Skip to main content
Spotify for Podcasters
Wat Nou Als Het Lukt

Wat Nou Als Het Lukt

By Jan-Paul Grootentraast

De podcast van Jan-Paul Grootentraast en Daniel van Haren over aanstormend muziektalent uit Nederland die hun dromen najagen. Luister naar nieuwe muziek en boeiende gesprekken met enthousiaste muzikanten.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#85 - He:Leen Special: Van Tastik - Between The Jars - Tom Strik - Norbert Pek

Wat Nou Als Het LuktSep 22, 2022

00:00
01:56:57
#85 - He:Leen Special: Van Tastik - Between The Jars - Tom Strik - Norbert Pek

#85 - He:Leen Special: Van Tastik - Between The Jars - Tom Strik - Norbert Pek

Live van uit Café De Helling in Utrecht. Deze aflevering staat in het teken van He:Leen festival, de plek waar opkomend muziektalent een plek krijgt. Precies zoals onze podcast. Organisator en programmeur Tom Strik vertelt er alles over. Vele verschillende muzikanten met verschillende verhalen. Zoals bijvoorbeeld one-man-band Van Tastik. Maak kennis met deze excentrieke van oorsprong Amerikaan. Daarnaast hebben Jan-Paul en muziekjournalist Norbert Pek gejureerd voor de OPEN Call, het talentenpodium waar vele muzikanten en bands zich voor hebben aangemeld. De winnaar van deze contest, Between The Jars, hebben we ook uitgenodigd tijdens deze gezellige avond. Luister de podcast via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Sep 22, 202201:56:57
#84 - WNAHL Radio - BANO // Bieke

#84 - WNAHL Radio - BANO // Bieke

Een uur lang veel muziek uit het archief van Wat Nou Als Het Lukt én je maakt kennis met artiesten die met veel passie aan hun muziek werken. Zoals BANO oftewel Dennis de Bruin uit Rotterdam. Hij richt zich op Nederlandstalige pop en r&b met inmiddels een nieuwe EP. 

Zangeres Bieke is een oude bekende. We hebben haar eerder geïnterviewd samen met Len, waar ze een duo mee vormt. Nu is ze 'solo' gegaan en heeft een eigen nieuwe single uitgebracht.

Luister 'Wat Nou Als Het Lukt' via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl. En laat vooral je reactie achter via de socials!

Apr 27, 202257:26
#83 - WNAHL Radio - The Groove Supplier // Mirjam Sieben

#83 - WNAHL Radio - The Groove Supplier // Mirjam Sieben

WNAHL in een nieuwe vorm! Namelijk in de vorm van een radioshow, vandaar de naam WNAHL Radio. Jan-Paul neemt je mee in het muziekarchief van onze podcast, waarin we veel artiesten hebben geïnterviewd. Je hoort dus veel muziek uit eerdere afleveringen, maar ook nieuwe muziek. Zo hoor je in deze aflevering alles over dj en producer The Groove Supplier. En niet alleen muziek, we praten ook over marketing in de muziek. Mirjam Sieben weet hier alles van. Ze is frontvrouw van de band The Dirty Denims en heeft een eigen podcast en platform genaamd Marketing & Mindset = Rock&Roll Podcast. Vooral de beginnende muzikanten hebben veel aan haar kennis en ervaring. Luister Wat Nou Als Het Lukt via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.
Apr 04, 202259:35
#82 - Terugblik 2021: 10 hoogtepunten

#82 - Terugblik 2021: 10 hoogtepunten

We gaan eruit voor een break van onbepaalde tijd, maar niet voordat we terugblikken op het afgelopen jaar. Een jaar vol boeiende gesprekken en steengoede muziek van aanstormend muziektalent met grote dromen en ambities. Daniel en JP geven je 10 hoogtepunten uit de afleveringen van het afgelopen jaar. Luister en abonneer je met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Dec 26, 202155:49
#81 - Simona // Julian Du Perron

#81 - Simona // Julian Du Perron

De voorlopig laatste ‘reguliere’ aflevering van ‘Wat Nou Als Het Lukt’. Aan het eind van het jaar hebben we nog een terugblik op de afgelopen periode, waarin we heel veel interessante artiesten hebben gesproken. Daarna een break, waarna de podcast in een nieuwe vorm verder gaat.

Zangeres Simona omschrijft haar muziek als experimentele ‘airy’ R&B. En dat klinkt goed. Tot de uitbraak van corona had ze een professionele dans-carriere, maar toen dat allemaal stopte richtte ze zich vol op haar muziek. Hierin heeft ze zichzelf eigenlijk opnieuw ontdekt. Ook spreekt ze vloeiend Russisch. Spreekt die hoek van de wereld haar aan? Hoe is het om in haar vriend niet alleen de liefde, maar ook haar producer te vinden? En welke dromen staan bovenaan haar lijstje?

Als drummer heeft Julian Du Perron met grote namen opgetreden, zoals Herman van Veen, Ruben Hein en Duncan Laurence. Maar nu staat hij op het punt zijn eigen EP uit te brengen met mooie popliedjes met invloeden van soul en americana. Hoe is de stap van drums naar microfoon? Is de opleiding tot jazz-drummer net zoals in de film ‘Whiplash’? En wat heeft hij geleerd van de artiesten met wie hij heeft gespeeld?

Luister met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Dec 01, 202101:12:45
#80 - SABRI // Moods

#80 - SABRI // Moods

Tijd voor wat soul, r&b en jazzy invloeden, de favoriete stijlen van JP. En gelukkig komt er veel muzikaal talent uit Nederland.

Zangeres SABRI laat zich inspireren door artiesten zoals Lauryn Hill en Amy Winehouse. Ze heeft internationale ambities, werkt inmiddels jarenlang aan haar muziekcarrière en verdeelt haar tijd tussen New York, Los Angeles, Londen en terug naar Den Haag. Met haar eerste single is ze in 2019 uitgeroepen tot '3FM Talent'. Haar nieuwe single is uit en we kijken terug op de afgelopen jaren die voor haar veel ups en downs kende. Hoe probeert ze in Amerika voet aan de grond te krijgen en werkt ze aan haar netwerk? En hoe was het ervaring tijdens het 'writing-camp' van Rihanna?

Soulvolle melodieuze instrumentale muziek met hiphop en jazz invloeden is wat je krijgt van Nick Lubbersen, oftewel Moods, uit Rotterdam. Door goed te luisteren en leren van hiphop iconen zoals Pete Rock en J-Dilla, ontstond zijn liefde voor muziek en heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Zijn nieuwe album heet 'Music ruined my life', wat natuurlijk wat vragen oproept. Zijn grote dromen zijn een filmsoundtrack maken en een Grammy winnen. Hoe wil hij dit doen en werkt hij aan zijn grote ambities?

Luister en volg de podcast via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Nov 17, 202101:12:58
#79 - Bahghi // ZWIJMEL

#79 - Bahghi // ZWIJMEL

In deze aflevering heeft co-host Daniel nieuws. Hij zal namelijk stoppen met de reguliere podcast en zich meer richten op andere toekomstige projecten rondom 'Wat Nou Als Het Lukt'. Wat dat precies is vertelt hij zelf in deze aflevering, nummer 79. Waarin je natuurlijk ook 2 opkomende muziektalenten hoort:

Zangeres Bahghi is een wereldreiziger. Ze houdt van reizen en laat zich inspireren door wie en wat ze tegenkomt onderweg. In deze aflevering vertelt ze over haar Afrikaanse roots, hoe haar ouders uit hun thuisland zijn gevlucht en in Nederland hun weg hebben gevonden. Hoe hebben deze ervaringen invloed op wie zij nu is? Ook vertelt ze over haar liefde voor de jazz. Wat maakt deze stijl zo bijzonder? Met wie zou ze willen samenwerken en wat zijn haar ambities in Los Angeles?

Werken met familie, zoals je broer, kan zo zijn voor- én nadelen hebben. Roan en Finn zijn die uitdaging aangegaan en maken muziek onder naam ZWIJMEL. Begonnen in de roerige corona-periode, dus alles is nog heel pril. Wat begon in de Utrechtse studentenwereld, groeit langzaam uit naar meer. Hoe doen ze dit? Met wie hebben ze samengewerkt om stappen te maken? En zien ze zichzelf over tientallen jaren nog steeds samen op het podium staan?

Luister en abonneer op de podcast via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Nov 03, 202101:18:19
#78 - TOINE // Ludo

#78 - TOINE // Ludo

Als je van soul en pop houdt, dan zal de muziek van TOINE je bevallen, oftewel Toine Scholten uit Den Haag. Ambitieus, doelgericht en met een duidelijk beeld voor de toekomst. Een beginner is hij niet, want heeft al een aardig netwerk opgebouwd, maar zijn eerst debuutsingle is nu wel net pas uit. En ook in dit stadium betekent dit hard werken en veel zelf doen. Hoe doet hij dit en wat zijn z'n grote dromen?

We maken weer een uitstapje naar onze Belgische zuiderburen met de band Ludo, die te gast is in aflevering 78 van de podcast. Een eigenzinnige Nederlandstalige rockband, met veel gitaren met jaren 80 invloeden. Maak kennis met de bandleden, de muziek en hun dromen en ambities. 

Luister 'Wat Nou Als Het Lukt' met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Oct 20, 202101:13:14
#77 - Emma Luca // Liza Lo

#77 - Emma Luca // Liza Lo

Wederom twee muzikale power-vrouwen te gast in deze aflevering van 'Wat Nou Als Het Lukt'!

Emma Lukassen, oftewel Emma Luca, is 21 jaar heeft zich laten inspireren door de gouden jaren de disco. Haar single 'On my mind' is geschreven met de stille wens om uit te gaan in de tijd van discoballen, lichtvloeren en Saturday Night Fever. Positiviteit en opgewektheid is haar stijl en dat is te horen in haar muziek. Waar komt de liefde voor die vervlogen tijden vandaan? Hoe is het om met haar vriend samen te werken? Vullen ze elkaar aan of brengt dit ook nadelen met zich mee? En waar ziet ze zichzelf over 10 of 15 jaar?

Met de sfeervolle ambient elektronische pop van Liza Lo zweef je weg in gedachten. We spreken haar terwijl ze op terugreis is vanuit Londen, waar ze een tijd heeft gewoond en gestudeerd. Wat heeft ze bereikt in haar jaren in Engeland? Hoe kan een grote stad als Londen eenzaam zijn? En welke routine heeft ze om haar stem te verzorgen en stemproblemen te voorkomen, iets waar elke zanger of zangeres mee te maken krijgt?

Je hoort het in aflevering 77 van de podcast. Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Oct 06, 202101:04:38
#76 - Josh Island // Hanna Marieke Trio

#76 - Josh Island // Hanna Marieke Trio

Dit is de podcast over grote muzikale dromen en ambities. Groot durven te dromen en er alles aan doen om die muzikale droom te realiseren.

Hoe is de muziekscene in Luxemburg? Niet iets waar je direct aan denkt, maar de Nederlandse zanger Josh Island is er opgegroeid dus weet er alles van. Hierdoor is hij ook meer Europees georiënteerd en probeert hij nu voet aan de grond te krijgen in Duitsland. Hoe doet hij dit? Is Nederland dan nog interessant? En zal hij ooit in de Luxemburgse taal zingen?

Om tot rust te komen kun je luisteren naar de prachtige pianojazz van Hanna Marieke uit Amsterdam. Haar nieuwe album met haar trio is een aanrader. In haar muziek maar ook tijdens live optredens durft ze zich kwetsbaar op te stellen, vertelt ze persoonlijke verhalen en heeft ze vervolgens regelmatig een ‘kwetsbaarheids-kater’. Wat dat is en alles over haar muzikale vertelt ze in deze aflevering van ‘Wat Nou Als Het Lukt’.

Beluister de podcast via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Sep 22, 202101:05:38
#75 - Frae // Zakmes

#75 - Frae // Zakmes

Een nieuwe aflevering met 2 talentvolle en ambitieuze artiesten om mee kennis te maken!

Frederieke Kroone uit Leiden, oftewel Frae, spreken we vanuit Ibiza, waar ze een paar weken verblijft. Ze maakt catchy r&b/popliedjes met soul en elektronische invloeden. Een mooie mix dus, waarmee ze met haar muziek opvalt. Bijvoorbeeld via Spotify. Hoe zorg je ervoor dat je muziek in een lijst zoals New Music Friday terecht komt? Wat doet ze op Ibiza? Waar wil ze heen met haar muziek? En hoe combineert ze een baan in de IT met haar werk als (sessie)zangeres? Op deze en meer vragen krijg je antwoord in deze aflevering van 'Wat Nou Als Het Lukt'.

Zakaria Messaoudi uit Utrecht maakt muziek onder de naam Zakmes. Hij ziet zichzelf als een combinatie van invloeden van BLØF, Post Malone, en Blink-182. Een bijzondere combi dus. Zijn nieuwe Nederlandstalige album gaat over gelukkig zijn, verdriet, lief en streng zijn voor jezelf, het leven en de dood. Waar haalt hij deze muzikale bagage vandaan? Waar ziet hij zichzelf over 10 jaar en heeft hij een lange-termijnplan? En hoe komt hij aan de naam Zakmes?

Je hoort het in aflevering 75. Luister en abonneer op de podcast 'Wat Nou Als Het Lukt' via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Sep 08, 202101:06:47
#74 - Babs // Cézanne

#74 - Babs // Cézanne

Muziek met een missie. Producer en rapper Babs wil stereotypen doorbreken en je laten nadenken over dat niet alles zwart-wit is. Ze ziet zichzelf ook grotendeels gender-neutraal en dat zijn een van de onderwerpen waar ze over schrijft. Daarnaast wil ze ook de weg vrijmaken voor vrouwen in de muziek, die zich staande moeten houden in een 'mannenwereld'. Taboedoorbrekend en scherp. En dat in combinatie met sterke producties met dikke dansbare beats. Maak kennis met Babs!

Zangeres Cézanne maakt mooie melodieuze muzikale landschappen in een jazzy jasje. Ze werkt aan haar nieuwe EP en daarnaast heeft ze ook een single uitgebracht samen met Terence Goodmann (die we in aflevering 67 hebben geïnterviewd). Haar inspiratie is zelfreflectie. Hoe reflecteert ze naar zichzelf? Hoe combineert ze muziek met haar ambitie voor filmproductie? En waar ziet ze zichzelf op de lange termijn?

Luister naar aflevering 74 van 'Wat Nou Als Het Lukt' via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Aug 24, 202101:21:30
#73 - Joep Knols // Chabliz

#73 - Joep Knols // Chabliz

Maak kennis met de meest uitlopende Nederlandse artiesten, met ieder hetzelfde doel: succesvol worden met muziek. 

In aflevering 73 maak je kennis met zanger Joep Knols. Sinds een paar jaar werkt hij aan zijn folk pop/rock liedjes. Enerzijds is hij een singer-songwriter, anderzijds wil hij meer zijn dan dat. Met uitgebreidere arrangementen en meer instrumenten. Muziek is zijn emotionele uitlaatklep. Waar schrijft hij dan over? Kan hij zich hiermee onderscheiden en opvallen in de muziekwereld? Hoe combineert hij dit met zijn baan als docent aan de universiteit? En wat zijn z'n grote dromen?

Gothicjazz en popnoir. Genres die we nog niet eerder hebben besproken in de podcast. Niet breed toegankelijk en mainstream, maar juist heel specifiek en waar een duidelijke doelgroep voor is. Petra, de vrolijke en enthousiaste zangeres van Clabliz, vertelt over hoe dit trio is ontstaan, waar hun inspiratiebronnen liggen en de muzikale ervaring die ze tot zover hebben opgedaan. Waar komt deze donkere muziekkeuze vandaan? Hoe heeft het overlijden van 2 bandleden hun muzikale inspiratie gegeven? En hoe zou Petra graag een groter publiek willen bereiken met hun stijl?

Je hoort het in aflevering 73 van 'Wat Nou Als Het Lukt'. Beluister en volg via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Aug 11, 202101:21:54
#72 - SPECIAL: in gesprek met Hugo Schaap (3FM)

#72 - SPECIAL: in gesprek met Hugo Schaap (3FM)

Hoe relevant is radio voor de muziekwereld op dit moment? Hoe werkt het 3FM Talent traject en hoe maak je kans? Op welke manier val je op en onderscheidt je je van andere muzikanten? En hoe gaat 3FM om met de dalende luistercijfers? Hugo Schaap is 3FM Talent coördinator en weet alles over de radio en muziekwereld. Zijn rol is scouten naar beginnend muziektalent, begeleiden naar de volgende stap en een podium geven op 3FM. Hij staat in contact met platenmaatschappijen, labels, managers, programmeurs, pluggers en natuurlijk bands en artiesten. Hierdoor is hij een belangrijke schakel voor muzikanten om door te groeien en het grote publiek te bereiken. In deze 'special'-aflevering praten we uitgebreid met Hugo en geeft hij antwoord op onze brandende vragen. Luister aflevering 72 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Jul 28, 202101:13:20
#71 - Jason Waterfalls // Tessy Lotte

#71 - Jason Waterfalls // Tessy Lotte

Van stevige poprock naar melodieuze Nederlandstalige popliedjes. In aflevering 71 maken we kennis met de band Jason Waterfalls en zangeres Tessy Lotte.

Thijs en Paul van de band Jason Waterfalls schoven aan in onze mobiele studio en vertellen over de originele naam van de band. De titel '3FM talent' hebben ze al in de pocket, net zoals de Popronde en een optreden op Eurosonic Noorderslag. Hoe dichtbij waren ze bij een Edison Pop Award? Hoe gaan ze om met de vluchtigheid van de muziekindustrie? En welke doelen hebben ze nu voor zichzelf gesteld?

Zangeres Tessy Lotte maakt Nederlandstalige liedjes over alles wat je meemaakt. Ze beperkt zich liever niet tot één stijl. Het gaat van pop naar kleinkunst en hip-hop. Haar ruwe ideeën voor liedjes neemt ze op met haar telefoon; hoe klinkt haar laatste opname? Hoe is haar broer-zus relatie de inspiratie geweest voor het liedje 'Same blood'? En wat wil ze uiteindelijk graag bereiken met haar muziek?

Luister aflevering 71 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Jul 13, 202101:18:28
WNAHL Live #02 – Hoe is het met… Tom Strik // KUZKO

WNAHL Live #02 – Hoe is het met… Tom Strik // KUZKO

Voor WNAHL Live ontvangen we muzikanten live vanuit onze mobiele studio. In aflevering #02 ontvangen we spoken-word artiest Tom Strik uit Utrecht en KUZKO uit Rotterdam. Hierin praten we o.a. met artiesten die jaren terug te gast waren in de podcast. Hoe gaat het nu met ze? Zijn ze een stap dichter bij hun dromen en ambities?

Jun 30, 202101:19:19
#70 - Géonne Hartman // Lizet Aviva

#70 - Géonne Hartman // Lizet Aviva

Wederom 2 ambitieuze muzikale vrouwen staan centraal in deze aflevering van 'Wat Nou Als Het Lukt'. Maak kennis met zangeres Géonne Hartman. Ze maakt mooie melodieuze liedjes met prachtige teksten, en dankzij haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium heeft ze een goede start gemaakt. Daar heeft ze haar band gevormd en daarmee werkt ze nu aan haar nieuwe album. Dat wordt geproduceerd door de talentvolle Tessa Rose Jackson a.k.a. Someone, met wie we in aflevering #51 kennis hebben gemaakt. Wat maakt haar muziek bijzonder en hoe werkt ze aan haar muzikale dromen?

Eigen levenservaringen zijn altijd een sterke inspiratiebron voor muzikanten. Dat geldt zeker voor singer-songwriter Lizet Aviva uit Amsterdam. Ze heeft heftige en zware fases in haar leven meegemaakt die een emotionele tol eisen. Ook tijdens ons interview vindt ze het moeilijk om hierover te praten, wat natuurlijk geheel begrijpelijk is. Hoe gaat ze hier mee om? Hoe gebruikt ze haar muziek als uitlaatklep? En wat wil ze hier uiteindelijk mee bereiken?

Luister aflevering 70 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Jun 16, 202159:31
#69 - Charly Haze // Evva

#69 - Charly Haze // Evva

Aflevering 69 van Wat Nou Als Het Lukt is een tikkeltje afwijkend want JP is op een welverdiende vakantie. Op zijn plek zit deze aflevering Kylie Fletcher; journaliste en muziekfanaat. In deze aflevering interviewen we samen twee vrouwelijke artiesten: Charly Haze en Evva.

Charly Haze
Op je 14e al succes hebben in de muziekwereld en je wereld op z’n kop gezet zien worden na een auto-ongeluk waar je een langdurige whiplash en hersenletsel aan overhoud. Dat overkwam Charlot Henzen aka Charly Haze. Sterk als ze is laat ze zich niet uit het veld slaan, is ze volop op de weg terug door sinds 2020 solo te gaan, maakt ze electropop en is ze verhuist naar Londen. Een rollercoaster dus. Haar nieuwste videoclip bij het liedje ‘Backfire’ is net uit en dus alle reden om haar uit te nodigen in de podcast. Hoe was het om zo vroeg al succes te hebben? Wat zijn haar inspiraties, dromen, toekomstplannen maar bovenal: hoe is het nu met haar?

Evva
Emma Poppink laat zich als Evva beinvloeden in haar muziek door acts als Boards of Canada, Massive Attack en Thom Yorke. Ze speelde al op Eurosonic, speelt buiten haar Evva project ook in de band Hilbrandt (het interview met hen is terug te luisteren in aflevering 36) en maakte samen met een animator een prachtige videoclip bij het liedje ‘Dark Sea’. Momenteel werkt ze aan haar debuut album. Waar haalt ze de inspiratie voor het schrijven van liedjes vandaan? En wat zijn haar dromen?

Beluister aflevering 69 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl

Jun 02, 202101:31:42
#68 - Aafke Romeijn // Stella

#68 - Aafke Romeijn // Stella

Leven met depressies, dat heeft Aafke Romeijn geleerd door de jaren. Het is een heftig en zwaar onderwerp, maar Aafke spreekt er open en eerlijk over. Met inmiddels meerdere albums is ze allerminst een beginnend artiest en heeft ze met veel artiesten samengewerkt. Met haar nieuwe album slaat ze een nieuwe weg in en wordt het persoonlijk. Haar depressies vormen een inspiratiebron voor het album 'Godzilla'. Hoe gaat ze om met depressieve periodes? Waarom ligt er een taboe op dit onderwerp? En waar staat Godzilla symbool voor?
De voorliefde voor de 90's heeft de energieke zangeres Tosca geïnspireerd om met de band Stella prachtige soft-grunge liedjes te maken. Hoe is de band ontstaan op het consevatorium? De single 'Kiss Me' heeft een mooie videoclip waarbij Tosca in de sneeuwkou in een bad te zien is. Hoe verliep deze productie? Hoe was het voor drummer Jamilo Wat zijn hun dromen en ambities? Beluister aflevering 68 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

May 19, 202101:14:44
#67 - Terence Goodmann // Gramma

#67 - Terence Goodmann // Gramma

Van kunstzinnige soul naar snoeiharde rock met een mening, dat hoor je in aflevering 67 van Wat Nou Als Het Lukt. Zanger en schrijver Terence Goodmann heeft ruime ervaring in de Utrechtse horeca en maakt de combinatie met muziek en kunstzinnige uitingen maken, en samenwerkingen hierin opzoeken. Kan hij een keuze maken? Waarom zijn samenwerkingen zo belangrijk voor hem? En hoe ziet hij een optreden op Lowlands voor zich? Dat het niet altijd lukt of gaat zoals je wil, hebben de bandleden van Gramma meegemaakt. Deze band is gevormd uit oud-leden van de band Lookapony. Hiermee hebben ze het nodige succes gehad, maar toch liep dit niet goed af. Waar liep het op stuk? Hoe kijken de bandleden terug naar deze periode en welke les halen ze hieruit? En wat willen ze met Gramma nu anders doen? Luister de podcast met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

May 05, 202101:19:06
#66 - Raphael Loopro // Rens
Apr 21, 202101:12:27
#65 - GINGE // Boogie Monster

#65 - GINGE // Boogie Monster

Haar grote bos krullend haar is opvallend, en daar heeft ze ook haar naam aan te danken. Renee, oftewel GINGE, maakt een mix van R&B, pop en neo-soul. Vol enthousiasme en met veel positiviteit staat ze in het leven. Al is ze moeten leren omgaan met veel afwijzing in haar poging tot een acteercarrière. Hoe heeft dit haar sterker gemaakt? Waarom is de muziek haar grote liefde geworden? En wat wil ze graag bereiken?
Rock 'n roll met een blues en soul randje, zo kun je de band Boogie Monster omschrijven. Vijf mannen met óf een baard óf lang haar, want dat is de regel. Met een debuutplaat uitgebracht, die door de corona-crisis een tijd is uitgesteld, zijn ze er klaar voor. Maar voor wat, wat willen ze bereiken? Hoe maken ze stappen vooruit met behulp van hun muzikaal netwerk? En waar liggen hun grote dromen? Je hoort het in aflevering 65 van 'Wat Nou Als Het Lukt'. Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Apr 07, 202101:11:08
#64 - MARF // Gianna Tam

#64 - MARF // Gianna Tam

We duiken in de wereld van de hedendaagse dance met MARF, oftewel Marcus Adema. Hij is opkomend producer/DJ en heeft in korte tijd al veel bereikt, waaronder een Top40-hit met 'Miss you', samen met Sick Individuals en Tungevaag. Daarnaast lopen er nog veel projecten en producties, en werkt hij met zijn eigen team aan nieuwe muziek. In dat team zitten ook het schrijversduo Fluitsma & Van Tijn en zijn manager Ties heeft veel voor elkaar gekregen. Hoe is hij in deze wereld gerold? Hoe kijkt hij naar voorbeelden zoals Hardwell, Tiesto en de noodlottige Avicii? En wat is zijn ultieme droom voor de toekomst? Onze eigen Nederlandse Sheila E, zo zou je Gianna Tam kunnen omschrijven. Opzwepende (inmiddels) Nederlandstalige muziek, waarbij ze niet alleen zingt, maar ook drumt. Hoe heeft haar jeugd en haar stiefvader haar hierin beïnvloedt? Hoe was haar ontmoeting met Sheila E? En hoe wil ze haar muzikale ambities werkelijkheid laten worden? Je hoort het in aflevering 64 van 'Wat Nou Als Het Lukt'. Beluister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.
Mar 24, 202101:13:45
#63 - Berenice van Leer // HEBE

#63 - Berenice van Leer // HEBE

De energieke en enthousiaste zangeres Berenice van Leer treedt de afgelopen jaren op als vocalist met Kraak & Smaak en Wicked Jazz Sounds. Ze heeft de hele wereld rondgereisd en veel meegemaakt. Nu is het moment dat ze daarnaast solo gaat en haar eigen muziek gaat uitbrengen. Van energiek en opzwepend gaat ze naar klein en ingetogen. Hoe is deze overgang? Wat waren haar hoogtepunten met Kraak & Smaak tot nu toe? En als ze moet kiezen, wat weegt zwaarder en waar zou ze voor willen gaan? De muziek van HEBE is te omschrijven als elektronische muziek met soul. Maar er zit natuurlijk nog veel meer achter. Op eigen kracht, maar ook samen met bekende namen in de Nederlandse muziekscene, is ze de studio ingedoken en een EP is het resultaat. Als je samenwerkt met artiesten, hoe regel je de zakelijke kant? Hoe gebruikt ze haar relatie als inspiratiebron voor haar teksten? En wat zijn haar dromen voor de toekomst? Je hoort het in aflevering 63 van 'Wat Nou Als Het Lukt'. Te beluisteren met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Mar 10, 202101:11:29
#62 - Deborah Parlor // DANZMAN

#62 - Deborah Parlor // DANZMAN

Van countrypop/americana muziek naar nederpop met een fictief 3D karakter. Je hoort het in aflevering 62 van de podcast 'Wat Nou Als Het Lukt'. Zangeres Deborah Parlor begint het jaar goed met een prachtige nieuwe single, samen met Ed Struijlaart. Dankzij haar muzikale ervaring (o.a. deelname aan The Voice) en netwerk in de muziekwereld is ze klaar om haar eerste eigen stappen als solo-artiest te maken. Hoe kan een goed management haar in deze 'opstartfase' helpen? Hoe wil ze zich onderscheiden in dit genre? En is die markt groot genoeg in Nederland, of lonkt het buitenland? Het kunstzinnige initiatief DANZMAN van Antoine Kroes is een bijzonder uniek concept: een virtuele Nederlandstalige band waarbij niet de zanger, maar het fictieve 3D character DANZMAN centraal staat. Na jarenlange ervaring met het spelen in bands, stort hij zich sinds 2018 in dit nieuwe avontuur. Hoe is dit karakter ontstaan? Wat is het verhaal en de boodschap? En wat wil hij uiteindelijk hiermee bereiken? Beluister en abonneer je op de podcast met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Feb 24, 202101:20:25
#61 - INDIANAH // Puntjudith

#61 - INDIANAH // Puntjudith

Ook in deze aflevering gaan we muzikaal alle kanten op. INDIANAH is een duo bestaande uit broer en zus, wat al vrij uniek is. Met het ontzettende catchy 'Kom je naast me liggen' trekken ze de aandacht, wat mogelijk tot veel meer kan uitgroeien. Je eigen muziek in reclame en als hit op Tik-Tok is in ieder geval een goed begin. Hoe is het om met je broer/zus samen te werken? Wie doet wat? En hoe zorg je ervoor dat je muziek in commercials wordt gebruikt? Waar liggen de kansen om te groeien?

De struggles van een millennial. Dat is een grote inspiratiebron voor de muziek van de 25 jarige Judith, van puntjudith, wat resulteert in mooie melodieuze elektronische Nederlandstalige liedjes. Waar worstelt de jonge generatie tegenwoordig mee? En hoe vertaal je dat naar muziek? Welke boodschap of verhaal wil ze meegeven? En hoe kijkt ze naar de toekomst?

Luister aflevering 61 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl. Natuurlijk kun je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen!

Feb 10, 202101:16:50
#60 – Mystic // Mattino

#60 – Mystic // Mattino

In deze aflevering van ‘Wat Nou Als Het Lukt’ hoor je twee woorden-kunstenaars met de Nederlandse taal, maar elk met een geheel eigen stijl. Rapper en producer Mystic, oftewel Tristan, uit Almere is met zijn 21 jaar al hard aan de weg aan het timmeren. Positief, gedreven en met liefde voor de muziek werkt hij aan zijn eigen muziek, waarbij hij een mix maakt van Nederlands en Engels, maar maakt ook een combinatie van hiphop en rap met andere stijlen en invloeden. Hoe bevalt zijn opleiding aan de Herman Brood Academie? Wat is zijn doel voor over 5 jaar? En waarom trekt Japan hem aan? Mathijs, oftewel Mattino, maakt Nederlandstalige popliedjes. Ruim 20 jaar geleden begon hij als muzikant en vorig jaar, op zijn 45e verjaardag, kreeg hij een platencontract aangeboden. Met een opgewekte positieve instelling, en een vlotte babbel, is hij klaar voor een nieuwe fase in zijn leven als artiest. Wat heeft hij de afgelopen 20 jaar gedaan? Wat levert dit contract hem op? En waarom heeft hij de voorkeur voor muziek schrijven in het Nederlands in plaats van Engels? Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Jan 27, 202101:00:04
#59 - Them Dirty Dimes // NEEF

#59 - Them Dirty Dimes // NEEF

Een band in de stijl van 'Peaky Blinders'. Dat spreekt meteen tot de verbeelding. In ieder geval de kleding, maar zeker ook de stijl muziek neemt je mee terug naar de jaren 20, 30, waar jazz, blues en swing populair was. Vermengt met de Americana-sound brengt Them Dirty Dimes deze tijden weer tot leven. Hoe zijn ze hiermee begonnen? Is deze scene groot in Nederland? En waar zien ze zichzelf over 5 of 10 jaar? De muziek van de band NEEF valt niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Het levert in ieder geval prachtige instrumentale sferische muziek op. Ze komen uit Utrecht, en in het bijzonder de wijk Lunetten, waar ze veel inspiratie uit halen. Ook zetten ze in voor een prachtig natuurgebied met met liedje 'Amelis'. Wat willen ze hiermee bereiken? Hoe helpt het werk van gitarist Freek, als jazz-recensent, in het voordeel van de band? En wat is hun grote ambitie? Luister en abonneer je met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Jan 13, 202101:10:55
WNAHL Live #01 - Hoe is het met ...

WNAHL Live #01 - Hoe is het met ...

De eerste liveshow van WNAHL Live! Hierin praten we o.a. met professionals uit de muziekwereld en artiesten die jaren terug te gast waren in de podcast. Hoe gaat het nu met ze? Zijn ze een stap dichter bij hun dromen en ambities? En wat hebben ze geleerd de afgelopen tijd? In deze eerste aflevering van WNAHL Live praten we met Boudewijn de Jong, oftewel Bowe, die we hebben geïnterviewd in de allereerste podcast, en met Jolien Grunberg, oftewel Jolene, die we in de derde aflevering hebben gesproken.
Jan 08, 202101:13:57
#58 - Terugblik 2020: 10 hoogtepunten

#58 - Terugblik 2020: 10 hoogtepunten

We blikken terug op 2020, een jaar vol boeiende gesprekken en steengoede muziek van aanstormend muziektalent met grote dromen en ambities. Daniel en JP geven je 10 hoogtepunten uit de afleveringen van het afgelopen jaar. Luister en abonneer je met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl

Dec 30, 202051:49
#57 - Frino // Pineapple Road

#57 - Frino // Pineapple Road

Brabohop is een unieke stijl waarbij de Brabantse taal centraal staat. En een flinke dosis eigenzinnige humor. Dat omschrijft het creatieve proces van Koen en Ruben van Frino, afkomstig uit regio Eindhoven. Ze hebben een volledig eigen stijl en durven grenzen te verleggen. De videoclip van de single 'Grindtegeltuin' bewijst dit ook, waarin we Koen zonder kleren onder het scheerschuim zien. Hoe is dit ontstaan? Wat willen ze bereiken? En kan brabohop buiten de Nederlandse grenzen bestaan? De band Pineapple Road bestaat uit Tom en Jan uit Leiden. Opgewekte indiepop met funky en elektronische invloeden. Waar komt de naam vandaan? Hoe is het nieuwe album tot stand gekomen? En hebben ze ambities in Duitsland, aangezien Jan van oorsprong Duits is? Dit en meer hoor hoor je in aflevering 57 van Wat Nou Als Het Lukt. Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Dec 16, 202001:08:09
#56 - Max Poolman // Sovay

#56 - Max Poolman // Sovay

Onze podcast gaat over dromen en ambities van muzikanten en dat levert bijzondere verhalen op. Zo vertelt de energieke en enthousiaste zanger/songwriter Max Poolman over zijn passie voor muziek en gitaar spelen, en hoe een skate-ongeluk zijn leven heeft veranderd. Hoe heeft hij deze periode meegemaakt? En wat was er voor nodig om er bovenop te komen? En wat is het verhaal achter zijn nieuwe EP 'Bucking the Tiger'? De bandleden van Sovay, Frankie en Karlijn, vertellen over hoe de band uit Nijmegen is ontstaan. Waar komt hun energieke sound met rauw gitaargeluid vandaan? Wie zijn hun grote inspiratiebronnen? En wat is het verhaal achter de tatoeages van frontvrouw Frankie? Dit en meer hoor je in aflevering 56! Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Dec 02, 202001:12:47
#55 - Noah Jaora // Fleur

#55 - Noah Jaora // Fleur

In aflevering 55 gaan we van Engelstalige soul/r&b naar Franstalige pop. Te gast: Noah Jaora en Fleur. De soul en r&b sound van Noah Jaora voelt herkenbaar, maar tegelijkertijd ook heel uniek. Zijn Molukse afkomst is af te leiden van zijn naam, maar ook van zijn dromen. Want zijn roots zijn belangrijk voor hem. Wat zijn zijn plannen hierbij? Hoe is hij tot de huidige sound gekomen? En welke invloed hebben zijn ouders op zijn muzikale leven? De Tilburgse Fleur maakt uptempo Franstalige popliedjes met het gevoel van de 60s en 70s. The Beatles zijn haar grote idolen zijn, en dan één Beatle specifiek... Hoe is haar liefde voor de Franse taal ontstaan? Wat wil ze nog graag bereiken? En hoe is de samenwerking met Dave von Raven van The Kik tot stand gekomen? Je hoort het in aflevering 55 van Wat Nou Als Het Lukt. Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Nov 18, 202057:12
#54 – Downtown District // The Small Breed

#54 – Downtown District // The Small Breed

Snoeiharde punkrock en psychedelische pop in aflevering 54 van Wat Nou Als Het Lukt! Vier jonge enthousiaste muzikanten vol energie vormen samen Downtown District. Onlangs hebben ze de nieuwe single ‘shitfaced’ uitgebracht. Optreden zit er nu even niet in, dus wat doen ze nu? Is een muzikale opleiding nodig of niet? Wat doen ze op het podium en hoe los gaat het publiek normaal gesproken? En naar welk hoogtepunt kijken ze graag terug? De band The Small Breed maakt psychedelische muziek met 60’s invloeden. Opvallend genoeg hebben ze in het buitenland meer publiciteit aangetrokken dan hier in Nederland. Hoe hebben ze dit gedaan? Is hier genoeg ruimte in deze ‘scene’ of moet je naar Amerika? Rijk worden van muziek maken zit er nu nog even niet in, dus hoe wordt gezorgd voor brood op de plank? Luister en abonneer je via Spotify, je podcast of kijk op www.watnoualshetlukt.nl.

Nov 04, 202001:09:49
#53 – Heavy Whipped Cream // Luka

#53 – Heavy Whipped Cream // Luka

Van 60’s vibes naar dromerige electro-pop. In aflevering 53 te gast: Heavy Whipped Cream en Luka. Voor bands is het vinden van een originele naam soms een uitdaging, maar Heavy Whipped Cream is het in ieder geval gelukt. Ze brengen de jaren 60 weer tot leven met inspiratiebronnen als The Byrds. En ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de bandleden 25 jaar is. Waar komt die 60’s voorliefde vandaan? Hoe hebben ze eerder bekendheid gekregen in het buitenland dan hier in ons eigen land? En hoe hebben ze zich kunnen ontwikkelen tijdens deze lastige corona-tijd?
Lisa Lukaszczyk, oftewel Luka, is zangeres en multi-instrumentalist. Samen met drummer Joost vormen ze de band. Hoe werkt deze samenwerking op het podium? Hoe combineert ze haar muziek met haar werk als model? En wat wil ze uiteindelijk bereiken? Luister aflevering 53 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Oct 21, 202001:20:36
#52 - Meis // Christian Kuitert

#52 - Meis // Christian Kuitert

Onze podcast bestaat inmiddels ruim 2 jaar! Aflevering 52 kun je nu online beluisteren. Hoe is het om muzikant te zijn in een muzikaal succesvolle familie? Aysha de Groot, oftewel Meis, is de dochter van Marcel de Groot en kleindochter van Boudewijn de Groot. Ze maakt mooie Nederlandstalige liedjes over 'grote onderwerpen'. Op geheel eigen wijze, want ze zoekt naar haar eigen stijl en muzikale identiteit. Hoe doet ze dit? Wat vindt haar opa hier van? En helpen de familie-connecties haar in de muziekwereld?
Christian, van Christian Kuitert & The Indicators, heeft een nieuwe EP uitgebracht, met muziek die hij zelf omschrijft als 'opgefokte folk, fluisterrock en badkamerblues'. En hij combineert dit met een drukke baan in een compleet andere wereld. Zou hij dit willen opgeven voor de muziek? Waar liggen zijn dromen en ambities?

Luister met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Oct 07, 202001:11:28
#51 - Someone // Adorah

#51 - Someone // Adorah

Twee ambitieuze en unieke zangeressen, die elk hun geheel eigen muzikale weg bewandelen, hoor je in aflevering 51! Tessa, oftewel Someone, is een trotse nerd. Alles wat met fantasy en science fiction te maken heeft vindt ze leuk. En dat is aanstekelijk. Daarnaast is ze ontzettend muzikaal en vooruitstrevend. Ze zoekt naar nieuwe manieren om technische ontwikkelingen, filmische verhalen en muziek met elkaar te vermengen. En ze kan de 'star-trek groet' moeiteloos. Ontdek haar verhaal en haar muziek in deze aflevering.Zangeres Adorah haalt haar inspiratie uit de R&B en soul uit o.a. de jaren 90. Maar als 20-jarige heeft ze dat decennium niet eens meegemaakt. Hoe is die liefde voor het genre ontstaan? Hoe heeft ze haar pogingen bij The Voice Kids meegemaakt, wat soms tot grote teleurstellingen leidde? En hoe hebben deze vroege ervaringen haar gemaakt tot wie ze nu is? Beluister de podcast met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl. Of abonneer je op ons YouTube kanaal!

Sep 23, 202001:19:06
#50 - Renée Spijker // Stippenlift

#50 - Renée Spijker // Stippenlift

Aflevering 50! En dit is er weer een die alle kanten op gaat: Van rustige luisterliedjes naar elektronische 'depri-wave'. Een rondreis door Australie en daar avonturen meemaken zal ongetwijfeld voor de nodige muzikale inspiratie zorgen. Dat is waar singer-songwriter Renée Spijker nu mee bezig is. We spreken haar vanuit de andere kant van de wereld, waar ze vertelt over haar muzikale reis, het land en de mensen, en hoe ze aan haar muziek werkt.Hugo van de Poel, oftewel Stippenlift, maakt eigenzinnige 'Depri-wave'. Een eigen bedacht muziekgenre dat prima in de stijl van Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig past, waar hij ook veel mee samenwerkt. Zijn nieuwe single 'Een eigen huis' is dan ook een bijzondere versie van de bekende hit van Rene Froger. Wat betekent depri-wave en hoe is dit ontstaan? Wat wil hij overbrengen met zijn muziek, en waar liggen zijn dromen en ambities?Beluister aflevering 50 met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Sep 09, 202001:07:29
#49 - Milan Mes // Loren Nine

#49 - Milan Mes // Loren Nine

Na violen en gitaren hoor je nu de trompet van Milan Mes en het prachtige stemgeluid van Loren Nine. De trompet en elektronische en jazz invloeden vormen een unieke combinatie in de muziek van Milan Mes uit Amsterdam. Vanuit zijn eigen 'Studio Schuur', waar hij vrijwel alles 'analoog' produceert, is zijn nieuwste EP tot stand gekomen. Hoe reageert het publiek op zijn muziek? Waar komt zijn fascinatie voor de trompet vandaan? En hoe ziet de cockpit van zijn studio er uit?
Zangeres Loren Nine uit Hedel schrijft prachtige rustige luisterliedjes. Daarnaast heeft ze ook een dijk van een stem. Dit heeft haar al een tour met Caro Emerald opgeleverd en de single 'who needs you' in de film Singel 49. Hoe is dat gegaan? Zijn haar teksten autobiografisch? En wat vind ze van de sokken van Daniel?
Dit en meer hoor je in aflevering 49 van de podcast 'Wat Nou Als Het Lukt'. Luister Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl. Check ook Youtube en abonneer je op ons kanaal!

Aug 25, 202001:22:27
#48 – HAITZE // Honingbeer

#48 – HAITZE // Honingbeer

Gitaren en violen in aflevering 48 van ‘Wat Nou Als Het Lukt’! Indiepop met een rocksound, dat is de muziek van HAITZE. Na spelen in een band is hij begin 2020 solo gegaan en is in juni zijn EP uitgekomen. Het kan het begin van een succesverhaal zijn: alles opgenomen en geproduceerd op zijn zolderkamer. Wat is hij nu van plan? Waar schrijft hij over en wat betekent de Engelse zanger Sam Fender voor hem?
Als je aan een viool denkt, denk je aan klassieke muziek. Maar Marthe Lasthuis, oftewel Honingbeer, gaat verder. Ze zoekt naar nieuwe vormen om de viool te combineren met elektronische muziek. Het resultaat is prachtig experimenteel. Hoe reageert het publiek op haar muziek? Wil ze het grote publiek bereiken, en zo ja; hoe? En waar komt haar artiestennaam vandaan? Luister met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Aug 12, 202001:11:23
#47 - Blue Flamingo // Dave Redi // DJ Dynamite (special guest co-host)

#47 - Blue Flamingo // Dave Redi // DJ Dynamite (special guest co-host)

Urban en hiphop staat centraal in deze aflevering dankzij de keuze van guest co-host DJ Dynamite. Daniel is op vakantie, dus we hebben hem gevraagd 2 artiesten uit te nodigen die hij helemaal top vindt. Beide artiesten hebben al ruimte ervaring in de muziek, maar nog niet heel bekend bij het grote publiek...
78-toeren platen is de grote liefde van DJ Blue Flamingo. Al vele jaren draait hij inmiddels muziek op deze zeldzame vorm van platen. Dat betekent dat hij de wereld afreist op zoek naar die muziek. Daarnaast is hij ook producer en veelzijdig muzikant en dat heeft geleidt tot zijn nieuwe single 'Boom nama gan gan'. Een heerlijk zomers klinkende plaat, maar met een diepere betekenis. Wie is deze unieke muzikant met een geheel eigen stijl en kijk naar muziek? Heeft hij met de nieuwe single de weg naar het grote publiek gevonden?
Hiphop zoals uit de 'golden era' van de jaren 90. Dar hoor je in de muziek van Dave Redi. Geïnspireerd door de grote namen uit die tijd begon hij met The Front Porch Poets en daarna is hij solo gegaan. Na het uitbrengen van een paar albums is het een paar jaar stil geweest, totdat hij tijdens de corona-quarantaine weer inspiratie kreeg. Hoe is zijn nieuwe album ontstaan? Hoe combineert hij muziek met zijn baan bij Nike? En hoe ver wil hij nu nog gaan voor succes in de muziek?
Je hoort het in aflevering 47. Luister met Spotify, je podcast-app, kijk met YouTube of www.watnoualshetlukt.nl.

Jul 28, 202001:30:34
#46 - KUZKO // Thomas Jakob

#46 - KUZKO // Thomas Jakob

We stellen je graag voor aan nieuw aanstormend talent uit NL in deze aflevering van de podcast 'Wat Nou Als Het Lukt'.

Danique en Sam nemen zichzelf niet al te serieus. Het resultaat is het duo KUZKO dat dansbare elektronische synthpop maakt met luchtige humor en een dikke knipoog. Je hoort bijvoorbeeld de preview van aankomende single 'Pills'. Hoe ver durven ze te gaan met humor? Wat hebben ze geleerd van hun opleiding in Amerika? En wat zijn hun toekomstdromen?

Zanger Robbie Williams is een grote inspiratiebron van Thomas Jakob. Robbie Williams heeft zelfs met enthousiasme zijn nieuwe single gehoord. Hoe dan? Thomas maakt indiepop maar wil dit naar een 'mainstream' publiek brengen, waarbij live spelen centraal staat. Hoe verschilt zijn muziek live en in de studio? Wat wil hij over 5 of 10 jaar bereiken?

Luister en abonneer met Spotify, YouTube, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Jul 14, 202001:11:09
#45 - James Burki // The Psychedelic Birthday Party

#45 - James Burki // The Psychedelic Birthday Party

Een poprock band uit Den Haag en ghostly pop uit Overloon. Maak kennis met James Burki en The Psychedelic Birthday Party in aflevering 45 van de podcast 'Wat Nou Als Het Lukt'. De bandleden van James Burki, met de gelijknamige zanger/frontman, timmeren serieus en met focus aan de weg. Enthousiast en gedreven, en willen met hun energieke pop/rock de grens over. We praten met James en gitarist Jurre over de muziek, de bandnaam, dromen en ambities. Kevin van der Linden, oftewel The Psychedelic Birthday Party, laat zijn donkere en melancholieke kant zien in zijn muziek. Het resultaat zijn sobere, maar tegelijkertijd prachtige liedjes. Waarom is hij aangetrokken tot deze melodramatische muziekstijl en onderwerpen? Hoe ziet hij zijn toekomst en wat wil hij bereiken? Luister met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl. En deze aflevering is ook met beeld te bekijken via ons YouTube kanaal.

Jul 01, 202001:11:08
#44 - Mathijs Leeuwis // Frédérique

#44 - Mathijs Leeuwis // Frédérique

Van melodieuze instrumentale pedal steel gitaar muziek naar Nederlandstalige luisterliedjes. Je hoort het in aflevering 44 van 'Wat Nou Als Het Lukt'. Muzikant Mathijs Leeuwis heeft dromen tot aan de sterren. Letterlijk. Voor hem is muziek veel meer. Hij maakt instrumentale experimentele muziek, waarbij de pedal steel gitaar een grote rol heeft. Daarnaast heeft hij grootste ideeën en filosofieën. Maar over wat? En waarom wil hij de sterren bereiken? De stem van zangeres Frédérique en haar piano vormen samen prachtige liedjes. Haar nieuwe single 'Sterker dan ooit' is daar een goed voorbeeld van. En ze durft ook persoonlijk te worden in haar muziek. Waar schrijft ze over? Wat zijn haar ambities en dromen? En hoe combineert ze muziek maken met werk, zodat er ook geld wordt verdient? Luister met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl. En deze aflevering is ook met beeld te bekijken via ons YouTube kanaal.

Jun 17, 202001:05:17
#43 - HALCYON // Frank Rensen

#43 - HALCYON // Frank Rensen

Hoe kom je onder contract bij Universal Music? Dat overkwam Sergio oftewel Halcyon. Hij maakte de juiste indruk waardoor hem een unieke kans werd aangeboden. Het resultaat is een EP die eind van 2020 uitkomt en de eerste tracks zijn nu uit. Je hoort alles over zijn electropop muziek, Caribische roots, werk in de horeca, ambities en kijk in de toekomst. Zanger Frank Rensen kun je omschrijven als een singer-songwriter met 'fingerpicking' gitaarmuziek. Denk hierbij aan gitaar iconen John Mayer en Eddie Vedder. Mooie rustige luisterliedjes, waar hij inmiddels 2 EP's mee heeft gevuld. Hoe ziet hij de huidige muziekwereld waarin internet en online luisteren voorop staat? Welk werk doet hij naast zijn muziek? En welke artiesten hebben hem geïnspireerd? Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Jun 03, 202001:22:07
#42 - Fons & De Fonzarellies // Belle and the Beats

#42 - Fons & De Fonzarellies // Belle and the Beats

In deze aflevering hoor je artiesten met unieke namen. Van soul en funk naar pop noir. Zanger Fons heeft zich laten inspireren door de namen artiesten uit de 60s en 70s, zoals Diana Ross & The Supremes en Gladys Knight & The Pips. Hij maakt Nederlandstalige soul en wil dit genre groot op de kaart zetten. Hoe gaat hij dit doen? En waar haalt hij inspiratie uit? Zangeres Isabel van Belle and the Beats laat een donkere en duistere kant zien in haar muziek, met oosterse invloeden. Melodieus en sfeervol, en daarmee een uniek geluid. Wat zijn haar dromen en wat wil ze bereiken? Luister en abonneer je met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

May 20, 202001:07:07
#41 - Biek & Len // Darlyn

#41 - Biek & Len // Darlyn

Van Nederlandstalige synthpop naar rauw Americana-sound. Het duo Biek & Len zijn de perfecte combinatie van schrijven en productie. Bieke houdt van schrijven en het Nederlandstalige lied, terwijl Lennart zicht richt op elektronische muziekproductie. Dit samen zorgt voor een uniek geluid. Gooi daar een flinke dosis enthousiasme en ambities bij, dan zou dit toch de formule voor succes moeten zijn? Hoe zien ze dit zelf? Hoe is dit project ontstaan in een Utrechts studentenhuis? En hoe werken ze tegenwoordig aan muziek?
Zangeres Diwa van de band Darlyn vertelt over hoe het succes van de single 'Stepping Stone' in 2016 impact had op de band. Dit kwam veel eerder dan verwacht, dus wat doe je dan? Is de Amerikaanse droom realistisch? En hoe is dit jaar hun debuutalbum tot stand gekomen?
Dit alles hoor je in aflevering 41 van de podcast 'Wat Nou Als Het Lukt'. Luister en abonneer met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

May 06, 202001:16:02
#40 - Aslaug // Marcos

#40 - Aslaug // Marcos

Twee compleet tegenovergestelde artiesten in deze podcast kwa muziek, maar met hetzelfde doel:  muzikaal succesvol worden! Zangeres Áslaug Vigfúsdóttir woont in Utrecht, maar heeft IJslandse roots. Ze maakt dromerig synthpop, met invloeden van HAIM en Lykki Li. Na de Popronde eind vorig jaar en Noorderslag begin dit jaar, heeft ze vervolgens haar EP uitgebracht. Een goede basis dus. En nu? Spelen haar IJslandse achtergrond een rol in haar muziek? En hoe ziet ze haar toekomst? Zanger en rapper Marcos van der Graaf, of kortweg Marcos, is er ineens. Online is er weinig over hem te vinden, maar valt wel ineens op met zijn nieuwe single 'Naar buiten', die inspeelt op de actualiteit. Een zomerse R&B sound met Nederlandse teksten. Wie is deze ambitieuze muzikant die net om de hoek komt kijken? Wat zijn de toekomstplannen? Luister en abonneer je op de podcast met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Apr 21, 202001:06:21
#39 - Thyrza // Todd & Klein

#39 - Thyrza // Todd & Klein

Een relaxte sferische aflevering deze keer, met rustige Nederlandstalige luisterliedjes van Thyrza en de sfeervolle filmmuziek van het duo Todd & Klein. Zangeres Thyrza doet veel met haar stem. Ze spreekt commercials in, maar laat ook van zich horen in prachtige melodieuze liedjes met eerlijke Nederlandstalige teksten. Hoe ziet haar leven er nu uit, tijdens de Corona-crisis? Wie zijn haar grote voorbeelden en waar haalt ze inspiratie uit? En van welke reclame kennen we haar stem? Het duo Todd & Klein bestaat uit Mitch Klein en Alec Todd, en die laatste is een bekende van de podcast. Met deze nieuwe samenwerking richten ze zich op de filmwereld en maken sferische filmmuziek. Hoe pakken ze dit aan? Hoe moeilijk is de filmmuziek-wereld? En voor welke films zouden ze graag muziek willen maken? Luister en abonneer je op de podcast met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Apr 08, 202001:03:29
#38 - Laura Kits // Jules // Special guest: Ed Struijlaart

#38 - Laura Kits // Jules // Special guest: Ed Struijlaart

Ook tijdens deze Corona-crisis gaan we gewoon door met de podcast, maar wel met gepaste afstand. In deze aflevering: country-pop zangeres Laura Kits, soulzangeres Jules en special guest Ed Struijlaart. Als full-time muzikant is Ed hard getroffen door de maatregelen tegen het Corona-virus. Gezondheid is natuurlijk het belangrijkst, maar hoe ga je nu voor je inkomen zorgen?
Countrypop is goed vertegenwoordigd in NL, waaronder door zangeres Laura Kits. De countrymuziek, Amerika en Dolly Parton zijn haar grote inspiratiebronnen. En blijkbaar kan ze auto's en auto-onderdelen prima gebruiken als metafoor in haar muziek! Dat en alles over haar dromen en ambities hoor je in deze aflevering.
Zangeres Julia, oftewel Jules, is enthousiast, onbevangen en stapt in een voor haar nieuwe wereld. Ze heeft vorig jaar getekend bij Warner, een nieuwe single die goed wordt opgepikt, en veel plannen. Hoe is het om Giel Beelen je single horen pluggen in DWDD? En kiest ze voor haar muziek of de opleiding Bouwkunde? Beluister de podcast met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

Mar 25, 202001:17:53