Skip to main content
Spotify for Podcasters
Kreti og pleti fra Løwens hule

Kreti og pleti fra Løwens hule

By Tone Løwe

Dette er podcasten Kreti og pleti fra Løwens hule der jeg Tone Løwe snakker om ledelse, om coaching og om mental trening – enten alene eller jeg har med en gjest som kan mye om ukas tema. Podcasten er for deg som er interessert i ledelse, hva coaching er og kan brukes til, hva du bør se etter når du skal bruke en coach og ikke minst mental trening – hvordan trene deg på å bli en bedre utgave av deg selv. Da tenker jeg at du skal bli tryggere, snakke penere til deg selv, bli tydeligere – kjenne deg selv og like deg selv for da er det mye lettere å hente ut det beste av deg selv – mener jeg.
Currently playing episode

19 Hvordan mennesker forstår virkeligheten

Kreti og pleti fra Løwens huleOct 01, 2022

00:00
25:23
45 Sju ting som påvirker dine valg uten at du er klar over det

45 Sju ting som påvirker dine valg uten at du er klar over det

Denne episoden tar for seg sju faktorer som påvirker våre valg, beslutninger og prestasjoner. Dette er påvirkninger som foregår i det ubevisste og derfor går under radaren vår, det vil si – vi er ikke klar over at det engang påvirker oss.

Ikke nok med det – de fleste av oss vil nok helst ikke tilstå at det er noe som påvirker akkurat oss. I denne episoden tar jeg for meg noen av disse påvirkningene og viser til undersøkelser og forskning som er gjort i den sammenheng, noe jeg har funnet i boka «The Social Animal» av David Brooks

Nov 13, 202328:37
44 Hvorfor affirmasjoner ikke funker
Nov 04, 202326:14
43 Samspillet mellom det ubevisste og det bevisste sinn

43 Samspillet mellom det ubevisste og det bevisste sinn

I denne episoden utforsker vi de underliggende mekanismene som styrer våre beslutninger, reaksjoner og hvordan vi former vår virkelighet.

 

Det er en episode det er smart å lytte til fordi den åpner døren til en dypere forståelse av deg selv, og hvordan du kan samarbeide med begge sidene av hjernen din for å oppnå suksess og velvære i livet ditt. Så bli med å utforske de fascinerende mekanismene bak samspillet mellom ditt ubevisste og ditt bevisste sinn.

 

Vi dykker ned i hjernen, som er delt inn i to systemer - det bevisste og det ubevisste sinnet – som er vanlig å dele inn i venstre og høyre hjernehalvdel. Vi vil utforske hvordan hvert av disse systemene fungerer og hvilken rolle de spiller i våre liv.

 

Som nobelprisvinneren Daniel Kahnemann beskriver det i sin bok "Tenke, fort og langsomt," så har det ene systemet evnen til å reagere raskt og automatisk, mens det andre tar seg av de mer krevende og veloverveide oppgavene. Forståelsen av disse systemene gir oss innsikt i hvordan vi handler, tar beslutninger og til og med danner våre personlige modeller av verden.

 

Vi vil se på hvordan vårt ubevisste sinn håndterer alt fra automatiserte vaner og reaksjoner til tolkning av nyanser i stemmer og kroppsspråk. På den annen side vil vi utforske hvordan vårt bevisste sinn kommer til nytte når vi tar komplekse beslutninger, planlegger, og holder oppmerksomheten fokusert.

 

Beslutningstaking, bearbeiding av minner og traumer, og dannelsen av vår personlige modell av verden er noen av temaene som blir utforsket i denne episoden. Du vil også oppdage hvordan ditt ubevisste sinn streber etter å beskytte deg, og hvorfor endring og vekst kan være en kamp mot det velkjente.

Oct 28, 202330:32
42 Utforsk det ubevisste sinnet: Skatten som kan transformere ditt liv

42 Utforsk det ubevisste sinnet: Skatten som kan transformere ditt liv

I denne episoden snakker vi om det ubevisste sinnet - en skattekiste som er gjemt i et glemt rom i hjertet ditt og som inneholder verdifulle skatter som du ikke alltid er klar over. Dette er dine innerste drømmer, ønsker og ressurser. Å utforske det ubevisste sinnet er som å åpne denne skattekisten og oppdage de skjulte perlene som kan berike livet ditt og hjelpe deg med å leve mer autentisk.

 

Vi kommer til å grave dypt for å finne ut hva som gjemmer seg i denne skattekisten og hvorfor det er så viktig å utforske det. Har du noen gang følt at du holder deg tilbake, har en uforklarlig motvilje mot visse handlinger, eller kanskje kjenner du deg redd uten en tydelig grunn? Dette er følelser og reaksjoner som ofte stammer fra ditt ubevisste sinn, som prøver å formidle noe til deg. Det er ikke alltid enkelt å forstå hva det prøver å si, men i denne episoden vil vi hjelpe deg med å begynne å lytte.

 

Vi vil begynne med å definere hva det ubevisste sinnet faktisk er og hvorfor det er så viktig i våre liv. Deretter vil vi dykke dypere inn i hvordan det ubevisste sinnet opererer og hvordan det kommuniserer med oss på måter vi kanskje ikke alltid er klar over. Du vil også lære hvorfor det er viktig å jobbe med det ubevisste sinnet og hvordan du kan begynne å forbedre kommunikasjonen med denne skjulte delen av deg selv.

 

Så la oss begynne reisen inn i ditt indre univers, utforske det ubevisste sinnet og oppdage de skatter som venter på deg der.

Oct 21, 202336:59
41 Hvordan du lager deg din personlige modell av verden

41 Hvordan du lager deg din personlige modell av verden

I denne episoden dykker vi dypt inn i den bemerkelsesverdige prosessen med hvordan hver av oss filtrerer informasjon og skaper vår helt egen modell av verden. Vi utforsker hvordan våre individuelle perspektiver påvirker våre liv, våre beslutninger og måten vi navigerer gjennom en stadig mer kompleks og informasjonsrik virkelighet.

Når vi vet mer om hvordan dette foregår, er det lettere å forstå mer av oss selv og våre reaksjoner, og det er også lettere å akseptere at andre er sånn som de er, selv om du ikke forstår atferden.

Enten du er en gründer, en nysgjerrig tenker eller bare interessert i å forstå mer om din egen måte å tenke på, er denne episoden for deg.

Oct 09, 202329:59
40 Hvordan endre tankesettet ditt

40 Hvordan endre tankesettet ditt

I dagens episode av "Kreti og Pleti fra Løwens Hule" tar jeg deg med på en utforskning av tankesettets kraft og hvordan du kan transformere det for å oppnå suksess i din egen bedrift.


Vi kjenner alle til viktigheten av å ha det riktige tankesettet, men vi vet også hvor utfordrende det kan være å faktisk endre det. Hvordan kan du gå fra et negativt tankespinn til en positiv tankeverden når den indre kritikeren har festet grepet?

Du får også noen praktiske tips som daglig refleksjon, positive affirmasjoner, mediatsjon og takknemlighet som kan hjelpe deg med å forme ditt tankesett på en positiv måte.

La oss sammen utforske mulighetene som ligger foran oss og skape vår egen hule av innsikt og vekst.

Så, ta plass, slapp av og la tankene dine begynne sin egen transformasjon i dagens episode av "Kreti og Pleti fra Løwens Hule"!

Sep 06, 202325:35
39 Hvordan utvikle et støttende tankesett

39 Hvordan utvikle et støttende tankesett

Det snakkes mye om tankesett, og viktigheten av et støttende tankesett. Tallene som nevnes varierer fra 80-95% - og det er jo mesteparten av det som trengs. Problemet er bare hvordan jobbe med tankesettet, for det er ingen selvfølgelig kunnskap. 

Min erfaring er at det krever innover-jobbing, dvs selvutvikling for å endre tankesettet. Det er mye rart som henger igjen fra oppvekst – og våre opplevelser de første 20 årene er skjellsettende for hvordan vi tenker – om oss selv og andre.

I denne episoden snakker jeg om noe du kan gjøre for å endre tankesettet og ikke minst nevner jeg det som er det viktigste av alt; at du tar det hele og fulle ansvar for deg selv, dine tanker og reaksjoner – det hele tatt at du tar ansvar for din utvikling og hvordan du forholder deg til det som skjer.

... for er det en ting vi har garanti for – så er det at livet skjer. Det kommer gleder og sorger som vi må forholde oss til. Kunsten er hvordan vi håndterer det som kommer. Det er fristende og lett å skylde på andre – enten det er andre personer eller ting som skjer. Det kan fort skape en følelse av maktesløshet – for vi kan ikke styre andre eller ting som skjer. Vi kan bare styre hvordan vi forholder oss til det.

Aug 23, 202327:54
38 Hvordan leve etter det som er viktig for deg

38 Hvordan leve etter det som er viktig for deg

Kjenner du at du til stadighet gjør noe annet enn det du tenker er det viktige – eller at du oppfører deg på en annen måte enn det du synes du skal. Det kan være at du sier en ting og gjør noe annet. Du sier og mener for eksempel det er viktig å lære og utvikle deg – så unngår du likevel situasjoner der du ikke har kontroll eller går ut av komfortsona.


Dette er vanlig for de fleste av oss, og en måte å klare å leve mer etter det som er viktig er ved nettopp å utforske hva som er viktig for deg og finne ut hvordan du skal leve ut det. Det prater jeg om i denne episoden.

Aug 09, 202335:36
37 For å være tydelig der ute, er det smart å jobbe innover

37 For å være tydelig der ute, er det smart å jobbe innover

I denne episoden av snakker jeg om hvorfor det er så viktig å jobbe med identiteten din – og da tenker spesielt på deg som driver for deg selv der DU er merkevaren du selger. Når du selger deg selv, er det smart å kjenne deg selv så du er tydelig i hva og hvordan du framstår, og ikke minst at du står trygt og stødig – både som leder for din virksomhet, men også i privatlivet ditt.


Jeg deler også hvordan jeg jobber med egen identitet for å være tryggere og stødigere i mitt eget liv.

Jul 20, 202325:12
36 - Seksti - sterk og stilig og om identitet

36 - Seksti - sterk og stilig og om identitet

For seksti år siden så jeg dagens lys og i den forbindelse har jeg spilt inn en episode der jeg reflekterer litt rundt det å bli seksti og hvordan selvutvikling og coaching spiller en rolle i hvordan jeg håndterer det å gå inn i de eldres rekker (er egentlig litt usikker på når jeg går fra middelaldrende til eldre;).

 Det jeg i stadig større grad har innsett er viktigheten av å kjenne og dyrke fram min egen identitet, finne fram til kjernen i meg selv, hvem jeg er og ikke mindre viktig – hvem jeg vil være. Når jeg er trygg på hvem jeg er, er det mye greiere å skille meg ut og være litt annerledes uten at jeg trenger å lage noe oppstyr rundt det – det bare er noe jeg er. 

Alt dette ønsker jeg å hjelpe deg til å finne fram i løpet av en dag med meg – en skikkelig VIP-dag der du er i fokus – du og dine erfaringer, dine verdier og hvordan du skal flette alt inn i ditt virke som coach så du skinner i ditt eget lys, så du står fram med ditt autentiske jeg og er trygg på hvem du er, hvem du ønsker å hjelpe, hva du liker og hva du er god på.


I første omgang er det viktig å avklare hvorvidt dette er noe for deg, og da tenker jeg en kort samtale er veien å gå. På den måten vil du bli litt bedre kjent med meg og du vil få anledning til å spørre og grave om alt du lurer på, og vi vil finne ut hvorvidt dette er noe du vil ha nytte av. 

 

Du kan lese mer om VIP-dagen her.

Jun 06, 202325:12
35 Din identitet som coach

35 Din identitet som coach

Når du skal skille deg ut i markedet av coacher for å tiltrekke deg nettopp de kundene som er riktig for deg, er det et ord som går mye igjen nå. Det er autentisk - det legges vekt på at du skal være autentisk, det vil si at ditt ekte jeg, din identitet skal skinne gjennom og fortelle potensielle kunder hvem du er. Vi er så vant til å rette all oppmerksomhet mot målgruppe og definere den i den minste detalj, og det er mye bra og viktig i nettopp å gjøre det.


Det viktigste er likevel din identitet - hvem du er og ønsker å være som coach. Når du kjenner deg selv og vet hva du liker og er god på, vil det være mye enklere å sikte seg ut en målgruppe og nå fram til den.


Dette er det jeg prater om i denne episoden.

May 25, 202322:08
34 Det viktigste du trenger for å bli en glitrende coach
May 10, 202323:18
33 Hva er et positivt menneskesyn

33 Hva er et positivt menneskesyn

Positivt menneskesyn – hva er nå det?

Vi som er coacher har et forhold til det – det er jo en forutsetning for alle coacher. Vi som er NLP-coacher har noen forutsetninger som ligger til grunn for vårt menneskesyn. Det er 12 av dem og til sammen danner de grunnmuren i en coachende atferd.

Når vi jobber med mennesker, er det viktig å tro at endring er mulig og at vi alle har evnen til å nå mål, til endring – at mulighetene ligger i oss alle.

Jeg har stadig repetert disse forutsetningene i og med at jeg har undervist i NLP gjennom en del år, og det er alltid like artig å gå gjennom disse forutsetningene. Det kommer alltid protester og innvendinger, og jeg synes det har vært en gave å jobbe med dem så mange ganger. Det kommer alltid noe nytt og jeg får stadig nye innsikter når jeg jobber med dem.

 Med andre ord vil jeg anbefale deg til å gå gjennom disse forutsetningene. Om de er nye for deg, vil jeg invitere deg til å kjenne på dem. Jeg pleier å si at studentene gjerne kan sloss litt med dem, krangle litt, problematisere og komme med innvendinger.

Om du har gått gjennom dem en gang eller to, vil jeg likevel anbefale at du tar en ny runde og legger merke til hvordan de oppleves annerledes nå enn da du første gang hørte dem. ... og du kan gjerne krangle litt med dem nå også. Jeg tenker at det som skal være min grunnmur – mine sannheter – de skal stå så stødig at de kan bære meg når det stormer og har orkan i vindkastene.


Apr 26, 202331:32
32 Tre forutsetninger for å være en god leder

32 Tre forutsetninger for å være en god leder

Ledelse er viktig – det er sammensatt og det finnes en uendelig mengde kurs, utdanninger, bøker, osv fylt til randen av hva som kreves for å være en god leder. ... og de fleste har mye å fare med også – det er mye bra der ute. Utfordringen er at det kan bli så mye at vi blir overveldet – og når vi er overveldet, skjer det lite læring.

 I denne episoden tar jeg for meg tre ting jeg tenker er en forutsetning for å være en god leder – og siden jeg er coach, vil disse forutsetningene i all hovedsak dreie seg om tankesett. Når du har et støttende tankesett, vil det bidra til at du utvikler deg som leder.

De tre forutsetningene dreier seg i all hovedsak om trygghet, utvikling og tydelighet. Jeg tar for meg hva jeg legger i disse tre forutsetningene og du får noen verktøy til hvordan du kan utvikle dine ferdigheter på disse områdene.

Apr 12, 202331:09
31 Meninga med livet

31 Meninga med livet

 Meninga med livet – finnes det et mer spennende tema enn det? Det gjør det sikkert, men det er et tema de aller fleste av oss er innom og grubler litt på gjennom livet. Det er også et spørsmål mange filosofer har grublet på og skrevet mye om gjennom tidene. ... og jeg har grublet en del sjøl også

 De gamle grekerne fant mening i det gode liv som veldig forenklet dreide seg om å gjøre det gode som for Platon var klokskap, rettferdighet og mot. Aristoteles var opptatt av at mennesket skulle realisere evnene sine i et sosialt fellesskap med andre. 

 Så kommer det en veldig lang periode der filosofene brukte varierende mengde tid og energi på å bevise Guds eksistens som igjen ga livet mening. Fra begynnelsen på 1800-tallet begynte stadig flere filosofer å miste troen på gud fram til slutten av 1800-tallet da Nietzsche erklærte at Gud er død.

 Så hva med i dag – hvor opptatt er vi av meninga med livet i dag. Vi er vel mer opptatt av å skape mening enn å ha mening – det er i hvert fall mye enklere. Viktor Frankl har så klokt sagt: «Når et menneske ikke finner en dypere mening med livet, distraherer det seg selv med underholdning»

 Jeg tror vi trenger å kjenne på mening enten med livet eller i livet, og det kan gjøres som Annie Lennox beskriver: «You just decide what your values are in life and what you are going to do, and then you feel like you count, and that makes life worth living. It makes my life meaningful.” 

 

 Bøkene jeg har lest mest i er:

Aristoteles: Den nikomakiske etikk

Einar Duenger Bøhn: Meningen med livet

 

 ... så kan vi avslutte med Niels Bohr sitt herlig utsagn: «Meninga med livet består av det faktum at det ikke gir noen mening å si at livet ikke har mening.»

Ta med den inn i påska du...

Så snakkes vi

Mar 29, 202321:11
30 Forhandling

30 Forhandling

Forhandling er noe vi driver med daglig – i hvert fall de fleste av oss. Alle situasjoner der to eller flere skal bli enige om noe, innebærer en viss grad av forhandling. 

Forhandling er en kunst, og det kan læres. I mitt politiske virke lærte jeg noen triks og knep for å bidra til at jeg skulle få overtak i forhandlingene, og det kan være kjekt å ha. Det jeg har å bidra med som coach dreier seg ikke om overtak eller triks eller knep av noe slag. De beste forhandlingene og de beste resultatene oppleve som vinn-vinn

Vi som er coacher trenger forhandlinger når vi skal samarbeide, når vi inngår avtaler med kunder, på hjemmebane og i en haug med andre situasjoner – og vi trenger dem for å bidra til at våre kunder lærer dem. Ikke nødvendigvis ved å gi dem strukturen, men denne måten å tenke på kan brukes på så mange områder i livet, og er i stor grad en bevisstgjøring av hva vi selv ønsker oss – samtidig som den tar inn flere perspektiver..

Mar 15, 202329:05
29 Fem viktige læringer som coach

29 Fem viktige læringer som coach

En herlig forfatter, C.S. Lewis, som skrev den herlig fantasirike "Alice i Eventyrland"  har en gang sagt: «Erfaring er en brutal måte å lære på. Men gode gud så mye man lærer av det.» Jeg er så enig med ham i det. Ikke at all læring nødvendigvis er brutal, men mange av mine viktigste læringer har vært relativt heftige.

Så også i mitt virke som coach gjennom en del år. Jeg har lært mye, og jeg skulle ønske jeg hadde skjønt en del av dette tidligere – for det er selvfølgelige ting – i hvert fall oss som er coacher. Enten vi nylig er blitt sertifisert eller vi har holdt på noen år så møter vi stadig på utfordringer, og det er lett å gå i  forskjellige feller som har det felles at vi mister selvtillit og blir utrygge i coach-rollen. Det har jeg en del års erfaring med...

Når jeg har møtt mange av de samme tankene og følelsene hos flere av de coachene ender sertifisering jeg har vært mentor for, tenker jeg at dette er temmelig vanlige utfordringer hos coacher. Jeg har tatt for meg de fem vanligste fellene vi gjerne går i og kaller det mine viktige læringer, for jeg har definitivt lært mye av å jobbe meg gjennom dette.

... og er du coach og ønsker et puff i virksomheten din, har jeg laget dette heftet som er proppfullt med tips og råd i tillegg til de tre kakende gode tipsene heftet er bygget rundt. Du finner det her.

Mar 01, 202325:58
28 Hvordan jeg forbereder meg til coachingsamtale

28 Hvordan jeg forbereder meg til coachingsamtale

En viktig del av en coachingsamtale er hvordan forberede seg til samtalen. Det finnes selvsagt like mange forberedelser som det finnes coacher, og jeg har etter hvert funnet fram til min måte å gjøre det på - en måte som fungerer bra. Hva jeg synes er viktig snakker jeg om i denne episoden.

Feb 15, 202327:34
27 Hvorfor en norsk standard for coaching er viktig

27 Hvorfor en norsk standard for coaching er viktig

Begrepet coaching brukes om veldig mye forskjellig – fra idrettstrenere og personlige trenere til rådgivere og mentorer. I og med at det ikke er en skjermet tittel, har alle lov til å kalle seg en coach. Så er det også en tittel noen har jobbet målbevisst over et par-tre år for å tilegne seg – for det finnes en egen coach-utdanning – eller det finnes flere retninger. ... og hver utdanning og hver retning har en eller flere sertifiseringer å tilby – både nasjonale og internasjonale – med andre ord – det er ikke enkelt å orientere seg i jungelen av coacher og sertifiseringer.

Jeg var blant dem som var såpass frustrert over virvaret at jeg som nestleder i DNCF(Den Norske CoachForenig) var blant dem som tok initiativ til å starte arbeidet med å lage en standard for coaching i Norge. Nå nesten tre år seinere er standarden hvert øyeblikk klar til endelig godkjenning.

Dette er ikke bare viktig for coacher – det er viktigere for potensielle kunder. For med en norsk standard er lettere å finne fram til coacher med et kvalitetsstempel som en sertifisering etter norsk standard skal være.

Hvorfor det var viktig å lage en standard og hva som var det viktigste for komiteen er det jeg snakker om i denne podkasten.

Feb 01, 202334:08
26 Seks myter om sårbarhet

26 Seks myter om sårbarhet

Sårbarhet er et krevende tema, fordi det er så vanskelig å leve ut – både for den som skal være sårbar og innimellom også for den som blir utsatt for andres sårbarhet. Det er mange av oss som blir klønete i møte med åpenhet og følelser

... og ikke minst finnes det noen myter om sårbarhet som jeg snakker om i denne episoden.

Når jeg snakker om sårbarhet er det et navn jeg ikke kommer unna, og det er Brenè Brown – forskeren fra Texas som har jobbet med sårbarhet og skam i en årrekke, og som har skrevet flere bøker om temaet. Det er også hos henne i hennes bok «Dare to lead» jeg har funnet fram disse seks mytene om sårbarhet.

Sårbarhet er viktig for oss som ønsker et mildere samfunn der andre kvaliteter enn konkurranse, prestisje og status er de viktigste suksesskriterier, men der vennlighet, raushet og visdom er honnørordene vi ønsker å leve etter.

Jeg vil anbefale alle å lese bøkene til Brené Brown og gjerne også se og lytte til henne på ted.com og/eller på Youtube.

Bøker av henne som er oversatt til norsk er:

Uperfekt

Reis deg sterk

Jeg vil også anbefale:

Daring greatly

Atlas of the heart

Audiovisuelt finner du henne på 4. plass over de mest spilte ted talks på ted.com

... og om du søker opp Brenè Brown på YouTube finnes det en mengde å fråtse i. Hun er en nydelig historieforteller. Jeg blir glad hver gang jeg hører navnet hennes og er takknemlig for at hun finnes og deler så mye med oss alle.

Jan 18, 202325:59
25 Hvordan sette deg SMARTe mål

25 Hvordan sette deg SMARTe mål

Målsetting – til glede og besvær. Når det gjøres på en måte som er riktig for deg, er målsetting glede. ... og det er fint å sette seg mål, synes jeg nå. Jeg hører også noen som sier de ikke vil sette seg mål, for det er ikke målet som er det viktige – det er veien dit, og da tenker jeg på et uttrykk: Velg målet, elsk veien. Det uttrykket møtte jeg på Gran Canaria av alle steder – på vei inn til Stillhetens dal – som også er et område på denne turist-øya. Det uttrykket er så fint, fordi det nettopp tar med seg veien til målet – som jo er hverdagene våre, det livet vi lever, og som det er verdt å lære seg å elske.

Jeg tar for meg SMARTe mål – med tillegg av ØF som er en huskeliste for hva som trengs for at målene skal være letter å nå. Jeg bruker to av mine mål for 2023 som eksempler på hvordan jeg «vasker» målene mine etter den lista. Det ene målet som er å bygge medlemsportal for coacher passer godt til lista. Det andre målet som er: Jeg vil leve sunt og godt er et mål som jeg trenger å jobbe med, og jeg viser hvordan jeg jobber med det.

Så er det du da... Hvordan jobber du med mål og hvilke mål har du? ... og har du ingen mål, er det en fin anledning til å sette deg noen mål. Det trenger ikke være så stort og omfattende – et par mål holder. ... og plukk deg noen mål som betyr noe for deg, noe du kjenner du blir glad av, som gir deg lyst til å smile, kanskje til og med le – da er sjansen for å nå dem mye større.

Jan 05, 202341:34
24 Nyttårsforsetter - eller ikke?

24 Nyttårsforsetter - eller ikke?

Nyttårsforsetter til glede og forakt – for noen er hvert år like ivrige til å sette nyttårsforsetter enten det kommer i form av å skulle endre livsstil, blir en bedre utgave av seg selv, sette seg noen fine mål for det kommende året. Andre igjen ser med forakt på nyttårsforsetter – som jo bare er noe som varer et par uker ut i januar før vi er tilbake til den samme gamle identiteten med alle uvaner som ikke bidrar til et bedre liv – og med brutte forsetter kommer skuffelsen i tillegg.

Jeg liker nytt år – jeg liker i det hele tatt nye begynnelser der jeg kan starte på nytt i håp og tro om et bedre resultat denne gang. ... og som oftest havner jeg i grøfta av brutte forsetter, og det er også greit, for jeg kan alltids starte på nytt igjen.

Det å holde på forsetter betyr for meg at jeg holder på drømmer – drømmer om å bli en bedre utgave av meg selv – og jeg mener at jeg hvert år blir en noe bedre utgave av meg selv, for jeg jobber jo konstant med meg selv.

... og jeg tror på viktigheten av å drømme – ikke bare om nye ting, men drømmen om mer mening i livet mitt, om å være betydningsfull, om å kunne gjøre en forskjell og drømmen om å fylle dagene mine med herlige mennesker som betyr noe for meg. Det er nettopp dette mine forsetter handler om – det å ha det mer gøy, og med det følger jo også de gode vanene og rutinene som gjør det enklere å ha det mer gøy – helst litt moro hver dag.

Så er det selvsagt opp til deg om du velger å ha forsetter til det nye året eller om du lar forsettene seile sin egen sjø. Uansett ønsker jeg deg et strålende nytt år der du fyller livet med ting som betyr noe for deg.

Dec 29, 202224:19
23 Hvordan gi gode tilbakemeldinger

23 Hvordan gi gode tilbakemeldinger

Tilbakemelding kan oppleves som et slag i trynet eller som en håndsrekning – og det kan være små bagateller som avgjør hvorvidt din tilbakemelding blir oppfattet som det ene eller det andre. Vi er sårbare overfor andres øyne og andres kommentarer – særlig de som kan oppfattes som kritikk, og når kommentarer oppfattes som kritikk vil muligheten til vekst forsvinne for mange. ... og det som kunne ha vært en super muligheten for utvikling og vekst blir noe negativt. Det kan være godt ment, men det hjelper så lite om ikke mottakeren ser den positive hensikten.

I denne podkasten tar jeg for meg noen fallgruver og like viktig om ikke viktigere enn fallgruvene er noen forutsetninger for gode tilbakemeldinger.

Jeg tar også for meg en svært god struktur for tilbakemelding som jeg lærte da jeg trente meg opp til å bli coach – den kalles Hypnotic Feedback Sandwich og er et herlig verktøy som transformerer potensielt negative tilbakemeldinger til små gaver av utvikling og læring. Den er svært enkel og jeg anbefaler alle å trene seg opp i den – spesielt alle som har en jobb der det å gi tilbakemeldinger er en del av jobben.

Dec 06, 202221:02
22 Samtale med Tanja Mathiesen

22 Samtale med Tanja Mathiesen

I denne episoden er jeg så heldig å ha med en gjest – nemlig Tanja Mathiesen som jeg ble kjent med da hun tok coach-studiet sitt hos MetaResource. I løpet av den tida søkte hun posisjonen som leder for teamet hun jobbet i og gikk fra å være medarbeider til å være leder for sine nærmeste kolleger – og det synes jeg er en spennende utfordring og var en av grunnene til at jeg ønsket med Tanja som gjest. Når hun også er en reflektert dame som er svært trivelig å prate med, er det en ekstra bonus.

Vi var innom temaer som før og etter coach-studiet, det vil si hva det har gitt henne av personlig utvikling og vekst, og det er ikke lite. Det inkluderer temaer som å bli kjent med egne tanke- og handlingsmønstre, hvordan møte motstand – både i seg selv og hos andre mennesker. Vi er også innom viktigheten av å akseptere alle typer følelser som dukker opp.

Vi går selvsagt også inn på hva slags utfordringer hun møtte da hun gikk fra å være medarbeider til å bli leder for de tidligere kollegene. Det dreier seg blant annet om å sette grenser – for seg selv og for andre, våge å ta beslutninger og ikke minst viktigheten av å kjenne verdiene dine. Hun har også noen råd til deg som ønsker å bli coach eller ta på deg et lederverv – og det er råd som i grunnen kan passe for alle oss mennesker – for uansett hvilken rolle og posisjon vi har i samfunnet, er selvledelse viktig. ... og i jobben med å lede oss selv, er det fint å bruke coachende virkemidler.

Nov 20, 202252:40
21 Sjiraffspråket - hva og hvordan

21 Sjiraffspråket - hva og hvordan

Har du tenkt over hvor stor skade vi kan gjøre med kommunikasjon – hvor voldelig språket kan være? Dette har Marshall Rosenberg tenkt over. Han er mannen bak «non-violent eller compassionate communication» - ikke-voldelig eller medfølende kommunikasjon.

Han fant et mønster mennesker som hadde medfølende kommunikasjon bruker, og det har han skrevet om i boka si «Nonviolent Communication. A Language of Life». Jeg har lest boka og har brukt den som kilde til denne podkasten der jeg går gjennom kjennetegn på voldelig kommunikasjon, og selvsagt også de fire stegene i ikke-voldelig kommunikasjon – som også blir kalt sjiraff-språket. ... og hvorfor nettopp sjiraff – det forteller jeg i podkasten.

Dette er en uvant måte å kommunisere på, og når flere trener oss på denne formen for kommunikasjon,når vi ut til flere. Jag håper og satser på at vi på sikt klarer å endre vårt daglige voldelige språk til et medfølende som igjen vil gi konstruktive samtaler og som vil bidra til mer vennlighet og raushet som er noe jeg drømmer om.

Oct 30, 202235:50
20 Hvordan møte deg sjøl i døra

20 Hvordan møte deg sjøl i døra

Har du tenkt over at du møter deg sjøl i døra – på godt og vondt hver eneste dag – og når vi møter utgaver av oss sjøl vi ikke nødvendigvis liker så godt, hender det at det flagrer med ukvemsord – harde og nådeløse ord om vår egen udugelighet. Vi har laget oss vaner – vaner som sitter dypt for hvordan vi behandler oss selv.

I denne podkasten snakker jeg om nettopp dette – og ikke minst snakker jeg om hva jeg har gjort for å behandle meg sjøl på en bedre måte, hva jeg har gjort for å møte meg sjøl med mer aksept og ikke minst møte meg selv med vennlighet. Det har vært et langsomt og langsiktig arbeid som fremdeles pågår, og det har gitt resultater.

Jeg ønsker at alle var flinkere til å behandle seg selv med aksept, nysgjerrighet og vennlighet – jeg tror det vil gjøre oss til rausere og vennligere personer. Kan være du har hørt alt dette før, at det er gammelt nytt, og det tenker jeg er bra – at vi som jobber med oss sjøl og mennesker er noenlunde enige om en del verktøy som bidrar til positiv utvikling og som fungerer. ... og ikke minst vil jeg utfordre deg til å ta tak i – helst allerede i dag – og starte eller fortsette jobben med å møte deg sjøl i døra på en vennligere måte.


Oct 22, 202230:04
19 Hvordan mennesker forstår virkeligheten

19 Hvordan mennesker forstår virkeligheten

Vi mennesker søker stadig etter å forstå – leter etter hvorfor ting skjer og ikke minst hvorfor folk gjør som de gjør – særlig når andre menneskers reaksjoner er veldig langt unna våre egne. Det er lett å dømme andre mennesker som gjør ting du ikke forstår, fordi det ganske enkelt er uforståelig for deg. Vi tolker andre menneskers handlinger som gode eller mindre gode ut fra hva vi synes er rett og riktig – enten det dreier seg om lovbrudd eller at det bare er en annen atferd vi ikke liker.

Tidligere var jeg god og kjapp til å dømme andre når jeg ikke forsto hvor de kom fra eller hvorfor de gjorde som de gjorde. Til jeg lærte dette – den aller første dagen på mitt coach-studium hos MetaResource og Trine Åldstedt. Det jeg lærte den dagen var helt grunnleggende for at jeg sakte og sikkert har klart å bli en ikke-dømmende person – i hvert fall når jeg får tenkt meg om. Det samme har jeg hørt fra andre som også har vært gjennom dette studiet.

I dag er det en selvfølge, og jeg skjønner ikke helt hvordan noe så selvfølgelig kunne revolusjonere måten jeg så på andre mennesker – men det gjorde den. Om du har vært gjennom NLPs kommunikasjonsmodell, vet du hva det dreier seg om, og her har du min måte å presentere den på. ...og har du ikke vært bort i den før – vær så god – den er en gave. Lytt og ta inn.

Oct 01, 202225:23
18 Hvordan skape god kjemi

18 Hvordan skape god kjemi

Har du tenkt over at du opplever noen menneskemøter som veldig trivelige og givende der dere finner tonen fra første stund – og andre går igjen litt trått, det lugger litt. I denne podkasten snakker jeg om hva det kan dreie seg om, samtidig som jeg snakker om hvordan du kan jobbe med å skape god kjemi med hvem som helst. Det er nemlig en ferdighet – og det er med denne ferdigheten med så mange andre – noen gjør dette helt naturlig – er naturlig dyktige til å skape god kjemi mellom mennesker og andre igjen trenger å jobbe for å klare dette.

Om du jobber med mennesker og er avhengig av å skape trygghet og tillit i dine menneskemøter, der dette en smart ferdighet å kunne. ... og så er jeg veldig opptatt av at vi når vi snakker med og jobber med medmennesker at vi ALLTID møter dem med respekt og kjærlighet – og det er veldig viktig når vi skal bygge denne gode kjemien.

... og om du er en coach som ønsker råd og tips til hvordan bygge en coachvirksomhet å leve av, finner du et hefte her der flere coach-kolleger gir sine beste tips til nettopp det.

Sep 25, 202226:41
17 Samtale om selvutvikling, coaching og mye mer med Cecilie Flo Jahreie

17 Samtale om selvutvikling, coaching og mye mer med Cecilie Flo Jahreie

I denne podkasten har jeg en prat med min gode venninne og coach-kollega Cecilie Flo Jahreie. Hun har doktorgrad i pedagogikk og hadde planer og ambisjoner om en akademisk karriere, men livet ville det annerledes. Hun fikk to barn med nevrodiverse utfordringer og hverdagen tok nye veier. Hun startet coach-utdanning – ikke med tanke på å bli coach – hun var ute etter selvutvikling, men etter første trinn (NLP Practitioner) fortsatte hun og endte med å bli sertifisert som coach i DNCF.

I dag driver hun ADHD-veilederen der hun hjelper og støtter foreldre til barn med nevrodiverse utfordringer (ADHD, autisme, tourettes) – gjennom en medlemsportal og ved coaching både individuelt og i grupper. I tillegg har hun utviklet en rekke kurs innen denne tematikken.

I denne samtalen snakker vi om hva utdanningen har gitt henne – hvordan hun har endret tankemønstre og hvordan hun forstår omgivelsene annerledes nå. Vi prater om hvordan hun bruker coachingen både privat og i bedriftssammenheng.

... og om du er en coach som ønsker råd og tips til hvordan bygge en coachvirksomhet å leve av, finner du et hefte her der flere coach-kolleger gir sine beste tips til nettopp det.

Sep 21, 202250:29
16 Seks nivåer for endring
Sep 05, 202230:48
15 Det viktigste du trenger for å lykkes
Aug 28, 202221:57
14 Kollega eller konkurrent?

14 Kollega eller konkurrent?

Har du noen gang irritert deg når du kommer over en som driver med det samme som deg – det kan være en konkurrent eller det kan være en kollega – poster et eller annet flott og fancy på Facebook eller Instagram. Når de framstår som vellykka og suksessfulle, blide og glade, kjenner du på grums som velter seg rundt som et indre gjørmebad – og da tenker jeg ikke på de sunne helsemessige gjørmebadene som skal bidra til skinnende og myk hud, heller skikkelig blåleire som tørker ut og legger seg i alle sprekker og hulrom. Dersom du frekt og freidig svarer at nei, slike følelser kjenner du ikke til, tenker jeg at du enten er en overjordisk engel steget ned til oss eller at du lyver.

Vi har jo ordtaket «Egen suksess er vel og bra, men andres fiasko er heller ikke å forakte», og når livet ikke skinner og vi møter motgang (det gjør vi alle) blir vi vanlig dødelige vanligvis overfalt av smålighet – en helt naturlig og ikke spesielt sympatisk følelse.

Jeg er opptatt av raushet og at vi ser på våre konkurrenter som kollegaer – både fordi jeg tror det vil bidra til en bedre verden (jeg starter i mitt lille hjørne av verden og jobber meg utover og satser på massive bidrag fra andre også😉) og jeg tror at jeg har det bedre i eget liv når jeg slipper indre blåleire-gjørme-bad.

Jeg synes Benjamin Disraeli sa det bra: Livet er for kort til å leves smålig.

Jeg har laget et hefte der jeg har bedt noen av mine kollegaer dele sine beste råd til «Hvordan bygge en coaching-bedrift det går an å leve av». Der finner du råd og tips fra en rekke av mine flotte kollegaer. Trykk her, så får du heftet – og det koster bare at du legger igjen e-post-adressen din.

Aug 13, 202217:00
13 Samtale om coaching og selvledelse med Monica Kinn Larsen

13 Samtale om coaching og selvledelse med Monica Kinn Larsen

I dag har jeg min første gjest – nemlig Monica Kinn Larsen. Hun ble sertifisert som coach i februar-22 og vi snakker litt om hennes utvikling og hvordan hun har endret sin måte å tenke på. Hun har jobbet med coaching av ledere og vi prater også om hvordan hun gjør det og hvordan hun mikser og blander inn det hun har med seg før coach-utdanningen. Dette er en episode både for deg som synes selvutvikling og selvledelse er spennende og som driver med coaching og ønsker å høre om det.

Temaer vi er innom:

Hva fikk henne til å starte med coaching

Hva har det gitt henne og hvordan det er endret hvordan hun ser og forholder seg til livet nå.

Vi er innom lykke og sammenheng med meningsfullt

Anerkjennelse og viktighet av å bli likt av andre

Vi snakker om verdier og overbevisninger

Om raushet – både med seg selv og andre

Vi er innom det å sette seg mål

Vi tar for oss coaching av ledere – hva som er viktig de, blant annet utfordringer og hvordan starte opp når noen har blitt sendt til coaching av sin leder

Vi snakker om hvordan Monica blander rådgiving og coaching

Jeg utfordrer Monica på hvordan hun forbereder seg til coaching

... og vi avslutter med 3 råd hun ville gitt seg selv.

Aug 06, 202201:01:10
12 Hjelp, jeg blir eldre

12 Hjelp, jeg blir eldre

Årene som kommer eller går – de setter sine spor, og selv om de fleste av oss på ingen måte ønsker oss alternativet, opplever vi motstand mot å eldes. Jeg kjenner på det selv, samtidig som jeg synes det er helt tullete. Med andre ord er det mange konfliktende følelser i prosessen – å eldes.

Jeg vil ikke kalle meg gammel ennå, men det litt merkelige 60-tallet nærmer seg med stormskritt og jeg tar meg selv i å tenke på alder stadig oftere. Og innfallsvinkelen til disse tankene er både negative og positive – både det som er utfordrende og det som er givende.

I denne episoden drodler jeg rundt nettopp det å bli eldre og har tatt perspektivet av at mange blir sure og gretne og hva som bidrar til det.

... selvsagt har jeg noen tanker om hvordan du kan tenke annerledes på å bli eldre.

Jul 18, 202216:41
11 Hurra for mangfoldet

11 Hurra for mangfoldet

Mangfold er så mangt – det kommer i mange former og fasonger. Elsket og hatet i alle deler av verden enten det dreier seg om likeverd mellom etnisitet, kjønn og/eller legning.

Pride – et av sommerens vakre eventyr som maner til utfoldelse av livsglede og kjærlighet av mange slag. Jeg ønsker å feire at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert, å hedre noen av dem som har gått og går foran og bidrar til at det blir litt lettere for andre å stå fram.

Viktigheten av at vi alle hegner om mangfoldet og retten til å uttrykke vår egen identitet -både nasjonalt og internasjonalt – for den retten er under angrep. Det kan være fra religiøse grupper, statsleder og enkeltindivider som har sett seg blind på hat.

Jeg ønsker å bidra med noen tanker, ytre min støtte til mangfoldet og omfavne alle de som føler på litt ekstra frykt, sorg og fortvilelse i disse dagene – det er viktig at vi står sammen, for angrep på homofiles rettigheter er et angrep på vårt felles menneskeverd.

Jun 26, 202226:30
10 Hva er det gode liv?

10 Hva er det gode liv?

Hva er det gode liv?

Lykke er så viktig at det overgår alle andre verdslige hensyn. (Aristoteles)

Hva som gir det gode liv og jakten på lykke har mennesker drevet med i mange år – ikke minst i vår tid da de fleste av oss uansett hvor mye tidsklemme vi opplever i hverdagen – tenker på og jakter på. ... og vi ser mye lykke og det gode liv på instagram, på facebook og i ukeblader. Så hva er det som gir det gode liv? Hva gjør oss lykkelig?

Det finnes selvsagt ingen oppskrift som passer for alle – for hva som gir lykke og tilfredshet vil vær forskjellig fra menneske til menneske.

Jeg har tittet noen filosofer i kortene og sett på hva noen av de mener om hva som skal til for å leve det gode liv og kjenne på lykke – selvsagt med egne kommentarer innimellom.

Inspirasjon til dette har jeg funnet flere steder – og jeg vil trekke fram den viktigste nemlig ingen ringere enn Einar Duenger Bøhns filosofipod. Han er professor i filosofi ved universitetet i Agder, høres med ujevne mellomrom i NRKs verdibørsen og har sin egen filosofipod som heter: Einar Duenger Bøhns filosofipod

Jun 06, 202226:53
9 Ditt liv – dine valg

9 Ditt liv – dine valg

Hvordan lever du ditt liv og hvilke valg er det du tar for å gjøre og leve ut det son er viktig for deg? Hva inspirerer deg og hvem ønsker du å være? Dette er spørsmål det drodles rundt i denne episoden av Kreti og pleti fra Løwe coaching.

May 22, 202219:35
8 Fem tips til gladere hverdager

8 Fem tips til gladere hverdager

5 tips til gladere hverdager

Mennesket har kommet svært langt hva gjelder kommunikasjon og hjelpemidler – vi kan snakke med hverandre fra de minste små avkroker i verden, vi samarbeider på tvers av verden, vi har landet på månen og noen i Trondheim har kjørt «bil» på mars. Alt er i mine øyne mirakler som viser hva mennesket er i stand til.

Likevel, tross lettheten i livene våre – eller kanskje på grunn av den – så sliter stadig flere med mentale utfordringer. Det er ikke så lett å være glad, ha det bra – mange lever store deler i livet sitt med tunge tanker, lette depresjoner og stadig flere får diagnoser som ADHD og autisme.

Nå er det ikke nødvendigvis et mål at alle skal gå rundt i evig lykkerus, men jeg tror at mer tilfredshet i hverdagen og litt mer glede i samfunnet kan lyse opp og bidra til at vi får et vennligere og rausere samfunn.

Jeg har ingen oppskrift på evig lykke eller noen quick-fix fra tunge tanker og depresjon. Jeg har noen tips du kan leke deg med og teste ut som i beste fall bidrar til at du får gladere hverdager, at du blir flinkere til å gi det gode i livet mer oppmerksomhet. Det er i grunnen temmelig enkelt – det krever vilje og innsats og vilje til å starte på nytt igjen og igjen til du har laget deg nye vaner som kommer helt av seg selv. Det tar litt tid og det krever at du gjør en jobb, og det kan gjøre gode endringer i hverdagene.

Her har du noen gode tips for hva du kan starte med – det er så enkelt at det kan være vanskelig å tro at det funker, men det gjør det. Du finner det her.

May 08, 202225:52
7 Perfeksjonisme suger

7 Perfeksjonisme suger

Perfeksjonisme dreier seg mye om frykt – blant annet frykt for ikke å være bra nok, frykt for hva andre sier om oss, osv

Eleanor Roosevelt har sagt:

"You gain strength, courage, and confidence by every experience in which you really stop to look fear in the face."

… og ja, det er ubehagelig å møte frykten, og det er nettopp det vi må gjøre for å ta opp kampen med perfeksjonisme.

I denne podkasten har jeg blant annet hentet inspirasjon fra Brené Brown og hennes bok «Dare to lead». Jeg tror ikke den er oversatt til norsk. Fås kjøpt på engelsk i norske butikker – i hvert fall på nett. Jeg har kjøpt på Kinde – for dere som synes å lese bøker på nett er helt ok.

Kort om Brene Brown:

Brene Brown er en amerikansk forsker, professor, forfatter og en vidunderlig formidler som jobber med skam, sårbarhet og ledelse. Hun er opptatt av at vi skal ha mot til å være oss selv, til å stå fram i vår sårbarhet med våre skavanker, at vi skal tro vi er gode nok som vi er, at vi våger å stå i usikre situasjoner, at vi skal slippe kontrollen og slutte å streve etter det perfekte. Da vil vi oppleve mer empati, tilhørighet og kjærlighet.

Hun har skrevet flere bøker som fås kjøpt i norske bokhandler og også på nett.

Hennes Ted talk er en av de mest sette gjennom tidene.

Bøker på norsk om flink-pike-syndromet:

-  Unn Therese Omdal: Diagnose: Flink pike

-  Cladio Bepko og Jo Ann Krestan: Too good for her own good: Searching for self and intimacy in important relationships. Kom ut på norsk i 1993: Flink pike: Så god at du ikke har godt av det?

Underholdningslitteratur:

-  Allison Pearson: «Jeg fatter ikke hvordan hun får det til» (lettlest og morsom roman som også er gjort til film)

Film:

-  Solveig Melkeraaen: «Flink pike» som handler om hennes eget sammenbrudd og påfølgende innleggelse på akuttpsykiatrisk

-  TV2 Sykt perfekt

-  Jeg fatter ikke hvordan hun får det til

Du finner arbeidsoppgavene om å finne dine kjerneverdier fra episode 6 her.

... og om du ønsker å jobbe mer med verdiene og hvordan du lever dem, finner du arbeidsoppgave her.

Ta grep, le ofte og røsk gjerne opp i livet ditt.

Klem fra tone

Apr 16, 202228:54
6 Om kjerneverdier - hva som er viktig for deg

6 Om kjerneverdier - hva som er viktig for deg

«Vi skal alle dø. For et sirkus. Det burde være nok til at vi elsker hverandre, men det er det ikke. Vi plages av tomhet og trivialiteter. Vi fortæres av ingenting.»

Dette er ord fra Charles Bukowski – forfatteren som levde på gata, alkoholisert og selvdestruktiv – som lot seg fortære av tomhet, trivialiteter og ingenting. Kanskje ikke den mest treffende sammenlikningen, fordi de fleste av oss lever med bra jobber, ok økonomi – tilsynelatende tilfredse og til og med lykkelige når vi oppdaterer status på Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok, Pinterest eller i samvær med venner og bekjente.

Det er likevel en kjensgjerning at mange av oss opplever tomhet og meningsløshet i hverdagene uansett hvor «vellykka» vi ser ut fra utsida. En del av den tomheten og meningsløsheten kan skrive seg fra at vi lever på kollisjonskurs med våre verdier, at vi lever etter hva vi tror andre synes er viktig, at vi er opptatt av hva andre tror og mener om oss at vi tilpasser oss til vi uthuler den vi egentlig er og vil være.

Derfor er det viktig å jobbe med verdiene dine – fordi de kan føre deg tilbake på rett vei – til den du egentlig er og vil være, og første skritt er å finne tilbake til de du er.

Jeg har laget en oppgave du kan starte med – den finner du her, det vil si du kommer til en side der du kan legge igjen e-posten din så jeg kan sende til deg.

Ta med deg orden til Maya Angelou på veien:

«Lengselen etter et hjem bor i oss alle, et trygt sted vi kan være oss selv.»

Ta grep, le ofte og røsk gjerne opp i livet ditt.

Klem fra tone

Apr 09, 202229:57
5 Ut av tidsklemma
Mar 26, 202224:58
4 Kunsten å si nei uten dårlig samvittighet

4 Kunsten å si nei uten dårlig samvittighet

Mar 05, 202224:31
3 Fem steg for å sette gode grenser for deg

3 Fem steg for å sette gode grenser for deg

Sette grenser for deg selv – de fleste av oss har opplevd å bli invadert av noen andre – enten ved en uønsket berøring, avfeiing, latterliggjøring av noe vi mener, kritisert for noe vi tror på, noen som har snoket i tingene våre – og uansett hvor gammel du er når det skjer, hvor ofte det har skjedd – så gjør det vondt. Det gjør vondt å bli tatt for en selvfølge, eller ikke bli tatt alvorlig – og jeg tror vi alle har opplevd og opplever det uansett hvem vi er og hvor vi kommer fra.

God og sunn grensesetting bidrar til:

·  God mental og emosjonell helse

·  Utvikler egenverdet

·  Utvikler egen identitet

·  Unngår utbrenthet

·  Påvirker andres atferd

Så hva kan du gjøre for å sette tydelige grenser så du bli lyttet til, respektert, sett og hørt – det er nettopp det jeg snakker om i denne episoden.

Jeg snakker om:

·  Fem forskjellige typer grensesetting ca 4.40

·  Hvordan det kan gi utslag med for streng, for utydelig (mangel på) og sunn grensesetting. Ca 14.40

·  Hvilke grenser det er helt ok å sette ca 21.30

·  Fem steg for å sette gode og tydelige grenser ca 29.00

Hvilke grenser det er ok å sette har jeg plukket fra

Åsa Kruse: Att sätta gränser för sig själv och andra

Feb 26, 202242:13
2 Fire tankesett som kjennetegner en god leder

2 Fire tankesett som kjennetegner en god leder

Mindset - eller tankesettet er viktig for å være en god leder. I denne episoden snakker jeg om fire tankesett som er viktig å ha for en god leder.

Feb 19, 202220:43
1 Tre grunner til hvorfor verdier er viktig

1 Tre grunner til hvorfor verdier er viktig

I denne første episoden av podcasten min tar jeg for meg tre grunner til hvorfor verdier er viktig – og det er fordi å kjenne til hva som er dine kjerneverdier er å kjenne deg selv bedre. Jeg er overbevist om at når du blir kjent med hva som er dine kjerneverdier, vil du forstå mer av deg selv og hvorfor du reagerer som du gjør.

Feb 12, 202224:03