Skip to main content
Spotify for Podcasters
Wereldstadgidsen

Wereldstadgidsen

By Wereldstadgidsen

Wereldstadgidsen is een netwerk van Nederlandstalige kwaliteitsgidsen in zo'n 30 steden wereldwijd. Wij delen allemaal dezelfde passie voor onze steden en die passie delen we ook graag met jou. Zo maken we jouw stedentrip uniek en persoonlijk. Maak kennis met onze Wereldstadgidsen in deze podcast.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Wat doen Wereldstadgidsen als ze niet kunnen gidsen?

WereldstadgidsenApr 24, 2020

00:00
34:14
Wat doen Wereldstadgidsen als ze niet kunnen gidsen?

Wat doen Wereldstadgidsen als ze niet kunnen gidsen?

Vanwege het Coronavirus kunnen onze Wereldstadgidsen hun reguliere werk niet uitvoeren. Dit betekent echter niet dat ze stilzitten. In deze aflevering spreekt host Ernest (Wereldstadgids in Edinburgh) met de Wereldstadgidsen uit Dublin, New York en Berlijn over de projecten waar zij op dit moment aan werken.
Apr 24, 202034:14
Volhouden, ook wanneer de toeristen uitblijven

Volhouden, ook wanneer de toeristen uitblijven

Deze aflevering staat in het teken van volhouden. Nu het Coronavirus de hele toeristische industrie heeft platgelegd, zitten ook de Wereldstadgidsen deze Pasen thuis - juist op het moment dat ze normaal gesproken hoogseizoen zouden hebben. Host Peter Bijl (ex-Wereldstadgids in Berlijn) gaat in gesprek met de Wereldstadgidsen uit Madrid, Rome en Athene. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal: hoe houden ze deze situatie vol als persoon? En als ondernemer?  

Apr 11, 202027:05
Het Coronavirus in Italië

Het Coronavirus in Italië

Deze aflevering staat volledig in het teken van het Coronavirus. Host Cathelijne (Wereldstadgids in Dublin) gaat in gesprek met de Wereldstadgidsen uit Milaan, Napels en Rome. Zij doen verslag van de situatie in hun wereldsteden en vertellen hun persoonlijke verhaal.
Mar 27, 202029:23
Een kennismaking met Wereldstadgidsen

Een kennismaking met Wereldstadgidsen

In deze allereerste aflevering maak je kennis met Wereldstadgidsen (of WSG). Dit is een netwerk van Nederlandstalige kwaliteitsgidsen wereldwijd. Host Cathelijne (Wereldstadgids in Dublin) gaat in gesprek met oprichter van het netwerk Robbert Reurings (Wereldstadgids in Barcelona). Wat is WSG? Hoe is het ontstaan? En wat is de meerwaarde van het netwerk voor zowel gids, klant als reisagentschap?
Mar 20, 202023:42
January 8, 2020

January 8, 2020

Jan 08, 202000:31