Skip to main content
Spotify for Podcasters
Himmelske avtrykk

Himmelske avtrykk

By Tone Dalhaug

I denne podkasten får du historier med mennesker som har erfart Gud sterkt i sitt liv, og som selv setter avtrykk etter seg. Håpet er at disse historiene skal inspirere deg som lytter til å leve ut det Gud har lagt i ditt hjerte, og sette avtrykk der du er. Og ikke minst at du, gjennom historiene, får se en Gud som virker i dag. Så for deg som leter og lengter, trenger påfyll av tro og drømmer, tune in!

(Denne podkasten het Våg tidligere, derfor kan eldre episoder ha et annet navn og cover.)

Programleder er Tone Dalhaug, journalist, coach og forfatter.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Kulturkrigeren som lengter etter vekkelse

Himmelske avtrykkMar 31, 2023

00:00
48:10
Kulturkrigeren som lengter etter vekkelse

Kulturkrigeren som lengter etter vekkelse

Steinar Lofnes, tidligere venstreradikal og punker, nå pastor i Jesusfellesskapet i Bergen, dro til Asbury i Kentucky for å kjenne på vekkelsesvinden. Hvorfor var det så viktig for ham å dra dit, og hva erfarte han der?

Steinar er gift med Cathrine Lofnes, pappa til tre og podkaster for Kulturkrigen. I Lofnes familien snakker de åpent om at en dag kan det hende at de og andre kristne i Norge kommer i fengsel for det de tror på. Møt kulturkrigeren som lengter etter vekkelse.

Vil du gi en gave til podkastarbeidet? Vipps til 123652

Mar 31, 202348:10
Kraften i et himmelsk passord

Kraften i et himmelsk passord

Det var ordene «Da lot de dem gå» som stoppet meg. Jeg ble så fascinert av det som skjedde akkurat i det øyeblikket i Markus evangeliet, og det berørte meg så sterkt at jeg ville dele det med deg.

Blir du inspirert og får verdi av denne podkasten, så er det mulig å vippse en gave til 123652. Hilsen Tone, www.livtilord.com

Mar 24, 202304:47
En historie om Yogas mørke side.

En historie om Yogas mørke side.

Er yoga bare gymnastikk som gjør kroppen godt, eller er der også en åndelig dimensjon i denne treningsformen. Møt Monica Guren, gift, mamma til fire, sykepleier og tidligere yoga lærer. Hun opplevde å bli kvitt kroniske smerter gjennom yoga, men det skulle snart vise seg at hun fikk noe annet istedet, nemlig et heftig møte med mørke åndskrefter. I sin frykt ropte hun på Jesus, og Han svarte. 

Hør hva som skjedde i dette intervjuet. Du får også mye faktakunnskap om yoga. 

Vil du gi en gave til podkasten, slik at flere historier med himmelske avtrykk kommer ut til alle som vil høre? Da kan du vippse en gave til 123652. Tusen takk.

Monicas råd: Om noen vil slutte med Yoga og er usikker om det er noen krefter med på lasset: Bestem deg: Forkast Yoga til fordel for Jesus. Jesus jeg velger deg, du er min vei. Jeg personlig ville gått til nattverden og bekjent mine synder og bedt om syndenes tilgivelse, altså omvendelse- til Jesus. Kristen praksis altså.

Mar 17, 202358:45
Å leve vårt beste liv.

Å leve vårt beste liv.

Hva vil det egentlig si å leve vårt beste liv? Det spørs med hvilke briller du ser. Hør hva jeg tenker om det å leve sitt beste liv, sett fra et kristens ståsted.

Hilsen Tone.

Nettsiden min www.livtilord.com  -  Vipps gave for podkast 123652

Mar 10, 202305:44
Vil nå millioner med "Arven etter Adam".
Mar 03, 202335:21
Selv et glass vann...

Selv et glass vann...

Ukens budskap er til deg som kan kjenne på en utilstrekkelighet i det å leve kristenlivet og være en Jesu disippel. Kanskje føler du at du ikke gjør nok, eller at det du gjør ikke er bra nok, og kanskje kjenner du på at du ikke har krefter nok.

Nettsiden min www.livtilord.com

Vipps gave for podkast 123652

Feb 24, 202304:46
Gir videre den beste historien.

Gir videre den beste historien.

Hvis Gud var virkelig, forandret jo det alt! 

Sitatet er fra Daniel Sæbjørnsen og hans tros-vendepunkt som 13 åring.
Daniel er bl.a aktuell med ny bok og podkasten Bibelen på ett år. I tillegg er han pastor i Passion Åsane og kommunikatør i Tro og Medier. Vendepunktet som ung gutt skapte en brann i han som lever fremdeles. Den handler om å gi videre den beste historien. Jeg har også invitert Daniels mor med i sendingen, som har den samme brannen, og Daniel sier ofte at han står på sine mors skuldre. Det skal vi selvsagt snakke om, i tillegg til:
- Hvor Daniels lidenskap kommer fra.
- Om viktigheten av å de små historiene.
- Bodil deler hvordan det å miste sin mor som ung jente har påvirket hennes brann.
- Om kraften i bønn gjennom generasjoner.
- Om å finne sitt kall.
- At det å se neste generasjon følge Jesus ikke er matematikk.

Dette intervjuet ble gjort live i fb gruppen med samme navn som podkasten. Der kan du både høre og se intervjuet og være med i dialogen. 

Feb 17, 202356:51
Gi videre det beste.
Feb 10, 202304:01
Mens vi venter på et under.

Mens vi venter på et under.

I denne sendingen har jeg med gjest Marian Nygård, mamman til Adrian, som ble helbredet på en ferietur til USA 12 år gammel. Historien om Adrian kom ut som bok i 2013 "Jeg har jo et godt liv." Nå er Marian ute med ny bok "Mens vi venter på et under". 

Ønsker du å gi en tilbakemelding eller har du spørsmål, så er min epost: post@livtilord.com

Feb 02, 202358:52
Løsningen var enkel og genial.

Løsningen var enkel og genial.

Her finner du mer info om kristne forfatterstemmer: www.livtilord.com/page/259420
Vil du ha mine 12 bibelske prinsipper for å leve ut Gudgitte drømmer og kall? Du får dette helt GRATIS som en pdf fil når du blir med på min epostliste. Bare gå inn på nettsiden min www.livtilord.com og scroll til bunnen så melder du deg på der.
Oct 23, 202204:03
Han taler der du hører.

Han taler der du hører.

- Vil du ha påfyll, undervisning og vitnesbyrd om det å leve i Guds ledelse og høre Guds stemme? Sjekk linken her

- Vil du ha mine 12 bibelske prisnipper for å leve ut Gudgitte drømmer og kall? Du får dette helt GRATIS som en pdf fil når du blir med på min epostliste. Bare gå inn på nettsiden min her og scroll til bunnen så melder du deg på der. 

Husk, verden trenger også ditt bidrag!

Tone.

Oct 20, 202202:47
La drømmen din få vinger.

La drømmen din få vinger.

Her finner du mer info om kristne forfatterstemmer.

Vil du ha mine 12 bibelske prinsipper for å leve ut Gudgitte drømmer og kall? Du får dette helt GRATIS som en pdf fil når du blir med på min epostliste. Bare gå inn på nettsiden min her og scroll til bunnen så melder du deg på der.

Husk, verden trenger også ditt budskap!

Hilsen Tone.

Oct 18, 202202:33
Når skaperen inviterer deg med.
Oct 15, 202202:42
Visdommen fra oljeflaska
Oct 05, 202203:28
Det som gjør hele forskjellen.
Oct 02, 202202:59
Når reisen blir ensom.
Sep 30, 202203:13
Er det tid for å justere?
Sep 28, 202203:21
Kunsten å holde liv i flammen.

Kunsten å holde liv i flammen.

I denne episoden tenner vi opp i peisen sammen, og jeg gir deg visdom fra en ulmende vedkubbe.

Apr 15, 202207:38
Ildstøtten som lyste om natten

Ildstøtten som lyste om natten

I det siste har jeg kjent på litt tunge tanker pga verdenssituasjonen. Det har vært vanskelig å se klart. Så fikk jeg en personlig hilsen som traff hjerte mitt og skapte glød og hvile. Håper det kan oppmuntre deg også. Hør denne ukens podkast.

Apr 08, 202209:35
Modig tro!

Modig tro!

Mot kommer i mange former. I denne episoden får du møte et mot fra en av bibelens små helter. Et mot som overrasker, som bygger bro og som leger.

Mar 12, 202212:23
Oppdrag på usannsynlige steder.

Oppdrag på usannsynlige steder.

Vær alltid åpen for at Gud kan lede deg på de utroligste måter til de mest usannsynlige steder og til mennesker du ikke ante du skulle møte.

Mar 04, 202209:11
Sammenligning bærer lite frukt.
Feb 24, 202209:13
Sliten og lei?
Feb 04, 202207:48
Visdom fra 2021

Visdom fra 2021

I denne episoden vil jeg dele tre ting med deg som jeg erfarte i 2021. Tre ting som er viktige å ha med seg i det å leve et målrettet liv hvor en ønsker å leve ut Gudgitte drømmer og kall. Takk for at du tuner inn på podkasten Våg og anbefal den gjerne til andre.

Musikk: madirfan / Pixabay (Music Track #14037)

Jan 29, 202212:48
Gullet i din historie

Gullet i din historie

I din historie ligger det gull gjemt. Ulike vendepunkt, eller pivotal moments, kan fortelle deg om hva som er ditt budskap til verden. Hør mer i denne podkasten, og ønsker du å få mer klarhet i hva som er ditt budskap, ta kontakt. Epost: post@livtilord.com


Jan 07, 202212:23
Den Gud som ser.

Den Gud som ser.

For noen år siden hadde jeg det så krevende og tungt og jeg lurte rett og slett på om Gud var borte fra mitt liv. Hadde han glemt meg? Så skjedde det noe underlig. Jeg fikk tre hilsener fra himmelen som jeg vil dele med deg i denne podkasten. Håpet er at det skal oppmuntre deg til å tro at Gud ser deg og at han kjenner deg og vil deg bare godt. 

Dec 30, 202110:36
For en høyere hensikt.

For en høyere hensikt.

Å ha Gud som arbeidsgiver innebærer en enorm frihet. Frihet fra hva og til hva? Hør podkasten.

Dec 04, 202110:37
Er alle gode ideer fra Gud?

Er alle gode ideer fra Gud?

Det er lett å tenke at en god ide, som dekker et viktig behov, fått av mennesker som lever for Gud, også er av Gud. Men sånn er det ikke alltid. Det er lett å bli revet med av gode ideer med gode hensikter. Selv David og profeten Natan ble det. Men hør hva som skjedde og hva vi kan lære.

Sep 25, 202109:11
Ser du det Gud har lagt foran deg?

Ser du det Gud har lagt foran deg?

Noen ganger er ting så mørkt at vi ikke ser det som ligger rett foran oss, men Gud kan åpne øynene våre så vi ser. Hør dagens podkast episode om akkurat det. Som alltid er der gull å hente både i bibelen og i det levde livet. Du får begge deler i denne podkasten.

Kontakt: post@livtilord.com

Sep 21, 202108:34
Gjør mindre, utrett mer!

Gjør mindre, utrett mer!

Er det mulig å gjøre mindre og utrette mer? I denne podkasten deler jeg en drøm jeg hadde som handler om nettopp det. Som alltid er der gull å hente både i bibelen og i det levde livet. Du får begge deler i denne podkasten. 

Kontakt: post@livtilord.com

Sep 18, 202109:42
En ny tid krever nye verktøy

En ny tid krever nye verktøy

Har du fått med deg den lille, men viktige beskjeden Jesus gir disiplene rett før han blir pågrepet i Getsemane? Nye tider kan kreve at vi tenker nye tanker, bruker nye verktøy, ja kanskje til og med lever på en ny måte. God lytting. Ønsker du å gi respons eller kontakte meg kan du sende en epost til: post@livtilord.com eller sms på mobil: 92 85 34 03.

Sep 14, 202107:29
Når oppdraget føles for stort.

Når oppdraget føles for stort.

Hva hadde du gjort om du fikk en invitasjon til en panelsamtale hvor de andre deltakerne hadde professortitler og tidligere statsministertitler. Selv om du vet at du har kunnskap om det aktuelle teamet er det veldig lett å snakke seg ned, og la være å våge. Inger Anna Drangsholt, forfatter, journalist og lærer våget. Men det var ingen selvfølge. Møt henne i denne podkasten i samtale med Tone Dalhaug.

Sep 10, 202117:06
Hvem omgir du deg med?
Jun 12, 202105:15
ETTERLYSNING! Potensielle kristne forfatterstemmer.
Jun 05, 202107:08
Når Gud åpner dører

Når Gud åpner dører

Hva gjør du når hele familien på fem er klar for å reise til Chile og inn i det ukjente for å hente lillesøster, men der finnes ikke et ledig rom for overnatting.

May 22, 202111:30
Å reise mot det ukjente

Å reise mot det ukjente

Oppdag magien og velsignelsen i å våge og reise mot det ukjente.

May 15, 202108:58
Gud gjenopplivet drømmen min!
May 08, 202113:48
Et overnaturlig liv i Guds ledelse. Intervju med forfatter og blogger Kristin L. Berge
May 01, 202119:53
Å høre Guds stemme!

Å høre Guds stemme!

I denne episoden deler jeg første gang jeg hørte Gud si noe til meg og hvilke betydning det fikk. Fra å høre ett ord den gangen, har det blitt mange erfaringer i å høre Guds stemme og la han lede meg. Dette og litt om mitt nye seminar "Leve i Guds ledelse" får du i denne podkasten. Epost: post@livtilord.com

Apr 24, 202111:25
Er selvutvikling for kristne?

Er selvutvikling for kristne?

Selvutvikling og selvrealisering er ord som har solgt godt de siste årene. Er dette noe kristne skal befatte seg med, og hva er det egentlig?
Apr 17, 202111:50
Å være hele deg.

Å være hele deg.

Har du kjent litt på at det kan være utfordrende å være både visjonær og kristen, at det ikke er plass for hele deg? Det er tema i denne ukens podkast.

Apr 10, 202110:01
Når det å følge drømmen blir kavete

Når det å følge drømmen blir kavete

Denne episoden av podkasten Våg vil gi deg en nøkkel å hvile i slik at du kan legge bort alt kav og pes i det å følge drømmen du bærer på.

Apr 05, 202107:05
En landingsplass for dine drømmer!

En landingsplass for dine drømmer!

Å være visjonær, bære på et kall, eller en drøm kan være ensomt. Men Gud ønsker så veldig at du skal finne fellesskap med andre, han ønsker å gi deg en landingsplass for det han har lagt ned i deg. Det er tema i denne podkasten.

Feb 16, 202108:50
Å si nei til noe bra!
Feb 08, 202107:01
Trenger du en Abraham erfaring?

Trenger du en Abraham erfaring?

Har du det krevende og vanskelig akkurat nå? Kanskje er det så tøft at du opplever en troskrise. Du er ikke alene, og jeg vet at Gud er mektig til å gi deg en Abraham erfaring.

Jan 21, 202106:22
Holder du tilbake?

Holder du tilbake?

I dagens podkast deler jeg et par vers fra bibelen som utfordret meg. Kanskje er det til deg også. Holder du tilbake det Gud har gitt deg, og som kan være til hjelp for andre? Apgj 20,20.

Dec 25, 202006:51
En rød tråd!

En rød tråd!

Her om dagen opplevde jeg å se hva som er den rød tråden i mitt trosliv. Vi har alle en slik rød tråd, kanskje flere og de veves ofte i vanskelige tider. Det vakre ved det er at erfaringene kan bli vårt budskap til verden. For meg ble det et aha øyeblikk å se den rød tråden som for alltid vil følge meg videre i det jeg formidler.

Dec 11, 202006:44
Løft blikket!

Løft blikket!

Når personer i bibelen løftet blikket så er det ofte fordi de trenger et mirakel eller hjelp fra himmelen. Det fascinerende er at i nesten alle historiene skjer det noe i deres situasjon når de løfter blikket. Hva som skjer får du høre i podkasten. 

Nov 19, 202012:51
Hammer eller spiker?

Hammer eller spiker?

Om å være en aktiv kraft, eller la seg drive med. Å ha initiativ er viktig, men for mye av det kan føre til vanskeligheter. Tema i ukens podkast.

Nov 19, 202011:34