Skip to main content
Spotify for Podcasters
The Uni.Times

The Uni.Times

By Uni-ties.gr

Είσαι νέος και θέλεις να ανακαλύψεις ευκαιρίες εξέλιξης?

Το Uni.Times είναι εδώ για να σε βοηθήσει με αυτό! Είναι μια σειρά συζητήσεων με σκοπό να σε εμπνεύσει και να σου παρουσιάσει ευκαιρίες που πιθανότατα να μην ήξερες ότι υπάρχουν, μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες φοιτητών!

Website: www.uni-ties.gr
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

The Eco.Times with Nancy Sarantidou, Fresh Line | Ep.12

The Uni.TimesApr 23, 2021

00:00
25:44
The Eco.Times with Nancy Sarantidou, Fresh Line | Ep.12

The Eco.Times with Nancy Sarantidou, Fresh Line | Ep.12

The ‘Eco.Times Podcast’ ep.12 is here! H Εύα Βαλαμβάνου συζητά με την Νάνσυ Σαραντίδου, την Head Trainer της Fresh Line. Εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική σοφία της βοτανοθεραπείας και ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές, η Fresh Line ιδρύθηκε το 1992 ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ξεκινώντας από ένα κατάστημα στην Αθήνα. Πλέον η εταιρεία παράγει περισσότερα από 300 φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα με βάση μια μεγάλη ποικιλία από αιθέρια έλαια, φυτικά εκχυλίσματα, φυσικά βούτυρα και κλινικά αποδεδειγμένα δραστικά συστατικά. Ποιο ξεχωρίζει ως USP της Fresh Line; Τι είναι η Βιοκλιματική Μονάδα Παραγωγής; Tune in για να μάθεις τα πάντα για την Fresh Line, που εδώ και 29 χρόνια μας προσφέρει ολοκληρωμένη περιποίηση σώματος, προσώπου και μαλλιών πάντα με φυσικά συστατικά!

Apr 23, 202125:44
The Eco.Times with Elisavet Chatzigaki - Fashion Revolution | Ep.11

The Eco.Times with Elisavet Chatzigaki - Fashion Revolution | Ep.11

Στο 11ο επεισόδιο της σειράς “The Eco.Times” η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με την Ελισάβετ Χατζηγάκη. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Μάρκετινγκ και επαγγελματικά έχει εστιάσει στον Μη Κερδοσκοπικό Τομέα, δίνοντας βάση στην Επικοινωνία. Πώς μπήκε το Fashion Revolution Greece στην ζωή της και τί εκπροσωπεί αυτό το κίνημα; Πώς η βιομηχανία της μόδας μπορεί να γίνει ηθική και βιώσιμη; Από τις 20-25 Απριλίου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το Raise Your Voice Festival, στο οποίο καταξιωμένοι ομιλητές και ειδήμονες θα μιλήσουν  για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και το πρώτο ελληνικό Fashion Open Studio, που πραγματοποιείται φέτος σε συνεργασία με τον οίκο υψηλής ραπτικής Maison Faliakos. Κάντε την εγγραφή σας στο Eventora. Enjoy!

Ευχαριστούμε πολύ το ‘Teabox’ για το αρωματικό, βιολογικό τσάι και το sustainable brand ‘Cat with Hat’ για τα φυσικά προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου.

Links για εγγραφές στις εκδηλώσεις:

https://www.eventora.com/el/Events/fashion-open-studio-greece-2021

https://www.eventora.com/el/Events/raise-your-voice-festival-2021

Apr 16, 202121:19
The Eco.Times with Giorgos Steggos CEO της Cyclefi | Ep.10

The Eco.Times with Giorgos Steggos CEO της Cyclefi | Ep.10

Ο Γιώργος Στέγγος, CEO & Co-Founder της Cyclefi, μιλάει για την πρόταση της εταιρείας στον χώρο της ανακύκλωσης, «το Facebook της κυκλικής οικονομίας» όπως το χαρακτηρίζει, μια καινοτόμο υπηρεσία προώθησης της ανακύκλωσης που χαρίζει κουπόνια στους πολίτες «απλά και μόνο επειδή έχουν τη πρόθεση να ανακυκλώσουν και να προμηθευτούν ένα προϊόν το οποίο έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα χρήσης»

Apr 09, 202143:17
The Eco.Times with Giannis and Garyfalia Pitsakis Co-founders of 3Quarters | Ep.09

The Eco.Times with Giannis and Garyfalia Pitsakis Co-founders of 3Quarters | Ep.09

Στο ένατο επεισόδιο της σειράς “The Eco.Times” η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με την Γαρυφαλιά και το Γιάννη Πιτσάκη.

Οι αθηναϊκές τέντες, έγιναν οι τσάντες από τους 3quarters και κάνουν θραύση

H Γαρυφαλιά και ο Γιάννης, μία αρχιτέκτονας και ένας φωτογράφος με κοινό ενδιαφέρον στο ντιζάιν, τις τέχνες, τη μόδα και τη ζωή στην πόλη έβαλαν σκοπό να παρατείνουν τη ζωή του τεντόπανου. Το 3QUARTERS ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από τη Γαρυφαλιά και το Γιάννη, μία αρχιτέκτονα και ένα φωτογράφο με κοινό ενδιαφέρον στο ντιζάιν, τις τέχνες, τη μόδα, τα ποδήλατα και τη ζωή στην πόλη. Χρησιμοποιούν και έχουν αγαπήσει προϊόντα από ανακύκλωση/ επανάχρηση και εκτιμούν το έξυπνο ντιζάιν και τη δουλειά στο χέρι. Δύο δημιουργοί που, αφού έζησαν για χρόνια σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, θέλησαν να δουλέψουν για την Αθήνα και με την Αθήνα, με την πόλη και τα κτήρια της. Το upcycling είναι πλέον τάση, παρόμοιες ιδέες δουλεύουν ήδη στη χώρα και ο νέος κόσμος τις έχει αγκαλιάσει. Βέβαια, αγκαλιάζουμε εκ νέου μια κουλτούρα, που είχε η γιαγιά μας, θυμάστε; Εκείνη που δεν πετούσε τίποτα.

Apr 02, 202139:50
The Eco.Times with John Iliopoulos co-founder of We4all | Ep.08

The Eco.Times with John Iliopoulos co-founder of We4all | Ep.08

Στο όγδοο επεισόδιο της σειράς “The Eco.Times” η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με τον Γιάννη Ηλιόπουλο. Ο Γιάννης Ηλιόπουλος είναι ο Co-Founder του Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού 'We4all". Αποστολή της We4all είναι να βοηθήσει τον πλανήτη μας να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι η Γη είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά. Διευκολύνει τους ανθρώπους να φυτεύουν δέντρα και να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους σαν μια μεγάλη οικογένεια με ένα κοινό όραμα. Ο Γιάννης μας μιλάει για την δημιουργία του οργανισμού, για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσουν την We4all, την επέκταση του οργανισμού και στο εξωτερικό. Τι είναι η Επιχείρηση Πράσινη Αττική; Υπάρχουν συγκεκριμένα φυτά και εποχές για δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις; Για αυτά και πολλά ακόμη, tune in! Ευχαριστούμε πολύ την Redbull που μας έδωσε την απαραίτητη ενέργεια.

Mar 26, 202140:58
The Eco.Times with Prokopis Georgakopoulos founder of Arcan | Ep.07

The Eco.Times with Prokopis Georgakopoulos founder of Arcan | Ep.07

Στο έβδομο επεισόδιο της σειράς “The Eco.Times” η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με τον Προκόπη Γεωργακόπουλο.

Η ArCan (Αρκαδική Κάνναβη) δημιουργήθηκε το 2017 από τον Προκόπη Γεωργακόπουλο με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ορθή ενημέρωση των πολιτών για τις χρήσεις αλλά και τη σημασία του φυτού, την επαναφορά της κάνναβης στην Αρκαδία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και τέλος την ανάδειξη και εξέλιξη της κάνναβης σε προϊόντα χρήσιμα και ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Mar 19, 202149:14
The Eco.Times with Phoebe Kyriaki founder of Aladastra | Ep.06

The Eco.Times with Phoebe Kyriaki founder of Aladastra | Ep.06

Στο έκτο επεισόδιο της σειράς “The Eco.Times” η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με την Φοίβη Κυριάκη. Η Φοίβη είναι η founder της Aladastra, ενός ethical και sustainable brand, που βασίζεται στην yoga και το wellness. Τι σημαίνει Aladastra και τι είναι το palo santo; Πώς η yoga και οι σωστές αναπνοές την βοήθησαν με το άγχος της; Τι research χρειάστηκε να κάνει πριν ξεκινήσει το δικό της brand; Τέλος, μας αποκαλύπτει την πρωτοβουλία που πήραν στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Για αυτά και πολλά ακόμη tune in! Ευχαριστούμε πολύ τα Redbull που μας έδωσαν την απαραίτητη ενέργεια για το γύρισμά μας.

Mar 11, 202136:37
The Eco.Times with Stavros Tsobanidis founder of Phee | Ep.05

The Eco.Times with Stavros Tsobanidis founder of Phee | Ep.05

Αυτή τη Παρασκευή καλεσμένος μας είναι ο Σταύρος Τσομπανίδης. Ο Σταύρος, απόφοιτος Χρηματοοικονομικών, μας συστήνει την δική του τεχνολογική start up, την 'Phee'. Η PHEE ανέπτυξε μια μη συμβατική τεχνολογία για την αναβάθμιση των υπολειμμάτων Posidonia σε φυσικά τελικά προϊόντα που φέρνουν τη θαλάσσια αύρα στην καθημερινή μας ζωή. Πώς έχει καταφέρει να δώσει μια δεύτερη ζωή στα νεκρά φύκια; Τι έρευνα και τι άδειες χρειάστηκε να προσκομίσει; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούν από τη στιγμή που μαζέψουν τα νεκρά φύκια μέχρι την δημιουργία των προϊόντων τους; Μείνε μέχρι το τέλος γιατί έχουμε και καταπληκτικό sustainable δώρο. Enjoy!

Mar 05, 202142:35
The Eco.Times with Nefeli Kleopatra Venetsianou @Ecotivity | Ep.04

The Eco.Times with Nefeli Kleopatra Venetsianou @Ecotivity | Ep.04

Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς 'The Eco. Times'καλεσμένη μας είναι η Νεφέλη Κλεοπάτρα Βενετσιάνου, η οποία μας εισάγει στον κόσμο του Ecotivity School. Η Νεφέλη είναι φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και είναι event coordinator στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα Ecotivity School. Πώς ξεκίνησε η συμμετοχή της στο πρόγραμμα; Πόσο εύκολο ήταν να το συνδυάσει με τις σπουδές της; Τι αλλαγές αναγκάστηκαν να κάνουν στο summer school λόγω covid; Τι καινούργιο να περιμένουμε; Enjoy!

 Το Ecotivity School πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, που σχετίζεται με την δημιουργία ενός πενθήμερου θερινού σχολείου,  καθώς και την διοργάνωση επιπλέον σεμιναρίων, με στόχο την ενημέρωση, αφύπνιση και δραστηριοποίηση των νέων σε ζητήματα βιωσιμότητας, αειφόρου ανάπτυξης και οικολογίας.

Feb 26, 202127:31
The Eco.Times with Evi Lachana | Ep.03

The Eco.Times with Evi Lachana | Ep.03

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς “The Eco.Times” η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με την Εύη Λαχανά. Η Εύη είναι γεωπόνος και ιδιοκτήτρια του sustainable brand φυτικών καλλυντικών Laouta. Τα φυσικά προϊόντα Laouta είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που χρησιμοποιεί 100% φυσικά, τοπικά προϊόντα και  vegetarian συστατικά. Όλα τα χειροποίητα προϊόντα τους, είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές. Η διαδικασία παραγωγής τους δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν περιλαμβάνει δοκιμές σε ζώα. Μπες στο κανάλι μας στο Youtube για να δεις την συνέντευξη!

Feb 19, 202135:51
The Eco.Times with Danai Ntanaka | Ep.02

The Eco.Times with Danai Ntanaka | Ep.02

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς The Eco.Times η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με την Δανάη Ντανάκα .Η Δανάη είναι μια γυναίκα επιχειρηματίας που αγαπάει την μόδα όσο και την βιωσιμότητα. Είναι υπεύθυνη για το Kilo-shop Greece, το πιο επιτυχημένο μαγαζί ρούχων με second hand και vintage ρούχα, τα οποία οι πελάτες ζυγίζουν και πληρώνουν αναλόγως. Διευθύνει και το δικό της brand ‘Art and Industry’. 

Feb 12, 202128:31
The Eco.Times with Alexandra Diona | Ep.01

The Eco.Times with Alexandra Diona | Ep.01

Το Podcast "The Eco.Times" αποτελείται από συζητήσεις με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κόσμο του επιχειρείν και συγκεκριμένα διευθύνουν επιχειρήσεις των οποίων βασικά συστατικά της στρατηγικής τους είναι η αειφορία και το θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Σκοπός αυτής της σειράς συνεντεύξεων είναι κατ΄ αρχάς να γνωρίσουν οι νέοι οργανισμούς και δράσεις που έχουν ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ελληνικές επιχειρήσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα, να εμπνευστούν από επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, αλλά και εν γένει να τους κινητοποιήσουμε περαιτέρω ώστε να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο, ολιστικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. 

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς η Εύα Βαλαμβάνου συζητά με την Αλεξάνδρα Διονά για το “A Shiny Day”, μια μικρή ελληνική επιχείρηση που ασχολείται με τη δημιουργικότητα, τη σύγχρονη χειροτεχνία και την έμπρακτη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η δημιουργός Αλεξάνδρα Διονά, εκτός από την επαγγελματικής της δραστηριότητα ως art director και φωτογράφος, μοιράζεται ιδέες στο ashinyday.com κι ενθαρρύνει τα μέλη της κοινότητας και τους αναγνώστες να ακολουθούν ένα βιώσιμο τρόπο ζωής. Μέσα από τις φωτογραφίσεις της, τις συμβουλές για το πώς να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα αλλά και τα σεμινάρια χειροτεχνίας που παραδίδει, προσπαθεί να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται, να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο...φωτεινή!

Feb 05, 202140:06
AIESEC Greece with Ana Tsitsa

AIESEC Greece with Ana Tsitsa

Ακούστε τώρα τελευταίο για φέτος Podcast της σειράς The Uni.Times! Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με την Ana Tsitsa για τις εμπειρίες της μέσω της AIESEC.
Η AIESEC είναι το μεγαλύτερο δίκτυο που διοικείται και αποτελείται αποκλειστικά από άτομα ηλικίας 18-30 ετών με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων στους νέους μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές. Οι ανταλλαγές αυτές είναι είτε εθελοντικού χαρακτήρα είτε πρακτικής άσκησης και στοχεύουν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η πρώτη μας προσπάθεια να φέρουμε ποιο κοντά σε εσάς τις ευκαιρίες που έχετε και μπορείτε μέσα από αυτές να αλλάξετε το μέλλον σας! Η στήριξη σας σε όλο μας αυτό το εγχείρημα είναι πολύ σημαντική για να συνεχίσουμε.  Feel free να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να εκφράσετε τις απόψεις σας, ώστε να γίνουμε και εμείς καλύτεροι! Σας ευχαριστούμε πολύ και θα επανέλθουμε σύντομα με νέες ευκαιρίες!

Dec 22, 202022:30
Citycampus.gr with Myrto Yfanti

Citycampus.gr with Myrto Yfanti

Αυτή την εβδομάδα, στο "The Uni.Times", η Έφη Κωστάκη συζητά με την Μυρτώ Υφαντή  PR & Marketing Manager του citycampus.gr και General Manager studyabroad.gr

Το citycampus.gr είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος φοιτητικός δημοσιογραφικός οργανισμός, που φροντίζει να ενημερώνει και να κατατοπίζει πολύπλευρα τον φοιτητή και τον νέο άνθρωπο για θέματα όπως σπουδές, υποτροφίες, μεταπτυχιακά, Erasmus, ψυχαγωγία, επιχειρηματικότητα- καριέρα, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε ευκαιρία ανοίγεται μπροστά του.

Dec 11, 202019:44
Women On Top with Stella Kasdagli

Women On Top with Stella Kasdagli

Αυτή την εβδομάδα, στο "The Uni.Times", η Έφη Κωστάκη συζητά με την Στέλλα Κάσδαγλη Co-founder του Women On Top .

Το Women On Top είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμος για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή. Όραμά μας, να εξαλείψουμε τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες στην επαγγελματική τους ανάπτυξη, ενδυναμώνοντας τις ίδιες και μεταμορφώνοντας σταδιακά το εργασιακό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο που τις περιβάλλει.

Dec 04, 202023:55
ELSA Athens with Giorgos Kitis

ELSA Athens with Giorgos Kitis

Αυτή την εβδομάδα, στο "The Uni.Times", η Ιωάννα Ρούσου συζητά με τον Γιώργο Κίτη, Πρόεδρο της ELSA Athens. 

Η ELSA Athens αποτελεί το τοπικό παράρτημα της ELSA(European Law Students Association) στην Αθήνα με πάνω από 350 μέλη και ενεργό ρόλο στον νομικό κόσμο και στον χώρο των νεανικών οργανώσεων. Διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες, εικονικές δίκες, ομάδες νομικής έρευνας, εκπαιδευτικές επισκέψεις, θερινά σχολεία, με στόχο την εξοικείωση των μελών της  με τη νομική επιστήμη, καθώς και την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και νομικά συστήματα, σε ένα πλαίσιο κριτικού διαλόγου και επιστημονικής συνεργασίας. 

Nov 27, 202026:31
Chemecon Patras with Eirini Kallitsi and Marios Vlachogiannis

Chemecon Patras with Eirini Kallitsi and Marios Vlachogiannis

Αυτή την εβδομάδα, στο "The Uni.Times", η Ιωάννα Ρούσου συζητά με την Ειρήνη Καλλλίτση Marketing Coordinator και τον Μάριο Βλαχογιάννη General Coordinator στο Chemecon Patras.

To Chemecon Patras είναι ένας φοιτητικός οργανισμός για Χημικούς Μηχανικούς που στοχεύει να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με την αγορά εργασίας τους. Μέσα από διαδραστικά σεμινάρια soft skills & hard skills, προσαρμοσμένα  πάντα στο πεδίο των Χημικών Μηχανικών, αλλά και επισκέψεις σε βιομηχανίες οραματιζόμαστε να προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια και εμπειρίες στον αυριανό Χημικό Μηχανικό.

Nov 20, 202034:45
Debating Society AUEB with Nefeli Vasiou and Christos Mesogeitis

Debating Society AUEB with Nefeli Vasiou and Christos Mesogeitis

Αυτή την εβδομάδα, στο "The Uni.Times" , η Έφη Κωστάκη συζητά με την Νεφέλη Βάσιου και τον Χρήστο Μεσογείτη, μέλη της Οργανωτικής Ομάδας του Ρητορικού Ομίλου  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Ο Ρητορικός Όμιλος ασχολείται με το debate, μέσα από το οποίο καλλιεργεί το public speaking και την σύνθεση πειστικων επιχειρήματων. Ταυτόχρονα, εκπροσωπεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε ελληνικούς και διεθνεις διαγωνισμους debate. 

Ακούστε ολόκληρη την συζήτηση για να μάθετε περισσότερα!

Nov 13, 202029:08
IEEE Student Branch - University of Patras with Giannis Loudaros

IEEE Student Branch - University of Patras with Giannis Loudaros

Αυτή την εβδομάδα, στο The Uni.Times, η Έφη Κωστάκη συζητά με τον Γιάννη Λουδάρο, ο οποίος σπουδάζει στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπροσωπεί τον οργανισμό ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου.

Το ΙΕΕΕ έχει ως σκοπό την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας, της επιστήμης αλλά και την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.

Ακούστε ολόκληρη την συζήτηση για να μάθετε περισσότερα!

Nov 06, 202026:23
Chemecon with Eleni Poupaki

Chemecon with Eleni Poupaki

Αυτή την εβδομάδα, στο "The Uni.Times", η Ιωάννα Ρούσου συζητάει με την Ελένη Πουπάκη, η οποία είναι Marketing Coordinator στο Chemecon.

Το Chemecon αποτελεί τον πρώτο Σύλλογο Νέων Χημικών Μηχανικών με έδρα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στο φοιτητή Χημικό Μηχανικό και το επαγγελματικό του μέλλον. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διοργάνωσης ποικίλλων δράσεων από φοιτητές για φοιτητές!

Oct 30, 202026:03
iGEM Thrace with Alexandros Skouris

iGEM Thrace with Alexandros Skouris

Αυτή την εβδομάδα, στο The Uni.Times, η Έφη Κωστάκη συζητά με τον Αλέξανδρο Σκούρη, φοιτητή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ιδρυτή της iGEM Thrace.

Η iGEM Thrace είναι η διεπιστημονική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την Συνθετική Βιολογία. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό iGEM 2021.

Ακούστε ολόκληρη την συζήτηση για να μάθετε περισσότερα!

Oct 23, 202014:51
Get Involved with Vasilis Angelopoulos and Georgios Asmanis

Get Involved with Vasilis Angelopoulos and Georgios Asmanis

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με τον Βασίλη Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Ασμάνη, οι οποίοι εκπροσωπούν τον οργανισμό Get Involved.

Η Get Involved αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών που επενδύει στη βιωματική μάθηση και τη διεπιστημονικότητα στην προσέγγιση των σύγχρονων οικονομικών ζητημάτων. Στοχεύει στη σύνδεση των φοιτητών με τη Δια Βίου μάθηση και τον εργασιακό χώρο.


Oct 16, 202038:14
Youthmakers Hub with Stefanos Stagakis

Youthmakers Hub with Stefanos Stagakis

Αυτή την εβδομάδα, στο The Uni.Times, η Ιωάννα Ρούσου συζητάει με τον Στέφανο Σταγάκη, ο οποίος είναι Marketing Coordinator στο Youthmakers Hub. 

Το Youthmakers Hub είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με την ενημέρωση και υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, και την ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) στους νέους!

Oct 11, 202026:31
PromRacing with Stathis Panourgias

PromRacing with Stathis Panourgias

PromRacing 

Η Prom Racing, φοιτητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία από το 2008 στο παγκόσμιο, μηχανολογικό διαγωνισμό Formula Student. Φέτος, η ομάδα μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία στη θερμική κατηγορία, θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο!

Οι αιτήσεις για τη πρώτη περίοδο Recruitment ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 5/10/2020. Το επόμενο Recruitment της ομάδας θα πραγματοποιηθεί περίπου το Μάϊο του 2021.

Ακόμα, η Prom Racing θα συμμετέχει στις 24-25 Οκτωβρίου στο 18th Motor Festival, ένα από τα μεγαλύτερα event στο χώρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

Oct 05, 202017:05
COVIDAnalytics with Agni Orfanoudaki @MIT
Jul 06, 202040:59