Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sikre kilder i Venstre

Sikre kilder i Venstre

By Venstre

Hver uke kommer tre sikre kilder i Venstre med svært sikker, og noe usikker informasjon om nyheter og politikk. En podkast om store og små debatter med Sveinung Rotevatn, Ingvild Wetrhus Thorsvik og Kristin Marken.


Produsent og teknisk ansvarlig er Trine Mårtensson.
SoMe-ansvarlig er Thea Elvestuen.
Basert på idé og konseptutvikling av Oda Mo Eikefet.
Eivinn Arne Jensen Larsen har bidratt med teknisk kompetanse.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Jess hello is this Nju Jårk Taims?

Sikre kilder i VenstreMay 23, 2023

00:00
32:12
Jess hello is this Nju Jårk Taims?

Jess hello is this Nju Jårk Taims?

En langhelg er over og poden er tilbake med oppdateringer fra norsk og utenlandsk fotball, tips til hvordan man kan unngå uønsket oppmerksomhet fra Big Daddy og anekdoten om da Rachel møtte kongen og det kom på TV. Stavanger skal innføre gratis kollektivtransport, men er det egentlig lurt? Og hvorfor gjør ikke Oslo det samme? Lytt til ukens episode for diskusjoner om Norges klimaforpliktelser, hvorfor det trengs strengere straffer for dyremishandling og nye rykter om hva slags folk som egentlig sitter i den norske ESC-juryen.

May 23, 202332:12
Revidert < Riviera

Revidert < Riviera

Good evening, Europe! Sveinung har bursdag og feirer med å levere en pod fullspekket med kritikk mot juryordningen i Eurovision. MDG har hatt landsmøte og inntatt et nytt og solid EU-standpunkt i tråd med sitt ønske om å en gang bli Venstre. Sikre kilder i Venstre diskuterer cruise, rus og hvorvidt regjeringen har levert i revidert (spoiler: det har de ikke). Dessuten har en ulv blitt skutt fordi han representerte en fare for sau som bor i enebolig og Ingvild er mildt sagt ikke fornøyd.

May 16, 202332:43
Europe United

Europe United

9. mai er Europadagen. Men hvor er EU på vei? Og hva er de beste argumentene for og mot norsk medlemskap? En sikker kilde i Venstre har invitert en tidligere sikker kilde i Venstre, Karl Arthur Giverholt, som nå bor i Brussel. Sammen tar de nei-argumentene på alvor, og snakker om euro, landbruk, fisk og hvilken type innflytelse Norge kan forvente som EU-medlem.

May 09, 202350:35
Søkkrik på pukk

Søkkrik på pukk

Damene er tilbake fra kontinentet, mens Sveinung har brukt mesteparten av tiden siden sist på å diskutere lakseskatt. Arbeiderpartiet (heretter kalt Venstre) skal avholde landsmøte, men media er mer opptatt av drama enn rusreform og annen stein-relatert politikk. Sikre kilder i Venstre diskuterer Forsvarskommisjonens rapport, sikring av biologiske spor og hvorfor Debatten egner seg dårlig som stand up-scene.

May 03, 202334:03
Radikalisering i Landbruksdepartementet

Radikalisering i Landbruksdepartementet

Grunde er attende i podkasten då Ingvild nok ein gong er på tur til Strasbourg, og sidan sist har han blant anna tatt rotta på Huitfeldt i stortingssalen. I (den ikkje lenger så faste) spalta tek podden eit oppgjer med Sandra Borchs dobbeltmoralisme, medan Sjef R rettar skyts mot manglande nynorsk på hotellet der Sveinung ein gong sto fast i heisen. Lytt til denne episoden av SKiV for ei oppsummering av landsmøta til Raudt og KrF, spådommar om kva Sylvi vil sei i tala si til helga og ei lynkjapp utgåve av Grundes sportspalte.

Apr 27, 202332:07
Slipp Peggy fri

Slipp Peggy fri

Landskonferansen er over og Mats Hansen har kanskje litt fylleangst etter å ha betalt 12K for å være gjest i podden? Og a prospos fyll! I denne episoden besvares fire viktige spørsmål om alkohol via diskusjoner om samrøre mellom LO og Ap, om man skal lytte til eksperter, SV som tidvis liberalt parti og hjemmesnekra lysestaker i Stavanger. Og a propos Stavanger! Det er landsmøte i både Rødt og KrF til helgen. Der blir det muligens noen fornuftige vedtak knyttet til Ukraina, men neppe særlig mye liberalisme. Episoden er spilt inn 4/20.

Apr 21, 202336:30
Livepod: Sikre kilder i baren

Livepod: Sikre kilder i baren

Hva gjorde at to politikere fra MDG og Sp begge skiftet parti til Venstre? Og hvem har de beste landsmøtene? Ask Ibsen Lindal og Randi Fredriksen gjester podden - live fra hotellbaren på Venstres landskonferanse.

Apr 17, 202329:05
Tre originale kilder

Tre originale kilder

Sveinung er tilbake fra realitybobla og har siden sist blitt Tyrkia-ekspert. The three OGs nyter gjenforeningen med en liten prat om NATO og hva det har å gjøre med koranbrenning i Sverige, forskning på kosthold og om cheddar er like skadelig for klimaet som kjøttmiddagene til Jenny Klinge. Trenger du oppdateringer på hva som foregår i metropolen Mandal og hundene som bor der? Da har du kommet til riktig sted. Tervetuloa, Suomi!

Apr 12, 202335:10
Påskespesial

Påskespesial

Grunde har bursdag og feirer med å spille inn sin siste pod med Ingvild og Kristin. Denne uken serverer vi en ekte påskespesial - komplett med religionsquiz, diskusjoner om priskrig på marsipan og interne debatter om helligdagskonto. Har alle i poden et Jesus-kompleks? Hvordan feirer en stortingsrepresentant påske? Og hva er egentlig mest normalt av å cosplaye palmesøndag og å leke at man gjør det? Sorry at en av oss tok på mikrofonen hele tiden, vi trodde den var Tobias Santelmann. God påske!


Apr 05, 202329:42
Og a propos Israel, det er snart påske

Og a propos Israel, det er snart påske

Tre sikre kilder har laget en kaotisk podkast som du kanskje likevel vil høre på? Episoden inkluderer verdens lengste digresjon om geitene i Balestrand, en historie fra virkeligheten om da Grunde tok en pisser på fersken og tidenes smudeste overganger fra en sak til en annen - starring Ingvild. Hva har egentlig skjedd i Israel, hva er oppskriften på et bedre barnevern og hva slags søppel har regjeringen spart til kommende fredag? Vel, dette var det vi hadde å by.

Mar 29, 202334:52
Tell me more, tell me more, like do you have a pensjonsreform?

Tell me more, tell me more, like do you have a pensjonsreform?

Ingvild er tilbake fra en velfortjent dagstur etter å ikke ha spist middag på 10 år, regjeringen sliter med å forstå konseptet "rettsstat" og Høire nekter å forby import av partimerch/pelskåper. Dessuten har SV gitt Grunde beskjed om å slutte å være så SYKT for Ukraina, TikTok har blitt forbudt på Stortinget og Balestrand is back, baby - denne gang med en hot take på dyrevelferd. DISCLAIMER: podkasten innser at Theodor Kvikne er Kjartan Lauritzens bror og at Kjartan Lauritzen ikke heter Kjartan Lauritzen. Shoutout til Kjartan Lauritzen (og broren hans).

Mar 23, 202337:16
Skatt101

Skatt101

Endelig har Grunde returnert fra Bahrain og poden er tilbake! Ingenting har skjedd på Fosen, kvenene har nasjonaldag og Emilie vil gjerne overvåke alt du gjør på Internett, selv om du har rent Mehl i posen. Ingvild trenger hjelp til å forstå skatt som konsept og Grundes sportsspalte går politisk. Shoutout til Triana Iglesias!

Mar 17, 202334:11
Rabattkode for likestilling

Rabattkode for likestilling

Gledelig 8. mars! Sikre kilder i Venstre feirer med en skikkelig kvinnedagspesial og diskuterer kvinner på flukt, barnehagegaranti og inkluderende feminisme. Bruk rabattkoden FEMINIST50 og få halv pris på eyeliner.

Mar 08, 202334:06
Vikarpool fylt med Rotevatn

Vikarpool fylt med Rotevatn

Det er deilig når vikaren for vikaren er den vikaren vikarierer på. Hanen, Sveinung, inntar hønsehuset med et langt og avansert resonnement om hvordan regjeringen bør håndtere Fosen-saken. Ingvild opplyser om nye dystre tall mens Kristin ber om et lyspunkt og ender i en LANG digresjon om burgertradisjoner i Vennesla. Dessuten har justisministeren nok en gang avlyst rusreformen, og nå er det ingen som lenger vet hva byrådet i Oslo mener om den heller.

Mar 02, 202335:39
Illiberal og utbrent

Illiberal og utbrent

Ingvild må nok en gang stå til ansvar for banningen sin, ingen tar ansvar for å motarbeide trakassering i forsvaret og Høyre har fraskrevet seg ansvaret for Oslos fødetilbud. Folk flest er kanskje på vinterferie for å spare penger på koks, mens tre sikre kilder i Venstre leverer pod og jobber på for asylbarn, druereklame og retten til å skrive «ond kvinne». (Shoutout til Sørlandet, blir nok noe annet neste gang.)

Feb 22, 202337:06
Ghostet av kommunalministeren

Ghostet av kommunalministeren

Grunde fikk en snap fra Spania i valentinsgave mens Robert Steen har sendt en avskjeds-SMS til Folkets parti. Sigbjørn Gjelsvik nekter å svare Kristiansand på meldinger, og vil ikke dra dit heller - selv om sola alltid skinner og rekene er aldri så ferske. Bergens rotter er under press fra Venstres lokalpolitikere og det er delte meninger i podkasten om hvorvidt det bør opprettes et eget rottereservat. Sikre kilder i Venstre snakker om Bård Hoksruds privatøkonomi, Støres frokostvaner og Senterpartiets forsøk på gerrymandering.
Feb 15, 202332:41
Innadvendt TV-stjerne søker journalist

Innadvendt TV-stjerne søker journalist

Ingvild overlevde USA, men har noen innvendinger mot måten de organiserer politiet sitt på. Nansenpakken™ er på vei mot Ukraina, justisminsteren er blitt tilgitt av Sylvi Listhaug og ingen vet om det er moralsk riktig å skyte ulv. Sikre kilder i Venstre forklarer hva Kontroll- og konstitusjonskomiteen driver med og ber ydmykt om å bli oppsøkt mer av norsk presse.

Feb 09, 202329:59
Saftsjokk med Guri M.

Saftsjokk med Guri M.

Sjefen sjøl besøker Grunde og Kristin i studio, mens Ingvild fortsatt er på ride-along med amerikansk politi. Landet har fått energikommisjonens rapport, veldig mange nye Nora’er og a prospos Nora, så er prisen på saft litt voldsom om dagen. Tre sikre kilder snakker om økt skatt på næringslivet, avslører sine glansnumre på karaoke og leverer endelig den første utgaven av den midlertidige spalten «Grunde oppdaterer lytterne på det siste innen smal idrett».

Send oss gjerne innspill på podkast@venstre.no


Feb 02, 202336:58
Gratulerer med dagen, gamle røy

Gratulerer med dagen, gamle røy

En gjest inntar poden, og hun er mildt sagt forbanna. Ingvild har signert over livet sitt til høyere makter, livet til Lucille er allerede over og hvor lenge kan egentlig Kristiansand overleve Gjelsviks vrede? Sikre kilder i Venstre gratulerer eget parti med dagen og lover bot og bedring for manglende innhold om Casper Ruud.

Jan 27, 202333:36
Veganer på snusdiett

Veganer på snusdiett

Grisene lider og Sandra «Bacon» Borch bryr seg ikke. That’s right: spalten er tilbake. Har norsk alkohollovgivning gått for langt, og hvorfor kan Grunde så mye om hvordan den skal håndheves? Sikre kilder i Venstre diskuterer Rødts Putinisme, Oslos klimagassutslipp og tips til hvordan man fremstår profesjonelt på Stortingets talerstol.

Jan 19, 202333:17
Welcome to the dungeon

Welcome to the dungeon

Ingvild og Kristin ønsker Grunde velkommen som sikker kilde i Venstre. Rolleforståelsesutvalget har levert sin rapport, Venstre har fått Pilotfrue på nakken og podkasten gir regjeringen en sjanse til å ikke være totalt ubrukelig.

Jan 12, 202332:06
Tre sikre kilder med 26 sikre spådommer

Tre sikre kilder med 26 sikre spådommer

Stig Van Eijk er tilbake i MGP, og podden er tilbake etter høytiden! 'Årets trondhjemmer` får passet påskrevet, podden legger hodet på blokken og gir deg fasiten på hva som vil skje i norsk politikk og kulturliv i 2023, og Sveinung avslører at han forlater Stortinget (i noen måneder).

Jan 06, 202342:16
Julespesial

Julespesial

Tre sikre kilder i Venstre gir hverandre julegaver, diskuterer julekrigen som aldri kom, og hva som er Ingvilds wokeste julemening (Bob Geldof ligger tynt an). I tillegg får vi hvor Ingvild, Kristin og Sveinung har feira jul, hva de spiser og hvilke nyttårsforsetter de har for 2023.

Dec 27, 202236:42
Hva gjør fiskeriministeren på TikTok?

Hva gjør fiskeriministeren på TikTok?

Regjeringen feirer global naturavtale med å skyte ulv. Tre sikre kilder i Venstre diskuterer sexkjøpsloven og VM i Qatar (spoiler: En har hatt boikott-sprekk). Sveinung er blitt onkel, Kristin har fått korreks for å bruke fremmedord og Ingvild tar æren for en norsk offentlig utredning om skatt. Og dessuten: Hva gjør egentlig regjeringen på TikTok?  Shoutout til Basil Maarud.

Dec 21, 202236:39
Fysikktime med Sveinung Rotevatn

Fysikktime med Sveinung Rotevatn

Sveinung gir en innføring i hvordan fusjon foregår, Ingvild har fått tips om en and på Oslo Vest som muligens har nedsatt funksjonsevne og Kristin jubler over en gledelig utvikling i burgerbransjen. Sikre kilder i Venstre tester kunstig intelligens, diskuterer heliumsballonger og tar endelig opp lytterspørsmål om rusreform og legalisering. Shoutout til Oda❤️

Dec 14, 202235:00
Har du på BH, Ingvild?

Har du på BH, Ingvild?

Podkastens faste spalte har endelig fått jingle, og det er forfattaren sjølv som les. Dessuten: Må Støres spindoktor gå? Kan man bli lege og anerkjenne flere kjønnsidentiteter? Bør PST få overvåke deg mer? Og må man blotte seg for å redde et pinnsvin? Ingvild, Kristin og Sveinung tegner og forklarer.

Dec 08, 202237:12
Dansklubb för klimatet

Dansklubb för klimatet

I Stortingets kalde podkast-studio, som også er Sveinungs kontor, sitter tre sytepaver og fryser. I denne episoden gir de deg svaret på om det finnes skinnklær for veganere og hvem som har en mørk fortid i Extinction Rebellion. Ingen er fornøyde med et statsbudsjett som leverer katastrofalt dårlig både på klima, justis og dyrevern, og heller ikke den elendige håndteringen av lakseskatten. Og er Ola Borten Moe egentlig kansellert av studentene, eller er de bare uenige med han?

Dec 01, 202235:08
Vi har lyst på nyra di

Vi har lyst på nyra di

Denne uken svarer Kristin, Ingvild og Sveinung på lytterspørsmål om organdonasjon, APs krisemåling, tollfritak for Ukraina, og får dilemma om å stemme Senterpartiet eller Rødt. Det blir også diskusjoner om togrøveri i Drangedal, om Hvaldimir burde i reservat og freedom fries.

Nov 24, 202236:33
Kongen og naboen hans kan starte krig
Nov 18, 202234:09
Fill my COP, put some liquor in it
Nov 09, 202230:29
Dansk valgspesial

Dansk valgspesial

SKiV har sin første gjest – tidligere leder av Radikal Ungdom, danske Simon Dyhr! Han besøker Sveinung og Kristin på Stortinget for å oppklare hvordan dansk politikk egentlig fungerer, diskutere valgresultatet, og teste Kristins dansk-kunnskaper. 

Nov 02, 202243:45
Rett vest

Rett vest

Ingvild forteller om sitt anstrengte forhold til Sigbjørn Gjelsviks vest (men skal selv ha på seg vest på slottsball). Sveinung prater ut om pendlerboligsaken. Droner, spioner og konspirasjoner diskuteres før Kristin tar oss på en svindler-reise til verdensrommet. Følg også med neste uke for å sjekke om Kristin forstår dansk i vår danske valgspesial! 

Oct 28, 202231:41
Hva skal vi med Mer åker?

Hva skal vi med Mer åker?

Kristin synes at Brexit fortsatt suger, og innrømmer et stort partisvik. Sveinung gir oss fasiten på hva en statssekretær egentlig gjør, og spekulerer i hvorfor staten har kjøpt et gods i Meråker. Ingvild har fått borrelia av å klappe fugler (igjen), og kommer med ENDA en god grunn til at regjeringen må slutte å være ubrukelige.

Oct 20, 202231:31
Nå må regjeringen snart slutte å være totalt ubrukelige

Nå må regjeringen snart slutte å være totalt ubrukelige

Kristin har premiere på spalten «nå må regjeringen snart slutte å være totalt ubrukelige». Ingvild forteller hvorfor hun heller er på Venstres landsmøte enn på zoom med Zelenskyj, og Sveinung synes litt synd på vestlandske barn som ikke får be i lavvo. Til slutt får du en svært ekslusiv verdenspremiere på Ola Elevstuens The Voice-audition fra 2017!

Oct 14, 202228:34
Statsbudsjettspesial

Statsbudsjettspesial

Har du lurt på hva som skjer i kulissene på statsbudsjettdagen? Tre sikre kilder i Venstre gir deg et innblikk i en av Stortingets travleste dager. 

I tillegg gir Ingvild deg innføring i hvilke dyr man kan klappe på ferie (dersom man er vaksinert), mens Kristin hører lyder på Nesodden som ingen andre hører. 

Oct 07, 202229:03
Promo: sniklytt på Venstres nye pod

Promo: sniklytt på Venstres nye pod

Venstre starter ny podkast, følg med!

Sep 30, 202201:12