Skip to main content
Spotify for Podcasters
Täysin siemauksin

Täysin siemauksin

By Täysin siemauksin

Täysin siemauksin on kahden nuoren aikuisen kulttuuripodcast. Aiheina musiikki, teatteri, taide, tapahtumat, kirjallisuus ja muu löyhästi kulttuuriin liittyvä. Sisältää mm. ihmettelyä, arvosteluja ja puoliluotaavaa analyysiä. Arvostelumenestys (ainakin tekijöiden vanhempien keskuudessa)! Seuraa podcastia Instagramissa: @taysinsiemauksin

7. kausi päättyi juuri ja nyt jäämme pidemmälle tauolle. 8. kausi alkaa 30.1.2024!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

16. Maailman ympäri 27 minuutissa

Täysin siemauksinDec 29, 2020

00:00
26:55
70. Ruotsinlaivan buffettiin vai päiväreissulle Tallinnaan?

70. Ruotsinlaivan buffettiin vai päiväreissulle Tallinnaan?

Seitsemännen kauden viimeinen jakso paneutuu risteilyihin. Tämä erikoinen osuus suomalaista kulttuuria piti meidänkin käsitellä, erityisesti Ruotsin ja Tallinnan risteilyt. Mitä muistoja on abiristeilyistä, jos mitään? Entä mielikuvia ruotsinlaivoista? Millaiselle reissulle itse haluaisimme?

Viestiä voi laittaa meille Instagramissa @taysinsiemauksin!

Oct 23, 202330:29
69. Elsa 30 v suosittelee

69. Elsa 30 v suosittelee

Elsa, eli toinen tämän podcastin juontajista täytti juuri 30 vuotta! Minkälaisia kulttuurielämyksiä on vuosien aikana tullut vastaan? Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia tv-sarjoja, musikaaleja tai keikkoja? Tästä jaksosta tuli normaalia pidempi, sillä suositusten listasta tuli niin pitkä, ettei mitään muuta ehditty käsitellä.

Meidät löydät myös Instagramista @taysinsiemauksin!

Oct 10, 202349:55
68. Kirjakerho arvioi: George Orwell - Vuonna 1984

68. Kirjakerho arvioi: George Orwell - Vuonna 1984

Kirjakerhomme tarttui oikeaan klassikkoon, joka on monen "nämä 100 kirjaa jokaisen pitäisi lukea" -listan kärjessä. Puhutaan kirjan teemoista ja sen herättämistä ajatuksista: Onko tämä kirja klassikko hyvästä syystä? Kannattaako se lukea? Miten kirjan teemat ja etenkin isoveli valvoo -konsepti vertautuvat nykypäivään? Mikä löytämämme tieto kirjan inspiraatiosta kylmäsi selkäpiitä? Miten puhelimet ja sosiaalinen media liittyvät kirjan teemaan? Entä nykypäivän maailmanpolitiikan tilanne?

Kerro meille mietteesi tästä kirjasta ja podcast-jaksosta Instagramissa @taysinsiemauksin :)

Sep 25, 202330:37
67. Barbenheimer osa 2: Oppenheimer

67. Barbenheimer osa 2: Oppenheimer

Toinen kesän elokuvatapaus - Oppenheimer - pääsee tietenkin podcastimme käsittelyyn! Keskustelua herätti katsomiskokemus ja äänisuunnittelu, elokuvan eettiset kysymykset sekä elokuvan naiskuva. Puhutaan myös siitä, pääseekö elokuvan fysiikka- ja tiedeosioihin mukaan ilman fyysikon tai diplomi-insinöörin koulutusta :D Totuttuun tapaan annetaan arvosanat asteikolla 1-5 ja kerrotaan, onko tämä elokuva katsomisen arvoinen!

Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin, mitä mieltä olit jaksosta ja tästä elokuvasta!

Sep 11, 202334:28
66. Barbenheimer osa 1: Barbie

66. Barbenheimer osa 1: Barbie

Täysin siemauksin -podcast on palannut kesälomilta! Sopivasti kesän aikana maailmanlaajuisesti valtavaksi ilmiöksi paisui niin sanottu Barbenheimer, eli kun kaksi isoa elokuvaa Barbie ja Oppenheimer julkaistiin yhtä aikaa. Pitihän meidän sitten tietysti katsoa molemmat. Tästä syystä kausi alkaa tavallaan tuplajaksolla, sillä tässä käsitellään pinkki feminismin oppitunti Barbie ja seuraavassa jaksossa sitten tuo synkempi tapaus, eli Oppenheimer.

Mitä ajatuksia Barbie herätti? Mihin kaikkeen pystyi samaistumaan? Oletko meidän kanssa samaa mieltä?

Palasimme lomilta myös Instagramiin @täysinsiemauksin

Aug 29, 202333:18
65. Lewis Capaldi - Broken by Desire To Be Heavenly Sent : Hitti vai huti?

65. Lewis Capaldi - Broken by Desire To Be Heavenly Sent : Hitti vai huti?

Hitti vai huti -jaksossa käydään tällä kertaa skotlantilaisartisti Lewis Capaldin toisen levyn kimppuun. Huikaisevan debyyttialbumin jälkeen toisella levyllä oli kovat menestyspaineet. Keskustelussa aiheina mm. Miltä osin tämä levy onnistui? Mitä olisi voitu tehdä eri tavalla? Mitkä olivat levyn parhaat biisit? Mitkä kappaleet Elsa skippaa kuunnellessa joka kerta? Mikä ärsytti? Mikä on Lauran pet peeve? Mikä musikaalikappale tulee mieleen yhdestä tämän levyn biisistä? Lopussa tietenkin arvosanat asteikolla 1-5 (vai 0-5?). Kerro meille mielipiteesi tästä levystä Instagramissa @taysinsiemauksin.

Jun 05, 202318:03
64. Taidevierailijat: Tom of Finland - Rohkea matka

64. Taidevierailijat: Tom of Finland - Rohkea matka

Kiasmassa on nyt esillä kattava katsaus Tom of Finlandin teoksia! Tämä herätti meidän huomiomme myös ja kävimmekin Rohkea matka -näyttelyssä pian sen aukeamisen jälkeen. Tom of Finland on Suomessa tullut eniten tutuksi ehkä Finlaysonin lakanoista ja vuonna 2017 ilmestyneestä nimikkoelokuvasta. Mitä kaikkea näyttely tuo lisää? Mikä teos vaikutti eniten?

Jos aiot itse mennä näyttelyyn, niin huomioithan, että sitä ei suositella alle 15-vuotiaille ja se sisältää suorasukaista seksuaalista kuvastoa.

Kuten aina, meidän kanssa voi jaksosta ja näyttelystä tulla halutessaan keskustelemaan Instagramiin @taysinsiemauksin.

May 23, 202323:47
63. Euroviisut 2023 - 12 points goes to...

63. Euroviisut 2023 - 12 points goes to...

Jo kolmatta vuotta peräkkäin olemme valmistautuneet Euroviisuihin ihan olan takaa ja kuunnelleet kaikki kisaan osallistuvat biisit etukäteen. Meidän omista top-listoista on muodostettu jälleen meidän yhteinen top 10, jonka esittelemme tässä jaksossa. Mistä oltiin samaa mieltä? Mistä eri mieltä? Mitkä maat onnistuvat vuodesta toiseen? Mille maalle Elsa antaisi 13 pistettä, jos se olisi mahdollista? Minkälaisille kappaleille Lauralla on heikko kohta? Tämän jakson kuuntelemalla pääset hyvin viisutunnelmaan ja perehdyt sopivasti esityksiin, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kisassa. Kerro meille Instragramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä meidän top 10:stä vai puuttuiko listalta suosikkisi. Viisuviikolla Instragram-storiesin puolella myös kaikkien biisien lyhyet arviot!

May 08, 202333:02
62. Kirjakerho arvioi: Colleen Hoover - It Ends with Us

62. Kirjakerho arvioi: Colleen Hoover - It Ends with Us

Kahden hengen kirjakerhomme tarttui viime vuosina Tiktokissa trendanneeseen kirjaan It Ends with Us, josta löytyy nykyään myös suomennos nimellä Se päättyy meihin. Tämä kirja on hyvin juonivetoinen ja tästä syystä puolessa välissä jaksoa (kohdassa 18:00) tulee juonipaljastusvaroitus. Tästä pidemmälle ei kannata kuunnella, jos aiot kirjan lukea, etkä halua tietää siitä liikaa. Itse kirjailijakaan ei ilmeisesti ole halunnut, että kirjan pääteemakaan on selvillä lukijalle, ennen kuin kirjan aloittaa.

Viihdekirjallisuutta vai vakavaa asiaa? Miten samaistuimme hahmoihin? Kenelle tätä suosittelisimme?

Instagramissa voi jälleen @taysinsiemauksin laittaa meille viestiä!

Apr 25, 202338:12
61. Oscarit 2023: Kaikkea kaikkialla kerralla

61. Oscarit 2023: Kaikkea kaikkialla kerralla

Tänäkin vuonna halusimme katsoa parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saaneen teoksen ja keskustella sen herättämistä ajatuksista. Marssimme siis elokuvateatteriin pääsiäisen alla ja kävimme katsomassa elokuvan Everything Everywhere All at Once. Jaksossa pureudumme siihen, kannattaako tämä elokuva käydä katsomassa. Lisäksi puhumme muun muassa seuraavista kysymyksistä: Mitä ajatuksia ja tunteita elokuva herätti? Minkälaisia syvempiä teemoja tässä käytiin läpi? Puriko elokuvan huumori? Oliko tämä oikeasti lämminhenkinen, vai vain outo Scifi-elokuva? Kenelle emme suosittelisi tätä elokuvaa? Jos olet käynyt katsomassa elokuvan, niin kerro meille, mitä pidit Instagramissa @taysinsiemauksin.

Apr 10, 202334:53
60. Kulttuurinen maku ja sosiaalinen status

60. Kulttuurinen maku ja sosiaalinen status

Helsingin Sanomat julkaisi 1.2.2023 artikkelin nimeltä "Geenit sanelevat paljolti sen, pidätkö korkea­kulttuurista vai et – vaikka ooppera­geeniä ei olisikaan". Artikkelin pohjalta aloimme miettiä, että onko tosiaan niin, ettei korkeakulttuurista pitäviä pidetä lähestyttävinä? Tai mitä se sitten tarkoittaa, jos pitää vähän kaikesta? Entä millaisia oletuksia teemme, jos tiedämme ihmisestä vaikka vain sen, että hän pitää jazzista ja viineistä?

Kommentteja jaksosta tai omia mielipiteitä aiheesta voi meille laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

Mar 28, 202335:14
59. UMK 2023

59. UMK 2023

Euroviisujaksojen suosion innoittamana laajennamme ESC-sisältöämme myös Suomen UMK:n piiriin. Arvioidaan kaikki tämän vuoden kilpailukappaleet ja kerrotaan omat suosikkimme Liverpoolin viisuihin. Sivutaan myös sitä, minkälaisella biisillä Euroviisuissa menestyy (meidän mielestä). Mikä kappale täytyisi lähettää viisuihin? Mitkä olivat positiivisia yllätyksiä? Mihin kappaleisiin petyimme? Mitä lyriikoita emme ymmärtäneet? Mihin Suomi sijoittuu vedonlyöntitilastossa tämän jakson äänittämisen hetkellä? Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin minkä kappaleen toivoisit pääsevän tämän vuoden Euroviisuihin! 

Feb 21, 202336:18
58. Babylon - sekava rappioelokuva

58. Babylon - sekava rappioelokuva

Suurieleinen elokuva Babylon pääsi meidän arvosteltavaksi tässä jaksossa. Emme olleet elokuvasta kuulleet etukäteen oikein mitään, mutta kyllä ohjaaja Damien Chazelle (La La Land, Whiplash), sekä pääosissa Margot Robbie ja Brad Pitt herättivät niminä sen verran huomiota, että tämä käytiin katsomassa.

Mikä elokuvassa oli parasta? Entä mitä parannuksia Babyloniin olisi voinut tehdä? Millaiset arvosanat annoimme elokuvalle?

Käy kuuntelemassa! Voit myös Instagramissa kertoa meille @taysinsiemauksin, olitko itse yhtään samoilla linjoilla.

Feb 07, 202326:21
57. Kirjakerho arvioi: Meri Valkama - Sinun, Margot

57. Kirjakerho arvioi: Meri Valkama - Sinun, Margot

Meidän kahden hengen kirjakerhon uusimpana kirjana oli Meri Valkaman esikoisteos Sinun, Margot. Tämä palkittu romaani sijoittuu pääosin 1980-luvun Itä-Berliiniin ja tarinaa kerrotaan eri henkilöiden näkökulmasta. Keskustelua herätti niin itse tarina, henkilöiden valinnat, sekä kirjan teemat. Miksi Berliinin muurin murtuminen on jäänyt meille molemmille vähän etäiseksi historian tapahtumaksi? Mitä tunteita kirja herätti? Mitä jäimme kaipaamaan? Millainen lukukokemus oli? Mitä mieltä olimme kirjan "suuresta rakkaustarinasta"? Kerro meille, mitä pidit kirjasta tai tästä jaksosta Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Jan 24, 202328:43
56. Taidevierailijat: Hans Op de Beeck - Hiljainen paraati

56. Taidevierailijat: Hans Op de Beeck - Hiljainen paraati

Samana päivänä, kun Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin pitkistä jonoista Amos Rexin hittinäyttelyyn, meillä oli kätevästi juuri siihen näyttelyyn ennakkoliput. Kävimme siis taidevierailemassa Hans Op de Beeckin näyttelyssä Hiljainen paraati, joka on Amos Rexissä vielä 26.2.2023 asti esillä. Vielä ehtii siis käymään!

Hiljainen, harmaa puisto maan alla herätti ajatuksia ja kysymyksiä. Kuuntele meidän mietteet ja vinkit tästä, voit tulla myös juttelemaan Instagramissa @taysinsiemauksin!

Jan 10, 202325:32
55. Taidevierailijat: Hannah Gadsby - Body of Work

55. Taidevierailijat: Hannah Gadsby - Body of Work

Ensimmäistä kertaa podcastimme historiassa aiheena on stand-up! Käytiin ihan paikan päällä Kulttuuritalolla katsomassa, kun australialaiskoomikko Hannah Gadsby veti uuden Body of Work -stand up show'nsa. Tässä jaksossa ruoditaan tietenkin stand up-elämystä, show'n rakennetta ja ylipäätään sitä, vetosiko show meihin. Mitkä asiat jännittivät Lauraa etukäteen? Oliko tämä "hyvän mielen show", kuten markkinoitiin? Mitä ongelmia on Helsingin Kulttuuritalon logistiikassa? Mistä muut katsojat keskustelivat narikkajonossa? Jos olit katsomassa show'ta (tai jos olet nähnyt Gadsbyn aikaisempia stand up -show'ita) laita viestiä Instagramissa @taysinsiemauksin ja kerro, mitä mieltä olit!

Dec 27, 202231:27
54. YOUNGHEARTED - Rakkaus on kaikki, mitä me tarvitaan: Hitti vai huti?

54. YOUNGHEARTED - Rakkaus on kaikki, mitä me tarvitaan: Hitti vai huti?

Tämän kauden sekä ensimmäinen toivejakso, että ensimmäinen levyarvostelu tulee tässä. Syyskuussa ilmestynyt YOUNGHEARTEDin Rakkaus on kaikki, mitä me tarvitaan tuo kesäfiilistä nyt jo talveksi kääntyneeseen syksyyn. Miltä levy vaikutti kokonaisuutena? Mitkä biisit olivat Elsasta parhaita? Minkälaisen teorian Laura on kehittänyt biisien taakse?

Käy kuuntelemassa, ja jos olet itse jotain mieltä levystä, kerro se meille Instagramissa @taysinsiemauksin!

Dec 13, 202228:16
53. Taidevierailijat: Kuorokonsertti

53. Taidevierailijat: Kuorokonsertti

Vaikka kuorossa laulamisesta on jo tässä podcastissa puhuttu, niin tämä on ensimmäinen taidevierailijat-jakso, jossa me käydään kuorokonsertissa. Kohteeksi valikoitui Pasi Hyökki: 30 vuotta kuoronjohtajana -konsertti Temppeliaukion kirkossa, jossa esiintyi neljä eri kokoonpanoa: Ylioppilaskunnan laulajat (YL), Tapiolan kuoro (TK), EMO Ensemble ja lauluyhtye Talla. Tässä jaksossa pureudutaan itse konsertin sisältöön, mutta lähdetään myös aika ajoin vähän sivuraiteille omiin tarinoihin kuorossa laulamisesta tai ylipäätään laulamisesta. Miten konserttiseura suhtautui konserttiin? Mikä Lauraa ärsytti konsertissa? Mikä oli konsertin parasta antia? Mikä on Elsan pet peeve kuorolaulussa? Kuuntele, niin tiedät. Laita viestiä Instagramissa @taysinsiemauksin, jos olit konsertissa, ja kerro mitä pidit!

Nov 29, 202239:57
52. Taidevierailijat: Romeo ja Julia -baletti

52. Taidevierailijat: Romeo ja Julia -baletti

Romeo ja Julia on ollut Kansallisbaletissa useasti, ja se valikoituikin klassikkona yhdeksi taidevierailuksi tälle kaudelle. Lisämausteena päätimme testata, miltä tuntuu katsoa balettia (tai oopperaa) piippuhyllyltä, eli kolmosparvelta. Jaksosta selviääkin, millaiset paikat olivat hinta-laatusuhteeltaan, sekä tietenkin puhumme itse baletista. Miten toimi koreografia ja yllättävän moderni Prokofjevin musiikki yhteen? Entäs puvustus ja lavastus? Miksi Laura antaa pienen miinuksen kuohuvatiskin asiakaspalvelulle?

Tervetuloa mukanamme balettiin!

Nov 15, 202228:22
51. Suon villi laulu: elokuva vs. kirja

51. Suon villi laulu: elokuva vs. kirja

Aikaisemmin podcastin historiassa meiltä on ilmestynyt kirjakerho arvioi -jakso, jossa arvioimme Suon villi laulu -kirjan. Nyt kun kyseisestä kirjasta on tehty elokuva, on meillä loistava mahdollisuus verrata elokuvaa ja kirjaa keskenään. Keskustelussa niin pääosan yhtenevä ulkonäkö Krista Kososen kanssa, trailerin paikkansapitävyys, elokuvan luontokuvaus kuin elokuvan buustatut romantiikkaosiot. SPOILER ALERT: Jakso sisältää juonipaljastuksia! Klassikkokysymystä - Kumpi on parempi: kirja vai elokuva? - päästään tietenkin myös pohtimaan. Laita viestiä Instagramissa @taysinsiemauksin, jos olet nähnyt tämän elokuvan ja kerro, mitä pidit siitä!

Nov 01, 202224:54
50. Mitä podcastin teko on opettanut?

50. Mitä podcastin teko on opettanut?

Täysin siemauksin -podcastin 50. jakso! On vaikea uskoa, että me ollaan tehty tätä podcastia jo 50 jakson verran. Siispä tässä jaksossa kerrotaan, mitä podcastin tekeminen on meille opettanut. Miten ollaan kehitytty tekemisessä? Mikä on olennaista sujuvan toiminnan kannalta? Ketkä meitä kuuntelevat? Mitkä jaksot on olleet suosituimpia? Mitä ollaan opittu itsestämme ja toisistamme? Mikä alkusijoitus epäilytti molempia? Tämä kaikki selviää kuuntelemalla. Instagramissa meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin. 

Oct 17, 202224:40
49. Taidevierailijat: Flow Festival 2022 - osa 2

49. Taidevierailijat: Flow Festival 2022 - osa 2

Jotta Flow on vielä tuoreessa muistissa, julkaisemme tämän toisenkin jakson samantien. Ensimmäinen osa käsitteli Flow:ta ja sen järjestelyjä yleisesti, sekä perjantain ohjelman, joten tässä jaksossa käydään lauantai ja sunnuntai. Lauantai päättyi Florence + The Machinen keikkaan ja sunnuntaina puolestaan pääesiintyjänä oli Nick Cave and the Bad Seeds. Näiden lisäksi käytiin useampikin keikka tsekkaamassa, mm. Nyky Ensemble, Gettomasa, Vesta, Yeboyah, Princess Nokia, Gasellit, Donny Benét ja Fred again...

Käy kuuntelemassa, mikä pääesiintyjä oli viikonlopun mieluisin ja millaiset tunnelmat eri keikoilla oli. Mikä yllätti? Mikä genre tuntuu Elsasta helposti teennäiseltä? Mikä genre taas täytti Lauran lauantain? Instagramissa voi laittaa @taysinsiemauksin viestiä tai kommenttia, jos olet ollut Flowssa tai jos jakso herätti ajatuksia.

Aug 26, 202239:54
48. Taidevierailijat: Flow Festival 2022 - osa 1

48. Taidevierailijat: Flow Festival 2022 - osa 1

Taidevierailujaksot sen kun jatkuvat! Parin vuoden tauon jälkeen festarit ovat palanneet suomalaiseen kesään, erityisesti Elsan iloksi. Nyt kun kummatkin asumme Helsingissä, päätimme ostaa Flow-festivaaliin kolmen päivän liput ja nauttia koko viikonlopusta. Keikkoja ja muuta asiaa kertyi niin paljon, että tämä jakso piti jakaa kahteen osaan: tässä ensimmäisessä käsittelemme itse festaria ja sen järjestelyjä yleisesti, sekä perjantain keikkoja. Seuraavassa jaksossa käsitellään puolestaan Flow:n lauantai ja sunnuntai.

Innostiko festarit vielä pandemia-ajan jälkeen? Toimiko järjestelyt? Vakuuttiko perjantain pääesiintyjän Gorillazin keikka? Myös omia Flow-tunnelmia voi meille jakaa Instagramissa @taysinsiemauksin.

Aug 23, 202240:15
47. Taidevierailijat: Pete Parkkonen & YOUNGHEARTED

47. Taidevierailijat: Pete Parkkonen & YOUNGHEARTED

Kesäillat alkaa jo hämärtyä, joten mikä sopisikaan ohjelmaan paremmin kuin tunnelmallinen keikkaelämys! Me käytiin Allas Sea Poolilla kuuntelemassa Pete Parkkosen ja YOUNGHEARTEDin keikkaa ja tässä jaksossa pääset fiilikseen mukaan. Syyniin pääsevät niin keikkajärjestelyt, välispiikit, Peten iskelmä-ohjelmisto, kuin keikka-aluekin. Mihin musaan Peten pitäisi meidän mielestä keskittyä? Kumman esiintyjän musiikkia olisi erityisen ihanaa kuunnella rakastuneena? Laura mutuilee YOUNGHEARTEDin alkuajoista ja Elsa ihailee jälleen karjuvaa laulutyyliä. Kerro Instagramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä meidän kanssa!

Aug 08, 202224:02
46. Kirjakerho arvioi: Brit Bennett - Mikä meidät erottaa

46. Kirjakerho arvioi: Brit Bennett - Mikä meidät erottaa

Kirjakerhon arvioinnissa tällä kertaa Mikä meidät erottaa yhdysvaltalaiselta kirjailijalta Brit Bennett. Romaani kertoo kaksosista, joiden elämät lähtevät eri suuntiin, kun toinen päättää elää valkoisena ja toinen mustana. Tämä vuonna 2020 julkaistu kirja on kerännyt ylistäviä arvioita ja sitä on myyty USA:ssa yli miljoona kappaletta, ja päätyi sitten meidänkin lukulistalle.

Jakso ei sisällä juurikaan juonipaljastuksia, mutta toki pohdintaa voi olla mielekkäämpää kuunnella, jos on kirjan lukenut. Kerro meille, mitä mieltä olit, meidät löytää myös Instagramista @taysinsiemauksin!

Jul 26, 202223:54
45. Taidevierailijat: Jesus Christ Superstar

45. Taidevierailijat: Jesus Christ Superstar

Musikaalijakson aika! Me katsottiin kaksi eri versiota Andrew Lloyd Webberin legendaarisesta Jesus Christ Superstar -musikaalista. Elsa katsoi Lontoon juhlatallenteen ja Laura kävi Ruotsissa katsomassa uunituoreen tuotannon, jossa tähtinä loistivat mm. Peter Jöback ja Ola Salo. Puhutaan musikaalin teemoista, pääosien roolituksesta, lavastuksesta, musiikista ja tietenkin siitä, mitä mieltä me tästä kaikesta oltiin! Jos Jesus Christ Superstar on sulle tuttu musikaali, niin kerro meille sun mielipide Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Jul 11, 202229:54
44. Kesän 2022 kulttuurivinkit

44. Kesän 2022 kulttuurivinkit

Nyt kun monilla alkaa juhannuksen jälkeen lomat, keräsimme jaksollisen vinkkejä kesälomien viettoon! Listalta löytyy erilaisia tapahtumia ympäri Suomen, kesäteatteriesityksiä ja muuta kivaa.

Parhaat kesäiset kulttuurivinkkisi voit jakaa meille myös Instagramissa @taysinsiemauksin, voimme jakaa niitä siellä eteenpäin!

Jun 28, 202231:41
43. CODA - Parhaan elokuvan Oscar-voittaja

43. CODA - Parhaan elokuvan Oscar-voittaja

Samaan tapaan kuin viime vuonna, katsoimme tietenkin parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saaneen elokuvan. Tänä vuonna palkinto meni CODA - kahden maailman välissä -elokuvalle, jossa kuuron perheen kuuleva lapsi Ruby on lahjakas laulaja. Elokuva itsessään on amerikkalaisten versio alunperin ranskalaisesta elokuvasta. Me käytiin katsomassa tämä ihan elokuvateatterissa ja tässä jaksossa keskustellaan elokuvan herättämistä fiiliksistä ja tietenkin siitä, oliko tämä elokuva palkinnon arvoinen. Jaksossa puhutaan mm. kuurouden käsittelystä elokuvassa, viittomakielen vivahteikkuudesta, näyttelijäsuorituksista, musiikista ja juonesta. Kerro meille, mitä mieltä olit jaksosta (tai tästä elokuvasta) Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Jun 06, 202226:47
42. Euroviisut 2022 - 12 points goes to...

42. Euroviisut 2022 - 12 points goes to...

Sehän on tämän vuoden viisujakson aika! Kuten viime vuonna, olemme nytkin kuunnelleet etukäteen kaikki kisakappaleet ja pisteyttäneet ne. Jaksossa esittelemme oman kärkikymmenikkömme käänteisessä järjestyksessä, sekä erikseen Suomen kappaleen, jota emme voi äänestää. Ainakin nämä kannattaa siis muistaa lauantain finaalia ajatellen!

Tulemme myös julkaisemaan lyhyet kommentit Instagramin (@taysinsiemauksin) story-osiossa kumpanakin semifinaalipäivänä kaikista kyseisessä semifinaalissa esitettävistä kappaleista. Finaalilauantaina taas käydään läpi rahoittajamaiden biisit. Storyt tallennetaan Instagramiin podcastin profiilin kohokohtiin, eli niitä voi katsella myös sen ensimmäisen 24 tunnin jälkeen.

Nu kör vi!

May 09, 202238:01
41. Taidevierailijat: Kiasma - ARS22

41. Taidevierailijat: Kiasma - ARS22

Podcastimme Taidevierailijat-sarja jatkuu modernin taiteen parissa. Vierailimme Kiasmassa nykytaiteen ARS22 Eläviä Kohtaamisia -suurnäyttelyssä, joka täyttää koko museon. Jaksossa keskustellaan näyttelyn teemasta ja syvennytään erityisesti mieleenpainuneihin teoksiin. Joukkoon mahtui niin koskettavia, hämmentäviä, vähän ällöttäviä, hauskoja ja kiehtovia teoksia. Kerro oma näyttelykokemuksesi meille Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Apr 25, 202231:17
40. Kysymyksiä ja vastauksia

40. Kysymyksiä ja vastauksia

Näin viidennen kauden alkupuolella halusimme päivittää kuulumiset ja antaa kuulijoille tilaisuuden kysyä kysymyksiä. Vastauksista selviää mm. mistä ammateista olemme haaveilleet milloinkin, mitä sanoisimme kymmenen vuotta nuoremmalle itselle ja miten eri taiteenlajeja laittaisimme järjestykseen. Kiitos kaikille kysyjille!

Jaksoa voit kommentoida Instagramissa @taysinsiemauksin!

Apr 12, 202235:08
39. Taidevierailijat: Mary Poppins - Svenska Teatern

39. Taidevierailijat: Mary Poppins - Svenska Teatern

Podcastimme viides kausi lähtee käyntiin musikaalijaksolla! Pitkän pandemia-ajan jälkeen pääsimme vihdoinkin katsomaan Mary Poppins -musikaalin Svenska Teaterniin. Tätähän oli yritetty päästä katsomaan jo aiemmin, mutta aiemmat suunnitelmat muuttuivat. Jaksossa kerromme musikaalikokemuksesta: oliko Maija Poppanen lukemiemme ylistävien arvioiden väärti? Miltä tuntui olla teatterissa pitkästä aikaa? Mikä ihastutti? Millainen pääosan esittäjä oli? Täyttikö Elsan odottama steppinumero odotukset? Mikä kohtaus oli meistä pelottava? Millaisia laulajia musikaalin näyttelijäkaartiin kuului? Jos olet meidän tavoin käynyt katsomassa Mary Poppinsin, niin kerro meille olitko arviomme kanssa samaa mieltä Instagramissa @taysinsiemauksin.

Mar 28, 202225:47
38. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 2

38. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 2

Toivejakson toinen osa! Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut musiikin ja kirjojen osalta? Onko konserttielämys nykyään samanlainen kuin aiemmin? Onko klassisen musiikin konsertteihin liian iso kynnys mennä? Minkälaisia uusia oopperoita me haluttaisiin nähdä? Entä miten kausikortit voisi tuoda myös pop-musiikin puolelle? Onko äänikirjat syy kirjojen lukemisen vähenemiseen? Ja mihin raahata kaikki vanhat CD-levyt, joita ei raaski heittää pois? Tervetuloa nostalgiamatkalle kanssamme! Kerro palautetta jaksosta tai laita uusia jaksotoiveita meille Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Dec 21, 202137:51
37. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 1

37. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 1

Kauden toinen toivejakso on täällä! Pohdimme, miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut elinaikanamme. Kyseessä on siis eräänlainen "jonnet ei muista" -jakso, jossa verrataan meidän lapsuuden aikaisia asioita nykypäivään. Tässä ensimmäisessä osassa keskitymme erityisesti elokuvien, tv-sarjojen maailmaan. Käsittelyyn pääsevät muun muassa videovuokraamot, tallentavat digiboxit, suoratoistopalvelut, YouTube ja TikTok. Mutta onko elokuvateattereissa muuttunut mikään? Palautetta jaksosta ja uusia jaksotoiveita voi kertoa meille Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Dec 07, 202131:39
36. Kirjakerho arvioi: Anni Ihlberg - Ilonpilaaja

36. Kirjakerho arvioi: Anni Ihlberg - Ilonpilaaja

Neloskauden kirja-arvosteluun valitsimme Anni Ihlbergin esikoisromaanin Ilonpilaaja. Nuoresta Lotasta kertova kasvutarina oli mielenkiintoista ja samaistuttavaa luettavaa. Millaiset asiat kiinnittivät huomion ja millainen kirja oli lukea? Selvitä kuuntelemalla, millaisen arvion annoimme!

Jaksossa ei ole juurikaan juonipaljastuksia. Jos olet itsekin lukenut Ilonpilaajan, kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin omat mielipiteesi!

Nov 23, 202130:50
35. ABBA - Voyage: Hitti vai huti?

35. ABBA - Voyage: Hitti vai huti?

ABBAn uusi (ja viimeinen) albumi Voyage pääsee tietenkin Täysin siemauksin -podcastin Hitti vai huti -arvosteluun! Millaiset odotukset meillä oli albumia kohtaan? Mitkä kappaleet nousivat suosikeiksi ja mitkä jäivät ihmetyttämään? Mihin vanhaan hittiin yhden kappaleen loppu viittaa? Minkälaisen teorian Laura on tehnyt albumin draaman kaaresta? Miten Elsan ala-asteen joululevyt liittyvät asiaan? Kannattiko ABBAn tehdä vielä yksi albumi? Kerro olitko samaa mieltä meidän arvostelumme kanssa Instagramissa @taysinsiemauksin! 

Nov 09, 202126:48
34. Vieraana oopperalaulaja Pauliina Sairanen

34. Vieraana oopperalaulaja Pauliina Sairanen

Täysin siemauksin -podcastin ensimmäinen haastattelu on täällä! Tähän jaksoon saimme vieraaksemme Ruotsissa asuvan ja työskentelevän oopperalaulaja ja laulupedagogi Pauliina Sairasen. Jaksossa kuulemme oopperalaulajan arjesta, laulunopetuksen iloista ja haasteista, sekä Pauliinan omasta matkasta nykyiseen ammattiinsa. Erityisesti meille laulua harrastaville tämä oli erittäin mielenkiintoinen haastattelu ja asiaa olisi riittänyt enemmänkin!

Kommentteja jaksosta voi tuttuun tapaan laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin. Välitämme terveisenne myös Pauliinalle!


Oct 25, 202137:09
33. Mitä kulttuuri on?

33. Mitä kulttuuri on?

Toivejakso! Pohdimme yhdessä, mitä kulttuuri on. Analyysiin pääsevät niin viihteen ja taiteen vastakkainasettelu kuin se, onko urheilu kulttuuria. Onko vain korkeakulttuuri sitä oikeaa kulttuuria? Syökö Luokkakokous-elokuvat taide-elokuvien kakusta? Mikä on kulttuurin tehtävä ja tarkoitus? Onko eri teosten luokittelu viihteeseen, taiteeseen ja kulttuuriin tärkeää ja mitä sillä saavutetaan? Kaikki tämä - ja kenties muutakin - selviää tästä jaksosta. Kerro meille, mitä kulttuuri on, Instagramissa @taysinsiemaksin. 

Oct 12, 202127:03
32. Haloo Helsinki! - Älä pelkää elämää: Hitti vai huti?

32. Haloo Helsinki! - Älä pelkää elämää: Hitti vai huti?

Haloo Helsinki! oli parin vuoden tauolla ja palasi sieltä uuden levyn kera. Älä pelkää elämää ilmestyi 10.9.2021, juuri sopivasti meidän arvioitavaksi. Mikä levyssä yllätti, mikä ei? Vakuuttiko lyriikat, entä yksittäiset biisit?

Kuuntele sekä levy, että meidän jakso ja tule kertomaan meille Instagramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä.

Sep 27, 202127:15
31. Taidevierailijat: Helsinki Biennaali

31. Taidevierailijat: Helsinki Biennaali

Neljännen kauden ensimmäinen jakso! Kesätauon aikana kävimme kummatkin Vallisaaressa suositussa Helsinki Biennaali -nykytaidenäyttelyssä. Tämä jakso on osa uutta Taidevierailijat-sarjaamme, jossa käymme paikan päällä erilaisissa taide-elämyksissä tai -tapahtumissa ja kerromme kokemuksesta. Kävitkö Helsinki Biennaalissa? Mitä pidit siitä? Kerro meille kokemuksesta Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Sep 14, 202129:26
30. Vielä on (korona)kesää jäljellä

30. Vielä on (korona)kesää jäljellä

Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa käymme läpi tämän kesän suunnitelmia. Mukana on päiväreissuja, erilaisia kesäaktiviteetteja ja kesäteatteria. Jos sinulle tulee hyviä, erityisesti kulttuuriin liittyviä vinkkejä mieleen, niin niitä voi meille laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

Jäämme tämän jakson myötä kesälomalle ja palaamme neljännen kauden avausjakson kanssa tiistaina 14.9.
Hyvää kesää kaikille!

Jul 16, 202130:12
29. Kirjakerho arvioi: Delia Owens - Suon villi laulu

29. Kirjakerho arvioi: Delia Owens - Suon villi laulu

Tällä kertaa kahden hengen kirjakerhomme käsittelyyn pääsi bestseller nimeltä Suon villi laulu (Where the Crawdads Sing). Amerikkalaisen Delia Owensin kirjoittama teos on herättänyt ihastusta laajalti, joten halusimme selvittää, onko kehuilla katteita. Vakuuttiko tarina, kiehtoivatko hahmot tai luontokuvaus? Minkä arvosanan kirja meiltä sai?

Jakso ei sisällä juonipaljastuksia. Jos olet lukenut tämän kirjan jo, tule kertomaan meille mielipiteesi Instagramiin @taysinsiemauksin! Myös kirjavinkkejä otetaan vastaan tulevia jaksoja ajatellen.

Jun 29, 202131:15
28. Kaikki teokset, joilta odotin enemmän

28. Kaikki teokset, joilta odotin enemmän

Usein podcastimme suosittelee erilaisia kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä teoksia. Siitä on voinut saada harhakäsityksen, että me pitäisimme kaikesta näkemästämme, lukemastamme, kuulemastamme ja kokemastamme. Sehän johtuu vain siitä, että usein osaamme valita ne asiat, joista tiedämme jo etukäteen pitävämme! Tässä jaksossa käänsimme asetelman päälaelleen ja kerromme teoksista, esityksistä ja kokemuksista, joihin olemme pettyneet. Pettymyksiin kuuluu niin keikkoja, kirjoja, TV-sarjojen loppuja, kuin yleisempiäkin pettymyksenaiheita. Kerro samaistuitko tai mihin viimeksi petyit Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Jun 15, 202134:05
27. Nomadland - Oscarin arvoinen pakumatka

27. Nomadland - Oscarin arvoinen pakumatka

Nomadland-elokuva voitti tänä vuonna parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Oliko elokuva palkintonsa arvoinen? Tässä jaksossa puhutaan elokuvan herättämistä fiiliksistä ja pohditaan sen teemoja. Lisäksi käydään tietenkin läpi yleisarvio elokuvasta. Teemoissa on mukana mm. suhde luontoon, yksinolo/yksinäisyys, valintoihin liittyvät etuoikeudet, nomadien elämäntyyli ja luopuminen. Nomadland on erinomainen valinta elokuvaksi, josta voi keskustella jälkikäteen! Jos olet nähnyt elokuvan, kerro meille mitä mieltä olit siitä Instagramissa @taysinsiemauksin. 

Jun 01, 202126:23
26. Euroviisut 2021 - 12 points goes to...

26. Euroviisut 2021 - 12 points goes to...

Euroviisut! Koska tämä julkaisupäivä sattui osumaan viisuviikolle, piti meidän tietenkin tehdä aiheesta jakso. Siispä kuuntelimme kaikki vuoden 2021 kisakappaleet ja pisteytimme ne, eli teimme esikarsinnan puolestanne. Jaksossa esittelemme omasta mielestämme tämän vuoden 10 parasta biisiä käänteisessä järjestyksessä. Ainakin nämä kannattaa siis kuunnella läpi ennen finaalia.

Instagramin puolella @taysinsiemauksin julkaisemme myös kisapäivinä lyhyet kommenttimme kaikista sinä päivänä esitettävistä kappaleista. Tallennamme nuo storyt profiiliimme, joten ne ovat katseltavissa myöhemminkin.

Nu kör vi!

May 17, 202135:27
25. Salaliittoteorioita, formuloita ja tiikereitä

25. Salaliittoteorioita, formuloita ja tiikereitä

Miten tiikerit, formulakuskit, flat eartherit, muusikot, viikinkisoturit ja ihmisten manipulointi liittyvät toisiinsa? Näistä kaikista on tehty erinomaisia dokumentteja! Tässä jaksossa suosittelemme siis erilaisia dokumentteja, jotka ovat katsomisen arvoisia. Minkä dokumentin Laura on katsonut kahdesti? Mitä dokumenttisarjaa Elsa on hehkuttanut niin paljon, että Lauran oli ihan pakko alkaa katsoa sitä? Minkälaisia ajatuksia maailmaa litteinä pitävät flat eartherit herättävät meissä? Suosittele parhaita dokumentteja meille Instagramissa @taysinsiemauksin! 

May 04, 202128:59
24. Kirjakerho arvioi: Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina

24. Kirjakerho arvioi: Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina

Tällä kertaa Lauran ja Elsan kahden hengen kirjakerho päätti lukea Nobel-palkitun Kazuo Ishiguron varmaankin kuuluisimman teoksen Ole luonani aina (Never Let Me Go). Ethän googlaa tätä teosta, jos et ole sitä lukenut! Olemme vahvasti sitä mieltä, että parhaan lukukokemuksen saa, jos ei tiedä kirjasta mitään etukäteen. Tämän jakson voit kuitenkin huoletta kuunnella kohtaan 12:00 asti. Sen jälkeen alkavat juonipaljastukset, varoitamme niistä selväsanaisesti hieman ennen. Jos olet kirjan jo lukenut tai olet aivan varma alkuosan jälkeen, ettet tule sitä lukemaan, kuuntele ihmeessä loppuun! Pohdimme loppupuolella syvemmin kirjan maailmaa ja teemoja.

Instagramissa meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin, sinne voit tulla kertomaan oman mielipiteesi kirjasta! Otamme myös vastaan ehdotuksia arvosteltavista kirjoista, eli suosituksia saa esittää.

Apr 20, 202130:26
23. Toimiiko puheteatteri striiminä?

23. Toimiiko puheteatteri striiminä?

Kansallisteatteri striimasi Facebook-livessä ranskalaisen näytelmän Rakkauden päätös ja me seurattiin kotisohvilta täysin siemauksin. Miten puheteatteri toimii striimattuna vai toimiiko se? Mikä on parasta siinä, kun katsoo teatteria kotisohvalta? Minkälaisia tunteita ja ajatuksia näytelmä herätti? Mitä olisimme muuttaneet näytelmässä? Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin parhaat striimi-vinkit tähän kevääseen!

Apr 06, 202121:02
22. Carmen: kolmen tunnin kolmiodraama

22. Carmen: kolmen tunnin kolmiodraama

Oopperaa emme olekaan vielä tässä podcastissa käsitelleet, joten onkin jo aika! Katsoimme jälleen Stage24-palvelusta yhden esityksen, tällä kertaa vuonna 2017 esitetyn klassikko-oopperan nimeltä Carmen. Keskustelua herättää mm. ranskankielinen libretto Espanjaan sijoittuvassa oopperassa, pääosatenorin yllättävä korvaaminen, sekä oopperan jälleen kerran onnistunut lavastus. Puhumme myös oopperasta yleisesti siinä sivussa. Tervetuloa mukaan!

Mar 23, 202126:33
21. Gasellit - Zen: Hitti vai huti?

21. Gasellit - Zen: Hitti vai huti?

Podcastimme kolmas kausi alkaa! Gasellien helmikuussa ilmestynyt Zen-albumi on Elsan ja Lauran arvioitavana. Täyttikö uusi konseptialbumi odotukset? Miten Antti Holma -osuudet toimivat kokonaisuudessa? Mitä ajatuksia albumi herätti ja mitkä olivat meidän lempisäkeet? Minkälaisia keikkoja odotamme Gaselleilta tulevaisuudessa? Tämä ja jonkin verran muuta selviää kuuntelemalla!

Kerro Instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit Zen-albumista!

Mar 09, 202129:45