Skip to main content
Spotify for Podcasters
Wij Kijken Alles

Wij Kijken Alles

By TVgids.nl

Wij Kijken Alles, de wekelijkse podcast van TVgids.nl, biedt een unieke service. Jeroen de Goeij en Irma Tomas vullen hun vrije tijd met het kijken naar films en series zodat jij dat niet hoeft te doen. Netflix, Videoland, Disney+, de Publieke Omroep… Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt besproken. En ze hebben nog een mening over wat ze zien ook. Wij Kijken Alles duurt ongeveer een half uur, waardoor je ook nog wat tijd overhoudt om zelf iets leuks te kijken. Kan het nog mooier? Nee toch! Abonneer je nu, en luister iedere week naar een nieuwe aflevering.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#1: The Watcher op Netflix is verslavend, Het Gouden Uur op de NPO is explosief en aan André Hazes (Videoland) hoef je je tijd niet te verspillen

Wij Kijken AllesOct 27, 2022

00:00
31:41
#46: Een Moord Kost Meer Levens (Videoland), 007: Road to a Million (Prime Video), Carmen Curlers (NPO Plus) & Big George Foreman met een speciale gast (Netflix)

#46: Een Moord Kost Meer Levens (Videoland), 007: Road to a Million (Prime Video), Carmen Curlers (NPO Plus) & Big George Foreman met een speciale gast (Netflix)

Irma, Jeroen en Janine zijn terug met een spetterende aflevering van Wij Kijken Alles barstensvol binge-alerts. Een top-uitzending dus.

Een Moord Kost Meer Levens (Videoland) is een prima serie naar het gelijknamige boek van Peter R. de Vries en Irma was heel blij verrast door de realityshow 007: Road to a Million (Prime Video) waarin de deelnemers spectaculaire opdrachten uitvoeren in de stijl van James Bond.

De Deense reeks Carmen Curlers (NPO Plus), over de uitvinding van elektrische krulspelden, is ook al hartstikke leuk.

Datzelfde geldt trouwens niet voor de biografische film Big George Foreman (Netflix) maar gelukkig hebben we bokskenner Bart Slim van de podcast Boks Ouwe naar de studio gehaald om er alsnog iets heel moois van te maken.

En dan nog zijn we er niet. Jeroen maakte een top 3 met de beste Alan Ball series. Producer Janine is gelukkig terug met een quiz en er zijn heel veel streamingtips voor de komende weken.

Al met al valt er meer dan genoeg te beleven met deze extra lange aflevering van Wij Kijken Alles!

Nov 22, 202301:01:40
#45: Ferry de Serie, All the Light We Cannot See, Sly (Netflix) & Fingernails (Apple TV+)

#45: Ferry de Serie, All the Light We Cannot See, Sly (Netflix) & Fingernails (Apple TV+)

Jeroen en Irma moesten deze week veel teleurstellingen incasseren maar dat maakt de podcast gelukkig niet minder gezellig.

Wat er dan zo tegenviel? Nou, ten eerste dat Janine er deze aflevering niet bij is, wat ook betekent dat er geen quiz is deze week. Bummer. En toen moest Irma ook nog All the Light We Cannot See kijken. En wat een prutserie is dat! Doodzonde, omdat de cast wel goed is en Netflix veel geld in deze serie over de Tweede Wereldoorlog pompte. Maar het resultaat is niet te pruimen.

Ook de Netflix-documentaire Sly viel een beetje tegen. Sylvester Stallone is best een aardige vent en zijn levensverhaal is interessant maar echt spannend wordt de docu nooit.

En dan is er nog de romantische film Fingernails op Apple TV+ (vooral luisteren als je wil weten waarom de film zo heet. Wees gewaarschuwd, de reden is gruwelijk). Alweer een titel met een steengoede cast en het verhaal klinkt ook veelbelovend. Maar heel erg blij werd Irma er jammer genoeg niet van, al herontdekte ze dankzij Fingernails wel het mooie liedje Only You van Yazoo.

Gelukkig redt Ferry Bouman de week want hij is als vanouds goed in Ferry: de Serie op Netflix.

Irma en Jeroen hebben ook nog fantastische kijktips voor de komende weken en daarmee is Wij Kijken Alles onmisbaar als je een beetje op de hoogte wil blijven van alles wat speelt op de streamingdiensten. Veel luisterplezier!

Nov 08, 202352:44
#44: The Fall of the House of Usher, Bodies, The Devil on Trial & Crypto Boy (Netflix)

#44: The Fall of the House of Usher, Bodies, The Devil on Trial & Crypto Boy (Netflix)

Irma en Jeroen hebben een Netflix-special voor je gemaakt met de leukste nieuwe titels waaronder eentje waar Irma zich al maanden op verheugde.

Bodies valt zeker niet tegen. Het is een knettergekke serie over vier rechercheurs die allemaal hetzelfde dode lichaam vinden, maar dan decennia uit elkaar.

Crypto Boy is een Nederlandse film over bezorger Amir die het grote geld denkt te scoren als sales-guy bij een crypto-beleggingsbedrijf. Over het algemeen zijn Nederlandse films op Netflix prut. Zou dat ook voor dit exemplaar gelden?

Irma en Jeroen keken ook naar The Devil on Trial, een true crime-serie over een moordenaar die zegt dat hij door de duivel bezeten is, met een enorme twist in het laatste half uur.

En natuurlijk is het binnenkort Halloween, daarom kon een horrorserie niet ontbreken. Zoek niet verder, want met The Fall of the House of Usher heb je meteen een topper te pakken.

Natuurlijk maakte producer Janine weer een quiz en Jeroen heeft deze week een spannend verhaal over wolven.

Al met al valt er weer heel veel te beleven met deze aflevering van Wij Kijken Alles. Luisteren dus!

Oct 25, 202342:36
#43: Beckham (Netflix), Fair Play (Netflix), Lupin (Netflix) & Savior Complex (HBO Max)

#43: Beckham (Netflix), Fair Play (Netflix), Lupin (Netflix) & Savior Complex (HBO Max)

Deze week is het vooral veel Netflix wat de klok slaat en terecht want de streamingdienst zette een paar grote titels online.

Het onbetwiste hoogtepunt wat Jeroen en Irma betreft is de Netflix-documentaireserie over David Beckham. De serie zelf is niet alleen geweldig gemaakt, die Beckham is ook nog eens een lieve schat.

Seizoen 3 van Lupin staat ook op Netflix en eerlijk gezegd viel die een beetje tegen. Kinderachtig Frans gedoe volgens Irma.

De erotische thriller Fair Play op die streamingdienst viel dan weer reuze mee. Die film gaat over een verliefd stel dat samen werkt bij een hedge fund maar wanneer zij wel promotie krijgt en hij niet, gaat het helemaal mis met de relatie.

We beginnen de podcast met een serieuze HBO Max-documentaire over een meisje dat naar Oeganda gaat om daar ondervoede kinderen eten te geven. Daar lijkt niks mis mee behalve dan dat ze uiteindelijk wordt beschuldigd van de moord op honderden kinderen. Wat is waar?

Janine maakte weer een quiz en er zijn veel tips voor de volgende weken. Luisteren maar!

Oct 11, 202351:03
#42: Reptile (Netflix), Roald Dahl-week (Netflix), Gen V (Prime Video) & KANE: A Story Recorded (Videoland)

#42: Reptile (Netflix), Roald Dahl-week (Netflix), Gen V (Prime Video) & KANE: A Story Recorded (Videoland)

Irma en Jeroen komen deze week vanuit Beeld & Geluid in Hilversum in het kader van de Dutch Media Week, dus als ze een beetje onwennig klinken, dan is dat de reden. Desalniettemin zit de podcast weer vol met goede tips.

Irma had altijd een pokkenhekel aan KANE maar dat is na de documentaireserie KANE: A Story Recorded op Videoland vrijwel voorbij. Want ach, ze maakten best aardige liedjes.

Het is Roald Dahl-week op Netflix en dat betekent dat regisseur Wes Anderson vier korte films maakte naar verhalen van de Britse schrijver. Allemaal in pastel en allemaal met snelpratende acteurs. Of dat leuk is, hoor je in Wij Kijken Alles.

Janine beweert al tijden dat ze alles weet van de serie Baantjer (ze heeft iedere aflevering zo'n 23 keer gezien, dus het kan kloppen) en dat wordt in deze aflevering getest.

Reptile is een Netflix-film met Benicio del Toro en Justin Timberlake die eruit ziet alsof ie rechtstreeks uit de jaren zeventig komt. En hij is nog spannend ook.

Gen V is een spin-off van de ranzige serie The Boys op Prime Video maar dan voor tieners. Je zou dus denken dat de makers zich een beetje inhouden, maar nee hoor, gelukkig is Gen V net zo ranzig.

Irma keek trouwens ook nog even naar de film Nowhere op Netflix. Benieuwd wat ze ervan vond? Dan is er maar één optie, luisteren!

Oct 04, 202341:51
#41: Sex Education (Netflix), Love at First Sight (Netflix), Wolf (HBO Max) & The Continental (Prime Video)

#41: Sex Education (Netflix), Love at First Sight (Netflix), Wolf (HBO Max) & The Continental (Prime Video)

Jeroen en Irma zijn terug met weer een nieuwe en tevens leuke aflevering van Wij Kijken Alles, de podcast over films en series op alle streamingdiensten.

Deze week hebben ze het over het laatste seizoen van Sex Education op Netflix. Superfan Irma weet of de tieners van Moordale High het einde kregen dat ze verdienen.

Irma keek ook naar de romcom Love at First Sight op Netflix die daar de pannen van het dak scoort, maar niet erg goed is, integendeel. Wat zijn dan wel goede romcoms? Jeroen en Irma hebben het gouden antwoord voor je.

Prime Video vond het een goed idee om een prequel te maken van de John Wick-films: The Continental. Is dat geslaagd en wat doet Mel Gibson in een van de hoofdrollen?

De serie Wolf verscheen vorige week vrij geruisloos op HBO Max en dus is deze geweldige serie over een moordzuchtige psychopaat de meeste mensen ontgaan. Maar gelukkig is Wij Kijken Alles er om dat onrecht recht te zetten.

Producer Janine heeft weer prachtige quiz in elkaar gezet en er zijn ook nog tips voor volgende week. Veel luisterplezier!

Sep 27, 202344:47
#40: Liebes Kind (Netflix), Cocaine Bear (SkyShowtime), Jury Duty (Prime Video) & Only Murders in the Building (Disney+)
Sep 13, 202343:57
#39: Who Is Erin Carter? (Netflix), You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah (Netflix), Bardot (Netflix) & Holding (NPO Plus)
Aug 30, 202337:52
#38: Shiny Happy People (Prime Video), The Control Room (NPO Plus) & The Deepest Breath (Netflix)

#38: Shiny Happy People (Prime Video), The Control Room (NPO Plus) & The Deepest Breath (Netflix)

Het is de laatste aflevering voor de zomervakantie, maar zeker niet de minste want Jeroen en Irma zagen een paar topprogramma's.

Te beginnen met The Control Room op NPO Plus, een Schotse serie over Gabe, een telefonist bij de alarmcentrale die op een dag een heel vreemd telefoontje krijgt dat zijn hele leven door elkaar schopt.

Dan hebben we ook nog de documentaireserie Shiny Happy People op Prime Video over de familie Duggar die jarenlang op TLC de realityserie 19 and Counting had. Daar leek het allemaal heel leuk en vrolijk aan toe te gaan maar achter de schermen was het behoorlijk mis. De Duggars maakten namelijk deel uit van een religieuze sekte.

Natuurlijk hebben we de einduitslag van de quiz van Janine en we eindigen met de topdocumentaire The Deepest Breath op Netflix die gaat over de Italiaanse freediver Alessia die op jacht is naar het wereldrecord. En je weet werkelijk niet wat je ziet!

We gaan nu van een vakantie genieten en zijn na de zomer terug!

Jul 26, 202336:44
#37: De Zaak Schaap (NPO Plus), Full Circle (HBO Max), ZOOP: De Reünie (Videoland) & Bird Box Barcelona (Netflix)
Jul 19, 202339:01
#36: WHAM! (Netflix), Tino: Laat Me Leven (Videoland) & The Horror of Dolores Roach (Prime Video)
Jul 12, 202337:39
#35: Happy Valley (NPO Plus), Ex on the Beach Double Dutch (Videoland) & Erotische top 5 (Netflix)
Jul 05, 202339:25
#34: And Just Like That (HBO Max), Schlafende Hunde (Netflix) & Silo (Apple TV+)
Jun 28, 202332:26
#33: Gratie - Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer (Viaplay), The Full Monty (Disney+) & Extraction 2 (Netflix)
Jun 21, 202334:60
#32: The Idol (HBO Max), Oei Ik Groei (Netflix) & The Curious Case of Natalia Grace (Discovery+)
Jun 14, 202337:49
#31: Mocro Maffia (Videoland), Selling Sunset, L'Agence, Vortex & Perfil Falso (Netflix)
Jun 07, 202336:49
#30: 1985 (NPO Plus), FUBAR (Netflix) & MerPeople (Netflix)
May 31, 202332:34
#29: Yellowjackets (SkyShowtime), Anna Nicole Smith: You Don't Know Me (Netflix) & El Silencio (Netflix)
May 24, 202330:48
#28: Verborgen pareltjes op Netflix - Old Enough! (BONUS)
May 03, 202310:02
#27: Verborgen pareltjes op Netflix - First They Killed My Father
Apr 26, 202313:28
#26: Verborgen pareltjes op Netflix - Long Shot
Apr 19, 202309:54
#25: Verborgen pareltjes op Netflix - Calibre
Apr 12, 202308:28
#24: Verborgen pareltjes op Netflix - The Siege of Jadotville
Apr 05, 202310:14
#23: Verborgen pareltjes op Netflix - Alias Grace
Mar 29, 202310:51
#22: Verborgen pareltjes op Netflix - My Octopus Teacher
Mar 22, 202310:18
#21: Verborgen pareltjes op Netflix - Little Evil
Mar 15, 202310:23
#20: Verborgen pareltjes op Netflix - Beirut
Mar 08, 202310:02
#19: Verborgen pareltjes op Netflix - Cargo
Mar 01, 202310:35
#18: Verborgen pareltjes op Netflix - The Peanut Butter Falcon
Feb 22, 202311:46
#17: Les Combattantes, Bullet Train, Pamela Anderson en Gunther's Millions op Netflix
Feb 08, 202339:42
#16: De donkere Spaanse serie La Chica de Nieve op Netflix, Lockwood & Co (Netflix) en Bureau Dupin op Videoland

#16: De donkere Spaanse serie La Chica de Nieve op Netflix, Lockwood & Co (Netflix) en Bureau Dupin op Videoland

Feb 01, 202332:57
#15: De verrassende nummer 1-hit The Pledge op Netflix, That '90s Show op Netflix en een hele vreemde hobby
Jan 25, 202341:17
#14: De doodsaaie documentaire over Suzan & Freek op Netflix, het geweldige The Last of Us op HBO Max en nog veel meer
Jan 18, 202334:46
#13: De beste Nederlandse serie aller tijden, het totaal krankzinnige Totenfrau op Netflix en een topinterview!
Jan 11, 202335:41
#12: Martin H. op Videoland is fantastisch, Treason op Netflix vermakelijk en Kaleidoscope op Netflix tegenvallend
Jan 04, 202337:35
#11: Yellowstone op SkyShowtime is een rare soap, The Recruit op Netflix is best geinig en Emily draagt wel hele rare kleren in Parijs
Dec 28, 202237:39
#10: Special - Het beste en slechtste van 2022
Dec 21, 202233:56
#9: Knives Out 2 op Netflix is grandioos, net zoals Sleepers op Videoland en Harry & Meghan (Netflix) moeten ophouden
Dec 14, 202241:57
#8: De kersteditie inclusief de beste kerstserie ooit en de slechtste kerstfilm aller tijden
Dec 07, 202237:30
#7: Special - Al het goede en slechte van Netflix in november
Dec 02, 202244:08
#6: Wednesday op Netflix is heerlijk, Echo 3 veelbelovend en The Real Housewives of Amsterdam nogal stompzinnig
Nov 30, 202234:56
#5: 1899 is totaal onbegrijpelijk, Chris Hemsworth ziet er goed uit en Jeroen en Irma willen ook een jet van Pepsi
Nov 23, 202231:08
#4: FIFA Uncovered is misselijkmakend, Ruud Gullit doet gek in Egypte en The Crown seizoen 5 is goed te doen
Nov 17, 202237:06
#3: The Takeover is verschrikkelijk, Inside Man is intrigerend en Selena Gomez komt ook aan bod
Nov 09, 202235:52
#2: Im Westen Nichts Neues is briljant en Cabinet of Curiosities is ranzig. En we hebben een quiz!
Nov 02, 202226:55
Trailer: Wij Kijken Alles
Oct 27, 202200:43
#1: The Watcher op Netflix is verslavend, Het Gouden Uur op de NPO is explosief en aan André Hazes (Videoland) hoef je je tijd niet te verspillen
Oct 27, 202231:41