Skip to main content
Spotify for Podcasters
Wijs op de Werkvloer

Wijs op de Werkvloer

By Saskia Lang, Buro Acting & Studiecentrum Kerckebosch

Tips en tricks delen over HR. Iedereen die personeel heeft of (HR-)manager is van medewerkers, heeft vroeg of laat te maken met uitval of conflicten. Er zijn heel veel verschillende oorzaken en risicofactoren. In Wijs op de Werkvloer helpt arbeidsrechtadvocaat Saskia Lang je deze situaties te herkennen en delen we praktische tips hoe te handelen in samenwerking met trainingsacteur Rinco van der Baan van Buro Acting en Studiecentrum Kerckebosch.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Het tweede spoor

Wijs op de WerkvloerJun 08, 2023

00:00
20:22
Het tweede spoor
Jun 08, 202320:22
Agressie op de Werkvloer

Agressie op de Werkvloer

Wat wordt er verstaan onder agressie (verbaal, fysiek en psychisch). In wat voor situaties kan het voorkomen en hoe ga je er dan mee om als werkgever? En hoe voorkom je deze conflicten op de werkvloer? Dit bespreekt host Saskia Lang samen met gast en vast onderdeel van de podcast Rinco van der Baan. Rinco is trainer, coach en traingsacteur bij BuroActing.

Vind je deze podcast interessant? Deel hem dan vooral met je collega's op de werkvloer of laat een reactie achter.

Mar 15, 202320:37
Overspannen door werkstress

Overspannen door werkstress

Wat is het verschil tussen werkstress, overspannenheid en de burn-out? En hoe voorkom je conflicten op de werkvloer? Dit bespreekt host Saskia Lang samen met gast Hans Dam. 
Hans Dam is o.a. bedrijfsarts bij KLM health services, mede-auteur van de Richtlijn conflicten in de werksituatie en STECR Werkwijzer (Stichting Expertisecentrum Participatie).

Vind je deze podcast interessant? Deel hem dan vooral met je collega's op de werkvloer of laat een reactie achter.


Feb 14, 202319:27
De naakte kapitein & grensoverschrijdend gedrag

De naakte kapitein & grensoverschrijdend gedrag

De eerste aflevering gaat over 'De naakte kapitein'. In deze podcast hebben we het over grensoverschrijdend gedrag; waar liggen de grenzen eigenlijk en hoe ga je om met een geval van grensoverschrijdend gedrag?

Gast aan tafel is psycholoog Guus Essers, hij geeft een inkijk in de psychologische mechanismes die een rol spelen bij gedrag. Zowel bij daders als slachtoffers. Guus is daarnaast ook auteur van het boek 'ik weet dat je liegt'.

Vind je deze podcast interessant? deel hem dan vooral met je collega's op de werkvloer of laat een reactie achter.


Jan 17, 202321:02
Arbeidsconflict tussen werknemer en leidinggevende
Jan 17, 202321:20