Skip to main content
Spotify for Podcasters
Twintigersdilemma

Twintigersdilemma

By Felix Meritis

Volwassen zijn betekent je eigen keuzes maken. Maar hoe maak je de juiste keuzes in de chaotische wereld van nu? Mandy Woelkens buigt zich in deze podcast over de prangende kwesties waar twintigers mee te maken hebben.

Twintigersdilemma is een podcast van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Mag je iemand ghosten?

TwintigersdilemmaApr 22, 2020

00:00
14:29
Schaamte

Schaamte

Waarom schamen we ons? Of vinden anderen dat we ons moeten schamen? Zouden we ons minder moeten schamen of juist meer? De kranten staan er vol van: vliegschaamte, vleesschaamte, afvalschaamte, massaconsumptieschaamte, poepschaamte, settelschaamte en seksschaamte. Mandy Woelkens praat met Leonie Glaser (student), Isabel Sheridan (Lilith Magazine) en Ilona de Hooge (Associate Professor Wageningen University & Research). Twintigersdilemma is een podcast van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis.
Mar 23, 202143:52
Quarantaine dilemma's: egoïsme of self-care?

Quarantaine dilemma's: egoïsme of self-care?

Alcohol drinken uit verveling, stiekeme drugsfeestjes, wegkwijnen in eenzame gedachten, intimiteit zoeken bij vrienden, of juist bij wildvreemden. Waar ligt de balans tussen egoïsme en self-care? En hoe maak je hierin goede keuzes zonder een gevaar te zijn voor jezelf of voor de maatschappij?  Mandy Woelkens (managing editor bij Cosmopolitan, presentatrice) buigt zich in deze podcast over de prangende kwesties waar twintigers mee te maken hebben. Je hoort de stemmen van Irma Schepers (medeoprichter en jongeren begeleider bij Better Be Me), Jannes Rodermond (student) en Zenaïde de Stigter (student). Twintigersdilemma is een podcast van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis.
Feb 11, 202148:15
 Hard-to-get

Hard-to-get

De laatste aflevering van dit vierluik gaat over hard-to-get spelen. Ben je interessanter voor de ander als je afstandelijk bent en vooral niet té enthousiast doet? Of is dit spelletje alleen maar verwarrend, en bovendien gevaarlijk wanneer de grens tussen flirten en seksueel onwenselijk gedrag niet goed te zien is? Journalist Olga Verheijden buigt zich over de prangende kwesties die het (online) daten met zich meebrengt. Je hoort naast de vrienden van Olga ook de stem van schrijver en journalist Daan Borrel. Twintigersdilemma is een podcast van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis.
Jun 11, 202015:22
Voorkeur of racisme?

Voorkeur of racisme?

Deze aflevering gaat over racisme op datingapps. Met name op Grindr is het gebruikelijk om seksuele voorkeuren tot in detail aan te geven. Teksten als ‘Op zoek naar asian boys’ en ‘No blacks’ worden zonder schroom in profielen geplaatst. Zijn dit racistische teksten die we zouden moeten weren, of onschuldige seksuele voorkeuren waar je gewoonweg voor uit mag komen? Journalist Olga Verheijden buigt zich over de prangende kwesties die het (online) daten met zich meebrengt. Je hoort de stemmen van onder andere filosoof Jacqueline Duurland en datingcoach Hans Gierkink.  Twintigersdilemma is een podcast van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis.
May 14, 202015:08
Mag je iemand ghosten?

Mag je iemand ghosten?

De tweede aflevering gaat over 'Ghosting': Is het onbeleefd om iemand online te negeren en niks meer te laten horen of bespaar je iemand juist de vernedering van een harde afwijzing? Te horen zijn onder meer: filosoof Jacqueline Duurland en datingcoach Hans Gierkink. Journalist Olga Verheijden buigt zich over de prangende kwesties die het (online) daten met zich meebrengt.  Twintigersdilemma is een podcast van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis.
Apr 22, 202014:29
Wie betaalt de rekening?

Wie betaalt de rekening?

De eerste aflevering gaat over 'de rekening': Pak ik 'em op? Splitten we? Stuur je later nog een tikkie? Te horen zijn onder meer: schrijver en journalist Daan Borrel, filosoof Jacqueline Duurland en datingcoach Hans Gierkink. Journalist Olga Verheijden buigt zich over de prangende kwesties die het (online) daten met zich meebrengt.  Twintigersdilemma is een podcast van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis.
Apr 09, 202017:07