Skip to main content
Spotify for Podcasters
Väsynyt Podcast

Väsynyt Podcast

By Rami Salomaa

Luuletko osaavasi nukkua? Tiedätkö, mitä hyvä uni on? Niin varmaan. Kuuntele Väsynyt podcastia niin opit, miten voi olla esittämättä virkeää ja vain olla virkeä. Uni ja nukkuminen ovat perusta hyvinvoinnin kehittymiselle, ja yllättävän monella on tässä isojakin vaikeuksia. Syitä tähän löytyy niin nykymaailman rytmistä kuin ihmisen omista valinnoista, mutta uni on myös supervoima, joka voi auttaa ihmistä unelmiensa toteuttamisessa. Voikin sanoa, että nukkuminen on taitolaji. Väsynyt-podcastissa unen ja nukkumisen pariin sukeltavat toimittaja-valmentaja Rami Salomaa ja unilääkäri Henri Tuomilehto. Jaksoissa vieraina kuullaan tunnettuja suomalaisia, kuten Jenni Alexandrovaa, Tuukka Ritokoskea, Max Seeckiä, Tapio Suomista, Salla Sipposta. Lola Odusogaa, Jenni Kokanderia, Viivi Altosta, Jarkko Valteeta ja muita tunnettuja henkilöitä, joilla omat haasteensa unen suhteen. Jokaisessa jaksossa kuullaan myös unitarina, joita kertoilee uneksiva tuottaja Toni Panula. Jaksoissa kuullaan myös vinkkejä nukkumisergonomiaan Tempurin asiantuntijalta. Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan tuotepalkintoja ja kerrotaan tärkeää tietoa uneen liittyvistä asioista, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> Instaramiofficial
Currently playing episode

Unihäiriöt - Uusi kansansairaus. Vieraana Salla Sipponen

Väsynyt PodcastMar 04, 2021

00:00
01:05:53
Apua! Unilääkkeitä, kiitos!? Koska turvautua lääkkeisiin? Vieraana jääkiekkovalmentaja Antti Pennanen, joka luottaa meditointiin ja avantouintiin hyvän unen metsästyksessä.

Apua! Unilääkkeitä, kiitos!? Koska turvautua lääkkeisiin? Vieraana jääkiekkovalmentaja Antti Pennanen, joka luottaa meditointiin ja avantouintiin hyvän unen metsästyksessä.

Unilääkäri Henri Tuomilehto ja väsynyt Rami Salomaa keskustelevat unilääkkeistä ja niiden käytöstä. Vieraana huippuvalmentaja Antti Pennanen, jonka kanssa Rami keskustelee hengitysharjoituksista, meditaatiosta ja avantouinnin merkityksestä uneen.

Feb 15, 202344:29
Pitäisikö meidän jokaisen kerran elämässämme mennä laajaan unitutkimukseen? Miksi? Vieraana supertubettaja Patricia Ström

Pitäisikö meidän jokaisen kerran elämässämme mennä laajaan unitutkimukseen? Miksi? Vieraana supertubettaja Patricia Ström

Jaksossa unen tärkeydestä keskustelevat unilääkäri Henri Tuomilehto ja väsynyt Rami Salomaa. Aiheena unitutkimus. Vieraana tubettaja Patricia Ström. (Alkaa ajassa 23.30) Miten nukkuu tubettaja ja onko hänellä hyviä univinkkejä?

Jan 19, 202340:18
Ramilla on stressi. Miten stressi vaikuttaa uneen? Vieraana tähtitanssija Ansku Bergström

Ramilla on stressi. Miten stressi vaikuttaa uneen? Vieraana tähtitanssija Ansku Bergström

2. Tuotantokauden ensimmäinen jakso. Jaksossa unilääkäri Henkka Tuomilehto ja väsynyt tyyppi Rami Salomaa keskustelevat stressin vaikutuksesta uneen. Jakson tähtivieraana tanssija Ansku Bergström. Podcastin yhteistyökumppanina Puhdistamo.

Nov 17, 202246:29
Ramin Väsynyt matka paremmaksi nukkujaksi ja univalmentajaksi. Vieraana Lola Odusoga

Ramin Väsynyt matka paremmaksi nukkujaksi ja univalmentajaksi. Vieraana Lola Odusoga

1. Tuotantokauden viimeinen jakso. Käsittelemme Ramin Väsynyttä matkaa kohti paremmaksi nukkujaksi ja univalmentajaksi. Rami ja ja Henkka analysoivat unen tärkeyttä, sekä kuulemme yhden tärkeän palautteen koskien unitutkimuksia ja unen arvostusta. Uni on fysiologinen toiminto ja nukkumisessa voi tulla paremmaksi. Se vaatii kuitenkin pitkäjänteistä työtä. Väsynyt podcast on vasta ristiretkensä alussa kohti parempaa unta ja hyvinvointia. Unilähettiläät Tuomilehto, Panula ja Salomaa tulevat takaisin palautuneina ja määrätietoisina. To be continued.Jakson vieraana Lola Odusoga. Kuuntele podcast niin saat tietää onko Lola hyvä nukkuja, vai ei.Jaksossa kuulet myös Tempurin vinkit siihen voiko urheilija/aktiiviliikkuja vaikuttaa unenlaatuunsa sängyllä.Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202155:28
Tasapaino kuormittumisen ja palautumisen välillä. Vieraana Miss Suomi Viivi Altonen

Tasapaino kuormittumisen ja palautumisen välillä. Vieraana Miss Suomi Viivi Altonen

Päivittäinen energisyys syntyy tasapainosta kuormituksen ja palautumisen välillä. Jakson tavoitteena on keskustella mitkä asiat meitä kuormittavat ja toisaalta mistä hyvä palautuminen syntyy. Jakson tavoitteena on auttaa sinua löytämään keinoja palautumiseen.Vieraana Miss Suomi Viivi Altonen. Kuuntele miksi Viivi ei halunnut pienenä, että kukaan koskee hänen sänkyynsä ennen nukkumaanmenoa.Jaksossa kuulet myös Tempurin vinkit siihen mistä käsien puutuminen johtuu.Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika/. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202101:06:02
Plan B - Unen erityispiirteet. Vieraana Jenni Kokander

Plan B - Unen erityispiirteet. Vieraana Jenni Kokander

Vaikka arvostaisit untasi ja huomioit sitä säännönmukaisesti, aina ei asiat etene niinkuin pitäisi. Nukahtaminen on vaikeaa tai heräät yöllä, eikä uni tahdo tulla uudelleen. Jakson tavoitteena on tuoda esille keinoja miten toimia tällaisissa erityistilanteissa.Vieraana huikean hauska näyttelijä Jenni Kokander. Kuuntele minkälainen nukkuja Jenni on. Jaksossa kuulet myös Tempurin vinkit siihen mistä yöllinen tai aamuinen selkäkipu voi johtua. Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialKolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Varaa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika/. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202101:01:40
Väsynyt spesiaali: Väsyneet.

Väsynyt spesiaali: Väsyneet.

Erikoisjakso täysin ilman asiantuntemusta, ihan vaan fiilispohjalta tarinoiden Väsynyt-ohjelman taustoista. Tämä Väsynyt-jengi valloittaa nukkumala maailman. Tätä jaksoa ei kannata missata.Studiossa Salomaa ja poikkeustila-Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika/. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202132:09
Ramin laajan unitutkimuksen tulokset ja hyvän unen resepti. Vieraana Jarkko Valtee

Ramin laajan unitutkimuksen tulokset ja hyvän unen resepti. Vieraana Jarkko Valtee

Onko Ramilla unihäiriöitä? Mitä selviää laajassa unitutkimuksessa ja koska sinun kannattaisi mennä tutkimuksiin? Kuuntele jakso, niin tiedät.Tiesitkö myös, että nukkuminen on ominaisuus, jota jokainen meistä voi kehittää ja vahvistaa. Jos vain haluaa.Jakson tavoitteena on tuoda esille unilääkärin parhaat vinkit kuinka parantaa omaa nukkumistaan ja siten elämäänsä. Vieraana Jarkko Valtee.Jaksossa kuulet myös Tempurin vastauksen siihen mitä on memory foam ja miten se liittyy nukkumiseen.Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika/. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202101:16:20
Unihäiriöt - Uusi kansansairaus. Vieraana Salla Sipponen

Unihäiriöt - Uusi kansansairaus. Vieraana Salla Sipponen

THL:n tutkimusten mukaan jopa 20% suomalaisista aikuisista kärsii pitkäaikaisista uniongelmista eli unihäiriöistä. Unihäiriöitä on yli 80. Jakson tavoitteena on käydä läpi tyypillisimmät unihäiriöt, kuinka niitä tutkitaan ja hoidetaan. Jakson nauhoituksessa Ramilla oli "päällään" unitutkimuslaitteet. Keskustelemme unitutkimuksen tärkeydestä ja siitä mitä se mittaa. Vieraana urheilun olympiatoivo, kiekonheittäjä Salla Sipponen.Jaksossa kuulet myös Tempurin vinkit sängyn kovuuteen.Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202101:05:53
Uni ja sairastuminen - Vieraana Tapio Suominen

Uni ja sairastuminen - Vieraana Tapio Suominen

Uni on ihmisen perustavinlaatuisin fysiologinen toiminto. Ihminen pärjää pidempään syömättä ja juomatta kuin nukkumatta. Siitä johtuen jo pelkästään se, että nukut vapaaehtoisesti vähemmän kuin sinun pitäisi aiheuttaa katastrofaalisia vaikutuksia elämääsi. Jakson tarkoituksena on kertoa, mitä kaikkea puutteellinen nukkuminen meissä aiheuttaa. Jakson vieraana kuullaan legendaarinen selostaja Tapio Suominen, jolla on todettu uniapnea ja hän kertoo kokemuksiaan sairaudestaan.Mukana myös Tempurin vinkit nukkumisergonomiaan. Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan tuotepalkintoja ja kerrotaan tärkeää tietoa uneen liittyvistä asioista, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202101:07:45
Pyhä Kolmiyhteys: Liikunta - Ravinto - Uni. Vieraana Max Seeck

Pyhä Kolmiyhteys: Liikunta - Ravinto - Uni. Vieraana Max Seeck

Parasta sairauden hoitoa on ennaltaehkäisy - helppoa vai onko? Jokainen meistä pystyy itse edistämään omaa terveyttään pyhällä kolmiyhteydellä - säännönmukaisella liikunnalla, terveellisellä ravitsemuksella ja laadukkaalla unella. Jakson tarkoituksena on opastaa miten nämä eri elementit vaikuttavat toisiinsa ja miten niitä oikeaoppisesti tulisi toteuttaa? Henkka käy läpi myös Ramin herkkäunisuutta ja stressin vaikutusta uneen. Vieraana maailmanvalloitusta aloittava supersuosittu kirjailija Max Seeck.Mukana myös Tempurin vinkit nukkumisergonomiaan.Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan tuotepalkintoja ja kerrotaan tärkeää tietoa uneen liittyvistä asioista, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 04, 202101:03:55
Aktiivinen uni - Nukkumisen anatomia - Vieraana Jenni Alexandrova

Aktiivinen uni - Nukkumisen anatomia - Vieraana Jenni Alexandrova

Unen aikana elimistö lepää ja ihminen rentoutuu - totta, mutta uni on todella aktiivinen aikana elimistössämme, me emme vaan itse sitä tiedosta. Jakson tavoitteena on tuoda esille mitä kaikkea meissä tapahtuu kun nukumme ja myös mistä hyvä uni koostuu.Toisessa jaksossa tuodaan esille mitä kaikkea meissä tapahtuu kun nukumme ja mistä hyvä uni koostuu. Vieraana supernukkuja Jenni Alexandrova. Kuulemme myös Tempurin asiantuntijan vinkkejä makuuhuoneen lämpötilaan.Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika/. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 03, 202153:50
Uni, kaiken perusta - vieraana Tuukka Ritokoski

Uni, kaiken perusta - vieraana Tuukka Ritokoski

Uni ja nukkuminen ovat ihmisen hyvinvoinnin perusta ja tärkein tekijä. Liikunnan ja ruokavalion vaikutukset voivat jopa kumoutua, jos lepo on levotonta. Uni on siis supervoima, joka parhaimmillaan antaa ihmiselle eväät menestymiseen ja unelmien toteutumiseen.Ensimmäisessä jaksossa käsitellään unen tärkeyttä ja kuullaan Suomen suostituimman radion aamushown, Aamulypsyn juontaja Tuukka Ritokosken omaa tarinaa nukkumisesta ja saadaan Tempurin asiantuntija, Pasi Koistisen vinkit sängyn vaihtamisen ajankohtaan.Kolumnistina ja unipakinoitsijana sarjan tuottaja Toni Panula.Podcastin virallisena somekanavana toimii Ramin Instagram-tili, jossa arvotaan Tempurin lahjakortteja ja Henri Tuomilehdon kirjoja omistuskirjoituksella, sekä saat vinkkejä unesi parantamiseen. Seuraa Ramia Instagramissa -> InstaramiofficialVaraa myös aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Tempurille osoitteessa www.sleepcenter.fi/varaa-aika/. Ajanvaraaja saa lahjan ja kahvit sekä tarjouksen yksilöllisesti sopivista nukkumisen apuvälineista.Katso nukkumisergonomia-videoita ja lataa ilmainen kartoitusopas osoitteessa www.nukkumisergonomia.fi. Sivustolta voit katsoa myös sinulle lähimmän koulutetun nukkumisergonomian asiantuntijan!
Mar 01, 202158:05