Skip to main content
Spotify for Podcasters
Tule avuksi!

Tule avuksi!

By Tule ry

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry:n podcast-sarja terveydenhoitoalan ammattilaisille.

Tuki- ja liikuntaelinongelmat kuormittavat ihmisten arkea ja terveydenhuoltoa – ja tulevaisuudessa, väestön ikääntyessä, yhä useampia. Miten terveydenhoitoalan ammattilaiset voivat tukea asiakkaitaan entistä paremmin? Tule ry:n tuottamassa podcast-sarjassa käsitellään auttamiseen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä ja pohditaan vastauksia yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa. Tule avuksi! -podcast auttaa sinua auttamaan paremmin. Keskusteluja vetää toimittaja Heidi Kalmari.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Mikä auttaa lasten ja nuorten pitkittyneeseen kipuun?

Tule avuksi!Sep 27, 2021

00:00
37:27
Näkövammainen asiakas ja tule-ongelmat

Näkövammainen asiakas ja tule-ongelmat

Tule avuksi -podcastin jaksossa paneudutaan näkövammaisen tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivän asiakkaan kohtaamiseen ja siihen, millaisia tule-ongelmia näkövammaisilla on ja miten niitä voidaan ehkäistä. Vieraana on fysioterapeutti ja hieroja, myös osteopaatiksi opiskeleva Nina Kilpiä. Nina on työskennellyt fysioterapeuttina yli 20 vuotta. Hän hoitaa työssään paljon näkövammaisten tule-ongelmia ja osaa kertoa toimivan kohtaamisen edellytyksistä myös oman näkövammansa myötä. Keskustelua vetää toimittaja Pauliina Saares.

Nov 11, 202134:41
Mikä auttaa lasten ja nuorten pitkittyneeseen kipuun?

Mikä auttaa lasten ja nuorten pitkittyneeseen kipuun?

Lasten ja nuorten pitkittynyt kipu on yleistynyt, ja monille se aiheuttaa jo toimintakyvyn heikentymistä. Siksi lapsille ja nuorille tarkoitettu, juuri perustettu ja moniammatilliseen hoitoon erikoistunut kipukeskus tulee tarpeeseen. 

Tule avuksi! -podcastin vieraana on HUSin kansallisen lasten ja nuorten kivunhoidon ja -tutkimuksen keskuksen osaston ylilääkäri, lääketieteen tohtori ja fysiatri Minna Ståhl. Keskustelua vetää toimittaja Heidi Kalmari.

Sep 27, 202137:27
Selkäkipu kuntoon ajoissa

Selkäkipu kuntoon ajoissa

Selkäkivut ja erityisesti alaselkäkipu on lähes koko kansan vaiva. Joidenkin arvioiden mukaan lähes kaikki ihmiset kärsivät siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Miten alaselkäkipua kannattaa parhaiten hoitaa? Entä miten varmistetaan, ettei kipu pitkity turhaan?

Tule avuksi! -podcastin vieraana ovat työfysioterapeutti ja erityisesti alaselkäkivun arvioon ja hoitoon perehtynyt tutkija ja tohtorikoulutettava Maija Paukkunen sekä Tuki-ja liikuntaelinliiton eli Tule ry:n toiminnanjohtaja Marja Kinnunen. Keskustelua vetää toimittaja Heidi Kalmari.

Jun 14, 202137:51
Ammattilainen, älä uuvu!

Ammattilainen, älä uuvu!

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kuormittavat monet tekijät: fyysisesti ja henkisesti raskas työ, kiire ja sote-uudistuksen tuoma pitkittynyt epävarmuus. Tämän päälle tuli koronapandemia, joka on lisännyt taakkaa entisestään. Miten sote-alan ammattilaisten jaksamista voidaan parantaa? Miten lisätä työhyvinvointia? Tule avuksi! -podcastin vieraana ovat osteopaatti ja Suomen Osteopaattiliiton puheenjohtaja Laura Lee Kamppila sekä Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Jaana Laitinen.

May 24, 202149:38
Älä jätä osteoporoosia sairastavaa yksin

Älä jätä osteoporoosia sairastavaa yksin

Osteoporoosia sairastavat jäävät turhan usein vaille riittävää ohjausta. Vertaistuen ja toimivan itsehoidon avulla voitaisiin kuitenkin parantaa ratkaisevasti luuston haurastumisesta kärsivien toimintakykyä ja hyvinvointia. Tule avuksi! -podcastissa keskustellaan siitä, miten terveydenhoitoalan ammattilaiset voisivat olla paremmin osteoporoosipotilaiden tukena. Vieraana ovat Luustoliiton suunnittelija Pauliina Tamminen ja osteoporoosia sairastava sekä vertaistukijana toimiva Tuula Rantala.

Apr 13, 202134:59
Auta asiakasta pääsemään apuvälinekammosta

Auta asiakasta pääsemään apuvälinekammosta

Joskus elämässä tulee tilanteita tai vaiheita, jolloin kävelykeppi, rollaattori tai pyörätuoli olisivat suureksi avuksi. Monia apuväline kuitenkin jännittää ja jopa kauhistuttaa. Miten ammattilaiset voivat auttaa apuvälineen käyttöönotossa ja kannustaa sen käyttämiseen? Podcastin vieraina TuleApu-hankkeen hankevastaava ja fysioterapeutti Maarit Honkasola Invalidiliitosta sekä pitkän linjan apuvälineiden käyttäjä ja apuvälinekummi Eeva Pitkänen.

Mar 08, 202132:46
Potilaan motivointi – onko olemassa oikeita naruja, joista vetää?

Potilaan motivointi – onko olemassa oikeita naruja, joista vetää?

Mikä auttaa ammattilaisen turhautumiseen, kun ohjeet eivät mene perille? Miksi ei riitä, että kerrotaan ihmisille, että nyt on tärkeää tehdä niin tai näin? Mitkä asiat vaikuttavat motivaatioon? Aiheesta keskustelemassa psykologian tohtori, terveyden edistämisen dosentti ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusjohtaja Pilvikki Absetz sekä Marja Kinnunen, sosiaalipsykologi ja Tule Ry:n toiminnanjohtaja.

Feb 08, 202126:28