Skip to main content
Spotify for Podcasters
We love communities Podcast

We love communities Podcast

By Maartje Blijleven

De We love communities Podcast is voor iedere ondernemer die een eigen online community wil (uit)bouwen en op zoek is naar inspiratie en concrete tips om direct van start te gaan. Jouw podcast host is Maartje Blijleven, #1 bestseller auteur, keynote spreker en al 20 jaar digital community expert voor bedrijven als Endemol, KLM en Facebook. In deze podcast hoor je hoe je met je eigen online community een grote groep fans om je heen creëert die niet kan wachten om klant te worden zonder moeilijk gedoe.

Meer info: welovecommunities.nl
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

71. Hoe kun je een online community inzetten voor jou als ondernemer?

We love communities PodcastApr 18, 2022

00:00
24:06
107. In gesprek met schrijfcoach Lotte van den Broek over hoe je kunt opvallen in zo'n overvolle markt
Feb 27, 202330:06
106. Wat doe je als het even echt niet gaat?

106. Wat doe je als het even echt niet gaat?

Privé gebeuren er momenteel een aantal heftige dingen bij mij, daarnaast staat de wereld ‘in brand’ met de crisis, inflatie, oorlog, aardbevingen . Zoveel ellende!

Wat doe je als leider, als het eventjes niet gaat?

Hoe krijg je jezelf weer op de rit?

Wanneer geef je gas terug en wanneer juist gas bij?

In deze podcast neem ik je mee in m’n heftige week, vertel ik je hoe je het beste met een off-day om kan gaan en wordt wederom duidelijk dat een community van gelijkgestemden geen Nice to have, maar een MUST-HAVE is als ondernemer.

Feb 17, 202312:38
105. Hoe je online en offline het beste combineert
Feb 09, 202316:51
104. Waarom je aanbod niet verkoopt! (de verkeerde volgorde)

104. Waarom je aanbod niet verkoopt! (de verkeerde volgorde)

Dit zie ik echt zo vaak verkeerd gaan bij ondernemers en dan vooral kennis ondernemers, freelancers of mensen die willen gaan online ondernemen! 

Zzp'ers en kleine ondernemers die online 'iets' willen verkopen willen vaak veel sneller dan mogelijk is en hanteren bijna altijd de verkeerde volgorde. Ze stampen eerst een hele online training uit de grond, waar ze maanden over doen omdat het 'perfect' moet zijn. En vervolgens kunnen ze het aan niemand verkopen, omdat ze zijn vergeten om aan community building te doen. 

Daarnaast zie ik ook vaak ondernemers die te snel willen. Die eigenlijk meteen de nummer één in hun markt willen worden, terwijl ze de basis helemaal nog niet op orde hebben. Vergelijk dit even met salsadansen. Na de eerste salsa dansles - ik kan het weten ;-) - ga je echt niet meteen midden op die dansvloer staan.  Daar heb je gewoon wat meer stappen voor te zetten. Zelfvertrouwen voor nodig. 

Bij ondernemen is dat net zo. In deze podcast neem ik je mee in waar je nu staat en wat voor jou the next step is. Om uiteindelijk wel die nummer één thought leader, influencer of expert te worden in je markt. 

De nummer één waar iedereen automatisch aan denkt als ze op zoek zijn naar iemand met jouw expertise. 

Dus zelfs als je nu net begint, is dat voor jou ook mogelijk. Mits je de juiste stappen in de juiste volgorde zet. 

Anders ga je tijd, geld en energie verspillen door de verkeerde dingen. En dat is echt super zonde! En trust me, ik kan het weten, want ik heb die fouten ook gemaakt. Deed 9 (!!) maanden over het maken van de eerste versie van de Online Community Academy. 

Luister snel verder en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Geinteresseerd in de next step? Als #1 Community Business Mentor help ik je graag verder. Check www.welovecommunities.nl of stuur me een DM op Instagram als je meer wilt weten.

Feb 02, 202318:55
103. Durf te verkopen via je Instagram stories - met Tineke Zwart
Jan 06, 202342:44
102. Welk platform kies je voor het activeren van je tribe?
Dec 23, 202212:15
101. Expert en te weinig klanten: waarom kopen mensen niet?
Dec 16, 202215:34
100. Content trends en contenthack om supersnel relevante content te maken
Dec 03, 202239:16
99. Wil jij de nummer 1 expert in jouw markt worden? Maak deze fout niet!

99. Wil jij de nummer 1 expert in jouw markt worden? Maak deze fout niet!

Oehhh deze is pijnlijk. Wat ik om me heen zie is dat elke ondernemer graag de nummer 1 in zijn of haar markt wil worden. Iedereen zegt 'ja' als ik die vraag stel. ja tegen een continue stroom aan klanten, ja tegen heel veel uitnodigingen om te komen spreken, ja tegen veel media aandacht, ja tegen financiele vrijheid en een #Blijleven.

Toch maakt bijna elke ondernemer deze grote fout. Grote kans dat jij hem ook maakt. Waardoor je wel ZEGT dat je de nummer 1 wilt worden. Waardoor je wel DOET ALSOF je op weg bent naar die nummer 1 positie. Maar je die nummer 1 NOOIT GAAT WORDEN.

Miss Blijleven is even heel confronterend in deze podcast. Dit is wat je nu moet horen als je echt succesvol wilt zijn! Dus zorg dat je 18 minutes van je tijd spendeert aan het luisteren van deze belangrijke boodschap.


Klaar met luisteren? Bekijk dan het webinar 'Hoe je die #1 Expert in jouw markt word' via www.welovecommunities.nl/webinar. 

Of kom meteen in actie en maak gebruik van de Back Friday Deal voor mijn jaarprogramma Cash met Communities. Geldig tot zaterdag 26 november 18.00 uur. Voor 22 ambitieuze ondernemers die WEL die sprong in het diepe durven te nemen. www.welovecommunities.nl/jaarprogramma.


Durf jij van 2023 je beste jaar ooit te maken? Mis het niet. 


Liefs, Maart

Nov 24, 202218:46
98. Waarom een online community een must-have is voor elke coach die een groepsprogramma draait
Nov 11, 202248:22
97. Jouw blinde vlek
Oct 14, 202220:25
96. Samen events organiseren (learnings & tof nieuwtje)
Sep 23, 202228:21
95. Doelen stellen en plannen voor de rest van 2022
Sep 09, 202223:01
94. STAP-subsidie is als Lowlands kaartjes kopen, maar dan anders...

94. STAP-subsidie is als Lowlands kaartjes kopen, maar dan anders...

Wat hebben STAP-subsidie en Lowlands met elkaar gemeen? Je moet voor allebei in de rij staan en er is een rush en hype rondom het bemachtigen van zo'n felbegeerde ticket. Waarom 'moet' je dat er voor over hebben? Je hoort het in deze podcast. 

Luister dit wanneer je een training met STAP subsidie wilt aanvragen... Maar ook wanneer je wilt weten wat je wel en vooral niet moet doen wanneer je die 1.000 euro STAP-subsudie wilt aanvragen morgen (1 september) om 10.00 uur precies. Daarna moet je namelijk weer twee maanden wachten of betaal je de volle mep. Zonde!

Luister deze podcast ook wanner je een kijkje in de keuken van mijn business wilt tijdens een heftige last-minute lancering week. Hoe houd je alle ballen hoog? Wat doe je wel en wat niet? En ook: hoe blijf je rustig en pak je je leiderschap?

Luister snel en vergeet niet om ons STAP aanbod te bekijken via www.welovecommunities.nl/stapaanbod. Daar vind je ook een stappenplan om met die subsidie een training aan te vragen. Meer weten? Stuur me een DM of mail naar mail@welovecommunities.nl.


Laatste tip: morgen de website van DUO / de STAP portal NIET REFRESHEN! Dan raak je je plek in de wachtrij namelijk kwijt. Hoorde ik net, dus ik dacht dat geef ik meteen eventjes door. Succes!

Aug 31, 202218:32
93. Je verkoop door het dak door een summit met je community

93. Je verkoop door het dak door een summit met je community

Mirjam Hegger is dé Podcast expert van Nederland en België. Ze is Podcaster van het eerste uur en haar podcast werd meer dan 75.000 keer gedownload. Daarnaast runt ze de Podcast Academy en helpt ze ondernemers om een succesvolle podcast op te zetten. Omdat er in Nederland nog maar weinig podcasts zijn en omdat Mirjam de mythe dat je met podcasten geen geld kunt verdienen wilde ontkrachten, organiseerde ze het eerste Podcast Summit van Nederland. Het toffe was: dat deed ze in haar community, in een Facebookgroep. Met een bizar goed resultaat. Ik interviewde haar voor het eerste Online Community Summit.

Ontdek in dit interview:

Waarom de combinatie podcasten en een online community mega sterk is; Hoe je door een summit in je Facebookgroep veel social proof creëert, waardoor veel meer mensen klant worden; Hoe Mirjam het voor elkaar kreeg om via mond-tot-mond-reclame mega snel te groeien; Wat het effect is op impact, zichtbaarheid en sales als je in een week tijd 20+ experts interviewt in je online community. (Hint: verdubbeling in sales de maand na het summit)

PS. Blok 3 t/m 7 oktober in je agenda, want er komt iets super tofs aan!

Aug 25, 202245:21
92. Hoe je de bekendste naam wordt in je markt en klanten voor het leven krijgt.
Aug 11, 202255:50
91. Interview met de ondernemer op slippers: Bas Urlings

91. Interview met de ondernemer op slippers: Bas Urlings

Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd, reisde 2 jaar lang rond de wereld terwijl zijn business doordraaide en bezocht in totaal meer dan 50 landen. Na zijn wereldreis ging zijn e-commerce business 20 keer over de kop. Hij won de CrossBorder Awards als snelst groeiende Crossborder Internetbedrijf van Nederland. Zijn totale sales via Marketplaces, zoals Amazon, staat inmiddels boven de 14 Miljoen.

Bas heeft met Plazatalk een levendige en actieve community opgezet waarmee hij zijn klanten nog beter helpt: nice!

Ontdek in dit interview van de eerste editie van het Online Community Summit:

Hoe je relaxt onderneemt en toch mooie resultaten boekt; De kunst van het uitbesteden; Om de juiste prioriteiten te stellen, ook (vooral) als het minder goed gaat; Wat je doet om te herstellen na een burn-out en hoe je je business inricht rondom je lifestyle in plaats van andersom.

PS. Houd mijn socials in de gaten, want er komt er nieuw Summit aan!

Aug 05, 202240:55
90. Concepten als The Avocado Show en Skybox: zonder community hadden ze niet bestaan

90. Concepten als The Avocado Show en Skybox: zonder community hadden ze niet bestaan

Ron Simpson is een award-winning serieondernemer met een feilloos oog voor marketing, branding en strategie. Als de onbetwiste spits van creativiteit maakt hij van concepten verhalen die zichzelf doorvertellen en met regelmaat voorpagina’s veroveren. Ron’s carrièrepad is een dollemansrit geweest, vol scherpe bochten en spannende hobbels.

De afgelopen 15 jaar verkende hij verschillende beroepen, richtte hij succesvolle bedrijven op en werkte hij samen met industry heavyweights als Red Bull, Nike, Bacardi, ID&T, Sony en Moët & Chandon.

Ron is ook co-founder van The Avocado Show, dat binnen een jaar uitgroeide tot een internationale franchise en lifestyle brand. Daarnaast zette hij onlangs een nieuw concept in de markt met dank aan zijn community: de masterclass academy Skybox.

In dit interview van de eerste editie van het Online Community Summit ontdek je:

Hoe Ron al vanaf jonge leeftijd communities bouwde; Wat volgens Ron het geheim is achter de groei en succes van zijn business; Hoe hij het voor elkaar kreeg een nieuw concept als Skybox in de markt te zetten en daarbij grote namen als Défano Holwijn en José Woldring aan zich te binden.

PS. Na de zomer komt er weer een Summit aan, dus houd onze socials in de gaten. 

PS2. Wil je liever live netwerken? Kom naar het Sterk Netwerk Event! 

Jul 29, 202230:11
89. Hoe erg houd jij je bezig met persoonlijke ontwikkeling?
Jul 25, 202246:26
88. Geen tijd? Luister dit JUIST als je te druk bent...

88. Geen tijd? Luister dit JUIST als je te druk bent...

Wat me opvalt in mijn netwerk van 10.000+ ondernemers, is dat de meeste ondernemers hun kostbare tijd besteden aan de verkeerde dingen. Ja jij dus ook.

Wat ik steeds meer om me heen zie en ook zelf heb ervaren is de uitspraak ‘ik heb geen tijd. Ik ben te druk, ik kan niet komen. Ik kan niet dit programma doen. Ik kan niet investeren in community building. Ik heb geen tijd.’

Voorheen dacht ik dan: ‘Jeetje wat vervelend dat diegene zo druk is. Nu denk ik: waar ben je nou eigenlijk zo druk mee? En: besteed je je tijd wel aan de juiste dingen? En: welke intieme connecties probeer je eigenlijk te vermijden met zo druk zijn? Daarover later meer.

Feit is: iedereen heeft evenveel tijd in een dag. Elke ochtend begin je die dag opnieuw met 24.00 uur aan tijd, die na 24 uur weg is en nooit meer terugkomt. Jij hebt de keuze hoe je die kostbare tijd het beste besteedt.

Ga je bijvoorbeeld jouw tijd besteden door heel veel dingen zelf te doen, zonder coach, zonder hulp, zonder stappenplan? Dan kost dat inderdaad veel tijd. Je bent druk met dingen zelf uitzoeken, uitproberen en hopen dat je door het bekijken van YouTube video's en het lezen van blogs en boeken weet wat je moet doen om succesvol te worden. Kortom: je bent druk met de verkeerde dingen, omdat je het eerst zelf wil proberen. Dat kost úren aan tijd. Vermoeiend!


Luister deze podcast voor slimme tips om tijd te besparen en je tijd slimmer in te zetten. 

Wil je meteen aan de slag? We hebben nu tijdelijk een 48-uurs actie, om extra tijd te besparen. https://welovecommunities.nl/48uur/

Jul 15, 202223:25
87. "Facebookgroepen zijn dood, ik bouw mijn community op Instagram."

87. "Facebookgroepen zijn dood, ik bouw mijn community op Instagram."

Ze keek me uitdagend aan, deze vrouwelijke ondernemer die ik vanwege privacy even Sarah zal noemen. En toen kwam het hoge woord eruit: “Maartje. Ik wil mijn community starten op Instagram. Kan dat? Want ja, Facebookgroepen zijn dood.”

Als openbaar fan van Facebookgroepen en spreker op meerdere Facebook (Meta) events, had ze mijn antwoord waarschijnlijk niet aan zien komen: “Natuurlijk kan dat!” Maar voordat ik je vertel hoe je een community bouwt op Instagram, wil ik je vandaag eerst uitleggen wat het verschil is tussen een gesloten online community zoals een Facebookgroep, en een open online community op een platform als Instagram.

[Let op: houd je email en de socials in de gaten want aanstaande vrijdag om 9.00 uur precies ga ik iets tofs lanceren. Hier wil je bij zijn! Tip: zet het in je agenda, zodat je het niet mist]

Zijn Facebookgroepen dood?

Als je nu net met veel liefde en aandacht een Facebookgroep bent gestart, dan wil je waarschijnlijk niet horen dat Facebookgroepen ‘dood’ zijn, toch? Gelukkig is dat ook niet waar. Ze zijn zelfs springlevend en ik verwacht dat hun populariteit eerder toe dan af zal nemen de komende jaren. Juist in deze dynamische en onzekere tijd hebben mensen meer dan ooit behoefte om bij een groep van gelijkgestemden te horen. Echte en oprechte connecties, dat is waar mensen behoefte aan hebben. Ook jouw doelgroep. En dat kan heel goed via een online community, bijvoorbeeld in een Facebookgroep.

Facebook heeft in 2017 haar missie aangepast naar het faciliteren van communities. Niet haar strategie, maar haar missie, haar bestaansrecht dus. Daarom krijgen de groepen voorrang in het algoritme en werken groepen ook veel beter dan bedrijfspagina’s als het gaat om bereik en interactie. Het mooie van deze missie is dat er elke week nieuwe functionaliteiten bijkomen, juist vanwege die prioriteit. Die kun jij als community leider inzetten om beter met je achterban te communiceren. Mijn gratis community, de Community Leaders Club, draait daarom ook op het platform.

Maar liefst 10 miljoen Nederlanders en 6 miljoen Vlamingen hebben een actief Facebookprofiel. Ze kennen het platform en hoeven dus niet aan een nieuw platform te wennen. Plus: ze zijn al online. Met het juiste stappenplan is het daarom verrassend makkelijk om daar je community te starten vanuit strategie, te activeren, te laten groeien en er goed geld mee te verdienen. Als je het tenminste goed doet. Dat is precies waar ik mijn klanten in de Online Community Academy mee help.

Tegelijkertijd kijk ik ook naar wat er gebeurt in de markt en zie ik dat veel creatieven, coaches, (kennis)ondernemers en experts de voorkeur hebben voor Instagram. Niet alleen Sarah uit dit voorbeeld, maar ook andere ondernemers hebben mij letterlijk gevraagd of ik een keer een training wil maken over community building op Instagram.

En omdat ik heel erg geloof in co-creatie met mijn achterban en in leren en optimaliseren, dacht ik: Daar moet ik iets mee!

Wat is nou het verschil tussen een community op je eigen platform, een Facebookgroep en community building op Instagram?

Je hoort het in deze podcast.

Het goede nieuws: een online community is nog steeds de beste en makkelijkste manier om een groep fans om je heen te verzamelen die niet kan wachten om klant te worden, zonder moeilijk gedoe. Omdat je online relaties bouwt en precies weet wat er speelt bij jouw doelgroep. Daarnaast zijn er nauwelijks alternatieven om te verkopen vanuit verbinding. Omdat je tegenwoordig veel moeilijker aan nieuwe klanten komt, onder andere omdat adverteren het laatste jaar zoveel duurder is geworden. Mensen kopen vanuit verbinding, ze willen jou leren kennen voordat ze investeren in je product of dienst.

Veel luisterplezier! 

Liefs, Maartje, Jouw Digital Community & Content Expert

PS: Zie ik je ook op 16 september in Utrecht? 

Jul 13, 202216:46
86. Help je klanten kopen niet! Wat kun je daar NU aan doen?

86. Help je klanten kopen niet! Wat kun je daar NU aan doen?

"Help, mijn klanten kopen niet. Wat kan ik daar NU aan doen?" 

Deze uitspraak hoor ik de laatste tijd regelmatig in de ondernemers wereld. Wat kun je daaraan doen als dat bij jou ook het geval is? Daarover gaat
m'n laatste podcast.

Hoewel het makkelijk is om naar de wereld te wijzen, wil ik je vandaag uitnodigen om eerst vooral naar jezelf te kijken. Wat ik om me heen zie gebeuren is dat heel veel kleine ondernemers en ZZP ers te weinig klanten aantrekken op dit moment. En het is natuurlijk heel makkelijk om daar de hele wereld de schuld van te geven. 

Ja, er is een oorlog in de Oekraïne. Ja, alles is duurder geworden, want grondstoffen zijn duurder geworden. Ja, tanken is duurder geworden. Ja, de gasrekening is duurder geworden en de rente gestegen. Dat is waar. En tegelijkertijd is er nog steeds evenveel geld in de wereld aanwezig. Zijn er nog steeds ondernemers die super succesvolle lanceringen draaien. 

Wat ik geleerd heb de afgelopen jaren is dat het leven één grote spiegel is. Jij bent zelf de creator van je eigen leven. De CEO van je eigen leven. Jij hebt mega veel invloed op hoe je leven er nu uit ziet en straks uit zal zien, met de juiste mindset en de juiste ervaring. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en dus ook voor je eigen succes.

Dus het feit dat jouw klanten niet kopen, wat zegt dat dan eigenlijk over jou? 
Durf jij zelf wel te investeren, bijvoorbeeld in coaches, in opleidingen, in programma's? 
Geloof je in overvloed en dat er genoeg geld beschikbaar is, als je ergens vol voor gaat en kwaliteit levert?

Of ben je iemand die altijd de hand op de knip houdt en denkt 'ik kan het zelf wel'.
​Die niet om hulp durft te vragen?
Die zelf ook niet investeert?

​​​Want in dat laatste geval, heb je een hele hele grote kans dat je mensen aantrekt die er precies hetzelfde in zitten. Mensen die in de schaarste mindset zitten in plaats van de overvloed mindset. Die bang zijn om geld uit te geven en dus niet de stap nemen naar je betaalde aanbod. 

Luister naar deze podcast om een mindset-shift te maken, zodat je wél de juiste mensen aantrekt.

Liefs,
Maartje

PS: op vrijdag 15 juli ga ik iets heel tofs doen, houd je mailbox en de socials in de gaten. Om 9.00 uur precies deel ik het nieuws. Dit wil je niet missen!

PS2: wil je investeren in een sterk netwerk? Early-bird kaartjes voor ons Bouw Een Sterk Netwerk Event zijn nu nog tegen kostprijs te koop, inmiddels is 65% verkocht. Claim je ticket nu.

Jul 11, 202222:18
85. Bouw Een Sterk Netwerk: wat zijn de do's en don'ts?

85. Bouw Een Sterk Netwerk: wat zijn de do's en don'ts?

"Netwerken. Dat kan toch iedereen? Hoe moeilijk kan het zijn?!" 

Nou, daar kan je je flink in vergissen. Je kunt netwerken namelijk doen door gewoon jezelf te blijven, op een leuke manier gesprekken te voeren en een goede pitch te hebben, zonder dat het pusherig of verkoperig overkomt. 

Je kan ook die irritante man of vrouw zijn, die tijdens een event alleen maar over zichzelf praat. Die pusht, die meteen probeert te verkopen. Met als resultaat dat mensen gillend bij je weglopen op een moment dat ze je alleen al zien.

Waar ga jij voor? Omdat adverteren steeds duurder is geworden en de oude pusherige manier van marketing niet meer werkt, is het tijd voor iets nieuws. Zet je via via netwerk in om de leukste klanten te krijgen.  Want mensen willen connecten met mensen. Zeker in deze tijd. Maar hoe doe je dat precies? 

Dat ontdek je (deels) in deze podcast boordevol tips en tricks om meer uit je via via netwerk te halen. Het is de opname van de Instagram live die ik deed met Francina van den Berg van Master Your Business Moves. We hebben het over netwerken. Wat je eraan hebt. Hoe jij ook jouw netwerk het beste in kan zetten en waar het goud zit als je het hebt over leuke nieuwe klanten aantrekken. 

Ga je hierop aan en wil je dit oefenen in de praktijk? Samen organiseren Francina en ik een ongelooflijk gaaf event op 16 september 2022, waar je gewoon bij moet zijn als jij een ambitieuze ondernemer bent. Als je wil groeien, als je een positieve mindset hebt en graag anderen helpt, ja dan kan je dit gewoon niet missen. 

Een gesprek met Francina en Maartje over hoe wij naar netwerken kijken. En vast een aantal tips die je direct kunt inzetten voor je business.

Wil je bij het even aanwezig zijn dan kun jij je aanmelden via deze link:
https://masteryourbusinessmoves.nl/event/

Ben je erbij? Laat het me weten via Instagram DM (@maartjeblijleven) of in de Community Leaders Club: www.communityleadersclub.nl.

Jul 08, 202254:48
84. Crisis. Wat doe je: fight or flight?
Jul 07, 202219:53
83. Een belangrijke boodschap voor jou als ondernemer
Jul 01, 202218:15
82. Vraag ambassadeurs om hulp om te groeien
Jun 23, 202218:04
81. Vallen en weer opstaan: hoe vind je jezelf continu opnieuw uit?
Jun 16, 202201:07:55
80. Soorten communities en platformen
Jun 10, 202219:31
79. Klanten krijgen via je community: hoe doe je dat?
Jun 03, 202218:54
78. Wat te doen als mensen je lidmaatschapsvragen niet beantwoorden?
May 28, 202215:23
77. Je groep laten groeien via Google
May 26, 202215:37
76. Je zaak voor elkaar met een goede business coach

76. Je zaak voor elkaar met een goede business coach

Veronique Prins is dé Kick Ass businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten bij Je zaak voor Elkaar. Direct, druk, eigenwijs, gedreven, allergisch voor excuses, met een groot gevoel voor humor en een minstens net zo groot hart voor haar klanten en haar vak. Ze heeft inmiddels honderden coaches en therapeuten geleerd hoe ze naast een kei in hun vak ook een steengoede ondernemer kunnen zijn, zodat ze een financieel gezonde praktijk kunnen opbouwen.

Veronique ontvangt elke week wel een kaartje of cadeautje van een klant of fan die blij met haar is. Het bewijs dat ze volledig gaat voor het succes van haar klanten. Dat ze bouwt aan een langdurige relatie met haar klanten. Andersom doet ze hetzelfde: verrassen en haar mensen echt verder helpen. Onder andere met haar community De Kickass Business Coaching Club. Ook voor haar klanten heeft ze meerdere communities opgezet, omdat ze heilig geloofd in het succes ervan. Ik interviewde Veronique voor het eerste Online Community Summit in 2021.

Ontdek in dit interview:

Welke fout Veronique maakte, waardoor ze haar eerste groep moest sluiten; Waarom haar klanten zo laaiend enthousiast over haar zijn (en wat jij daarvan kunt leren); Wat volgens haar 3 tips zijn om te starten met een online community; Hoe je ervoor zorgt dat een community helemaal niet zoveel tijd kost maar wel veel oplevert.

Wees welkom in de Community Leaders Club waar we handige tips, tricks en inspiratie met elkaar delen, waardoor het bouwen van je eigen community sneller gaat, het leuker is en je bovendien sneller een beter resultaat behaalt.

May 24, 202254:02
75. Hoe maak je van fans klanten, zodat ze voor het leven klant blijven?
May 13, 202255:12
74. Goedwerkende tips om je groep te laten groeien
May 05, 202223:28
73. Hoe zorg jij ervoor dat jij online doorbreekt?
Apr 29, 202237:52
72. Hoe activeer je de leden in je groep?
Apr 22, 202221:24
71. Hoe kun je een online community inzetten voor jou als ondernemer?
Apr 18, 202224:06
70. Kost een online community veel tijd?
Apr 09, 202208:01
69. Interview met opdrachtgever Irene van den Oever en haar community manager Arbaya

69. Interview met opdrachtgever Irene van den Oever en haar community manager Arbaya

Zo leuk, ik interviewde deze week Irene van den Oever over haar community samen met Arbaya Pattipeiluhu over haar rol als community manager.

Wil je een kijkje nemen in de groep van Irene? Bekijk de groep hier: https://www.facebook.com/groups/lichtdragerscommunity

Arbaya is een van de 8 studentes van de pilotgroep voor de opleiding tot Commerciële Community Manager en heeft onwijs mooie resultaten mogen behalen voor de community van haar opdrachtgever Irene. Ze had al een aantal jaar ervaring opgedaan in de online wereld als Virtual Assistant, maar ze wilde meer en schreef zich in voor de opleiding tot community manager. Wil je meer weten over Arbaya? Neem een kijkje op haar website: www.aresvirtualsupport.nl

Ontzettend leuk om een kijkje te nemen in hun samenwerking!

Wil jij ook meer klanten en leuker werk? Neem een kijkje op de website voor meer informatie over de opleiding, er zijn nog enkele plekjes beschikbaar: https://welovecommunities.nl/opleiding/

Of ben je als ondernemer opzoek naar een community topper? Doe dan onder dit bericht een oproepje: https://www.linkedin.com/posts/welovecommunities_ben-jij-op-zoek-naar-community-topper-goed-activity-6911618070885113856-SjL8/?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web

Apr 01, 202243:42
68. Wat deel je als eerste content in je groep?
Mar 25, 202215:02
67. Jouw community idee valideren, hoe doe je dat?
Mar 18, 202210:53
66. In gesprek met High Level Accountability Mentor Artjanna Harkoe over het Online Community Summit
Feb 22, 202230:53
65. Hoe trek je dankzij de kracht van communities bijna 1000 mensen naar je no sales evenement?
Feb 15, 202240:08
64. Learnings uit Amerika

64. Learnings uit Amerika

"Is het echt nodig om naar Amerika te vliegen om jezelf verder te ontwikkelen, zowel privé als als ondernemer?" Waarschijnlijk niet. Toch deed ik het. Van 1 t/m 9 februari was ik in Los Angeles om daar in alle rust aan mn bedrijf te werken. Maar ook om een mastermind van gelijkgestemde ondernemers bij te wonen. Ambitieuze go getters die net als ik een business hebben waarbij hun online community de basis is voor succes. 


Vandaag kijk ik terug op die geweldige week waarin ik AAN mn business heb gewerkt in plaats van ERIN. Er ligt een schrift vol ideeën voor me en ik heb een veel beter beeld waar ik heen wil. Niet alleen in de dagelijkse business, maar ook over 10 jaar. Mn belangrijkste inzichten:


1. Mijn achternaam Blijleven past volledig bij wat ik nu doe. Ik krijg er een blij leven van. En het leuke is: m’n klanten ook ❤️🙏🏻;

2. Je hebt een community van gelijkgestemden keihard nodig om naar het volgende niveau te gaan. Tis geen Nice to have maar een Need to have. Heb je dat nu nog niet? Ga ernaar op zoek of start er zelf een;

3. Damn een jetlag van 9 uur tijdsverschil is echt heftig! In de VS 🇺🇸 naar bed gaan als je gezin in NL 🇳🇱 opstaat 😆😅;

4. Ik ben de CEO, de directeur van mijn business We love communities en zo mag ik mijn beslissingen ook maken. Qua visie, team, systemen, alles. Als je jaren als rechterhand in grote bedrijven hebt gewerkt, dan is dat best lastig soms. Elke dag een beetje beter. Mindset is alles;

5. AIM for the moon, stretch jezelf. Wat wil jij bereikt hebben in september? Wat als je jezelf stretcht en dat in mei al bereikt hebt? Hoe zou je je dan voelen? Wat vier je wanneer het zover is?

In deze podcast ga ik dieper op deze learnings in. En geef je een kijkje in de keuken van mijn business. Ook de minder mooie kanten en iets met hand in eigen boezem steken ;-). 

Want bij mij gaat er ook regelmatig iets fout, net als bij iedere andere ondernemer. Zo had ik last van groeipijn en moet ik duidelijk iets gebeuren als het gaat om structuur en projectplanning. Daar kom je achter wanneer je een paar maanden afwezig bent...

Benieuwd naar mijn helicopter view op mijn business en de fouten die ik vanaf nu niet meer wil maken? Luister dan deze podcast.


Liefs,

Maartje

P.S. Van 7 t/m 11 maart 2022 organiseer ik de tweede editie van het Online Community Summit, dus plan een paar uurtjes vrij in die week voor het beluisteren van de toffe interviews! Aankomende week deel ik er meer over...

Feb 11, 202219:17
63. Wat te doen als je groep is doodgebloed en je er een nieuw leven in wilt blazen?
Feb 11, 202214:14
62. Hoe start je een succesvolle online community?
Feb 04, 202238:37
61. Wat is een goed idee voor een community?
Jan 20, 202216:21
60. Wat doe je als je wilt (oefenen met) livestreamen maar je komt niet aan een onderwerp?
Jan 13, 202217:20
59. Is een community iets voor mij?
Jan 06, 202212:10
58. Kost een online community veel tijd? 4 tips
Dec 30, 202114:41
57. Hoe kom je vaker en beter in de media?

57. Hoe kom je vaker en beter in de media?

Janneke van Heugten is oprichter van Mediaplatform VIDM. Op VIDM.nl vinden deskundigen en journalisten elkaar. Volgens Communicatieonline (2018) is Van Heugten een van de 10 jonge communicatietoppers die de toekomst van het communicatievak bepalen.

Met haar platform en community zet Janneke zich in voor een betere representatie van de Nederlandse bevolking in de media. De impact die ze daarmee maakt is enorm. Janneke biedt deskundigen met een verscheidenheid aan achtergronden de mogelijkheden voor een betere positionering in de media. Daarnaast is van Heugten initiatiefnemer en medeorganisator van de jaarlijkse Vrouw in de Media Awards.

Tijdens het Online Community Summit interviewde ik Janneke.

In deze podcast hoor je:

Waarom een online community Janneke geen tijd kost, maar juist meer tijd oplevert; Wat de drie grootste valkuilen zijn als je zelf in de media wilt komen; Hoe je slim omgaat met content en het plannen van content; Waarom je met een duidelijke missie experts aantrekt, die jouw ambassadeur worden en zich als vrijwilliger aan je verbinden.

Wil je zelf ook succesvol zijn dankzij jouw online community? Check www.welovecommunities.nl

Dec 23, 202153:18
56. Volledige vrijheid dankzij affiliate marketing

56. Volledige vrijheid dankzij affiliate marketing

Jacko Meijaard is sinds zijn 18e affiliate marketeer en doet dit nu inmiddels zo'n 12 jaar. Naast affiliate marketing heeft hij ook zijn eigen product(en) en helpt hij mensen om geld te verdienen met affiliate marketing. Daarvoor zette hij de succesvolle Internet Succes Gids community op met inmiddels meer dan 13.000 leden.

Ontdek in deze podcast:

Wat affiliate marketing is en hoe je daar geld mee kunt verdienen; Hoe je affiliates inzet om je eigen product te promoten, ook via een online community; Welke systemen daar geschikt voor zijn; Hoe je een community inzet om vertrouwen te creëren en je expertstatus te verhogen; Waarom je via het internet ook negatieve reacties krijgt en wat je daartegen kunt doen (hint: een eigen online community helpt dit tegen te gaan!).


Meer weten over online communities? Wees welkom in de Community Leaders Club waar we met meer dan vierduizend ondernemers sparren over onze communities en business!

Dec 10, 202141:07
55. Fabien startte haar bedrijf en community vanuit eigen ervaringen
Dec 07, 202134:44
54. Leadgeneratie door middel van een online community

54. Leadgeneratie door middel van een online community

In deze podcast vertel ik je hoe je leads kan genereren met jouw online community. Wat is een lead en hoe kan je zo'n lead aantrekken? 

Wil je meer weten over online communities? Wees welkom in de Community Leaders Club, waar we met meer dan vierduizend ondernemers sparren over onze communities!

Nov 26, 202112:36
53. Dé contentstrategie voor het vullen van je contentkalender voor al je social media kanalen!
Nov 19, 202118:16
52. Wat doet een (commerciële) community manager eigenlijk? Baan van de toekomst!

52. Wat doet een (commerciële) community manager eigenlijk? Baan van de toekomst!

Deze podcast is echt een aanrader als je meer wil weten over het beroep van de toekomst: commerciële community manager.

Mirelle Petit stelt in deze podcast alle vragen die jij waarschijnlijk ook hebt als je een specialisatie naar online community manager overweegt.

Zoals:
- Wat doet een commerciële community manager eigenlijk?
- Hoe commercieel is commercieel? (spoiler alert: waarschijnlijk had je dit echt niet verwacht!);
- Waar begin je als je het community management voor een ander bedrijf of een andere ondernemer doet?
- Waarom ben je zo ongelooflijk enthousiast over dit vak?
- Hoe groot is de kans dat ik snel een opdrachtgever vind? (Groot ;-))

En nog veel meer. Mirelle Petit is Virtual Assistant, opleider en business coach voor VA's bij Welles Company. Daarnaast ook auteur van het boek ‘'Een toekomst als Virtual Assistant, iets voor jou?'

Voor haar Podcast Follow Mi interviewde Mirelle mij over het vak Community Manager. Want net als ik ziet zij kansen voor onder meer VA's en Social Media Managers om zich te specialiseren als Online Community Manager. De vraag hiernaar groeit heel snel.

Omdat ik me voor kan stellen dat jij ook meer wil weten over het vak Community Manager en de opleiding tot Online Community Manager, deel ik deze podcast ook met jou. Enjoy!

En eh… wil je meer weten over deze opleiding en ook leren hoe jij zorgt voor continu meer klanten, voor jouw opdrachtgevers, dankzij hun online community? Check vooral even www.welovecommunities.nl/opleiding of mail ons op mail@welovecommunities.nl.

Want we starten op 11 april 2022 al met de nieuwe groep enthousiaste VA’s, marketing communicatie specialisten en andere professionals die zich willen laten omscholen tot hét beroep van de toekomst: commerciële community manager.

Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar, dus mocht je nog twijfelen: wees er snel bij. 

Nov 17, 202146:23
51. Je groep gratis laten groeien
Oct 30, 202112:60
50. Hoe zorg jij voor succes met jouw webshop?
Oct 28, 202136:21
49. De kunst van je podium pakken

49. De kunst van je podium pakken

Hoe bescheiden ben jij?

Eva Brouwer vertelt tijdens het Online Community Summit over de kunst van je podium pakken.

Eva is eigenaar van Pak je Podium, veelgevraagd spreker, presentator van (online) events, eerder bekroond als beste vrouwelijke dagvoorzitter bij de verkiezing van Dagvoorzitter van het Jaar. Daarnaast is ze schrijver van het boek 'In 10 stappen je podium pakken' en 'In 10 stappen online presenteren'.

In deze podcast ontdek je:

✔️Wat doe je als een enorme blunder maakt op TV? Over kwetsbaar durven zijn, vallen en weer opstaan;

✔️Waarom doen beter is dan perfectie en hoe je zorgt dat je het ook daadwerkelijk doet;

✔️Hoe je als vrouwelijke ondernemers en professionals het visitekaartje van je eigen bedrijf bent. Hoe je zelfverzekerd je podium pakt en oefent dankzij je online community;

✔️Hoe je kleur bekend en je boek (of ander product) lanceert met behulp van je community en al feedback krijgt voordat het in de winkel ligt.

Oct 22, 202140:56
48. Geld verdienen met je community: inkomsten uit een boek
Oct 15, 202117:10
47. Een duurzame business met het membership model

47. Een duurzame business met het membership model

Tonny Loorbach is een Nederlandse serie-ondernemer en investeerder. Ik interviewde hem tijdens het Online Community Summit. Als eigenaar van IMU.nl specialiseert hij zich al jaren in online marketing, SEO en webpsychologie. Hij leert ondernemers de kunst van online verleiding en helpt hen om hun bedrijven gezond op te schalen. Daarnaast is hij eigenaar van The Huddle, een veelgebruikt community platform door ondernemers. Waar ook de Online Community Academy op draait.

Hoe Tonny en zijn collega’s omgaan met hun community en klanten, is erg inspirerend. Ze leren en optimaliseren continue en spelen daar met hun eigen IMU+ community ook goed op in.

Ontdek in deze podcast:

Wat het voordeel is van een community op je eigen platform; Waarom Tonny heilig geloofd in het business model van Netflix en wat jij daar als ondernemer van kunt leren; Hoe je een online community op je eigen platform activeert; Wat slimmer is: een gratis community met upsell of een betaald membership Wat Tonny zou doen als hij weer helemaal opnieuw moest beginnen en wat zijn do’s en dont’s zijn om impact te maken.
Oct 08, 202157:45
46. Een onweerstaanbaar aanbod creëren met je online community
Oct 01, 202112:11
45. Wat kun je doen als je groep niet verder groeit?

45. Wat kun je doen als je groep niet verder groeit?

Veel ondernemers laten hun groep op de verkeerde manier groeien. Op de makkelijke manier. Waardoor je uitnodiging simpelweg niet gezien wordt. Daardoor stokt de groei van je Facebookgroep en kom je niet verder. Oeps! Daarom heb ik een korte podcast opgenomen waarin je ontdekt hoe je je groep op de JUISTE manier laat groeien. Enjoy!


Wil je weten wat er nog meer komt kijken bij het opzetten en groot laten groeien van een winstgevende groep? Een Facebookgroep, Linkedin-groep of community op je eigen platform? 

Schrijf je dan nu in voor een spoedcursus community building via deze link: www.welovecommunities.nl/webinar. 

Alleen voor ondernemers gratis.

Sep 24, 202111:46
44. De do's en don'ts bij het organiseren van een challenge in je groep
Sep 17, 202120:47
43. Wat als het gruwelijk fout gaat tijdens een challenge? Plan B.

43. Wat als het gruwelijk fout gaat tijdens een challenge? Plan B.

Murphey's law noemen ze dat: er gaat een ding fout en 'ineens' gaat het overal mis. Damn. Als de eerste domino steen van de reeks omvalt, valt de rest ook als een kaartenhuis in elkaar. En dan? Luister in deze podcast hoe je relaxed blijft en vooral: wat je kunt doen als plan B. 

Oh ja: in deze podcast heb ik het over een nieuwe webinar die ik gaf. Mocht je de replay willen bekijken, check www.welovecommunities.nl/replay.

Sep 10, 202115:28
42. Hoe verdien je goed geld met je online community?

42. Hoe verdien je goed geld met je online community?

Veel ondernemers hebben weinig tijd en willen snel resultaat. Daarom kan ik me voorstellen dat je denkt: hoe verdien ik eigenlijk geld met mijn online community? In deze podcast neem ik je mee en geef ik antwoord op deze vraag. Hoe verdien je direct geld met je community, en hoe indirect? Wat zijn de meest gebruikte verdienmodellen? Je hoort het in deze podcast.

Sep 07, 202118:13
41. Bloedeerlijk & zichtbaarheid: het geheim van een succesvolle business

41. Bloedeerlijk & zichtbaarheid: het geheim van een succesvolle business

Zarayda Groenhart werkte jarenlang als presentatrice en programmamaker bij MTV en BNN. Ze presenteerde en produceerde theWhyGirl, een online talkshow die ze in haar woonkamer opnam en die uiterlijk op de zender TLC werd uitgezonden, maakt een ondernemerstalkshow op Instagram en presenteert wekelijks De Zarayda Podcast op iTunes & Spotify.

Sinds 2014 is ze online media ondernemer. Meer dan 20.000 ondernemers downloadden haar gratis trainingen en ze bereikt meer dan 52.000 volgers via haar social media kanalen en met haar nieuwsbrief lezers. Als oprichter en CEO van VideoBusinessSchool, helpt ze vrouwelijke ondernemers die de Oprah van hun branche willen worden.

Zarayda is een kei in storyselling & authentieke marketing. Ze durft bloedeerlijk te zijn en inspireert anderen om op een authentieke manier zichtbaar te zijn.

Maartje Blijleven interviewde Zarayda voor het Online Community Summit.

In dit interview ontdek je:

Waarom zichtbaarheid zo belangrijk is voor je business; Hoe je op een authentieke manier zichtbaar bent; Wat Zarayda’s do’s en dont’s zijn bij het opbouwen van een online business; Waarom het geheim is van haar communities en waarom ze zonder nooit zo succesvol was geweest.

Van 6 t/m 9 september 2021 organiseert We Love Communities een challenge: Boost je Online Community en Facebookgroep! Hier ontdek je de beste en makkelijkste manier om een groep fans te krijgen die niet kan wachten om klant te worden, zonder moeilijk gedoe. Ben je erbij?

Inschrijven kan hier.

Aug 27, 202158:45
40. DJ Sam Feldt over hoe je miljoenen fans monetized op social media

40. DJ Sam Feldt over hoe je miljoenen fans monetized op social media

Sam Feldt is een Nederlandse dj, producer, platina verkopende artiest en duurzaamheidspionier met meer dan een miljoen volgers. Sam heeft een carrière opgebouwd op basis van zijn uitgesproken feelgood-geluid en heeft al een dubbelalbum en een groot aantal bestverkochte releases op zijn naam staan. Naast zijn muzikale activiteiten heeft hij een platform ontwikkeld - Fangage - voor artiesten om beter in contact te komen met hun fans.

Maartje Blijleven interviewde Sam Feldt tijdens het Online Community Summit en vertelde hij:

Dat Sam Feldt al op zijn 13e begon met ondernemen en muziek maken. Ontdek hoe hij eerst 8 jaar investeerde, leerde, viel en weer opstond, voordat hij als dj bij Spinnin Records tekende. Nu heeft hij meer dan 1 miljoen volgers. Hoe deed hij dat?
Zonder fans stond Sam Feldt als dj nooit waar hij nu zou staan en had hij met zijn stichting niet zoveel impact gemaakt. Zijn community is de sleutel tot succes. Wat kun jij daarvan leren?;
Inzicht: data is alles. Als je meer weet van je fans, bijvoorbeeld waar ze wonen, dan kun je veel relevanter zijn in je communicatie (en als artiest grotere concerten uitverkopen);
Tip: laat je fans mee beslissen, zodat je iets maakt waar je community echt op zit te wachten;
Leer van een van de succesvolste Nederlandse dj’s hoe je van volgers superfans maakt, zodat je ook als ondernemer je community slim inzet.


Cadeautje van Sam! Ben je getriggerd en wil je ook beginnen met het opbouwen van een database van fans? Maak 3 maanden gratis gebruik van het Leggend Plan op FanGage door te laten weten in de supportchat dat je dit geluisterd hebt.


Next steps: Ben je ondernemer en wil je zelf ook actief aan de slag met je eigen online community? Word dan gratis lid van www.communityleadersclub.nl: voor ambitieuze ondernemers die alles uit hun online community willen halen.

Aug 20, 202137:05
39. Hoe pak je je rol als community-leider?

39. Hoe pak je je rol als community-leider?

Als community leider is het niet alleen belangrijk om je community te managen, maar ook om je leiderschapsrol te pakken.  

Hoe weet je of je een goede community-leider bent?  

Welke kwaliteiten heeft een goede leider (en welke moet jij nog verder ontwikkelen?)  

Wat maakt iemand een 'slechte' leider en hoe herken je dat?


Je hoort het in deze aflevering. Als leider is het goed om te investeren in persoonlijke ontwikkeling, maar ook in je financiële ontwikkeling. Daarom heb ik ook een hele goede boekentip voor je (Profit first). Waarom dat zo'n tip is, hoor je ook in deze podcast.


Deze podcast is een eerder opgenomen als Facebook live, door de live reacties van de aanwezigen is dit nog relevanter voor jou als luisteraar. 

Wil je ook meepraten in de volgende podcast of hierop reageren? Meld je dan aan voor de Community Leaders Club op Facebook via www.communityleadersclub.nl.  


Meer gratis inspiratie over online communities?  

Ga naar www.welovecommunities.nl/gratis en laat je inspireren. Download meteen het gratis 10-stappenplan, zodat je precies weet welke stappen je zelf zet, om ook van jouw online community een succes te maken.

Aug 13, 202115:52
38. Simone Levie over vet veel verdienen en impact maken dankzij haar online communities
Aug 06, 202151:57
37. Maak deze 3 fouten niet als je een winstgevende online community of Facebookgroep wil

37. Maak deze 3 fouten niet als je een winstgevende online community of Facebookgroep wil

Hoe komt het dat je geen winstgevende Facebookgroep of online community hebt? 

Waarom haal je geen klanten uit je groep?   

Grote kans dat het jou niet lukt, doordat je een van deze 3 meest gemaakte fouten maakt. Luister daarom snel naar deze podcast, zodat je weet wat je kunt doen als het jou ook nog niet lukt.  


Meer gratis inspiratie over online communities?  

Ga naar www.welovecommunities.nl/gratis en laat je inspireren. Download meteen het gratis 10-stappenplan, zodat je precies weet welke stappen je wel zet, om ook van jouw online community een succes te maken.

Jul 30, 202129:54
35. Vakantie: 3 manieren om je community niet te laten doodbloeden
Jul 14, 202113:26
34. Ontspannen zichtbaar zijn met je online community
Jul 12, 202114:59
33. Met deze strategie is content maken een makkie!

33. Met deze strategie is content maken een makkie!

Misschien herken je het wel... Je wil graag iets posten op je social media kanalen, maar je hebt géén idee wat. Je hebt geen inspiratie om je contentkalender voor de komende tijd te vullen met relevante onderwerpen, maar toch wil je zichtbaar blijven bij je doelgroep. Waar heeft mijn doelgroep behoefte aan? Met welke content kan ik hen helpen?

In deze podcast vertel ik je mijn geheime strategie waarmee content maken een makkie is! Deze content kun je toepassen op al je communicatie uitingen, zoals je nieuwsbrief, podcast, blog en social media kanalen!

Meer weten over het opzetten van een online community? Doe gratis mee aan de 4-daagse Challenge 'Start je Online Community!'. Hier ontdek je de makkelijkste en leukste manier om online relaties te bouwen, zonder moeilijk gedoe. Waardoor je een groep fans creëert die niet kunnen wachten om klant te worden!


Jul 03, 202117:08
32. Welke problemen lost een online community op?

32. Welke problemen lost een online community op?

Voordat je aan een online community begint, wil je natuurlijk wel weten of het jouw probleem oplost. En als je dan gaat voor een online community en daar tijd en energie in steekt, wat het resultaat is. Waarom het niet slimmer is om voor een andere marketingcommunicatie tool te gaan.   

In deze podcast vertel ik je met welke problemen potentiele klanten naar me toe komen. Stuk voor stuk ambitieuze ondernemers die klaar zijn voor groei. Hun business staat, maar ze zijn klaar voor meer. Meer mensen helpen, meer online fans krijgen, meer en ontspannen zichtbaar zijn en daardoor meer klanten aantrekken. De expertstatus claimen die je verdient.  

Wil je weten of een online community ook jouw probleem oplost? En wat het resultaat van een succesvolle community is? Luister dan naar deze podcast. 

Wil je serieus met je online community aan de slag? Ga dan naar www.welovecommunities.nl/academy en schrijf je in.

Jun 23, 202119:25
31. Wat is een online community en wat heb ik daaraan als zzp-er of kleine ondernemer?

31. Wat is een online community en wat heb ik daaraan als zzp-er of kleine ondernemer?

In deze podcast ga ik even terug naar de basics, wat is een online community? Deze vraag krijg ik vaak als mensen me nog niet zo lang kennen. 

Daarom deel ik in deze podcast:  

- Wat een online community is 

- Op welk platform je een online community kunt opzetten

- Hoe dit kan werken voor jou als ondernemer en voor je bedrijf 

- Wanneer een online community succesvol is 

- Hoe je het inzet voor je product of dienst 

- Inclusief voorbeelden van online communities  


Wil je zelf een online community opzetten? 

Doe gratis mee met de Start je Online Community Challenge, van 5 t/m 8 juli. Via www.welovecommunities.nl/start.

Jun 17, 202119:11
30. Hoe Ernstjan vanaf dag 1 al een wachtlijst met betalende klanten had voor zijn nieuwe community
Jun 17, 202101:03:47
29. Wat is het verschil tussen social media en een online community?

29. Wat is het verschil tussen social media en een online community?

En waarom kan ik in een online community wel helemaal mezelf zijn, terwijl het op social media veel meer voelt alsof ik mezelf moet verkopen? Ontdek in deze podcast het verschil en wat je waar deelt. 

Jun 11, 202115:46
28. De kracht van stoppen

28. De kracht van stoppen

Ken je dat? Dat je als ambitieuze ondernemer maar door en door en door en door gaat? Ik heb de afgelopen jaren echt keihard gewerkt en merk nu eigenlijk pas hoe moe ik ben. Mega mooie groei met mijn bedrijf doorgemaakt, maar ook heel hard gewerkt. Daarom heb ik deze week besloten om te stoppen. Niet met mijn bedrijf natuurlijk, wel met een volle agenda. Daarom ga ik onder andere stoppen met mijn vaste Community Leaders Club room: elke vrijdag om 9.00 uur op Clubhouse. Afbouwen met een aantal andere werkzaamheden. Meer uitbesteden. Mijn agenda leeg maken. 

Dat voelt goed! Wat ik wel ga doen? Lekker veel tijd besteden aan mijn Community Leaders Club op Facebook (wees welkom!) en aan mijn Online Community Academy. Om mijn klanten nog blijer te maken. En meer tijd doorbrengen met mn geliefden natuurlijk. De hele maand augustus neem ik vrij.

Hoe ik dat voor elkaar krijg, samen met mijn team? Waardoor mijn business gewoon door draait? Je hoort het in deze podcast. Enjoy!

Laat je in de community leaders club even weten wat je van deze podcast vindt? Check www.communityleadersclub.nl. Xx Maart

Jun 04, 202120:56
27. Hoe organiseer je een summit samen met je community?

27. Hoe organiseer je een summit samen met je community?

Deze week organiseerde ik samen met 26 andere communityleiders het eerste (en grootste) Online Community Summit van de Benelux. Er kwamen meer dan 4.200 mensen op af! Hoe ik dat deed en vooral: waarom? Je hoort het in deze podcast!

May 21, 202147:51
26. Facebookgroep tips: hoe laat je je groep snel groeien?

26. Facebookgroep tips: hoe laat je je groep snel groeien?

Stel je hebt een Facebookgroep. Dan wil je deze natuurlijk snel vullen met zoveel mogelijk mensen. Niet zomaar mensen, maar allee mensen die precies in jouw doelgroep valen. Zodat je zichtbaarder bent, meer impact maakt en nieuwe klanten aantrekt.

Om het makkelijk te maken heb ik 13 tips voor je op een rij gezet, waarmee jij jouw groep snel vult met je ideale doelgroep. 

Wil je meer tips & tricks ontvangen? Van 17 t/m 21 mei organiseer ik het eerste Online Community Summit van de Benelux. Waar je van 25+ experts leert hoe je als ambitieuze ondernemer een community inzet om meer online fans te krijgen, nieuwe klanten aan te trekken, impact te maken en relevant te blijven.

Kom je ook? Claim nu je gratis plek via https://yes.onlinecommunitysummit.nl/maartje

May 07, 202119:14
25. Hoe start je een online community? Concrete tips

25. Hoe start je een online community? Concrete tips

Een goed begin is het halve werk. Daarom gaat het in deze podcast over de vraag: hoe start je eigenlijk een online community? Waar moet je wel aan denken en wat moet je vooral niet doen? Luister het in deze korte episode. Meer weten? Dan heb je 3 opties:


1. Download het gratis e-book: in 10 stappen een succesvolle community: https://welovecommunities.nl/gratis/

2. Schrijf je in voor de gratis masterclass Meer klanten dankzij een online community: https://welovecommunities.nl/webinar/

3. Pak het meteen goed aan en schrijf je in voor de Online Community Academy: https://welovecommunities.nl/academy/


Veel luisterplezier!

Apr 23, 202113:57
24. Beyonce. Hoe kreeg Ellen Brudet haar poppen via haar fans bij Beyonce?

24. Beyonce. Hoe kreeg Ellen Brudet haar poppen via haar fans bij Beyonce?

Hoe tof is dat?! Je start je business vanuit je uitkering met veel passie. Verkoopt in het begin helemaal niets maar je houdt vol omdat je gelooft in je missie om meer kleur in de wereld te brengen. Je omgeving, je community helpt je en je krijgt je eerst fans. 

Steeds meer ambassadeurs raden jou aan, omdat ze geloven in jouw missie. En zo belanden jouw poppen via via ineens bij Beyonce. Wauw! Dat is pas de kracht van je community goed inzetten! 

Hoor hier het inspirerende verhaal van Elle Brudet van Coloured Goodies. Een aanrader voor iedereen die zijn of haar hart volgt, een missie heeft en deze manifesteert. 

Meer weten over Coloured Goodies? Zie www.colouredgoodies.nl.

Wil je zelf ook succesvol zijn dankzij jouw online community? Check www.welovecommunities.nl.

Apr 16, 202101:01:26
23. Hoe zet je online video slim in voor community building?

23. Hoe zet je online video slim in voor community building?

Een online community en online video hebben veel met elkaar gemeen: als je je authentieke zelf bent op beeld, kun je makkelijk met je ideale doelgroep connecten. Maar hoe doe je dat slim?

Daarover ging ik in gesprek met Pelpina Trip, online video expert. In deze podcast ontdek je:

- Hoe je jezelf bent en blijft op beeld;

- Waarom het juist goed is als je video niet perfect is;

- Welke apps jou tijd en geld besparen

- Concrete stappen voor een goedwerkende video

Zodat jij na deze podcast ook toffe video's kunt maken om met je community te delen. Waardoor je nog meer en beter werkt aan de relatie met jouw doelgroep. En je een groep fans om je heen verzameld niet kunnen wachten om klant te worden. Enjoy!

Apr 12, 202101:02:26
22. Doen is beter dan perfectie (kom in die actiestand!)

22. Doen is beter dan perfectie (kom in die actiestand!)

Je hebt een droom, al een tijdje. Maar toch komt het er maar niet van om die droom achterna te gaan. Want je moet eerst nog ... doen. Die puntjes kun je zelf invullen. Je website afmaken, je to-do-lijst van die dag afvinken, een mail schrijven, je funnel inrichten, je banner maken, een goede naam verzinnen, etc. 


Je bent druk, maar ben je wel druk met de juiste dingen? Elke dag is er weer een dag voorbij dat je niet aan je droom hebt gewerkt. Vaak heb je last van zelfsabotage, zonder dat je het weet. Moet het perfect zijn, waardoor je 'echt nog niet kunt starten'. 


Zonde, want daardoor loop je kansen mis. kansen die je als ondernemer keihard nodig hebt! Doen is beter dan perfectie! Luister deze podcast als je een boost nodig hebt en vandaag nog wil starten.

Mar 30, 202113:07
21. Lot ging van 3 naar 17 nieuwe klanten per maand, dankzij een online community :-)

21. Lot ging van 3 naar 17 nieuwe klanten per maand, dankzij een online community :-)

Lot van Santen is een paar jaar geleden gestopt met haar baan omdat ze die niet meer leuk vond en er geen energie van kreeg. Ze begon met haar eigen bedrijf. 

Eerlijk: aan het eind van 2020 ging het niet zo lekker. Ze had moeite om in november en december drie of vier betaalde klanten per maand te krijgen. Nieuwe betalende klanten. Ze dacht: dat moet anders. Want ja, ze twijfelde zelfs of ze moest stoppen met haar eigen bedrijf terwijl ze er zoveel plezier in had. 

Toen dacht ze 'weet je wat ik doe? Ik ga starten met een online community'. Ze besloot er vol voor te gaan en in zichzelf te investeren, terwijl dat eigenlijk niet kon. Maar ze dacht 'ik doe het gewoon', omdat ze er vertrouwen in had. 

Wat een verschil met waar ze nu staat! Lot heeft binnen twee maanden ruimschoots haar targets behaald. Waar ze in november en december met moeite drie of vier klanten binnenhaalde, gaat het nu makkelijk. In januari waren het er 8, in februari zelfs 17 en nu heeft ze er zelfs nog meer. Hoe? Dankzij de kracht van haar online community. Zo snel kan het dus gaan. 

Wat Lot nou precies heeft gedaan, hoe ze dat heeft gedaan en welke praktische tips ze voor jou heeft? Dat hoor je in deze podcast. 

Meer weten? Wees welkom in de Community Leaders Club op Facebook en van de groep van Lot: Gezond Leven en Afvallen doe je zo. Allebei op Facebook. 

Wil je zelf ook succes dankzij een online community? Schrijf je in voor de Online Community Academy: www.welovecommunities.nl/academy.

Mar 25, 202144:32
20. Janneke van Heugten: Mijn praktische probleem is ermee opgelost.

20. Janneke van Heugten: Mijn praktische probleem is ermee opgelost.

Wat als je mailbox zo volloopt met mails dat je bijna niet meer aan je werk toekomt? Dat overkwam Janneke van Heugten. Voor haar een goede reden om een community op te zetten en naast 188 tips ook verhalen, video’s en andere informatie te delen om vaker in de media te komen.
Janneke van Heugten heeft de community VIDM (Vaker In De Media) opgezet. Haar gelijknamige mediaplatform VIDM brengt journalisten en experts samen. Die community is ontstaan omdat ze elke dag werd overspoeld met mailtjes met allerlei vragen van professionals die graag in de media wilden komen. Dat is namelijk haar expertise. Janneke: ‘Al die vragen waren min of meer hetzelfde. Ik besloot daarom een Facebookgroep te maken waar al die vragen gesteld konden worden.’
Voor We love communities zette ze ook een aantal goede tips op een rij om vaker in de media te komen. Een aantal lees je in dit artikel, de rest staat in het We love communities boek en kun je zien in dit video-interview. Een aanrader als je je expert status wilt claimen. En wilt weten hoe een community kan bijdragen aan meer efficiëntie. Maar ook als je wilt horen hoe je snel veel content kunt maken en die slim inplant en hergebruikt. Hoe Janneke haar community levendig houdt met minimale inspanning, kun je zien in dit interview. Daarnaast geeft Janneke tips waar je meteen mee aan de slag kunt. (tekst gaat verder onder de video)
Mar 23, 202134:07
19. Hoe voorkom je dat je veel tijd kwijt bent met het beantwoorden van veelgestelde vragen?
Mar 19, 202117:55
18. Youri Meuleman. De combinatie tussen een community en break-even funnel

18. Youri Meuleman. De combinatie tussen een community en break-even funnel

Wat als je je community wil laten groeien en het gaat niet hard genoeg via mond-tot-mondreclame? Dan kun je digital marketing inzetten om je community (betaald) te laten groeien. Super om ‘funnel koning’ Youri Meuleman een tijdje geleden te interviewen over Facebook advertising, e-mailmarketing en natuurlijk funnels.

Hij deelt een aantal waardevolle lessen met je. Bijvoorbeeld waarom hij gelooft in gratis weggevers en een autoresponder die geautomatiseerd mailtjes verstuurt.

Youri is gespecialiseerd in Facebook advertising. Adverteren met een gratis weggever heeft hij zelf uitvoerig getest als online ondernemer. Hij bouwde daarmee in een paar jaar een e-maillijst van 90.000 ondernemers op. Hoe deed hij dat?

Het antwoord op die vraag kun je horen in deze podcast. Daarnaast deelt Youri tips die jij ook kunt inzetten voor jouw online community. Voor iedereen die wil leren hoe je een online funnel opzet en waarom een gratis weggever op je website werkt.

Mar 16, 202143:18
17. Welke online platformen zijn er om een community te bouwen en welk platform past bij mijn community?

17. Welke online platformen zijn er om een community te bouwen en welk platform past bij mijn community?

Als je een online community wil starten, is de keuze voor welk platform daarbij past vaak de volgende stap. Maar waar let je op bij het kiezen van een platform? Welke soorten communities kun je kiezen? Is het slimmer om je community te starten op social media, een software abonnement af te sluiten of bouw je juist een community op je eigen website of in een app? 

In deze podcast neem ik je mee in verschillende manieren, ontdek je waar je op moet letten en krijg je concrete tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

Meer weten over hoe je als ondernemer succesvol bent dankzij een online community? Check www.welovecommunities.nl.

Mar 12, 202121:30
16. Christiana Courtright: Zonder budget toch snel groeien, het kan!

16. Christiana Courtright: Zonder budget toch snel groeien, het kan!

Als je een start-up bent en snel wilt groeien, maar je budget is beperkt, wat doe je dan? Christiana is erg goed in het snel laten groeien van (start-up) communities. Niet door een groot budget, maar door het inzetten van growth hacking en ludieke acties.

Beluister het (Engelstalige) interview met Christiana Courtright vol met tips, tricks en adviezen. Want het kan echt, jouw community snel laten groeien zonder geld, maar met de juiste samenwerkingen en creativiteit.
Mar 10, 202129:50
15. Verkopen zonder pusherig te zijn: het werkt!

15. Verkopen zonder pusherig te zijn: het werkt!

Verkopen zonder pusherig te zijn: hoe doe je dat nou en hoe kun je dat slim doen met een online community?

Het toffe aan een online community is dat je niet alleen samen met je community een mooi product maakt. Maar dat je ook nog eens referenties krijgt voordat het überhaupt in de winkel ligt.

Ik heb dat letterlijk vandaag gedaan (met www.welovecommunities.nl/clubhousesucces) en ik deel heel graag in deze podcast hoe ik dat heb gedaan. Inclusief tips & tricks, zodat jij deze strategie ook kunt inzetten als je iets nieuws op de markt brengt.

Veel luisterplezier!


Mar 05, 202111:18
14. Harm van Wijk en het geheim van de grootste beleggen community van Nederland

14. Harm van Wijk en het geheim van de grootste beleggen community van Nederland

Hoe creëer je een community met 20.000+ leden?

Harm van Wijk helpt mensen om geld te verdienen op de beurs. Dat doet hij onder andere met de grootste beleggen community van Nederland. Waar je meer informatie vindt over aandelen, goud, bitcoins en vastgoed. Met meer dan 20.000 leden blijft de community groeien. Hoe deed hij dat? Wat is de strategie daarachter? Je hoort het in deze podcast.

Mar 02, 202159:56
13. Clubhouse, Facebookgroep en Podcast: een ijzersterke combinatie
Feb 26, 202115:38
12. Laura Delamar over de meest gastvrije community van Nederland
Feb 23, 202142:18
11. Breaking news! De allereerste Clubhouse 24-uurs room :-)

11. Breaking news! De allereerste Clubhouse 24-uurs room :-)

Ken je die uitspraak van Pippi Langkous: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan?" Juist! Dat gaan Eelco de Boer en ik morgen doen.  We gaan iets doen wat nog nooit eerder in Nederland of België is gedaan. Sterker nog: ik denk dat dit nog nooit gedaan is, waar dan ook ter wereld. Tof toch? En juist daarom gaan wij die uitdaging aan. Wat we gaan doen? De eerste 24-uurs room op Clubhouse organiseren. Holy moly!  Door een online community komen er kansen op je pad die je niet voor mogelijk hebt gehouden. In de media, als spreker en qua samenwerkingen. In deze podcast neem ik je mee met een kijkje achter de schermen van een hele toffe samenwerking.  - hoe start je zo'n toffe samenwerking? - hoe organiseer je een 24-uurs Clubhouse room? - hoe vind je daar vrijwilligers voor? - hoe zet je met spoed 2 online communities op Facebook op? - wat moet je vooral niet vergeten? Luister & ontdek de antwoorden. Dit gaat echt heel vet worden. Ben je erbij, zaterdag 20 februari om 9.00 uur? Let's write history! PS: ik weet zeker dat we fouten gaan maken. En dat is helemaal ok. Want onderdeel van de community leaders formule is leren en optimaliseren. Juist door snel te doen, ook al is het 'out of your comfort zone', zorg je ervoor dat je snel leert en optimaliseert. Dus fouten maken mag. Doe je mee als moderator? Check www.winst.nl/mod.   Meer info over het starten en laten groeien en bloeien van een online community vind je op www.welovecommunities.nl.
Feb 19, 202122:15
10. Igor Beuker. Trendwatcher voorspelde de online community trend al jaren geleden

10. Igor Beuker. Trendwatcher voorspelde de online community trend al jaren geleden

Van de universiteit geschopt en uit betaald voetbal gezet: wat als je dan toch succesvol wilt worden?

Het overkwam Igor Beuker: trendwatcher en veelgevraagd internationaal keynote-spreker. Hij is naar eigen zeggen mislukt betaald voetballer, maar werd toch succesvol door zijn sterke visie en doorzettingsvermogen. Igor heeft meerdere bedrijven opgezet en verkocht, waaronder misschien wel het meest succesvolle community marketing bureau uit Europe: LaComunidad. Hij heeft een hoop te danken aan het internet en ook zijn passie voor en het geloof in het internet, dat het against all odds de technologie, het platform zou worden van de komende 100 jaar.

Igor geeft je een kijkje in de keuken van het runnen van een community bureau, neemt een schat aan informatie mee en deelt zijn learnings over zowel communities als spreken in het openbaar op een eerlijke en oprechte manier. Fantastisch podcast interview over o.a. communities, marketing, media, spreken en meer. Je kunt veel van zijn ervaring leren als je een community wilt opzetten, het management van het nut van een community wilt overtuigen, maar ook als je een keynote speaker wilt worden. Igor geeft je veel tips en tricks waar je meteen mee aan de slag kunt.

Feb 16, 202159:29
9. Clubhouse: 7 slimme strategieën om snel te groeien

9. Clubhouse: 7 slimme strategieën om snel te groeien

De audio-community-app Clubhouse is mega populair! Een mooie kans om daar nu op in te springen als ondernemer. Omdat je waarschijnlijk weinig tijd heb, deel ik in deze podcast 7 slimme strategieën om snel te groeien op Clubhouse. Deze strategieën zette ik zelf ook in om binnen 5 weken van 0 naar 2.900 volgers op Clubhouse te gaan. Veel luisterplezier!

Meer weten over Clubhouse? 

Doe mee met de gratis online spoedcursus: Clubhouse basics voor ondernemers. Je kunt je aanmelden via: https://welovecommunities.nl/gratis-webinar-clubhouse-basics. 

Feb 12, 202124:38
8. Mirjam Hegger. Van 0 naar 1.200 leden in 2 weken. Hoe je megasnel groeit via een Summit.

8. Mirjam Hegger. Van 0 naar 1.200 leden in 2 weken. Hoe je megasnel groeit via een Summit.

Mirjam Hegger is dé Podcast expert van Nederland en België. Ze is Podcaster van het eerste uur en haar podcast werd meer dan 75.000 keer gedownload. Daarnaast runt ze de Podcast Academy en helpt ze ondernemers om een succesvolle podcast op te zetten. Omdat er in Nederland nog maar weinig podcasts zijn en omdat Mirjam de mythe dat je met podcasten geen geld kunt verdienen wilde ontkrachten, organiseerde ze het eerste Podcast Summit van Nederland. Het toffe was: dat deed ze in haar community, in een Facebookgroep.

Het doel was 500 deelnemers, dat werden er uiteindelijk 1.200 in twee weken tijd. Wauw! De kracht van haar online community heeft daar zeker in geholpen. Ze groeide ook enorm via mond-tot-mond-reclame. Hoe ze dat aangepakt heeft hoor je in deze podcast.

Feb 09, 202137:05
7. Clubhouse biedt mega kansen voor jou als ondernemer en dit is waarom

7. Clubhouse biedt mega kansen voor jou als ondernemer en dit is waarom

Niet eerder heb ik van dichtbij meegemaakt dat een nieuw community platform zo bizar veel opschudding veroorzaakt. Half ondernemend Nederland (en België) is in rep en roer. Velen zijn nu al fan van Clubhouse. Sommigen pakken duidelijk hun rol als community leider, anderen wachten rustig af.

In minder dan een week tijd 390 volgers en elke dag toffe gesprekken met prospects, die zich vervolgens inschrijven op je mailinglijst of klant worden. Wie wil dit nou niet? Het overkwam me de eerste 5 dagen op Clubhouse. Een maand later heb ik al 1.700 volgers en kwam ik meerdere keren in de media. Als een van de eerste Nederlandse ondernemers ontdekte ik het platform. Als digital community expert zie ik grote kansen. 

Waarom is dit nieuwe community platform zo populair? En waarom is het een mega kans voor jou als ondernemer om daar nu je podium te pakken? Ik leg het je in deze podcast uit. 


Meer info: gratis spoedcursus Clubhouse voor ondernemers
Hoe werkt Clubhouse precies? Wat zijn do's en dont's? Hoe word je lid en hoe start je een gesprek? Speciaal voor mensen uit mijn community en luisteraars van mijn podcast organiseer ik een spoedcursus Clubhouse, zonder moeilijk gedoe. Ga meteen aan de slag en haal zelf het maximale uit dit nieuwe gratis community-platform. Stel je vragen. Zodat je nu in kunt stappen, want voorlopers zoals jij hebben een mega voorsprong als de rest Clubhouse ontdekt. 

Je kunt je hier opgeven: https://www.welovecommunities.nl/gratis-webinar-clubhouse-basics 

Feb 05, 202124:21
6. Artjanna Harkhoe vraagt Maartje Blijleven het hemd van het lijf

6. Artjanna Harkhoe vraagt Maartje Blijleven het hemd van het lijf

In deze podcast zijn de rollen omgedraaid en wordt Maartje Blijleven zelf geïnterviewd, door niemand minder dan Artjanna Harkhoe van de ImpactMakers Movement Podcast. Je ontdekt hoe ik op jonge leeftijd te maken kreeg met de kracht van een community. Welke (vervelende) gebeurtenissen mij al jong zelfstandig maakte. En krijgt antwoord op de vragen: Wat is de kracht van een online community? Wat de belangrijkste en allereerste stap om een community op te zetten? Kost het veel tijd? Hoe kun je ervoor zorgen dat je community voor je gaat werken? En meer. Een diepgaand interview over het geheim achter een goedlopende community en grootse dromen. 

Feb 05, 202153:13
5. Aartjan van Erkel. Verschillende verdienmodellen dankzij je community

5. Aartjan van Erkel. Verschillende verdienmodellen dankzij je community

Als ondernemer is een fanbase, een online community, essentieel voor succes. Voor online copywriter, trainer en bestsellerauteur Aartjan van Erkel is dat het allerbelangrijkste geweest voor het succes van zijn business. De vraag is: hoe onderscheid je je van de rest?
Aartjan geeft jou de tip om te focussen op personality based marketing, want dat doen maar weinig ondernemers. Zelf super zichtbaar zijn en vooral niet te saai. Zodat je een community opbouwt die met je meegroeit en keer op keer jouw producten koopt als je iets nieuws in de markt zet. Hoe? Dat hoor je in deze podcast!
Feb 02, 202101:04:09
4. Zo staat je nieuwe podcast meteen op nummer 1.

4. Zo staat je nieuwe podcast meteen op nummer 1.

Wauw: ik lanceerde vrijdagmiddag m’n podcast en 1,5 dag later staat hij al op nummer 1 in de Apple Marketing Podcast Top 100. Woohoo!! Natuurlijk komt dit dankzij de kracht van mijn online community. Thanks!
Het is wederom hét bewijs dat een online community mega krachtig is voor jou als ondernemer, als je iets in de markt zet. Hoe ik dat precies deed hoor je in deze podcast. Inclusief 11 tips om jou te helpen met lanceren. Enjoy!
Jan 31, 202118:26
3. Trends - 2021 is hét jaar van online communities

3. Trends - 2021 is hét jaar van online communities

Als ondernemer heb je een online community keihard nodig om relevant te blijven in deze snel veranderende wereld. Trends in 2021 en waarom dit jaar hét jaar is om je online community te starten om je business te laten groeien, nieuwe klanten aan te trekken en je doelen te behalen.
Jan 29, 202149:35
2. Veronique Prins. Nieuwe klanten aantrekken dankzij je online community

2. Veronique Prins. Nieuwe klanten aantrekken dankzij je online community

Als ondernemer en business coach runt Veronique Prins haar business zelf. Haar online community doet ze ‘erbij’. Met succes! Zo overtuigen de leden elkaar om naar haar nieuwe event te gaan. En bedanken ze haar publiekelijk voor haar hulp. Wat mij betreft een ultiem voorbeeld van een goede ondernemer die succesvol is dankzij haar community en netwerk.
Jan 28, 202138:36
1. We love communities Podcast - de allereerste
Jan 27, 202115:35