Skip to main content
Spotify for Podcasters
Watch17

Watch17

By Watch17

Een W817 podcast waarin twee vrienden de iconische Ketnet-reeks opnieuw bekijken, meer dan twintig jaar later. Aflevering per aflevering evalueren ze elke minuut van het programma, gaan ze op zoek naar verborgen lagen, en doen ze hun best om zich in de eeuwwisseling in te leven.

Fanmail kan je sturen naar brieven@watch17.be, en we lezen je theorieën en inzichten graag voor!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Steve praat met de vader van Jasmijn

Watch17Mar 29, 2023

00:00
01:22:33
Steve praat met de vader van Jasmijn

Steve praat met de vader van Jasmijn

Soms volstaat de (onbewezen) expertise van één sitcom niet om een aflevering van W817 te onderzoeken. Soms heb je mensen nodig die fan zijn van die brakke W817-imitatie Friends. Soms is nu. Met An-Sofie en Julie van How You Doin trekken we parallellen, speculeren we over groentefallussen, en proberen we de acteerlagen van Tom Vermeir te doorgronden. Leuk weetje: er is uit deze aflevering maar liefst twintig minuten materiaal geknipt!
Mar 29, 202301:22:33
Zoë bekommert zich om het lot van proefkonijnen

Zoë bekommert zich om het lot van proefkonijnen

Dompel je onder in de bizarre, unheimliche, soms zelfs groteske wereld van de vijfde aflevering van het tweede W817 seizoen. De inwoners van deze podcast-dimensie zijn: Meli Park, Meubelen Moens, en Billy Billy Billy Billy Worst Worst Worst Worst (deze lijst is niet exhaustief).
Mar 15, 202301:29:54
Een algemene malaise slaat toe bij de vrienden

Een algemene malaise slaat toe bij de vrienden

The one waarin Milan nog kampt met de fallout van een flinke valling, en Niels voor het eerst gevlogen heeft. Maar, euh, W817 zelf dus, juist. Bijna vergeten. Het is er eentje met dusdanig veel sterke dialoog dat we vaker dan ooit aanraden om gewoon naar ketnet.be te gaan en deze eerst helemaal te bekijken (nee, serieus: https://www.ketnet.be/kijken/w/w817/seizoen-2/w817-d20160601-sseizoen-2a4). Verder toont het Verenigde Kotleven Nr. 17 zich van hun meest volwassen kant, en wordt een nieuw personage bijna verrassend menselijk en realistisch afgebeeld (in tegenstelling tot u, Carlo). De W817-quiz: https://www.buzzfeed.com/milanhuysegems/welke-w817-kotbewoner-ben-jij-4c6y4svos
Feb 28, 202301:07:46
Akke brengt zijn vriend Carlo mee

Akke brengt zijn vriend Carlo mee

Zijn komst werd al aangekondigd in de Openbaringen... Carlo is er, en eigenlijk valt hij echt wel dik dik mee!  Verder hebben we het deze aflevering ook nog over de nek van Steve, verschillende knuffeltjes, en een nieuwe Oculus Rift-ervaring waarin je een hart in duizenden stukjes kan breken. En wist je dat W817 zich afspeelt in een parallel universum afspeelt?
Jan 24, 202301:03:56
Tom en Birgit brengen samen de nacht door

Tom en Birgit brengen samen de nacht door

Menig cultuurverslinder weet dat televisie ondanks die 'visie' in het woord, ook een ontzettend sterk auditief aspect heeft, waar vaak over gekeken wordt. Voornamelijk omdat je geluid niet kan zijn, maar toch. In 'Tom en Birgit brengen samen de nacht door' toont het team achter W817 dat ze meester zijn van geluid, want het is bij momenten borderline experimenteel. Wij podcasters nemen het ook borderline experimenteel aan, met verbindingen die niemand anders zou maken.  Melding: In de loop van deze aflevering doen Niels en Milan beroep op IMDb om te achterhalen welke acteur een bepaalde figurant speelt. Uit de beschikbare informatie kwamen we tot de conclusie dat de acteur in kwestie Steve Geerts was. Men heeft ons er echter op gewezen dat het in werkelijkheid ging om Peter Van de Veire. Intussen is de IMDb-pagina van de aflevering normaal gezien aangepast, waardoor toekomstige cultuur-historici zich niet meer schuldig zullen maken aan onze flater.
Jan 10, 202301:16:42
Steve gaat voor een jaar naar Spanje

Steve gaat voor een jaar naar Spanje

Een nieuw seizoen, en dus ook een nieuw begin. Of mag je het wel een nieuw begin noemen? De makers doen namelijk iets heel speciaals hiermee; we ontdekken wat er gebeurd is voor de post-credits scène van de vorige aflevering. Wederom baanbrekend spel met vertelde en verteltijd.  Niels en Milan, daarentegen, die vinden het belangrijker om het te hebben over de geschiedenis van pindakaas in België, en over de ene scène van W817 die Milan al teistert sinds hij een kind was. Deel jouw pindakaas-geschiedenis met ons op onze sociale media of brieven@watch17.be.
Dec 20, 202201:10:55
Volgt Steve zijn lief naar Spanje?

Volgt Steve zijn lief naar Spanje?

Met deze podcast sluiten we het vergeten seizoen van W817 af, en het is een aflevering die zeker de moeite is. Ze heeft namelijk álles, van drieste dilemma's tot mooie momenten, van oude bekenden tot eerste verschijningen. Een perfecte synthese van alles wat er gebeurd is. En als je meer wilt weten over het verhaal áchter W817, dan zal je tot de brievenrubriek moeten luisteren... #dilau
Dec 06, 202201:16:49
Jasmijn focust zich eindelijk op haar studies

Jasmijn focust zich eindelijk op haar studies

Oh seizoen een van W817, dra zullen onze wegen zich scheiden! De voorlaatste loodjes wegen echter het zwaarst, dat bleek bij het bekijken van deze aflevering. Daarom zochten Niels en Milan dan maar hun toevlucht in research, meer research, en nog méér research, alles om het toch maar niet te veel over deze aflevering te moeten hebben. 
Nov 15, 202201:08:56
Tony wilt Steves ouders ontmoeten

Tony wilt Steves ouders ontmoeten

Wie het heeft over Ketnet-reeksen, denkt meteen aan verschillende manieren om te rouwen, misogynie op de werkvloer, in de kast zitten, en hommages aan het werk van Quentin Tarantino met een correcte hoeveelheid scheldwoorden. En deze aflevering doet het allemaal. Als er één aflevering is die demonstreert dat seizoen 1 achteraf gezien wat te pittig was voor Ketnet, dan is het deze. Maar als er een aflevering is die zeker de moeite waard is...
Nov 01, 202201:22:51
Birgit laat haar vrienden chips testen

Birgit laat haar vrienden chips testen

Met een prestigereeks als W817 weet je nooit wat je moet verwachten. Dat om te zeggen dat we officieel in de derde akte van het originele seizoen - ook wel het verboden seizoen genoemd - zijn aangekomen, en dat merkt de meerwaardekijker. Tragedie sluipt het huis in, en als filmkenners zien we welke grote filmmakers de genieën achter W817 geïnspireerd hebben. Nee, dat klopt niet. Op de schouders van welke filmiconen de makers van W817 staan om hen te overstijgen, en perfécte audiovisuele kunst af te leveren! #joepiedroplul #tomjoepie
Sep 16, 202201:22:09
Tom heeft geld nodig voor de huur

Tom heeft geld nodig voor de huur

Het eerste seizoen van W817 is halverwege, en de spanningen lopen op! Er wordt namelijk verder gebouwd op heel wat ideeën die in de afgelopen vijf afleveringen zijn geïntroduceerd, en waarschijnlijk is dat later nog meer zo. Deze aflevering bevat twee ontzettend sterke acteerprestaties, en evenveel ongemakkelijke Jasmijn-scènes.
Aug 20, 202201:15:47
Birgit en Zoë zitten achter dezelfde man

Birgit en Zoë zitten achter dezelfde man

Podcast? W817? Aflevering? Nieuw? De knapen storten zich op de vijfde aflevering van W817, een aflevering die niet alleen het mysterie 'Akke' nog dieper maakt, maar ook voor het eerst écht de relaties tussen de kotgenoten aan het wankelen zet.  Ah, en we zien Birgit in beha. Dat ook.
Jul 14, 202201:28:35
Birgit leert Akke autorijden

Birgit leert Akke autorijden

De vierde aflevering van W817 confronteert onze hosts met een onaangename waarheid: niet elke aflevering van W817 is een smetteloos meesterwerk. Venijnigheid is het sleutelwoord. En net zoals Akke in de eerste aflevering, weet Tom ons ook te verrassen met zijn fysiek.
Feb 06, 202201:18:22
Zoë Analyseert Tom voor de Psychologie

Zoë Analyseert Tom voor de Psychologie

In de derde aflevering van Watch17 nemen Milan en Niels een kijkje achter het komische gordijn van W817 en ontdekken ze verborgen tragedies die de personages herbergen. Grappige waters, diepe gronden, zegt men altijd. Akke is nog steeds Akke. Oh, en we lezen onze eerste mail van een luisteraar voor, die blijkbaar net als ons 'de blender' kan zien.
Jan 25, 202201:14:47
Jasmijn zoekt hulp in de liefde

Jasmijn zoekt hulp in de liefde

In deze tweede aflevering zetten Milan en Niels zich aan het grote vraagstuk: wanneer precies speelt W817 zich af? Om de vraag te beantwoorden woelen ze zich door release dates van games, de antibiotica-waas van Akke, en zowel Tom als Jasmijn die tegen hun buste spreken.
Jan 06, 202201:11:50
Zoë plant een housewarmingparty

Zoë plant een housewarmingparty

In de eerste aflevering van Watch17 duiken Niels en Milan in de verwarrende visuele wereld van de late jaren negentig, zijn ze verrast door Akke, en ontdekken ze dat Tom de antagonist is. yI11PkMxdxHGS0wC6zrO
Nov 26, 202101:19:02