Skip to main content
Spotify for Podcasters
Wolvin

Wolvin

By Nathalie Janssens de Bisthoven

RECLAIM YOUR WILD met auteur, coach & oprichter van Wolvin Nathalie Janssens de Bisthoven. Elke week snijdt ze een aspect van ongetemd leven aan, interviewt ze andere wilde vrouwen en deelt ze inzichten en tips om jouw meest vrije en wilde zelf te worden. Leg alle rollen en overtuiging die niet (meer) bij je passen neer, en wordt steeds meer, wie wil en hoort te zijn.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#46 Ann Wauters over ‘The game of life’, moederschap en doelen bereiken

WolvinOct 10, 2023

00:00
01:01:57
#46 Ann Wauters over ‘The game of life’, moederschap en doelen bereiken

#46 Ann Wauters over ‘The game of life’, moederschap en doelen bereiken

Wat kunnen we leren van een atleet die de absolute wereldtop behaalde ? De vraag is misschien eerder, wat kunnen we er niet van leren ? Basketbalster Ann Wauters neemt ons mee doorheen het avontuur van haar carrière en alles wat ze doorheen die jaren heeft geleerd. We raken thema’s aan als moederschap, doelen stellen, durven dromen en gaan voor een droom. En zo ronden we dit seizoen met een geweldige knaller af!
Oct 10, 202301:01:57
#45 Later als ik groot ben - het belang van een ‘compelling future’

#45 Later als ik groot ben - het belang van een ‘compelling future’

Over het belang van een ‘compelling future’ en hoe, als we geen ‘later’ meer zien voor onszelf, onze levensvreugde, kracht en drive heel snel weglopen.
“Het is eens we stoppen met geloven in een ander, beter, mooier later, dat ons geluk stopt. Want de waarheid is zolang als we niet in een cirkel rond je loved ones liggen drijven, je naam schreeuwend naar de hemel in de hoop je zo te kunnen tonen hoe dankbaar we zijn geweest voor je veel te korte doorgang hier op aarde, is er nog een later. Straks is later. De volgende ademteug, is later. Morgen is later. Volgende week is later.”
Oct 04, 202320:38
#44 BLIJ IN DEZELFDE BROEK - de kracht van mindset

#44 BLIJ IN DEZELFDE BROEK - de kracht van mindset

Vergelijken is één van de snelste manieren om al onze kracht te verliezen en tegelijk alle good stuff die constant onderweg is naar ons op afstand te houden. Geen strak plan dus. En toch iets waar we onszelf zo vaak in verliezen.

Deze week op de podcast daarom, de voornaamste valkuilen die ons ervan weerhouden gelukkig te zijn met wie we zijn en wat we hebben; en hoe we met die valkuilen kunnen omgaan.
Sep 27, 202345:53
#43 TINY TIRAN(t): het Tiny Syndroom

#43 TINY TIRAN(t): het Tiny Syndroom

Het werd dan maar eens tijd dat we het over het Tiny Syndroom hadden: het flink zijn dat zovele vrouwen in de weg staat om hun mooiste, volste en meest zinvolle leven te leiden.
Sep 18, 202349:00
#42: NATH’S BDAY BASH - nieuw jaar, nieuwe inzichten, nieuwe wensen en strategieën 🙆‍♀️

#42: NATH’S BDAY BASH - nieuw jaar, nieuwe inzichten, nieuwe wensen en strategieën 🙆‍♀️

Het is (was) mijn verjaardag. Deze aflevering sta ik stil bij wat ik mezelf (en elk van jullie) toewens: een (meer) intentioneel leven. En ik deel een aantal van mijn meest recente inzichten en strategieën in dat verband. Ik spreek er over ‘Walden’ van Thoreau en vooral ‘Digital minimalism’ van Cal Newport en stuur je verder graag door naar www.wolvin.be voor heel wat webinars en masterclasses met meer tips & tricks !
Sep 11, 202301:09:31
Dirk De Wachter over ‘gesampelde’ spiritualiteit, het goddelijke, geduld en armtierigheid

Dirk De Wachter over ‘gesampelde’ spiritualiteit, het goddelijke, geduld en armtierigheid

In gesprek met auteur, psychiater en psychotherapeut Dirk De Wachter over zijn nieuwste boek ‘Vertroostingen’, (gesampelde) spiritualiteit, de zin van het leven, het verschil tussen psychiatrie en psychotherapie, opvoeden, geduld en armtierigheid.
Aug 16, 202358:57
Q&A: Manifesteren

Q&A: Manifesteren

Manifesteren is een topic dat vaak in dezelfde ademteug als spiritualiteit wordt vernoemd. Maar is het dat wel? Of is het een van die spiritueel opgesmukte ego-dingetjes waar we in verleid worden ?
Het zijn de vragen die we tijdens deze aflevering exploreren.
Aug 05, 202329:14
A crash Course in Miracles - Deel 5: relaties

A crash Course in Miracles - Deel 5: relaties

Deel 5 in de reeks over spirituele basisprincipes zoomt in op romantische relaties. We bekijken het onderscheid tussen relaties die vanuit angst worden aangegaan (en aan gehouden) - wat ACIM ‘the special relationship’ noemt - en relaties die vanuit liefde worden aangegaan: ‘the holy relationship’. We staan ook stil bij een aantal praktische vragen: wanneer weet ik wanneer ik moet blijven of net vertrekken? Wat als mijn partner helemaal niet into spiritualiteit is?
Jul 27, 202301:24:05
Q&A Waarom is mijn ego destructiever dan dat van sommige anderen ?

Q&A Waarom is mijn ego destructiever dan dat van sommige anderen ?

“The ego is suspicious at best and vicious at worst”, stelt ACIM. In het ‘beste’ geval is het ego een wantrouwige, mild negatieve stem op de achtergrond. In het slechtste geval is het een extreem destructieve entiteit.
Waarom het ego bij sommige mensen op bepaalde momenten in het leven zo destructief is; daarover gaat deze podcast aflevering.
Alsook hoe je het ego steeds minder macht over je kunt geven en in tegenstelling daartoe liefde kunt trainen als een attitude spier die je standaard instelling wordt.
Jul 20, 202345:11
A crash Course in Miracles - Deel 4: becoming nobody

A crash Course in Miracles - Deel 4: becoming nobody

Als we niet ons lichaam, onze financiële toestand, onze gezondheid of ons succes zijn, wie zijn we dan wel? En waarom zijn we hier?
In de aflevering van deze week staan we stil bij onze echte identiteit spiritueel gesproken - en die is diametraal tegenovergesteld aan wie of wat het ego denkt dat we zijn.
ACIM spreekt in die context over ‘The Real You’.
We halen er de symboliek van het kruis bij, alsook wat Ram Dass te zeggen heeft over ‘soul awareness’ en ‘becoming nobody’.
Jul 06, 202353:00
Q&A: spiritueel perspectief op de dood (zeker als die te vroeg lijkt te komen)

Q&A: spiritueel perspectief op de dood (zeker als die te vroeg lijkt te komen)

Als alles gebeurt volgens een groot goddelijk plan, hoe leg je dat uit aan een moeder die haar kind aan kanker verloor? In deze eerste Q&A staan we stil bij hoe ACIM en andere spirituele en mystieke tradities deze (eeuwenoude) vragen mbt de dood en andere menselijke tragedies beantwoorden.
Jun 29, 202357:47
A crash Course in Miracles - Deel 3: het ego

A crash Course in Miracles - Deel 3: het ego

In dit derde onderdeel van A Crash Course in Miracles staan we stil bij het ego of de stem van angst in ons. Wat is het ego’s echte doel en hoe kunnen we weerbaarder worden tegen dit stuk in onze psyche? Hoe onderscheiden we de stem van het ego van de stem van liefde, en hoe kunnen we steeds weer van angst de beweging maken naar liefde?
Tenslotte leggen we ook de link naar de filosofie van ontembaar leven.
Jun 29, 202354:31
Cinder-f*ng-rella

Cinder-f*ng-rella

Deel 2 in deze reeks over spirituele basisprincipes gaat over liefde & wonderen. Wat is een wonder? Hoe werkt het? Waarom lijkt het zo’n uitzondering terwijl de Cursus stelt dat wonderen natuurlijk zijn en er iets mis is als ze niet gebeuren. We vertrekken vanuit het sprookje van Assepoester om de metafysica achter het wonder toe te lichten.
Jun 22, 202356:34
A crash Course in Miracles. Deel 1: Liefde & angst

A crash Course in Miracles. Deel 1: Liefde & angst

In dit eerste deel van deze reeks over spirituele basisprincipes staan we stil bij de twee grote categorieën van energie en emotie die de wereld en onze levens beheersen.
We leggen de link naar het onderscheid tussen licht en duisternis en de hemel of de hel die onze levens verworden, afhankelijk van de energie van waaruit we kiezen te denken en doen.

A crash Course in Miracles is een reeks gebaseerd op de spirituele principes uit A Course in Miracles. Ze heeft tot doel een coherent referentiekader aan te bieden waarbinnen we spirituele en metafysische principes kunnen verstaan en toepassen in ons leven.
De uitdagingen waarvoor we als mensen staan, zowel in onze individuele
levens als in de collectieve dark night of the soul die we als maatschappij meemaken, vragen inzichten en oplossing van een heel ander denken, dan het ego-centrische denken dat ze veroorzaakt heeft. Doorheen deze reeks hoop ik een denkkader mee te geven waarbinnen dat ogelijk wordt.
Jun 15, 202323:22
And so we rise

And so we rise

Twee jaar Wolvin en 5 maanden stilte. Mijn inzichten en beloftes na een lange innerlijke reis. Alles is anders en tegelijk is niks veranderd. Welkom bij het nieuwe seizoen van Wolvin 🐺
Jun 08, 202337:53
BONUS: mijn niet-selectie voor de WOMED awards

BONUS: mijn niet-selectie voor de WOMED awards

zien krijgen die onvermijdelijk en talloos aan de basis liggen van de successen die mensen boeken, deel ik in deze aflevering graag een recente ‘mislukking’ van mij, of juister, een uitkomst waar ik niet op gehoopt had.

Ik deel er alle inzichten die het me bracht om dit award niet te winnen en hoe dat op die manier dan weer een mooie, krachtige groei ervaring is geworden, die jou hopelijk de moed geeft om te durven blijven gaan en blijven proberen en blijven doen en dromen.
Nov 17, 202225:46
#30 Droom grootser

#30 Droom grootser

Deze aflevering is een gentle kick in the butt om grootser te dromen. Halverwege het jaar vallen we vaak wat in slaap of vallen we terug op automatische piloot. We gaan mee met de stroming van het leven en denken binnen wat we denken dat haalbaar of realistisch is ipv in onze verbeelding te duiken naar wat echt ons hart en ziel in vuur zet. Dus. Voor iedereen die aan het slaapwandelen is gegaan, being busy being busy, aan de lopende band doelen executeert zonder het grotere plaatje te zien of hebben - deze is voor jou.
Sep 29, 202233:58
#29 Q&A Raising fearless kids

#29 Q&A Raising fearless kids

Hoe kun je je kinderen ‘fearless’ opvoeden als je dat zelf niet (helemaal) bent? Ik kreeg de vraag van één van jullie toegestuurd en ga er in deze aflevering mee aan de slag. Met tips & perspectieven zowel voor de mama’s als voor kinderen.
Sep 08, 202243:13
#28 Meditatie: thuiskomen bij jezelf

#28 Meditatie: thuiskomen bij jezelf

Een begeleide meditatie om je terug in contact te brengen met je meest liefdevolle, krachtige, wijze en gelukkige zelf. Zowel voor iemand met als zonder meditatie ervaring. Namasté 🙏🏻
Aug 25, 202224:00
#27 Psychedelica, trauma heling & ‘the good enough parent’ met Dr. Mathieu Seynaeve

#27 Psychedelica, trauma heling & ‘the good enough parent’ met Dr. Mathieu Seynaeve

Een gesprek met psychiater Dr. Mathieu Seynaeve (King’s College London) over trauma helen en de rol die psychedelica daarin kunnen spelen.
Een gesprek dat verder werd opengetrokken naar de vraag ‘Wat is trauma nu eigenlijk?’ en wordt er te makkelijk met het label rondgezwaaid?

En als we ons dan bewustzijn hoe vormend de eerste levensjaren van een kind zijn; hoe kunnen we als ouder zo ondersteunend mogelijk zijn voor de gezonde ontwikkeling van onze kids zonder daarbij in een soort perfectionistische kramp te schieten of al het plezier aan ouderschap te verliezen.

Tenslotte maakten we nog een ommetje langs ontembaar leven voor mannen, en wat dat betekent voor degene onder ons die gezegend werden met het opvoeden van jongens.
Aug 11, 202201:17:21
#26 Line Ellegiers

#26 Line Ellegiers

Line Ellegiers is musical actrice, podcast maker en genuine force of nature. We spraken over moederschap, dicht bij het leven staan, de kracht van creatieve therapie, choice points in haar leven en wat ze bij de vorige volle maan heeft losgelaten. Een heerlijk eerlijk gesprek doorspekt van buldergelach.
Jun 30, 202249:46
#25 Wat mijn overgrootmoeder me leerde over het leven van je legende.

#25 Wat mijn overgrootmoeder me leerde over het leven van je legende.

Een aflevering over mijn overgrootmoeder Marie-Louise Plovier Chapelle, hoe zij haar legende leefde en hoe haar leven ons kan inspireren om hetzelfde te doen.

Een aflevering over de prijs die we vaak betalen voor het leven van onze legende. Maar tegelijk ook een aflevering over de prijs die we betalen voor het niet leven van onze legende. Over wat er in de schaduw van een heldenverhaal gebeurt, over de mindset die je nodig hebt om je legende te leven en zoveel meer.
Jun 16, 202233:11
#24 Anna Santens

#24 Anna Santens

Een heerlijk openhartig gesprek met auteur, mama, holistisch therapeut en social media expert Anna Santens over haar buitengewoon pittige zwangerschap wegens extreme bekkeninstabiliteit. Over leven vanuit je vuur en je waarheid. Over de vrouwen die haar inspireren en waarom. Over zachte kracht, jeugdig enthousiasme en zoveel meer.
Enjoy!
Jun 02, 202201:03:42
#23 Eetstoornissen

#23 Eetstoornissen

Een thema dat me bijzonder nauw aan het hart ligt op de podcast deze week: eetstoornissen. Maar tegelijk is het ook veel breder dan dat. Want eetstoornissen zijn het uiteinde van wat ik als een continuum zie, waarop mensen, vrouwen, meer of minder vrij zijn in de relatie met voeding en hun lichaam. Deze aflevering is zowat mijn geüpdate kijk op wat er gebeurt bij een eetstoornis. Waarom sommigen in de afgrond tuimelen en anderen niet. Hoe we kunnen begrijpen dat mensen panisch zijn geworden bij de gedachte aan eten alleen, terwijl ze zo mager zijn dat het levensbedreigend wordt, en hoe we hen kunnen helpen.
May 19, 202246:34
#22 De roofvijand

#22 De roofvijand

In deze aflevering staan we stil bij het verhaal van Blauwbaard uit ‘De Ontembare Vrouw’ van Clarissa Pinkola Estes. Een mythe over de roofdieren in onze innerlijke en uiterlijke wereld, over hoe onze intuïtie hierin onze redding kan zijn, en over de ongeïnitieerde of naïve vrouw.
May 05, 202239:29
#21 Als je een kind verliest

#21 Als je een kind verliest

Een gesprek met Anne-Sofie Allemeersch over het verlies van hun dochter, en hoe dat een deur is geweest naar nog intenser, ongetemder en voller in het leven staan. Het gaat over haar droom en visie voor een meer holistische en liefdevolle manier om mama’s te begeleiden, over hoe je er kan zijn voor iemand die door de hel gaat en over alles daartussen. Een inspirerend, puur en rauw gesprek met een heerlijk wilde vrouw! 🐺
Apr 21, 202201:08:45
#20 Streetsmarts met Teresa Mendoza

#20 Streetsmarts met Teresa Mendoza

Streetsmarts, de wijsheid van de straat, van je buik, de wijsheid die je verwerft door te leren en op je gezicht te gaan eerder dan door boeken te lezen of opleidingen te volgen; dat is de wijsheid van de ontembare vrouw; en daarover gaat deze aflevering. Het personage van Teresa Mendoza uit de Netflix serie ‘Queen of the South’ is onze gids in een aantal Streetsmarts-wijsheden die het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood; letterlijk en figuurlijk.
Apr 06, 202238:18
#19 La Loba

#19 La Loba

Seizoen twee openen we zoals het hoort met het openingsverhaal uit ‘De Ontembare Vrouw’: La Loba of De Wolfsvrouw. Samen met haar gaan we beenderen opgraven uit de psyche van de vrouw om zo het archetype van de wilde vrouw te herstellen en terug tot leven te roepen. Heb je soms het gevoel jezelf kwijt te zijn, niet meer te weten wie je nu echt bent of wie je was voor de wereld je vertelde wie je hoort te zijn? Dan is deze aflevering voor jou. Of als je Wolvin gewoon keihard hebt gemist en mega benieuwd bent naar nieuwe prikkelende input en die heerlijke nieuwe jingle 😉
Mar 24, 202232:30
Maxime ‘Wise Old Woman’ Vossen

Maxime ‘Wise Old Woman’ Vossen

We ronden het eerste seizoen van de podcast af in schoonheid met Tarotiste, dichteres, en wild woman Maxime Vossen. Ze vertelt ons over leven met ongeneselijke kanker, ontembaar vrouw zijn en de lessen die te rapen vallen in het nevelachtige gebied tussen leven en dood. Laat je raken door dit buitengewoon pure en krachtige gesprek met Maxime.
Jan 06, 202259:51
Nieuwjaar🎉

Nieuwjaar🎉

Om 2021 samen in schoonheid af te ronden wandel ik jullie door 4 vragen om aan het einde van het oude en het begin van het nieuwe jaar bij stil te staan.
Dec 30, 202134:29
Van de feestdagen echt een feest maken.

Van de feestdagen echt een feest maken.

Morgen vieren we kerstavond, wat traditioneel de start van de eindejaarsfeesten betekent. En omdat die feesten, ondanks het woord, toch ook vaak een bron van stress en zelfs eenzaamheid kunnen zijn maakte ik een klein fijn aflevering over hoe de feestdagen echt feest te maken. Of op zijn Engels, how to make the holidays holy.

Happy holidays brightballs,

X
Nath
Dec 23, 202125:39
Bella Gone Surfing

Bella Gone Surfing

Als er iemand is die ‘live your dream’ echt letterlijk neemt, dan is het Bella wel. 10 jaar geleden vertrok ze met een one-way ticket op zoek naar avontuur en goeie golven. Vandaag woont en werkt ze in haar eigen B&B en surfschool in Nicaragua en runt ze een non-profit waarin ze lokale meisjes in hun kracht zet doorheen surfen, zwemmen en onderwijs. Een gesprek over de lokroep van de ziel volgen, genieten van het proces van dromen vormgeven en denken “als zij dat kan, kan ik dat ook”.
Dec 16, 202101:01:58
De kunst van blijven

De kunst van blijven


De aflevering van vandaag heet ‘de kunst van blijven’ en gaat over alweer een centraal aspect van ongetemd leven namelijk het kunnen aanwezig blijven bij wat moeilijk, imperfect, lelijk is. de ontembare vrouw kan de duisternis in zichzelf en de ander zien zonder dat ze heeft weg te kijken. Ze kan de ruimte houden voor wat niet mooi is. Omdat ze weet dat elk leven in duisternis begint. En dat elke duisternis dus potentieel nieuw leven omvat.
Dec 09, 202134:46
Eliza De Waele

Eliza De Waele

Een gesprek met de vrouw achter de Kabine concept stores en de bijhorende koffiebars over haar weg van ondernemende newbie tot boegbeeld van een merk dat stilaan baby- en kinderretail land overneemt. Over loyaliteit, passie, voelen & doen. Over mama zijn, wat er in de wereld aan de hand is en toch dichtbij jezelf blijven.
Dec 02, 202101:12:34
You do you

You do you

Wat als je echt geloofde dat er niks mis was met je ?
Wat als we alle energie die we doorgaans steken in het beitelen aan onszelf, in worden wie of wat we niet zijn, zouden besteden aan vol omarmen wie we gewoon zijn als we geen inspanning doen?

Dat fluistert de ontembare vrouw in elk van ons, ons toe. Stop trying and just be.

Embrace your weird. Embrace your wild. Dat is mijn boodschap op de podcast deze week.
Nov 25, 202124:42
Fearless

Fearless

De onbevreesdheid van de wolvin is een van de aspecten die we het mooist en meest inspirerend vinden en het staat ook centraal in ongetemd leven. Maar onbevreesdheid betekent niet dat geen angst hebt; het betekent alleen dat je angst je doen en laten niet laat bepalen. Hoe je dat doet en hoe de wolvin ons daarin helpt; ontdek je in de aflevering van vandaag.
Nov 18, 202135:19
Je rust en waarheid vinden temidden de COVID polarisatie

Je rust en waarheid vinden temidden de COVID polarisatie

Op wapenstilstand staan we stil bij hoe we meer vrede en innerlijke rust kunnen vinden temidden de polarisatie die rond de COVID pandemie en vaccinatie is ontstaan. Hoe kan je, als een wolvin krachtig in je waarheid staan, en tegelijk verbinding blijven voelen met alles en iedereen?
Nov 11, 202137:46
Manon Aerens

Manon Aerens

Meet Manon Aerens. Manon is PR- & beauty experte, astrologe en oprichter van het holistische communicatiebureau Studio Chouchou. Ons gesprek ging over de helende kracht van schoonheid, over astrologie, ongetemd leven en moedige keuzes maken; en over dochters opvoeden.
Nov 04, 202155:03
The peace of wild things.

The peace of wild things.

Deze aflevering gaat over de diepe rust die uitstraalt van wilde dieren en de wilde natuur en waarom wij daar zo worden toe aangetrokken. Die innerlijke rust en overgave is kenmerkend voor de ontembare vrouw en is een cruciale skill in het bouwen van een ongetemd leven waarin je vrij bent om de meest vrije, wilde en krachtige versie van jezelf te worden. Zoals altijd blijven we ver van platterige clichés als dat rust er altijd rustig uitziet of nog dat een leven vanuit overgave betekent dat alles altijd leuk en flowing is - want dat is het uiteraard niet. En toch is het de krachtigste manier om in het leven te staan. In deze aflevering ontdek je waarom, en hoe.
Oct 28, 202133:28
Liese Verhaeghe

Liese Verhaeghe

Hoe beleeft een Systemisch coach, ondernemer en alleenstaande mama van twee tienerdochters ongetemd leven en hoe verenigt ze yin en yang in haar dagelijkse leven? Vereerd en dankbaar om een van de meest inspirerende wilde vrouwen uit mijn leven op de podcast te mogen verwelkomen!
Oct 21, 202151:12
RELENTLESS

RELENTLESS

Relentlessness, taaiheid, doorzettingsvermogen is dé belangrijkste vaardigheid in het ontwikkelen van een ongetemd leven. Hoe je dat doet en vooral hoe de ontembare vrouw in jouw leven al bezig is om dat te ontwikkelen, ontdek je in deze aflevering. Het gaat dus over geweldig op je gezicht gaan en terug rechtkrabbelen; over doorzetten zelfs als er niet wordt geapplaudisseerd. Ik deel een aantal persoonlijke anekdotes en maak zelfs een ommetje langs het moederschap; maar ga vooral voor jezelf luisteren !
Oct 14, 202123:35
Benjamin ‘don’t pick the nice guy’ Ball

Benjamin ‘don’t pick the nice guy’ Ball

In deze aflevering spreek ik met Benjamin Ball over ontembare vrouwen en wat wat met mannen doet, ontembare mannen en wat dat met vrouwen doet, we hebben het over me-too, Cardi B en nice guys. Benjamin is coach, auteur, ondernemer, trainer, rapper, surfer, vader, partner en - zoals hij zelf zegt - vooral goestendoener.
Oct 07, 202145:52
Het wilde lichaam

Het wilde lichaam

Deze aflevering gaat over de ontembare vrouw en haar lichaam. Hoe kunnen we de juiste, natuurlijke relatie met ons lichaam herstellen zodanig dat zowel wij als ons lichaam ons bevrijden van normen, regels en overtuigingen die niet passen bij ons; en vooral kunnen doen waarvoor we hier zijn. (And believe you me dat is niet alleen er goed uit zien 😉)
Sep 30, 202133:10
Wise Willow Lady Patty Verbeke

Wise Willow Lady Patty Verbeke

In deze aflevering ga ik in gesprek met Patty Verbeke, mijn allereerste therapeute, de vrouw die me het boek De Ontembare Vrouw leerde kennen en de eerste ontembare vrouw die ik ‘int echt’ mocht ontmoeten. Het werd een heerlijk gesprek over vrij zijn en het belang van plezier; over wat Patty zou willen dat al haar dochters en kleindochters weten en herinneren; en uiteraard, over de ontembare vrouw.
Sep 23, 202146:12
De ontembare vrouw

De ontembare vrouw

Wie of wat is de ontembare vrouw, en waarom is ze de sleutel naar ‘women empowerment’. In deze aflevering schets ik het archetype van De Ontembare Vrouw vertrekkende vanuit het wereldbekende gelijknamige boek van Clarissa Pinkola Estes. Ik sta stil bij wat er gebeurt als vrouwen de connectie met haar verliezen; hoe we haar moeten en kunnen ontmoeten; en hoe ze, als we daarin slagen, onze krachtigste bondgenoot kan worden.
Sep 16, 202131:34
Welkom bij Wolvin

Welkom bij Wolvin

Deze allereerste aflevering gaat over ongetemd leven: wat is het en waarom vind ik het zo belangrijk dat ik er een heel merk en nu ook een podcast heb over gemaakt ? Ik deel er mijn eigen zoektocht in van gedomesticeerde lieve labrador naar full-blown ongetemde cheetah en waarom dat tegelijk zo eng en zo belangrijk is. Wat het verband is tussen psychisch welzijn en ongetemd leven en wat je verder van deze podcast kunt verwachten.
Aug 27, 202124:37