Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sikre kilder i Venstre

Sikre kilder i Venstre

By Venstre

Hver uke kommer tre sikre kilder i Venstre med svært sikker, og noe usikker informasjon om nyheter og politikk. En podkast om store og små debatter med Sveinung Rotevatn, Ingvild Wetrhus Thorsvik og Kristin Marken.


Produsent og teknisk ansvarlig er Trine Mårtensson.
SoMe-ansvarlig er Thea Elvestuen.
Basert på idé og konseptutvikling av Oda Mo Eikefet.
Eivinn Arne Jensen Larsen har bidratt med teknisk kompetanse.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Kanskje kommer Ingvild

Sikre kilder i VenstreDec 08, 2023

00:00
39:27
Kanskje kommer Ingvild

Kanskje kommer Ingvild

Ettersom Ingvild kanskje har blitt sjef nasjonal sikkerhetsmyndighet er det en duo som byr på ukens episode. Statsbudsjettet er landet, der regjeringen har tatt i bruk sitt hemmelige våpen: Nybø-penger. Det har vært omvalg i Moss, det er kaos i Trøndelag og i Stavanger krangles det om hvem som finansiere penklær for politikere. Mer om dette, litt om gruvedrift på havbunnen og diskusjoner om hvorvidt korn er grønnsak, får du av Sveinung og Kristin.

Dec 08, 202339:27
Expecto Petroleum

Expecto Petroleum

Klimatoppmøtet er i gang og Støre og co har med seg lave ambisjoner i bagasjen. Kristin avslører sine beste parodier, Ingvild har creepa fremmede mennesker på kino og Sveinung har sett film hjemme og har noen spørsmål om styresettet i et fiktivt univers. I ukens episode diskuterer podden kjernekraft, den liberale vinden som blåser over Norge og kritiserer diverse norske mediehus for å ikke eie kritisk sans. 

Dec 01, 202337:39
Statsminister Melby

Statsminister Melby

Sveinung er tilbake fra Liechtensteinsk kunstutstilling og har registrert at Norge har fått en ny statsministerkandidat siden sist. Det er kanskje ikke så dumt heller, ettersom hun ikke har en ektemann som ville vært better off med å spise potensielt farlig sopp eller tilbringe dagene sine på Bjerke travbane. Raymond Johansen er forbanna på NRK fordi de stiller spørsmål ved hans behov for penger, mens nordmenn kaster penger etter folk NRK ikke stilte nok spørsmål til. Det er en rar verden, men vi kan heldigvis alltid regne med at personen Jenny Klinge klikker på kjønnstyranniet som følge av hennes store humor. 

Nov 23, 202341:48
Et fiktivt dokument på 60 sider

Et fiktivt dokument på 60 sider

To av podens medlemmer har bursdag denne uka og feirer på hvert sitt vis. Det er imidlertid ikke gratulasjonsmailer innboksene fylles av om dagen. Heldigvis for verden har Venstre lagt frem sitt alternative statsbudsjett denne uka, og Sveinung gir en grundig innføring i både konsept og innhold. I Oslo er det derimot et helt ekte budsjett på vei. Mer om innholdet i det, hvorfor det er vanskelig å sove etter noen timer hos Fredrik Solvang og fotballbaserte metaforer for arbeid med etablering av nasjonalparker får du i denne ukens episode.

Nov 16, 202338:04
SViket

SViket

Det skal gjennomføres en meningsmåling på Sørlandet, og Ingvild er mildt sagt forbanna. Sveiungs klima-NOU er endelig ferdig, men kommer noe til å skje så lenge Andreas Bjelland Ekofisk og co har hånda på rattet? Podden diskuterer problemer innad i pinnsvinmiljøet, en statsråd på biltur til villsvinmiljøet og forsikrer Carl I. Hagen om at han fint kan klemme familien sin uten å bli en del av svinemiljøet. Shoutout til Nortura (foreløpig).

Nov 09, 202334:56
Slutty kylling

Slutty kylling

Kvinnen som kommer fra samme valgdistrikt som kronprinsessen har gjort det igjen: Skapt klein stemning på Slottet. Halloween er over, men skrekkfilmene fortsetter å utspille seg i norske merder og svenske hønsehus. Bergens byråd fortsetter å være totalt ubrukelig, mens Oslo har blitt et liberalt fyrtårn for dyr og mennesker. I Midtøsten, derimot, ser situasjonen bekmørk ut. Mer om dette, pluss nok en domsanalyse fra Høyesterett, denne gangen om ACER, får du i ukens episode.

Nov 03, 202341:37
Dresscode: lurvete

Dresscode: lurvete

Oslo har fått byråd og alle liberale hjerter hjerter gleder seg. Kristin har fått ny jobb, men fortsatt er det bare Sveinung og Ingvild som blir invitert til å møte kronprinsregenten og sende morsekode til Kong Corona. Bergen har skaffet seg en prinsippløs byrådsleder, Senterpartiet er fortsatt mot alt som er europeisk og da er det bare en ting å gjøre: putte et tappetårn på Ferner Jacobsen.

Oct 26, 202335:08
Velkommen til KLD, Erling Sande

Velkommen til KLD, Erling Sande

Podkastens globetrotter er tilbake etter nok en tur til Europa der hun kanskje har sett en kjendis. Polen har fått et deilig valgresultat, landet har fått veldig mange nye statsråder og Venstre har fått masse skryt for politikken sin i en rapport. Kristin forholder seg hemmelighetsfull og får med seg lite fra utenfor Oslobobla, mens Sveinung er strålende fornøyd med at regjeringen nå består av både mer og mindre vest.

Oct 20, 202339:00
Samer i lobbyen

Samer i lobbyen

Fosen-demonstrasjonene er i gang igjen og det joikes av full hals i vandrehallen. Det er krig og terror i Midtøsten, det har vært valg på Svalbard og det er spennende nytt fra Høyesterett. Tre sikre kilder diskuterer hvem de helst ville saksøkt, hvem som blir ny utenriksminister og ernæringssituasjonen for sjøfugl.

Oct 12, 202347:15
Nokon kjem til å dobbeltkommunisere

Nokon kjem til å dobbeltkommunisere

Det er en stor uke for Norge, Noreg og den eneste partipodkasten i landet. Ingvild snakker om åpenhet og demokrati mens hun står fast i heisen, Sveinung vil at regjeringen skal slutte å være totalt EUbrukelig og Kristin forsøker seg på en serie ulike digresjoner for å dekke opp hvor lite oppdatert hun er på verden utenfor byrådsforhandlingene. Podden gleder seg over Jon Fosses velfortjente suksess og unner ham absolutt ingenting. Lykke til i valgkampen, Moss Venstre!

Oct 06, 202339:46
Hest i solnedgang

Hest i solnedgang

Venstres stortingsgruppe har gjennomført nok en strategisamling mot Ingvilds vilje og denne gangen har Sveinung strødd en nettbasert quiz i såret. I denne ukens episode gir Kristin en «kort» innføring i nyere pizzahistorie, trioen diskuterer hvorfor Moss kan bli den nye hot-spoten for den politiske eliten og Ingvild gir en innføring i svenske tilstander og danske aktive drenger.

Sep 29, 202339:21
Mulig i teorien, Bergen og Flekkefjord

Mulig i teorien, Bergen og Flekkefjord

Podden er tilbake, og det er tid for debriefe valget. Tre sikre kilder diskuterer Venstres fremgang, hva som skjer i Oslo, kaoset i Bergen, flanellskjortemannens suksess og taper-kuppet i Lindesnes. Lytt til denne ukens episode for mer om kommunestyrerepresentant Thorsviks mange hobbyer, maratonløper Rotevatns syn på Ernas habilitetsutfordringer og borger Markens forsøk på en svært smal Busserulls-referanse.

Sep 20, 202340:59
Sveinungs sang om skolevalget feat. Mats Hansen

Sveinungs sang om skolevalget feat. Mats Hansen

Kjære lyttere, ta godt i mot den ekte Mats Hansen! Sjelden har Oslo virket mer perifert enn i denne episoden. Sveinung og Ingvild er direkte inne fra Mo i Rana der den kommende ordføreren har vist dem Flukten fra dyreskogen i reality-versjon, nordnorsk næringsliv og bistått i et forsøk på å finne vegansk mat. Mer om dette og nyhetene om Greta Thunbergs sterkt overdrevne død får du i denne episoden av SKiV. Godt valg!

Sep 09, 202336:56
Oslo/Stord, 31. august

Oslo/Stord, 31. august

Valgkampen fortsetter! Sveinung er vel fremme på Stord etter at et større norsk mediehus forsøkte å ta livet av ham, Ingvild har hørt en gammel vitseklassiker på bedriftsbesøk og Kristin fortsetter sitt mas og kjas om det liberale og borgerlige sentrum. Hennes kongelige høyhet Anniken Huitfeldt har gått på en smell, norsk narkotikapolitikk fortsetter å være totalt ubrukelig og norske politikere blir mer og mer desperate etter nye måter å nå velgere på. Redd en katt i dag og Vipps noen kroner til Lisaklinikken.... og Oslo Venstres valgkamp.

Aug 31, 202337:44
Girl in Oslo

Girl in Oslo

Tre sikre kilder tester nytt utstyr med en remote Sveinung. Oslo Venstre flyr høyt på målingene, og Kristin er mildt sagt i valgkampmodus. Hvor mange partier i Kristiansand kan få plass til høyre for Frp, hvor mange tilnærmet ubemannede politistasjoner kan man få plass til på bygda og hvorfor er natur så viktig i kommunevalget? Og ikke minst! Ingvild er forelska - i en sørlandsjente med en fortid.

Aug 26, 202335:11
Dobbel tango på demokratiets dansegulv

Dobbel tango på demokratiets dansegulv

To sikre kilder møtes på et hotellrom i Arendal. Hva synes politikerne EGENTLIG om å ta 1700 debatter på Arendalsuka, eller ‘mellomledernes Øya’, som Ane Breivik kaller det? Hva er våre største tabber? Og er Venstre "Norges mest woke parti"? Valgkampen er i gang, fast food-konsumet er raskt stigende og vi er tilbake etter ferien!

Aug 18, 202328:15
Støres kriminelle fortid

Støres kriminelle fortid

To jurister og en representant for folket lærer mer om Liechtenstein, forsøker å bli klokere på tidenes korteste borgerkrig og forklarer hvorfor et glass vin i en jacuzzi ikke er å anse som et jobbintervju. Regjeringen vil ha mer hemmelighold, Jonas vil bestemme hva kriminalitet er ut fra personlige preferanser og Eppi B.E vil muligens måtte avlive et eksotisk dyr i Os. Happy pride og god sommer fra de sikreste kildene i Venstre. Snakkes i sesong DOS!

Jun 30, 202348:00
Kollektiv intellektuell meltdown

Kollektiv intellektuell meltdown

Har du noen gang ikke funnet nøklene dine på morgenen? Vel, for oss innebærer det behov for vikarbruk. Journalistene skjønner ikke hvordan politikk funker, politiske redaktører skjønner ikke hvordan loven funker og en halvhjerta gjettekonkurranse avslører at Grunde heller ikke vet hvordan portugisisk geografi funker. Regjeringen skal utvinne mineraler i strid med miljøfaglige råd, Venstre vil ID-merke katter (på et slags Snap-map?) og podkasten leverer nok en artikkelanbefaling til glede for allmuen.

Jun 22, 202333:30
Myr, dyr og en nydelig fyr

Myr, dyr og en nydelig fyr

Hvordan drikke uten å bli bakfull, hvordan oppbevare fjærkre på balkongen og hvordan vite om noe er ekte eller CGI? I denne episoden får du svar på dette samt en oppdatering på sjokoladeboikott, enigheten om revidert nasjonalbudsjett og en katt som muligens skal «returneres» til Kypros. I tillegg dropper en helt spesiell gjest innom podden for å snakke om ukens mest alvorlige sak.

Jun 15, 202342:36
Ingvild og Bjørnland må gå

Ingvild og Bjørnland må gå

Det brukes harde ord i dagens episode - med god grunn. Overdosetallene stiger, regjeringen vurderer å begå en klimapolitisk generaltabbe, gratisprinsippet i høyere utdanning er skrotet og politidirektøren har brutt Grunnloven. Ingvild har funnet morkel på hemmelig sted, Sveinung har tatt et hypotetisk bad og Kristin mener #bjørnlandmågå. BOIKOTT FREIA, FRITT UKRAINA.

Jun 09, 202332:54
Wake up, sheeple!

Wake up, sheeple!

Hva skjedde med lakseskatten? Er Venstre og Vedum bestevenner nå? Og får Pasientfokus omsider sykehus i Alta? I tillegg: Ingvild frustreres over at folk tilsynelatende ikke bryr seg om personvern lengre, Jens Stoltenberg har kastet Kristin ut av rådhuset og Sveinung avslører hva som er verdens rareste yrke

May 31, 202336:49
Jess hello is this Nju Jårk Taims?

Jess hello is this Nju Jårk Taims?

En langhelg er over og poden er tilbake med oppdateringer fra norsk og utenlandsk fotball, tips til hvordan man kan unngå uønsket oppmerksomhet fra Big Daddy og anekdoten om da Rachel møtte kongen og det kom på TV. Stavanger skal innføre gratis kollektivtransport, men er det egentlig lurt? Og hvorfor gjør ikke Oslo det samme? Lytt til ukens episode for diskusjoner om Norges klimaforpliktelser, hvorfor det trengs strengere straffer for dyremishandling og nye rykter om hva slags folk som egentlig sitter i den norske ESC-juryen.

May 23, 202332:12
Revidert < Riviera

Revidert < Riviera

Good evening, Europe! Sveinung har bursdag og feirer med å levere en pod fullspekket med kritikk mot juryordningen i Eurovision. MDG har hatt landsmøte og inntatt et nytt og solid EU-standpunkt i tråd med sitt ønske om å en gang bli Venstre. Sikre kilder i Venstre diskuterer cruise, rus og hvorvidt regjeringen har levert i revidert (spoiler: det har de ikke). Dessuten har en ulv blitt skutt fordi han representerte en fare for sau som bor i enebolig og Ingvild er mildt sagt ikke fornøyd.

May 16, 202332:43
Europe United

Europe United

9. mai er Europadagen. Men hvor er EU på vei? Og hva er de beste argumentene for og mot norsk medlemskap? En sikker kilde i Venstre har invitert en tidligere sikker kilde i Venstre, Karl Arthur Giverholt, som nå bor i Brussel. Sammen tar de nei-argumentene på alvor, og snakker om euro, landbruk, fisk og hvilken type innflytelse Norge kan forvente som EU-medlem.

May 09, 202350:35
Søkkrik på pukk

Søkkrik på pukk

Damene er tilbake fra kontinentet, mens Sveinung har brukt mesteparten av tiden siden sist på å diskutere lakseskatt. Arbeiderpartiet (heretter kalt Venstre) skal avholde landsmøte, men media er mer opptatt av drama enn rusreform og annen stein-relatert politikk. Sikre kilder i Venstre diskuterer Forsvarskommisjonens rapport, sikring av biologiske spor og hvorfor Debatten egner seg dårlig som stand up-scene.

May 03, 202334:03
Radikalisering i Landbruksdepartementet

Radikalisering i Landbruksdepartementet

Grunde er attende i podkasten då Ingvild nok ein gong er på tur til Strasbourg, og sidan sist har han blant anna tatt rotta på Huitfeldt i stortingssalen. I (den ikkje lenger så faste) spalta tek podden eit oppgjer med Sandra Borchs dobbeltmoralisme, medan Sjef R rettar skyts mot manglande nynorsk på hotellet der Sveinung ein gong sto fast i heisen. Lytt til denne episoden av SKiV for ei oppsummering av landsmøta til Raudt og KrF, spådommar om kva Sylvi vil sei i tala si til helga og ei lynkjapp utgåve av Grundes sportspalte.

Apr 27, 202332:07
Slipp Peggy fri

Slipp Peggy fri

Landskonferansen er over og Mats Hansen har kanskje litt fylleangst etter å ha betalt 12K for å være gjest i podden? Og a prospos fyll! I denne episoden besvares fire viktige spørsmål om alkohol via diskusjoner om samrøre mellom LO og Ap, om man skal lytte til eksperter, SV som tidvis liberalt parti og hjemmesnekra lysestaker i Stavanger. Og a propos Stavanger! Det er landsmøte i både Rødt og KrF til helgen. Der blir det muligens noen fornuftige vedtak knyttet til Ukraina, men neppe særlig mye liberalisme. Episoden er spilt inn 4/20.

Apr 21, 202336:30
Livepod: Sikre kilder i baren

Livepod: Sikre kilder i baren

Hva gjorde at to politikere fra MDG og Sp begge skiftet parti til Venstre? Og hvem har de beste landsmøtene? Ask Ibsen Lindal og Randi Fredriksen gjester podden - live fra hotellbaren på Venstres landskonferanse.

Apr 17, 202329:05
Tre originale kilder

Tre originale kilder

Sveinung er tilbake fra realitybobla og har siden sist blitt Tyrkia-ekspert. The three OGs nyter gjenforeningen med en liten prat om NATO og hva det har å gjøre med koranbrenning i Sverige, forskning på kosthold og om cheddar er like skadelig for klimaet som kjøttmiddagene til Jenny Klinge. Trenger du oppdateringer på hva som foregår i metropolen Mandal og hundene som bor der? Da har du kommet til riktig sted. Tervetuloa, Suomi!

Apr 12, 202335:10
Påskespesial

Påskespesial

Grunde har bursdag og feirer med å spille inn sin siste pod med Ingvild og Kristin. Denne uken serverer vi en ekte påskespesial - komplett med religionsquiz, diskusjoner om priskrig på marsipan og interne debatter om helligdagskonto. Har alle i poden et Jesus-kompleks? Hvordan feirer en stortingsrepresentant påske? Og hva er egentlig mest normalt av å cosplaye palmesøndag og å leke at man gjør det? Sorry at en av oss tok på mikrofonen hele tiden, vi trodde den var Tobias Santelmann. God påske!


Apr 05, 202329:42
Og a propos Israel, det er snart påske

Og a propos Israel, det er snart påske

Tre sikre kilder har laget en kaotisk podkast som du kanskje likevel vil høre på? Episoden inkluderer verdens lengste digresjon om geitene i Balestrand, en historie fra virkeligheten om da Grunde tok en pisser på fersken og tidenes smudeste overganger fra en sak til en annen - starring Ingvild. Hva har egentlig skjedd i Israel, hva er oppskriften på et bedre barnevern og hva slags søppel har regjeringen spart til kommende fredag? Vel, dette var det vi hadde å by.

Mar 29, 202334:52
Tell me more, tell me more, like do you have a pensjonsreform?

Tell me more, tell me more, like do you have a pensjonsreform?

Ingvild er tilbake fra en velfortjent dagstur etter å ikke ha spist middag på 10 år, regjeringen sliter med å forstå konseptet "rettsstat" og Høire nekter å forby import av partimerch/pelskåper. Dessuten har SV gitt Grunde beskjed om å slutte å være så SYKT for Ukraina, TikTok har blitt forbudt på Stortinget og Balestrand is back, baby - denne gang med en hot take på dyrevelferd. DISCLAIMER: podkasten innser at Theodor Kvikne er Kjartan Lauritzens bror og at Kjartan Lauritzen ikke heter Kjartan Lauritzen. Shoutout til Kjartan Lauritzen (og broren hans).

Mar 23, 202337:16
Skatt101

Skatt101

Endelig har Grunde returnert fra Bahrain og poden er tilbake! Ingenting har skjedd på Fosen, kvenene har nasjonaldag og Emilie vil gjerne overvåke alt du gjør på Internett, selv om du har rent Mehl i posen. Ingvild trenger hjelp til å forstå skatt som konsept og Grundes sportsspalte går politisk. Shoutout til Triana Iglesias!

Mar 17, 202334:11
Rabattkode for likestilling

Rabattkode for likestilling

Gledelig 8. mars! Sikre kilder i Venstre feirer med en skikkelig kvinnedagspesial og diskuterer kvinner på flukt, barnehagegaranti og inkluderende feminisme. Bruk rabattkoden FEMINIST50 og få halv pris på eyeliner.

Mar 08, 202334:06
Vikarpool fylt med Rotevatn

Vikarpool fylt med Rotevatn

Det er deilig når vikaren for vikaren er den vikaren vikarierer på. Hanen, Sveinung, inntar hønsehuset med et langt og avansert resonnement om hvordan regjeringen bør håndtere Fosen-saken. Ingvild opplyser om nye dystre tall mens Kristin ber om et lyspunkt og ender i en LANG digresjon om burgertradisjoner i Vennesla. Dessuten har justisministeren nok en gang avlyst rusreformen, og nå er det ingen som lenger vet hva byrådet i Oslo mener om den heller.

Mar 02, 202335:39
Illiberal og utbrent

Illiberal og utbrent

Ingvild må nok en gang stå til ansvar for banningen sin, ingen tar ansvar for å motarbeide trakassering i forsvaret og Høyre har fraskrevet seg ansvaret for Oslos fødetilbud. Folk flest er kanskje på vinterferie for å spare penger på koks, mens tre sikre kilder i Venstre leverer pod og jobber på for asylbarn, druereklame og retten til å skrive «ond kvinne». (Shoutout til Sørlandet, blir nok noe annet neste gang.)

Feb 22, 202337:06
Ghostet av kommunalministeren

Ghostet av kommunalministeren

Grunde fikk en snap fra Spania i valentinsgave mens Robert Steen har sendt en avskjeds-SMS til Folkets parti. Sigbjørn Gjelsvik nekter å svare Kristiansand på meldinger, og vil ikke dra dit heller - selv om sola alltid skinner og rekene er aldri så ferske. Bergens rotter er under press fra Venstres lokalpolitikere og det er delte meninger i podkasten om hvorvidt det bør opprettes et eget rottereservat. Sikre kilder i Venstre snakker om Bård Hoksruds privatøkonomi, Støres frokostvaner og Senterpartiets forsøk på gerrymandering.
Feb 15, 202332:41
Innadvendt TV-stjerne søker journalist

Innadvendt TV-stjerne søker journalist

Ingvild overlevde USA, men har noen innvendinger mot måten de organiserer politiet sitt på. Nansenpakken™ er på vei mot Ukraina, justisminsteren er blitt tilgitt av Sylvi Listhaug og ingen vet om det er moralsk riktig å skyte ulv. Sikre kilder i Venstre forklarer hva Kontroll- og konstitusjonskomiteen driver med og ber ydmykt om å bli oppsøkt mer av norsk presse.

Feb 09, 202329:59
Saftsjokk med Guri M.

Saftsjokk med Guri M.

Sjefen sjøl besøker Grunde og Kristin i studio, mens Ingvild fortsatt er på ride-along med amerikansk politi. Landet har fått energikommisjonens rapport, veldig mange nye Nora’er og a prospos Nora, så er prisen på saft litt voldsom om dagen. Tre sikre kilder snakker om økt skatt på næringslivet, avslører sine glansnumre på karaoke og leverer endelig den første utgaven av den midlertidige spalten «Grunde oppdaterer lytterne på det siste innen smal idrett».

Send oss gjerne innspill på podkast@venstre.no


Feb 02, 202336:58
Gratulerer med dagen, gamle røy

Gratulerer med dagen, gamle røy

En gjest inntar poden, og hun er mildt sagt forbanna. Ingvild har signert over livet sitt til høyere makter, livet til Lucille er allerede over og hvor lenge kan egentlig Kristiansand overleve Gjelsviks vrede? Sikre kilder i Venstre gratulerer eget parti med dagen og lover bot og bedring for manglende innhold om Casper Ruud.

Jan 27, 202333:36
Veganer på snusdiett

Veganer på snusdiett

Grisene lider og Sandra «Bacon» Borch bryr seg ikke. That’s right: spalten er tilbake. Har norsk alkohollovgivning gått for langt, og hvorfor kan Grunde så mye om hvordan den skal håndheves? Sikre kilder i Venstre diskuterer Rødts Putinisme, Oslos klimagassutslipp og tips til hvordan man fremstår profesjonelt på Stortingets talerstol.

Jan 19, 202333:17
Welcome to the dungeon

Welcome to the dungeon

Ingvild og Kristin ønsker Grunde velkommen som sikker kilde i Venstre. Rolleforståelsesutvalget har levert sin rapport, Venstre har fått Pilotfrue på nakken og podkasten gir regjeringen en sjanse til å ikke være totalt ubrukelig.

Jan 12, 202332:06
Tre sikre kilder med 26 sikre spådommer

Tre sikre kilder med 26 sikre spådommer

Stig Van Eijk er tilbake i MGP, og podden er tilbake etter høytiden! 'Årets trondhjemmer` får passet påskrevet, podden legger hodet på blokken og gir deg fasiten på hva som vil skje i norsk politikk og kulturliv i 2023, og Sveinung avslører at han forlater Stortinget (i noen måneder).

Jan 06, 202342:16
Julespesial

Julespesial

Tre sikre kilder i Venstre gir hverandre julegaver, diskuterer julekrigen som aldri kom, og hva som er Ingvilds wokeste julemening (Bob Geldof ligger tynt an). I tillegg får vi hvor Ingvild, Kristin og Sveinung har feira jul, hva de spiser og hvilke nyttårsforsetter de har for 2023.

Dec 27, 202236:42
Hva gjør fiskeriministeren på TikTok?

Hva gjør fiskeriministeren på TikTok?

Regjeringen feirer global naturavtale med å skyte ulv. Tre sikre kilder i Venstre diskuterer sexkjøpsloven og VM i Qatar (spoiler: En har hatt boikott-sprekk). Sveinung er blitt onkel, Kristin har fått korreks for å bruke fremmedord og Ingvild tar æren for en norsk offentlig utredning om skatt. Og dessuten: Hva gjør egentlig regjeringen på TikTok?  Shoutout til Basil Maarud.

Dec 21, 202236:39
Fysikktime med Sveinung Rotevatn

Fysikktime med Sveinung Rotevatn

Sveinung gir en innføring i hvordan fusjon foregår, Ingvild har fått tips om en and på Oslo Vest som muligens har nedsatt funksjonsevne og Kristin jubler over en gledelig utvikling i burgerbransjen. Sikre kilder i Venstre tester kunstig intelligens, diskuterer heliumsballonger og tar endelig opp lytterspørsmål om rusreform og legalisering. Shoutout til Oda❤️

Dec 14, 202235:00
Har du på BH, Ingvild?

Har du på BH, Ingvild?

Podkastens faste spalte har endelig fått jingle, og det er forfattaren sjølv som les. Dessuten: Må Støres spindoktor gå? Kan man bli lege og anerkjenne flere kjønnsidentiteter? Bør PST få overvåke deg mer? Og må man blotte seg for å redde et pinnsvin? Ingvild, Kristin og Sveinung tegner og forklarer.

Dec 08, 202237:12
Dansklubb för klimatet

Dansklubb för klimatet

I Stortingets kalde podkast-studio, som også er Sveinungs kontor, sitter tre sytepaver og fryser. I denne episoden gir de deg svaret på om det finnes skinnklær for veganere og hvem som har en mørk fortid i Extinction Rebellion. Ingen er fornøyde med et statsbudsjett som leverer katastrofalt dårlig både på klima, justis og dyrevern, og heller ikke den elendige håndteringen av lakseskatten. Og er Ola Borten Moe egentlig kansellert av studentene, eller er de bare uenige med han?

Dec 01, 202235:08
Vi har lyst på nyra di

Vi har lyst på nyra di

Denne uken svarer Kristin, Ingvild og Sveinung på lytterspørsmål om organdonasjon, APs krisemåling, tollfritak for Ukraina, og får dilemma om å stemme Senterpartiet eller Rødt. Det blir også diskusjoner om togrøveri i Drangedal, om Hvaldimir burde i reservat og freedom fries.

Nov 24, 202236:33
Kongen og naboen hans kan starte krig
Nov 18, 202234:09