Skip to main content
Spotify for Podcasters
De Werkimago Podcast

De Werkimago Podcast

By Werkimago

Deze Recruitment podcast gaat jou helpen om bekend, zichtbaar en aantrekkelijk te worden voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt. Denk o.a aan Employer Branding, Recruitment Marketing en persona’s, Daarnaast interview ik regelmatig interessante gasten over recruitment (gerelateerde) onderwerpen. En neem ik, Kim Werensteijn, je mee in de ups en downs van het ondernemen.

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#52 Digitaal werven met Bas van de Haterd

De Werkimago PodcastFeb 25, 2021

00:00
36:31
#93 De doelgroep GenZ aantrekken en behouden met Arno Molenaar

#93 De doelgroep GenZ aantrekken en behouden met Arno Molenaar

Arno Molenaar helpt met Bloom werkgevers in het aantrekken en behouden van GenZ. Want dat er nogal vooroordelen rondom deze generatie zijn weten we allemaal, maar welke toegevoegde waarde kan deze generatie bieden? Hoe trek je deze generatie aan? En als ze eenmaal binnen zijn, hoe behoud je hen ook? Dat hoor je in deze podcast!


Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Recruiter de nummer 1 collaborative hiring software, Probeer de software 8 dagen gratis of plan jouw demo in via: www.recruitee.com

Jun 01, 202333:52
#92 De vertaling van je employer brand naar je werkenbij website met Cordaan

#92 De vertaling van je employer brand naar je werkenbij website met Cordaan

Nicky van Veenhuizen werkt bij Cordaan en ging aan de slag met een nieuwe werken-bij website naar aanleiding van de campagne ´Jij bent de toekomst van de zorg´. Hoe pakte zij het aan, om vanuit een Employer Branding campagne, de vertaalslag te maken naar de website? Waar is ze begonnen en welke keuzes hebben ze gemaakt? En hoe zorgde zij ervoor dat ook het ATS goed werkte met de functionaliteiten die ze wilden? Dit en nog veel meer hoor je in deze podcast!


Benieuwd naar de Cordaan Talks waar we het tijdens de podcast over hebben? Hier kun je ze vinden: https://werkenbijcordaan.nl/detoekomstvandezorg/


Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Recruiter de nummer 1 collaborative hiring software, Probeer de software 8 dagen gratis of plan jouw demo in via: www.recruitee.com

May 18, 202328:45
#91 Hoe je jouw talent nog meer kunt inzetten met Linda Brandwijk

#91 Hoe je jouw talent nog meer kunt inzetten met Linda Brandwijk

Een tijd geleden deed ik een sessie bij Linda Brandwijk over Human Design. Zonder dat ze mij kende gaf ze mij een gebruiksaanwijzing van mijzelf waardoor ik nu nog meer mijn talent kan gaan inzetten. Én ook weet ik nu beter waar ik geen energie van krijg en hoe ik daarmee om kan gaan.


In deze podcast ga ik met Linda in gesprek over Human Design. Hoe dat voor mij is gegaan en wat dat voor jou kan betekenen.


En wil jij zelf ook beter inzicht krijgen in welke type klanten of kandidaten jij energie van krijgt? Ga dan naar www.werkimago.nl/gratis-groeicall en plan een Gratis Groeicall met Kim in.

May 11, 202343:24
#90 De kracht van woorden met Nicol Tadema

#90 De kracht van woorden met Nicol Tadema

‘𝑫𝒊𝒕 𝒊𝒔 𝒐𝒑𝒓𝒆𝒄𝒉𝒕 éé𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒖𝒌𝒔𝒕𝒆 𝒑𝒐𝒅𝒄𝒂𝒔𝒕𝒔 𝒗𝒂𝒏 𝒂𝒍𝒍𝒆 90 𝒂𝒇𝒍𝒆𝒗𝒆𝒓𝒊𝒏𝒈𝒆𝒏 𝒅𝒊𝒆 𝒊𝒌 𝒎𝒆𝒕 𝑫𝒆 𝑾𝒆𝒓𝒌𝒊𝒎𝒂𝒈𝒐 𝑷𝒐𝒅𝒄𝒂𝒔𝒕 𝒉𝒆𝒃 𝒈𝒆𝒎𝒂𝒂𝒌𝒕...’

Ik ging helemaal ‘AAN tijdens het gesprek met Nicol over de kracht van woorden.


Zelf heb ik namelijk lange tijd geleden al ervaren hoe bepaalde woorden het verschil kunnen maken of iemand wel of niet een klant wordt. Maar ook of een kandidaat wel of niet reageert op een bericht of social media post van jou als recruiter.


Dus toen Nicol haar nieuwste boek: de 7 magische woorden uit kwam was dat voor mij de aanleiding om haar te benaderen.

 

In deze podcast hebben we het over:

-       2 van de 7 woorden uit Nicol haar boek

-       Het magische woord dat Kim in al haar teksten gebruikt

-       Nicol geeft verklapt ook nog een geheimpje als het gaat om haar teksten


Zoals je hoort sponsort Recruitee deze aflevering. Vraag jouw gratis demo aan of probeer het systeem 18 dagen gratis via recruitee.nl

May 04, 202336:49
#89 Dit is wat er gebeurt als je jouw ideale doelgroep kent

#89 Dit is wat er gebeurt als je jouw ideale doelgroep kent

Laatst kreeg ik een super mooi nieuw inzicht over het kennen van je ideale doelgroep. Voor mij ging dit specifiek over mijn ideale klant, maar dit kan voor jou ook de ideale kandidaat zijn. Het inzicht wat ik kreeg deel ik natuurlijk met jou in deze podcast.


En wil jij zelf ook beter inzicht krijgen in welke type klanten of kandidaten jij energie van krijgt? Ga dan naar www.werkimago.nl/gratis-groeicall en plan een Gratis Groeicall in.


Apr 27, 202319:09
#88 Dit is hoe elke Recruiter aan de slag kan met de Employer Value Proposition met Karim van Recruitee

#88 Dit is hoe elke Recruiter aan de slag kan met de Employer Value Proposition met Karim van Recruitee

De EVP, oftewel Employer Value proposition, het is een fancy term en lijkt heel groot. In deze podcast ga ik samen met mijn gast Karim de EVP platslaan. Hij is Global Head of het Talent Acquisition team van Recruitee, de nummer één als het gaat om collaborative hiring software waarmee je de beste teams bouwt. Ook vertelt hij hoe hij zijn remote TA team aanstuurt en wat daarbij komt kijken.


Nog even over Recruitee:

Recruitee is de software voor collaborative hiring die een complete oplossing biedt voor HR-teams die met de rest van de organisatie willen samenwerken om beter te werven. Duizenden groeiende bedrijven zoals Swapfiets, Tony's Chocolonely en Scotch & Soda gebruiken Recruitees gebruiksvriendelijke software al. Hiermee beheren ze hun recruitment en gebruiken ze een kandidaten-beheersysteem waarmee ze kandidaten vinden, interviewen en aannemen. Meer dan 181 duizend gebruikers van meer dan 5000 bedrijven vinden gemakkelijk hun weg in ons intuïtieve interface. Hier worden op maat gemaakte funnels gecreëerd, wordt toptalent aangetrokken en gesourced, worden kandidaten geëvalueerd en worden toekomstige collega's aangenomen. Probeer de software 8 dagen gratis of plan jouw demo in via: www.recruitee.com

Apr 20, 202339:34
#87 Doe jij je werk met de juiste energie?
Apr 06, 202312:47
#86 Wat als je de gebruiksaanwijzing van jezelf zou krijgen?

#86 Wat als je de gebruiksaanwijzing van jezelf zou krijgen?

Je kijkt naar het leven, je bent op deze wereld geplopt en je hebt geen idee. Maar door dingen uit te proberen, te voelen en te ervaren kom je steeds dichterbij wie je bent. Ik deed een Human Design sessie bij Linda Brandwijk, omdat ik intern voelde dat ik al langere tijd niet optimaal mezelf kon zijn. Ik had pieken en dalen, ik voelde dat niet al mijn klanten even goed bij mij pasten en de dingen liepen niet zoals ik dat wilde.


Na het gesprek heb ik letterlijk een gebruiksaanwijzing van mezelf gekregen. Ik weet waar mijn krachten zitten, ik kan mijn zwaktes beter omarmen en ik ben achter mijn sterkste talent gekomen


Een podcast waarin je een hele andere kant van mij hoort. Hij is kwetsbaar en ik zeg heel eerlijk dat ik mijn kwetsbare kant laten zien spannend vind. Luister er zelf naar in deze aflevering.


Mocht je na het luisteren van de podcast denken; ´Kim, zet je talent maar op mij in. Ik sta open om te ontdekken waar ik kan groeien!´. Ga dan naar werkimago.nl/gratis-groeicall en wie weet spreken wij elkaar snel.

Mar 30, 202328:27
#85 Schuif aan tafel bij Marcel Borst en Kim Werensteijn

#85 Schuif aan tafel bij Marcel Borst en Kim Werensteijn

Nadat Marcel Borst en Kim Werensteijn in 2020 een podcast opnamen die nog steeds op de nummer 1 van De Werkimago Podcast staat was het tijd voor een nieuwe podcast tussen deze twee experts.

In deze podcast hebben zij het over: Kennisdeling. Wat vinden zij over het delen van kennis aan anderen. Wat doen ze zelf aan kennisdeling? Investeren Marcel en Kim zelf wel in opleidingen en trainingen. Zo ja, in welke?

Dat en nog veel meer hoor je in deze podcastaflevering.

En mocht je willen weten welk perspectief Kim voor jou ziet als het gaat om de stappen die jij als recruiter nog kunt zetten waardoor je meer rust en vrijheid ervaart? Vraag dan de gratis groeicall aan via: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/

Mar 16, 202342:57
#84 Tim Looije vertelt hoe hij wél kandidaten aantrekt

#84 Tim Looije vertelt hoe hij wél kandidaten aantrekt

Herken je ook dat je als recruiter regelmatig afvraagt of je het wel goed doet? Of je wel de juiste stappen neemt in de recruitment en in je bedrijf? En welke waarde je voor jouw klanten en kandidaten betekenen?

Hoe zou het zijn als je zeker van jezelf bent. Dat je weet welke stappen je kunt nemen en je ook daadwerkelijk voelt welke toegevoegde waarde jij hebt?

Kim laat je jouw waarde je kunt betekenen én voelen. Zij begeleid je naar meer ´controle´ op jouw onderneming en recruitment zodat je meer rust en vrijheid gaat ervaren.

Tim Looije, IT Recruiter en ondernemer volgde in 2022 het programma Meer Goede Kandidaten. Hij vertelt in deze podcast waar hij tegenaan liep toen hij met Kim in contact kwam, hoe hij het programma heeft ervaren en welke concrete resultaten hij heeft gehad.


En mocht je willen weten welk perspectief Kim voor jou ziet waardoor jij je waarde gaat voelen en rust en vrijheid kunt gaan ervaren? Vraag dan de gratis groeicall aan via: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/

Feb 23, 202324:03
#83 Kies en de kandidaten kiezen jou

#83 Kies en de kandidaten kiezen jou

Kies en de kandidaten kiezen jou

Kies en je wordt gekozen. Het is een zin die ik regelmatig tegen mijn klanten zeg als ze hun doelgroep niet durven te kiezen. Misschien herken jij het ook wel dat je het leuk vindt om iedereen te helpen.

Ben je een recruiter die alle vacatures kan invullen van IT tot marketing en van HR tot logistiek personeel. Alles kan je en je vindt het leuk om in de breedte te blijven werken, als generalist. Ik herken dit, ik vond dit namelijk ook altijd heel leuk.

In deze podcast neem ik je mee hoeveel makkelijker jouw leven als recruiter wordt als je wel kiest. En welke consequenties het heeft als je niet kiest.

En mocht je willen weten welk perspectief ik voor jou zie om beter posts te maken zodat je ook écht die goede kandidaten aantrekt? Vraag dan de gratis groeicall aan via: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/

Feb 16, 202313:15
#82 Hoe kun je kandidaten triggeren om in gesprek met je te gaan?

#82 Hoe kun je kandidaten triggeren om in gesprek met je te gaan?

Hoe kun je kandidaten triggeren om in gesprek met je te gaan?

En eigenlijk kan ik ook zeggen: Hoe zorg je ervoor dat je een post of content maakt waarmee je een kandidaat triggert contact op te nemen?

Wellicht herken je het wel, je bent al wel zichtbaar op Linkedin maar meer dan een like of reactie van een vriend familielid en een enkele recruiter die jou een like gunt krijg je niet. En dit terwijl je juist zichtbaar wilt zijn om kandidaten aan te trekken.

Welke ingrediënten zijn ervoor nodig om een post succesvol te maken? Wat maakt dat je meer interacties krijgt op je post zodat niet alleen je vrienden en familie je post liken, maar ook echt jouw doelgroep. En hoe zorg je ervoor dat je een kandidaat triggert om contact met jou op te nemen? Dat vertel ik jou in deze podcast.

En mocht je willen weten welk perspectief ik voor jou zie om beter posts te maken zodat je ook écht die goede kandidaten aantrekt? Vraag dan de gratis groeicall aan via: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/

Feb 09, 202319:58
#81 Benoemd tot Meest Invloedrijke Recruitment Marketeer – dit is wat je wilt weten over deze verkiezing!

#81 Benoemd tot Meest Invloedrijke Recruitment Marketeer – dit is wat je wilt weten over deze verkiezing!

2x benoemd tot Meest Invloedrijke Recruitment Marketeer – dit is wat je wilt weten over deze verkiezing!

Ja, ik heb de #MIR2022 verkiezing gewonnen! Een supertoffe bevestiging dat ik vooral door moet gaan waar ik mee bezig ben.

In deze podcast ga ik je de ins en outs van mijn deelname aan deze verkiezing vertellen. Want los wat je ziet aan de voorkant, gebeuren er juist heel veel dingen aan de achterkant. Want wat vond ik er eigenlijk van dat ik mensen moest vragen te stemmen? Wat gebeurde er allemaal nog op de laatste stemdag? En wat ging er in mij om toen ik daar in Amsterdam in huize Frankendael stond en ze de namen van de nominees omriepen?

Dat hoor je in deze podcast!

Feb 02, 202323:53
#80 Oh what a year!

#80 Oh what a year!

Een wel hele speciale laatste aflevering van het jaar 2022. Het is namelijk de 80ste aflevering en ik kijk terug op wat er gebeurde dit jaar. Daarnaast een vooruitblik naar 2023 en er staan leuke dingen te gebeuren!

Stem op mij als Meest Invloedrijke Recruiter 2022 via: https://emploit.nl/stem-nu-vote-now-mir-2022/

Wil je een Gratis Groeicall aanvragen, ga dan naar https://werkimago.nl/gratis-groeicall/


P.S. sorry voor het gekraak af en toe, blijkbaar lag mijn telefoon dichtbij de opname apparatuur en die zorgde af en toe voor gekraak

Dec 22, 202222:43
#79 Wat kan je doen aan de krappe arbeidsmarkt?

#79 Wat kan je doen aan de krappe arbeidsmarkt?

Je herkent namelijk vast ook wel dat kandidaten vaker afhaken. Of eigenlijk dat er überhaupt kandidaten minder of niet reageren op Inmails.
Als ik in gesprekken met recruiters vraag hoe dit komt hoor ik bijna altijd het antwoord: 'Ja, door de krappe arbeidsmarkt'.
Misschien heb jij dit ook wel eens gezegd of is het door je gedachten gegaan.
Wat kan je doen aan die krappe arbeidsmarkt? En waarom een krappe arbeidsmarkt niet de schuld is van het niet kunnen invullen van jouw vacatures. Daar ga ik het met je over hebben in deze podcast.
Dec 15, 202212:43
#78 - 2 tips waardoor jij genoeg inspiratie hebt om content te maken

#78 - 2 tips waardoor jij genoeg inspiratie hebt om content te maken

2 tips waardoor jij genoeg inspiratie hebt om content te maken

'help, ik weet niet waar ik content over moet maken'

'Ik heb geen inspiratie'

'ik heb een writersblock'

Zomaar wat kreten die ik regelmatig van recruiters hoor die bezig zijn om zichtbaar te worden op LinkedIn. Want om steeds nieuwe dingen te 'moeten' verzinnen lukt de meeste recruiters niet.

En dit is eigenlijk zonde, want je hoeft ook helemaal niet steeds nieuwe dingen te verzinnen als je het op een goede manier aanpakt.  


Ik geef je 2 tips in deze podcast zodat jij genoeg inspiratie gaat krijgen voor jouw content.


En mocht je willen weten welk perspectief ik voor jou zie om beter posts te maken zodat je ook écht die goede kandidaten aantrekt? Vraag dan de gratis groeicall aan via: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/

Dec 08, 202219:07
#77 Hoe zorg je ervoor dat je goede kandidaten aantrekt met jouw posts?

#77 Hoe zorg je ervoor dat je goede kandidaten aantrekt met jouw posts?

Hoe zorg je ervoor dat je goede kandidaten aantrekt met jouw posts? Want dat je goede kandidaten aan kunt trekken met content weet je al, maar op dit moment krijg je vooral wat likes van familie, kennissen en wat andere recruiters die jouw post een 'like' gunnen.

Maar hoe maak je dan posts waarbij je die goede kandidaten aanspreekt zodat ze contact gaan opnemen met JOU? Dat hoor je in deze podcast.

En mocht je willen weten welk perspectief ik voor jou zie om beter posts te maken zodat je ook écht die goede kandidaten aantrekt? Vraag dan de gratis groeicall aan via: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/

Dec 01, 202219:52
#76 - 5 tips voor meer goede kandidaten die bij JOU solliciteren

#76 - 5 tips voor meer goede kandidaten die bij JOU solliciteren

In deze podcast lees ik mijn gratis ebook voor waarin ik je 5 tips geef waardoor jij vandaag nog een start kunt maken om meer goede kandidaten bij jou te laten solliciteren. 

Word bekend, zichtbaar en aantrekkelijk wordt voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt en ervaar dat kandidaten zelf solliciteren!


Vraag de gratis groeicall aan via: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/

Nov 24, 202219:04
#75 De 3 kansen van videorecruitment met Sandhna van Cammio - #3 miniserie Digitaal-Werven 2022

#75 De 3 kansen van videorecruitment met Sandhna van Cammio - #3 miniserie Digitaal-Werven 2022

De 3 kansen van videorecruitment zijn….

...te beluisteren in deze LIVE podcast die ons opgenomen op het Digitaal-Werven event 2022 


Ik interview Sandhna van Cammio hierover en natuurlijk vertelt zij:

- Wat videorecruitment eigenlijk is

- Hoe en waar je het videorecruitment inzetten

- Wat je kunt bereiken met videorecruitment

Daarnaast heeft het live publiek ook een paar hele leuke vragen gesteld waarop zij is ingegaan.


Nov 17, 202220:57
#74 Ik was urenlang aan het searchen naar de juiste kandidaat om een vacature in te vullen… Dat moest toch makkelijker kunnen?

#74 Ik was urenlang aan het searchen naar de juiste kandidaat om een vacature in te vullen… Dat moest toch makkelijker kunnen?

Ik was urenlang aan het searchen naar de juiste kandidaat om een vacature in te vullen… Dat moest toch makkelijker kunnen? 

Ik begeleid Recruiters om zelf gemakkelijk employer branding en recruitment marketing in te zetten waardoor zij minder hoeven te ‘searchen’, minder druk van hiring managers en klanten ervaren doordat vacatures makkelijker worden ingevuld met kandidaten die zélf solliciteren. 

Daarom is het mijn missie om Recruiters te leren hoe ze snel en haast moeiteloos vacatures invullen, doordat de perfecte kandidaten zélf bij hen aankloppen, zodat zij meer omzet kunnen genereren met hun bedrijf in minder tijd. 


Van uren searchen naar goede kandidaten die zelf solliciteren op jouw vacatures

Regelmatig zat ik met de handen in het haar hoe ik die ene goede kandidaat kon vinden. Van urenlang searchen en kandidaten benaderen werd ik moedeloos. Ook wilde ik de hiring managers en mijn klanten niet teleurstellen. Ze hadden mij tenslotte ingehuurd om hun ‘probleem op te lossen. 

Ik voelde de druk van hen om de vacatures snel ingevuld te krijgen. Daarbij kreeg ik weinig budget om de vacatures in te vullen en durfde zelf ook niet echt te investeren. 

Met veel moeite lukte het mij dan wel om kandidaten te vinden, maar vaak vroeg ik mij af of het niet makkelijker kon. Met enige regelmaat had ik ‘geen zin’ om weer te searchen en profielen af te struinen die ik meestal ook al een keer eerder was tegengekomen. Of eigenlijk, ik had regelmatig überhaupt geen zin om te werken en kwam vaak uitgeput thuis. En dat terwijl mijn hart in recruitment ligt. Dat moest toch makkelijker kunnen? 


De kandidaten solliciteerden zelf bij mij… 

Door het toepassen van Employer Branding en Recruitment Marketing, begonnen de kandidaten zich bij MIJ aan te melden. Het searchen en zoeken naar kandidaten werd stukken minder en ik bespaarde daardoor veel tijd! 

De tijd die ik over had kon ik gebruiken om meer klanten te helpen, maar ook om in gesprek te gaan met klanten en hiring managers. 


Inmiddels help ik nu andere recruiters om sneller en makkelijker vacatures in te vullen, zodat goede kandidaten zélf solliciteren en zij meer vacatures kunnen invullen in minder tijd. 

Mijn eerdere klanten werken, doordat ze employer branding en recruitment marketing inzetten bij hun klanten, nu op een strategischer niveau, waardoor zij minder tijd kwijt zijn aan het invullen van vacatures. 

Ze zijn niet meer alleen operationeel vacatures aan het invullen, maar werken echt toe naar de bekendheid en zichtbaarheid voor hun klant als werkgever, waardoor kandidaten zelf gaan solliciteren. 

Ook verdienen zij tot wel 40% meer doordat zij hun businessmodel van interim en/of ‘no cure no pay’ recruitment hebben omgezet naar vaste maandelijkse inkomenstromen. 


Het is geen hogere wiskunde om ervoor te zorgen dat goede kandidaten bij JOU solliciteren… 

Eigenlijk kan ik er gewoon boos om worden dat er over employer branding en recruitment marketing wordt gepraat alsof het hogere wiskunde is. Ik ben er echt van overtuigd dat iedere Recruiter dit kan! 

Ik had gewild dat ik iemand had die mij op sleeptouw had genomen, want dan had al zoveel eerder makkelijker geweest. Ik leer mijn klanten in simpele stappen en in Jip & Janneke taal om zelf employer branding en recruitment marketing toe te passen zodat zij niet meer ‘verzuipen’ in alle fancy termen, maar zodat ze weten welke stappen ze moeten zetten om sneller vacatures te vullen en kandidaten zelf te laten solliciteren. 


En nu ben ik oprecht benieuwd naar jou! Laat jou verhaal achter via: https://werkimago.nl/over-mij/

Nov 10, 202215:57
#73 Sanne van Radancy vertelt waarom werkenbij-sites het fundament zijn van alle arbeidsmarktcommunicatie - #2 miniserie Digitaal-Werven 2022

#73 Sanne van Radancy vertelt waarom werkenbij-sites het fundament zijn van alle arbeidsmarktcommunicatie - #2 miniserie Digitaal-Werven 2022

Met Sanne van Radancy ging ik in in deze live podcast in gesprek met haar waarom werkenbij-sites het fundament zijn van al je arbeidsmarktcommunicatie. En wat doe je als een werkenbij website eenmaal staat?

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied en wat ziet zij in de markt? Hoe zou je de werkenbij kunnen doorontwikkelen met de trends in de markt?

Het antwoord op deze vragen, en die van het live publiek geeft zij in de live podcast die we opnamen tijdens Digitaal-Werven 2022.


Nov 03, 202218:55
#72 Hoe bereik je jouw doelgroep en waarom persona's niet werken

#72 Hoe bereik je jouw doelgroep en waarom persona's niet werken

Hoe kan ik mijn doelgroep bereiken? 1 van de vragen die ik regelmatig hoor van recruiters.  Want als je toch maar zou weten hoe je je doelgroep of die ideale kandidaat kunt bereiken dan zou het zoveel makkelijker zijn.

En als we het dan toch over de doelgroep hebben, dan komt ook al snel het woord PERSONA voorbij.

Waarom deze 9 van de 10 niet werken en wat mijn antwoord is op de vraag: Hoe je jouw doelgroep kunt bereiken, hoor je in de nieuwste podcast!


Waarom zelf stoeien als je aan de hand mee genomen kan worden? Boek jouw Gratis Groeicall en kijk in hoeverre Kim jou kan helpen naar meer goede kandidaten. Boek de call via www.werkimago.nl/gratis-groeicall

Oct 27, 202215:21
#71 De 3 trends van Recruitment Marketing met Rutger van Brandmannen - #1 miniserie Digitaal-Werven 2022

#71 De 3 trends van Recruitment Marketing met Rutger van Brandmannen - #1 miniserie Digitaal-Werven 2022

Wat zijn nu de 3 trends van Recruitment Marketing? Dat gaat Rutger van Brandmannen je in deze eerste aflevering van de miniserie van Digitaal-Werven 2022 vertellen.

Hij neemt je in deze podcasts mee in wat de 3 trends zijn en ook hoe je hier als recruiter mee kunt beginnen.

Oct 20, 202220:19
#70 Hoe ik dit jaar gebruikte om weer nieuwe en betere podcasts te kunnen maken

#70 Hoe ik dit jaar gebruikte om weer nieuwe en betere podcasts te kunnen maken

Precies een jaar geleden nam ik de laatste podcast op. En ik zeg je ook eerlijk, ik was er echt even klaar mee. Het begon energie te kosten in plaats van op te leveren. Ik was ook steeds meer en langer aan het bewerken en dat terwijl ik juist de authenticiteit zo belangrijk vond.

En dus kwam daar het moment dat ik mezelf een jaar ‘vrij’ gaf om podcasts te maken. Wat dat met mij deed en een vooruitblik naar de komende podcasts hoor je in deze aflevering!


Wil je jezelf ook opgeven voor de Gratis Groeicall, ga dan naar: https://werkimago.nl/gratis-groeicall/ 

Oct 13, 202210:02
#69 - Recruitmentcampagnes draaien met weinig budget - #5 van de miniserie Digitaal-Werven 2021
Jan 06, 202219:58
#68 - Een kijkje in de Employer Branding keuken van Bol.com - #4 van de miniserie Digitaal-Werven 2021
Dec 23, 202119:09
#67 - Hoe je als werkgever onaangetapt talent kunt bereiken - #3 van de miniserie Digitaal-Werven 2021
Dec 09, 202122:41
#66 Het geheim om IT talent te werven met Rob van Elburg - #2 van de miniserie Digitaal-Werven 2021
Nov 25, 202123:25
#65 Waarom kandidaten voor de companyfit kiezen en niet voor de jobfit - #1 van de miniserie Digitaal-Werven 2021

#65 Waarom kandidaten voor de companyfit kiezen en niet voor de jobfit - #1 van de miniserie Digitaal-Werven 2021

De start van een miniserie met podcasts naar aanleiding van het Recruitmentevent Digitaal-Werven (DW).  Vandaag de aftrap in een LIVE podcast met Bjorn Veenstra van CompanyMatch. Met hem sprak ik over waarom kandidaten steeds vaker voor de 'company fit' kiezen in plaats voor de 'job fit'. Het publiek kon ook live hun vragen instellen dus die hebben we natuurlijk besproken met op het einde een live Q&A. Achteraf kwamen er ook hele mooie reviews naar aanleiding van de enquete die door het DW was uitgestuurd. Zie hier een aantal van de reviews: Het was een mooi en duidelijk interview. Leuk om op deze manier bij te wonen. Ook interactief door de manier van het vragen kunnen stellen middels QRcode. Kim stelde goede vragen, Bjorn gaf heldere antwoorden. Ik bleef geboeid. Leuk om eens in een andere setting een lezing bij te wonen, heel interessant en relevant onderwerp! Heeft mij zeker geïnspireerd.
Nov 11, 202127:09
#64 Kim spreekt over Employer Branding in de Amerikaanse Chad & Cheese podcast

#64 Kim spreekt over Employer Branding in de Amerikaanse Chad & Cheese podcast

Kim was uitgenodigd om in de Amerikaanse Chad & Cheese Podcast te komen spreken over Employer Branding. Stiekem vond ik het heel spannend wetende dat er tienduizenden Amerikanen naar de podcast luisteren. Best spannend dus als je het 'kleine' Nederland gewend bent. Uiteindelijk vond ik het heel leuk om te gast te zijn, ze stelden interessante vragen en het is leuk om te horen wat de verschillen met Amerika zijn.

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).


Jul 15, 202126:23
#63 De Werfathon met Elvira en Renee

#63 De Werfathon met Elvira en Renee

Waar Employer Branding en Recruitment Marketing vaak gezien worden als wat meer voor de mid/lange termijn, heb je als recruiter of organisatie in praktijk vaak NU nieuwe medewerkers nodig.  En als je dan ook maar weinig recruitmentcapaciteit hebt is er nu een nieuwe, en nu al succesvolle, oplossing: de Werfathon! Elvira Tibboel en Renee Schieving gaan je deze keer in de Werkimago Podcast hier alles over vertellen.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).Jul 01, 202126:60
#62 Alles over arbeidsmarktcommunicatie met Yvonne Smets

#62 Alles over arbeidsmarktcommunicatie met Yvonne Smets

Yvonne Smets, arbeidsmarktcommunicatie specialist vertelt over haar rol als amc-er. Wat doet zij in dagelijks? En hoe zorgt ze ervoor dat ze alle afdelingen samenbrengt? 

Ze maakte de overstap van de zorg naar een commerciële organisatie. Waarom deed ze dit en gaat ze hetzelfde te werk als in de zorg?

Dit en nog veel meer vertelt Yvonne in deze podcast aflevering


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jun 17, 202135:28
#61 Recruitment Marketeer Isabelle Westra vertelt over haar employer branding campagne

#61 Recruitment Marketeer Isabelle Westra vertelt over haar employer branding campagne

Isabelle Westra, Recruitment Marketeer bij Caesar Groep zit midden in een employer branding campagne! Hoe heeft ze het aangepakt, welke keuze heeft ze moeten maken en welke resultaat ziet ze al? Dit en nog veel meer vertelt zij in deze aflevering!


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jun 03, 202135:37
#60 Kim te gast in de MovingAbroad Podcast

#60 Kim te gast in de MovingAbroad Podcast

Moving abroad dat is wat Kim een paar jaar geleden natuurlijk deed. Zij vertelt als gast in de Movingbroad Podcast van Maaike alles over haar emigratie naar Spanje en wat zij vroeger als kind al voor avontuurlijks in haar had.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).May 20, 202141:07
#59 Tooling met Olfertjan Niemeijer

#59 Tooling met Olfertjan Niemeijer

Tools, we worden er mee platgegooid! Olfertjan Niemeijer van Independent Recruiters is een tools fan. Hij neemt ons in deze podcastaflevering mee waarom hij voor tools kiest, van welke tools hij fan is en hoe hij bij bepaalde leveranciers is uitgekomen in zijn zoektocht.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

May 06, 202134:15
#58 Vloggende IT Recruiter Gozde Yilmaz vertelt....

#58 Vloggende IT Recruiter Gozde Yilmaz vertelt....

Gozde Yilmaz, de vloggende IT-Recruiter verteld over haar ervaring met vloggen. Hoe werd zij de vloggende IT Recruiter, wat levert het haar op en welke tips heeft ze voor jou. Dat en nog veel meer hoor je in deze podcastaflevering.

P.S. ook leuk om te beluisteren als je niet wilt vloggen :-)


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Apr 22, 202136:48
#57 De arbeidsmarkt post-corona met Bas Westland en Wim Davidse

#57 De arbeidsmarkt post-corona met Bas Westland en Wim Davidse

Met Bas Westland en Wim Davidse spreek ik over de arbeidsmarkt post corona. Wat verwachten zij qua arbeidsmarkt en waar komt de focus op te liggen? Dat en nog veel meer hoor je in deze podcast aflevering!


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Apr 08, 202134:51
#56. 4 thema's van Employer Branding en Recruitment Marketing

#56. 4 thema's van Employer Branding en Recruitment Marketing

4 thema's van Employer Branding en Recruitment Marketing die we behandelen in mijn online programma. Ik ben ontzettend enthousiast en dankbaar dat er zoveel interesse is en er nog maar 2 plekjes beschikbaar zijn voor het groepje di 6 april start. Mocht je dus nog interesse hebben kijk op www.werkimago.nl/programma en plan een call in met mij.

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Mar 25, 202118:02
#55 Recruitment Marketing automation funnels met Richenel

#55 Recruitment Marketing automation funnels met Richenel

Recruitment Marketing automation funnels een mond vol en dus gaat Richenel van 't Kruys ons meenemen in deze wereld. Want hoe kan je recruitment (marketing) en de opvolging van talenpools automatiseren met een persoonlijke touch.

Funnels worden al veel gebruikt in marketing en komen nu beetje bij beetje de recruitment branche in. Want door je funnel slim in te richten kun je steeds meer administratief werk automatiseren en kun je als recruiter EN persoonlijk blijven EN goed zichtbaar worden bij jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Mar 18, 202131:36
#54 JouwWending met Kim Werensteijn

#54 JouwWending met Kim Werensteijn

Door Wendy van Wijngaarden werd Kim in de JouwWending podcast geïnterviewd. Kim vertelt welke wendingen zij allemaal heeft gemaakt. 1 daarvan is natuurlijk naar Spanje, maar al op vanaf vroegs af aan maakte zij bepaalde wendingen die niemand maakte. Het hele verhaal hoor je in deze podcast aflevering!

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Mar 11, 202153:19
#53 High volume recruitment en zelf campagnes omzetten met Onno Blom
Mar 04, 202136:17
#52 Digitaal werven met Bas van de Haterd

#52 Digitaal werven met Bas van de Haterd

Vandaag is Bas van de Haterd te gast in de podcast. Met Bas praat ik over digitaal werven. Hij geeft vele mooie tips die jij als Recruiter kunt inzetten om jouw recruitment (proces) te verbeteren. Kortom: maak je basis op orde en zie dat je meer sollicitaties krijgt.

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Feb 25, 202136:31
#51. 6 Twijfels die jij als Recruiter vast herkent

#51. 6 Twijfels die jij als Recruiter vast herkent

Als Recruiter herken je vast de twijfels die ik in deze podcast bespreek. Maak je geen zorgen, ik vertel je ook wat je kunt doen zodat je niet meer twijfelt!

De pagina waar ik naar verwijs in de podcast vind je via: www.werkimago.nl/programma

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Feb 18, 202110:47
#50. 30 tips uit 50 afleveringen van De Werkimago Podcast

#50. 30 tips uit 50 afleveringen van De Werkimago Podcast

Alweer 50 podcastafleveringen van De Werkimago Podcast! In deze aflevering deel ik 30 tips, learnings en ervaringen uit de 50 podcastafleveringen. Natuurlijk ook met dank aan al mijn gasten. Blijf vooral tot het einde luisteren, want aan het einde deel ik nog een nieuwtje!

De checklists waar ik naar refereer in deze aflevering zijn te vinden via: https://werkimago.nl/checklists/

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Feb 11, 202118:01
#49 Schaarse kandidaten die zelf solliciteren met Luuk Jan Feitsma

#49 Schaarse kandidaten die zelf solliciteren met Luuk Jan Feitsma

Schaarse kandidaten die zelf solliciteren, een droom voor iedere Recruiter. Bij Luuk Jan Feitsma van GoDataDriven gebeurd het echt! Niets voor niets is hij dan ook de Meest Invloedrijk Recruiter (MIR) van 2020 geworden. Hij vertelt jou in deze podcast hoe hij dat voor elkaar krijgt.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).Feb 04, 202141:37
#48 De avontuurlijke vrouwen Podcast interviewt Kim over haar emigratie

#48 De avontuurlijke vrouwen Podcast interviewt Kim over haar emigratie

Antonette Spaan interviewt Kim over haar emigratie naar Spanje. Want wat moet je daarvoor doen, welke keuzes moet je maken en hoe krijg je jouw partner mee? Dit en nog meer hoor je in deze podcastaflevering.

Wil je meer zien en horen van Kim Werensteijn? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jan 28, 202101:01:06
#47 Schaarse kandidaten werven met Sander Smorenberg van de NS

#47 Schaarse kandidaten werven met Sander Smorenberg van de NS

Schaarse kandidaten, elke recruiter heeft er wel mee te maken. Hoe haal je deze kandidaten nu toch binnen in je organisatie? Hét 'gouden' antwoord daarop bestaat helaas niet, maar door in gesprek te gaan met verschillende Recruiters in schaarse doelgroepen gaan we je toch tips geen. Alles met de intentie zodat het voor jou makkelijker wordt als Recruiter. In podcastaflevering #19 sprak ik hier ook al over met Iris van Dam. Beluister die aflevering via: https://anchor.fm/werkimago/episodes/19-Met-Iris-van-Dam-spreek-ik-over-het-bereiken-van-schaarse-kandidaten-ecmqff.

Vandaag spreek ik hierover met Sander Smorenberg van de Nederlandse Spoorwegen. Hij neemt jou mee in zijn zoektocht naar schaarse IT kandidaten en hoe hij deze mensen weet binnen te halen.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jan 21, 202135:12
#46 Ontwikkeling programma voor echt gemotiveerde en eager Recruiters

#46 Ontwikkeling programma voor echt gemotiveerde en eager Recruiters

De ontwikkeling van Werkimago blijft doorgaan. In deze aflevering vertel ik over mijn nieuwe idee waardoor ik het een en ander aan het omzetten ben. Een nieuw programma voor echt gemotiveerde en eager Recruiters die zichzelf willen ontwikkelen zodat zij meer goede sollicitanten krijgen. Luister het in deze aflevering!


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jan 14, 202115:51
#45 Vrijheidsondernemer Jeanet interviewt Kim over online ondernemen vanuit het buitenland

#45 Vrijheidsondernemer Jeanet interviewt Kim over online ondernemen vanuit het buitenland

In deze podcast interviewt Jeanet Bathoorn van de Vrijheidsondernemers in haar podcast Kim over het emigreren naar Spanje en het online ondernemen. Ook hebben zij het over de keuzes die je hierbij moet maken. Jeanet weet het zelfs voor elkaar te krijgen om Kim in tranen te krijgen, maar gelukkig zijn die ook snel weer weg. Daarnaast geeft ze nog een tip aan ondernemers die ook online willen gaan ondernemen.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jan 07, 202144:39
#44 Online Recruitment Marketing met Arjan Elbers

#44 Online Recruitment Marketing met Arjan Elbers

Dit jaar bekeek ik een korte videotraining van Arjan Elbers over werkenbij websites. En wat mij meteen opviel is dat hij, net zoals ik, in simpele taal spreekt over soms wat lastige recruitmentonderwerpen. En dus dacht ik, ik vraag Arjan in mijn podcast om te spreken over werkenbij websites. Maar als snel ging het veel verder dan werken bij websites en dus ga je in deze aflevering van alles horen over online recruitment marketing.


Wie is Arjan?
Brabander in hart en nieren en hij stopt alleen met praten over recruitment als hij aan het eten is. Medeoprichter van Get Noticed en schrijver van het boek Het Recruitment Fundament. Hij noemt zichzelf een Recruitment Gekkie, dat hoor je ook in deze aflevering.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Dec 10, 202044:18
#43 Er was eens een Recruiter... deel 3

#43 Er was eens een Recruiter... deel 3

Als Recruiter weet ik als geen ander wat je het liefste als Recruiter wilt. Een manager komt bij je omdat hij of zij een vacature heeft. Voor het gemak even een hij. Je hebt een vacature intake, de manager verteld wat hij zoekt, je schrijft een vacaturetekst, zet deze online en nog geen week later heb je minimaal 10 goede sollicitanten op papier. Dat zou toch geweldig zijn?! Jammer he dat het in de praktijk nooit zo is. Tijdens de vacature intake begint de manager al direct met wat hij wel en niet wil. Het lijstje wordt steeds langer en het schaapt begint geen 5 poten te krijgen maar 10. Inmiddels begint het schaap in een unicorn te veranderen en dan vertelt hij er ook nog bij dat hij de vacature ingevuld wil hebben over 4 weken omdat Pietje net ontslag heeft genomen. Met veel moed laat je de manager weten dat die unicorn niet bestaat en al zeker niet binnen 4 weken, maar je gaat je best doen. Je schrijft de vacaturetekst, laat al wat functie eisen weg en zet hem online. Nog even snel voor het weekend zodat je op maandag meteen de selectie kunt doen. Na een leuk weekend kom je op je werk en wat blijkt, nul sollicitaties! De week begint al lekker en dan staat de manager aan je bureau of je al iemand hebt gevonden. Je besluit maar te gaan searchen op LinkedIn. Je benadert wat potentiele kandidaten met een Inmail en dan afwachten maar. Mondjesmaat komen er in de loop van de week wat sollicitanten binnen. 1 spreekt totaal geen NL en dat is een eis, 1 heeft totaal geen ervaring in de functie en de ander is het net niet maar je besluit degene toch maar door te sturen.

Je vraagt jezelf af wat kun je nu doen om toch meer sollicitaties binnen te krijgen? Hoe krijg je nu wel 5 passende en goede sollicitanten? Waar zitten ze in hemelsnaam en waarom solliciteren ze niet?

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Dec 03, 202015:05
#42 Employer branding als je niet het bedrijfsaccount op social media kanalen kan gebruiken

#42 Employer branding als je niet het bedrijfsaccount op social media kanalen kan gebruiken

Met regelmatig een bericht vanaf het corporate kanaal oftewel het werkgevers account op social media plaats. Misschien wel een van de makkelijkste manieren als je zichtbaar wilt zijn voor jouw doelgroep. Zeker met de komst van Instagram kunnen we steeds meer informele kiekjes van de werksfeer laten zien. Maar wat als je als recruiter of HR deze kanalen niet mag of kan gebruiken? Er zijn namelijk genoeg nationale maar misschien nog meer internationale bedrijven die vanuit corporate marketing strek gereguleerd worden. Of er bestaat maar 1 account voor heel de wereld. Hoe bereik jij dan toch jouw doelgroep in het kleine, maar toch zo grote Nederland?

Ik heb het zelf ook met regelmaat tijdens mijn interim-periode meegemaakt, maar iemand die dat nog beter kan vertellen is Caroline Vermeulen. Zij werkt alweer 7 jaar als Recruiter in de farmaceutische branche en als er 1 branche is die strak gereguleerd is, dan is dat de farma. Welkom Caroline!


En vandaag vertelt Caroline Vermeulen over haar ervaringen. Zij werkt alweer heel wat jaren als Recruiter in de farmaceutische branche en als er 1 branche is die strak gereguleerd is, dan is dat de farma. Maar voordat we echt gaan beginnen nog even kort waar we het vandaag over gaan hebben.

Allereerst waarom is de farma zo strak gereguleerd en wat merkt Caroline hiervan in haar werk als recruiter. We hebben het ook over de vele stappen die zij moet doornemen om een vacature naar buiten te kunnen brengen.

Als tweede hebben we het over de angst bij medewerkers is door alle strakke regels hoog. Vanaf ongeveer de 15e minuut van de podcast gaan we dan ook in op hoe je als bedrijf medewerkers kunt stimuleren om toch zichtbaar te zijn op social media

In het laatste deel, vanaf ongeveer de 23e minuut, gaan we het hebben over hoe je zonder gebruik te maken van de bedrijfskanalen toch zichtbaar kunt zijn.  Inclusief praktische tips waar jij morgen direct mee aan de slag kunt!


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 26, 202041:34
#41 Er was eens een Recruiter..... deel 2

#41 Er was eens een Recruiter..... deel 2

Er was eens een Recruiter op zoek naar PLC Software engineers..... En ik weet niet of jij bekend bent met die doelgroep maar ze zijn schaars. Voordat ik ging interimmen werkte ik als RPO Recruiter. Een bedrijf binnen de material handling systems had hun recruitment aan ons uitbesteed en ik was de corporate recruiter voor hen. Ze hadden en hebben een mooi en innovatief product. Ze maakte namelijk de geautomatiseerde systemen voor pakketbedrijven zoals online winkels en pakketbedrijven. Dus als jij een bijvoorbeeld schoenen besteld bij een online winkel. Dan gaat dat bij veel postbedrijven geautomatiseerd over lopende banden naar de juist uitgang. Door middel van het etiket op de doos weet het systeem precies naar welke uitgang hij het moet sturen en gaat het over de juiste band naar de juiste uitgang. Anyhow het software systeem achter dit alles heet dus PLC wat weer een afkorting is. Ik zocht dus die PLC software engineers. Nergens te vinden, althans ze waren er natuurlijk wel maar ik wist niet waar. En dus ging ik op onderzoek uit. Ik vroeg het aan de huidige medewerkers – kenden zij nog PLC-ers, waar zaten ze überhaupt en hadden zij nog ideeën waar te zoeken? En nu denk je misschien dat ik de antwoorden van hen kreeg, maar ho maar. Meer dan ‘ja er is niet echt een platform’ of ik weet niemand die zou willen ruilen van baan kwam er niet uit.

Destijds stuurde ik heel erg op de managers als strategisch recruitment partner. Dus ik schetste hen een beter beeld van de schaarste van de markt. De gespecialiseerde bureaus hadden de mensen namelijk ook niet. Ik legde hen uit dat we minder eisen in de vacatureteksten moesten zetten zodat mensen in ieder geval gingen solliciteren. Ik search-de uren linkedin af naar plc software engineers en stuurde ze allemaal een berichtje. Ik probeerde wel contact te leggen met de hogescholen, maar het was het allemaal net niet besef ik mij nu. En als ik toen wist wat ik nu had geweten........ dan had het leven als operationeel recruiter een stuk leuker geweest. Dan zou ik echt onderzoek hebben gedaan naar de doelgroep, dan zou ik een plan hebben gemaakt om zichtbaar te zijn of te worden in de fase dat ze nog niet eens op zoek zijn naar een baan, dan zou ik.... ik kan nog wel 10 dingen opnoemen. Is het de techniek die nu beter is? Is het mijn kennis en wijsheid die ik nu meer heb? Of wat is het eigenlijk? Want is het nu nog steeds niet zo dat 9 van de 10 bedrijven nog steeds moeite heeft om bekend, zichtbaar en aantrekkelijk te worden voor hun doelgroep op de arbeidsmarkt? Ik hoor nog steeds dagelijks recruiters zeggen dat ze maar geen goede sollicitanten binnenkrijgen. In ieder geval ben ik inmiddels een stuk wijzer en heel wat ervaringen rijker waardoor ik nu met liefde andere Recruiters en HR professionals leer en tips geef hoe ze meer goede sollicitanten kunnen krijgen. Het was dan ook 1 van de redenen dat ik vorig jaar Werkimago begon. En inmiddels ben ik 2 ebooks, 4 online trainingen, 3 webinar, 39 podcastafleveringen en een 4 stappentraject verder. Kortom: als jij deze perikelen als Recruiter ook herkent en niet in dezelfde struggle wilt blijven hangen als ik neem dan echt even een kijkje op mijn website www.werkimago.nl en bestel bijvoorbeeld het ebook bekend, zichtbaar en aantrekkelijk voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt. Of het 4 stappentraject waarbij je door middel online trainingen en een online 1 op 1 sessie met mij gaat leren hoe jij wel die goede sollicitanten gaat krijgen.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 19, 202011:15
#40 Zelf makkelijk Employer Branding video’s maken met Robert Buning

#40 Zelf makkelijk Employer Branding video’s maken met Robert Buning

Vroeger hadden we de gelikte bedrijfsvideo’s. Er werden zelfs modellen ingezet om de video nog mooier te maken. Nu wil niemand meer die gelikte bedrijfsvideo’s zien. We willen het echte verhaal met echte mensen! Wat doen veel grote bedrijven nu? Die zette dure bureaus in om wederom een gelikte video te maken. Dit keer wel met hun eigen medewerkers, in het eigen kantoor. Maar wat als je hiervoor geen budget hebt? Vandaag vertelt Robert Buning, expert in recruitment- en vacaturevideos, hoe jij dit zelf (zonder of met weinig budget) ook kunt doen.


Wie is Robert?
Organisaties helpen om met employer branding de juiste sollicitanten aan tafel te krijgen; daar wordt hij blij van! Hij doet dit op een andere manier dan je misschien gewend bent. Hij brengt jouw vacature(s) naar de ideale kandidaat en doet dit voornamelijk door middel van vacaturevideo's. Wil je voorbeelden zien van vacaturevideo's, neem dan ook een kijkje op www.vacaturevideo.nl.


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 12, 202035:14
#39 Er was eens een Recruiter.... deel 1

#39 Er was eens een Recruiter.... deel 1

Er was eens een interim Recruiter die haarzelf continue afvroeg of ze wel goed bezig was met employer branding..... Je voelt het wellicht al aan, maar die recruiter was ik. In mijn tijd als interim recruiter heb ik gewerkt voor grote en kleine bedrijven maar altijd met een MKB karakter. En dat betekende dus dat over het algemeen het budget voor recruitment aan mij als interimmer werd besteed. En nu was het niet zo dat ik de hoofdprijs vroeg dat ze daardoor geen budget meer hadden, verre van. Maar het budget wat ze hadden werd dus bij de bedrijven uitbesteed aan de inhuur van mij. De opdrachten die ik deed was qua insteek altijd het invullen van vacatures (dus maw operationeel recruitment). Maar omdat bijvoorbeeld de techniek en de horeca schaarse markten zijn was het dus ook lastig om personeel te vinden. Ok, de horeca is nu in de corona periode natuurlijk helemaal niet schaars maar pre-corona was het lastig en zeker in amsterdam was het nijpend. Anyhow... in mijn periode als interimmer was het altijd weer een uitdaging hoe ik de vacatures ging invullen met goed personeel. En in die tijd ging ik ook vaak naar Recruitment events. En daar ging het natuurlijk altijd over employer branding en recruitment marketing. Zo vaak zat ik op een event en dan ging het weer over een propositie en een strategie... en ik zeg je eerlijk ik snapte echt helemaal niets van dat. Ik dacht altijd daar zal je wel een strateeg voor moeten zijn of dat zal wel alleen een Recruitment marketeer kunnen. Ik weet ook nog heel goed dat ik een keer bij een workshop op zo’n event was en het ging om het maken van de EVP. Dus de employer value proposition. En voor de mensen die het niet kennen – in jip en janneke taal zijn dat de waardes of de kernwaardes van je bedrijf. Dus de dame had helemaal stap voor stap uitgewerkt wat we moesten doen, althans zo leek het. En in die workshop gingen we dat dus ook doen. Bij stap 1 begon het dus meteen over bepaal je propositie en eer ze bij stap 4 was, was ik nog aan het googlen van propositie nu echt betekende. Google leverde toen ook geen goed antwoord op dus ik was lost. En toen we in praktijk met een klein groepje moesten oefenen bleek ik echt niet de enige. Er kwam een soort opluchting van, oh gelukkig – ik ben niet dom. En dat ben ik ook echt niet, ik weet dat dondersgoed – maar ik werd er zo onzeker van. En dit is slechts 1 voorbeeld, ik kan er nog minimaal 5 opnoemen. Ik ging terug op de werkvloer dus lekker verder met mijn eigen weg, maar zo vaak bleef ik mij afvragen doe ik het nu wel goed. En is dit nu employer branding en recruitment marketing. Dit kan het toch niet zijn? Het zou toch meer moeten omvatten als ze het over allemaal proposities, strategieën en theorieën hebben. Maar wat blijkt, ik was wel echt op de goede weg! Ik hoor, nog steeds, vaak recruiters om mij heen die exact hetzelfde hebben. Ze willen zo graag aan de slag met employer branding en recruitment marketing, zijn wellicht ook al bezig, maar weten niet of ze het juiste doen of op de goede weg bezig zijn. Wellicht herken jij dit ook wel? Het is in ieder geval de reden dat ik een jaar geleden werkimago ben opgestart. Juist omdat ik recruiters zoals jij wil helpen. Dus herken jij het gevoel dat je met EB en RM aan de slag wilt? Of ben je er al mee bezig, maar twijfel je ook of je goed bezig bent of wil je een verdiepingsslag maken maar weet je niet hoe? Ik help je heel graag want ik heb zelf dus ook de struggles ervaren. Stuur mij gerust meteen een berichtje op linkedin of instagram of stuur een mailtje naar kim@werkimago.nl.

Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 05, 202009:24
#38 Haal meer uit Referral Recruitment met Bianca Perfors

#38 Haal meer uit Referral Recruitment met Bianca Perfors

Referral Recruitment. Ik denk dat de meeste Recruiters en HR inmiddels wel weten hoe waardevol Referral Recruitment kan zijn. Maar ook zie ik in praktijk dat er vaak maar weinig nieuwe collega’s worden aangenomen door middel van een referral. O.a. om die reden schreef ik het e-book Recruitment doe je niet alleen, dat doe je samen! In deze podcast ga je horen hoe je meer uit Referral Recruitment kunt halen. En als je het over Referral Recruitment hebt, dan kun je wel zeggen dat Bianca Perfors van Recruiters Omgekeerd één van de experts is op dit gebied.

Wie is Bianca Perfors?
Bianca is eigenaar van Recruiters Omgekeerd waarmee ze haar kennis en ervaringen in het recruitmentvak omkeert en dus teruggeeft aan de markt. Dat doet ze met advies, training en coaching aan recruiters en recruitmentteams. 


Wil je meer zien en horen van Kim? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Oct 29, 202040:03
#37 Genomineerd voor VIVA400 en nieuwe podcastgasten!

#37 Genomineerd voor VIVA400 en nieuwe podcastgasten!

Genomineerd voor de VIVA400! En ik vertel je deze aflevering hoe dat is gegaan en welk Recruitmentplatform dit heeft opgepikt. En als je stemt krijgt een klein recruitment cadeautje van mij ;-) Ook kondig ik deze aflevering de nieuwe podcast gasten die er aankomen in de komende weken.  Stemmen op mij kun je doen in de categorie business & creatie via: https://www.viva.nl/viva400/business-creatie/ Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).
Oct 22, 202013:29
#36 Spreek je wens uit

#36 Spreek je wens uit

Weer eens een persoonlijke podcastaflevering en dit keer over je wens uitspreken. Want als je jouw wens uitspreekt dan is de kans groot dat die uitkomt. Luister in deze aflevering wat mijn wens voor volgend jaar is en hoe ik die hoop te gaan realiseren als ik hem uitspreek :D


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Oct 15, 202012:15
#35 Aan de slag met Data: 3 tips om te beginnen met Google Analytics als Recruiter/HR

#35 Aan de slag met Data: 3 tips om te beginnen met Google Analytics als Recruiter/HR

Data. Je kunt er niet meer onderuit als bedrijf (zowel binnen als buiten recruitment). Iedereen moet maar met Data aan de slag anders hoor je er niet meer bij. Althans dat zegt men. Maar wat als jij Recruiter, HR of AMC-er bent en geen hele data afdeling achter je hebt? Je alles zelf moet doen en geen idee hebt waar te beginnen? Dan luister je naar deze podcast! Waar Jelmer Zuidema en Jelmer Koppelmans je vandaag in simpele taal, althans dat proberen we, je uitleggen hoe je kunt starten met data.

Ik krijg ik namelijk vaak vragen over Data. Waar beginnen we, hoe moet het en wat is belangrijk? En toen ik op zoek ging naar iemand die veel over Data weet werd de naam Jelmer Zuidema vaak genoemd. Zodoende vandaag een podcast met Jelmer, samen met zijn naamgenoot Jelmer zijn zij eigenaar van het bedrijf Roadtrip.


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Oct 08, 202031:54
#34 Recruitment Marketing middels de Recruitment Cycle van Marcel Borst

#34 Recruitment Marketing middels de Recruitment Cycle van Marcel Borst

Recruitment Marketing middels de Recruitment cycle van Marcel Borst. Ik zei het al eerder, maar Marcel zegt het in deze aflevering ook: iedereen kan Recruitment Marketing! Ook zonder theorie of strategie. Gewoon stap voor stap op jouw manier.

In deze podcast aflevering neemt Marcel van Bluetech Engineering je tevens mee in de 5 verschillende fases waarin een sollicitant zich kan bevinden. En hij vertelt natuurlijk hoe jij hier als Recruiter of HR op kunt inspelen.

Wie is Marcel?
Marcel is woonachtig in het Noord-Hollandse Wormer en naar eigen zeggen “een echte Wormernees”. Nuchter, direct en een scherpe mening. Binnen zijn werk is Marcel een echte “vaknerd” te noemen. Hij kent daadwerkelijk álle ins en outs binnen het vak en is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Naast zijn liefde voor recruitmenstrategie is hij dan ook aardig handig met zowel cijfers en software, waarmee hij zich heeft ontwikkeld tot een echte recruitmentmarketing en employerbranding specialist. Met zijn enthousiasme weet Marcel iedereen te overtuigen van al het leuks dat het vak te bieden heeft en kan honderduit vertellen over zijn eigen werkmethode “De Recruitment Cycle”. 

Of het nu gaat om het maken van een EVP of Persona is. Of dat het gaat om het maken van hele grote marketing campagnes om een nieuw traineeship in de markt te zetten of dat het gaat om het analyseren van data gegenereerd uit een ATS of campagne. Marcel weet overal vol vreugde over te vertellen.


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Oct 01, 202036:57
#33 Hoe jij als recruiter podcasts kunt inzetten

#33 Hoe jij als recruiter podcasts kunt inzetten

LUISTER IN DEZE PODCASTAFLEVERING HOE JIJ ALS RECRUITER OF HR PODCASTS KAN GEBRUIKEN. Want podcasts zijn hot! En daarom juist een goed en nog redelijk nieuw middel om ze in te zetten. En het mooie is, je kunt het inzetten in elke fase. Dus van employer branding en recruitment marketing tot aan de vacature en de selectiegesprekken.

In deze podcast ga ik op onderzoek uit hoe jij als recruiter of HR podcasts kan inzetten. Zo begon mijn reis met Aaltje Vincent die in een video een voorbeeld gaf van een bedrijf die al podcasts gebruikt. En Peter Boerman schreef in 2018(!) al een artikel dat een Canadees bedrijf podcasts gebruikte tijdens de werving van nieuw personeel. Dit en nog veel meer in deze podcast aflevering.

Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Sep 24, 202016:54
#32 Data Driven Recruitment

#32 Data Driven Recruitment

Data driven recruitment - een fancy term die je steeds vaker hoort. Wat is het eigenlijk en zou je er als Recruiter iets mee moeten? Naar aanleiding van een whitepaper die ik van Recruiters United kreeg besloot ik om hierover een podcastaflevering op te nemen. Wat zegt de whitepaper over dit onderwerp en wat vind ik van data driven recruitment? Dat hoor je in deze podcast aflevering!

En mocht je meer over data willen weten - en dan bedoel ik specifiek over Google Analytics - abonneer je dan op deze podcast. Binnenkort neem ik namelijk een aflevering op met Jelmer Zuidema van Roadtrip. Hij is een expert in data en we gaan jou stap voor stap meenemen in wat jij als recruiter of hr kan met Google Analytics.

Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Sep 14, 202015:34
#31 Hoe wij als Recruitment ondernemers door 1 beslissing alles moesten omgooien en wat jij hier van kunt leren

#31 Hoe wij als Recruitment ondernemers door 1 beslissing alles moesten omgooien en wat jij hier van kunt leren

Wat een tegenslag! Was dat even balen! Als recruiter en ondernemer hebben we allemaal wel eens te maken met een tegenvaller. 

Gelukkig zijn recruiters goed in het snel schakelen en oplossingen zoeken. #Omdenken. Dat deden wij (Bianca Perfors en ik) afgelopen week ook. Spanje op code oranje betekent geen Recruitment Workation in oktober. Omdenken dus. Het resultaat? 

DE RECRUITMENT STAYCATION! Vier dagen werken aan je ontwikkeling, met andere recruiters, 6 trainingen, intervisie en 1op1 sessies, online en offline. In deze aflevering vertellen wij hoe we tot ons concept kwamen, wat je gaat leren en hoe het programma eruit ziet. Ben jij er 5 tot en met 8 oktober bij? Je kunt je aanmelden via https://werkimago.nl/aanbod/recruitment-staycation/

Wie is Bianca Perfors?
Recruitment specialist, coach, trainer en eigenaresse van Recruiters Omgekeerd. Ze heeft een missie om het recruitment vak te upgraden. Daarom helpt zij recruiters! Ze is er, net zoals ik, van overtuigd dat je recruitment het beste samen kunt doen. Samen organiseren wij de Recruitment Staycation in oktober 2020 en de Recruitment workation in januari en maart 2021. Ben jij erbij?

Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Aug 30, 202026:41
#30 Digitale onboarding vanuit 2 perspectieven; Techsharks vertelt!

#30 Digitale onboarding vanuit 2 perspectieven; Techsharks vertelt!

Deze podcast aflevering gaat over digitale onboarding. Want toen we ineens niet meer op kantoor mochten werken door Corona / Covid-19 werden alle bedrijven ineens gedwongen om processen te veranderen. En wat doen we met nieuwe medewerkers? Nemen we ze nog wel aan? En hoe gaan we ze laten integreren?

Techsharks besloot om het onboarden door te laten gaan en wel op een digitale manier. Ik sprak erover met Erik van den Hoff, Promise manager bij Techsharks. Wat hebben zij moeten regelen voor de digitale onboarding en waar liepen zij tegenaan?

Nicole van den Reek, markspecialist bij Techsharks sloot ook bij het gesprek aan. Zij begon namelijk in april en kreeg meteen de vuurdoop. Zij, en 9 andere nieuwe medewerkers, ontvingen de allereerste digitale onboardingsdag van Techsharks. Hoe ervaarde zij dit? En hoe gingen de weken erna? Dit en nog veel meer hoor je in deze podcast aflevering!

Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jul 02, 202045:13
#29 Alles over arbeidsmarktcommunicatie met Marcel van der Quast

#29 Alles over arbeidsmarktcommunicatie met Marcel van der Quast

Vandaag zijn de rollen weer eens omgedraaid, want ik heb de Podcastmaker Marcel van der Quast in De Werkimago Podcast. Normaal gesproken interviewt hij vakgenoten binnen arbeidsmarktcommunicatie en de volle breedte ervan. Dit keer interview ik Marcel! Want wie is Marcel van der Quast? En wat is zijn visie op arbeidsmarktcommunicatie? En een aantal luisteraars hebben ook vragen ingestuurd die ik aan Marcel heb gevraagd. Een erg leuke en leerzame aflevering als je meer wilt weten over arbeidsmarktcommunicatie!

Wie is Marcel van der Quast?
Marcel van der Quast kennen de meeste mensen van de 'Hier is AMC' Podcast waarin hij veel vakgenoten interviewt. Terwijl deze podcast zijn hobby is, wordt hij als adviseur arbeidsmarktcommunicatie door menigeen bedrijf ingehuurd. Hij vindt dat iedere werkgever ervoor moet zorgen dat je kunt voelen hoe het echt is om daar te werken. En over dat gevoel hebben we het ook in deze podcast aflevering


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).


Jun 18, 202056:12
#28 Wat onrust met mij doet (en misschien ook wel met jou)

#28 Wat onrust met mij doet (en misschien ook wel met jou)

Een aflevering waar ik alles even van mij afpraat. Want momenteel ben ik zo onrustig. Stiekem weet ik ook wel waardoor het komt. En daardoor had ik ook een dipje. Tijd om weer met FOCUS te gaan werken. 

Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jun 11, 202011:07
#27 De leuke en minder leuke kanten van Personal Branding met Dounia Maakor

#27 De leuke en minder leuke kanten van Personal Branding met Dounia Maakor

De leuke en minder leuke kanten van Personal Branding met Dounia Maakor Dounia, Corporate Recruiter bij Bartosz ICT., vertelt hoe zij is begonnen met het bouwen van haar personal brand. Hierin komen natuurlijk de leuke momenten, maar ook de minder leuke momenten naar voren. Heel authentiek, net zoals Dounia is. Verder vertelt ze hoe haar personal brand haar ook helpt met het werven naar IT professionals. 

Wie is Dounia?
Dounia Maakor is Corporate Recruiter bij Bartosz ICT. Naast deze 4 daagse job is zij enorm actief op social media en bouwt zij aan haar eigen personal brand. Zo schrijft en spreekt ze over recruitment, branding en authenticiteit. 


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jun 03, 202037:35
#25 - 8 simpele tips om meer goede sollicitaties te krijgen
May 19, 202016:02
#24 Mijn gedachtes tijdens een wandeling

#24 Mijn gedachtes tijdens een wandeling

Dagboek van een ondernemer. Tijdens een wandeling laat ik mijn gedachtes gaan. En die gaan alle kanten op! Van behoefte aan frisse buitenlucht tot aan de creatiefste ideeën die op momenten van rust ontstaan. Luister het in deze podcast aflevering.
Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).
May 17, 202011:54
#23 Buiten je comfortzone gaan

#23 Buiten je comfortzone gaan

Deze aflevering gaat over buiten je comfortzone gaat. Afgelopen weken tijd kwam het steeds weer voorbij. Erg spannend, maar wat gaaf als je resultaat ziet! En ik verklap ook meteen een nieuwe gast die over een tijd in de Werkimago Podcast komt.
Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).
May 13, 202012:18
#22 Het belang van Personal Branding met Ellen van Dieren

#22 Het belang van Personal Branding met Ellen van Dieren

In deze podcast aflevering ga ik samen met Ellen Van Dieren in gesprek over Personal Branding. Waarom is het belangrijk, waar kan je beginnen en hoe pak je door? Je hoort het allemaal in deze aflevering!

Wie is Ellen?
Ellen Van Dieren heeft sinds 2017 haar eigen bedrijf De Recruitment Trainer. “Recruitment doe je met persoonlijke aandacht” is waarin zij gelooft. Het delen van kennis en vakgenoten inspireren over recruitment zorgt bij haar altijd voor een lach op haar gezicht. Ze traint, spreekt, geeft lezingen en deelt haar kennis ook online.


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Apr 28, 202033:00
#21 Stap voor stap aan de slag met Employer Branding met Malique Steenbrink

#21 Stap voor stap aan de slag met Employer Branding met Malique Steenbrink

In deze podcast aflevering ga ik met Malique Steenbrink, Employer Branding en Online Recruitment Marketeer, in gesprek over Employer Branding en Recruitment Marketing. Je hoort o.a. welke vragen je van het management kunt verwachten als je aan de slag gaat met Employer Branding. Ook legt zij stap voor stap uit hoe je kunt beginnen met Employer Branding, ook als je geen of weinig budget hebt.  Een waardevolle aflevering met veel tips en tricks als je aan de slag wilt met Employer Branding!

Wie is Malique?
Malique Steenbrink is Employer Branding en Online Recruitment Marketeer bij Quoratio. Naast haar baan is zij ook blogger, copywriter, storyteller en staat zij regelmatig op het podium als gastspreker. Haar favoriete quote is; 'I may have 99 problems, but Employer Branding & telling stories ain’t one' 


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Apr 21, 202043:38
#20 Ontwikkelingen van Werkimago in deze periode

#20 Ontwikkelingen van Werkimago in deze periode

In deze aflevering vertel ik je waar ik momenteel mee bezig ben en wat er nog op de planning staat.
Enerzijds een periode waarin we bijna niets kunnen doen en zoveel mogelijk thuis dienen te blijven. Anderzijds volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe online trainingen (die al een tijd op de planning stonden). En daarnaast vertel ik je welke toffe podcastsprekers de komende 2 weken in de Werkimago Podcast komen!
Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).
Apr 17, 202013:42
#19 Met Iris van Dam spreek ik over het bereiken van schaarse kandidaten

#19 Met Iris van Dam spreek ik over het bereiken van schaarse kandidaten

In deze aflevering praat ik met Iris van Dam van Greenberg Nielsen over hoe zij als recruitmenbureau in deze arbeidsmarkt aan schaarse kandidaten komen en wat zij doen aan employer branding. Vandaag blijkt ook maar weer eens hoe belangrijk het is om je communicatie af te stemmen op je doelgroep om de juiste kandidaten te bereiken. Blijf vooral tot het einde luisteren waar Iris nog een tip over persoonlijke connectie deelt.

Wie is Iris?
Iris van Dam is Managing Consultant bij Greenberg Nielsen, het interim en W&S recruitmentbureau voor financials. Juist de persoonlijkheid van haar kandidaten staan centraal. Wat doe jij morgen? 


Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Apr 14, 202024:01
#18 Luister naar de checklist voor Experts
Mar 23, 202016:11
#17 Luister naar de checklist voor Gevorderden

#17 Luister naar de checklist voor Gevorderden

Luister naar de checklist voor gevorderden. 

Erg makkelijk als je geen tijd (of zin) hebt om te lezen, maar tijdens wandelingen, in de auto of op de bank wel lekker naar een podcast wilt luisteren. De andere checklisten volgen snel!

Wil je naderhand toch de checklist(en) downloaden? Ga dan naar www.werkimago.nl/checklists

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Mar 22, 202015:59
#16 Luister naar de checklist voor Semi-Gevorderden

#16 Luister naar de checklist voor Semi-Gevorderden

Luister naar de checklist voor semi-gevorderden.  Erg makkelijk als je geen tijd (of zin) hebt om te lezen, maar tijdens wandelingen, in de auto of op de bank wel lekker naar een podcast wilt luisteren. De andere checklisten volgen snel! Wil je naderhand toch de checklist(en) downloaden? Ga dan naar www.werkimago.nl/checklists


Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Mar 21, 202015:33
#15 Luister naar de gratis Checklist voor Beginners

#15 Luister naar de gratis Checklist voor Beginners

Je kunt de gratis checklist voor beginners nu ook beluisteren! 

Erg makkelijk als je geen tijd (of zin) hebt om te lezen, maar tijdens wandelingen, in de auto of op de bank wel lekker naar een podcast wilt luisteren. De andere checklisten volgen snel!

Wil je naderhand toch de checklist(en) downloaden? Ga dan naar www.werkimago.nl/checklists

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Mar 20, 202013:47
#14 Askmathijs interviewt Kim over remote werken, employer branding en recruitment marketing

#14 Askmathijs interviewt Kim over remote werken, employer branding en recruitment marketing

De rollen zijn omgedraaid! Ik word geïnterviewd door @AskMathijs. Samen praten we over o.a. over de onderwerpen remote werken, arbeidsmarkt, employer branding, vacatureteksten, solliciteren, recruitment marketing en nog veel meer. Een leuk gesprek dat alle kanten op gaat waarin we beide onze mening en ervaring over deze onderwerpen delen.

Wie is @AskMathijs?
Mathijs is al jaren ondernemer heeft diverse E-commerce bedrijven (gehad). In zijn podcast wilt hij graag ondernemers en e-commerce specialisten inspireren en motiveren en het maximale uit hun business en zichzelf te halen. Meer informatie over hem, e-commerce en ondernemen hoor je in zijn podcast @AskMathijs


Wil je meer zien en horen van mij? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Mar 09, 202044:11
#13 Afscheid nemen van klanten

#13 Afscheid nemen van klanten

Ik heb het gedaan! Afscheid genomen van een klant. Bewust gekozen om de samenwerking te beëindigen. Het was spannend, zelfs niet leuk, maar wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat het alweer even geleden is dat ik het heb gedaan, maar ik wilde eerst alles afgerond hebben met deze klant alvorens ik de podcast online ging zetten.

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Feb 19, 202012:16
#12 Hoe ik met ‘down’ momenten omga

#12 Hoe ik met ‘down’ momenten omga

Het is alweer even geleden dat ik deze podcast opname. Volgensmij zelfs in november 2019, maar ‘down’ momenten zijn er natuurlijk altijd. In deze podcast vertel ik je hoe ik met dit soort down momenten omga.

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Feb 17, 202014:37
#11 De hobbels van het maken van een e-book

#11 De hobbels van het maken van een e-book

Eind vorig jaar schreef ik mijn eerste e-book. Bekend, zichtbaar en aantrekkelijk voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt. Ik wilde en wil nog steeds mijn kennis delen met jou zodat ook jij zelf goede kandidaten kunt laten solliciteren. De hobbels die komen kijken bij een e-book schrijven en alles daar omheen deel ik in deze podcast.

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Feb 13, 202012:30
#10 Update geen social media meer op mijn telefoon

#10 Update geen social media meer op mijn telefoon

Naar aanleiding van het verwijderen van de social media apps op mijn telefoon vertel ik in deze aflevering hoe het gaat zonder social media op mijn telefoon. 

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Feb 06, 202007:52
#9 Wij vertrekken naar Spanje!

#9 Wij vertrekken naar Spanje!

Yes, wij vertrekken naar Spanje! In deze podcast neem ik je mee in de reis voor het vertrek naar Spanje.

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Feb 04, 202014:57
#8 Vind online kandidaten met Annelies Brouwer

#8 Vind online kandidaten met Annelies Brouwer

Vandaag mijn eerste gast in de Werkimago Podcast. Annelies Brouwer van Match! Consulting is specialist in online recruitment. Zij zoekt geen kandidaten online, maar vind ze! Ze vertelt over haar werkwijze en waarom zij wel kandidaten vind in deze arbeidsmarkt. Daarnaast geeft ze je meteen een aantal vacature tips die je makkelijk kunt toepassen waardoor je meteen betere sollicitaties gaat krijgen. Veel luisterplezier!


Wie is Annelies?
Annelies van Match! De beste kandidaten vinden voor de leukste bedrijven, dat is haar passie! Zij zoekt geen kandidaten online, maar vind ze!

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Jan 30, 202039:09
#7 Social media verwijderen van telefoon

#7 Social media verwijderen van telefoon

Naar aanleiding van de podcast met Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren verwijderde ik mijn Linkedin en Facebook van mijn telefoon. Je hoort vandaag waarom.


Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jan 28, 202010:30
#6 Ondernemers zijn gek

#6 Ondernemers zijn gek

Ondernemers zijn de enige gekken die 80 uur werken om niet 40 uur ergens anders te werken. Dat is wat ik hoorde in de podcast van de Psycholochie van Marketing. En wat is het waar! In deze podcast aflevering vertel ik jou erover.

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jan 16, 202005:13
#5 Waarom ik bewust mensen ontvolg

#5 Waarom ik bewust mensen ontvolg

Wat doet het met je als bepaalde mensen negatieve associaties bij je oproepen? En waarom krijg je die negatieve associaties bij bepaalde personen? In deze aflevering vertel ik jou waarom ik bewust mensen ontvolg op social media. 


Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Jan 14, 202009:06
#4. Authenticiteit is belangrijk

#4. Authenticiteit is belangrijk

Authenticiteit is in de huidige arbeidsmarkt enorm belangrijk. Waar we vroeger keken naar gelikte bedrijfsvideo’s willen we nu het echte verhaal zien, met echte mensen.


Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 27, 201909:36
#3. Stop met sollicitatiegesprekken, de basis op orde

#3. Stop met sollicitatiegesprekken, de basis op orde

De basis op orde: is een reeks binnen de podcast op je te helpen de basis van recruitment op orde te krijgen. Sommige dingen lijken vanzelfsprekend, maar zijn bij veel bedrijven nog niet op orde. Deze keer het sollicitatiegesprek. Stop ermee en start met kennismaken!

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 27, 201912:35
#2. Jouw strategische doelgroep

#2. Jouw strategische doelgroep

Weet jij eigenlijk wie jouw strategische doelgroep is? 

Heb je er onderzoek naar gedaan? 

En hoe speel je hierop in?


Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 27, 201916:42
#1. De reis naar Werkimago

#1. De reis naar Werkimago

In deze aflevering neem ik je mee hoe Werkimago is ontstaan

Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago).

Nov 27, 201916:05
#0. Uitgebreide voorstelronde van Kim Werensteijn en wat ik heb gedaan voor Werkimago

#0. Uitgebreide voorstelronde van Kim Werensteijn en wat ik heb gedaan voor Werkimago

Hoi hoi, welkom op mijn podcast!

Ik vertel je in deze aflevering wie ik ben, wat ik doe en voor werkimago heb gedaan. Leuk om naar te luisteren als je meer over mij wilt weten. 

Groet, Kim Werensteijn


Wil je meer zien en horen? Volg mij dan op Instagram via @werkimago (www.instagram.com/werkimago). 

Nov 27, 201919:07