilyesmit meglépni. 

Ha szeretnétek megtudni, hogy mit lehet tenni az ellen, hogy elfogyjon a kreativitás, miben tud Tomi még segíteni, mik a jövőbeli tervei és hogyan néz ki jelenleg az élete, miért mondja azt, hogy a technológia és a művészet találkozási pontjában van, akkor mindenképpen nézzétek meg ezt az adást is!  

Ha szeretnétek Podcastet, igényes fotókat, videókat, short filmeket, promovideókat stb. akkor mindenképpen Őt keressétek az alábbi elérhetőségeken: 

Tomi weblap URL: https://eventomi.net/

Tomi Facebook URL: https://www.facebook.com/eventomivideo

Tomi Instagram URL: https://www.instagram.com/eventomi_video/?hl=hu

Tomi Podcastjei producerként a megjelenés időpontjában: https://eventomi.net/podcastok/?fbclid=IwAR3dIQsjPEishA9nbmqu2ZzdYuuojweAGQ9bqRGmzBOKoWlD2lFh1Szo9SQ

Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com 

Timi Facebook URL: https://www.facebook.com/ensoulcoach/

Timi Instagram URL: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu

Jan 06, 202344:28
14 - Mayor Lídia Márta - gyász- és veszteség feldolgozás módszer specialista

14 - Mayor Lídia Márta - gyász- és veszteség feldolgozás módszer specialista

Tudtad, hogy több mint 40 -féle gyász létezik, és ebből csak egy a haláleseti gyász, de ( tabuként kezelt) gyász folyamatokat élhetünk át például szakítás vagy krónikus betegségek (pl. rák, diabetes stb) ,esetleg munkahely elvesztése esetén is?                                                                

Mayor Lídia Márta -gyász-veszteség módszer specialistával-korábban pedagógussal- beszélgetek erről is a "Miben segíthetek"-Podcast 14.részében ,és még a következőkről:                                                                     

Tudtad, hogy a gyásznak valójában nincsenek szakaszai? ..hogy az idő önmagában mégsem  gyógyítja be a sebeket?...hogy az evészavarok, pótcselekvések és függőségek is következményei lehetnek meg nem élt gyászfolyamatoknak?                           

Beszélgetünk arról, hogy a gyászfeldolgozásnak hogyan lehet preventív, egészségmegörző hatása, és hogy a gyász egy egyedi, mindenkinél máshogyan működő folyamat.                                             

Arról is, hogy a "Ne sírj!", a "Légy erős!",a "Katona dolog!", a "Fiúk nem sírnak" ,a "Légy erős!",a "Légy erős a szeretteidért"!és hasonló mondatok miért nem segítenek, sőt mennyire toxikusak lehetnek a gyerekekre és gyászolókra nézve is,............hogy a gyász egy természetes emberi reakció, ezért a gyászolókat nem kell megjavítani, vagy tanácsot adni nekik, hanem megtudhatjuk, hogy milyen lenne számukra az ideális támogatás.

Márti weblap URL: https://segito-tars.hu/      

Márti Facebook: https://www.facebook.com/martalidia.mayor                                                                

Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com            

Timi Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach

Dec 30, 202244:01
13 - Czakó Éva - Spirituális Választechnika (SVT)

13 - Czakó Éva - Spirituális Választechnika (SVT)

A "Miben segíthetek?" Podcast 13 .részében Dr.Czakó Éva nemzetközi spirituális választechnika trénerrel, korábban gyógyszerésszel beszélgetek arról, hogy hogyan állt irányba már 9 évesen, kisgyerek korában "segítőként" egy szellemi fogyatékos hugica mellett.                                                                            

Arról, hogy az aktív sportolói pályafutásának (cselgáncs, atlétika, gátfutás) hogyan vetett véget egy betegség, hiszen háromszor is tüdőembóliát kapott ,az elsőt 19 éves korában.                                  

Mivel egy diploma megszerzése-erős megfelelési kényszerrel- mindig fontos cél volt számára, ezért gyógyszerészként végzett, és kezdett el  dolgozni, de  az alternatív gyógymódok keresése közepette rálelt az SVT-re, amit annyira hasznosnak talált, hogy már 20 éve ez a hivatása, és a gyógyszereket is elhagyta.                    Megtudjuk mit takar az SVT hogyan változtatta meg Éva életét, miben segíthet, kinek ajánlott, mi az a születésnapi SVT csomag, hogyan kerülhetünk kapcsolatba a belső vezetőnkkel, és hogyan lágyult Éva is ezekbe a folyamatokba bele idővel.                   

Kiderül hogyan tudjuk elcsendesíteni SVT-vel az egót, tudunk befelé figyelni és tisztítani, hogyan érkezhetnek meg a szükséges információk a szeretet teréből.                                                                 Éva weboldal URL: https://www.svtkurzus.hu/svt/spiritualis-valasztechnika-(svt)/ 

Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com                 

Timi facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach                          

Timi Instagram: Ensoulcoach

Dec 23, 202243:17
12 - Vajay Kitti - belső erő tréner, író

12 - Vajay Kitti - belső erő tréner, író

A” Miben segíthetek? ”-Podcast 12. részében Vajay Kitti belső erő trénerrel , Az Igazság Te vagy című könyv szerzőjével beszélgetek
arról, hogy egy nagy bulizós, az asztalon táncoló, mindig a társaság motorja lány, aki amúgy nem nagyon találta a helyét a világban, és Ufónak érezte magát, hogyan tapasztalta meg a képességeit sok korábbi élethelyzet, majd végül egy németországi sikátorban megélt magára ébredés hatására, miután valaki drogot tett az italába.
Beszélünk az ezt követő útról, hogy hogyan tanulta meg hasznosítani a képességeit, amikkel először nem tudott mit kezdeni, és nem is tudta először érthetően kommunikálni tapasztalásait, így mindenki csodabogárnak nézte, aztán hogyan jött rá, hogy nem mindenki szeretné, hogy segítsenek neki, hogyan adta először fel, majd tért vissza, mint segítő egy 2014 -es meghatározó és felszabadító fesztiválos élmény után.
Megtudjuk, hogy hogyan lehet jól lenni, függetlenül attól, hogy a világban mi zajlik körülöttünk, hogy a belső bölcsességhez hite szerint mindenki hozzá tud férni, bárki eljuthat a tudáshoz, és kapcsolódhat hozzá.
Kiderül, hogy kapcsoltak be különböző, - korábban általa nem tanult- képességek, tudás és kreativitás információk különböző életszakaszokban neki csakúgy.
Beszélünk arról, hogy kinek ajánlja egyéni vagy csoportos folyamatait, a blokkoldásokat és a hosszabb elvonulásokat, és hogyan segít most már picit máshogy, mint régen a bulikban, az embereknek jól érezniük magukat.
Kitti elérhetőségei:
Web oldal URL: www.vajaykitti.hu
Facebook URL: https://www.facebook.com/vajaykitti/
Timi elérhetőségei:
Timi Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach
Timi Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu
Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com

Dec 16, 202242:31
11 - Dr. Angster Mária - klinikai szakpszichológus, családállító

11 - Dr. Angster Mária - klinikai szakpszichológus, családállító

A mai Miben segíthetek? Podcast 11. részében a vendégem Dr. Angster Mária-Mari, klinikai -és gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, családállító.  Mari többek között több éves nevelési tanácsadós tapasztalat után tíz évet töltött oktatóként és tudományos munkatársként a SOTE Orvospszichológiai Oktató- és Kutatócsoportnál, Prof. Dr. Popper Péter vezetése alatt.  Ezután új utakat és módszereket keresett a pszicho-onkológiában, illetve a súlyos krónikus beteg gyerekek és felnőttek pszichológiai támogatásában. Ezek közül az egyik a családállítás.  Négy év németországi-Bert Hellinger (német pszichoteraputa, a Hellinger-féle családállítási módszer megalkotója) tanítványainál végzett képzés és tíz év család- és rendszerállítói tapasztalat után a Német Rendszerállítók Társaságánál (DGfS) a módszer bejegyzett oktatójává vált, majd a Rendszerállítók Nemzetközi Társasága (ISCA) Kutatási Bizottságának vezetője is volt. Beszélgetünk arról, hogy mit takar a családállítás, melynek az az alapja, hogy sokszor például nem lehet megtalálni betegségeknek, életbeli elakadásoknak az okát megtalálni a saját idővonalunkban, hogy nem egyénként éljük az életünket, hanem egy családi lélekbe beágyazva, melyben egy rejtett információs háló köt minket össze, amiben minden egyes személynek megvan a helye és az energetikai lenyomata, ami befolyással lehet az életünkre, kiderül, hogy Bert Hellinger hogyan jött rá ezekre az összefüggésekre. 

Megtudhatjuk mi a régi és új család, hogy miért nem lehet igazából senkit energetikailag kitagadni a családi lélekből, mik a Hellingeri alaptörvények. Arról is szó esik, hogy hogyan tud a családállítás abban segíteni, hogy mindenki a saját helyén legyen a családi lélekben, és a saját sorsát élje anélkül, hogy például szolidaritásból a tudattalanjában átvegye akár hetedíziglen visszamenőleg az ősök életét, traumáit. Beszél arról, hogy a pszicho-onkológiai kutatásai alatt hogyan fedezte fel, hogy a daganatos betegek többségének volt egy tudattalanban lévő fogadalma, ami hatást gyakorolt a jelenlegi életére. Megtudhatjuk mi az az Életcsapda helyzet, miért érzi néha a lélek úgy, hogy neki nem szabad jól lennie, értékesnek lennie, vagy jobban élnie, mint a felmenői, hogy sokszor a lélek szolidarít, vagy valakit követni akar akár a halálba is, vagy valamit nagyon szeretne elkerülni olyan traumák miatt, ami nem az ő életében realizálódnak, és tudatos szinten nincsenek is jelen. 

Beszélünk arról, hogy hogyan lehet a kiegészítője a családállítás egy terápiának, mik azok a nehéz sorsok, hogy mi az, ami átvett sors. Mesél arról, hogy hogyan emlékszik a lélek már az anyaméhben megéltekre is, mik azok az ikertörténetek, és azok hogyan hathatnak a jelen életünkre. Kiderül, hogy hány százalékban hatásos a családállítás, kik nem vehetnek részt benne, mi az a csoportos vs. egyéni állítás, és melyiknek mik az előnyei, és hogyan lehetnek akár transzgenerációs okai is az étkezési -és testképzavaroknak, így például az anorexiának és bulimiának is, illetve, hogy sokkal többen indulunk ikerterhességgel az életünk elején, mint amennyiről egyáltalán az anyukák is tudnak akár, és mire jutott az 5 éves kutatásai alapján az Ikertörténetek című könyvében.  

Mari könyvei: Ikertörténetek (Elveszett ikrek a családállításban és a pszichoterápiában 2013-Ursus Libris) 

Babatörténetek (Átvett sorsok a saját múltunk és a baba útjában -2021-Ursus Libris)  

Társszerzőként: Párkapcsolati klinika (2011-Kulcslyuk Kiadó Kft)  

Otthonról hoztuk (családi mintáink és a párkapcsolatok-2020, Kulcslyuk Kiadó Kft)  

Mari honlap URL: http://www.angstermaria.hu/

Virtuális lelki vezető: https://virtualislelkivezeto.hu/

Timi Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach  

Timi Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu 

Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com

Dec 09, 202248:29
10 - Sas Ágnes - kineziológus, életfeladat tréner

10 - Sas Ágnes - kineziológus, életfeladat tréner

A Miben segíthetek Podcast 10. részében Sas Ágnes kineziológussal, életfeladat trénerrel és parapszichológussal beszélgetek.
Megtudjuk hogyan lett egy nyitott, cserfes, vidám, osztály bohóca kislányból egy zárkózott, szorongó, ebben a földi világban helyét nem találó szakközépiskolás, aki nem igazán értette mi ez a” test” a lelke körül.
Majd kiderül hogyan lépett a kineziológia és segítés útjára 2007-től, hogy hogyan tudja a fizikai létezést összeegyeztetni a lélek működésével, hogy lehet úgy élni a világban, hogy ne vesszünk el benne.
Beszélünk arról, hogy hogyan lehetséges a” személyiséget” gyógyítani, hogy szerinte miért születünk abba a családba amelyikbe, hol van a felelősségünk az életünk során, hogyan tudhatjuk meg mi az életfeladat csomagunk.
Elmondja, hogy az önismeret lényege az ő megvilágításában a valódi énünket megismerni, és kiemelkedni a felvett szerepeinkből, elengedni a mások szeretetéért való folytonos küzdelmet.
Beszélünk arról mi a kineziológia, az analóg terápia, és hogy Ő milyen módon dolgozik, mi a sas és a hangya útja, mik azok az archetípusok, és mit takar az életfeladat szám, és még sok minden másról is.

Linkek:
Ágnes Facebook URL: https://www.facebook.com/1978sasagi/
Ágnes Youtube csatorna URL: https://www.youtube.com/@sasagikineziologus
Ágnes e-mail: info@sasagi.hu
Ágnes weboldal URL: https://sasagi.hu/
Timi Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach
Timi Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu
Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com "

Dec 02, 202245:09
09 - Szilvási Gabriella-Business Coach, NLP és Wholeness szakértő, Softskill Akadémia alapítója

09 - Szilvási Gabriella-Business Coach, NLP és Wholeness szakértő, Softskill Akadémia alapítója

A Miben segíthetek? Podcast 9. részében Szilvási Gabriellával beszélgetünk, aki 2008 óta fejleszti magát, többet között a tanárom volt a Coach Schoolban (ahol ellentétben azzal, amit lányos zavaromban mondtam, nem Coach oktatói oklevelet, hanem Business Coach oklevelet szereztem),
ezen kívül még eredetileg angol-német szakos bölcsész, majd PCC Business Coach, 2010-óta NLP Master Practitioner melyet Londonban is tanult, Pszichológia BA-t szerzett és most nappali tagozaton végzi a Mester szakot munka-és szervezetpszichológia szakirányon, óraadó a Szegedi Tudományegyetemen, aki az Internation Coach Federation jószolgálati igazgatója, a Soft Skill Akadémia egyik alapítója, és ő hozta be Magyarországra a Wholeness-t , amit személyesen Connirae Andreasnál, a módszer megalkotójánál tanult.
Beszélgetünk arról, hogy a megfelelési kényszeres, szorongó, állandóan tanuló kislány, aki 13 évesen elveszítette az édesapját és szembe kellett néznie a szegénységgel is, hogyan érkezett meg végre oda, abba, ahol valójában van.
Az addig tartó útról, arról, hogy egy szakítás utáni bulikkal teli évekből és önpusztító folyamatból álló időszakból hogyan sikerült az NLP által kiutat találnia, egy egyébként -megélése szerint- kiégett és akkor neki segíteni nem tudó pszichológus terapeuta önéletrajzában talált 3 betű által.
Kifejti, hogy a Neurolingvisztikus Programozás módszertana hogyan foglal magába rengeteg működő pszichológiai/terápiás modellt, hogy hogyan lehet felismerni a segítségével a gondolati/szavak/testi szinteken megjelenő mintákat, programokat, és azokat hogyan lehet megváltoztatni, egy egyébként átlagos utcai ember általi használaton keresztül is.
Elmondja, hogy miért kellett egy évet azon dolgoznia, hogy méltó társsá tudjon válni a később megérkező szerelem befogadásához, miért fontos önmagunkban jól lenni ahhoz, hogy egészséges párkapcsolatban tudjunk működni.
Megtudhatjuk, hogy mi az a Wholeness, ami egy keleti spirituális tanokból lemodellezett módszer, de miért működhet olyanoknak is, akik amúgy úgy hiszik, hogy ők nem tudnak egyébként meditálni, mik azok a Soft Skillek, és hogyan dolgozik velük a Soft Skill Akadémia keretein belül Neisz Laurával.
Kiderül szerinte milyen egy jó segítő, és hogy ő végre hogyan vált” FÉNNYÉ A VÁLTOZÁS SZOLGÁLATÁBAN”, és hogyan szeretne legendás segítővé válni 80 éves korára.
Linkek:
Moduláris NLP Practitioner
https://softskillakademia.hu/neked/modularis-nlp-practitioner/

NLP továbbképzés coachoknak
https://softskillakademia.hu/neked/nlp-coachoknak/

The Wholeness Work®
https://wholenesswork.softskillakademia.hu/

Neked:
https://softskillakademia.hu/neked/

Cégeknek:
https://softskillakademia.hu/cegeknek/

Timi Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach
Timi Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu
Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com

Nov 25, 202241:35
08 - Barna Berni - "spirituális" könyvíró, táncművész

08 - Barna Berni - "spirituális" könyvíró, táncművész

"A” Miben segíthetek?” - Podcast 8. részében Barna Bernivel a The One, a A férfi-nő mítosz , és percre pontosan ennek a Podcastnek a kijövetelekor megjelenő ( azaz 2022. november 18-án) - az Ő elmondása alapján NEM SPIRI KÖNYV- a  Nem a Te hibád című könyv írónőjével, táncművésznővel, egy gyönyörű 18 éves hölgyemény édesanyjával beszélgetek, aki  15 éves kora óta ír, tanult többek között alternatív pszichológiát, szociológiát is, körbeutazta a  Földet és már az anyatejjel szívta vérébe az irodalmat és a művészeteket. 

Elmondása szerint nála senki nem tagadta régen jobban a (szerinte ma már a szó szintjén elcsépelten és felületesen használt) spiritualitást és a képességeit, mesél arról is, hogy stabil és jó alapokat kapott, de megtudhatjuk mindezek ellenére ő is hogyan lázadt és csinált őrültségeket, hogyan költözött el és tartotta el magát 17 éves korától. Kiderül, hogy született a The One, melynek ötlete álmokon keresztül érkezett, és melyben a világ legnagyobb vallási és spirituális tanítóival készített beszélgetéseit dolgozta fel, többek között például a MOOJI-val készültet, aki a világon először neki adott hosszú interjút. 

Elmondja, hogy azért született meg A férfi -nő mítosz, mert elege lett abból, hogy divat lett a mai világban bizonyos női körökben mindenért a férfiakat hibáztatni és démonizálni, pedig annak megvannak a politikai, szociológiai, történelmi és egyéb okai, hogy a férfiak a 20. szd-ra elvesztették erejüket, többek között például amiatt, hogy a II. világháborúban gyakorlatilag” kiherélték” őket. Nem titok, hogy Berni betegtársam volt, kétszer is megküzdött a rákkal, elmondja, hogy már nincs folyamatos menésben, és újult erővel született meg a ma megjelenő harmadik könyve, melyben szeretné eloszlatni a” New Age”-es rózsaszín ködöt és a szerinte ennek következtében az emberekben állandósult szorongást azzal, hogy a  szinte kötelező pozitív gondolkodást veszi górcső alá.  

Szeretné azt az üzenetet átadni, hogy ne féljünk megtapasztalni a sötét oldalunkat is, hogy az” engedd el”! a” bocsáss meg”!, a” teremtsd meg” ! spiri varázsmondatok miért nem működnek olyan könnyen és mindenkinek , és bizonyos helyzetekben miért tudnak toxikussá is válni egyesek számára ezek a tanok.  Linkek és elérhetőségek:  

Berni Hivatalos Facebookja: https://www.facebook.com/theoneakonyv

A Nem a Te hibád megrendelése : https://alomgyar.hu/konyv/nem-a-te-hibad?gclid=Cj0KCQiA99ybBhD9ARIsALvZavUk8gFOQaZBWUke_Uat4YbuM9dt2JEB3Fb29D3yPr4zoP0qfOSaFL0aAslIEALw_wcB 

Előadással egybekötött bemutató: https://fb.me/e/3MZS4ChFq

Timi Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach  

Timi Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu  

Timi e-mail: ensoulcoach@gmail.com "

Nov 18, 202248:13
07 - Árvai Nóra - egészség-és szexuálpszichológus, EndoMentor

07 - Árvai Nóra - egészség-és szexuálpszichológus, EndoMentor

A ”Miben segíthetek?” Podcast 7. részében Árvai Nóra EndoMentorral, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt ,- szexuálpszichológiai szakpszichológussal, perinatális szaktanácsadóval, meddőségi specialista szaktanácsadóval vegán táplálkozásszakértővel, szakíróval  (könyvei : Napló Krónikus beteg nőknek, Lombikbaba vagyok, Igazi Endometriózis Diéta. c receptkönyv, Nők a fájdalom árnyékában, az Egy történet , Párkapcsolati Coaching Kézikönyv), az Endoblog írójával, az Endoshop és a az Endostop SisterHood közösség ”anyukájával” beszélgetek az életútjáról, arról, hogy eredetileg nyomozónak készült, de az utolsó körben amiatt, hogy nincs két szemes látása nem vették fel a Rendőrtiszti Főiskolára, így igazából csak ”b-tervként” választotta a pszichológia-magyar szakot, amiből megtartotta a pszichológiát, amely hivatásává és missziójává vált, és azóta még 4 diplomát szerzett mellé, egy pedig folyamatban van, hiszen ő is az élethosszig tartó tanulásban hisz. 

Röviden érintjük az ő betegségtörténetét, és, hogy miért tette fel arra az életét, hogy krónikus betegségekkel (endometriózis, PCOS, meddőség, daganatos betegségek stb ) küzdő nők útját kísérje és könnyítse, és megtanítsa az érintett párokat  ezeket a helyzeteket párkapcsolatban ”jól” kezelni .  

Hogyan lett ”tökösebb”, vagányabb és tanult meg még inkább kiállni magáért. 

Megtudhatjuk, hogy mik lehetnek az endometriózis általánosabb és specifikusabb tünetei, hogyan érdemes kommunikálni az orvosainkkal , hogyan tudja a környezet és a család a betegséggel küzdő nőket támogatni, hogyan lehet javítani az életminőséget és helyt állni a munkahelyen ilyen nehezített helyzetekben, hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt, és kialakítani egy jó életminőséget krónikus betegség mellett is. 

Beszélünk arról milyen táplálkozást, mozgásformát és segítőket ajánl vagy nem ajánl. ..és ami a legfontosabb, eddig 1004 baba megszületéséhez járult hozzá az elmúlt 13 éves praxisa alatt.  

Linkek: Nóra endoblog linkje: https://endoblog.hu

Nóra diétával kapcsolatos linkje: https://endometriozisdieta.hu

Nóra Facebook URL: https://www.facebook.com/endometriozisnelkul

Nóra Instagram URL: https://www.instagram.com/noraarvai_endoblog.hu/?hl=hu  

Timi Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach

Timi Instagram: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu

Timi e-mail: timeajuhasz55@gmail.com

Nov 11, 202241:36
06 - Bali Edina Zsanna - írónő (ráismerő könyvek és filmek)

06 - Bali Edina Zsanna - írónő (ráismerő könyvek és filmek)

A  ”Miben segíthetek?” Podcast 6. epizódjában Bali Edina Zsannával beszélgetünk, aki többek között  olyan ráismerő könyvek írója, mint az AZANő-Élet második feleségként , vagy az Abortáltak , és a Világra jött szavak társszerzője ( férje-Varjú Tamás mellett) , A Gyógyító és teremtő írás műhely hathetes online kurzus megálmodója,  filmíró és segítő is egyben.   

Ebben az adásban elsődlegesen az AZANŐ-ről beszélgetünk ( és reményeim szerint az Abortáltaknak is elérkezik még az ideje a Podcast pályafutásában), mely a második és harmadik feleségek helyzetére igyekszik rávilágítani úgy, hogy különböző élettörténeteken keresztül betekintést ad nemcsak az ”új” feleségek nehézségeire, hanem az első feleségek, gyermekek , férjek szemszögéből is megvizsgál folyamatokat, érzelmi és egyéb kihívásokat.  

Edina elmeséli, hogy hogyan lett egy korábban szegedi lánykából boldog falusi kislány, akinek ugyan a szülei elváltak, de ez nem vetett árnyékot a gyermekkorára, majd hogyan kapott ikeröcsiket a sorstól, mennyire viselte meg a nagyvárosba visszaköltözés, hogy hogyan találta meg élete szerelmét, és ezzel együtt végül önmagát is 38 évesen, és mindaddig milyen viszontagságokon kellett keresztül mennie.  

Mesél nekünk arról is, hogy élete szerelmével az első 2 évben több zsebkendő fogyott, mint később valaha, hiszen a párkapcsolati játszmamentesség és kendőzetlen őszinteség sok nehéz, és fájdalmas önmunkával jár, de minden perce megérte, és 22 éve élnek mély szerelemben.  

Megtudhatjuk hogyan ismerhetjük fel a párkapcsolati játszmákat, mik a tipikus dinamizmusok második/harmadik feleségként, hogyan ne ismételjük meg szüleink rossz párkapcsolati dinamikáit , hozott mintáit, hogyan tiszteljük elődeinket, és nézzünk rá kevésbé ideális működéseikre anélkül , hogy megtagadnánk őket.  

Edina Facebook oldal URL link: https://www.facebook.com/baliedinazsanna

Weboldal elérhetőség URL link: https://www.baliedinazsanna.com/ 

Facebook Juhász Tímea URL link: https://www.facebook.com/ensoulcoach  

Instagram Juhász Tímea URL link: https://www.instagram.com/ensoulcoach/?hl=hu

E-mail Juhász Tímea: ensoulcoach@gmail.com

Nov 04, 202244:52
05 - Gyulai Júlia, a Medicina zenekar énekesnője

05 - Gyulai Júlia, a Medicina zenekar énekesnője

A Miben segíthetek? - 5. részében Gyulai Júliával, Julcsival, a Medicina zenekar énekesnőjével, mantra kör tartó, énekoktató, Ashtanga jóga oktatóval beszélgetünk arról, hogy hogyan lett egy boldog gyerekkorból érkező, de időközben mindenáron apukájának megfelelni akaró, majd visszahúzódó és szorongó kislányból majd jogászból egy önmagával már tisztában lévő, nagyszínpados énekesnő, aki mantra estekkel, workshopokkal, jóga táborokkal, ének tanítással segíti az embereket hozzá a boldogsághoz.  

Beszélgetünk arról hogy sikerült kitöltenie a belső ürességet agykontrollal, jógafilozófiával, énekléssel és zenéléssel, hogy az Ashtanga jóga mit takar és mit jelent Julcsinak már 8 éve az életében, hogy mik azok a kirtanok , a mantrák és egyéb énekek , és ezek hogyan tudnak segíteni bárkinek az útja során, illetve mesél Nektek a kakaószertartásokról, amit nem Nesquick kakaóval csinalunk 😊.   

https://www.facebook.com/juliagyulaimusic 

https://www.facebook.com/ensoulcoach

Oct 28, 202240:31
04 - Greff Brigitta - holisztikus táplálkozásszakértő

04 - Greff Brigitta - holisztikus táplálkozásszakértő

Tudtad, hogy ébredés után legalább 3 órán keresztül nagyon nem tanácsos kávét fogyasztani?    

Erről is beszélgetünk a Miben segíthetek? - 4. részében - Greff Brigitta holisztikus és funkcionális táplálkozásszakértő, fitoterapeuta és természetgyógyásszal és még arról, hogy hogyan lett egy állandóan divatdiétákban élő, gyógyszerrel kezelt pajzsmirigy alulműködéses, endometriózissal, ösztrogén dominanciával és egyéb hormonzavarokka is küszködő fiatal lányból egy majdnem 16 ezres követői bázissal rendelkező, sikeres táplálkozásszakértő.  

Beszélgetünk arról is , hogy lehet-e túl sokat edzeni, mi vezet mellékvese kifáradáshoz, alvásproblémákhoz, inzulinrezisztenciához, hogy miért ne reggel kávézzunk, és mikor ideális kávét inni, mik a tápanyaghiányos vs tápanyagdús élelmiszerek, mi a véleménye a vega,-és vegán étkezésről, minden szója termék káros-e, és egyáltalán szerinte mi minősül egészséges étkezésnek.   

greffbrigitta@gmail.com 

www.greffbrigitta.hu  

https://www.facebook.com/profile.php?id=100031038923562 

https://www.facebook.com/ensoulcoach

Oct 21, 202235:25
03 - Csillag Katalin Zita - biodinamikus légzés szakértő

03 - Csillag Katalin Zita - biodinamikus légzés szakértő

FIGYELEM! Gyermekeknek nem ajánlott, a tartalom érzelmileg felkavaró lehet!   

A "Miben segíthetek " Podcast 3. részében Csillag Katalin Zitával, a The Circle of Breath- a Lélekzet köre alapítójával, alternatív mozgás-és biodinamikus légzés szakértővel  beszélgettem traumatikus gyerekkoráról, amiben folytonos menekülésben élt ,és arról, hogy hogyan sikerült neki még egy csodás szigeten is megélt depresszióból megérkeznie egy boldogabb jelenbe.  

Arról, hogy a diploma, vezetői munka és jó kereset ellenére mennyire nem tudott az életében „jól” létezni, és arról, hogy végül mi segített neki abban, hogy mégsem dobta el az életét. Beszélgetünk még arról, hogy mennyire fontos egy biztonságos, megtartó és elfogadó segítő személye, hogy csak biztonságban tudunk ránézni a traumák által sérült részeinkre, hogy mi a funkciója az egonak.  

Csillag beszél a biodinamikus légzés tudományos hátteréről, biológiai hatásairól, traumaoldó funkciójáról, és arról, hogy a légzés által hogyan tudjuk megtanulni azt, hogy hogyan álljunk saját magunk mellé, és hogyan tanulhatjuk meg saját magunkat érzelmi biztonságba helyezni az élet bármilyen történése ellenére stresszhelyzetekben.                                                        

A Podcast készítésének időpontjában Csillag friss családi haláleset alatti gyászidőszak elejében volt benne.  

https://www.facebook.com/Thecircleofbreath 

https://www.facebook.com/ensoulcoach

Oct 14, 202244:25
02 - Egyed Brigitta - Hatha-,Női- és Yin jóga oktató

02 - Egyed Brigitta - Hatha-,Női- és Yin jóga oktató

Tudtad, hogy az autóvezetés is lehet akár jóga? Vagy, hogyha átkísérsz egy nénit az úttesten ha segítségre szorul?  

Egyed Brigivel beszélgettem arról, hogy  milyen volt az élete mielőtt jógaoktató lett, hogyan győzte le a kisgyermek kora óta őt kísértő halálfélelmet többek között a jógafilozófia segítségével, hogyan vált Hatha jóga oktatóvá, mit jelent neki a jóga, hogyan lehet "jól" meditálni, mi egyáltalán a meditáció? Illetve a női és- yin jógáról, valamint a most induló Naphajnal nevű online női kör projektjéről is hallhattok a mai adásban.  

https://www.facebook.com/brigi.egyed 

https://www.facebook.com/ensoulcoach/

Oct 07, 202246:05
01 - Dr. Juhász Tímea - Holisztikus Life és Business Coach - EnsoulCoach, a Podcast készítője

01 - Dr. Juhász Tímea - Holisztikus Life és Business Coach - EnsoulCoach, a Podcast készítője

Biacsics Boglárka Mária beszélget velem, Dr.Juhász Tímea Business,-Life ,-párkapcsolati Coach-csal,végzős mediátorral,SVT szakemberrel a gyerekoromról,transzgenerációs traumákról,nőiességgel kapcsolatos betegségekről,mellrákról,a BRCA-1 génhibáról, kemoterápiáról és egyéb kezelésekről,életről a rák után, a Coaching segítői munkámról, arról ,hogy miért indítottam a "Miben segíthetek " Podcastot,és hogy szerintem milyen az ideális segítő személye aki egyébként szintén emberből van.


Facebook: https://www.facebook.com/ensoulcoach/

E-mail: ensoulcoach@gmail.com

Sep 30, 202240:03