Skip to main content
Spotify for Podcasters
Go with the VIRTA

Go with the VIRTA

By VIRTA Well-being

Go with the VIRTA -podcastissä joogan opettajat ja kasvuyritys VIRTA Well-beingin perustajat Sonja ja Hanna keskustelevat hyvinvoinnista, elämän opeista ja jakavat kokemuksiaan. Mukana myös useat upeat vieraat, jotka jakavat inspiroivaa tietoa oman alansa asiantuntijoina. Tervetuloa mukaan!
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

Merkityksellinen työ ja arki, vieraana Rosa Nenonen

Go with the VIRTA Oct 20, 2021

00:00
54:07
Merkityksellinen työ ja arki, vieraana Rosa Nenonen
Oct 20, 202154:07
Muutoksessa eläminen ja tunnetaidot, vieraana psykologi Iida Mäkikallio

Muutoksessa eläminen ja tunnetaidot, vieraana psykologi Iida Mäkikallio

Jokaisen ihmisen elämässä ja arjessa tapahtuu muutoksia; suunniteltuja sekä niitä joita emme ole välttämättä kutsuneet elämäämme. Tässä jaksossa keskustelemme psykologi Iida Mäkikallion kanssa muutoksessa elämisestä ja siihen liittyvistä tunnetaidoista. Puhumme sisäisen ja ulkoisen turvan kehittämisestä, voimavaroista, totuttujen toimintatapojen muuttamisesta ja siitä miten voimme käsitellä haastavia tunteita muutoksen keskellä.

Iida Mäkikallio (PsM) on tunnetaitoihin, ihmissuhde dynamiikkoihin ja motivaatioon erikoistunut psykologi, valmentaja ja puhuja. Iida on valmentanut useiden vuosien ajan tunnetaitoja ja sisäisen motivaation johtamista lukuisten eri alojen yritysten johdolle ja työntekijöille.

Oct 15, 202101:04:27
Vireyttä ravinnosta, vieraana Leeni Viio

Vireyttä ravinnosta, vieraana Leeni Viio

Aloitamme syksyn podi-jaksot sarjalla, joka on tuotettu alunperin @virtawellbeing instagramiin. Käsittelemme eri asiantuntijoiden kanssa teemaa "Virtaa ja päivittäistä hyvinvointia". Ensimmäiseksi vieraaksemme saimme diplomi ravintoneuvojana, tietokirjailijana, yrittäjäna ja myös VIRTA Well-beingin asiantuntijana toimivan Leeni Viion. Leenin kanssa keskustelimme vireyttä tuovasta ravinnosta, sesonkien mukaan syömisestä, arjen valinnoista sekä erityisesti siitä miten voimme syödä helposti ja terveellisesti. Erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen keskustelu luvassa! 

Oct 06, 202144:03
Kiinalainen lääketiede ja stressinhallinta, vieraana Taina Alakulppi

Kiinalainen lääketiede ja stressinhallinta, vieraana Taina Alakulppi

Tässä jaksossa uppoudumme kiinalaiseen lääketieteeseen aiheen asiantuntijan ja kouluttajan Taina Alakulpin kanssa. Kiinalaisessa lääketieteessä ihminen nähdään kokonaisuutena ja hoito tapahtuu enemmän ennalta ehkäisevästi. Tainan kanssa perehdymme erityisesti aiheeseen stressinhallinnan näkökulmasta; puhumme mm. ruokavaliosta, liikunnasta, sisäelimistä ja tietenkin chistä. 

Jun 02, 202150:30
Mindfulness harjoitus turvallisuuden ja vahvuuden tunteiden kasvattamiseen

Mindfulness harjoitus turvallisuuden ja vahvuuden tunteiden kasvattamiseen

Tämän harjoituksen avulla voit rauhoittaa kehon ja mielen stressin tai huolenaiheiden keskellä sekä vahvistaa turvallisuuden ja vahvuuden tunteita. 


Ohjaaja: Hanna Toivakka 

May 27, 202112:11
Mindfulness Iltameditaatio

Mindfulness Iltameditaatio

Mindfulness iltameditaatio, joka auttaa rentoutumaan ennen nukkumaan menoa.

May 19, 202114:41
Henkinen hyvinvointi keväällä 2021, vieraana Christel Lavenius

Henkinen hyvinvointi keväällä 2021, vieraana Christel Lavenius

Christel Lavenius on sosiaalipsykologi, henkinen terapeutti ja energiahoitaja, jonka kanssa tutustuimme monipuolisesti aiheeseen henkinen hyvinvointi. Mitä se ylipäätään tarkoittaa? Mikä on kollektiivinen henkinen tila maailman poikkeustilanteessa? Mitä tarkoittaa henkinen herääminen? Ja miten kuunnella omaa sisäistä ääntään? 

May 12, 202146:30
Kuulumiset 2.0.

Kuulumiset 2.0.

Mitä kuuluu, oikeasti? Tässä jaksossa päivitetään Sonjan ja Hannan rehelliset kuulumiset. Mikä tuntuu tällä hetkellä painavalta ja mikä taas ilahduttaa.  

May 05, 202142:11
Kriseldan Joogatarina

Kriseldan Joogatarina

Kriselda Mustonen on vaikuttaja, yrittäjä ja joogaopettaja, joka juuri nyt liputtaa mm. hengityksen ja pysähtymisen puolesta. Tässä jaksossa tutustumme Kriseldan joogatarinaan; sen alkuun, kehittymiseen ja siihen miltä sen harjoittaminen ja opettaminen näyttää tällä hetkellä. Käymme läpi oppeja joita jooga ja hiljentyminen ovat tuoneet sekä fiiliksiä joogan harjoittamisen lukemattomista muista hyödyistä.


@kriselda

Apr 28, 202139:25
Meditaatio lapsille (8-15 v.) +TAUSTAMUSIIKKI

Meditaatio lapsille (8-15 v.) +TAUSTAMUSIIKKI

Lapsille suunnattu meditaatio taustamusiikilla.

Ohjaaja: Sonja Hannus 

Mar 30, 202107:26
Meditaatio lapsille (8-15 v.)

Meditaatio lapsille (8-15 v.)

Tämä meditaatio on suunnattu lapsille rauhoittamaan ja tasapainottamaan kehoa sekä mieltä. 


Ohjaaja: Sonja Hannus 

Mar 11, 202107:13
Mindfulness työkaluna haasteissa, Hannan SOOLOJAKSO

Mindfulness työkaluna haasteissa, Hannan SOOLOJAKSO

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo tarkoittaa pysähtymistä nykyhetkeen. Tietoinen läsnäolo on jatkuvasti uudistuva päätös jokapäiväisessä elämässä, jota voimme kehittää mm. mindfulness-harjoitteiden avulla. Mindfulness-harjoitusten tarkoituksena on auttaa meitä avautumaan tälle hetkelle hyväksyen ja ilman arvostelua, mikä on tietenkin stressin ja haastavien tilanteiden aikana erityisen haastavaa.

Tässä jaksossa jooga/meditaatio-opettaja ja mindfulnessin syventäviä opintoja opiskeleva Hanna jakaa 5 helposti lähestyttävää vinkkiä tietoisempaan ja läsnäolevampaan arkeen, syventyen erityisesti siihen miten hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja mindfulness-harjoitteita voi hyödyntää elämän haastavammilla kausilla. Lopussa lyhyt mindfulness-meditaatio.


www.virtawellbeing.com

Feb 24, 202129:50
Arjen tasapainoilu ja kukoistaminen äitinä, vieraana Annette Tallberg
Feb 17, 202152:05
Miten aloittaa meditaatio?

Miten aloittaa meditaatio?

Tämän viikon podi-jaksossa Hanna ja Sonja käyvät läpi asioita joita kannattaa ottaa meditaation aloittamisessa ja harjoituksen syventämisessä huomioon. Minkälaisia erilaisia meditaatio-tyylejä kannattaa kokeilla? Miten voi valmistautua meditaatioon niin, että se sujuu paremmin? Mitä hyötyä meditaatiosta on? Jaksossa käydään läpi myös Hannan ja Sonjan henkilökohtaisia kokemuksia meditoimiseen liittyen.


7 meditaatio-nauhoitteen paketti jokaiseen arkipäivään:


https://virtawellbeing.podia.com/meditaatiopaketti-tyohon-arkeen

Feb 04, 202139:39
Meditaatio: Oma voima

Meditaatio: Oma voima

Kaipaatko elämääsi lisää juurevuutta ja sisäistä voimaa? Kokeile omaa voimaa kehittävää meditaatiota. 


Ääni: Hanna Toivakka 

Jan 27, 202107:59
Vapaudu voimaasi! Vieraana Laura Ihatsu

Vapaudu voimaasi! Vieraana Laura Ihatsu

Tämän viikon jaksossa paneudutaan vahvuuksiin ja siihen miten voimme vapautua täyteen potentiaaliimme. Hanna haastattelee Laura Ihatsua, joka kertoo omasta tarinastaan aiheen tiimoilta ja jakaa upean työkalun itsetuntemuksen syventämiseen. Laura on hiljattain kouluttautunut oppimis- ja työskentelytyyli asiantuntijaksi ja omaa laajan hyvinvointi ja liikunnan ohjaajan taustan.

WSA-analyysi on oppimistyylitieteisiin pohjautuva analyysi, jonka avulla saadaan selville yksilön biologiset vahvuudet, sekä opitut ominaisuudet iaivojen tasolla. Eli se miten henkilö luontaisesti käsittelee tietoa ja ajattelee, sekä mitkä ovat ne aistiväylät, joiden kautta informaatio ja kokemukset parhaiten kulkeutuvat tietoiseen mieleen. Jos kiinnostut WSA-analyysin tekemisestä saat koodilla VIRTAVAPAUDUVOIMAASI, -20% alennusta.


@vapauduvoimaasi 

Jan 20, 202158:47
5 hyvinvoinnin rituaalia uuteen vuoteen, Sonjan SOOLOJAKSO

5 hyvinvoinnin rituaalia uuteen vuoteen, Sonjan SOOLOJAKSO

Ihanaa uutta vuotta 2021! Tässä jaksossa Sonja kertoo hyvinvointia edistävistä rituaaleista, jotka hän aikoo tuoda arkeensa tänä vuonna ja joiden tärkeys korostui viime vuonna esikoislapsen syntyessä. Listasta löytyy sekä mielelle, että keholle sopivia käytännön tapoja, jotka on helppo tuoda omaan arkeen, myös kiireisen vauva-arjen keskellä. 

Jan 13, 202119:48
6 vinkkiä virkeään mieleen, Hannan SOOLOJAKSO

6 vinkkiä virkeään mieleen, Hannan SOOLOJAKSO

Ensimmäisessä soolojaksossa Hanna kertoo omat vinkkinsä virkeän mielen ylläpitämiseen vuoden pimeimpänä aikana. Minkälaiset työkalut otettaan käyttöön kun tänä vuonna ei lähdetäkkään talvea karkuun tropiikkiin? 

Dec 09, 202024:57
Rauhoittava meditaatio

Rauhoittava meditaatio

Rauhoittava meditaatio, jonka voit tehdä milloin vain päiväsi aikana. 


Ääni: Hanna Toivakka 

Dec 02, 202009:41
Muuta tarinaasi, muuta elämääsi

Muuta tarinaasi, muuta elämääsi

Tarinat ovat asioita joita kerromme itsellemme siitä keitä olemme tai emme ole, missä olemme hyviä tai emme ole tarpeeksi, mihin pystymme ja emme pysty ja mitä mahdollisuuksia tulevaisuudella on meille. Näillä tarinoilla on suuri vaikutus tunnetilaamme, sekä siihen elämän potentiaaliin mihin annamme itsemme kurottaa. Tässä jaksossa paneudumme tarinoihin, jotka ovat rajoittaneet elämäämme isoissa ja pienemmissä asioissa, sitä mitä olemme niistä oppineet ja miten olemme narratiivia muuttaneet. Kysymys kuuluu: mistä tiedät, että se on totta?

Nov 25, 202052:25
Erityisen herkkä

Erityisen herkkä

Noin 15–20 % ihmisistä kokee ympäröivää maailmaa hieman syvemmin ja herkemmin. Tässä jaksossa käsittelemme herkkyys teemaa ja erityisesti sitä minkälaista on elää elämää "erityisherkkänä".  Erityisherkkyydellä tarkoitetaan synnynnäistä, hermostollista ominaisuutta. Erityisherkkä ihminen reagoi tavallista herkemmin ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin, sillä hermosto käsittelee aistien välittämää tietoa laajemmin ja syvällisemmin. Mietimme jaksossa erityisherkkyyden hyviä, sekä haastavia puolia niin työssä, ihmissuhteissa, kuin suhteessa itseemme. 


Erityisherkkyys testi:
https://bit.ly/36Kub6T

Nov 18, 202056:49
Kuulumiset

Kuulumiset

UUSI GO WITH THE VIRTA TUOTANTOKAUSI ON TÄÄLLÄ! Ensimmäisessä jaksossa Sonja ja Hanna jakavat tämän vuoden rehellisiä kuulumisiaan. Vuosi 2020 on ollut monelle monella tapaa vähintäänkin poikkeuksellinen. Jaamme fiiliksiä täysin uusien asioiden ja tilanteiden edessä olemisesta ja niiden handlaamisesta, niin yrittäjyydessä, kuin muutenkin elämässä. Mitä oppeja, ymmärryksiä ja kasvua 2020 on tuonutkaan? Tervetuloa mukaan!
Nov 11, 202058:29
Aamun aloitus: Kiitollisuusmeditaatio

Aamun aloitus: Kiitollisuusmeditaatio

Tervetuloa aamumeditaation pariin! Tämä meditaatio aloittaa päiväsi vapaana stressistä ja huolista ja saat päivääsi positiivisen aloituksen. 


Ääni: Hanna Toivakka 

Musiikki: Elisabeth Ehrnrooth

May 15, 202005:46
Iltameditaatio ennen nukkumaanmenoa

Iltameditaatio ennen nukkumaanmenoa

Rauhoittava iltameditaatio, jonka voit kuunnella ennen nukkumaanmenoa.

Puhujana: Hanna Toivakka
Musiikki: Elisabeth Ehrnrooth
May 14, 202012:05
Rauhoittava meditaatio

Rauhoittava meditaatio

Tästä alkaa ohjattujen meditaatioiden sarja! Ensimmäisessä meditaatiossa keskitytään rauhoittumiseen luontomaisemissa. 

Mar 30, 202010:18
10 kaamosajan vinkkiä vireyteen

10 kaamosajan vinkkiä vireyteen

Miten voimme kunnioittaa kutakin vuodenaikaa ja sykliä arjessamme ja kehossamme? Tässä jaksossa keskustelemme muuttuneista asenteistamme kaamosaikaa kohtaan ja kerromme omat vinkkimme saada lisää vireyttä tänä pimeänä aikana.  

Nov 21, 201944:13
Maailman paras aivovammapotilas - vieraana Robson Lindberg

Maailman paras aivovammapotilas - vieraana Robson Lindberg

Tässä jaksossa vieraanamme on super inspiroiva Robson Lindberg. Robson eli tavallista urheilijan elämää vuoteen 2016 asti, jolloin hän kärsi vakavan aivovamman jääkiekko taklauksessa ja elämä onkin sen jälkeen mennyt täysin uusiksi. Robson ei kuitenkaan jäänyt laakereilleen lepäämään vaan otti tavoitteekseen olla maailman paras aivovammapotilas, ainakin urheilun saralla. Kuulemmekin Robsonin tarinan aivovammasta tähän päivään asti ja siitä miten hän on vaikeuksiensa myötä löytänyt uutta merkitystä elämään.

Nov 08, 201958:03
Hormoniepätasapainot - kilpirauhasen vajaatoiminta, akne ja korkea kortisoli
Oct 24, 201948:48
Puhutaan menkoista osa 2 - Kuukautiskomplikaatiot ja hedelmällisyys

Puhutaan menkoista osa 2 - Kuukautiskomplikaatiot ja hedelmällisyys

Puhutaan lisää menkoista! Koska ensimmäinen jakso, jossa keskustelimme Catarina Böckermanin kanssa kuukautisista ja syklisyydestä, on ollut niin valtaisan suosittu päätimme ottaa aiheen uudestaan käsittelyyn. Tässä jaksossa syvennymme siihen mikä on ollut meidän suhtautuminen kuukautisiin ja miten se on viime vuosina muuttunut, minkälaisia haasteita meillä on kuukautisten kanssa ollut ja mietteitämme paljon puhuttaneesta hedelmällisyys aiheesta.
Oct 10, 201941:33
Burn out - vieraana henkinen valmentaja Marina Lavenius

Burn out - vieraana henkinen valmentaja Marina Lavenius

Tämän kertainen aihe on nykyaikana melkein jokaisen henkilön elämässä läsnä jossain muodossa. Puhumme nimittäin burn outista. Vieraanamme myös itse kovan uupumuksen läpikäynyt henkinen valmentaja ja hypnoterapeutti Marina Lavenius. Marina kertoo omasta kokemuksestaan ja käy läpi keinoja burn outin ennaltaehkäisyyn, myös läheisen ja työnantajan näkökulmasta. 


Marina Lavenius: 

www.marinalavenius.com

@marinalavenius 

Sep 27, 201953:35
Miten saavuttaa unelmia?

Miten saavuttaa unelmia?

Yrityksemme täyttää tänään kokonaiset kaksi vuotta! Jonka kunniaksi aloitammekin toisen Go with the VIRTA -podcast kauden puhumalla unelmista, tavoitteista ja manifestoinnista. Käymme läpi visioita yrityksemme ensimmäisiltä päiviltä sekä parin viime vuoden aikaisia unelmia sekä tavoitteita, myös henkilökohtaisen elämän puolelta ja tsekkaamme kuinka hyvin ne ovat toteutuneet. Listaamme myös omat ajatuksemme siitä, miten manifestointi käytännössä onnistuu. 

Sep 12, 201945:13
Miten käsitellä negatiivisia tunteita?

Miten käsitellä negatiivisia tunteita?

Miksi tunteiden tuntemisesta ja näyttämisestä on tullut tabu? Mihin tunteiden turruttaminen voi johtaa? Miksi meidän kannattaa TUNTEA ja hyväksyä tunteemme eikä antaa niiden patoutua?

Näennäisesti yksinkertainen kysymys, mutta me ihmiset teemme siitä välillä hyvinkin monimutkaista.

Kymmenennessä Go with the VIRTA -podcast jaksossa käsittelemme tunteiden laajaa aihetta myös mielenterveyden näkökulmasta. Kerromme työkaluista joita olemme löytäneet omien tunteidemme käsittelyyn ja pohdimme mm. mitä tarkoittaa olla oikeasti elossa.
May 15, 201944:39
Vertailu ja kateus

Vertailu ja kateus

Vertailu ja kateus - inhimillisiä tunteita, joita varmasti jokainen meistä ajoittain kokee, mutta myös hyvin raskaita sellaisia. Tässä Podcast-jaksossa käsittelemme omia kokemuksiamme vertailun ja kateuden tunteissa mm. ulkonäköön, rahaan ja saavutuksiin liittyen. Pohdimme myös miten niitä voisi käsitellä ja voisiko niistä olla jopa hyötyä?
Apr 25, 201946:31
Joogapodi 2: Miksi ja miten aloittaa jooga?

Joogapodi 2: Miksi ja miten aloittaa jooga?

Toisessa Joogapodin osassa käymme läpi joogan fyysisiä ja henkisiä hyötyjä sekä käytännönläheisiä vinkkejä siihen miten joogan voi aloittaa kotona tai studiolla.
Apr 01, 201940:40
Joogapodi 1: Jooga elämäntapana ja -työnä

Joogapodi 1: Jooga elämäntapana ja -työnä

Paniikkihäiriö, kilpirauhasen vajaatoiminta, syömishäiriö ja suorituskierre - asioita joista olemme päässeet eroon joogan avulla. Tässä jaksossa keskustelemmekin tuosta rakkaasta harrastuksesta josta tuli elämäntapa ja lopulta elämäntyö. Kerromme henkilökohtaiset joogatarinamme ja sen miten se on vaikuttanut elämäämme monin mullistavia tavoin.
Mar 17, 201944:09
Puhutaan menkoista - yhteys itseen ja luontoon (vieraana Catarina Böckerman)

Puhutaan menkoista - yhteys itseen ja luontoon (vieraana Catarina Böckerman)

Tässä jaksossa syvennytään syklisyyteen - ihmisen ja luonnon jaksoihin ja siihen miten niitä kunnioittamalla voi valjastaa oman energiansa aivan uudelle tasolle. Käymme läpi naisen kuukautiskierron ja sen merkityksen kaikilla eri tasoilla. Vieraana ihastuttava Catarina Böckerman @lalunapearl
Jan 24, 201951:09
Sarjainnostuja ja -yrittäjä Johannes Laine

Sarjainnostuja ja -yrittäjä Johannes Laine

Miten jäädään eläkkeelle 30-vuotiaana? Podcast vieraamme Johannes Laine on intohimoinen yrittäjä - hän on mukana yhdeksän eri yrityksen toiminnassa ja kuvailee itseään sarjainnostujaksi. Keskustelemme Johanneksen kanssa siitä miten kiireisessä arjessa pidetään huolta hyvinvoinnista ja mitä hyvinvointi juuri hänelle tarkoittaa.
Jan 07, 201937:42
Hyvät ja huonot tavat

Hyvät ja huonot tavat

Tässä jaksossa Sonja ja Hanna keskustelevat arjen tavoista ja rituaaleista ja pohtivat mitkä sellaiset lisäävät hyvinvointia elämään ja mitkä mahdollisesti vähentävät sitä.
Dec 21, 201837:47
Matkasi tähän hetkeen, Rosa Nenonen
Dec 04, 201843:34
Miten käsitellä vastoinkäymisiä?

Miten käsitellä vastoinkäymisiä?

Sydänsuruja, suorittamista ja masennuskausia. Toisessa Go with the VIRTA -Podcast jaksossa Sonja ja Hanna miettii niitä hetkiä ja aikoja elämässä kun kaikki ei ole mennyt kuin Störmsössä. Mitä vastoinkäyminen syvimmillään on ja miten sellaisia voi käsitellä mahdollisimman rehellisesti ja tietoisesti?
Nov 20, 201837:44
Intuitio työkaluna elämässä

Intuitio työkaluna elämässä

1. Podcastimme jakson aiheena on intuitio. Hanna ja Sonja pohtivat intuition roolia omassa elämässään, ja jakavat omat tarinansa siitä, kuinka he ovat päätyneet tämänhetkiseen pisteeseen, jossa elämä tuntuu merkityksellisemmältä kuin koskaan aiemmin.

Kiitos, että olette matkassa mukana!
Nov 10, 201837:09