Skip to main content
Spotify for Podcasters
VM4K_Podcast

VM4K_Podcast

By VM4K Szabadka

Izgalmas vendégek, szakmai, közéleti és minden generációt érintő témák: VM4K Podcast!
Currently playing episode

Futballcsalád

VM4K_PodcastJun 14, 2022

00:00
21:30
Gyűjteni és adni

Gyűjteni és adni

Egyáltalán, a zene mit fejez ki, vagy mit nem fejez ki, azt szavakba nem lehet foglalni, arra csak utalni lehet. A lényege kifejezhetetlen. Egyetlen kizárólagosan lelki megnyilvánulásunk. Oda vágyódunk mindnyájan, ahonnan a muzsika ered, s ahová minden találkozásunkkor eltűnik. Tolnay Ilona zenetanár, karnagy, hitoktató, kántor szerint az emberiség állandóan hárfázó húrjai: a szeretet, a tisztelet, a bizalom, a kegyelem stb.Nov 03, 202218:21
Idevalóság

Idevalóság

A „tényleges ember” sokat tud az életről. Az életbe pedig minden belefér: az élet meséi és kalandjai, a társadalom nagy, döntő kérdései, a közösség sorsa – gondjai, vágyai és sóhajtásai- amellett azonban szeretni kell az életet, a szépségét is, legyen az egy táj, egy pohár jó bor vagy egy barátság, család. Minden melegséget el kell fogadni, melyet kapunk, és el kell raktározni.

Hajnal Jenő, az MNT leköszönő elnökének ifjúságából legfőképpen a széles körű érdeklődése maradt meg. Hogy mindent felszívjon magába, s azután továbbadja.

Oct 25, 202229:49
Madarat tolláról

Madarat tolláról

Az állatorvos azért is különleges, mert páciensei különféle állatok, akik nem tudják verbálisan kifejezni érzéseiket. Mára a kutya-macska is társállattá vált. Engi Noémi öt éve kisállatokat kezel Palicson, méghozzá kellő érzékenységgel. A rémült, ijedt állatok szagolnak, látnak, hallanak és megérzik, hogy az orvos, aki szemben áll vele. Milyen lelkületű. Hogy megéri állatorvosnak lenni? Erre a kérdésre Noémi könnyen megtalálta a választ. Mint minden hivatásnak, ennek is megvan a maga szépsége, ugyanakkor a hátránya is. A tapasztalat szerint nem lehet minden állaton segíteni, de látni a gyógyult “páciensünket” mindennél többet ér. Engi Noémi állatorvossal az elsősegély fontosságáról beszélgettünk.

Oct 18, 202218:17
Virágközelben

Virágközelben

Az izzó bogyók, a sárga és barna árnyalatú lombok, falevelek jelzik, hogy megérkezett az ősz. Érdemes a kertben és a lakásban is rásegíteni a színes kavalkádra. A természetben és a virágboltokban már minden adott ahhoz, hogy akár egy cserepes növénnyel, egy csokor virággal az őszi hangulatot hazavigyük. Beszélgetőtársam, Bús Elvira virágkötő szerint egyik évszakban sem olyan könnyű lakásdekorációkat készíteni, mint ősszel. A természet ilyenkor különösen színekkel és formákkal ajándékoz meg bennünket.

Oct 11, 202201:36
Hazai szemmel

Hazai szemmel

Beszélgetőtársunk Silling István nyugalmazott egyetemi tanár, nyelvész, néprajzkutató, művelődéstörténész, a nyelvtudományok doktora, akivel egy filmvetítés után találkoztunk Zomborban. Silling életműve a kupuszinai népélettel való foglalkozás és a nyugat-bácskai közösségért folytatott tevékenység harmonikus egységét állítja elénk példaként. Hiszen előbb a népi hagyományokat kell megmenteni, a népet emberi sorsba helyezni, hogy a kultúrát, amelyet teremtünk, magába tudja szívni. A nyelvjárástan, a szellemi és tárgyi néprajz, a helytörténet, a művelődéstörténet, az irodalomtörténet és a szépirodalom terén kifejtett tevékenységét Silling több, mint húsz önálló kötetben dokumentálta.

Oct 04, 202245:27
Cikázó hangok

Cikázó hangok

Az óbecsei Szerda Árpád zenészt, zeneszerzőt egy hangzásban, csorba, foghíjas hangszerben van hogy a tökéletlenség is, a hibák, a szabálytalanság is gyönyörködteti, örömet okoz. Talán érzelmileg és akusztikailag a bizonytalanabbak erősítik egymást, az összhang se lesz gyengébb, zavaróbb, és ez olyan csodálatos, hogy nem kell szigorúan a tökéletességre törekedni, amikor együtt énekelünk vagy zenélünk.

Sep 27, 202231:27
A népzene öröm

A népzene öröm

A népzene nélkül nincs valódi értéket termő és értékeit biztosító nép, művészet és kultúra. A törökbecsei Micsik Béla népzenész oly magas és tiszta minőségben élteti, ápolja azt, hogy tartóssá válhatott a személyesség mellett a vajdasági közösségben is. Autentikus hagyományozása feladata minden citerásnak és hangszerkészítőnek, vallja beszélgetőtársunk Micsik Béla.

Sep 20, 202227:11
A tancsi

A tancsi

A tanár alapvető feladata, hogy tanítson és neveljen. Lényeges kérdés, mindezt hogyan teszi? Emberséggel, empátiával többre lehet jutni, mint pusztán szigorral. Az sem mellékes, hogy a pedagógusnak van-e humorérzéke, autoritása, együttműködési kézsége. Ezeknek a tulajdonságoknak a birtokában könnyen kiérdemli a diákok tiszteletét. A tisztelet már fél siker. Emellett élményszerűvé kell „varázsolni” a tanítást. Mindez elmondható Agárdi Hajnalka osztálytanítóról, aki ugyan a közelmúltban ment nyugdíjba, de továbbra is töretlenül azt vallja, hogy az oktatás a jövő záloga. Mi fontosabb dolgunk lenne a világban, mint előrevinni azt?

Sep 14, 202223:35
Az élmények dekódolása

Az élmények dekódolása

Kerekes Sándor szabadkai festőművész belső erőforrásaiból való táplálkozása képezi lelkének egyik felét, míg a másikat  a művésztelepek közösségi életének ugyanolyan erős szenvedélye hatja át. A festőművész élettapasztalata, míves tudása révén átalakul az általa leképezett világ, a kép pedig összeköttetést teremt közte és a nézők, a befogadók között, segíti őket a felszín alá hatolni, a jelenségek mögé, hogy a konkrét látványtól függetlenedve mögötte azt keressék, amire utal. Számára az a legfontosabb, hogy ne hagyja abba a keresést.

Jul 26, 202221:56
A megoldások belülről jönnek

A megoldások belülről jönnek

A színház misztikum. Különleges fenomén. Kínálja az élményt. A közreműködők feltételezik, hogy élményt fognak nyújtani. És a színpadon mikor a deszkákra hull egy fénycsóva. Sokszor vetődött Elor Emina színésznőre, aki aprócska fénykörben hunyorgott felénk, s a sírás vagy a kacagás, a kétségbeesés vagy a gyöngédség közepette is állhatatosan nézett. Létezése azért drámai, mert egyedül van, a saját hangszerén játszik. Több előadásban is olyan jól játszott, hogy a közönség „bedőlt” neki.

Jul 19, 202224:51
Az alkotás öröme

Az alkotás öröme

Mezei Erzsébet művészetét egész életmódjával, magatartásával hitelesítő, igazi tartalmakkal küszködő képzőművész a Vajdaságban. Vele beszélgettünk arról, hogy a közös érdeklődési terület, a hasonló világlátás, értékrend és a barátság az, ami elsősorban összeköti a Zentai Művészeti Műhely alkotóközösségét. A képzművészek témáikat szabadon választják. Vagy közösen találják ki, vagy éppen, a pillanatnyi hangulatok és érzések mentén fogalmazzák meg. Mezei Erzsébet az alkotás folyamatának szépségéért dolgozik, az lelkesíti, abban leli örömét.

Jul 12, 202222:14
Miért menő a népzene?

Miért menő a népzene?

A síksági kultúrában minden apróságnak mély értelme van. Ha belehallgatunk, a sok aprónak gyönyörű gazdagságát, finom libegését, zizegését halljuk, de egész zenének tűnik és kitölt. Mert az apró dolgokhoz oda kell hajolni, ha azt akarjuk, hogy nagyok legyenek. A játszó emberen múlik, hogy teljes alázattal és teljes szeretettel oda tud-e hajolni hozzá.A Juhász zenekar tagjai ezt teszik. A zenekar vezetőjével, Juhász Gáborral beszélgettünk

Jul 05, 202226:37
Éltető közösség

Éltető közösség

Beszélgetőtársunk Pozsár Dániel, a nagyradonováci helyi közösség elnöke, aki bízik a helybeliek együttes összefogásában. Dániel fiatalon Szerbiában ismert focista volt. Családjának tevékenysége hosszú időn keresztül összeforrt a kürtőskaláccsal. Ezt a mesterséget folytatja immáron ő is. A közös és a szép utáni vágy lelke mélyén erős.

Jun 28, 202218:32
Kéz mozgatja - csönd hímezi

Kéz mozgatja - csönd hímezi

Sebők Valéria népi iparművészt gyermekkorában dédanyja tiszta szobájában varázsolta el a fehér hímzés szépsége, és abból a törzsből táplálkozott, akik szívből szeretik, amit csinálnak. Akikben megjelenik az elhivatottság, a kitartás. A feledésbe merült fonott csipke „szerelem volt első hallásra”, kitartóan kísérletezett a titokzatos technikával, amíg rá nem jött a nyitjára. A radanováci Sebők Valéria alkotásait a legrangosabb elismeréssel, Gránátalma-díjjal jutalmazták az anyaországban.

Jun 21, 202219:44
Futballcsalád

Futballcsalád

Latyák Lóránt négy éves kora óta rúgta a bőrt, felnőtt focistaként a hajdújárási Vinogradar Labdarúgó Egyesület mezét viselte, most pedig a klub elnökeként fontosnak érzi, hogy többedmagával tegyen valamit a klubbért. Mindenvalamirevaló csapatban elengedhetetlen a jó hangulat, a humor. A játékosok szívesen töltik el az idejüket egymás társaságában, közösséget alkotva, az emeli a teljesítményt. Latyák Lóránttal, aki nemrég jött vissza Angliából, hazatérésről, motivációról, játékosnevelésről, edző és futballista kapcsolatáról  beszélgettünk. 

Tartsanak velünk egy “edzésre”!

Jun 14, 202221:30
Letisztult formák

Letisztult formák

Nemes Fekete Edit iparművész-keramikus művészetét egy egész közösség vallja a magáénak, hiszen számára sohasem csupán az alkotás öröme volt fontos, hanem az emberek a bácskai agyagmezők azaz a szülőföld is. Alkotásaiban - miközben saját élményeit, érzéseit, meglátásait közli velünk - tulajdonképpen rólunk beszél, vall hitelesen.

Jun 07, 202219:37
Kacskaringózó történetek

Kacskaringózó történetek

Bár hajthatnám a fejem valaki ölébe, bár ülhetnék a lábához, mondana valami olyasmit, hogy lássam magam előtt. Ha valaki mesét mond, általa jelentkezik és tárul fel az egész világ. Szabó Réka mesemondónakköze van a parasztkirálykisasszonyhoz, a Nap és a Holdas paripához, a Mindenjáró malmocskához és az Élethez, amelyben az ember, ha nép, ha király, egyforma belső mozgásokban érzékeli a világot. 

Vele beszélgettünk, érdemes meghallgatni!

May 31, 202219:36
Átvarázsolt vasutak

Átvarázsolt vasutak

A mondás igaz lehet, hogy akit a mozdony füstje egyszer is megcsapott, könnyen megragadja egész életében. Ficand Csaba vasúti modellező és szenvedélyes gyűjtő szerint a játékvonat   gyerekeknek készült, de mindig a felnőttek játszanak vele, a vasúti modellezésbe pedig bele kell élned magad, bele kell érezni. Hobbijáról és természetesen a Szabadka-Szeged vasútvonal jelentőségéről beszélgettünk vele.

May 24, 202221:11
Börcsök Erzsébetről – beszélgetés Jódal Rózsával

Börcsök Erzsébetről – beszélgetés Jódal Rózsával

2022. május 5-én 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk  vendége Jódal Rózsa Szirmai Károly Irodalmi és Magyar Életfa Díjjal kitüntetett író volt, akivel Lovas Ildikó József Attila-, Híd Irodalmi Díjjal és Pro Urbe díjjal kitüntetett író beszélgetett Börcsök Erzsébet halálának 51. évfordulója alkalmából életéről, pályájáról és műveiről. Az est után podcast készült az írónővel, hallgassanak bele!

May 10, 202211:47
 Börcsök Erzsébetről – beszélgetés Jódal Rózsával

Börcsök Erzsébetről – beszélgetés Jódal Rózsával

2022. május 5-én 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk  vendége Jódal Rózsa Szirmai Károly Irodalmi és Magyar Életfa Díjjal kitüntetett író volt, akivel Lovas Ildikó József Attila-, Híd Irodalmi Díjjal és Pro Urbe díjjal kitüntetett író beszélgetett Börcsök Erzsébet halálának 51. évfordulója alkalmából életéről, pályájáról és műveiről. Az est után podcast készült az írónővel, hallgassanak bele!

May 10, 202211:47
Szent Efrém - Zene szellemi úton

Szent Efrém - Zene szellemi úton

2022. április 28-án a  Szent Efrém Férfikar koncertjére került sor - a VM4K szervezésében - a szabadkai zsinagóga épületében. A férfikar egyik művészeti vezetőjével, a Liszt Ferenc-díjas Bubnó Tamással interjú is készült, mely az alábbi linken érhető el. Hallgassanak bele!


May 02, 202216:44
VM4K Filmklub_április: Moszkva tér

VM4K Filmklub_április: Moszkva tér

Áprilisi filmklubunkban Török Ferenc Moszkva tér című filmjével vártuk Önöket. A résztvevőkkel készült beszélgetés az alábbi linken érhető el. Hallgassanak bele!

Apr 26, 202208:50
Szabadka, a sztyeppei város

Szabadka, a sztyeppei város

2022. április 7-én 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk vendége Dr. Szabó Zsombor építészmérnök, szerző, Szabadka város korábbi főépítésze volt a VM4K klubhelyiségében, aki Szabadka, a sztyeppei város címmel tartott előadást, melynek témája Szabadka térbeli fejlődése a város keletkezésétől egészen a XX. századig, valamint a térség klímaövezete és annak változásai – a szárazság. Az előadás kapcsán vendégünkkel interjú is készült. Hallgassanak bele!

Apr 19, 202205:34
Fabók Mancsi Bábszínháza

Fabók Mancsi Bábszínháza

2022 tavaszán Fabók Mancsi Bábszínháza volt a vendégünk, akik a Kosztolányi Dezső Színház színpadára varázsolta a mesék világát: kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hallgassák meg ez alkalomból készült interjúnkat!

Apr 14, 202224:33
Vajdaság mikrokozmosza

Vajdaság mikrokozmosza

2022. március 24-én 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk keretén belül a Vajdaság mikrokozmosza címet viselő hangversenyre vártuk Önöket dr. Vitkay-Kucsera Ágota koncert- és operaénekes, rendes egyetemi tanár, valamint mgr. Jelena Simonović-Kovačević zongoraművész, egyetemi docens előadásában.
A hangversenyen vajdasági származású, kötődésű, valamint  Vajdaságban élő nemzeti kisebbségek legjelentősebb zeneszerzőinek műveit hallhatták. Felcsendültek Vitkay Gyula, Király Ernő, Ábrahám Pál, Isidor Bajić, Josif Marinković, Rudolf Bruči, Ivan Kovač, Dora Pejačević, Mikulas Schneider-Trnavsky, George Enescu és Joseph Schlesinger válogatott zenei alkotásai.
Az est énekes előadójával készült interjú az alábbi linken elérhető.

Mar 28, 202210:10
Lélekhangoló

Lélekhangoló

A nagyböjti időszakban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes volt a vendégünk, Lélekhangoló című előadásával. Hallgassák megh az előadás előtt vele készült interjút, melynek keretében Csaba testvér egyszerűvé és nyilvánvalóvá teszi a bibliai történetek és mindennapjaink közötti párhuzamokat és megfeleléseket.

Mar 21, 202214:01
Parfümfelhő

Parfümfelhő

2022. március 3-án Bálint Csaba parfümőr volt a VM4K Csütörtök esték vendége, akivel előadása után  koncertillatról, kompozíciókról, az egyes illatok keletkezésének kulisszatitkairól, a Bach-virágterápiáról és sok izgalmas témáról beszélgettünk. Hallgassanak bele!

Mar 04, 202209:13
Kultúra és felelősség

Kultúra és felelősség

2022. február 24-én Kisimre Szerda Anna néptáncpedagógus volt a VM4K Csütörtök esték rendezvénysorozatának vendége, akivel Kultúra és felelősség cím alatt Bakos Réka néprajzkutató és Patyerek Réka magyar nyelv és irodalom szakos tanár beszélgetett. Miért fontos a hagyományok megismertetése és átadása, mit ad az identitásunkhoz a kultúránk ismerete és akár ez a beszélgetés, az ilyen jellegű rendezvények mit jelentenek a közösségnek/közönségnek - erről is hallhatnak az alábbi, az est végén készült podcastben.

Mar 01, 202211:00
Abigél titkai

Abigél titkai

2022. február 17-én Abigél titkait láthattuk a VM4K szervezésében a KDSZ színpadán. Az előadás keretében, ahogyan az alábbi beszélgetésben is Piros Ildikó színművésznő Szabó Magda életművének titkairól rántja le a leplet.

Feb 20, 202207:47
VM4K Filmklub_február: Büntetőexpedíció (Magyar Dezső, 1970)

VM4K Filmklub_február: Büntetőexpedíció (Magyar Dezső, 1970)

A VM4K minden hónapban egy alkalommal magyar filmremekekkel várja az érdeklődőket. Első alkalommal a Magyar Dezső rendezésében készült Büntetőexpedícíó (1970) című filmet tekinthették meg. Hogy milyen volt? Fejős Csilla újságíró/rendező beszélgetett a résztvevőkkel. Hallgassanak bele!

Feb 12, 202207:42
 A magyar film

A magyar film

2022. február 3-án Dudás Viktor filmszakértő volt a VM4K 100. csütörtök estéjének vendége. Hallgassák meg a vele készült interjút!

Feb 04, 202212:39
A jövő mezőgazdasága

A jövő mezőgazdasága

2022. január 27-én 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk  vendége Vörös Árpád precíziós talajtérképezési szakmérnök, vállalkozó volt, akivel Bakos Viktor agrármérnökbeszélgetett a jövő mezőgazdaságáról – a precíziós gazdálkodásról és a digitális mezőgazdaságról.Jan 30, 202205:19
Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (műelemzés foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (műelemzés foglalkozás)

2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója Patyerek Réka  magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő volt, aki az értelmezés helyességének elvét megcáfoló irodalomszemlélet képviselőjeként azt vallja: nincs olyan, hogy rossz értelmezés.

Hallgassák meg gondolatait!

Jan 10, 202205:16
 Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (fotós foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (fotós foglalkozás)

2022-es téli ifitáborunk egyik - a vizualitásra fókuszáló - előadója Molnár Edvárd fotográfus volt, aki a fényképészet alapjairól beszélt a fiataloknak, kiemelve a tudatosság és a kompozíció, avagy a tudatos kompozíció fontosságát.

Jan 08, 202206:52
Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (irodalmi foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (irodalmi foglalkozás)

Antalovics Péter költő volt Írd ki magadból! elnevezésű ifitáborunk egyik csoportvezetője. A beszélgetésben az ő gondolatai, tapasztalatai hangzanak el a tábor kapcsán.

Jan 08, 202210:46
Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (filmműhely foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (filmműhely foglalkozás)

2021. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója K. Kovács Ákos rendező volt, aki az önismereti képesség fejlesztése céljából a külvilág szemével is próbálta szemléltetni a karaktereket.

Hallgassuk meg milyen gyakorlatok segítségével valósította meg a "befelé figyelés" és a "kifelé látás" képességének elsajátítását!

Jan 08, 202206:20
Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (műértelmezés foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (műértelmezés foglalkozás)

2021. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója Arnold Ildikó magyar nyelv és irodalom szakos tanár volt, akivel a műértelmezés, az olvasás és ezen keresztül a szimbólumok, a mindennapi életben is felbukkanó összefüggések tárházába tekinthettek be a fiatalok. A mai médiával túlterhelt világban nehéz a hagyományos értékek megismertetése és megszerettetése, ez külön feladat szülőnek és pedagógusnak egyaránt. Erről is szó esik az alábbi podcastben.

Jan 07, 202208:19
Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (slampoetry foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (slampoetry foglalkozás)

2021. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója T. Kiss (Tékiss) Tamás volt, slam és rögtönzés világába kalauzolta táborozóinkat - az alábbi podcastben szöveg és önkifejezés kapcsolatáról hallhatunk egy rövid beszélgetést!

Jan 06, 202206:18
Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (pszichológiai foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (pszichológiai foglalkozás)

2021. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója Njers Sanela okleveles pszichológus volt,  akivel az önismeret fontosságáról beszéltünk - hallgassanak bele!

Jan 06, 202204:36
Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (drámapedagógiai foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (drámapedagógiai foglalkozás)

Hajvert Ákos drámapedagógiai műhelymunkával várta a fiatalokat, melynek keretében szituációs és improvizációs gyakorlatokra került sor. Az alábbi podcastben a drámapedagógia és oktatás kapcsolatáról, tapasztalatáról hallhatnak.

Tartsanak velünk!

Jan 05, 202205:46
 Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (irodalmi foglalkozás)

Írd ki magadból! - kreatív írás-tábor (irodalmi foglalkozás)

Móger Tímea kortárs költővel, ifi táborunk egyik táborvezetőjével beszélgettünk irodalomról, párbeszédről, lelki egészségről. 

Jan 04, 202207:53
Pajzán népmesék

Pajzán népmesék

2021. december 16-án 19 órai kezdettel Burány Béla pajzán mesékből álló gyűjtésével ismerkedhettek meg klubtagjaink és minden kedves résztvevő. A mese közösségépítő szerepéről, a hagyományápolás és értékőrzés témakörében kérdeztük az előadókat, Kónya-Kovács Ottília és Rontó Márta Mesefa díjjal kitüntetett mesemondókat.

Dec 19, 202113:11
Mr. és Mrs.

Mr. és Mrs.

Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek nem csak a színpadon, de a való életben is egy párt alkotnak, így hitelesen tudják tolmácsolni a házasságban, párkapcsolatban felmerülő mindennapi problémákat, amelyeket leginkább humorral orvosolhatunk. Ebbe a megoldási módszerbe tekinthetett bele közönségünk december 9-ei csütörtök esténk keretében.

Dec 12, 202107:32
Mikulás-váró koncert

Mikulás-váró koncert

December érkeztével a VM4K igazi ünnepi koncerttel kedveskedett a szórakozni vágyó családok és gyermekek számára. 2021. december 2-án, 17 órai kezdettel. A Csíkos-Pöttyös zenekar volt a vendégünk, mely alkalommal helyszínül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színpada szolgált.Központunk a gyermekek ünnepi-lelki feltöltődése mellett gondolt a gyermeki étvágy hatalmára is, ugyanis minden kis koncerthallgató számára a VM4K Mikulása egy édességből és gyümölcsből álló csomagot ajándékozott.

Hallgassák meg a zenekar tagjával, Szerda Lászlóval készült interjúnkat.

Dec 03, 202107:12
Italbemutató- és kóstoló az ünnepi hangolódás jegyében

Italbemutató- és kóstoló az ünnepi hangolódás jegyében

2021. november 25-én 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk vendége Bús Atilla bármixer volt, akivel a vendéglátás és a koktélkeverés alapjairól, történetéről beszélgettünk a VM4K klubhelyiségében.
A podcastben tippeket és érdekességeket hallhatnak az ünnepi koktélok témakörében.

Tartsanak velünk!

Nov 25, 202110:20
A színpad mindkét oldalán

A színpad mindkét oldalán

László Sándor (színművész, rendező, egyetemi tanár) - Szakmára oktat(ás), életre nevel(és). Itthonmaradás

2021. november 18-án a Pataki gyűrű-díjas és Vajdasági Magyar Művészeti Díjjal kitüntetett színművész, rendező László Sándor – ’Katyó’ volt a VM4K csütörtök esti portrébeszélgetésének vendége, akivel egykori tanítványa – és legutóbbi darabjának rendezője – dr. Mezei Kinga színművész, rendező beszélgetett pályáról, hivatásról, tanításról és szerepekről. A portrébeszélgetés után közösségről, utánpótlás-nevelésről, a fiatalok és a színház viszonyáról, tehetségről és szakmáról kérdeztük vendégünket.

Nov 22, 202113:56