Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sikre kilder i Venstre

Sikre kilder i Venstre

By Venstre

Hver uke kommer tre sikre kilder i Venstre med svært sikker, og noe usikker informasjon om nyheter og politikk. En podkast om store og små debatter med Sveinung Rotevatn, Ingvild W. Thorsvik og Kristin Marken.


Produsent og teknisk ansvarlig er Trine Mårtensson.
Eivinn Arne Jensen Larsen har bidratt med teknisk kompetanse.
Available on
Spotify Logo
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Currently playing episode

Gratulerer med dagen, gamle røy

Sikre kilder i VenstreJan 27, 2023

00:00
33:36
Skatt101

Skatt101

Endelig har Grunde returnert fra Bahrain og poden er tilbake! Ingenting har skjedd på Fosen, kvenene har nasjonaldag og Emilie vil gjerne overvåke alt du gjør på Internett, selv om du har rent Mehl i posen. Ingvild trenger hjelp til å forstå skatt som konsept og Grundes sportsspalte går politisk. Shoutout til Triana Iglesias!
Mar 17, 202334:11
Rabattkode for likestilling

Rabattkode for likestilling

Gledelig 8. mars! Sikre kilder i Venstre feirer med en skikkelig kvinnedagspesial og diskuterer kvinner på flukt, barnehagegaranti og inkluderende feminisme. Bruk rabattkoden FEMINIST50 og få halv pris på eyeliner.
Mar 08, 202334:06
Vikarpool fylt med Rotevatn

Vikarpool fylt med Rotevatn

Det er deilig når vikaren for vikaren er den vikaren vikarierer på. Hanen, Sveinung, inntar hønsehuset med et langt og avansert resonnement om hvordan regjeringen bør håndtere Fosen-saken. Ingvild opplyser om nye dystre tall mens Kristin ber om et lyspunkt og ender i en LANG digresjon om burgertradisjoner i Vennesla. Dessuten har justisministeren nok en gang avlyst rusreformen, og nå er det ingen som lenger vet hva byrådet i Oslo mener om den heller.
Mar 02, 202335:39
Illiberal og utbrent

Illiberal og utbrent

Ingvild må nok en gang stå til ansvar for banningen sin, ingen tar ansvar for å motarbeide trakassering i forsvaret og Høyre har fraskrevet seg ansvaret for Oslos fødetilbud. Folk flest er kanskje på vinterferie for å spare penger på koks, mens tre sikre kilder i Venstre leverer pod og jobber på for asylbarn, druereklame og retten til å skrive «ond kvinne». (Shoutout til Sørlandet, blir nok noe annet neste gang.)
Feb 22, 202337:06
Ghostet av kommunalministeren

Ghostet av kommunalministeren

Grunde fikk en snap fra Spania i valentinsgave mens Robert Steen  har sendt en avskjeds-SMS til Folkets parti. Sigbjørn Gjelsvik nekter å svare Kristiansand på meldinger, og vil ikke dra dit heller - selv om sola alltid skinner og rekene er aldri så ferske. Bergens rotter er under press fra Venstres lokalpolitikere og det er delte meninger i podkasten om hvorvidt det bør opprettes et eget rottereservat. Sikre kilder i Venstre snakker om Bård Hoksruds privatøkonomi, Støres frokostvaner og Senterpartiets forsøk på gerrymandering.
Feb 15, 202332:41
Innadvendt TV-stjerne søker journalist

Innadvendt TV-stjerne søker journalist

Ingvild overlevde USA, men har noen innvendinger mot måten de organiserer politiet sitt på. Nansenpakken™ er på vei mot Ukraina, justisminsteren er blitt tilgitt av Sylvi Listhaug og ingen vet om det er moralsk riktig å skyte ulv. Sikre kilder i Venstre forklarer hva Kontroll- og konstitusjonskomiteen driver med og ber ydmykt om å bli oppsøkt mer av norsk presse.
Feb 09, 202329:59
Saftsjokk med Guri M.

Saftsjokk med Guri M.

Sjefen sjøl besøker Grunde og Kristin i studio, mens Ingvild fortsatt er på ride-along med amerikansk politi. Landet har fått energikommisjonens rapport, veldig mange nye Nora’er og a prospos Nora, så er prisen på saft litt voldsom om dagen. Tre sikre kilder snakker om økt skatt på næringslivet, avslører sine glansnumre på karaoke og leverer endelig den første utgaven av den midlertidige spalten «Grunde oppdaterer lytterne på det siste innen smal idrett». Send oss gjerne innspill på podkast@venstre.no
Feb 02, 202336:58
Gratulerer med dagen, gamle røy

Gratulerer med dagen, gamle røy

En gjest inntar poden, og hun er mildt sagt forbanna. Ingvild har signert over livet sitt til høyere makter, livet til Lucille er allerede over og hvor lenge kan egentlig Kristiansand overleve Gjelsviks vrede? Sikre kilder i Venstre gratulerer eget parti med dagen og lover bot og bedring for manglende innhold om Casper Ruud.
Jan 27, 202333:36
Veganer på snusdiett

Veganer på snusdiett

Grisene lider og Sandra «Bacon» Borch bryr seg ikke. That’s right: spalten er tilbake. Har norsk alkohollovgivning gått for langt, og hvorfor kan Grunde så mye om hvordan den skal håndheves? Sikre kilder i Venstre diskuterer Rødts Putinisme, Oslos klimagassutslipp og tips til hvordan man fremstår profesjonelt på Stortingets talerstol.
Jan 19, 202333:17
Welcome to the dungeon

Welcome to the dungeon

Ingvild og Kristin ønsker Grunde velkommen som sikker kilde i Venstre. Rolleforståelsesutvalget har levert sin rapport, Venstre har fått Pilotfrue på nakken og podkasten gir regjeringen en sjanse til å ikke være totalt ubrukelig.
Jan 12, 202332:06
Tre sikre kilder med 26 sikre spådommer

Tre sikre kilder med 26 sikre spådommer

Stig Van Eijk er tilbake i MGP, og podden er tilbake etter høytiden! 'Årets trondhjemmer` får passet påskrevet, podden legger hodet på blokken og gir deg fasiten på hva som vil skje i norsk politikk og kulturliv i 2023, og Sveinung avslører at han forlater Stortinget (i noen måneder).
Jan 06, 202342:16
Julespesial

Julespesial

Tre sikre kilder i Venstre gir hverandre julegaver, diskuterer julekrigen som aldri kom, og hva som er Ingvilds wokeste julemening (Bob Geldof ligger tynt an). I tillegg får vi hvor Ingvild, Kristin og Sveinung har feira jul, hva de spiser og hvilke nyttårsforsetter de har for 2023.
Dec 27, 202236:42
Hva gjør fiskeriministeren på TikTok?

Hva gjør fiskeriministeren på TikTok?

Regjeringen feirer global naturavtale med å skyte ulv. Tre sikre kilder i Venstre diskuterer sexkjøpsloven og VM i Qatar (spoiler: En har hatt boikott-sprekk). Sveinung er blitt onkel, Kristin har fått korreks for å bruke fremmedord og Ingvild tar æren for en norsk offentlig utredning om skatt. Og dessuten: Hva gjør egentlig regjeringen på TikTok?  Shoutout til Basil Maarud.
Dec 21, 202236:39
Fysikktime med Sveinung Rotevatn

Fysikktime med Sveinung Rotevatn

Sveinung gir en innføring i hvordan fusjon foregår, Ingvild har fått tips om en and på Oslo Vest som muligens har nedsatt funksjonsevne og Kristin jubler over en gledelig utvikling i burgerbransjen. Sikre kilder i Venstre tester kunstig intelligens, diskuterer heliumsballonger og tar endelig opp lytterspørsmål om rusreform og legalisering. Shoutout til Oda❤️
Dec 14, 202235:00
Har du på BH, Ingvild?

Har du på BH, Ingvild?

Podkastens faste spalte har endelig fått jingle, og det er forfattaren sjølv som les. Dessuten: Må Støres spindoktor gå? Kan man bli lege og anerkjenne flere kjønnsidentiteter? Bør PST få overvåke deg mer? Og må man blotte seg for å redde et pinnsvin? Ingvild, Kristin og Sveinung tegner og forklarer.
Dec 08, 202237:12
Dansklubb för klimatet

Dansklubb för klimatet

I Stortingets kalde podkast-studio, som også er Sveinungs kontor, sitter tre sytepaver og fryser. I denne episoden gir de deg svaret på om det finnes skinnklær for veganere og hvem som har en mørk fortid i Extinction Rebellion. Ingen er fornøyde med et statsbudsjett som leverer katastrofalt dårlig både på klima, justis og dyrevern, og heller ikke den elendige håndteringen av lakseskatten. Og er Ola Borten Moe egentlig kansellert av studentene, eller er de bare uenige med han?
Dec 01, 202235:08
Vi har lyst på nyra di

Vi har lyst på nyra di

Denne uken svarer Kristin, Ingvild og Sveinung på lytterspørsmål om organdonasjon, APs krisemåling, tollfritak for Ukraina, og får dilemma om å stemme Senterpartiet eller Rødt. Det blir også diskusjoner om togrøveri i Drangedal, om Hvaldimir burde i reservat og freedom fries.
Nov 24, 202236:33
Kongen og naboen hans kan starte krig

Kongen og naboen hans kan starte krig

Sofie Høgestøl er USA-ekspert, førsteamanuensis og vara på Stortinget for Venstre. Denne uken er hun gjest hos SKiV! Hun forklarer oss hva greia med mellomvalget i USA egentlig er, og har vært en slags juridisk ekspert i Stortingssalen. Regjeringen har gjemt seg fra debatten for å lage kyllinggryte til kongen, og vært ubrukelige. Sveinung har hatt mareritt om statsbudsjettet, og Ingvild har fått føle på de negative sidene av kjendislivet. Kristin har lest et rystende intervju med Anniken Huitfeldt.  Link til skoleavissaken med Anniken Huitfeldt som Kristin snakket om
Nov 18, 202234:09
Fill my COP, put some liquor in it

Fill my COP, put some liquor in it

Ingvild snakker motvillig om sitt nye liv som TV-kjendis, og synes regjeringen må slutte å være totalt ubrukelig og vinglete i justispolitikken. Sveinung forteller om shady brasilianske miljøvernministere i forbindelse med klimatoppmøte i den potensielle feriedestinasjonen Sharm el-Sheikh. Kristin forteller om alle grunnene til at bevæpnet politi i offentligheten er forferdelig, og tar oss nok en gang med til Balestrand. Har du lytterspørsmål til neste uke? Send en epost til podkast@venstre.no.
Nov 09, 202230:29
Dansk valgspesial

Dansk valgspesial

SKiV har sin første gjest – tidligere leder av Radikal Ungdom, danske Simon Dyhr! Han besøker Sveinung og Kristin på Stortinget for å oppklare hvordan dansk politikk egentlig fungerer, diskutere valgresultatet, og teste Kristins dansk-kunnskaper. 
Nov 02, 202243:45
Rett vest

Rett vest

Ingvild forteller om sitt anstrengte forhold til Sigbjørn Gjelsviks vest (men skal selv ha på seg vest på slottsball). Sveinung prater ut om pendlerboligsaken. Droner, spioner og konspirasjoner diskuteres før Kristin tar oss på en svindler-reise til verdensrommet. Følg også med neste uke for å sjekke om Kristin forstår dansk i vår danske valgspesial! 
Oct 28, 202231:41
Hva skal vi med Mer åker?

Hva skal vi med Mer åker?

Kristin synes at Brexit fortsatt suger, og innrømmer et stort partisvik. Sveinung gir oss fasiten på hva en statssekretær egentlig gjør, og spekulerer i hvorfor staten har kjøpt et gods i Meråker. Ingvild har fått borrelia av å klappe fugler (igjen), og kommer med ENDA en god grunn til at regjeringen må slutte å være ubrukelige.
Oct 20, 202231:31
Nå må regjeringen snart slutte å være totalt ubrukelige

Nå må regjeringen snart slutte å være totalt ubrukelige

Kristin har premiere på spalten «nå må regjeringen snart slutte å være totalt ubrukelige». Ingvild forteller hvorfor hun heller er på Venstres landsmøte enn på zoom med Zelenskyj, og Sveinung synes litt synd på vestlandske barn som ikke får be i lavvo. Til slutt får du en svært ekslusiv verdenspremiere på Ola Elevstuens The Voice-audition fra 2017!
Oct 14, 202228:34
Statsbudsjettspesial

Statsbudsjettspesial

Har du lurt på hva som skjer i kulissene på statsbudsjettdagen? Tre sikre kilder i Venstre gir deg et innblikk i en av Stortingets travleste dager.  I tillegg gir Ingvild deg innføring i hvilke dyr man kan klappe på ferie (dersom man er vaksinert), mens Kristin hører lyder på Nesodden som ingen andre hører. 
Oct 07, 202229:03
Promo: sniklytt på Venstres nye pod

Promo: sniklytt på Venstres nye pod

Venstre starter ny podkast, følg med!
Sep 30, 202201:12