Skip to main content
Spotify for Podcasters
Topamateurvoetbal.com Podcast

Topamateurvoetbal.com Podcast

By Topamateurvoetbal.com Podcast

In de Broodje Bal Podcast bespreken we de actualiteit uit de Tweede Divisie en Derde Divisie. Dat doen we met onze redacteuren en verslaggevers, maar ook met aansprekende gasten vanuit het topamateurvoetbal. Gedurende het voetbalseizoen is er wekelijks een nieuwe aflevering, deze komt op donderdag rond lunchtijd online.

Elke maandagochtend is het TAV Weekoverzicht te horen. Met daarin een terugblik op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week en de laatste speelronde in de Tweede en Derde Divisie. Nabeschouwingen, interviews en alle rangen en standen komen voorbij.
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

S01E04 | Broodje Bal Podcast: "We zijn geen enkele keer weggespeeld."

Topamateurvoetbal.com PodcastOct 14, 2022

00:00
01:21:23
Broodje Bal Podcast S01E28 | Broederliefde bij UNA

Broodje Bal Podcast S01E28 | Broederliefde bij UNA

In de laatste aflevering van de Broodje Bal Podcast van dit seizoen zijn we te gast bij UNA, waar Rob en Niek van Boekel na dit seizoen stoppen met topamateurvoetbal.

Met hen nemen we hun carriere door, spreken we over de liefde voor topamateurvoetbal en UNA en laten we uiteraard de actualiteit niet onberoerd.

Jun 06, 202346:37
TAV Weekoverzicht | Speelronde 34

TAV Weekoverzicht | Speelronde 34

De laatste aflevering van het seizoen 2022 - 2023. Met daarin veel aandacht voor het kampioenschap van Katwijk in de Tweede Divisie en de derde periode voor Barendrecht in de Derde Divisie zaterdag.

Verder trekken onze Divisie-chefs hun conclusies over het gehele seizoen, wordt de Steve Schalkwijk-fanclub officieel opgericht en is er een onbeschaamd stukje zelfbevlekking van de presentator.

May 29, 202357:20
Broodje Bal Podcast S01E27 | Kampioensreceptie bij ACV

Broodje Bal Podcast S01E27 | Kampioensreceptie bij ACV

In deze 27e aflevering van de Broodje Bal Podcast zijn presentator Marcel van Vliet en Henk Kasius te gast bij ACV. Onder andere trainer Ruud Jalving praat met hen over het succesvolle seizoen en kijkt vooruit op het avontuur in de Tweede Divisie.

Verder natuurlijk de wekelijkse Toto en alle ontwikkelingen in de andere Divisies van het topamateurvoetbal.

May 25, 202354:40
TAV Weekoverzicht | Speelronde 33

TAV Weekoverzicht | Speelronde 33

Nog twee speelronden te gaan en de spanning is enorm. En het wordt alleen nog maar mooier. Drie clubs strijden nog om de hoofdprijs in de Tweede Divisie. Voor het zover is, kijken we in dit Weekoverzicht op alles wat er het afgelopen weekend gebeurde.

Dat doen we met onze Divisie-chefs, spelers en trainers en redacteur Marcel van der Vijver blikt uitgebreid terug op de wedstrijd Jong Volendam - Rijnsburgse Boys. Na deze podcast ben je helemaal klaar voor de laatste speeldag van de Tweede en Derde Divisie.

May 22, 202301:05:43
Broodje Bal Podcast S01E26 | De nieuwe ervaringen van Niek Oosterlee

Broodje Bal Podcast S01E26 | De nieuwe ervaringen van Niek Oosterlee

In deze aflevering van de Broodje Bal Podcast ontvangen Henk Kasius en Gerben Oostdam de trainer van Ter Leede, Niek Oosterlee. Na de overwinning tegen ASWH heeft hij met zijn ploeg zicht op handhaving, maar is degradatie ook nog mogelijk. Die degradatiestrijd is een hele nieuwe ervaring voor Oosterlee.

Verder kijken we vooruit op de titelstrijd in de Tweede Divisie en de Derde Divisie zaterdag en schijnen we zelfs ons licht op de komende nacompetitie. Dit alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe Broodje Bal Podcast.

May 18, 202301:02:07
TAV Weekoverzicht | Speelronde 32

TAV Weekoverzicht | Speelronde 32

We naderen een geweldige ontknoping, met name in de Tweede Divisie en de Derde Divisie zaterdag! In die twee competities ligt de titelstrijd nog helemaal open. In deze aflevering word je volledig bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de drie topcompetities van het amateurvoetbal en hoor je ook het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Naast de interviews met de belangrijkste acteurs van het weekend en de analyses van onze redacteuren hebben we ook nog een fijn primeurtje voor je. Luisteren dus!

May 15, 202354:24
Broodje Bal Podcast S01E25 | Jaimy Schaap heeft vertrouwen in de toekomst

Broodje Bal Podcast S01E25 | Jaimy Schaap heeft vertrouwen in de toekomst

Deze week zijn we te gast bij IJsselmeervogels, waar we praten met doelman Jaimy Schaap en telefonisch contact hebben met trainer Gert Jan Karsten. Met hen praten we over het bijzondere seizoen van de Rooien, die op sterven na dood waren, maar inmiddels mogen dromen over directe handhaving.

Verder bespreken we alle ontwikkelingen in de topcompetities van het Nederlandse amateurvoetbal, doen we de wekelijkse Toto en beloven we plechtig dat dit een complete podcast is. We gaan volgende week niet terug voor de laatste drie minuten.

May 11, 202356:15
TAV Weekoverzicht | Speelronde 30

TAV Weekoverzicht | Speelronde 30

We naderen het einde van de Tweede en Derde Divisie en de spanning neemt alleen maar toe. We kijken terug op de Spakenburgse derby, de titelstrijd in alle drie de competities en natuurlijk het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal.
Dat doen we met de afdelingschefs Marcel van Vliet en Edwin Radstaat en interviews vanaf de velden. In een uurtje ben je weer helemaal bij en kun je volledig geinformeerd toeleven naar het slot van de Tweede en Derde Divisie.
Apr 24, 202358:20
Broodje Bal Podcast S01E24 | ,,Bij AFC zit zand in de motor, bij Katwijk is de olie ververst"

Broodje Bal Podcast S01E24 | ,,Bij AFC zit zand in de motor, bij Katwijk is de olie ververst"

In deze aflevering van de Broodje Bal Podcast neemt presentator Marcel van Vliet met drie redacteuren de dagkoersen van de Tweede en Derde Divisie door. Hoe liggen de kaarten erbij in de twee hoogste divisies van het amateurvoetbal en wie heeft de beste hand? Redacteuren Marcel van der Vijver, Theo Uphus en Henk Kasius kijken in hun glazen bollen en spreken hun verwachtingen uit.

Verder een interview met de trainer van Eemdijk, Willem Romp. Hij kan dit weekend met zijn ploeg de titel in de Vierde Divisie B veilig stellen en promotie naar de Derde Divisie afdwingen. Een interessant gesprek, waarin Romp, onder andere, ingaat op zijn keuze om, na een eerdere aankondiging te vertrekken van De Vinken, zijn contract toch nog een seizoen te verlengen.

Apr 20, 202301:08:35
TAV Weekoverzicht | Speelronde 29

TAV Weekoverzicht | Speelronde 29

Weinig verrassingen in de top deze speelronde, waardoor het spannender en spannender wordt in de Tweede en Derde Divisie. In deze aflevering praten we je in een kleine veertig helemaal bij over alle ontwikkelingen in de topcompetities van het amateurvoetbal.

We nemen met Marcel van Vliet de Derde Divisie zondag door en verder hoor je veel interviews en nabeschouwingen uit de Tweede Divisie. Uiteraard hoor je ook het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Apr 17, 202337:58
Broodje Bal Podcast S01E23 | ,,Laten we, in de geest van Herman van Diejen, allemaal met plezier naar het voetbal gaan"

Broodje Bal Podcast S01E23 | ,,Laten we, in de geest van Herman van Diejen, allemaal met plezier naar het voetbal gaan"

Aflevering 23 van de Broodje Bal Podcast is ietsje anders dan dat je van ons gewend bent. Dat heeft deels te maken met het feit dat presentator Marcel van Vliet afwezig is (de honneurs worden waargenomen door Henk Kasius en Theo Uphus), deels door het nare nieuws van het plotseling overlijden van redacteur Herman van Diejen en deels doordat onze gastheer Tim Peters aan zijn laatste wedstrijden bezig voor hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

We nemen met Peters zijn lange carriere door, die hem van GDA naar het profvoetbal bracht en daarna via IJsselmeervogels naar Scheveningen leidde. Bij die laatste club groeide hij uit tot een icoon in het topamateurvoetbal. Daar komt straks, op 38-jarige leeftijd, een einde aan. Aan de hand van de carriere van Peters, bespreken we ook actuele zaken en hoofdpijndossiers bij de KNVB. En wat gaat Peters na zijn carriere doen?

Apr 13, 202352:46
TAV Weekoverzicht | Speelronde 28

TAV Weekoverzicht | Speelronde 28

Met slechts 1 inhaalwedstrijd in het Paasweekend (HHC Hardenberg - TEC) komt het nieuwe Weekoverzicht traditioneel op de maandag. En er valt echt meer dan voldoende na te beschouwen aan het einde van speelronde 28.

Uiteraard kijken we terug op de halve finale van de KNVB Beker, waarin Spakenburg met 1-2 verloor van PSV. Verder nabeschouwingen van de derby tussen DEM en ADO '20, Chef Derde Divisie Edwin Radstaat is weer terug uit Engeland en we hebben voor het eerst een redacteur in levende lijve in de uitzending. Gert Barnhoorn blikt terug op Rijnsburgse Boys - Koninklijke HFC. Na dit Weekoverzicht kun je volledig geinformeerd op zoek naar de Paaseieren.

Apr 10, 202357:32
Broodje Bal Podcast S01E22 | ,,Wij blijven vasthouden aan onze filosofie"

Broodje Bal Podcast S01E22 | ,,Wij blijven vasthouden aan onze filosofie"

De Broodje Bal Podcast is deze week te gast bij TOGB, waar we spraken met hoofdtrainer Mark Schuur, assistent Glenn den Uijl en bestuurslid Technische Zaken Izaak Havenaar.
Met hen bespreken we de snelle en bijzondere opmars van de club en de filosofie, waarbij de jeugdopleiding de leidraad is. Verder ook een telefonisch interview met Pascal Diender. Met de trainer van HHC Hardenberg blikken we vooruit op de topper tegen Katwijk.
Apr 06, 202301:04:55
TAV Weekoverzicht | Speelronde 27

TAV Weekoverzicht | Speelronde 27

De spanning in de Tweede en Derde Divisie is om te snijden en het wordt met de week spannender. In dit Weekoverzicht aandacht voor de toppers Katwijk - Rijnsburgse Boys (Tweede Divisie) en GVVV - ACV (Derde Divisie zaterdag).

Verder hebben we interviews met Malcolm Esajas, die de matchwinner werd bij UDI '19 - JOS/Watergraafsmeer, en de trainer Wilfred van Leeuwen van VVSB, praat Marcel van Vliet je helemaal bij over deze speelronde in de Derde Divisie zondag. In minder dan een uur ben je helemaal bij en kun je met elk gesprek over het topamateurvoetbal meepraten.

Apr 03, 202349:39
Broodje Bal Special | Vooruitkijken naar Spakenburg – PSV: ,,Je krijgt gewoon zichtbaar kippenvel”

Broodje Bal Special | Vooruitkijken naar Spakenburg – PSV: ,,Je krijgt gewoon zichtbaar kippenvel”

In de dagen voorafgaand aan de historische halve finale van de KNVB Beker tussen Spakenburg en PSV zijn Marcel van Vliet en Henk Kasius te gast bij Hugo Bol (Technische Commissie Spakenburg). Met hem blikken we terug op het bijzondere seizoen tot nu toe en kijken we vooruit op de thuiswedstrijd tegen PSV.

Daarnaast geeft Bol een inkijkje in het werk van de Technische Commissie en de ambities van de Blauwen, de mediagekte rond de club en wat deze bijzondere prestatie met hemzelf en de club doet. Een heerlijk extraatje, deze Broodje Bal Special!

Apr 01, 202349:53
Broodje Bal Podcast S01E21 | ,,OJC Rosmalen gaat komend seizoen voor de titel"

Broodje Bal Podcast S01E21 | ,,OJC Rosmalen gaat komend seizoen voor de titel"

In deze aflevering ontvangen presentator Marcel van Vliet en Henk Kasius twee trainers. Willem Leushuis (OJC Rosmalen) en Niels van Casteren (Blauw Geel '38) zijn te gast en dat leverde een uur vol nieuwtjes, verhalen, meningen en openhartige antwoorden op.


Zo vertelt van Casteren waarom hij na dit seizoen Blauw Geel '38 verlaat, duidt Leushuis het verschil tussen de Derde en Vierde Divisie en zegt hij dat hij voetballen in de middenmoot helemaal niets aan vindt. Verder hoor je nieuws over OFC, de promotie-degradatieregeling voor Jong-teams en een uitgebreide vooruitblik op de komende speelronde.Mar 30, 202301:07:31
TAV Weekoverzicht | Speelronde 26

TAV Weekoverzicht | Speelronde 26

Na een weekje rust, vanwege een inhaalprogramma, denderen de Tweede en Derde Divisie weer door. Speelronde 26 bracht ons toppers in de Tweede Divisie en de Derde Divisie zaterdag en vuurwerk in de derby van Veenendaal.

Uiteraard veel aandacht voor die laatste wedstrijd. DOVO - GVVV werd uiteindelijk een prooi voor de bezoekers. Verder veel aandacht voor Rijnsburgse Boys - HHC Hardenberg, het belangrijkste nieuws van de afgelopen twee weken en alle rangen en standen in de hoogste klassen van het vaderlandse amateurvoetbal.

Mar 27, 202336:57
Broodje Bal Podcast S01E20 | ,,De beslissing voor het kampioenschap op de laatste speeldag is mijn droom"

Broodje Bal Podcast S01E20 | ,,De beslissing voor het kampioenschap op de laatste speeldag is mijn droom"

Wegens ziekte zijn we iets later dan je van ons gewend bent. Onze excuses daarvoor. Maar aflevering 20 is er eentje om van te smullen. We zijn op bezoek bij Leen van Steensel, trainer van Barendrecht.

Met hem praten we over druk, over spanning in de Derde Divisie zaterdag en vooral over wat spanning met je doet. Daarnaast uiteraard ook alle actuele zaken in de topcompetities van het amateurvoetbal.

Mar 25, 202301:01:41
Broodje Bal Podcast S01E19 | Op bezoek bij titelkandidaat Bram Ros

Broodje Bal Podcast S01E19 | Op bezoek bij titelkandidaat Bram Ros

Deze week is de Broodje Bal Podcast te gast bij Bram Ros, aanvoerder van titelkandidaat Rijnsburgse Boys. Met hem bespreken Marcel van Vliet en Gerben Oostdam de status van de club, de aankomende toppers en het volledige reilen en zeilen van de hoogste twee divisies in het topamateurvoetbal.

Mar 16, 202347:08
TAV Weekoverzicht | Speelronde 25

TAV Weekoverzicht | Speelronde 25

Weinig topwedstrijden, een behoorlijk aantal verrassende wendingen. Zo zou je speelronde 25 in de Tweede en Derde Divisie redelijk kunnen duiden. Voor de volledige duiding luister je naar deze aflevering van het TAV Weekoverzicht. 

Interviews, analyses en het belangrijkste nieuws van afgelopen week in een hapklaar klein uurtje gestopt. Na het luisteren van het TAV Weekoverzicht ben je weer volledig op de hoogte over alles wat er speelt in de top van het amateurvoetbal. 

Mar 13, 202350:29
Broodje Bal Podcast S01E18 | ,,Ons enige scenario was om die wedstrijd te winnen"

Broodje Bal Podcast S01E18 | ,,Ons enige scenario was om die wedstrijd te winnen"

Het is zover! Na een ietwat hobbelige aanloop is de Broodje Bal Podcast te gast bij ADO '20. Namens de koploper van de Derde Divisie zondag schuiven aanvoerder Ted Amson, assistent-trainer Mitchell Haaijen en teammanager Ivar Boerebach aan bij Marcel van Vliet en Henk Kasius. 

Met hen praten we over het koploperschap, de ambities en de club ADO '20. Verder uiteraard de wekelijkse Toto, alle actualiteiten uit de twee hoogste divisies van het topamateurvoetbal en antwoord op de vraag: wat gebeurde er nu precies op die laatste speeldag vorig seizoen? 

Mar 09, 202358:56
TAV Weekoverzicht | Speelronde 24

TAV Weekoverzicht | Speelronde 24

Het weekend na Superweekend gaat de boeken in als Bijltjesweekend. In alle drie Divisies werden er punten gemorst in de top en waren er verschuivingen. De belangrijkste verschuiving? Vanaf nu is de Tweede Divisie de spannendste competitie van Europa. 

In deze aflevering kijken we niet alleen terug op de afgelopen speelronde, maar ook op de bekerstunt van Spakenburg tegen FC Utrecht en het belangrijkste nieuws van afgelopen week. Na dit uurtje podcast ben je weer helemaal bij!

Mar 06, 202301:02:05
Broodje Bal Podcast S01E17 | ,,Dankzij Danny Guyt zitten mijn armen vol met tattoeages"

Broodje Bal Podcast S01E17 | ,,Dankzij Danny Guyt zitten mijn armen vol met tattoeages"

In de zeventiende aflevering van de Broodje Bal Podcast zijn gelegenheidspresentator Henk Kasius en tafelheer Niels Veldhoven te gast bij ASWH. Op sportpark Schildman schuiven Technisch Directeur Mels van Driel en bestuurslid Voetbalzaken Arjan Janssen aan bij de mannen.

Uiteraard praten we over ASWH, de overgang van speler naar Technisch Directeur en alles wat daarbij komt kijken. Maar ook de bijzondere manier waarop van Driel Duarte aan ASWH wist te binden komt aan bod. En hoe komt hij aan zijn tatoeages? 

Mar 02, 202356:35
TAV Weekoverzicht | Speelronde 23

TAV Weekoverzicht | Speelronde 23

Een beetje later online dan je van ons gewend bent, maar hier is 'ie dan! Het Weekoverzicht van het Super Weekend, dat absoluut niet teleurstelde. 

Met terugblikken op de belangrijkste wedstrijden van dit weekend, Chef Derde Divisie Edwin Radstaat met een prachtige monoloog en Marcel van Vliet zag ADO '20 tegen VVSB

Feb 27, 202354:30
Broodje Bal Podcast S01E16 | ,,Toen was ik niet gezellig thuis"

Broodje Bal Podcast S01E16 | ,,Toen was ik niet gezellig thuis"

In deze aflevering zijn we te gast bij VVSB, waar trainer Wilfred van Leeuwen ons ontvangt in de gloednieuwe, maar knusse trainerskamer. Het sportpark is stil, want ook in Noordwijkerhout wordt carnaval gevierd, maar de A-selectie traint wel in aanloop naar het topduel tegen ADO '20. 

Van Leeuwen praat openhartig over de huidige prestaties van zijn ploeg, de degradatiestress van afgelopen seizoen en de bekersuccessen van VVSB in 2016. Verder gaan we in op verschillen tussen trainerschap in het prof- en het amateurvoetbal en de grote verbondenheid van dorpen met lokale amateurclubs. En uiteraard kijken we uit naar het komende Superweekend in de Tweede en Derde Divisie.

Feb 23, 202347:18
TAV Weekoverzicht | Speelronde 22

TAV Weekoverzicht | Speelronde 22

Het wekelijkse uurtje terugblikken op de afgelopen speelronde in de Tweede en Derde Divisie is weer tot aan de rand gevuld. Met terugblikken en interviews na de wedstrijden van De Treffers, Spakenburg en Katwijk in de KNVB Beker en natuurlijk de wedstrijden in de Tweede en Derde Divisie van afgelopen weekend.

Met deze week aandacht voor, onder andere, AFC - HHC Hardenberg en IJsselmeervogels - TEC in de Tweede Divisie. Chef Derde Divisie zaterdag Edwin Radstaat zag de topper tussen Sportlust '46 en Barendrecht en de degradatiekraker Baronie - UDI '19 in de Derde Divisie zondag. Na het luisteren van dit Weekoverzicht ben je weer helemaal bijgepraat over alle ontwikkelingen in de hoogste divisies van het topamateurvoetbal. 

Feb 13, 202301:00:11
Broodje Bal Podcast S01E15 | ,,We hebben een gaatje geslagen, maar we zijn er nog lang niet"

Broodje Bal Podcast S01E15 | ,,We hebben een gaatje geslagen, maar we zijn er nog lang niet"

In deze aflevering van de Broodje Bal Podcast zijn we te gast bij AFC op sportpark Goed Genoeg. Met trainer Benno Nihom en TD Jair Koekoek bespreken we de actualiteit in de twee hoogste divisies van het topamateurvoetbal en de huidige koploper in de Tweede Divisie. 

Het koploperschap, de interne kritiek op de speelstijl die Nihom toepast, de hoge gemiddelde leeftijd van de huidige selectie, het komt allemaal voorbij. Daarnaast ook een blik naar de concurrenten, die volgens de mannen aan tafel nog verre van uitgeschakeld zijn. Dit, en meer, hoor je allemaal in de nieuwe aflevering van de Broodje Bal Podcast. 

Feb 09, 202301:03:55
TAV Weekoverzicht | Speelronde 21

TAV Weekoverzicht | Speelronde 21

Het wekelijkse overzicht van topamateurvoetbal.com, waarin we je in een uurtje bijpraten over het nieuws van afgelopen week en de afgelopen speelronde. Met deze week aandacht voor de Moeder Aller Derby's, degradatiekrakers in de Derde Divisie zaterdag en zondag en hoe groot is de nood nu bij IJsselmeervogels?

In deze aflevering veel interviews met spelers en trainers, onze Chef Derde Divisie Edwin Radstaat en we bellen met Robert Toret. Hij volgt namens de Gooi en Eemlander de clubs uit Bunschoten en laat zijn licht schijnen over de situatie bij IJsselmeervogels, die na het verlies tegen Excelsior Maassluis niet beter is geworden. 

Feb 06, 202301:01:36
Broodje Bal Podcast S01E14 | ,,Zolang deze burgemeester er zit, komt er geen derby meer met uitpubliek"

Broodje Bal Podcast S01E14 | ,,Zolang deze burgemeester er zit, komt er geen derby meer met uitpubliek"

Na afleveringen over de derby's van Veenendaal en Bunschoten staat in deze aflevering van de Broodje Bal Podcast de derby van Katwijk centraal. Presentator Marcel van Vliet praat met Huug Ouwehand (teammanager Katwijk) en Stefan van Rijn (teammanager Quick Boys) over de Moeder Aller Derby's in al haar facetten. De historie, de rivaliteit, de beleving, spelen zonder uitpubliek en de rol van de burgemeester van Katwijk.

Verder een oproep van tafelheer Henk Kasius om het criminaliseren van "de voetbalsupporters" te stoppen, een vooruitblik op het komende voetbalweekend en een Toto voor de gasten aan tafel, maar ook voor jullie als luisteraar! Luister naar deze aflevering en geef je voorspelling op dezelfde vijf wedstrijden als onze gasten door via onze sociale mediakanalen.

Feb 02, 202301:01:22
TAV Weekoverzicht | Speelronde 20

TAV Weekoverzicht | Speelronde 20

Een bomvolle aflevering, met interviews, nabeschouwingen, alle rangen en standen in de Tweede en Derde Divisie en speciale aandacht voor de Derde Divisie zondag, waarin de spanning helemaal terug is.

Hoofdredacteur Gerben Oostdam gaat wat dieper in op het succes van VVSB en de gestegen titelkansen nu het gat met koploper ADO '20 geslonken is tot vier punten. Verder interviews met, onder andere, Leen van Steensel (Barendrecht), Des Kunst (Katwijk) en Martijn van Galen (Baronie). 

Jan 30, 202357:48
TAV Weekoverzicht | Speelronde 19

TAV Weekoverzicht | Speelronde 19

Een nieuw jaar, een nieuwe wekelijkse podcast op topamateurvoetbal.com. Dit is de eerste aflevering van het TAV Weekoverzicht. Een podcast waarin we je in een goed half uur helemaal bijpraten over het afgelopen speelweekend in de twee hoogste amateurdivisies en het belangrijkste nieuws van afgelopen week. We zijn aangekomen in de eerste week na de winterstop: speelronde 19.

In deze eerste aflevering hoor je terugblikken van onze redacteuren bij diverse wedstrijden, de Derde Divisie zaterdag wordt onder de loep genomen door Edwin Radstaat en interviews met Danny van den Meiracker (Quick Boys), Michael Weggemans (IJsselmeervogels) en Kees Zethof (Noordwijk). Na het luisteren van deze podcast ben je volledig op de hoogte van alles wat er speelt in de Tweede en Derde Divisie. 

Jan 23, 202336:34
S01E13 | Broodje Bal Podcast: ,,Spakenburg - Katwijk moet met uitpubliek gespeeld worden"

S01E13 | Broodje Bal Podcast: ,,Spakenburg - Katwijk moet met uitpubliek gespeeld worden"

De winterstop is voorbij en de tweede seizoenshelft staat op het punt van beginnen. Deze aflevering van de Broodje Bal Podcast staat dan ook voor een groot gedeelte in het teken van vooruitkijken naar het laatste gedeelte van de drie topcompetities in het amateurvoetbal. Verder blikken we terug op de tweede ronde van de KNVB Beker. De Treffers, Spakenburg en Katwijk wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde, waarin de Blauwen en de Krombewoners aan elkaar gekoppeld werden. 

Marcel van Vliet en Henk Kasius ontvangen Katwijk-aanvoerder Robbert Susan aan tafel. Met hem praten we over de kansen van Katwijk in de Tweede Divisie, zijn contractverlenging en het bekeravontuur. Verder bellen we met Ruud Jalving, die met ACV als koploper van de Derde Divisie zaterdag aan het tweede gedeelte van het seizoen begint en VVSB-spits Jesse van Nieuwkerk over de jacht op ADO '20. 

Verder praten, via de telefoon, met Chris de Graaf over de stunt van Spakenburg tegen FC Groningen, de opmerkelijke overstap van Robin Eindhoven naar IJsselmeervogels, sprookjes en de bekerontmoeting tegen Katwijk. Samen met Robbert Susan breekt hij een lans voor de Katwijk-supporters, die gewoon welkom zouden moeten zijn bij het duel in de KNVB Beker.  

Verder zijn we genomineerd voor een Voetbal Podcast Award! Kijk op topamateurvoetbal.com hoe je ons kunt helpen in de strijd om de publieksprijs.

Jan 19, 202301:28:17
S01E12| Broodje Bal Podcast: ,,Een echte Quick-er gaat niet snel naar een andere club"

S01E12| Broodje Bal Podcast: ,,Een echte Quick-er gaat niet snel naar een andere club"

Een nieuw jaar, een nieuwe aflevering van de Broodje Bal Podcast. In deze twaalfde aflevering van dit seizoen kijken we vooruit op de tweede ronde van de KNVB Beker, waarin nog zeven amateurclubs actief. We zijn te gast bij Quick in Den Haag, met vier gewonnen KNVB Bekers de meest succesvolle amateurclub in het bekertoernooi. 

In een, gedurende de opname steeds drukker wordende, kantine van De Haantjes schuiven trainer Paul van der Zwaan en Philip Kouwenhoven aan bij presentator Marcel van Vliet en Henk Kasius. Naast een voorbeschouwing op de bekerontmoeting tegen De Graafschap kijken de heren vooruit op de tweede seizoenshelft en worden de visie en het beleid van Quick uitgebreid besproken. 

Verder bellen we met Niels van Casteren (Blauw Geel '38) en Anthony Correia (Katwijk) om met hen voor te beschouwen op de bekerwedstrijden van hun ploegen. Wil je alles weten over de bekerwedstrijden van de topamateurclubs? Dan is deze aflevering een must!

Jan 09, 202301:06:27
SPECIAL| Dit was 2022: De B's van Marciano Mengerink

SPECIAL| Dit was 2022: De B's van Marciano Mengerink

Marciano Mengerink vertolkte lang de hoofdrol in de aanval van Katwijk, maar moest die rol steeds vaker inleveren voor een bijrol. Het deed hem besluiten te vertrekken bij de club die hij acht seizoenen lang diende en in zijn hart sloot. Het kampioenschap bracht hem via een geimproviseerd bordes naar Tiel, waar hij voor twee seizoenen tekende bij TEC. Een zware kruisbandblessure zorgde er echter voor dat hij tot ver in het jaar 2023 aan de kant staat.

In deze podcast vertelt Mengerink uitgebreid over zijn vorige en zijn huidige club, de bijzondere momenten van het afgelopen jaar en zijn blessure. Verder werpt hij een blik in zijn glazen bol en legt hij waarom het zo moeilijk is om het kampioenschap op het hoogste amateurniveau te prolongeren. 

Dec 31, 202232:37
SPECIAL| Dit was 2022: Gert Jan Karsten ziet zijn mooiste droom en ergste nachtmerrie uitkomen

SPECIAL| Dit was 2022: Gert Jan Karsten ziet zijn mooiste droom en ergste nachtmerrie uitkomen

In deze special kijkt Henk Kasius met Gert Jan Karsten terug op 2022. Een jaar waarin Karsten kampioen werd met Urk, een contract tekende bij zijn droomclub IJsselmeervogels en waarin zijn oudste zoon overleed.

Een openhartig interview over het leven, de dood en de verbindende en troostende kracht van het Nederlandse amateurvoetbal.  

Dec 31, 202243:37
S01E11 | Broodje Bal Podcast: "Onder mijn leiding zijn de spelers van De Treffers geen amateurs."

S01E11 | Broodje Bal Podcast: "Onder mijn leiding zijn de spelers van De Treffers geen amateurs."

In de elfde aflevering van de Broodje Bal-podcast hebben presentor Marcel van Vliet en redactielid Henk Kasius coach Lee-Roy Echteld te gast. Hij vertelt over de ontwikkeling van De Treffers en blikt vooruit op de topper tegen AFC. Verder bellen we met Barendrecht-trainer Leen van Steensel, die afgelopen weekend won bij GVVV.

Uiteraard nemen we alle rangen en standen in de drie hoogste divisies van het topamateurvoetbal door en hebben we aan vraag aan jullie! Wie verdient in onze laatste aflevering van 2022 een belletje en waarom? Laat het weten via onze sociale kanalen!

Dec 08, 202252:13
S01E10 | Broodje Bal-podcast: "Een speler als Steven Sanchez Angulo uit de lagere regionen scouten getuigt van goed beleid"

S01E10 | Broodje Bal-podcast: "Een speler als Steven Sanchez Angulo uit de lagere regionen scouten getuigt van goed beleid"

De Broodje Bal-podcast "on tour  meldt zich deze week vanuit Bussum, waar presentator Marcel van Vliet en Henk Kasius te gast zijn bij de trainer van Sportlust '46;  Jochem Twisker. Met hem praten ze over het huidige seizoen in de spannendste competitie van Europa, zijn carrière en het nut van een betaalde kracht in het technisch kader.

Verder natuurlijk het reilen en zeilen in alle drie de topcompetities van het Nederlands amateurvoetbal en zelfs nog een klein beetje WK voetbal in Qatar. Na een goed uurtje Broodje Bal-podcast ben je weer helemaal bij. 

Dec 01, 202201:04:49
S01E09 | Broodje Bal Podcast: "Als je vraagt welke van de clubs in deze regio de stap naar de Tweede Divisie kan maken, is dat UNA"

S01E09 | Broodje Bal Podcast: "Als je vraagt welke van de clubs in deze regio de stap naar de Tweede Divisie kan maken, is dat UNA"

We zijn te gast bij UNA in Veldhoven. Presentator Marcel van Vliet en Henk Kasius gaan in deze negende aflevering van dit seizoen uitgebreid in gesprek met trainer Harrie Gommans, over zijn carriere, ambities met de club en voor zichzelf als trainer.

Daarnaast verliezen we uiteraard de actualiteit van de drie hoogste divisies in het topamateurvoetbal niet uit het oog. Ook hebben we de trainer van Sparta Nijkerk, Eric Speelziek, aan de telefoon. Met hem praten we over de huidige prestaties van zijn ploeg en zijn recente contractverlenging.

Dit, en nog veel meer, komt allemaal in een goed uur voorbij. Na het luisteren van deze negende aflevering van de Broodje Bal-podcast ben je weer helemaal op de hoogte van alles wat er speelt in de Tweede- en Derde Divisie.

Nov 25, 202201:06:01
S01E08 | Broodje Bal Podcast: "Ik wil heel graag van Raily winnen."

S01E08 | Broodje Bal Podcast: "Ik wil heel graag van Raily winnen."

De achtste aflevering van de Broodje Bal-podcast alweer. Dit keer niet vanuit het hoofdkwartier in Nieuwegein, maar vanuit Katwijk. Presentator Marcel van Vliet ontvangt redacteuren Henk Kasius en Theo Uphus aan tafel, maar heeft ook dit keer drie telefonische gasten. Het kostte enige technische moeite, maar levert uiteindelijk weer een ramvolle aflevering op. 

Met Edwin Grunholz kijken de mannen vooruit naar de topper in de Tweede Divisie tussen Quick Boys en AFC. Pieter Mulders licht zijn vertrek bij hekkensluiter OFC toe en gaat in op de verhalen uit de wandelgangen rondom de selectie van de club uit Oostzaan. Ook een telefoontje naar Zuid-Limburg, waar trainer Maurice Verbunt praat over de moeilijke keuze om na zes seizoenen te vertrekken bij Groene Ster.

Verder kijken we met heel veel verwachting uit naar de spannendste competitie van Europa: de Derde Divisie Zaterdag. Een goed uurtje praten over alles wat er speelt in het topamateurvoetbal. Na deze podcast ben je weer helemaal bij!

Nov 17, 202201:10:38
S01E07 | Broodje Bal-Podcast: "Je kan ook geen 300km p/u met een Toyota Aygo"

S01E07 | Broodje Bal-Podcast: "Je kan ook geen 300km p/u met een Toyota Aygo"

De techniek staat voor niets in de zevende aflevering van de Broodje Bal-Podcast. Presentator Marcel van Vliet ontvangt alleen Henk Kasius in de grote toren in Nieuwegein, maar we spreken met maar liefst drie verschillende gasten.

De actualiteiten volgen zich momenteel razendsnel op in Bunschoten. We spreken hierover met Mark Kloostra van RTV Utrecht en de nieuwe trainer van Spakenburg, Chris de Graaf. Verder hebben we contact met Vincent van den Berg, die zijn voetbalschoenen weer uit de wilgen gaat plukken. 

Daarnaast worden alle lopende zaken binnen de Tweede- en Derde Divisie weer besproken in een smakelijk uurtje Broodje Bal-podcast.

Nov 10, 202201:05:22
S01E06 | Broodje Bal Podcast: "Ik ben meer bezig met niet verliezen dan met winnen."

S01E06 | Broodje Bal Podcast: "Ik ben meer bezig met niet verliezen dan met winnen."

De zesde aflevering van de Broodje Bal-Podcast brengt presentator Marcel van Vliet en Henk Kasius naar de derbyavond in Spakenburg. Aan de Blauwe zijde van de Westmaat worden ze ontvangen door Tijmen en Hille Beekhuis (geen familie van elkaar).

De ene Beekhuis is oud-speler van het eerste elftal en (demissionair) bestuurslid, de ander is vrijwilliger en supporter van Spakenburg. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor 1 van de leukste kronieken over (topamateur)voetbal in het algemeen en Spakenburg in het bijzonder: Affur De Rucloameboardu op clubwebsite spakenburg.com. 

We praten met de mannen over derbygevoel, clubgevoel en de huidige staat van Blauwen op diverse niveaus. Van de prestaties van het elftal tot hoe het afgelopen jaar op bestuurlijk gebied werd beleefd en van Vince Gino Dekker tot Patrick Loenen. Dit alles, en meer, komt voorbij in deze smakelijke zesde aflevering van de Broodje Bal Podcast.  

Nov 04, 202201:01:03
S01E05 | Broodje Bal Podcast: "Bij Quick Boys heb je niet genoeg aan alleen trainerskwaliteiten"

S01E05 | Broodje Bal Podcast: "Bij Quick Boys heb je niet genoeg aan alleen trainerskwaliteiten"

In deze vijfde aflevering van de Broodje Bal Podcast bespreekt presentator Marcel van Vliet met redacteuren Niels Veldhoven en Henk Kasius de eerste periode van dit seizoen. Van de spanning in de Tweede Divisie naar de hegemonie van ADO '20 en van de eerste ronde in de KNVB Beker naar de eerste rumoerige rondjes van de trainerscarrousel. 

Een goed uur praten over het topamateurvoetbal en je bent weer helemaal bij. Een belangrijke vraag die gesteld werd was: is Thomas Duivenvoorden de juiste man voor Quick Boys. En wie zijn de beste kandidaten voor die andere vacatures? Met ,,Bij Quick Boys heb je niet genoeg aan alleen trainerskwaliteiten," als een van de antwoorden is de twijfel aan tafel wel voelbaar. 

Oct 27, 202201:11:06
S01E04 | Broodje Bal Podcast: "We zijn geen enkele keer weggespeeld."

S01E04 | Broodje Bal Podcast: "We zijn geen enkele keer weggespeeld."

De vierde aflevering van de Broodje Bal Podcast is een bomvolle. Presentator Gert Barnhoorn en tafelheer Henk Kasius ontvangen liefst drie gasten in de studio van RTV Katwijk (hartelijk dank voor de gastvrijheid). 

De heren praten met Willem van Zuilen en Martin van Zaanen over het boek dat laatstgenoemde maakte over eerstgenoemde en we kijken uiteraard terug op een radiocarriere van maar liefst 35 jaar. 

Onze andere gast is Thomas Duivenvoorden, trainer van FC Rijnvogels. Met hem kijken we op de geweldige start van de promovendus en praten we over zijn trainerscarriere, het succes bij de club uit Katwijk aan den Rijn en zijn werkwijze. Oct 14, 202201:21:23
S01E03 | Broodje Bal-Podcast: "Ik ben wel een control freak”

S01E03 | Broodje Bal-Podcast: "Ik ben wel een control freak”

Een nieuwe week, een nieuwe presentator, een nieuwe locatie en een nieuwe gast. Kortom: een heerlijke nieuwe aflevering van de Broodje Bal-Podcast van topamateurvoetbal.com. Vanuit Nieuwegein hoor je presentator Marcel van Vliet en hij ontvangt, naast “tafelheer” Henk Kasius, de trainer van Koninklijke HFC, Gertjan Tamerus.

Natuurlijk hebben we het over de trainerscarrière van Gertjan Tamerus en zijn prestaties met Koninklijke HFC, maar ook komen de dagkoersen van de drie hoogste klassen van het topamateurvoetbal aan bod. Daarbij aandacht voor de goede prestaties van ADO ’20, de gedroomde derby van Veenendaal, de bestuurscrisis bij Spakenburg en een “labbekakkerig” Rijnsburgse Boys.

Sep 29, 202201:23:54
S01E02 | Broodje Bal-Podcast: "Heel veel mensen gaan deze derby voor het eerst meemaken”

S01E02 | Broodje Bal-Podcast: "Heel veel mensen gaan deze derby voor het eerst meemaken”

Een midweekse speelronde en een zoektocht naar nieuwe presentatoren zorgden ervoor dat de tweede aflevering van onze Broodje Bal-Podcast even op zich liet wachten. Waarvoor uiteraard onze welgemeende excuses. Wat ons wél heel erg goed deed, waren de vele vragen die we kregen over waar de podcast bleef. Het is altijd fijn om te merken dat iets gewaardeerd wordt. Het belangrijkste van alles is toch wel dat we helemaal terug zijn! Bovendien zit er een nieuwe stem achter de microfoon: Jimmy Ouwens zijn debuut maakt als presentator in de tweede aflevering van de Broodje Bal-Podcast.

Jimmy is, samen met redactielid Henk Kasius, afgereisd naar het rode gedeelte van sportpark Panhuis, waar ze te gast zijn bij DOVO. Zelf verwelkomen de heren Marco van de Lagemaat (oud-speler GVVV, tegenwoordig lid van de Technische Commissie) en Corné Sjoer (supporter en officieus geschiedschrijver van DOVO) om met hen te praten over de aanstaande derby van Veenendaal. Beide mannen vertelden alsof de laatste derby gisteren was, in plaats van twaalf jaar geleden.

Een stukje historie, verhalen over de onderlinge rivaliteit en hoe die gegroeid is, legendarische wedstrijden en het antwoord op de vraag: hoe voelt het om als speler aan de aftrap te staan van de derby van Veenendaal? Eén ding kunnen we alvast verklappen: na twaalf jaar is de rivaliteit tussen DOVO en GVVV nog springlevend. En wat is het mooi dat één van de grootste amateurderby’s van Nederland weer op het programma staat.

Sep 22, 202255:54
S01E01 | Broodje Bal-Podcast: "Er is maar één club die zijn eigen mannenkoor heeft."

S01E01 | Broodje Bal-Podcast: "Er is maar één club die zijn eigen mannenkoor heeft."

Het had even wat voeten in de aarde, maar ook onze zomerstop is eindelijk voorbij. Terug van weggeweest, maar toch met een premiere. Dat klinkt gek, maar het is simpeler dan de cryptische omschrijving doet vermoeden. De topamateurvoetbal.com Podcast heeft nu eindelijk de lang aangekondigde nieuwe naam: Broodje Bal Podcast.

In deze eerste aflevering bespreken de redacteuren Henk Kasius, Gert Barnhoorn en Marcel van der Vijver de eerste speelronde van de drie hoogste amateurcompetities van Nederland. Verder hebben we een telefonisch interview met de trainer die met zijn ploeg verantwoordelijk was voor de grootste stunt van het weekend, Gert Jan Karsten. Hij won met Urk met maar liefst 5-1 van Sparta Nijkerk. 

Heel veel plezier met de eerste aflevering van de Broodje Bal Podcast

Aug 26, 202201:13:54
S01E21 l Waar is de schaal van OFC Oostzaan?

S01E21 l Waar is de schaal van OFC Oostzaan?

In de laatste aflevering van het seizoen bespreken Niels Veldhoven, OFC-trainer Pieter Mulders en presentator Dimitri van Tuijl de verrassingen en teleurstellingen van de drie competities. Ook wordt er teruggeblikt op de de wedstrijd tussen Kozakken Boys en GVVV en krijgen we een inkijkje in het bizarre kampioensjaar van OFC. Maar de grote vraag: waar is die schaal eigenlijk gebleven...?

Jun 30, 202201:38:08
S01E20 | Danny Buijs: "Kozakken Boys heeft een grote fout gemaakt."

S01E20 | Danny Buijs: "Kozakken Boys heeft een grote fout gemaakt."

In de laatste aflevering van presentator Justin Klein bespreekt hij met redacteuren Theo Uphus en Henk Kasius het reilen en zeilen in de nacompetitie. Het seizoen is bijna ten einde met alleen nog de finale tussen Kozakken Boys en GVVV voor een plekje in de Tweede Divisie op het programma. 

We bellen met Danny Buijs en bespreken met hem de ontwikkelingen van de afgelopen jaren op De Zwaaier en de kansen van Kozakken Boys in deze finale. Ook hebben we Sander de Brito Roque aan de lijn. Hij heeft de eerst om de return van het tweeluik tussen de grootmachten te leiden.

Verder kijken we terug op de nacompetitie Derde Divisie/Hoofdklasse waar nu alle beslissingen zijn gevallen en wordt het besluit van de Ledenraad van de KNVB over de invoering van het weekendvoetbal in perspectief geplaatst. 

Jun 22, 202201:19:11
S01E19 | "HSC '21 is een écht grote dorpsclub, vergelijkbaar met de clubs uit Bunschoten en Katwijk."

S01E19 | "HSC '21 is een écht grote dorpsclub, vergelijkbaar met de clubs uit Bunschoten en Katwijk."

Het is half juni en we zitten nog volop in de nacompetitie. En nacompetities leveren altijd spektakel op. Al dat spektakel bespreekt presentator van dienst Henk Kasius met Niels Veldhoven en Stefan van Rijn in deze aflevering van de topamateurvoetbal.com. 

Naast de nabeschouwingen van de mannen in de studio hebben we contact met twee spelers: Stef Ottink van HSC '21 en Leon Bot van Kozakken Boys. Verder duiden we de club HSC '21, zijn er harde woorden voor de uitschakeling van SC Genemuiden en komt zelfs het onderwerp "oppasdienst" ter tafel.

Dit en nog veel meer hoor je allemaal in aflevering 19 van de TAV Podcast. 


Jun 14, 202201:19:29
S01E18 | Florian Wolf (DOVO): "Ik geloofde niet meer in directe handhaving"

S01E18 | Florian Wolf (DOVO): "Ik geloofde niet meer in directe handhaving"

Deze week in de Topamateurvoetbal-podcast ontvangen presentator Dimitri van Tuijl & Henk Kasius VV DOVO-trainer Florian Wolf. Het was een knotsgek einde van de Derde Divisie Zondag waar OFC uiteindelijk de titel pakt. Verder besreken we ook de onderkant van de Derde Divisie Zaterdag, alle wedstrijden van de nacompetitie en uiteraard spitten we door de loopbaan van de hoofdgast. Hij neemt geen blad voor de mond; luisteren dus!

Jun 08, 202201:19:29