Skip to main content
Spotify for Podcasters
Zijn Vanuit Je Hart, Your Innerlight

Zijn Vanuit Je Hart, Your Innerlight

By ZIJN vanuit je hart door Your Innerlight

In deze podcast neem ik jou mee in mijn reis van het leren leven vanuit mijn hart. Hoe ik steeds bewuster wordt en welke mooie inzichten er (vaak in de natuur) op mijn pad komen. Krijg weer grip op jouw gedachten. Kom in beweging en leer de verbinding voelen tussen jouw hoofd en jouw hart.
Currently playing episode

#69 Ben jij Team To Do lijstje of meer van Team Go with the Flow

Zijn Vanuit Je Hart, Your InnerlightJul 12, 2023

00:00
13:56
#69 Ben jij Team To Do lijstje of meer van Team Go with the Flow

#69 Ben jij Team To Do lijstje of meer van Team Go with the Flow


Nu moet ik zeggen dat ik van beide partijen ben maar als ik echt een keuze zou moeten maken geef ik eerlijk toe: Team To Do

Waarom? Tja dit geeft mij rust in mijn hoofd. Schrijf het op en IK hoef het niet meer te onthouden. Dit wil echt niet zeggen dat ik al m'n to do's daadwerkelijk gedaan krijg. Was het maar zo'n feest. Ik heb vaak meer to do's dan tijd. (Oftewel ik reken mijzelf rijk in de tijd en mag beter leren timekeepen etc ๐Ÿคช )

Nu is het zo dat veranderingen in je leven - je ritme/routine zoals het wijzigen van je werk(tijden) een nieuwe baan, je kind die van basis naar voortgezet gaat en noem ze maar op - naast een praktische verandering ook lichamelijke verandering met zich mee brengt.

Op de oppervlakte verandert er wat waar je in gedachten heel mooi in kan mee bewegen. Andere routine bedenkt, bedenkt hoe/wat je wanneer gaat doen en het allemaal geen probleem hoeft te zijn.

Totdat je opmerkt dat jouw lichaam eigenlijk toch wel moeite heeft om mee te komen. Het is leuk en aardig bedacht. Terwijl je er niet in mee kan komen omdat jouw hoofd veel sneller wil . Je hoofd het heeft bedacht en jouw lichaam de tijd nodig heeft om ten eerste te wennen aan die verandering.

Dan is de vraag, lukt het je dan om go with the flow te gaan en met mildheid naar de situatie te kijken ipv je gefrustreerd en geรฏrriteerd te voelen omdat het allemaal niet zo gaat zoals je in je hoofd had bedacht. Of voelt het misschien zelfs in het ergste geval als falen?

Laat je inspireren en motiveren door deze podcast om anders te leren denken. Met mildheid en liefde kijken naar jezelf, meer acceptatie van wat is ipv bezig zijn met wat er zou moeten zijn (volgens jouw hoofd)
Jul 12, 202313:56
#68 Stop met doemdenken het brengt je nergens. Wat als het goed is gewoon zoals het is!?

#68 Stop met doemdenken het brengt je nergens. Wat als het goed is gewoon zoals het is!?

Wat zou het schelen als je niet helemaal meer terug hoeft naar de kern. Je de overtuiging kennis is macht kan parkeren. Niet al je tijd steken in ditjes en datjes om jouw hoofd van nieuwe informatie te voorzien omtrent jouw ontwikkeling. Wat nu als jij รกl die tijd spendeert aan het zitten met jezelf, omarmen van jezelf, voor de spiegel zitten en jezelf diep in de ogen aan te kijken, je van top tot teen bewonderen en lief te hebben & accepteren zoals JIJ bent (gemaakt). Stop met doemdenken het brengt je nergens. Wat als het goed is gewoon zoals het is!? Daarover praat ik in de nieuwste aflevering #68 ๐•ƒ๐•–๐•ฃ๐•–๐•Ÿ ๐•ง๐•’๐•Ÿ๐•ฆ๐•š๐•ฅ ๐•๐•š๐•–๐•—๐••๐•– ๐•œ๐•–๐•ฆ๐•ซ๐•–๐•ค ๐•ฅ๐•– ๐•ž๐•’๐•œ๐•–๐•Ÿ ipv "ik ben niet goed genoeg" bang om te falen of het er "meer" bij willen horen. Geef die andere richting aan je leven. Geef liefde de aandacht, รณรณk voor jouzelf
Jul 05, 202311:19
#67 Leer te vertrouwen op jouw diepste kunnen, kennis is niet altijd macht. ๐ŸŽง๐Ÿ‘€ naar de voorbeelden

#67 Leer te vertrouwen op jouw diepste kunnen, kennis is niet altijd macht. ๐ŸŽง๐Ÿ‘€ naar de voorbeelden

De behoefte aan houvast, kennis en informatie wat je een bepaalde veiligheid en ten dele macht geeft. Jouw hoofd denkt houvast te hebben. Door alles maar te weten, lezen en leren jij hiermee een heel eind komt. Terwijl ik in dat ogenblik een andere kant zag. De overgave aan wat er is en jij hebt. Een volledig vertrouwen op eigen kunnen.

Kort maar krachtig. Een voorbeeld om te leren, vanaf te kijken en te volgen.
Mits je voor de veiligheid wil blijven kiezen.. terwijl het eigenlijk ook heel anders kan.

In de korte aflevering van vandaag neem ik je mee in een bijzondere mijmering, een korte overdenking. Een leerzaam inzicht waarom we als mens soms zo moeilijk kunnen doen en zoveel te meer mogen vertrouwen op ons kunnen.

Vaak kunnen we zoveel meer vanuit onze diepste lagen, het oer instinct. Een intrinsieke weten en is kennis echt niet altijd macht. Een bepaalde vorm van wetenschap wat tevens een valkuil kan zijn om je juist aan de situatie over te geven en vertrouwen te hebben.
En juist dat is zo moeilijk want dat is ontastbaar want waar hou je je dan aan vast? En wat als...

Precies hiertoe wil ik jou uitnodigen om te kijken in jouw eigen leven hoe jij ervoor staat.
Vertrouw je op kennis als vorm van macht, vanuit het hoofd/het brein of durf je te vertrouwen op jouw natuur. Hetgeen wat niet altijd onder woorden te brengen is, maar er wel IS.

Kijk, luister en laat je verwonderen door dit soort levenslessen en inzichten.
Jun 14, 202307:26
#66 Laat maar...ใ€‹Ja hallo! Je hebt en leeft ook gewoon een leven. Dat moet en wordt niet perfect.
Jun 06, 202312:41
#65 Raak niet opgebrand, zeg nee als het een nee is. Leef je leven alsof het je laatste dag kan zijn

#65 Raak niet opgebrand, zeg nee als het een nee is. Leef je leven alsof het je laatste dag kan zijn

We zijn zo goed geworden in altijd maar bezig zijn.
Alsof dat, druk druk druk en gehaast zijn een nieuwe standaard is geworden.
Terwijl er in de tijd van 'niks' doen zoveel kracht ligt maar nee stil zitten is nutteloos.
Tijd moet goed besteed worden.. maar wat IS dan eigenlijk goed?

Dit zal voor jou en mij, een ieder stuk voor stuk anders zijn simpelweg omdat jij en ik uniek zijn.
"God geeft daaraan de vorm die Hij heeft vastgesteld, en Hij geeft elke zaadkorrel zijn eigen vorm. Elk aards lichaam is anders; het lichaam van een mens is enig in zijn soort, dat van een dier eveneens dat van een vogel ook, en ook dat van een vis."
1 korinthe 15:38-39

In deze aflevering #65 praat ik over opgebrand zijn, dat het zo eeuwig zonde is om een bepaalde gedachte en ten dele er een levensstandaard op na te houden. Terwijl dit alles van jezelf kost nadat je een flinke klap te verduren hebt gehad. En deze wil ik je middels de inzichten tijdens de aflevering te horen het liefst besparen. Luister hem en ga bij jezelf na hoe jij er eigenlijk voor staat? Wat kan je anders doen? Is het haalbaar om wat vaker nee te zeggen (en als je dit nog last vind refereer in naar de aflevering #26: Is jouw ja wel รฉcht een Ja? En komt het antwoord vaak eerder je mond uit dan jij doorhebt?
anchor.fm/your-innerlight/episodes/26-Is-jouw-ja-wel-cht-een-ja--En-komt-het-antwoord-vaak-eerder-je-mond-uit-dan-jij-doorhebt-e1lv152

Raak niet opgebrand, pas goed op jezelf en leef je leven alsof vandaag de laatste kan zijn.
En geloof mij dat nu ik dit zo typ realiseer dat dit clichรฉ kan klinken. Totdat je, wat op je pad hebt gekregen en beseft waar jij je 'voorheen' druk om maakte of druk om kan maken niet allemaal ZO belangrijk was. Laat je perspectief veranderen zodat je zachter voor jezelf kan zijn en bijvoorbeeld vaker die nee over je lippen kan laten glijden ipv ja doen en nee voelen. Je gedachten als een tierelier tekeer gaan en achteraf spijt hebt waarom je dit zo hebt aangepakt. Jij alleen jezelf er mee hebt en oke misschien de dichtbijzijnde mensen om jou heen. Ik bedoel als je met het verkeerde been uit bed stapt is er vaak iemand die dit wel even krijgt te verduren.

In liefde kan en mag je net zo goed nee zeggen. Alleen moet jij dit jezelf wel durven toestaan te gaan (leren) doen

Listen en learn, luister en leer.

Ik wens je een liefdevolle dag toe.
May 30, 202313:02
#64 Vallen en opstaan, de eerste stappen naar een nieuwe weg van bewustwording.

#64 Vallen en opstaan, de eerste stappen naar een nieuwe weg van bewustwording.

Wanneer je je realiseert dat het fundament wat je had gebouwd, op los zand was. Het leven en de aha momenten, de vieringen en successen je niet daartoe hebben geleid waarvan je dacht dat je heen zou gaan. Het leven gaat met vallen en opstaan. Keer op keer weer. De ene keer duurt het wat langer dan de andere keer voordat je jezelf weer kan herpakken. De schouders eronder zet en weer vooruit gaat. De draad weer oppakt van de weg die je tenslotte hebt gekozen te bewandelen. Deze aflevering gaat over het vallen en opstaan, de bewustwording daarvan en de uitreikende hand die er altijd was en is als jij deze kan en durft te zien. De eerste stappen naar een nieuwe weg van bewustwording. Zijn vanuit je Hart, je hoeft het niet alleen te doen. Luister aflevering #64 voor meer ins & outs over mijn reis hierin. Voor vragen kan je mailen naar info@yourinnerlight.nl
May 23, 202312:10
#63 Stop met een ander te willen zijn & S t a r t met het zijn van jouw unieke jezelf.

#63 Stop met een ander te willen zijn & S t a r t met het zijn van jouw unieke jezelf.

#63 Waarom zou je op een ander willen lijken als je zo mooi jezelf kan zijn!?

Tijdens een wandeling komt deze vraag naar boven en door het aangezicht van de (prachtige) bomen. Het valt mij op dat er zoveel mooie dingen te zien zijn in de natuur waar we voorbeelden uit kunnen halen.

Stuk voor stuk is het uniek.

Het is toch eigenlijk eeuwig zonde dat we als mens zo goed zijn geworden om verlangens te krijgen om meer van dit of dat van de ander te willen hebben. Want dan zou jij je zogezegd 'ook wat beter voelen.'

De waarheid is echter niks minder waar, als je het mij vraagt althans.

Ik ben van mening dat wanneer je juist steeds een beetje meer van jezelf zal worden, precies zoals jij gemaakt bent. Met jouw unieke gaven en/of (wellicht nog te ontdekken) talenten. Jij je juist fijner zal voelen.

Luister deze aflevering #63 waarin ik jouw meeneem tijdens deze wandeling in de reis, de kracht, schoonheid en inzichten die jij mede door de natuur en tezamen met de aflevering.

Heb je nu geen zin om de hele aflevering te luisteren dan nodig ik je ieder geval uit om de boodschap met opdracht te horen vanaf 07:34 min.

Neem een voorbeeld aan van de liefdevolle grootse natuur, hoe het gecreรซerd is.

Jij bent uniek en volmaakt.

Leef je leven zoals jij hem mag leven, met de wind mee en dein mee op de golven van die wind i.p.v. je er tegen te verzetten.
May 16, 202311:46
#62 Je moet niet zomaar opgeven. Met de pakken neerzitten of voor de bijl gaan. Het kan anders, echt

#62 Je moet niet zomaar opgeven. Met de pakken neerzitten of voor de bijl gaan. Het kan anders, echt

#62

Natuurlijk gaat het niet zonder slag of stoot en bij mij heeft het een aantal jaren geduurd รฉn ik ben er nog steeds niet. Als ik er al ga komen want waar is "er" komen..?

Toen ik over deze tekst, post aan het nadenken was aansluitend of aanvullend voor deze podcast #aflevering 62 waren dat de woorden die heel sterk naar voren kwamen. "Je moet niet zomaar opgeven. Je kan meer dan je denkt!"

Dit is dan ook wat ik jou met zoveel liefde mee wil geven. Ga deze aflevering luisteren. Laat je motiveren om het een eerst volgende keer niet zomaar op te geven. Om niet zomaar voor de bijl te gaan. Met de pakken neer te gaan zitten en van jezelf zitten te balen.

Ik weet dit als geen ander want tijdens dat zinnetje moest ik denken aan zo'n 5-6 jaar geleden. Elke keer weer probeerde ik opnieuw te begin รฉn elke keer weer faalde ik. Het lukte niet zoals ik het voor ogen had. Ik ging weer voor de bijl, ik gaf op รฉn ging met de pakken neerzitten.

Zie je wel, ik kan het toch niet.

Maar wat nu, als jij het wel kan? Wat nu als die gedachte slechts een momentopname is en je NA dat moment wรฉl de goede keuze kan maken, je niet meer voor de bijl gaat.

Simpelweg omdat jij jezelf beter hebt leren kennen, jij hebt geleerd om door die zure appel heen te bijten en het dus niet zomaar op te geven.

Because there is more then meets the eye. Het is niet alleen maar wat het is, soms wel maar soms ook zeker niet en kan jij wel de beste keuze -op langere termijn- voor jezelf maken. Omdat je uit ervaring, na dat herhaaldelijke vallen en opstaan hebt geleerd dat dit niet meer de manier is om te komen waar je graag naartoe wilt gaan.

Waar dit voor jou ook mag zijn. Je kan door deze aflevering heen zelf gaan stil staan bij hoe jij dit doet in jouw leven, er lering uit halen en hier opvolgend andere keuzes (leren) maken.

Welke vraag je ook hebt, schroom niet om hem te stellen al dan via een privebericht @ social media of op de mail
info@yourinnerlight.nl en laat de vraag weten. Blijf er niet onnodig mee rondlopen


May 09, 202316:09
#61 Piekeren kennen en kunnen we allemaal wel. Weet je nog wat mijmeren is? Doe jij dit wel eens?

#61 Piekeren kennen en kunnen we allemaal wel. Weet je nog wat mijmeren is? Doe jij dit wel eens?

#61

Soms zijn het de simpele zinnetjes, gedachten of vragen die omhoog komen waarmee je zo lekker kan #mijmeren jouw perspectief van hoe je in het leven staat kan ontdekken.

Zo stel ik in deze aflevering #61 tal van vragen waarbij ik jou uitnodig om te ontdekken.
Om je allereerst (weer) open te stellen voor AL dat is. Laat er een nieuwe wereld voor je open gaan. Geniet en laat je verwonderen en inspireren door de natuur.

Dit kan zo helpend zijn om hier kracht en wijsheid uit te halen. "Verbaas u niet verwonder u slechts."
Kijk wat je ziet en welke vragen, inzichten en cadeaus het bij jouw omhoog brengt.

Ten tijde van dit schrijven buiten, heb ik nog van het een en ander mogen genieten.

Konijnen die ineens voor een flatgebouw in het gras achter elkaar aan hupsen en lijken te spelen. Twee ganzen die voorbij vliegen wat niet te missen was, ze laten zich luidkeels horen. Vervolgens rechtsomkeert om op de juiste deining van de wind de landing in te zetten. Dan volgt een plons in het water waar tevens het geblaat stopt. Alsof hun geluid ter aanduiding was 'pas op wij zijn/vliegen hier.'

๐˜ž๐˜ข๐˜ต ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต: ๐˜๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ? ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ด ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ต. ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ข ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ด enz. ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ต!

Ik vind het echt ongelofelijk hoeveel creaties, gedachten en inspiratie er voor het oprapen ligt. Wel pas als jij je open durft te stellen aan wat zich er voor je neus ontvouwt.

Ik wens je heel veel plezier met het luisteren en ontdekken van de kracht en schoonheid van(uit) de natuur wat je elke dag, elke moment weer gegeven wordt.May 02, 202315:05
#60 Stop met het jezelf onnodig moeilijk maken. Neem een vb aan de natuur, geef je over & vertrouw

#60 Stop met het jezelf onnodig moeilijk maken. Neem een vb aan de natuur, geef je over & vertrouw

#60

Ik ben hier niet om al die weetjes met je te delen.
Wel om jou te laten inspireren dat we als mens het onszelf zo onnodig moeilijk kunnen maken.

We kunnen zoveel leren van de meest simpele dieren om ons heen. Zonder hier neerbuigend of kleinerend over te doen. Want wist je dat een mier wel ik weet niet hoeveel zijn eigen gewicht kan tillen, een bij trouw is aan de koningin en noem het maar op. Ik kan hier soms vol bewondering naar kijken, van genieten en zo ook na het zien van een natuurlijk verschijnsel ontstond dese podcast.

Meer weten volg mij op instagram of Facebook waar ik regelmatig inzichten Inspiratie en meer deel in mijn verhaal @
www.instagram.com/yourinnerlight.nl of www.facebook.com/yourinnerlight.nl

In deze aflevering motiveer ik jou te kijken naar je eigen doen en laten, je gedachten en gedrag. Even stil te staan. Niet mee te gaan met die hele loop. Het nadenken, wikken en wegen of we iets wel kunnen, of we er goed aan doen of niet en de WAT als? situaties ronduit bedenken welke achteraf helemaal niet nodig zijn geweest.

Breng balans aan in vertrouwen, loslaten en overgeven.


Ps. Laat even een JA achter op social media, in de comments als je weet over welke ToDo opdracht ik in de podcast spreek of nog l e u k e r een ๐Ÿ‘als jij dit zelf eens hebt mogen ervaren.


Hopelijk heb je veel luisterplezier gehad en net zo van de vogels genoten als ik dit kan doen.

Liefdevolle groet, Eline
Apr 25, 202314:12
#59 Verleidingen, ja.. die zullen er a l t i j d zijn

#59 Verleidingen, ja.. die zullen er a l t i j d zijn

#59

We leven in een wereld waar je 7 dagen per week tot je kan nemen waar je behoefte aan hebt.
Een pauze inlassen, even niks doen is bijna gek terwijl ik het juist enorm kan waarderen.

Niks moeten en zijn.

Daarmee is het overigens wel de kunst om de telefoon links te laten liggen en ook echt te zijn.
Want die verleiding komt in allerlei vormen en maten.

Verleiding om jou weg te houden van wat juist goed is voor jou. Althans beter dan maar ongegeneerd die reep chocolade weg te eten dat je na verloop van tijd denkt he is hij nu al op. Of je terugkijkt op je vrije dag en je je afvraagt wat je nu eigenlijk hebt gedaan vandaag?

In deze aflevering heb ik het over verleidingen, hoe of dit ontstaat maar bovenal wat jij hieraan kan doen. Praktische voorbeelden van handelingen om je er steeds beter bewust van te leren worden.

Precies waarvoor ik deze podcast vorig jaar ben gestart: het leren grip krijgen. Grip op je (negatieve) gedachten opdat je een fijner oprecht gevulder leven zal ervaren ipv allerlei externe vulling op basis van leegte.

Woorden blijven slechts woorden als jij ze niet leert omzetten naar daden.

En gevuld worden is wat anders dan daadwerkelijk gevoed worden.

Hopelijk heb je veel leer en luisterplezier gehad. Heb je iets gehoord waarvan je denkt Dit is een goede tip voor iemand die je kent. Stuur hem vooral door middels de 3 puntjes en klik op delen.

De foto waar ik over sprak vind je op
www.instagram.com/yourinnerlight.nl of als je meer een Facebook'er bent @ www.facebook.com/yourinnerlight.nl


Apr 18, 202313:14
#58 Neem jij genoegen met minder..of is 't niet perse minder? Is het genoegen nemen met wat er is?!

#58 Neem jij genoegen met minder..of is 't niet perse minder? Is het genoegen nemen met wat er is?!

#58 Is het genoegen nemen met minder? Of genoegen nemen met wat er is? Het zijn twee dingen die een o zo andere kijk kunnen geven op jouw dag. Net zoals 'de toon de muziek maakt'. Maakt de manier waarop jij naar een situatie kijkt, de toon van jouw gevoel. Welke vervolgens -als je niet oppast- door kan trekt door jouw dag heen. Als je dit voorbeeld volgt en almaar uitgaat van "ja ik loop nu wel hier maar eigenlijk had ik naar het bos gewild. Ik had liever daar gelopen maar daar heb ik nu geen tijd voor. Dan had ik eerder van huis moeten gaan en die keuzes niet moeten maken die ik zojuist thuis had gemaakt... " Op deze manier ben je het paadje al voorbij zonder dat je er erg in had. Te druk in gedachten verzonken met de wat als... Natuurlijk valt en staat vanalles met elkaar in verbinding zoals een mooi opgezette domino express baan a l l e m a a l omvalt als je er per ongeluk tegenaan stoot. Mits je er een of meerdere stops, een safety net hebt ingebouwd. Gewoon, just in case je er per ongeluk tegen aan zou komen en al het werk voor niks zou zijn geweest. Je weet het tenslotte nooit. In de podcast aflevering van vandaag neem ik jou mee in het genoegen nemen, jouw gedachten,en het hebben van verwachtingen. Ik leer en deel onder andere wat je na een teleurstelling een volgende keer anders kan doen. De kunst is namelijk niet om je verwachtingen bij te stellen maar om ze niet meer te hebben of althans deze uit te spreken zodat het een vraag wordt. Neem jij genoegen met wat er is en als jij dit niet doet wanneer is genoeg dan wel genoeg? Laat je inspireren en motiveren opdat jouw toon van muziek nog mooier zal klinken. Like & subsribe, geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op dit kanaal en blijf op de hoogte als de nieuwste aflevering weer online staat. Ken je iemand die dit moet horen, hier echt wat aan kan hebben. Deel de aflevering en help elkaar zo voort! Veel luister plezier ๐Ÿ˜Š
Apr 11, 202315:27
#57 Laat je je leiden door het gemak of durf jij te kiezen voor een strijd om/in jouw leven?

#57 Laat je je leiden door het gemak of durf jij te kiezen voor een strijd om/in jouw leven?

#57
En dan stuit je op een kink in de kabel..

We weten allemaal dat het leven onvoorspelbaar is. Dat je soms gebeurtenissen en situaties op je pad krijgt die je niet had voorzien laat staan dat je daar op zat te wachten. Maarja, je moet het er wel mee doen want je kan het moeilijk zoals een verkeerde potloodstreep weg gummen uit je leven.

In de podcast aflevering van vandaag deel ik een klein stukje over het fascinerende zicht op dat alles met elkaar in verbinding staat. Het een loopt over in het ander, zonder het ander wordt het een stuk lastiger. Zonder de herfst geen nieuwe voeding voor de bodem, geen mogelijkheid om nog grootser en groener te kunnen groeien. Er moet eerst wat worden losgelaten om ruimte te maken voor een nieuw seizoen. Nieuw groen.

Dit zelfde geldt net zo in jouw leven. De vraag is echter laat jij het toe in jouw leven om los te laten wat nodig is. Durf jij te vertrouwen op de seizoenen in jouw leven, de gebeurtenissen die nodig (schijnen) te zijn in jouw leven. De onverwachte cadeaus waar je niet op zat te wachten welke je later een rijkelijk gevoel geven. Simpelweg omdat je ten tijde van het ontvangen nog niet zรณ kon zien wat die gebeurtenis nu ECHT voor jou betekend (e)


Luister de aflevering #57 en laat je inspireren om kijken waar jij staat. Welke weg het is wat jij bewandelt en wat dit voor jou van betekenis is/mag en kan zijn. Laat je je leiden door het gemak of durf jij te kiezen voor een strijd om/in jouw leven omdat het ertoe doet, dit de moeite waard is.

De kracht ligt in de tijd, hoe en waaraan jij deze spendeert รฉn alsmede dus ook investeert.

Choose wisely because you only live once and there aint no do-over

#onverwacht #luisteren #inspireren #levensvragen #vertrouwen #durven #loslaten #natuur #seizoen #ruimtemaken #verbinding #levenspad #persoonlijkeontwikkeling #coach #inspirator #ontvangen #tijdvoorjezelf #investeren #mindset #keuzesmaken #podcast #kwetsbaar #levenslessen #youonlyliveonce

Apr 04, 202313:35
#56 Hoe vaak neem je tijd om stil te staan? Je doet het wel om een foto te maken. Luister & leer

#56 Hoe vaak neem je tijd om stil te staan? Je doet het wel om een foto te maken. Luister & leer

Bewust stil staan en ruimte nemen voor jezelf is in een tijd van doorgaan, drukte en al meer een opgave. De kunst is om de uitnodigingen in jouw leven, A te zien en B aan te pakken.

Waarom?

Omdat dit op langere termijn je zoveel meer brengt dan je op korte termijn ervoor kiest om maar door en door te gaan.

Je hoeft mij niet te geloven op mijn woord. Test het zelf. Neem eens de tijd om stil te staan en het landschap, het aangezicht te aanschouwen. Sta eens stil en kijk eens รฉcht naar alles wat je ziet. Leer die keuze momenten in jouw leven te ontdekken wanneer je wordt uitgenodigd om te vertragen.

Zo heb ik de 3 tips opgezet die jou in den beginne kunnen helpen. Eerste stapjes om uit je hoofd in het hier en nu te gaan. Echt super makkelijk om te doen, daar zit het hem niet in. Het is eerder de uitdaging met jezelf om hier A tijd voor te maken en B ze te leren toepassen op de momenten dat het nodig is. Zodat je voorkomt dat je al vanuit een emotie hebt gereageerd waarvan je achteraf denkt 'had ik maar..' ga naar
www.yourinnerlight.nl/link-in-de-bio stuur een mail info@yourinnerlight.nl en zeg JA tegen een leuker blijer mens te worden, uit je hoofd in het hier en nu en ontvang de 3 gratis tips.

Hoe vaak neem je de tijd om stil te staan. Te vertragen. Je gaat mij niet vertellen dat je nooit geen foto's maakt. Dat is zo'n moment dat je stopt, vertraagt, stilstaat. Misschien zelfs even een aanwijzing geeft om iets anders te gaan staan want zoals het nu is, is de lichtinval niet mooi of staat er net een stukje achtergrond op wat je niet wil en ga zo maar door.

Hier neem je wel de tijd voor maar hoe vaak neem je in het dagelijks leven tijd om zo stil te staan. Eens naar jouw leven te kijken hoe of het beeld eruit ziet?

Luister de podcast #56 en laat je motiveren om anders te leren kijken naar de uitnodigingen die je krijgt in je leven -zoals de zwerm vogels waar ik over deel- om te leren vertragen. Je hart te leren volgen i.p.v. almaar je gedachten en dat standje doorgaan.

Volg je mij al op social media? Hier deel ik vaker inzichten en inspiratie
@ www.instagram.com/yourinnerlight.nl of www.Facebook.com/yourinnerlight.nl
Mar 28, 202314:59
#55 Trap niet in die negatieve gedachten die jou klein houden.

#55 Trap niet in die negatieve gedachten die jou klein houden.


Laat je je leiden door angst of door wat je toekomt? Door het leven, de inspiratie in jou of door de (belemmerende) gedachten.

Vaak maak jij je gedachten zoveel grootser dan ze verdienen. Trap niet in jouw gedachten om je uit het hier en nu te halen. Hierdoor zal je onder andere minder plezier beleven en meer bezig zijn met overleven. Als ik maar zus of als ik maar zo en vooral had ik nu maar dit of dat.

Hoeveel energie kost dit je niet om je met deze negatieviteit bezig te houden

Wat voor een leuker mens zou je zijn als je vrijer bent van al die negatieve en ook nog eens belemmerende gedachten.

Ben jij bereid om die confrontatie met je eigen gedachten aan te gaan om hier รฉcht naar te gaan kijken.

Luister aflevering 55 waarin ik je meeneem hoe jouw gedachten met je aan de haal gaan. Word je ervan bewust hoe dit bij verloopt en ontvang een praktische 5 minuten tip. Deze tip zal je door dagelijks toe te passen afstand geven tussen jouw gedachten en het hier en nu. Dit helpt jou steeds beter bewust te zijn van wat je denkt. Door deze afstand te creeeren zal je mettertijd minder overspoelt worden door jouw gedachten waardoor je je ineens niet happy voelt. Het zal je leren ruimte geven zodat jij andere keuzes kan maken. Grip hebt over hoe jij je voelt. Dit alles begint echter met leren luisteren naar je gedachten.

Ik kan geen hemel en aarde voor je laten bewegen, wat ik wel kan doen is stap voor stap handvaten geven gepaard met handuitreikingen op momenten dat jij het nodig acht.

Want wie zegt dat al die gedachten waar zijn terwijl jij je zit op te vreten.
Of je er wel mooi genoeg uit ziet.
Of je je zo wel kan vertonen.
Wat de anderen wel niet van je denken.
Terwijl zij misschien net zo goed in hun eigen gedachten zorgen en struggles verzonken zitten.

๐˜š๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ mail
info@yourinnerlight.nl ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ท๐˜ข๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜’๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜จ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ช๐˜ต๐˜ถ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ.

In de aflevering verwijs ik naar het terug luisteren van deze ใ€‹aflevering #51 anchor.fm/your-innerlight/episodes/Wanneer-je-je-blegh-voelt--dingen-laat-vallen-en-al-klaar-bent-met-de-dag-nog-voor-het-middag-is-e1v0qei
Mar 21, 202313:49
#54 Wat als het niet meer is zoals het was? Leer luisteren om grip te krijgen en stop uitstelgedrag

#54 Wat als het niet meer is zoals het was? Leer luisteren om grip te krijgen en stop uitstelgedrag

#54

Wat als het niet meer is zoals het was?

Soms heb je juist zin om je te verstoppen om de werkelijkheid niet onder ogen te komen of moeite te moeten doen om door die negatieve belemmerende gedachten heen te gaan.

Leer luisteren om meer of juist weer grip te krijgen en stop uitstelgedrag.
Accepteren dat de situatie niet meer is zoals je dit gewend was, kan je uit je doen brengen. Een uitnodiging geven dat je mee hebt te veranderen met hoe de situatie nu is. Je er tegen blijven verzetten heeft namelijk geen enkele zin. Meebewegen en/of accepteren. Stap voor stap vanuit bewustwording wat er speelt in jouw leven.

De tijd die voorbij is gegaan, je lichaam die om andere dingen vraagt of mede omdat je je lichaam nu misschien juist beter leert kennen.

Ik weet niet of je ooit van de 'eat the frog' principe hebt gehoord.

Dat is waar de podcast aflevering vandaag over gaat:
Leren, meer/weer grip te krijgen, een onderscheid maken tussen donker en licht. Ontdek wat de eat the frog principe is en hoe jij dit kunt toepassen als een helpende hand voor die momenten wanneer er meer van jouw wordt gevraagd.

Misschien hoeft het helemaal niet meer terug te gaan zoals het was?
Is de eerste hap van de appel even zuur. Het wennen aan de nieuwe situatie omdat deze een (ander) beroep op jouw doet dan je gewend was, totdat dit weer jouw nieuwe normaal wordt.

Stap voor stap.

โ—‹โ— Heb je iets geleerd? Wat heb je voor nieuws gehoord en welk inzicht kwam er op je pad? โคต๏ธ deel het op social media @
www.instagram.com/yourinnerlight.nl of in een privebericht info@yourinnerlight.nl wanneer je dit prettiger vindt.
Mar 14, 202314:18
#53 De kunst is: om je vingers uit je oren te halen om dรญรฉ boodschap wat jij mag horen te ontvangen.

#53 De kunst is: om je vingers uit je oren te halen om dรญรฉ boodschap wat jij mag horen te ontvangen.

#53 Klein en nog zo groots

Een mijlpaal moment, althans, wanneer jij dit ook op deze manier kunt zien.
Het zit namelijk in zo'n klein hoekje dat je dit als vanzelfsprekend hebt kunnen gaan beschouwen of het door de waan van de dag niet eens ziet.

Want je bent druk druk druk, en nog even dit en nog even dat.

In de podcast aflevering van vandaag duik ik in op dat een zonnestraal, de zon soms het enige is wat je nodig hebt. Deze podcast is voor jou als je tot halt geroepen mag worden.
Je pas op de plaats mag doen, weer naar een moment van hier en nu terug gefloten mag worden.

Het is wel aan jouw om hรฉรฉl eerlijk te zijn dat jij dit nodig hebt. Kijk niet de andere kant op om gewoon door te gaan met leven en druk druk druk te zijn.

La la la laโ€ฆ.

Er kan zoveel tegen je gezegd worden alleen als jij dit niet kan ontvangen, als jij dit niet binnen kan laten komen dan zijn het slechts lege woorden.

Terwijl sommige woorden juist zo krachtig kunnen zijn, een mooie boodschap bevatten die jij mag horen op dรกt moment in jouw leven.

De kunst is om je vingers uit je oren te halen, het niet maar zo met de wind weg te laten waaien en het langzaam aan binnen te laten komen. Te laten zakken zodat je er bijvoorbeeld op een ander moment nog weer naar terug kan gaan.

Zo'n moment kan zoveel meer met zich meebrengen dan dat je op de oppervlakte kan zien. Laat staan misschien direct ziet. Zoals je een bloembol onder andere aan het eind van het jaar plant. Welke maanden onder de grond zit en je hier niks van ziet, wil dit niet zeggen dat er niks gebeurd. Terwijl jij 'gewoon doorleeft' maakt de bloembol zich klaar, groeit deze totdat hij langzaam zichtbaar omhoog komt en er vervolgens een prachtige bloem uit komt.

Het hoeft niet groot of lang te zijn. Als jij een moment van genieten maar kan durven leren toe te passen waaronder bijvoorbeeld tijd maken om deze podcast te luisteren, om de moeite te nemen om hieronder een reactie te plaatsen, om naar buiten te gaan of juist een moment alleen in stilte te nemen.

Jij kan het verschil maken.

Leef met volle teugen, geniet van elke dag.

Van de inzichten die jij hebt gekregen van hetgeen jij hebt gelezen, wat neem jij vandaag mee jouw dag in? Stuur jouw antwoord naar
info@yourinnerlight.nl of stuur een DM op instagram of Facebook yourinnerlight.nl
Mar 07, 202312:06
#52 Hoe vaak ben jij bezig met wat een ander hier van zou vinden? Kan je 'dit' wel zeggen of vragen?

#52 Hoe vaak ben jij bezig met wat een ander hier van zou vinden? Kan je 'dit' wel zeggen of vragen?

#52 Wanneer je al een vraag hebt gesteld en pas later beseft dat je dit vroeger echt niet had gedurfd.

Je ziet iets, je begrijpt iets niet, er ligt iets op je hart maar je durft het niet te zeggen.
Dus wat doe je, je blijft er mee rondlopen. Een knagend gevoel. Terwijl als je op dรกt moment het had uit gesproken er niks aan de hand was.

Een simpele kwestie van u vraagt ik antwoord.

Alleen heb jij daarvoor wel zelf in actie te komen door de vraag te stellen. Door te zeggen wat je kwijt wil.

Hoe vaak ben je niet bezig met wat de ander hier van zou vinden. Hoe moet ik dit dan zeggen. Kan ik dit wel zo tegen die ander zeggen. Is dat geen gekke vraag? Straks zit de ander hier helemaal niet op te wachten ... vul je eigen gedachten hier maar bij aan want dit zal je ongetwijfeld herkennen.

Wat heb je te verliezen wanneer je vanuit openheid en liefde en misschien zelfs pure kwetsbaarheid een vraag stelt?

In de podcast geef ik jou een handige tip die je op zak kan nemen ten tijde van zo'n situatie. Stel jezelf die vraag en laat dit je helpen net dat duwtje te geven.

Vraag wat je wilt vragen en kijk daarna verder hoe of het loopt.

Ja de ander kan hier wat van vinden alleen ligt dit vervolgens bij de ander die vervolgens zijn of haar grens kan aangeven. Want het kan ook zo zijn dat je de ander juist blij maakt door de vraag (wel) te stellen. In plaats van dat jij al uit gaat van het negatieve en keuzes maakt op basis van vooraf bedachte angst situaties. Een hele schets maakt van wat mogelijk zou kunnen gebeuren en welke reactie je zou kunnen ontvangen. Koffiedik kijken dus.

Stop met het jezelf onnodig moeilijker te maken
Start met het leven vanuit liefde, openheid en eerlijkheid.

In verbinding met elkaar

Groet of zwaai eens een naar een ander, het kan soms zo simpel zijn terwijl doordat jij uit je comfortzone gaat een verschil maakt in het leven van de ander.

#persoonlijkeontwikkeling #mindset #tips

Feb 28, 202316:07
#51 Wanneer je je blegh voelt, dingen laat vallen & al klaar bent met de dag nog voor het middag is

#51 Wanneer je je blegh voelt, dingen laat vallen & al klaar bent met de dag nog voor het middag is

#51 Dit zie ik echt als een typisch voorbeeld van 'Na regen komt Zonneschijn'. Als het regent probeer je toch ook de regen niet weg te blazen of andere dingen te doen. De regen is er dus je laat het zijn. Oke, misschien mopper je even maar je gaat daarna wel door met je leven want je weet dat het gemopper de regen niet veranderd. En toch doen we dit wel wanneer het even niet zo lekker gaat. Wanneer er niet zo veel uit handen komt terwijl je van alles op de planning hebt staan om te gaan doen vandaag. Je moppert wat, je baalt en bent gefrustreerd. Je laat vervolgens ook nog eens dingen uit je handen vallen en bent al bijna klaar met de dag nog voor het middag is. Herken je dat? Luister dan deze aflevering zodat jij leert hoe dit (eigenlijke) natuurlijke proces verloopt en vooral wat jij op zo'n dag - als jij je 'blegh' voelt- kan doen. Ik neem je mee hoe ik na een "Woehooee" moment besefte wat er daarvoor was gebeurd maar bovenal wat daarvoor nodig was. Want zonder regen, kon de zon niet weer gaan schijnen. Net zoals de herfst, winter, lente en zomer allemaal niet zonder elkaar kunnen. Je kan je er wel tegen verzetten alleen zal het roeien tegen de stroom in altijd zwaarder wegen. In die zin staat het allemaal met elkaar in verbinding en is de kunst om je vanuit vertrouwen mee te laten deinen. Het ene moment, is de andere niet. Soms zal je merken dat je juist meer en langer de tijd nodig hebt om het te laten Z I J N zoals het is en zoals de 'regen' valt. Geef jezelf door de week en wellicht als het je lukt door de dag heen de T I J D. Tijd om op adem te komen. Bijvoorbeeld wat zonnestralen te pakken, een korte wandeling doen of slechts even in de tuin je kop koffie te drinken. Op langere termijn zal je ervaren dat door deze investering in tijd, het je meer oplevert dan wanneer je je blijft verzetten tegen het 'blegh' gevoel. Investeer in jezelf en kom de volgende keer 'sneller' van dat gevoel af en leer door de #podcast aflevering te luisteren liever voor jezelf te zijn. Wanneer was jouw laatste Me-time? Laat het weten in de reactie en stimuleer elkaar dat het hebben van Me time nemen & plannen er (meer) mag zijn! Denk je nu bij jezelf "oeps, ja daar zeg je me wat. Ik mag wel eens Me time inplannen". Pak je agenda en doe het! Wanneer je meer bewust wordt van hoe dit verloopt, hoe jij je voelt en wat je hierin nodig hebt zal de investering in tijd korter kunnen zijn en worden omdat het je minder overvalt.
Feb 21, 202314:36
#50 Weet je niet waar je moet beginnen om in actie te komen? Luister naar deze praktische tipsโ™ง

#50 Weet je niet waar je moet beginnen om in actie te komen? Luister naar deze praktische tipsโ™ง

#50 Als je Ja hebt gezegd tegen iets waarop je direct daarna de gedachte hebt "shit had ik dit nu wel moeten doen?" "Kan ik dit het wel?" "Oh man wat moet er allemaal nog voor worden gedaan."

Je raakt al ontmoedigt voor je รผberhaupt gestart bent. Jouw hoofd maakt overuren op het moment dat je die stip op de horizon hebt gezet. Hierin kรกn jouw hoofd helpend zijn om de boel in goede banen te leiden, overzicht te creรซren en ermee aan de slag te gaan.

Jouw hoofd kan ook heel ontmoedigend werken, wat je ongetwijfeld herkent. Misschien zit dat je zelfs in de weg om te doen wat je wil doen. Omdat het je al die twijfels geeft of het wel haalbaar is. Je hebt het nog nooit gedaan dus kan ik het wel? Dat je haast in de stress raakt van alles wat je denkt te moeten doen of het jezelf veel te moeilijk maakt.

Dat het uiteindelijk op zo'n punt komt dat je bijna spijt hebt van de stip die je hebt gezet.

Dit is zo zonde omdat je niet voor niks wel JA hebt gezegd, die commitment bent aangegaan en de moed hebt gehad om die stap uit je comfortzone te zetten om een nieuwe stip op de horizon te zetten. Dit was vanuit liefde en nu begint de angst de kop op te spelen.

Wanneer jij niet weet waar je moet beginnen is deze aflevering voor jou! Van grootse stippen tot de meest simpele en kleine. Zelfs wanneer je geen zin hebt om bijvoorbeeld het huishouden te doen. Als dit even te veel gevraagd is. Het kan allemaal nรฉt datgene zijn wat je ontmoedigt.

Zo neem ik je mee naar de stappen welke jij kan gaan (leren te) zetten.

Start before you are ready - want zal je ooit ergens 'klaar' voor zijn of mag je het leren te doen? Net zoals je vroeger met zijwieltjes leerde fietsen om vervolgens zonder te leren fietsen. Al durfde jij dit nog niet, je deed het toch omdat je ouders het volste vertrouwen in jouw hadden. Meer dan jij dit in jezelf had. Door deze bemoediging heb je geleerd dat je dingen mag leren doen terwijl ze spannend zijn. Je niet in รฉรฉn keer iets hoeft te kunnen en je het mag leren met vallen en opstaan.

Datgene wat benzine is om de motor op gang te krijgen kan op dรกt moment voelen als nutteloos en tijdverspilling. Terwijl dit juist een investering is om een fundament te leggen. Een bedding te creรซren om te gaan bouwen, luttele stapjes te zetten om daar te komen waar je de stip hebt gezet.

Stapje voor stapje. Beginnen.

Feb 14, 202315:03
#49 STOP met vasthouden & laat je leiden door je inspiratie en ingevingen vanuit vrijheid en liefdeโ™ก

#49 STOP met vasthouden & laat je leiden door je inspiratie en ingevingen vanuit vrijheid en liefdeโ™ก

#49 ๐•‚๐•ฃ๐•š๐•›๐•˜ ๐•˜๐•–๐•–๐•Ÿ ๐•ค๐•ก๐•š๐•›๐•ฅ ๐•ง๐•’๐•Ÿ ๐••๐•š๐•Ÿ๐•˜๐•–๐•Ÿ ๐••๐•š๐•– ๐•›๐•– ๐•Ÿ๐•š๐•–๐•ฅ ๐•™๐•–๐•“๐•ฅ ๐•˜๐•–๐••๐•’๐•’๐•Ÿ.

Stop met het vasthouden en laat je leiden door je inspiratie en ingevingen (vanuit vrijheid en liefde) in plaats van het perfecte te willen doen en dan maar niks doen (vanuit angst en controle).

Als het schuurt in je leven en je niet zo goed weet wat je wil, terwijl je wel weet dat D I T niet is wat je wil en niet weet hoe je nu verder moet..? Stuur een bericht, laat me je helpen dat duwtje te geven om het verharde pad weer op te komen zodat jij vooruit kan.

In deze podcast aflevering deel ik hoe een simpel voorbeeld tot een grotere vraag leidt en:
ร˜ Krijg je een praktische (ToDo) handuitreiking
ร˜ Wat je vooral NIET moet doen als je in zo'n situatie terecht komt
ร˜ Welke vragen jij jezelf dan juist moet stellen
ร˜ Deel ik een aantal stappen die je weer op weg helpen

Want wat doe jij als je (bijna) een misstap maakt in je leven? Gooi je dan ineens het stuur om, om op het rechte pad te blijven?


Kan jij in een *+*situatie ermee zijn dat dit nu is waar jij je in bevind.
Het idee van geen controle of grip hebben kan je een benauwd gevoel geven waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wil. Terwijl zo'n situatie of gebeurtenis je juist heel veel moois kan brengen wanneer je hier, voor de time being mee leert zijn. Dat er een moment van acceptatie is, waar je vanuit daar jezelf kan herpakken om te kijken hoe nu verder. Bij het herpakken kan ook die stap horen mij te mailen naar
info@yourinnerlight.nl voor dat duwtje. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen. Wat wel moed vergt om even dat stapje buiten je comfortzone te zetten terwijl je naderhand denkt "Was dat alles? Dat viel toch wel mee". Waarop je een volgende keer iets makkelijker weer zo'n stap durft te zetten.
Feb 07, 202316:15
#48 WAT ALS ik mijn hart open stel? Wat als.... ik dan weer gekwetst wordt? Wat als ik het niet doe?

#48 WAT ALS ik mijn hart open stel? Wat als.... ik dan weer gekwetst wordt? Wat als ik het niet doe?

#48 In deze podcast aflevering #48 deel ik middels een persoonlijk stuk uit mijn leven andere kanten van de medaille. "Wat alsโ€ฆ" vragen waarin jij van jezelf leert ontdekken hoe jij in het leven staat. Ben je iemand die uitgaat van de goedheid van de mens? Praat je vanuit angst of kies je voor je geluk? Hoe zou het voor je zijn als jij je leven steeds beter leert ontdekken in wie jij bent en wat je leuk vind? Wat als, je bij jezelf blijft, in de waarheid en vanuit de waarheid blijf spreken. Voor jezelf maar ook voor de ander. Wat als, jij je niet meer laat tegen houden door anderen. Durf jij het bekende achter je te laten en te gaan waar je heen geleid mag worden en te vertrouwen op jouw pad? Al weet je niet hoe of dat gaat lopen, wat er op je pad gaat komen dat jij wel weet je altijd vanaf daar weer opnieuw een keuze kan maken. Een goede vraag die je mee kan nemen ten tijde van keuzes maken: "Krijg ik spijt als ik dit heb gedaan?" of "Wat heb ik te verliezen?" Voel wat het antwoord met je doet en maak die keuze om je mooiste leven te leven gebaseerd op liefde in plaats van angst. Niks is maar zo wat het op het oog lijkt alleen vergt dit wel moed, lef en vertrouwen, keuzes maken om je over te geven aan jouw pad & leven. Ben je als een vogel die vertrouwt op zijn vleugels? Geรฏnspireerd of gemotiveerd geraakt door deze aflevering? Ik zou het hartstikke leuk vinden als je dit laat weten door bijvoorbeeld een berichtje te sturen naar info@yourinnerlight.nl of via social media. Daar kan je mij vinden op Yourinnerlight.nl Tot dan lieve luisteraar โ™ก
Jan 31, 202316:51
#47 Weet dat als je hiervoor kiest er geen weg terug is. En dat moet je durven

#47 Weet dat als je hiervoor kiest er geen weg terug is. En dat moet je durven

#47 Weet dat als je hiervoor kiest er geen weg terug is. En dat moet je durven

Jezelf in de spiegel aankijken dat zal je dagelijks doen. Tijdens het tanden poetsen, je haar kammen, make up op doen, datgene waarvoor jij een blik in de spiegel werpt.

Dit kijken is met een doel, het is ergens goed voor, zit m'n haar goed, heb ik wat tussen mijn tanden etc.

In de podcast aflevering gaat het vandaag over de kracht van herhaling. Horen wat je wil horen .. of wat er gehoord mag worden. En ik deel hoe jij je houding hiertegenover kan veranderen.

De kracht van herhalend tanden poetsen is dat je gebit verzorgt blijft. Daar besteed je wel aandacht aan. Als het dan op JOUzelf aankomt schuif je dit makkelijker weg. Is het confronterend, heb je er nu even geen zin in (wanneer dan wel?)

Wanneer is de laatste keer dat jij jezelf รฉcht hebt aangekeken. Durf jij jezelf weliswaar te zien?

Kies je om te weten en te zien wat er te zien IS of te kijken in de spiegel zonder echt te zien. Net zoals luisteren maar niet รฉcht horen wat er gezegd wordt.

Zo maak je indirect de keuze in investeren of weglopen, horen of niet echt horen.

Vind jij jezelf belangrijk genoeg om de aflevering te luisteren, durf jij jezelf uit te dagen nieuwe inzichten te ontdekken. Sta jij open om te leren horen wat je mag horen.

Nieuwe deuren te openen welke ervoor zorgen dat je niet meer kan doen alsof ze niet bestaan. Waar oude wellicht langzaam dicht worden gedaan.

Alles is mogelijk als je durft te kiezen voor jezelf en jouw leven te leven.
Jan 24, 202316:09
#46 Bij twijfel is er geen twijfel. Dit weet jij wel, alleen durf je er nog niet aan toe te geven

#46 Bij twijfel is er geen twijfel. Dit weet jij wel, alleen durf je er nog niet aan toe te geven

#46 Jouw hoofd vind vanalles van de keuze die je eigenlijk wil gaan maken. Een dikke vette grote beer op jouw weg terwijl jij diep van binnen een andere keuze V O E L T. Jouw hoofd je tegenwerkt en allerlei redenen geeft om jou klein, veilig en in toom te houden. Dit is natuurlijk eeuwig zonde! Je bent sterker dan jijzelf denkt. Op school heb je veel geleerd, je hersenen getraind maar zo kan jij ook je gevoel trainen: leren kennen.Ik deel een tip waar jij vast weleens gebruik van hebt gemaakt in jouw leven. Heel simpel kan jij hiermee oefenen om te leren voelen wat je voelt bij de keuzes die voor je liggen. Zodat jij steeds beter keuzes kan maken vanuit jouw hart & gevoel, je dicht bij jezelf blijft en niet al JA hebt gezegd terwijl je achteraf spijt hebt. Krijg nieuwe inzichten en inspiratie om hiermee in jouw eigen leven te gaan stoeien. Jij bent de maker van jouw eigenlijk leven!
Jan 17, 202315:32
#45 Is tijd jouw vriend of vijand? Maak jij het onnodig moeilijk? Leer om hulp te durven vragen!

#45 Is tijd jouw vriend of vijand? Maak jij het onnodig moeilijk? Leer om hulp te durven vragen!

#45
๐‡๐ž๐ญ ๐ก๐จ๐ž๐Ÿ๐ญ ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ฆ๐š๐š๐ฅ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ณ๐จ ๐ฆ๐จ๐ž๐ข๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ญ๐ž ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง, ๐ž๐œ๐ก๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ญ!

Hoe vaak maak je het jezelf onnodig moeilijk terwijl je nadat je hier met iemand over hebt gesproken, het van een ander perspectief hebt gezien, je bij jezelf denkt "ooh, ja zo had ik er eigenlijk nog niet over nagedacht, dat was best voor de hand liggend". Hoe fijn is het dan, dat je dit bespreekbaar hebt gemaakt want had je hiermee alleen rond blijven tobben had het ongetwijfeld langer geduurd dan nodig was.

Tijdens deze nieuwe podcast aflevering borduur ik voort (spreekwoordelijk dan ;)) op de vorige aflevering welke gaat over keuzes maken. Het hoeft namelijk niet zo moeilijk te zijn: of je doet het of je doet het niet. Of je investeert of je investeert niet. Waarop je jouw hoofd maar over twee keuzes hoeft te buigen. Doe ik het wel of niet.

In de podcast aflevering deel ik onder andere een heel mooi recent voorbeeld over hoe tijd je grootste vriend of vijand kan zijn.

In jouw tijd dat jij hier bent en dit leest is mijn boodschap voor jou: ๐˜ž๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ง ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง. ๐˜‘๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ!

Durf jij (steeds een beetje meer) jezelf te zijn. Een gewoon mens te zijn in plaats van dat je van jezelf verwacht dat ja A: alles maar denkt te moeten weten. B: het allemaal alleen denkt te moeten kunnen. C: om hulp vragen een teken van zwakte is.

Durf jij dat stoere masker af te doen en over je ego of trots heen te stappen?
Durf jij je kwetsbaar op te stellen? Durf jij uit te reiken, om hulp te vragen?

Maak het jezelf juist wat makkelijker in plaats van onnodig moeilijk.

Waarop je weer terug bij het begin bent: Het valt en staat met de keuze(s) die je maakt.

Zo ook een keuze moment of jij jezelf de tijd gunt, investeert in jezelf of je wel of niet inzicht wil krijgen, er open voor staat om te luisteren naar de podcast of ervoor kiest om door te blijven scrollen.

Jij bent degene die het heft in handen mag nemen om een eerste stap te zetten.

Contact opnemen kan via
info@yourinnerlight.nl of zoek mij op social media onder Yourinnerlight.nl
Jan 10, 202316:56
#44 Moeite met keuzes maken? Ontdek welk oeroud mechanisme er optreedt in 't maken van een keuze
Jan 03, 202317:29
#43 Er vind transformatie plaats als jij eerlijk en open durft te zijn รฉn te kijken naar jezelf

#43 Er vind transformatie plaats als jij eerlijk en open durft te zijn รฉn te kijken naar jezelf

Luister aflevering 43, laat je inspireren en draag niet langer de cadeautjes waar je liever nee tegen had gezegd. Laat los wat niet van jou is en leer wat er is aan te kijken. Want wat zit je als mens toch bijzonder in elkaar!

Een van mijn methodes welke ik in de praktijk gebruik vind ik zo krachtig en daar heb ik het over tijdens de nieuwste aflevering van vandaag.

In de decembermaand worden er cadeautjes heen en weer gegeven. Met sinterklaas, of misschien liggen ze nog onder de kerstboom๐ŸŽ„

Als jij een cadeau krijgt en je deze niet aanpakt.. van wie en bij wie blijft dat cadeau dan?
Hoe wordt hier op gereageerd als jij "Nee dankje" zegt als je dit al durft.

Vanaf een cadeau wel of niet aanpakken leg ik jou in de podcast aflevering uit hoe je dit in jouw leven kan vertalen. Dat er onopgemerkt dingen tot jou (zijn ge)komen, jij soms een keuze hebt maar soms ook pas veel later na bewustwording opnieuw een keuze kan maken voor jezelf.

Nog voordat je geboren bent heb je al een pakketje ontvangen. Je krijgt vanalles mee en steeds komt er naarmate je ouder wordt wat bij. Totdat je op zo'n punt komt dat je bewust bent van dit pakketje en er eens naar gaat kijken.

Tijdens een opstelling, waar je datgene bloot legt wat er speelt ga je kijken en voelen. En bovenal niet denken maar ZIJN en als je nu denkt ja maar ik ben echt een mega denker dat lukt mij toch niet "verbaas u niet verwonder u slechts"! En dit durf ik te zeggen omdat ik uit ervaring spreek.

Laat je onder begeleiding meenemen naar wat er nodig is. Zet de stap naar ruimte, genezing en/of acceptatie omtrent jouw vraagstuk.

Stuur een mail @:
info@yourinnerlight.nl als het doen en ervaren van een opstelling jou wat lijkt of wanneer je vragen hebt over hoe dit voor jou van toepassing zou kunnen zijn.
Dec 20, 202214:00
#42 Wat nu als het mis gaat, het niet lukt, ze mij uitlachen? Vraag om hulp & wees de verandering

#42 Wat nu als het mis gaat, het niet lukt, ze mij uitlachen? Vraag om hulp & wees de verandering

Je maakt het jezelf soms onnodig moeilijk terwijl een andere zienswijze of oplossing vaak dichterbij ligt dan we zelf voor ogen hadden. Daarover gaat aflevering 42 van vandaag. Haal er tips en inspiratie uit zodat jij de volgende keer minder lang blijft hangen met je probleem of vraag รฉn je een volgende keer bewust bent van de betekenis, in wat jouw eigen aandeel kan zijn.
De uitspraak "waar een wil is, is een weg" is simpel en vrij duidelijk.
Wil je iets?
Ja?!
Top, dan zal je er altijd een weg voor vinden.

Zo simpel als hierboven beschreven, zo simpel gaat het er niet altijd aantoe in jouw leven toch?
Ben jij een kei geworden in het bedenken van wat er allemaal zou kunnen gebeuren als jij 'jouw wil' werkelijkheid wilt maken en jouw weg gaat volgen.. De tientallen redenen wat je eerst nog hebt te doen vรฒรฒrdat je daadwerkelijk ECHT verder kan gaan.

Dat je verzand raakt in de details, in de voorwaarden en van te voren bezig bent om een gespreid bedje te maken nog voordat je daadwerkelijk gaat beginnen. De diverse beren op de weg.

Eeuwig zonde omdat je op deze manier langer bezig bent dan in sommige gevallen nodig hoeft te zijn.
Dat dit soort gedragingen als excuus kan dienen om nog maar niet te beginnen wat je oorspronkelijk wou doen want dat is eigenlijk wel spannend.

Sta open en wees eerlijk dan zal je zien dat je niet enige bent maar iedereen hier( achter de schermen) op zijn/haar eigen manier mee dealt en durf (hiermee) uit te reiken naar de ander.
Je bent niet alleen

Dec 13, 202214:27
#41 Waarom je nog daar bent in je persoonlijke ontwikkeling & weer tegen eenzelfde probleem aanloopt

#41 Waarom je nog daar bent in je persoonlijke ontwikkeling & weer tegen eenzelfde probleem aanloopt

Merk jij nu na het luisterenvan aflevering 41, wat interessant of Hee dat lijkt mij wel wat. Stuur een mail naar info@yourinnerlight.nl en kom er meer over te weten. Je mag het soms samen doen zodat je het niet alleen hoeft te dragen!
๐™’๐™–๐™–๐™ง ๐™ฌ๐™ค๐™ค๐™ง๐™™๐™š๐™ฃ ๐™ฏ๐™ค๐™ซ๐™š๐™š๐™ก ๐™ ๐™ช๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ฃ ๐™ฏ๐™š๐™œ๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™ž๐™จ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™จ๐™ค๐™ข๐™จ ๐™ค๐™ค๐™  ๐™๐™š๐™š๐™ก ๐™ ๐™ง๐™–๐™˜๐™๐™ฉ๐™ž๐™œ ๐™ค๐™ข ๐™Ÿ๐™ช๐™ž๐™จ๐™ฉ ๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ ๐™ฃ๐™ž๐™ ๐™จ ๐™ค๐™› ๐™ฏ๐™ค ๐™ข๐™ž๐™ฃ ๐™ข๐™ค๐™œ๐™š๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™ฉ๐™š ๐™ฏ๐™š๐™œ๐™œ๐™š๐™ฃ.

Om slechts te luisteren รณm te luisteren in plaats van te luisteren en je reactie al paraat te hebben. De vraag is of die reactie wel handig is of dat het in de situatie fijner voor de ander is om er met aandacht voor hem of haar te zijn. Zo voel ik mij vanmorgen met de aankondiging van de nieuwste podcast aflevering.
Ik zit voor de laptop en het blijft stil omdat de juiste woorden voor mijn gevoel nu niet kunnen worden opgeschreven en in de podcast zijn beland.

Daar zat ik heerlijk in de inspiratieflow van het delen van mooie woorden over persoonlijke ontwikkeling, welke methode je kan inzetten en hoe het kan komen dat je nog niet daar bent waar je dacht of hoopte te zijn..

Ik zou dan ook zeggen pak je oortjes, koptelefoon of zet hem direct aan. In huis of tijdens een wandeling omdat je dan een mooie combinatie hebt van รฉn iets leuks leerzaams luisteren รฉn je dagelijks moment buiten te hebben gehad.
Ik wens je een liefdevolle dag toe.
Dec 06, 202214:24
#40 Wat doe je als je geen rust hebt almaar doorgaat, vlucht in dingen doen behalve wat jij wil doen

#40 Wat doe je als je geen rust hebt almaar doorgaat, vlucht in dingen doen behalve wat jij wil doen

In deze 40e aflevering deel ik tips wat jij kan doen om weer rust (in je hoofd) te krijgen. Stoppen met alsmaar doorgaan en niet goed stil willen of kunnen blijven staan. Dat alles keer op keer een keuze is en je mag terugkomen op eerder gemaakte keuzes.

In je leven kan je hindernissen en obstakels tegenkomen. Dat is op het eerste gezicht even zuur en daar zit je niet op te wachten. Het zal misschien in het begin wat wrijving en weerstand geven maar daarna ben je blij dat je er doorheen bent gegaan want dat maakt dat je weer verder kan met je leven- "de berenjacht".

Ik weet niet of je het kinderboek "Wij gaan op berenjacht" kent? Nadat de ik de podcast had opgenomen en richting huis liep moest ik aan dat boek denken. Ik deel een stukje vanuit mijn herinnering met je:

"Wij gaan op berenjacht, we gaan een hele grote vangen. Wat een prachtige dag! Wij zijn niet bang. Oh jee, lang, hoog gras. We kunnen er niet bovenover. We kunnen er niet onderdoor. O nee! We moeten er dwars doorheen!"

Die boodschap wil ik jou voor het luisteren alvast meegeven dat je daarmee deze aflevering in kan gaan. Er is maar een weg en dat is er doorheen.

Nov 29, 202218:10
#39 Start jouw leven vanuit meer vertrouwen, durf los te laten en gaan waar jij heen wilt bewegen.

#39 Start jouw leven vanuit meer vertrouwen, durf los te laten en gaan waar jij heen wilt bewegen.

In aflevering 39 van vandaag deel ik waarom je vooral niet altijd samen moet wandelen en wat het jou kan brengen om juist zo nu en dan alleen te wandelen.
Inspiratie over jezelf uitdagen, van het pad af durven wijken en leren vertrouwen op jouzelf.

Na het luisteren weet jij een volgende keer waar je op moet letten. Een kwestie van durven loslaten, overgeven en gaan waar jij heen wilt bewegen. Wetende dat er altijd een vangnet is waar je op terug kan vallen waarop jij je op dat moment kan afvragen: kies ik op voorhand voor safe of durf ik van het pad (veilitheid) af te wijken waardoor ik leer stretchen uit mijn comfortzone en mijn vertrouwen steeds een beetje meer vergroot.

Stop met je laten leven
Start met je eigen leven zo te leven en vorm te geven met keuzes waarvan jij gelukkig(er) wordt. Ontdek dat het normaal is dat je hiervoor soms eerst door spanning "ik durf niet" heen hebt te gaan om daarna te realiseren "oh dat viel eigenlijk best wel mee". Dat het in jouw hoofd grootser dan groot wordt gemaakt, je doet laten twijfelen terwijl jij voelt dat je eigenlijk die keuze wel wilt maken "Maar dit spannend vind".

Voorkom: spijt, teleurstelling en had ik maar...

Stretch en doe het!
Volg jouw gevoel โ™ก
Nov 22, 202215:17
#38 Wat nu als jouw waarheid niet meer jouw waarheid is omdat je er anders naar leert kijken
Nov 15, 202215:05
#37 Volg je gevoel ook al weet je (nog) niet waarom.

#37 Volg je gevoel ook al weet je (nog) niet waarom.

Voelen is echt zo'n ondergeschoven kindje wat zo ontzettend zonde is. Jouw gevoel kan jou zoveel vertellen alleen is het de kunst om dit op te merken boven het getetter van jouw gedachten uit. Leer door dat getetter๐Ÿ“ข heen te gaan* zodat er ruimte ontstaat om te luisteren jouw eigen gevoelens en deze zo langzamerhand te herkennen. Stop met jouw hoofd alles te laten leiden waardoor je voor jouw gevoel eerst genoeg redenen en argumenten moet hebben die jouw keuze pas rechtvaardigen. In de aflevering van vandaag deel ik wat er gebeurde nadat ik vanuit het voelen toch besloot te handelen ook al wist ik niet precies waarom en vond ik dat weer retespannend > wat ook weer ergens vandaan komt. Luister en ontdek waar in het proces van denken en voelen jij staat en waar je nog in mag groeien. Want een keuze op basis van gevoel is gebaseerd op wat? Gevoel alleen..? "Maar dat kan toch niet?" Terwijl jij jezelf hier zo tekort mee doet. Spijt krijgt dat je pas jaren later durft te doen wat je destijds had willen doen maar niet deed omdat je te bang was (om je hart te volgen). *๐Ÿ“ขBen jij dat getetter zat? Denk je "ja leuk en aardig maar HOE doe ik dat dan? Door dat getetter, die gedachten heen gaan?" Dan heb ik een minitraining Leren luisteren naar je gevoel voor jou klaar staan ๐Ÿค— interesse of meer weten? Stuur een e-mail naar info@yourinnerlight.nl
Nov 08, 202217:41
#36 Stop met het identificeren van je gedachten! Je HEBT gedachten, je BENT ze niet. Leer luisteren.

#36 Stop met het identificeren van je gedachten! Je HEBT gedachten, je BENT ze niet. Leer luisteren.

Vroeger leefde ik op de autopiloot en was ik mij helemaal niet bewust van mijn gedachten en stemmetjes die overal wat van vonden. Welke mij tegenhielden in wat soms รฉcht beter voor mij was. Ik WAS dat gewoon ik HAD dat niet, ik identificeerde mij ermee want ik wist nu eenmaal niet beter. En man, dat heeft wat teweeg gebracht. Wat je mee hebt gemaakt heeft je gebracht tot daar waar jij vandaag de dag staat. In de podcast van vandaag deel ik: Waar de kracht ligt; Voorbeelden van gedachten waardoor jij je laat tegenhouden; Hoe jouw lichaam betrokken is in jouw proces; Het verschil tussen luisteren naar je stemmen/gedachten en er gehoor aan geven; Hoe je door de stemmen heen kan leren gaan. Een aantal jaren geleden, in het begin van mijn reis zat ik vast in een patroon, vast in die gedachten van mijn toenmalige vriend maar ook van mij, vast in overleven en vooral het NIET horen van mijn gedachten omdat ik dit gewoon was. Pas achteraf kon ik iets van gevoel plaatsen, iets wat intuรฏtie werd genoemd, een onderbuikgevoel. Zie je wel! Het lag niet allemaal aan mij, ik voelde (DACHT) al dat er iets niet klopte waar mijn gedachten de boel vergoelijkten en ik "vrolijk doorging". Zo leerde ik de eerste stappen dat ik mijn gedachten niet BEN maar gedachten HEB. Dat er soms iets nodig is, een confrontatie, wat je doet bewegen om dit inzicht te krijgen en jouw in eerste instantie je gedachten te ontdekken en langzamerhand naar je gevoel te leren luisteren. Verander je gedachten verander je leven๐Ÿ€ Veel luister & ontdek plezier ๐Ÿ’–๐Ÿฅฐ
Nov 01, 202217:23
#35 Ga door die (schijn)zwakte heen, kies nu eens voor jezelf! Durf te zien dat je ergens mee zit.
Oct 25, 202215:50
#34 Ik wou dat iemand mij dit had verteld zodat het mij de nodige obstakels bespaard was gebleven.

#34 Ik wou dat iemand mij dit had verteld zodat het mij de nodige obstakels bespaard was gebleven.

Vanaf jongs af aan leer je wat werkt en niet werkt binnen jouw omgeving. Wat je kan doen of beter kan laten in het krijgen van aandacht en liefde. Zo is jouw hardware opgebouwd in en door verschillende facetten.
Luister de podcast om erachter te komen waar jij staat en hoe bekend jij eigenlijk bent met jouw eigen hardware. Heb jij er รผberhaupt weleens bij stil gestaan waarom je de dingen doet zoals je ze doet?
Ik neem je uitgebreid mee in gedachtenspinsels, wat jij kan doen om bewust te worden van jouw onder bewuste en zo de regie over jouw leven te pakken.
Deze podcast wel of niet luisteren is een keuze die jij zelf maakt. Zou het niet zonde zijn als je achteraf denkt shit had ik hem nu maar geluisterd dan had ik het zoveel anders kunnen doen in mijn leven!

Net zoals de keuze om je laptop wel of niet nieuwe updates te geven, ben je er zelf bij of jij ervoor open staat dingen van een ander perspectief te gaan ontdekken "of op de oude huidige software door te leven". Want die werkt toch nog? Is toch niks mis mee? Hij doet toch wat hij moet doen; oftewel ik leef mijn leven toch gewoon?
Oct 18, 202219:41
#33 Heb jij vakantie nodig om activiteiten te ondernemen en kijk jij altijd uit naar het weekend?
Oct 11, 202216:21
#32 Leer om jouw ingeving te volgen in de veronderstelling dat dit niet voor niks omhoog is gekomen.

#32 Leer om jouw ingeving te volgen in de veronderstelling dat dit niet voor niks omhoog is gekomen.

Stop met de "had ik het maar gedaan". In deze aflevering neem ik jou mee naar diverse activiteiten waarin ik jouw inzicht geef in het proces in je hoofd aan de hand van voorbeelden waardoor jij bewustwording krijgt hoe jij dit laat gebeuren in jouw leven. Je kent het wel dat je ineens een idee hebt wat je wilt uitvoeren. Bijvoorbeeld het moment dat je de zon ziet schijnen en je het lekker lijkt een stukje te gaan wandelen. Dan komen de gedachten, "Ja maar ik wil eerst nog even dit of dat". Voor je het weet is de tijd voorbij gevlogen en heb je niet gedaan wat je had willen doen. Leer naar jouw ingeving te luisteren en laat je inspireren door de podcast. Wat is het ergste wat jou tenslotte kan gebeuren?
Oct 04, 202214:47
#31 Je kan zoveel meer dan jij denkt OOK als je iets spannend vind & op het punt staat te doorbreken

#31 Je kan zoveel meer dan jij denkt OOK als je iets spannend vind & op het punt staat te doorbreken

Jouw gedachten verzinnen tig redenen om iets vooral niet te doen en daar te blijven waar het "veilig" voelt. Terwijl je nadat jij steeds vaker hebt geleerd deze gedachten te horen, jij door die belemmerende gedachten heen kan het besluit toch te doen ook al vind je het spannend. Je zal ervaren dat je veel meer kan dan jij denkt als jij jezelf die ruimte maar geeft en stopt onder dat "fluffy dekentje" te blijven hangen. Ik vertel jou hoe ik mijzelf heb uitgedaagd iets te doen waar normaal gesproken geen haar op mijn hoofd over peinst om te gaan doen. Dit aan anderen overlaat, ik wel aan de zijlijn toekijk en dit nu wel heb gedaan รฉn mijzelf heb overtroffen al dan niet zonder slag of stoot.
Sep 27, 202217:54
#30 Als je op een punt in je leven bent aangekomen waarvan je merkt dit is het niet... en nu?

#30 Als je op een punt in je leven bent aangekomen waarvan je merkt dit is het niet... en nu?

Een ultiem keuzemoment, een bottom down moment om weer omhoog te gaan klimmen. Innerlijke kracht uit de bron gaan putten in plaats van in de put te blijven zitten. In de aflevering van vandaag deel ik een voor mij best heftig, confronterend gedicht uit een periode in mijn leven. Wat ik doe is niet zomaar uit de lucht komen vallen, dit doe ik met een reden waar ik vandaag wat meer over vertel.
Sep 20, 202216:49
#29 Wat er op je pad komt en hoe zuur dit voelt kan je zien als een ongevraagd cadeau om te helpen.

#29 Wat er op je pad komt en hoe zuur dit voelt kan je zien als een ongevraagd cadeau om te helpen.

Helpen om te groeien, door weerstand en de zure appel heen te gaan om verder te komen waar je daarvoor in jouw leven stond. In de aflevering van vandaag heb ik het over een vrij simpel voorbeeld om door weerstand heen te gaan. Dat dit in kleine dingen verborgen kan zitten en leer je hoe jij ervoor kiest om mee om te gaan. Welk besluit jij neemt op het moment of naderhand. Je hebt namelijk geen invloed op wat jou overkomt wel op de keuzes die jij keer op keer maakt.
Sep 13, 202216:46
#28 โ˜…ๅฝก ๐”ธ๐•๐•๐•–๐•ค ๐•จ๐•’๐•ฅ ๐•›๐•– ๐••๐•–๐•Ÿ๐•œ๐•ฅ ๐•œ๐•’๐•Ÿ ๐•›๐•š๐•› ๐•จ๐•’๐•’๐•ฃ๐•ž๐•’๐•œ๐•–๐•Ÿ ๅฝกโ˜…

#28 โ˜…ๅฝก ๐”ธ๐•๐•๐•–๐•ค ๐•จ๐•’๐•ฅ ๐•›๐•– ๐••๐•–๐•Ÿ๐•œ๐•ฅ ๐•œ๐•’๐•Ÿ ๐•›๐•š๐•› ๐•จ๐•’๐•’๐•ฃ๐•ž๐•’๐•œ๐•–๐•Ÿ ๅฝกโ˜…

Voordat je dit wellicht gelooft kan het zijn dat je eerst nog stappen hebt te zetten om jezelf beter te leren kennen.
Te ontdekken dat jij uit meer delen bestaat. Jij bent JIJ en staat los van jouw gedachten. Wanneer jij hier nog last van hebt herken je bijvoorbeeld dat je spontaan een idee krijgt, enthousiast bent en dit daarna weer weg zakt. Jouw gedachten zijn hierover heen gegaan en vinden daar van alles van waardoor jij dit idee als een idee in jouw hoofd laat zijn. Er niks uit handen komt. Je bent bang voor wat er kan gebeuren als jij met dit idee bezig gaat of uitgevoerd hebt. Dit houdt je tegen om er รผberhaupt al mee te beginnen want wat voor een zin heeft het dan.
Laat maar. Lieve lezer en luisteraar van de podcast, je bent niet de enige die af en toe gek wordt van je eigen gedachten. Dat je je afvraagt of die uitknop nu eens ingedrukt kan worden.
In de aflevering van vandaag deel ik hoe jij dit voor jezelf meer kan ontleden, je ruimte tussen jezelf en jouw gedachten kan creรซren รฉn nodig ik jouw ook uit om er eens mee te gaan spelen. Leer waar jouw invloed ligt in plaats van je aan je lot (jouw gedachten) overgelaten te voelen. Kom los van alles wat je hiervoor dacht en ontdek de wereld opnieuw zoals een kind dit zou doen.
Heb vertrouwen in jezelf.

Ps.
๐•๐ข๐ง๐ ๐ฃ๐ž ๐ก๐ž๐ญ ๐Ÿ๐ข๐ฃ๐ง ๐จ๐ฆ ๐›๐ž๐ ๐ž๐ฅ๐ž๐ข๐ ๐ญ๐ž ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง? ๐‹๐š๐š๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฐ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ฆ๐ข๐๐๐ž๐ฅ๐ฌ ๐ž๐ž๐ง JA @
info@yourinnerlight.nl of bericht mij op social media@ yourinnerlight.nl en ik neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Sep 06, 202217:06
#27 Kom los van al die gedachten en belemmerende overtuigingen die jou in de (houd)greep hebben

#27 Kom los van al die gedachten en belemmerende overtuigingen die jou in de (houd)greep hebben

Loskomen gebeurd niet van de een op de andere dag. Dit gebeurd wel als jij er elke keer een stap vooruit mee zet. Opnieuw en opnieuw. Daarom is de eerste stap richting groei en verandering inzicht krijgen en bewust worden. Zonder dat jij naar jezelf durft te kijken en met anderen bezig blijft of je blijft vergelijken of alleen maar bij het "ik zou zo graag" blijft zal er in je leven weinig veranderen. Kom in Actie en krijg Grip!
Aug 30, 202220:50
#26 Is jouw 'ja' wel รฉcht een 'ja'? En komt het antwoord vaak eerder je mond uit dan jij doorhebt?
Aug 23, 202217:54
#25 Waarom jij dingen uitstelt die je graag wil doen. Pak de regie weer op en maak zin. Just Do It!

#25 Waarom jij dingen uitstelt die je graag wil doen. Pak de regie weer op en maak zin. Just Do It!

Leuke dingen stel je zoveel makkelijker uit terwijl je wel het huis gaat stofzuigen als je hier eigenlijk geen zin in hebt. Je doet het toch omdat je ergens weet dat het fijn is nadat het gedaan is. Ik vertel jouw in deze aflevering niet alleen waarom jij wel over het stofzuigen heen kan zetten. Jij jezelf makkelijker kan wegcijferen om andere dingen te doen, ik deel welke eerste stap jij hierin kan zetten om verandering aan te brengen in jouw leven. Doe wat jij graag wilt.
Aug 16, 202218:40
#24 Als je bang bent om wat nieuws te proberen (ook als je dit nog niet wilt toegeven)

#24 Als je bang bent om wat nieuws te proberen (ook als je dit nog niet wilt toegeven)

In deze aflevering leer ik je anders kijken en geef ik tips mee hoe jij de volgende keer kan denken en handelen als jij je erop betrapt dat je (onbewust) doet wat je altijd deed.
De reden dat ik met zo'n grappig of eigenlijk niet normaal voorbeeld kom in de aflevering is om jou dit bij te laten blijven, het impact heeft. Dit zodat jij de volgende keer als je in zo'n situatie zit hieraan herinnerd wordt zodat jij je bewust wordt รฉn hierdoor een andere keuze kan gaan maken.
Aug 09, 202214:48
#23 Leer anders kijken naar pijntjes of klachten die jij ervaart.

#23 Leer anders kijken naar pijntjes of klachten die jij ervaart.

Je kent het wel, die fysieke klachten. Pijntjes waar je eigenlijk al mee bekend bent en misschien deels al een beetje hebt geaccepteerd. Iedereen heeft bepaalde plekken die als eerste gaan opspelen in bepaalde situaties. In deze aflevering praat ik over dat wat er ook gebeurd in je leven jij zelf zelf keuze hebt hoe je hiernaar kijkt en daarmee omgaat. Dat mij een stom ongelukje overkwam en hoe ik hiermee ben omgegaan. Ik deel het inzicht die ik hier vervolgens uit heb gehaald. Everything happens for a reason.
Aug 02, 202218:25
#22 Totdat ik dit gedrag leerde inzien voelde ik mij keer op keer mislukt

#22 Totdat ik dit gedrag leerde inzien voelde ik mij keer op keer mislukt

Nadat ik inzag waar ik mee bezig was ontstond er ruimte voor verandering. In deze aflevering deel ik met jou dat er meer met elkaar verbonden is dan je bij een situatie an sich doorhebt. Je gaat bij jezelf te rade op welke plek jij jezelf zet en nodig ik jou uit om in actie te gaan komen. Je krijgt een praktische tip om te gaan DOEN.
Jul 26, 202215:37
#21 Als je niet blij bent met hoe het nu is, waarom doe je nog altijd hetzelfde?

#21 Als je niet blij bent met hoe het nu is, waarom doe je nog altijd hetzelfde?

Hierover deel ik in deze aflevering en stel ik vragen om jou te motiveren en tot inzicht te laten komen. Zodat jij wel blijer kan worden met hoe het nu is! Wanneer je vasthoudt aan het doen wat je altijd deed maak jij de uitdaging groter om te groeien. Om te kunnen groeien is het belangrijk om te durven stretchen, iets doen wat nieuw of onbekend is zo ook nieuwe ervaringen op te doen. "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan" ~pipi langkous~
Jul 19, 202217:23
#20 Hoe jij groei kan doormaken of niet. Het is aan jou hoe je er om gaat en welke keuze jij maakt.

#20 Hoe jij groei kan doormaken of niet. Het is aan jou hoe je er om gaat en welke keuze jij maakt.

Wil jij de echte realiteit horen? Niet een verhaal van zus en zo om vervolgens hatsikidee te kunnen zeggen als zijnde dat heb ik gedaan. Krijg inzicht hoe dit voor jou werkt en ga ook dat fijne gevoel ervaren, die bevestiging ontvangen nadat jij stappen zet op het pad om jouw hart te volgen.
Jul 12, 202218:53