Skip to main content
Spotify for Podcasters
We love communities Podcast

We love communities Podcast

By Maartje Blijleven

De We love communities Podcast is voor iedere ondernemer die een eigen online community wil (uit)bouwen en op zoek is naar inspiratie en concrete tips om direct van start te gaan. Jouw podcast host is Maartje Blijleven, #1 bestseller auteur, keynote spreker en al 20 jaar digital community expert voor bedrijven als Endemol, KLM en Facebook. In deze podcast hoor je hoe je met je eigen online community een grote groep fans om je heen creëert die niet kan wachten om klant te worden zonder moeilijk gedoe.

Meer info: welovecommunities.nl
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

5. Aartjan van Erkel. Verschillende verdienmodellen dankzij je community

We love communities PodcastFeb 02, 2021

00:00
01:04:09
110. Spelen in je business (mét resultaat)
Sep 08, 202310:23
109. Chaos thuis en toch een succesvolle business draaien: hoe doe je dat?
Aug 28, 202316:39
108. Een adelaarsvisie. Is jouw bedrijf wel futureproof? 22 belangrijke trends en ontwikkelingen voor 2023, 2024 en 2025.

108. Een adelaarsvisie. Is jouw bedrijf wel futureproof? 22 belangrijke trends en ontwikkelingen voor 2023, 2024 en 2025.

Heb jij een adelaarsvisie? Is je strategie op orde voor de komende 3 jaar? Ben jij wel écht future proof? Ik nam een podcast op over de trends en ontwikkelingen die ik nu in de wereld om ons heen zie. Die essentieel zijn als je ondernemer bent.
Trend 3 van de 22 vind ik het meest belangrijk om future proof te zijn. En jij? Ik ben benieuwd!


Lees je liever? Deze podcast is ook in artikel gepubliceerd op www.welovecommunities.nl/blog.


Linkjes genoemd in deze aflevering:

Ben je klaar om je ondernemersreis te versnellen? Hier zijn de volgende stappen om hulp te krijgen:

 

1. Online Inspiratie Sessie: Meld je aan voor mijn gratis online webinar, "De 5 cruciale onderdelen om succesvol online te ondernemen." We duiken in wat er nodig is om een succesvolle ondernemer te worden, vol inspiratie en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Deze informatieve sessie van 1,5 uur is een uitstekende kans om je vaardigheden te versterken. Via www.welovecommunities.nl/webinar;

 

2. Converterende Content voor Social Media Training: Optimaliseer je social media gebruik, vergroot je zichtbaarheid en transformeer je volgers in trouwe klanten. Meld je aan voor onze training die live wordt gegeven op ons kantoor vlakbij Hilversum. Dankzij een tijdelijke STAP-subsidie van 1.000 euro kun je deze training gratis volgen. Registreer je voor de volgende subsidieronde op 3 juli om 10.00 uur via www.welovecommunities.nl/contentdag;

 

3. Online Business Building Academy: Als je serieus wilt werken aan je bedrijf, is de Online Business Building Academy de perfecte keuze. Deze twaalf weken durende cursus helpt je om een succesvol (online) bedrijf op te bouwen en moeiteloos goedbetalende klanten aan te trekken door je community slim in te zetten. De combinatie van mijn bewezen online business- en community-building methoden leidt tot veel extra klanten, zonder 24/7 te werken. #Blijleven. Via www.welovecommunities.nl/groei.


Jun 21, 202339:26
107. In gesprek met schrijfcoach Lotte van den Broek over hoe je kunt opvallen in zo'n overvolle markt
Feb 27, 202330:06
106. Wat doe je als het even echt niet gaat?

106. Wat doe je als het even echt niet gaat?

Privé gebeuren er momenteel een aantal heftige dingen bij mij, daarnaast staat de wereld ‘in brand’ met de crisis, inflatie, oorlog, aardbevingen . Zoveel ellende!

Wat doe je als leider, als het eventjes niet gaat?

Hoe krijg je jezelf weer op de rit?

Wanneer geef je gas terug en wanneer juist gas bij?

In deze podcast neem ik je mee in m’n heftige week, vertel ik je hoe je het beste met een off-day om kan gaan en wordt wederom duidelijk dat een community van gelijkgestemden geen Nice to have, maar een MUST-HAVE is als ondernemer.

Feb 17, 202312:38
105. Hoe je online en offline het beste combineert
Feb 09, 202316:51
104. Waarom je aanbod niet verkoopt! (de verkeerde volgorde)

104. Waarom je aanbod niet verkoopt! (de verkeerde volgorde)

Dit zie ik echt zo vaak verkeerd gaan bij ondernemers en dan vooral kennis ondernemers, freelancers of mensen die willen gaan online ondernemen! 

Zzp'ers en kleine ondernemers die online 'iets' willen verkopen willen vaak veel sneller dan mogelijk is en hanteren bijna altijd de verkeerde volgorde. Ze stampen eerst een hele online training uit de grond, waar ze maanden over doen omdat het 'perfect' moet zijn. En vervolgens kunnen ze het aan niemand verkopen, omdat ze zijn vergeten om aan community building te doen. 

Daarnaast zie ik ook vaak ondernemers die te snel willen. Die eigenlijk meteen de nummer één in hun markt willen worden, terwijl ze de basis helemaal nog niet op orde hebben. Vergelijk dit even met salsadansen. Na de eerste salsa dansles - ik kan het weten ;-) - ga je echt niet meteen midden op die dansvloer staan.  Daar heb je gewoon wat meer stappen voor te zetten. Zelfvertrouwen voor nodig. 

Bij ondernemen is dat net zo. In deze podcast neem ik je mee in waar je nu staat en wat voor jou the next step is. Om uiteindelijk wel die nummer één thought leader, influencer of expert te worden in je markt. 

De nummer één waar iedereen automatisch aan denkt als ze op zoek zijn naar iemand met jouw expertise. 

Dus zelfs als je nu net begint, is dat voor jou ook mogelijk. Mits je de juiste stappen in de juiste volgorde zet. 

Anders ga je tijd, geld en energie verspillen door de verkeerde dingen. En dat is echt super zonde! En trust me, ik kan het weten, want ik heb die fouten ook gemaakt. Deed 9 (!!) maanden over het maken van de eerste versie van de Online Community Academy. 

Luister snel verder en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Geinteresseerd in de next step? Als #1 Community Business Mentor help ik je graag verder. Check www.welovecommunities.nl of stuur me een DM op Instagram als je meer wilt weten.

Feb 02, 202318:55
103. Durf te verkopen via je Instagram stories - met Tineke Zwart
Jan 06, 202342:44
102. Welk platform kies je voor het activeren van je tribe?
Dec 23, 202212:15
101. Expert en te weinig klanten: waarom kopen mensen niet?
Dec 16, 202215:34
100. Content trends en contenthack om supersnel relevante content te maken
Dec 03, 202239:16
99. Wil jij de nummer 1 expert in jouw markt worden? Maak deze fout niet!

99. Wil jij de nummer 1 expert in jouw markt worden? Maak deze fout niet!

Oehhh deze is pijnlijk. Wat ik om me heen zie is dat elke ondernemer graag de nummer 1 in zijn of haar markt wil worden. Iedereen zegt 'ja' als ik die vraag stel. ja tegen een continue stroom aan klanten, ja tegen heel veel uitnodigingen om te komen spreken, ja tegen veel media aandacht, ja tegen financiele vrijheid en een #Blijleven.

Toch maakt bijna elke ondernemer deze grote fout. Grote kans dat jij hem ook maakt. Waardoor je wel ZEGT dat je de nummer 1 wilt worden. Waardoor je wel DOET ALSOF je op weg bent naar die nummer 1 positie. Maar je die nummer 1 NOOIT GAAT WORDEN.

Miss Blijleven is even heel confronterend in deze podcast. Dit is wat je nu moet horen als je echt succesvol wilt zijn! Dus zorg dat je 18 minutes van je tijd spendeert aan het luisteren van deze belangrijke boodschap.


Klaar met luisteren? Bekijk dan het webinar 'Hoe je die #1 Expert in jouw markt word' via www.welovecommunities.nl/webinar. 

Of kom meteen in actie en maak gebruik van de Back Friday Deal voor mijn jaarprogramma Cash met Communities. Geldig tot zaterdag 26 november 18.00 uur. Voor 22 ambitieuze ondernemers die WEL die sprong in het diepe durven te nemen. www.welovecommunities.nl/jaarprogramma.


Durf jij van 2023 je beste jaar ooit te maken? Mis het niet. 


Liefs, Maart

Nov 24, 202218:46
98. Waarom een online community een must-have is voor elke coach die een groepsprogramma draait
Nov 11, 202248:22
97. Jouw blinde vlek
Oct 14, 202220:25
96. Samen events organiseren (learnings & tof nieuwtje)
Sep 23, 202228:21
95. Doelen stellen en plannen voor de rest van 2022
Sep 09, 202223:01
94. STAP-subsidie is als Lowlands kaartjes kopen, maar dan anders...

94. STAP-subsidie is als Lowlands kaartjes kopen, maar dan anders...

Wat hebben STAP-subsidie en Lowlands met elkaar gemeen? Je moet voor allebei in de rij staan en er is een rush en hype rondom het bemachtigen van zo'n felbegeerde ticket. Waarom 'moet' je dat er voor over hebben? Je hoort het in deze podcast. 

Luister dit wanneer je een training met STAP subsidie wilt aanvragen... Maar ook wanneer je wilt weten wat je wel en vooral niet moet doen wanneer je die 1.000 euro STAP-subsudie wilt aanvragen morgen (1 september) om 10.00 uur precies. Daarna moet je namelijk weer twee maanden wachten of betaal je de volle mep. Zonde!

Luister deze podcast ook wanner je een kijkje in de keuken van mijn business wilt tijdens een heftige last-minute lancering week. Hoe houd je alle ballen hoog? Wat doe je wel en wat niet? En ook: hoe blijf je rustig en pak je je leiderschap?

Luister snel en vergeet niet om ons STAP aanbod te bekijken via www.welovecommunities.nl/stapaanbod. Daar vind je ook een stappenplan om met die subsidie een training aan te vragen. Meer weten? Stuur me een DM of mail naar mail@welovecommunities.nl.


Laatste tip: morgen de website van DUO / de STAP portal NIET REFRESHEN! Dan raak je je plek in de wachtrij namelijk kwijt. Hoorde ik net, dus ik dacht dat geef ik meteen eventjes door. Succes!

Aug 31, 202218:32
93. Je verkoop door het dak door een summit met je community

93. Je verkoop door het dak door een summit met je community

Mirjam Hegger is dé Podcast expert van Nederland en België. Ze is Podcaster van het eerste uur en haar podcast werd meer dan 75.000 keer gedownload. Daarnaast runt ze de Podcast Academy en helpt ze ondernemers om een succesvolle podcast op te zetten. Omdat er in Nederland nog maar weinig podcasts zijn en omdat Mirjam de mythe dat je met podcasten geen geld kunt verdienen wilde ontkrachten, organiseerde ze het eerste Podcast Summit van Nederland. Het toffe was: dat deed ze in haar community, in een Facebookgroep. Met een bizar goed resultaat. Ik interviewde haar voor het eerste Online Community Summit.

Ontdek in dit interview:

 • Waarom de combinatie podcasten en een online community mega sterk is;
 • Hoe je door een summit in je Facebookgroep veel social proof creëert, waardoor veel meer mensen klant worden;
 • Hoe Mirjam het voor elkaar kreeg om via mond-tot-mond-reclame mega snel te groeien;
 • Wat het effect is op impact, zichtbaarheid en sales als je in een week tijd 20+ experts interviewt in je online community. (Hint: verdubbeling in sales de maand na het summit)

PS. Blok 3 t/m 7 oktober in je agenda, want er komt iets super tofs aan!

Aug 25, 202245:21
92. Hoe je de bekendste naam wordt in je markt en klanten voor het leven krijgt.
Aug 11, 202255:50
91. Interview met de ondernemer op slippers: Bas Urlings

91. Interview met de ondernemer op slippers: Bas Urlings

Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd, reisde 2 jaar lang rond de wereld terwijl zijn business doordraaide en bezocht in totaal meer dan 50 landen. Na zijn wereldreis ging zijn e-commerce business 20 keer over de kop. Hij won de CrossBorder Awards als snelst groeiende Crossborder Internetbedrijf van Nederland. Zijn totale sales via Marketplaces, zoals Amazon, staat inmiddels boven de 14 Miljoen.

Bas heeft met Plazatalk een levendige en actieve community opgezet waarmee hij zijn klanten nog beter helpt: nice!

Ontdek in dit interview van de eerste editie van het Online Community Summit:

 • Hoe je relaxt onderneemt en toch mooie resultaten boekt;
 • De kunst van het uitbesteden;
 • Om de juiste prioriteiten te stellen, ook (vooral) als het minder goed gaat;
 • Wat je doet om te herstellen na een burn-out en hoe je je business inricht rondom je lifestyle in plaats van andersom.

PS. Houd mijn socials in de gaten, want er komt er nieuw Summit aan!

Aug 05, 202240:55
90. Concepten als The Avocado Show en Skybox: zonder community hadden ze niet bestaan

90. Concepten als The Avocado Show en Skybox: zonder community hadden ze niet bestaan

Ron Simpson is een award-winning serieondernemer met een feilloos oog voor marketing, branding en strategie. Als de onbetwiste spits van creativiteit maakt hij van concepten verhalen die zichzelf doorvertellen en met regelmaat voorpagina’s veroveren. Ron’s carrièrepad is een dollemansrit geweest, vol scherpe bochten en spannende hobbels.

De afgelopen 15 jaar verkende hij verschillende beroepen, richtte hij succesvolle bedrijven op en werkte hij samen met industry heavyweights als Red Bull, Nike, Bacardi, ID&T, Sony en Moët & Chandon.

Ron is ook co-founder van The Avocado Show, dat binnen een jaar uitgroeide tot een internationale franchise en lifestyle brand. Daarnaast zette hij onlangs een nieuw concept in de markt met dank aan zijn community: de masterclass academy Skybox.

In dit interview van de eerste editie van het Online Community Summit ontdek je:

 • Hoe Ron al vanaf jonge leeftijd communities bouwde;
 • Wat volgens Ron het geheim is achter de groei en succes van zijn business;
 • Hoe hij het voor elkaar kreeg een nieuw concept als Skybox in de markt te zetten en daarbij grote namen als Défano Holwijn en José Woldring aan zich te binden.

PS. Na de zomer komt er weer een Summit aan, dus houd onze socials in de gaten. 

PS2. Wil je liever live netwerken? Kom naar het Sterk Netwerk Event! 

Jul 29, 202230:11
89. Hoe erg houd jij je bezig met persoonlijke ontwikkeling?
Jul 25, 202246:26
88. Geen tijd? Luister dit JUIST als je te druk bent...

88. Geen tijd? Luister dit JUIST als je te druk bent...

Wat me opvalt in mijn netwerk van 10.000+ ondernemers, is dat de meeste ondernemers hun kostbare tijd besteden aan de verkeerde dingen. Ja jij dus ook.

Wat ik steeds meer om me heen zie en ook zelf heb ervaren is de uitspraak ‘ik heb geen tijd. Ik ben te druk, ik kan niet komen. Ik kan niet dit programma doen. Ik kan niet investeren in community building. Ik heb geen tijd.’

Voorheen dacht ik dan: ‘Jeetje wat vervelend dat diegene zo druk is. Nu denk ik: waar ben je nou eigenlijk zo druk mee? En: besteed je je tijd wel aan de juiste dingen? En: welke intieme connecties probeer je eigenlijk te vermijden met zo druk zijn? Daarover later meer.

Feit is: iedereen heeft evenveel tijd in een dag. Elke ochtend begin je die dag opnieuw met 24.00 uur aan tijd, die na 24 uur weg is en nooit meer terugkomt. Jij hebt de keuze hoe je die kostbare tijd het beste besteedt.

Ga je bijvoorbeeld jouw tijd besteden door heel veel dingen zelf te doen, zonder coach, zonder hulp, zonder stappenplan? Dan kost dat inderdaad veel tijd. Je bent druk met dingen zelf uitzoeken, uitproberen en hopen dat je door het bekijken van YouTube video's en het lezen van blogs en boeken weet wat je moet doen om succesvol te worden. Kortom: je bent druk met de verkeerde dingen, omdat je het eerst zelf wil proberen. Dat kost úren aan tijd. Vermoeiend!


Luister deze podcast voor slimme tips om tijd te besparen en je tijd slimmer in te zetten. 

Wil je meteen aan de slag? We hebben nu tijdelijk een 48-uurs actie, om extra tijd te besparen. https://welovecommunities.nl/48uur/

Jul 15, 202223:25
87. "Facebookgroepen zijn dood, ik bouw mijn community op Instagram."

87. "Facebookgroepen zijn dood, ik bouw mijn community op Instagram."

Ze keek me uitdagend aan, deze vrouwelijke ondernemer die ik vanwege privacy even Sarah zal noemen. En toen kwam het hoge woord eruit: “Maartje. Ik wil mijn community starten op Instagram. Kan dat? Want ja, Facebookgroepen zijn dood.”

Als openbaar fan van Facebookgroepen en spreker op meerdere Facebook (Meta) events, had ze mijn antwoord waarschijnlijk niet aan zien komen: “Natuurlijk kan dat!” Maar voordat ik je vertel hoe je een community bouwt op Instagram, wil ik je vandaag eerst uitleggen wat het verschil is tussen een gesloten online community zoals een Facebookgroep, en een open online community op een platform als Instagram.

[Let op: houd je email en de socials in de gaten want aanstaande vrijdag om 9.00 uur precies ga ik iets tofs lanceren. Hier wil je bij zijn! Tip: zet het in je agenda, zodat je het niet mist]

Zijn Facebookgroepen dood?

Als je nu net met veel liefde en aandacht een Facebookgroep bent gestart, dan wil je waarschijnlijk niet horen dat Facebookgroepen ‘dood’ zijn, toch? Gelukkig is dat ook niet waar. Ze zijn zelfs springlevend en ik verwacht dat hun populariteit eerder toe dan af zal nemen de komende jaren. Juist in deze dynamische en onzekere tijd hebben mensen meer dan ooit behoefte om bij een groep van gelijkgestemden te horen. Echte en oprechte connecties, dat is waar mensen behoefte aan hebben. Ook jouw doelgroep. En dat kan heel goed via een online community, bijvoorbeeld in een Facebookgroep.

Facebook heeft in 2017 haar missie aangepast naar het faciliteren van communities. Niet haar strategie, maar haar missie, haar bestaansrecht dus. Daarom krijgen de groepen voorrang in het algoritme en werken groepen ook veel beter dan bedrijfspagina’s als het gaat om bereik en interactie. Het mooie van deze missie is dat er elke week nieuwe functionaliteiten bijkomen, juist vanwege die prioriteit. Die kun jij als community leider inzetten om beter met je achterban te communiceren. Mijn gratis community, de Community Leaders Club, draait daarom ook op het platform.

Maar liefst 10 miljoen Nederlanders en 6 miljoen Vlamingen hebben een actief Facebookprofiel. Ze kennen het platform en hoeven dus niet aan een nieuw platform te wennen. Plus: ze zijn al online. Met het juiste stappenplan is het daarom verrassend makkelijk om daar je community te starten vanuit strategie, te activeren, te laten groeien en er goed geld mee te verdienen. Als je het tenminste goed doet. Dat is precies waar ik mijn klanten in de Online Community Academy mee help.

Tegelijkertijd kijk ik ook naar wat er gebeurt in de markt en zie ik dat veel creatieven, coaches, (kennis)ondernemers en experts de voorkeur hebben voor Instagram. Niet alleen Sarah uit dit voorbeeld, maar ook andere ondernemers hebben mij letterlijk gevraagd of ik een keer een training wil maken over community building op Instagram.

En omdat ik heel erg geloof in co-creatie met mijn achterban en in leren en optimaliseren, dacht ik: Daar moet ik iets mee!

Wat is nou het verschil tussen een community op je eigen platform, een Facebookgroep en community building op Instagram?

Je hoort het in deze podcast.

Het goede nieuws: een online community is nog steeds de beste en makkelijkste manier om een groep fans om je heen te verzamelen die niet kan wachten om klant te worden, zonder moeilijk gedoe. Omdat je online relaties bouwt en precies weet wat er speelt bij jouw doelgroep. Daarnaast zijn er nauwelijks alternatieven om te verkopen vanuit verbinding. Omdat je tegenwoordig veel moeilijker aan nieuwe klanten komt, onder andere omdat adverteren het laatste jaar zoveel duurder is geworden. Mensen kopen vanuit verbinding, ze willen jou leren kennen voordat ze investeren in je product of dienst.

Veel luisterplezier! 

Liefs, Maartje, Jouw Digital Community & Content Expert

PS: Zie ik je ook op 16 september in Utrecht? 

Jul 13, 202216:46
86. Help je klanten kopen niet! Wat kun je daar NU aan doen?

86. Help je klanten kopen niet! Wat kun je daar NU aan doen?

"Help, mijn klanten kopen niet. Wat kan ik daar NU aan doen?" 

Deze uitspraak hoor ik de laatste tijd regelmatig in de ondernemers wereld. Wat kun je daaraan doen als dat bij jou ook het geval is? Daarover gaat
m'n laatste podcast.

Hoewel het makkelijk is om naar de wereld te wijzen, wil ik je vandaag uitnodigen om eerst vooral naar jezelf te kijken. Wat ik om me heen zie gebeuren is dat heel veel kleine ondernemers en ZZP ers te weinig klanten aantrekken op dit moment. En het is natuurlijk heel makkelijk om daar de hele wereld de schuld van te geven. 

Ja, er is een oorlog in de Oekraïne. Ja, alles is duurder geworden, want grondstoffen zijn duurder geworden. Ja, tanken is duurder geworden. Ja, de gasrekening is duurder geworden en de rente gestegen. Dat is waar. En tegelijkertijd is er nog steeds evenveel geld in de wereld aanwezig. Zijn er nog steeds ondernemers die super succesvolle lanceringen draaien. 

Wat ik geleerd heb de afgelopen jaren is dat het leven één grote spiegel is. Jij bent zelf de creator van je eigen leven. De CEO van je eigen leven. Jij hebt mega veel invloed op hoe je leven er nu uit ziet en straks uit zal zien, met de juiste mindset en de juiste ervaring. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en dus ook voor je eigen succes.

Dus het feit dat jouw klanten niet kopen, wat zegt dat dan eigenlijk over jou? 
Durf jij zelf wel te investeren, bijvoorbeeld in coaches, in opleidingen, in programma's? 
Geloof je in overvloed en dat er genoeg geld beschikbaar is, als je ergens vol voor gaat en kwaliteit levert?

Of ben je iemand die altijd de hand op de knip houdt en denkt 'ik kan het zelf wel'.
​Die niet om hulp durft te vragen?
Die zelf ook niet investeert?

​​​Want in dat laatste geval, heb je een hele hele grote kans dat je mensen aantrekt die er precies hetzelfde in zitten. Mensen die in de schaarste mindset zitten in plaats van de overvloed mindset. Die bang zijn om geld uit te geven en dus niet de stap nemen naar je betaalde aanbod. 

Luister naar deze podcast om een mindset-shift te maken, zodat je wél de juiste mensen aantrekt.

Liefs,
Maartje

PS: op vrijdag 15 juli ga ik iets heel tofs doen, houd je mailbox en de socials in de gaten. Om 9.00 uur precies deel ik het nieuws. Dit wil je niet missen!

PS2: wil je investeren in een sterk netwerk? Early-bird kaartjes voor ons Bouw Een Sterk Netwerk Event zijn nu nog tegen kostprijs te koop, inmiddels is 65% verkocht. Claim je ticket nu.

Jul 11, 202222:18
85. Bouw Een Sterk Netwerk: wat zijn de do's en don'ts?

85. Bouw Een Sterk Netwerk: wat zijn de do's en don'ts?

"Netwerken. Dat kan toch iedereen? Hoe moeilijk kan het zijn?!" 

Nou, daar kan je je flink in vergissen. Je kunt netwerken namelijk doen door gewoon jezelf te blijven, op een leuke manier gesprekken te voeren en een goede pitch te hebben, zonder dat het pusherig of verkoperig overkomt. 

Je kan ook die irritante man of vrouw zijn, die tijdens een event alleen maar over zichzelf praat. Die pusht, die meteen probeert te verkopen. Met als resultaat dat mensen gillend bij je weglopen op een moment dat ze je alleen al zien.

Waar ga jij voor? Omdat adverteren steeds duurder is geworden en de oude pusherige manier van marketing niet meer werkt, is het tijd voor iets nieuws. Zet je via via netwerk in om de leukste klanten te krijgen.  Want mensen willen connecten met mensen. Zeker in deze tijd. Maar hoe doe je dat precies? 

Dat ontdek je (deels) in deze podcast boordevol tips en tricks om meer uit je via via netwerk te halen. Het is de opname van de Instagram live die ik deed met Francina van den Berg van Master Your Business Moves. We hebben het over netwerken. Wat je eraan hebt. Hoe jij ook jouw netwerk het beste in kan zetten en waar het goud zit als je het hebt over leuke nieuwe klanten aantrekken. 

Ga je hierop aan en wil je dit oefenen in de praktijk? Samen organiseren Francina en ik een ongelooflijk gaaf event op 16 september 2022, waar je gewoon bij moet zijn als jij een ambitieuze ondernemer bent. Als je wil groeien, als je een positieve mindset hebt en graag anderen helpt, ja dan kan je dit gewoon niet missen. 

Een gesprek met Francina en Maartje over hoe wij naar netwerken kijken. En vast een aantal tips die je direct kunt inzetten voor je business.

Wil je bij het even aanwezig zijn dan kun jij je aanmelden via deze link:
https://masteryourbusinessmoves.nl/event/

Ben je erbij? Laat het me weten via Instagram DM (@maartjeblijleven) of in de Community Leaders Club: www.communityleadersclub.nl.

Jul 08, 202254:48
84. Crisis. Wat doe je: fight or flight?
Jul 07, 202219:53
83. Een belangrijke boodschap voor jou als ondernemer
Jul 01, 202218:15
82. Vraag ambassadeurs om hulp om te groeien
Jun 23, 202218:04
81. Vallen en weer opstaan: hoe vind je jezelf continu opnieuw uit?
Jun 16, 202201:07:55
80. Soorten communities en platformen
Jun 10, 202219:31
79. Klanten krijgen via je community: hoe doe je dat?
Jun 03, 202218:54
78. Wat te doen als mensen je lidmaatschapsvragen niet beantwoorden?
May 28, 202215:23
77. Je groep laten groeien via Google
May 26, 202215:37
76. Je zaak voor elkaar met een goede business coach

76. Je zaak voor elkaar met een goede business coach

Veronique Prins is dé Kick Ass businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten bij Je zaak voor Elkaar. Direct, druk, eigenwijs, gedreven, allergisch voor excuses, met een groot gevoel voor humor en een minstens net zo groot hart voor haar klanten en haar vak. Ze heeft inmiddels honderden coaches en therapeuten geleerd hoe ze naast een kei in hun vak ook een steengoede ondernemer kunnen zijn, zodat ze een financieel gezonde praktijk kunnen opbouwen.

Veronique ontvangt elke week wel een kaartje of cadeautje van een klant of fan die blij met haar is. Het bewijs dat ze volledig gaat voor het succes van haar klanten. Dat ze bouwt aan een langdurige relatie met haar klanten. Andersom doet ze hetzelfde: verrassen en haar mensen echt verder helpen. Onder andere met haar community De Kickass Business Coaching Club. Ook voor haar klanten heeft ze meerdere communities opgezet, omdat ze heilig geloofd in het succes ervan. Ik interviewde Veronique voor het eerste Online Community Summit in 2021.

Ontdek in dit interview:

 • Welke fout Veronique maakte, waardoor ze haar eerste groep moest sluiten;
 • Waarom haar klanten zo laaiend enthousiast over haar zijn (en wat jij daarvan kunt leren);
 • Wat volgens haar 3 tips zijn om te starten met een online community;
 • Hoe je ervoor zorgt dat een community helemaal niet zoveel tijd kost maar wel veel oplevert.

Wees welkom in de Community Leaders Club waar we handige tips, tricks en inspiratie met elkaar delen, waardoor het bouwen van je eigen community sneller gaat, het leuker is en je bovendien sneller een beter resultaat behaalt.

May 24, 202254:02
75. Hoe maak je van fans klanten, zodat ze voor het leven klant blijven?
May 13, 202255:12
74. Goedwerkende tips om je groep te laten groeien
May 05, 202223:28
73. Hoe zorg jij ervoor dat jij online doorbreekt?
Apr 29, 202237:52
72. Hoe activeer je de leden in je groep?
Apr 22, 202221:24
71. Hoe kun je een online community inzetten voor jou als ondernemer?
Apr 18, 202224:06
70. Kost een online community veel tijd?
Apr 09, 202208:01
69. Interview met opdrachtgever Irene van den Oever en haar community manager Arbaya

69. Interview met opdrachtgever Irene van den Oever en haar community manager Arbaya

Zo leuk, ik interviewde deze week Irene van den Oever over haar community samen met Arbaya Pattipeiluhu over haar rol als community manager.

Wil je een kijkje nemen in de groep van Irene? Bekijk de groep hier: https://www.facebook.com/groups/lichtdragerscommunity

Arbaya is een van de 8 studentes van de pilotgroep voor de opleiding tot Commerciële Community Manager en heeft onwijs mooie resultaten mogen behalen voor de community van haar opdrachtgever Irene. Ze had al een aantal jaar ervaring opgedaan in de online wereld als Virtual Assistant, maar ze wilde meer en schreef zich in voor de opleiding tot community manager. Wil je meer weten over Arbaya? Neem een kijkje op haar website: www.aresvirtualsupport.nl

Ontzettend leuk om een kijkje te nemen in hun samenwerking!

Wil jij ook meer klanten en leuker werk? Neem een kijkje op de website voor meer informatie over de opleiding, er zijn nog enkele plekjes beschikbaar: https://welovecommunities.nl/opleiding/

Of ben je als ondernemer opzoek naar een community topper? Doe dan onder dit bericht een oproepje: https://www.linkedin.com/posts/welovecommunities_ben-jij-op-zoek-naar-community-topper-goed-activity-6911618070885113856-SjL8/?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web

Apr 01, 202243:42
68. Wat deel je als eerste content in je groep?
Mar 25, 202215:02
67. Jouw community idee valideren, hoe doe je dat?
Mar 18, 202210:53
66. In gesprek met High Level Accountability Mentor Artjanna Harkoe over het Online Community Summit
Feb 22, 202230:53
65. Hoe trek je dankzij de kracht van communities bijna 1000 mensen naar je no sales evenement?
Feb 15, 202240:08
64. Learnings uit Amerika

64. Learnings uit Amerika

"Is het echt nodig om naar Amerika te vliegen om jezelf verder te ontwikkelen, zowel privé als als ondernemer?" Waarschijnlijk niet. Toch deed ik het. Van 1 t/m 9 februari was ik in Los Angeles om daar in alle rust aan mn bedrijf te werken. Maar ook om een mastermind van gelijkgestemde ondernemers bij te wonen. Ambitieuze go getters die net als ik een business hebben waarbij hun online community de basis is voor succes. 


Vandaag kijk ik terug op die geweldige week waarin ik AAN mn business heb gewerkt in plaats van ERIN. Er ligt een schrift vol ideeën voor me en ik heb een veel beter beeld waar ik heen wil. Niet alleen in de dagelijkse business, maar ook over 10 jaar. Mn belangrijkste inzichten:


1. Mijn achternaam Blijleven past volledig bij wat ik nu doe. Ik krijg er een blij leven van. En het leuke is: m’n klanten ook ❤️🙏🏻;

2. Je hebt een community van gelijkgestemden keihard nodig om naar het volgende niveau te gaan. Tis geen Nice to have maar een Need to have. Heb je dat nu nog niet? Ga ernaar op zoek of start er zelf een;

3. Damn een jetlag van 9 uur tijdsverschil is echt heftig! In de VS 🇺🇸 naar bed gaan als je gezin in NL 🇳🇱 opstaat 😆😅;

4. Ik ben de CEO, de directeur van mijn business We love communities en zo mag ik mijn beslissingen ook maken. Qua visie, team, systemen, alles. Als je jaren als rechterhand in grote bedrijven hebt gewerkt, dan is dat best lastig soms. Elke dag een beetje beter. Mindset is alles;

5. AIM for the moon, stretch jezelf. Wat wil jij bereikt hebben in september? Wat als je jezelf stretcht en dat in mei al bereikt hebt? Hoe zou je je dan voelen? Wat vier je wanneer het zover is?

In deze podcast ga ik dieper op deze learnings in. En geef je een kijkje in de keuken van mijn business. Ook de minder mooie kanten en iets met hand in eigen boezem steken ;-). 

Want bij mij gaat er ook regelmatig iets fout, net als bij iedere andere ondernemer. Zo had ik last van groeipijn en moet ik duidelijk iets gebeuren als het gaat om structuur en projectplanning. Daar kom je achter wanneer je een paar maanden afwezig bent...

Benieuwd naar mijn helicopter view op mijn business en de fouten die ik vanaf nu niet meer wil maken? Luister dan deze podcast.


Liefs,

Maartje

P.S. Van 7 t/m 11 maart 2022 organiseer ik de tweede editie van het Online Community Summit, dus plan een paar uurtjes vrij in die week voor het beluisteren van de toffe interviews! Aankomende week deel ik er meer over...

Feb 11, 202219:17
63. Wat te doen als je groep is doodgebloed en je er een nieuw leven in wilt blazen?
Feb 11, 202214:14
62. Hoe start je een succesvolle online community?
Feb 04, 202238:37
61. Wat is een goed idee voor een community?
Jan 20, 202216:21